Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση για το Βιβλίο του Βασίλη Κολοβού




Έκθεση Ζωγραφικής στο Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία. [ Ηχητικό ]

Μια πολυ ενδιαφέρουσα έκθεση Ζωγραφικής θα γίνει στο ξενοδοχείο Apollo resort art hotel,στην Κυπαρισσία.
Την έκθεση διοργανώσε το Apollo resort art hotel σε συνεργασία με τη γκαλερί art.estate, και υα είναι έκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής απο τη μόνιμη έκθεση της γκαλερι στη Αθήνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ...........

χώρο του ξενοδοχείου την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 στις 8.00 μμ.

Τα εκτιθέμενα έργα είναι του διακεκριμένου ζωγράφου Απόστολου Τσιρογιάννη, του καταξιωμένου γλύπτη και χαράκτη Δημήτρη Τσιρογιάννη καθώς και του ταλαντούχου ζωγράφου Τίτου Κόντου που ζει και εργάζεται στην Τουλούζ της Γαλλίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 1-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ακούστε τι είπε για την έκθεση ζωγραφικής η ιδιοκτήτρια του Appolon Resort Art Hotel και πρόεδρος Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου


Λονδίνο: Οι γείτονες παρέλασαν ως… FYROM!

Σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

ΠΡΩΤΗ στην χτεσινή παρέλαση εμφανίστηκε, όπως απαιτεί ο σεβασμός στην Ιστορία, η Ελλάδα με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη να κρατά περήφανα την Ελληνική Σημαία και η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και τελευταία, σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο, η Σημαία και η Ολυμπιακή Ομάδα της οικοδέσποινας χώρας Μεγάλης Βρετανίας.

Μαθαίνω, αλλά δεν μπορώ να διασταυρώσω την ...........

πληροφορία, ότι υπήρξαν πολύ προσεκτικές συζητήσεις στα παρασκήνια αλλά, τελικά, στην 68η θέση παρέλασε η Σημαία και η Ολυμπιακή Ομάδα των γειτόνων ως Former Yugoslav Republic Of Macedonia δηλαδή ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ΟΧΙ ως…Μακεδονία!...

Πιθανή συγχώνευση των εφοριών σε όλη τη χώρα αποδυναμώνει τι ς τοπικές οικονομίες

Μετά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως για την αναστολή λειτουργίας ή τη συγχώνευση 200 εφοριών στο σύνολο της χώρας, εκ των οποίων αυτές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεγαλόπολης, Άργους, Κρανιδίου, Δημητσάνος, Λεωνιδίου, Παράλιου Άστρους, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Γυθείου, Μολάων, Σκάλας, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Πύλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «δεν θεωρούμε ότι το κλείσιμο των σημαντικών αυτών κρατικών δομών δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι αποτελεί λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αντίθετα κατ’ αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται η τοπική οικονομία, καθώς μειώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σχετική .............

απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο με αποφασιστικότητα είχε ταχθεί ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση.

«Η διεκδικητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η εφαρμογή των αποφάσεών του Περιφερειακού της Συμβουλίου είναι απόρροια πολιτικής παιδείας και αποφασιστικότητας και δεν επηρεάζεται από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην κυβέρνηση», πρόσθεσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ζήτησε απ’ όλους τους φορείς την ίδια πολιτική συνέπεια, «ώστε να σταλεί από κοινού μήνυμα προς όλους ότι δεν πρόκειται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταματήσουμε να διεκδικούμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων που δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνεδριάζει 8 Αυγούστου.

Στις 8 Αυγούστου θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση μελών της Διοικητικής Επιτροπής, μετά την έκπτωση του έως την Τετάρτη προέδρου Δημ. Αδαμόπουλου και του οικονομικού επόπτη Παν. Τζανετέα.
Νέος πρόεδρος θα πρέπει να θεωρείται ο τουριστικός πράκτορας Δημ. Μανιάτης από το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», ενώ είναι άγνωστο ακόμη ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση του οικονομικού επόπτη.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. ενέκρινε, με ...........

ψήφους 19 υπέρ και 2 κατά, την εισήγηση του Γ. Καραμπάτου, στην οποία ανέφερε πως «(οι δύο) σε διάστημα επτά μηνών περίπου κατάφεραν με τις ανομίες τους και τις περιορισμένες διοικητικές τους ικανότητες να υποβαθμίσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, να μειώσουν στο σημείο μηδέν τις προσφερόμενες από τις υποδομές του Επιμελητηρίου υπηρεσίες, να αποδυναμώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας, λόγω κακής εκτίμησης των δυνατοτήτων του καθενός, να αγνοήσουν την ισχύουσα επιμελητηριακή νομοθεσία με σειρά ενεργειών τους και να υπερβούν τα δικαιώματα που παρέχει η νομοθεσία στον πρόεδρο και τον οικονομικό επόπτη, διαπράττοντας κατ’ εξακολούθηση την ποινικά κολάσιμη πράξη της υπέρβασης καθήκοντος, αλλά και της παραποίησης αρχής, αφού σε γνώση τους έπαιρναν αποφάσεις για θέματα που ορίζονται από την επιμελητηριακή νομοθεσία ως αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου διαχείρισης των θεμάτων του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο και τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα ήταν να επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία, αλλά και η συμπεριφορά των μελών της Δ.Ε. και του Δ.Σ. σε σημείο που το Επιμελητήριο, ως θεσμός, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας».

Η εισήγηση της έκπτωσης

Ο κ. Καραμπάτος επικαλέστηκε συγκεκριμένα περιστατικά, που τεκμηρίωσε με την εισήγησή του, αφού έτσι έκριναν με την ψήφο τους τα μέλη του Δ.Σ., χαρακτηρίζοντας ως κορυφαίο το -έστω και για λίγο- κλείσιμο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του ΚΕΚ της ΕτΑΠ Πελοποννήσου, κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί από το έτος ίδρυσής του (το 1853) έως τις 9 Απριλίου 2012.

Εξέφρασε την άποψη ότι «οι πράξεις και ενέργειες του κ. Αδαμόπουλου (συνεπικουρούμενου από τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα) και ο σημερινός τρόπος διοίκησης πλήττουν το κύρος του θεσμού, απαξιώνουν το έργο των προηγούμενων διοικήσεων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου το 1853 έως σήμερα, δεν εξυπηρετούν τα –καλώς εννοούμενα - συμφέροντα των μελών μας και κατ’ επέκταση της μεσσηνιακής κοινωνίας και ευτελίζουν το ρόλο του Επιμελητηρίου ως συμβούλου της Πολιτείας. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου και, φυσικά, δεν είναι επιτρεπτό- ελαφρά τη καρδία- να δεχθούμε να απαξιώνεται το τεράστιο έργο των προηγούμενων διοικήσεων με κακόβουλα ψεύδη, με ανυπόστατες καταγγελίες και με λαϊκίστικα τερτίπια.

Αντίθετα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο, κατά γενική ομολογία, κύρος του θεσμού, γεγονός που μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στην έκπτωση του προέδρου και του οικονομικού επόπτη και να βάλουμε τέλος στο φαύλο κύκλο και στο τέλμα που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο, με ακέραια την ευθύνη των κυρίων Αδαμόπουλου και Τζανετέα».
Επίσης, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να προχωρήσουν σε φανερή ψηφοφορία με ανάταση της χειρός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το θέμα της έκπτωσης του προέδρου και του οικονομικού επόπτη είχε ομόφωνα αποφασιστεί να συζητηθεί ως μοναδικό της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ., στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν οι δύο εκπεσόντες του αξιώματός τους.
Σύμφωνα με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, το συγκεκριμένο θέμα ήταν στα τελευταία της ημερήσιας διάταξης και προ ημερήσιας διάταξης ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε να συζητηθεί η μείωση των εισφορών κατά 50%, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα έπραττε, χωρίς όμως να υπάρξει η συναίνεση του Σώματος.
Επιμελητηριακός ανέφερε ότι παρενέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, Παύλος Γκρέκης, προτείνοντας να προταχθεί το θέμα της έκπτωσης του προέδρου και του οικονομικού επόπτη, όπως και έγινε, καθώς στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 19 άτομα και 2 κατά.

Όπως μας μεταφέρθηκε, ο κ. Αδαμόπουλος φαινόταν έκπληκτος από το αποτέλεσμα, καθώς είχε την εντύπωση πως, για να προταχθεί ένα θέμα, έπρεπε να έχει την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ., διαδικασία που αφορά μόνο στο να ενταχθούν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στην ημερήσια διάταξη.
Ακολούθησε η εισήγηση του Γ. Καραμπάτου, με το γνωστό αποτέλεσμα και, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, με το που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, ο κ. Αδαμόπουλος θέλησε να συνεχίσει τη συνεδρίαση. Τον εγκάλεσε, όμως, στην τάξη εκ νέου ο κ. Γκρέκης, λέγοντας πως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μπορεί να προεδρεύσει μόνο ο α΄ αντιπρόεδρος Αναστ. Μαρκόπουλος.

Άλλος επιμελητηριακός σχολίασε πως όσα έγιναν στην επίμαχη συνεδρίαση δεν έχουν ξανασυμβεί στο Επιμελητήριο και πρόσθεσε πως ο κ. Αδαμόπουλος είναι ίσως η μοναδική περίπτωση καθαίρεσης προέδρου συλλογικού οργάνου από το όργανο που τον εξέλεξε.
Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι στην τοποθέτησή του ο κ. Αδαμόπουλος επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Οι τρεις επικεφαλής

Ζητήσαμε και από τους επικεφαλής των τριών συνδυασμών της διοίκησης του Επιμελητηρίου να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα. Ο κ. Καραμπάτος αρνήθηκε, ο κ. Αδαμόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να αναφερθεί στα γεγονότα, ενώ ο κ. Γ. Γκούμας παρατήρησε πως τα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δικαίωσαν τη θέση που είχε εκφράσει ο συνδυασμός του για εκλογή συναινετικού προεδρείου, ανάλογα με τη δύναμη του κάθε συνδυασμού. Σημείωσε ότι η πρότασή του αυτή παραμένει ενεργή και πρόσθεσε ότι στους επτά μήνες υπό την προεδρία του κ. Αδαμόπουλου δεν έγινε κάτι ουσιαστικό ή λειτουργικό για τους επαγγελματίες της περιοχής, που να δώσει το καλό παράδειγμα στους επιχειρηματίες για ενέργειες με σκοπό την ανάπτυξη.

Θάρρος

Τριφυλία «Πάρτυ» σε αγροικίες κάνουν οι κακοποιοί

Ανενόχλητοι, όπως φαίνεται, δρουν στην Τριφυλία κακοποιοί, που μέρα – νύχτα κάνουν «πάρτυ» μπουκάροντας σε αγροικίες και ξώσπιτα και αρπάζοντας ό,τι θεωρούν πως έχει κάποια αξία και τους είναι χρήσιμο!
Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου τα χτυπήματα κακοποιών είναι καθημερινά, με τις απόπειρες διαρρήξεων, τις παραβιάσεις και τις κλοπές αυτό το μήνα να ξεπερνούν τις 20!

Οι κακοποιοί δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί.........

τελείως, από την αδυναμία που παρουσιάζουν οι αστυνομικές αρχές, παρά τα εκατοντάδες (δεν είναι υπερβολή) κρούσματα από την αρχή του έτους στην Τριφυλία, να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Έτσι, «χτυπούν» ασύστολα, σαρώνοντας στο πέρασμά τους, σχεδόν, τα πάντα. Εργαλεία, αγροτικά μηχανήματα, τραπέζια, καρέκλες, οικιακά σκεύη και μηχανήματα, παλιές κουζίνες, πλυντήρια, τηλεοράσεις, ραδιοκασετόφωνα, είδη ρουχισμού, κουφώματα αλουμινίου και ό,τι σιδερένιο ή χάλκινο βρουν!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει, πια, και ουδείς μπορεί να προβλέψει και να εκτιμήσει πού θα φτάσει.

Οι πολίτες, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, ζουν καθημερινά με το φόβο, την ανησυχία και την ανασφάλεια. Δεν ξέρουν τι μπορεί να αντιμετωπίσουν, τι μπορεί να τους βρει.
Με τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα και εντεινόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην Τριφυλία έχουν χάσει την ηρεμία και την οικογενειακή τους γαλήνη, ενώ έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα αντοχής και ανοχής. Αφού δε, όπως θεωρούν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και την αποστολή τους (λόγω και προβλημάτων από ελλείψεις προσωπικού – οχημάτων, αλλά ίσως και για άλλους λόγους που οφείλει υπηρεσιακά να εξακριβώσει το Αρχηγείο), φέρονται περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους! Είναι τέτοια, δε, η απόγνωση και η οργή τους, που αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι στην περιοχή των Φιλιατρών, στων οποίων τις αγροικίες μπουκάρισαν κακοποιοί, είπαν στο «Θ» πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν τα κλοπιμαία ήταν σχετικά μικρής αξίας, δεν ανέφεραν καν το συμβάν στο Α.Τ. Φιλιατρών. «Τόσες και τόσες υποθέσεις είναι ανεξιχνίαστες, μεγαλύτερες και πολύ σοβαρότερες, σιγά μην ιδρώσουν για δύο καζάνια και τρεις καρέκλες!».

Στην περιοχή των Μύλων Κυπαρισσίας άγνωστοι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χτύπησαν επανειλημμένα, παραβίασαν αγροικίες και ξώσπιτα, δυτικά του οικισμού, στα όρια με τα Μυρέικα, αλλά και στην περιοχή του «Μεταλλείου», και σήκωσαν από καζάνια και ψυχαστήρες μέχρι μικρές μαντεμένιες ψησταριές εξωτερικού χώρου, σχάρες, σιδεριές, παλιές σόμπες, ακόμη και χαλκό σε σκόνη!
Στην Τερψιθέα, σήκωσαν από ξώσπιτο ένα παλιό σιδερένιο στρογγυλό τραπέζι, αφήνοντας όμως το τζάμι που είχε πάνω του.

Κάτοικος των Φιλιατρών, του οποίου την αγροικία στο Λιμενάρι έχουν παραβιάσει τρεις (!) φορές, φανερά αγανακτισμένος τα έβαλε με τους πάντες και τα πάντα, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Αστυνομία, δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε στο έλεος των κακοποιών. Η Αστυνομία, πού και πού, κάνει μόνο βόλτες με το περιπολικό στην πλατεία, το Στόμιο και το Μύλο, τώρα το καλοκαίρι, αλλά δεν πιάνει κανέναν…».
Στην Αγία Κυριακή, παραβίασαν αγροικία σπάζοντας το τζάμι του παράθυρου, μπήκαν και, αφού έφαγαν κονσέρβες που βρήκαν σε ένα ντουλάπι κάτω από τον παλιό νεροχύτη, έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους ένα γκαζάκι, παλιές κατσαρόλες, μπρίκι, ενώ άφησαν ανοιχτό πάνω στο τραπέζι ένα παλιό ραδιόφωνο!

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, στο Βρωμονέρι πήραν από χτήμα σιδεροπασσάλους που είχε στοιβαγμένους κάτω από ένα δέντρο ο ιδιοκτήτης, ενώ από ξώσπιτο σε διπλανό χωράφι βούτηξαν ένα αλυσοπρίονο και μερικά εργαλεία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 27-7-2012




Έως τις 5 Σεπτεμβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Τη διαβεβαίωση ότι τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου έδωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα αποθήκευσης διαλογής και αποστολής των σχολικών εγχειριδίων στα Οινόφυτα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά, έχει ετοιμασθεί και επίσης μεγάλο μέρος έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ............

σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση και ο έλεγχος των διαδικασιών, ώστε τα βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία εγκαίρως το Σεπτέμβριο.

Έως σήμερα, τα βιβλία έχουν τυπωθεί για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, του λυκείου και των επαγγελματικών σχολών, ενώ τα μισά από αυτά έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία.

Η αποστολή στα σχολεία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Για όλα τα δημοτικά σχολεία, περισσότερα από τα μισά βιβλία έχουν ήδη τυπωθεί και παραληφθεί, ενώ έχει διανεμηθεί το ένα τρίτο.

Ο υπουργός ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βάλουν όλες τους τι δυνάμεις και να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε τα βιβλία να διανεμηθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους.

in.gr

«Μάχη» στο Εκλογοδικείο δίνουν ΝΔ και Χρυσή Αυγή για έδρες σε Μεσσηνία και Λακωνία

«Μάχη» ανακατανομής των εδρών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής για τις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, αναμένεται να δοθεί στο Εκλογοδικείο, στο οποίο κατατέθηκαν δύο ενστάσεις.

Σε περίπτωση που ευοδωθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία) και να χάσει αντίστοιχα μία στη Λακωνία, την οποία κερδίζει η Χρυσή Αυγή, η οποία θα χάσει την έδρα που κατέχει στη Μεσσηνία.

Η πρώτη ένταση είναι του α' αναπληρωματικού .........

βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Ο κ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει ότι στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης.

Ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, υποστηρίζει ότι ο εκλογικός νομοθέτης επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στις τριεδρικές και διεδρικές εκλογικές περιφέρειες και για το λόγο αυτό σε αυτές «θα πρέπει να εξαντλείται η παραχώρηση των αδιάθετων εδρών».

Ακόμη, υποστηρίζει ο κ. Χρυσομάλλης, ότι στη Μεσσηνία η ανακήρυξη των βουλευτών έγινε κατά εσφαλμένη ερμηνεία του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσομάλλη, στη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να παραχωρηθεί έδρα στη Μεσσηνία (την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης), αλλά η έδρα αυτή παραμένει αδιάθετη και «ελλείψει ικανού αχρησιμοποίητου υπολοίπου των λοιπών κομμάτων, δεν παραχωρείται» με βάση τον εκλογικό νόμο, αλλά «ως τελικώς αδιάθετη» καταλήγει στη ΝΔ και συνιστά τέταρτη έδρα του επίμαχου κόμματος στη Μεσσηνία.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαρ. Κολοκοτρώνη και στρέφεται κατά της κ. Πατριανάκου.

Και αυτός υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προέβη στην κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Λακωνίας.

Στην ένστασή του, ο κ. Κολοκοτρώνης υποστηρίζει ότι από εσφαλμένη ερμηνεία της εκλογικής νομοθεσίας αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή, συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία οι δύο αυτές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο Εκλογοδικείο γίνουν δεκτές, τότε θα υπάρξει «καραμπόλα» στους δύο επίμαχους νομούς.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ κερδίζει μια έδρα στην Μεσσηνία την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ενώ παράλληλα χάνει μια έδρα στη Λακωνία αυτή της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Την ίδια στιγμή στη Λακωνία κερδίζει έδρα η Χρυσή Αυγή, την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος στη λίστα του κόμματος Χαρίλαος Κολοκοτρώνης, και, παράλληλα, χάνει την έδρα στη Μεσσηνία, που κατέχει σήμερα ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ολα στην μαχη της καρέκλας! Δεν ... η Ελλαδα; Την καρέκλα να μη χάσουμε.

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, θα μειωθούν οι κλινικές, λέει ο Ανδ.Λυκουρέντζος

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν ετέθη κανένα ζήτημα επιβολής πλαφόν στις ιατρικές υπηρεσίες ανά ασθενή διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό που θα γίνει είναι συγχώνευση κλινικών και τμημάτων με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν μειωθεί κατά 661.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού η ..........

τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ενημερώθηκε για το σύνολο των προγραμμάτων και των μέτρων που δρομολογεί το υπουργείο στο χώρο της Υγείας.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο 2013 και στο 2014, διευκρίνισε ο υπουργός, ενώ σε ότι αφορά το κλίμα της συνάντησης ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τους τροικανούς.

«Δεν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» είπε συγκεκριμένα.

Ο υπουργός, εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η νοσοκομεική και φαρμακευτική δαπάνη θα κλείσει φέτος εντός στόχων.

Ειδικότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός εκτίμησε ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων, στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.

«Κανένα λουκέτο σε νοσοκομείο»

Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.+

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Μάχη» για να αλλάξουν χέρια οι έδρες Ν.Δ. και «Χρυσής Αυγής»
Σε Μεσσηνία – Λακωνία με ενστάσεις Χρυσομάλλη και Κολοκοτρώνη


«Μάχη» ανακατανομής των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και της ...........

«Χρυσής Αυγής» για τις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας αναμένεται να δοθεί στο Εκλογοδικείο.

Εκεί κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, που, αν ευοδωθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα το κυβερνόν κόμμα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα στη Μεσσηνία και να χάσει, αντίστοιχα, μία στη Λακωνία, την οποία κερδίζει η «Χρυσή Αυγή», η οποία θα χάσει την έδρα που κατέχει στη Μεσσηνία.

Η πρώτη από τις κατατεθείσες ενστάσεις είναι του α' αναπληρωματικού βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος, Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής», Δημήτρη Κουκούτση.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στη Λακωνία, Χαρ. Κολοκοτρώνη, και στρέφεται κατά της κας Πατριανάκου. ..........

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» της Αγροτικής Τράπεζας από τη Δευτέρα στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής «ΦΩΝΗΣ». Πρόκειται για απόφαση-αστραπή κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος, θέλοντας να πείσουν τους δανειστές για αποκρατικοποιήσεις –εξπρές, με στόχο την ενωμένη μεγάλη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Ερωτηματικό η ιστορία των υποθηκών και η τύχη της «κακής» ΑΤΕbank.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος στις «παράγκες» της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Δήμος και επαγγελματίες συμφώνησαν μόνο τέντες και ομπρέλες για σκίαση των χώρων χωρίς πατώματα και ξώσπιτα.

● ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ τα τοπικά προϊόντα και υπό τον τίτλο «Μανιάτικο Πανόραμα» εκ Τσερίων ορμώμενοι μετέτρεψαν χώρο στην προκυμαία του λιμανιού σε εμπορική έκθεση, όπου πωλούνται(!) κάθε μορφής προϊόντα από εκθέτες που πλήρωσαν αδρά για κάθε περίπτερο! Μάλιστα είχαν ζητήσει και από το Δήμο Καλαμάτας χρήματα για να… διαφημίσει την πόλη!!! Έφαγαν όμως πόρτα από το Μανιάτη δήμαρχο και το ’ριξαν στην πώληση μέχρι χαλβά Φαρσάλων!!! Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και ποιοι βγάζουν… χαρτζιλίκι;

● ΜΕΧΡΙ τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα φθάσει η Περιφέρεια για την Ολυμπία Οδό αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η βούληση Τατούλη είναι απόλυτη και η δήλωσή του κατηγορηματική.

● ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ «πόθεν έσχες» στους λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης.

● ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Στ. Καλογιάννη ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης όπου ζήτησε και έλαβε την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών της μελέτης για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Μάλιστα ο υπουργός του μετέφερε και τη βούληση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

● Ο Β. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ απαντά στην προσωρινή διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Μια απάντηση που επιβεβαιώνει την κρίση στο συνεταιριστικό κίνημα και τις αστοχίες του νέου νόμου.

● Ο ΓΝΩΣΤΟΣ δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για την Καλαμάτα που αγάπησε τονίζοντας: «Στην Καλαμάτα υπάρχει Ελλάδα, λαμπερή και ξελογιάστρα, ακόμα».

● ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ μας Τσίρκο από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο του Κάστρου από το θεατρικό σχήμα «Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος». Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε…

ΑΥΤΑ και πολλά άλλα, μαζί με ενδιαφέροντα σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που πρωί-πρωί κυκλοφορεί στα περίπτερα και τους συνδρομητές και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».