Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πακιστανός ο δράστης της 15χρονης στην Πάρο [ VIDEO ]

Την αποτρόπαιη πράξη του, της κακοποίησης της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο, ομολόγησε ο 21χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν. Λίγο πριν, είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση και των δύο δειγμάτων γενετικού υλικού, που τον υποδείκνυαν ως τον δράστη της επίθεσης.

Πρόκειται για έναν νεαρό Πακιστανό, ο ..........

οποίος εργαζόταν σε ταβέρνα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου και φέρεται να έγινε αντιληπτός στο σημείο της επίθεσης. Μετά από την αναζήτηση του δωματίου στο οποίο έμενε, η Αστυνομία συνέλεξε τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ο συλληφθείς εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της Πάρου, κοντά στο σημείο που τραυματίσθηκε και κακοποιήθηκε η 15χρονη και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας έφυγε εσπευσμένα από το νησί. Ο νεαρός, πληρώθηκε τα μεροκάματα που είχε κάνει και είπε στον εργοδότη του, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, ότι πρέπει να φύγει για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Οι αστυνομικοί αυτές τις μέρες είχαν προβεί σε προσαγωγές αλλοδαπών στο νησί και με πληροφορίες που συνέλεξαν, μπόρεσαν να εντοπίσουν τον αριθμό του κινητού του. Μετά από παρακολούθηση του τηλεφώνου, τον εντόπισαν τελικά σήμερα σε σπίτι στον Πειραιά. Σύμφωνα με τιε τελαυταίες πληροφορίες ο 21χρονος άνδρας φαίνεται να ήταν παράνομος στην Ελλάδα.

«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.

Δράστης είναι ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Μανούρας, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της σοβαρής κακοποίησης 15χρονης στην Πάρο.

Ο κ. Μανούρας αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης και υπογράμμισε πως είχαν ληφθεί δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης. τόνισε πως οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.

«Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, ανέφερε ο κ. Μανούρας, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

«Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο 21χρονος Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. .

Ο κ. Μανούρας ανέφερε ακόμη πως ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον Εισαγγελέα Σύρου.



iefhmerida- Realgr

Ομολόγησε ο Πακιστανός δράστης της 15χρονης - Ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι ο δράστης για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο είναι ο 21χρονος Πακιστανός.

Ο ίδιος ομολόγησε και περιγράφοντας με λεπτομέρειες την πράξη του είπε μεταξύ άλλων: «Την πλησίασα με σκοπό να της κλέψω το τηλέφωνο από το οποίο άκουγε μουσική. Άρχισε να φωνάζει και να ζητεί σε βοήθεια.
Της χτύπησα το κεφάλι στα βράχια και ...........

την κακοποίησα σεξουαλικά», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον ανακρίνουν.

Η σύλληψη του, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα Νότια προάστια του Πειραιά, σε χώρο που είχε βρει καταφύγιο, από τις 27/07 ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να είχε εγκαταλείψει το νησί της Πάρου. Όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας της Πάρου, στην οποία εργαζόταν ως κηπουρός, και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο που εντοπίσθηκε βαριά τραυματισμένη η 15χρονη , ο Πακιστανός, επικαλέστηκε προσωπικό- οικογενειακό θέμα, το οποίο προέκυψε εκτάκτως, κι έπρεπε να φύγει.

Ο νεαρός αλλοδαπός προσήχθη και εξετάζεται μέχρι αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Αττικής , καθώς φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή στην επίθεση και τον βαρύτατο τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο στις 23 Ιουλίου.

Ο ύποπτος εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και είχε γίνει αντιληπτός στην περιοχή και στο σημείο της επίθεσης, λίγες ώρες πριν το κορίτσι βρεθεί κακοποιημένο στα βράχια, στην «Χρυσή Ακτή» της Πάρου. Ο ίδιος λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε εσπευσμένα από το νησί, με προορισμό την Αθήνα.

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικό. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας της σταθερά ελεγχόμενη.



Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 3-8-2012




Hλίας ΤσίγγανοςΤα έργα έχουν ονοματεπώνυμο

Με μια γραπτή δήλωση, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος αλλά και με την ευγένεια που τον διακρίνει, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, βάζει τους πάντες και τα πάντα στη θέση τους όσον αφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας.
Ο δήμαρχος, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Κυπαρισσία και έχει σφραγίσει με την αυτοδιοικητική του παρουσία και το έργο του την πορεία της πόλης και της περιοχής τα τελευταία 40 χρόνια, αναφέρεται στη «γιορτούλα» των εγκαινίων του Βιολογικού, αλλά και στο ίδιο το έργο.

Παράλληλα, καυτηριάζει το γεγονός ότι ούτε ο ...........

κ. Κόλλιας ούτε και ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου, αλλά και την απαξιωτική τους συμπεριφορά απέναντί του, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αναφορές και οι «απαντήσεις» που δίνει σε αυτούς τους δύο: για όσα είπαν και κυρίως όσα δεν είπαν, τεχνηέντως και σκόπιμα απέφυγαν να αναφέρουν και, ουσιαστικά, απέκρυψαν!
Καταλήγει, δε, με σαφείς υπαινιγμούς και μομφές για την παρούσα Δημοτική Αρχή και την υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας: «Ο τόπος αυτός, ο ευλογημένος θα έλεγα, έχει παρελθόν, έχει και μέλλον, παρόν δεν ξέρω αν έχει!».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανου έχει ως εξής:
«Θα νομίσει κανείς διαβάζοντας αυτή τη γραπτή μου δήλωση σχετικά με τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού, ότι είναι αποτέλεσμα πικρίας, γιατί δε μου έκανε την τιμή η Δημοτική Αρχή του τόπου μου να μου δώσει το λόγο.
Ομολογουμένως με πείραξε η απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου και παλαιών συνεργατών μου, όπως πείραξε και το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων η γρήγορη ενημέρωση περί τεχνικών χαρακτηριστικών του Βιολογικού, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική αναφορά για την πορεία αυτού του τεράστιου έργου, που όλοι αποδέχονται. Όμως, δεν είναι πικρία αυτό που νιώθω, είναι κάτι χειρότερο. Είναι καθολική απογοήτευση για τη νέα τάξη πραγμάτων. Θα επισημάνω τρία σημεία χωρίς να τα χαρακτηρίσω, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του:
1) Το κείμενο της προσκλήσεως το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο. Ανέφεραν ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός ξεκίνησε το 2009, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι, για να φτάσουμε στη δημοπράτηση του έργου, η τότε Δημοτική Αρχή έδωσε μάχες και τεράστιους αγώνες για να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια, που κράτησαν περίπου μια δεκαπενταετία. Έτσι όπως μας παρουσίασαν το έργο του Β.Κ. ξεκομμένο από το υπόλοιπο πακέτο της αποχέτευσης, θέλουν να μας πείσουν ότι εδώ έγινε παρθενογένεση. Θα έπρεπε να υπήρχαν στην πρόσκληση ονόματα ομιλητών και παρουσιαστών, και όχι εκείνη τη στιγμή, σε μια παγωμένη ατμόσφαιρα, να ψάχνει ο δήμαρχος σε ποιον θα δώσει την... μπάλα. Ευτυχώς η παρουσία του περιφερειάρχη κ. Τατούλη και των συνεργατών του, τους οποίους και εγώ ευχαριστώ για την τιμή που μας έκαναν, έσωσε μερικώς την κατάσταση.
2) Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας δήλωσε στα γρήγορα με μετριοφροσύνη Ομηρικού ήρωα, ότι δε δέχεται εύσημα για αυτό το έργο και ότι αυτά ανήκουν σε άλλους. Σε ποιους, κε Κόλλια; Τα έργα έχουν ονοματεπώνυμο!
3) Ο κ. Σαμπαζιώτης, πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, είπε χωρίς περιστροφές ότι το έργο του Β.Κ το έφτιαξε ο Λαός. Και έτσι θα τελείωνε εδώ αυτή η ωραία γιορτούλα, που εξελίχθηκε σε πανηγυράκι, με τις ανάλογες φωτογραφίες από το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, που έγινε μεταξύ τους, εάν δεν έπαιρνα μόνος μου το μικρόφωνο για να αναταράξω, έστω και την τελευταία στιγμή, τα λιμνάζοντα ύδατα ή λύματα.
Κύριε Κόλλια, απαντώ πρώτα σε εσάς: Δεν έχετε το δικαίωμα να αρνείστε τα οποιαδήποτε εύσημα σας ανήκουν, διότι είστε δήμαρχος 17 μήνες. Κάτι θα κάνατε κι εσείς γι' αυτό το έργο. Θα πρέπει, άλλωστε, να γνωρίζετε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πολλές φορές ο ένας δήμαρχος εγκαινιάζει τα έργα του προκατόχου του και ΟΧΙ ΣΙΩΠΩΝ.
Όσον αφορά στον κ. Σαμπαζιώτη, να διατρέχει στα γρήγορα, με πρόθεση να μειώσει και να υποβαθμίσει το έργο, ότι ο Λαός έφτιαξε το Βιολογικό Καθαρισμό, άφησε άναυδο και άφωνο το ακροατήριο. Για ποιο λαό μιλάτε, κε Σαμπαζιώτη; Γιατί εμείς θυμόμαστε ότι ο λαός, τότε φανατισμένος, διχασμένος και πιθανώς προδομένος από αυτόκλητους σωτήρες, ήταν για πολλά χρόνια αντιμέτωπος με τη Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας υπέρμαχος της κατασκευής του Β.Κ., όχι όμως στην αυλή του, αλλά στις αυλές των άλλων. Αυτό το έργο κράτησε για πολλά χρόνια, με κορυφαία αντιδημοκρατική ενέργεια, την εισβολή του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κλείνοντας τις πόρτες με αλυσίδες, επιχειρώντας να ματαιώσει κάθε απόφαση που αφορούσε στο Β.Κ. και επέμενε, αντ' αυτού, να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση επέκτασης του υποβρύχιου αγωγού. Απορώ πώς αυτά τα έχετε ξεχάσει. Γι' αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους ομολογουμένως δε σας αναγνωρίζω. Αυτή η νεομαρξιστική σας αντίληψη ότι ο λαός έφτιαξε το Β.Κ. με εκπλήσσει. Όλη αυτή η ιστορία μού θυμίζει κάτι από τα γενόσημα!
Κύριε Σαμπαζιώτη, σας παρέδωσε η τότε Δημοτική Αρχή ένα έργο ολοκληρωμένο, χωροθετημένο, με εξασφαλισμένες πιστώσεις, με το οικόπεδο αγορασμένο, ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ (από την Περιφέρεια) και εσείς το πρώτο πράγμα που κάνατε ήταν να ακυρώσετε την απόφασή μας, με αποτέλεσμα η εκτέλεση του έργου να καθυστερήσει τουλάχιστον τρία χρόνια!
Κύριε δήμαρχε, προσωπικά δεν έχω ανάγκη από αναγνώριση, ο λαός μου το απέδειξε στέλνοντάς με για πολλές τετραετίες στο Δήμο, το εισπράττω, άλλωστε, κάθε μέρα από τους δημότες μου, μια που ζω και αναπνέω σε αυτό το χώρο.
Τελειώνοντας, θέλω να προσθέσω μόνον τούτο, ο τόπος αυτός, ο ευλογημένος θα έλεγα, έχει παρελθόν, έχει και μέλλον, παρόν δεν ξέρω αν έχει!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Ένα ακόμη παραλήρημα… της «Ελευθερίας» και του εκδότη της

Άγριο κράξιμο της Ελευθερίας από το BEST TV και τον Νίκο Μπελογιάννη.

Διαβάζοντας σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία» το παραλήρημα του Εκδότη για τις δήθεν εξηγήσεις στις επιθέσεις στον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη και τις κουκουλοφορικές εξηγήσεις για εμάς, που τις προετοίμαζε ως συνήθως πολύ καιρό, το μόνο πράγμα που σκέφτηκα για ακόμη μια φορά είναι κρίμα... που κατάντησε... και μάλλον έχει πάρει στο λαιμό του και τον Ηλία - που πιθανόν πρέπει να το έγραψε αυτός το σημερινό «μανιφέστο».

Χωρίς να είμαι υπερασπιστής κανενός εκτός .........

από τον εαυτόν μου, εγώ θα απαντήσω σε αυτά κ. Πλεμμένε που γράφεις, διότι στο τέλος πας να κάνεις και τον ήρωα..

1- Την προσφορά της εφημερίδας σου στην Μεσσηνία δεν την αμφισβητεί κανένας, όπως και τα πολλά σου λάθη σε θέματα που δεν ξέρεις και προσπαθείς να κάνεις τον ειδικό.

2- Για το θέμα των σκουπιδιών δεν έκανες τίποτε τόσα χρόνια που γίνετε πάρτι με τα λεφτά εκεί, μια και είναι πολλά, με το πιο πρόσφατο που πήγαν να πάνε τα σκουπίδια στο Αεροδρόμιο και να μην γράψεις ούτε μονόστηλο!!

3- Για το θέμα του Αεροδρομίου Καλαμάτας που ισχυρίζεσαι ότι συγκρούστηκες με την Περιφέρεια και αναφέρεις μάλιστα και τον Χρήστο Μαλαπάνη, που τον υμνείς από τότε πολλές φορές που μέχρι πριν τον λοιδορούσες λέγοντας τον «γεροντάκι» και μάλιστα με πρωτοσέλιδο, σου αναφέρω μήπως ξέχασες ότι το «είχες» δώσει με ανάθεση στον «Μορέα» του Μπόμπολα και γι αυτό αντέδρασε ο Τατούλης;

4- Για το θέμα των κουνουπιών που αναφέρεις πιο κάτω, μήπως ξέχασες την αναταραχή που προξένησες εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου λέγοντας ότι τα κουνούπια είναι του... Νείλου με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση ο δήμαρχος για να ηρεμήσει τον κόσμο ; Και για να συνεχίσω μήπως δεν τον πήρες τηλέφωνο και τον πέρασες από «γενεές δεκατέσσερις» γι αυτή του την ενέργεια με την οποία δικαιολογημένα εξευτελίστηκες;

5- Για το θέμα του λιγνίτη που επικαλείσαι για σύγκρουση με τον περιφερειάρχη. Μήπως δεν έπρεπε να ακούσει όλες τις πλευρές η περιφέρεια και να βγάλει συμπέρασμα όπως και σε κάθε επένδυση και πρέπει να βλέπει τα πρωτοσέλιδα τα δικά σου για να αποφασίζει; Άλλωστε υπήρχαν πολλοί εκεί από την περιοχή που είχαν –έχουν διαφορετική άποψη από όλους μας.

Τέλος όσον αφορά τις οφειλές (φέσια όπως τα λες) σε ΙΚΑ –Εφορία-εργαζόμενους κλπ υπονοώντας και εμένα σου λέω για ακόμη μια φορά κ. κουκουλοφόρε - καταδότη ότι εγώ είμαι υπερήφανος για τον εαυτόν μου και ας χρωστώ σε αυτούς που είπες, διότι παλεύω να τους ξεχρεώσω και δεν αρνήθηκα τις οφειλές μου.

Σου επισημαίνω ότι παρόλα τα λάθη μου από 10 χρονών που δουλεύω και από 26 σαν επαγγελματίας σε δύσκολες δουλειές.. ούτε ζήλεψα την επιτυχία κανενός, ούτε τα χρήματά του, ούτε εκβίασα κανένα για να έχω λεφτά τώρα και να το παίζω «νοικοκύρης» ..εσύ αναρωτήσου για τον εαυτόν σου. Και κάτι τελευταίο γι αυτούς που χρωστούν και δεν τους κάνεις συνομιλητές σου, μήπως πρέπει να το πεις αυτό και στους πελάτες σου για να δούμε πόσες διαφημίσεις θα έχεις;

Όσον αφορά την «Νέα Ελλάδα» την ελληνική «Ελιά» κλπ που αναφέρεις αυτά άστα να τα κρίνει η Δημοκρατία και ο κόσμος εσύ καλό θα είναι να δεις... την «Νέα Ελευθερία»...

Νίκος Μπελογιάννης

Το κείμενο της Ελευθερίας που αναφέρετε ο κ. Μπελογιάννης...

Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι επιθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επιτελείου του εναντίον της "Ελευθερίας". Στόχος η εφημερίδα, οι συντάκτες και επί της ουσίας η ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του Τύπου στην κριτική της εξουσίας. Εχουμε διαμηνύσει δημοσίως και το επαναλαμβάνουμε ότι ουδόλως μας πτοούν οι επιθέσεις. Αποτελούν μια απόδειξη ότι η κριτική μας είναι σωστή και τεκμηριωμένη και φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Περιφέρειας που απομονώνεται όλο και περισσότερο πολιτικά.

Με τον κ. Τατούλη ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση πέραν αυτών που προβλέπει η θεσμική θέση του καθενός στη συντεταγμένη Πολιτεία. Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των ψοφοδεών που συναγελάζονται με την εξουσία προσδοκώντας μια θέση σίτισης στο πρυτανείο. Προσπαθούμε να εκφράσουμε τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον και δεν έχουμε εμείς την ευθύνη γιατί οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες διαψεύδουν τις προσδοκίες των πολιτών όταν καλούνται να διευθύνουν την τύχη τους. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και ασφαλώς η καθημερινή μας προσπάθεια δεν είναι απαλλαγμένη από υποκειμενισμούς και υπερβολές, από ενέργειες που υπαγορεύονται από το θυμικό όταν οι συμπεριφορές των παραγόντων απάδουν των κανόνων της πολυδιάστατης πλέον πολιτικής ηθικής.
Στο πλαίσιο αυτό και λάθη θα γίνουν και παρεξηγήσεις θα προκύψουν και ανθρώπινες σχέσεις θα διαρραγούν. Η τοπική πολιτική και η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί αντικείμενο διαρκούς σύγκρουσης Τύπου και εξουσίας και από τη δική μας την πλευρά η προσπάθεια είναι αυτή η σύγκρουση να παράγει προωθητικά αποτελέσματα. Ομως οι συγκρούσεις έχουν και παράπλευρες απώλειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι και το τίμημα της δουλειάς για εκείνους που θέλουν να την κάνουν σωστά.
Η εισαγωγή είναι αναγκαία για να γίνει κατανοητό πως η αντιμετώπιση της Περιφέρειας και των παραγόντων της γίνεται στη βάση της πολιτικής που ασκούν. Επειδή το σύστημα μέσων που υποστηρίζει τον κ. Τατούλη σηκώνει κουρνιαχτό για να κρύψει την πραγματικότητα, θα είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά σημεία σύγκρουσης με την Περιφέρεια, το αποτέλεσμα που είχαν και πώς τα διαχειρίζεται το πολιτικό προσωπικό της.
1. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη στην υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του. Εκφράσαμε την άποψη ότι η Περιφέρεια πορεύεται χωρίς σχέδιο, με μοναδικό αυτό που θα παρουσιάσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θα κερδίσει το διαγωνισμό σε μια διαδικασία με πολλά νομικά κενά. Δικαιωθήκαμε -δυστυχώς πανηγυρικά- καθώς όλοι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου είναι… στα κάγκελα ζητώντας ενδιάμεση λύση για το πρόβλημα. Ζητώντας ουσιαστικά ένα σχέδιο μέχρι την οριστική λύση, το οποίο θα κρίνει και ποια είναι αυτή. Αισθάνονται τον κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους ή να οδηγηθούν οι δήμοι σε οικονομική χρεοκοπία. Και βλέπουν να έρχεται βαρύ το τίμημα της "ολοκληρωμένης λύσης" για την τσέπη των πολιτών που θα αποτελέσει το χρυσωρυχείο της σκουπιδοεκμετάλλευσης.
2. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας και των έργων που είναι αναγκαία προς τούτο, τη στιγμή που ο ίδιος προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την υπόθεση μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Η σύγκρουση είχε ως… παράπλευρη απώλεια τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη ο οποίος κλήθηκε να προτείνει ένα σχέδιο για έργα στον αερολιμένα και δέχθηκε ανοίκεια προσωπική επίθεση και τόνους λάσπης με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Ενα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για το αεροδρόμιο, επί της ουσίας δεν ασχολείται κανένας με την υπόθεση και σε άλλες περιοχές τα έργα προχωρούν γρήγορα με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων και κρατική χρηματοδότηση. Μόλις προχθές ανατέθηκε το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης προσπελασιμότητας" του υπουργείου Ανάπτυξης.
3. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της καταπολέμησης των κουνουπιών επισημαίνοντας τις ευθύνες της Περιφέρειας πέρυσι το καλοκαίρι και έσπευσε στα δικαστήρια. Φέτος οι περιφερειακοί παράγοντες υπό το φόβο των κουνουπιών και των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούν, προχώρησαν σε αεροψεκασμούς βασιζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες μας στην περσινή απόφαση, της οποίας η δημοσιοποίηση "εξαγρίωσε" τους αυλικούς της Περιφέρειας.
4. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση των λιγνιτών, καθώς επιμένει να καταστρέψει μια περιοχή με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη κόντρα στην ομόθυμη στάση όλων των παραγόντων της Μεσσηνίας, όλων των κομμάτων και του ιδίου του πρωθυπουργού. Επί μήνες ο περιφερειάρχης κάνει παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλει τη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων, ενώ οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του έχουν φορέσει φίμωτρο και ουσιαστικά αρνούνται να μιλήσουν πριν αποφασίσει να το κάνει ο ίδιος.

Αυτά είναι τα σημεία σύγκρουσης με τον κ. Τατούλη και με ξεκαθαρισμένο το τοπίο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η "κόκκινη γραμμή" για τη θέση μας είναι ο τρόπος διαχείρισης των μεγάλων θεμάτων που αφορούν (και) στη Μεσσηνία. Σε αυτή τη σθεναρή μας στάση ο κ. Τατούλης και το περιβάλλον του απάντησε με 3 τρόπους:
1. Εδωσε εντολή να κοπούν ουσιαστικά οι δημοσιεύσεις της Περιφέρειας στην "Ε", κίνηση η οποία αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού και υποταγής στα κελεύσματα του δίκην ηγεμόνος πολιτευόμενου κ. Τατούλη.
2. Εσπευσε να καταθέσει σειρά από μηνύσεις και αγωγές ζητώντας μεγάλα ποσά για "ηθική βλάβη" στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που κήρυξε σε βάρος μας σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης και αιματηρών περικοπών σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων.
3. Κινητοποίησε έναν ολόκληρο μηχανισμό μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα στην μπλογκόσφαιρα, ο οποίος εξαπολύει με κάθε ευκαιρία χυδαίες επιθέσεις σε βάρος της "Ε" και των ανθρώπων της. Ενώ παράλληλα για ορισμένους άνοιξε τις κάνουλες των χρηματοδοτήσεων για μεταδόσεις, αναμεταδόσεις και πάει λέγοντας. Ολα νομότυπα και με… αποφάσεις όπως και η πρόσληψη της κόρης του στο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας για να υπάρχει ο πλήρης έλεγχος της κατάστασης.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι επιθέσεις των αυλικών θα συνεχιστούν αλλά εκείνο που ξεκαθαρίζουμε είναι πως διάλογο με εκείνους που έχουν φεσώσει αγρίως εργαζόμενους, Εφορία, ΙΚΑ και πάσης φύσεως προμηθευτές δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Ούτε με εκείνους που κρύβονται στο σκοτάδι και εκβιάζουν δημάρχους και επιχειρηματίες, με πληροφορίες μάλιστα υπόπτου προελεύσεως.

Ισως χρειάζεται να τονίσουμε ιδιαιτέρως σε όσους απεργάζονται σχέδια σε βάρος μας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την κριτική, όσους εκβιασμούς και απειλές αν επιστρατεύσουν. Επιπλέον θα απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και οικονομικής βλάβης που εκπορεύεται από την Περιφέρεια. Ηδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις και αγωγές για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις δημοσιεύσεις και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουμε ότι πλήττει την "Ε" ως δημοσιογραφική οντότητα και οικονομικό οργανισμό.
Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την αποτυχία του κ. Τατούλη να κάνει γέφυρες με την κεντρική πολιτική σκηνή, η ηγεσία της Περιφέρειας έχει βρεθεί πλέον σε δεινή θέση. Τα κόμματα που τη στήριξαν αντιμετωπίζουν πλέον υπαρξιακό πρόβλημα, ενώ με τις κινήσεις τους έκοψαν τις γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία. Κάποια από τα μέσα που τη στηρίζουν με τον πλέον χυδαίο τρόπο προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον Τατούλη και τον Σαμαρά, αλλά γρήγορα θα υποχρεωθούν να διαλέξουν στρατόπεδο.
Εν γνώσει αυτών ο κ. Τατούλης σπεύδει να πάρει θέση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και ενδύεται τον αντιμνημονιακό μανδύα: Σηκώνει το λάβαρο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αντιτάσσεται στο κλείσιμο περιφερειακών ΔΟΥ, απειλεί με προσφυγές στα δικαστήρια για την Ολυμπία Οδό, ζητάει ρυθμίσεις για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και… έπεται η συνέχεια. Αναζητεί με αυτό τον τρόπο νέους συμμάχους και προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικές αναφορές καθώς διαισθάνεται ότι ενισχύεται η αντίδραση των πολιτών στα νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα εμφανίζεται ο… Αγιοβασίλης της Περιφέρειας που μοιράζει έργα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Εργα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προετοιμαστεί από νομαρχίες και δήμους που υπέβαλαν και τις σχετικές προτάσεις… προ Τατούλη. Και χρήματα που έχουν κατανεμηθεί και εξασφαλιστεί πριν αποφασίσει ο κ. Τατούλης να επιλέξει την Περιφέρεια ως το επόμενο πεδίο της πολιτικής του καριέρας. Είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν οι δήμαρχοι, με τους οποίους κάνει ουσιαστικά παιχνίδι η ηγεσία της Περιφέρειας εκμεταλλευόμενη την εξουσία της… τελικής υπογραφής σε έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν εγκριθεί εδώ και μήνες.

Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά τόσο σε επίπεδο διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο πολιτικής. Υπ’ αυτό το πρίσμα κρίνονται οι περιφερειακοί παράγοντες, όπως κρίθηκαν και επικρίθηκαν αυτοί τους οποίους διαδέχθηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά την αυστηρή κριτική που ασκήσαμε στην πολιτεία του Δημήτρη Δράκου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι αυτή ήταν μια στάση συμβατή με τις δημοσιογραφικές αρχές μας, την οποία θα συναντούσαν αν ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο. Προσγειώθηκαν ανώμαλα στο έδαφος της πραγματικότητας αλλά η αλαζονεία και η θρασύτητα με την οποία πολιτεύονται ορισμένοι συγκεντρώνει όλο και περισσότερες αντιδράσεις. Και είναι απορίας άξιο πώς αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν σιωπηλά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τις αυταρχικές πρακτικές του κ. Τατούλη που εκδηλώνονται με κάθε ευκαιρία. Φυσικά και έχουν κάθε δικαίωμα -μαζί και την ευθύνη- να ακολουθούν τον προσωπικό τους δρόμο. Αυτοί θα αποφασίσουν αν θα πάνε με τη "Νέα Ελλάδα", το ΠΑΣΟΚ, την ελληνική "Ελιά" ή ό,τι τέλος πάντων προκύψει από το πολιτικό καμίνι. Η απορία έχει να κάνει με την ευκολία που οδηγείται στον Καιάδα το προσωπικό και ιδεολογικό παρελθόν.
Με την Περιφέρεια ασχοληθήκαμε πολλά χρόνια πριν αποφασίσουν να παίξουν πολιτικά σε αυτήν ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του. Θα συνεχίσουμε την ενασχόληση με τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κοινωνία θα αναδείξει νέες πραγματικά δυνάμεις για να αναλάβουν στο μέλλον τις τύχες της. Διαβεβαίωση αναγκαία για να γίνει αντιληπτό ότι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι της οποιασδήποτε ηγεσίας της Περιφέρειας.

"Ε"

Πολύ ποιο γρήγορα η ψηφιακή εκπομπή των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών από την DIGEA

Η ψηφιακή εποχή για την περιφερειακή τηλεόραση έχει έρθει πολύ ποιο γρήγορα από την DIGEA που εκπροσωπεί τα πανελλαδικά κανάλια.

Τα περιφερειακά κανάλια πολύ ποιο γρήγορα και πολύ ποιο αποτελεσματικά ειδή εκπέμπουν σε πολλού Νομούς της Χώρας εδώ και αρκετό καιρό.

Στην ψηφιακή περιφερειακή εκπομπή μπαίνει........

από σήμερα Σάββατο και η Μεσσηνία από το σημείο εκπομπής "Λυκόδιμο" οπότε όσοι εχουν τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας (αγορασμένες τα 2-3 περίπου τελευταία χρόνια) η έχουν αποκωδικοποιητή θα μπορούν να βλέπουν και άλλα 2-3 κανάλια που εκπέμπουν από την Πάτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τηλεόραση BEST είναι το πρώτο κανάλι που εκπέμπει ψηφιακά εδώ και αρκετούς μήνες στην Αχαία και στην Μεσσηνία στo κανάλι 53 στην αναζήτηση digital.

Στο μπουκέτο του BEST σύντομα θα εκπέμψουν το ΟΡΤ το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και το ΙΟΝΙΑ ενώ στο άλλο μπουκέτο είναι το SUPER B το TELETIME το ΑΧΑΙΑ το PATRA tv και το ΝΕΤ με τα δύο πρώτα να εκπέμπουν από αύριο και στην Μεσσηνία. Σύντομα η ψηφιακή εκπομπή θα επεκταθεί σε όλη την Μεσσηνία που οι τηλεθεατές που θα βλέπουν με αυτό το σύστημα θα καταλάβουν την τεράστια διαφορά σε εικόνα και ήχο της ψηφιακής εκπομπής.

best tv

Παρουσίαση βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Φιλιατρινού Δημοσιογράφου - Συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο "Να φοβάσαι τον Άνδρα" από τις εκδόσεις "Άγκυρα" διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός" την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Για το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χρήστος Πλακονούρης

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός και ............

Συγγραφέας Βασίλης Κολοβός η διεθνής Σοπράνο Τζένη Δριβάλα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός" Νίκος Αντωναρόπουλος.

Αξίζει, όλοι μας να παραβρεθούμε στην παρουσίαση του Βιβλίου του δικού μας Γρηγόρη.

Νικολόπουλος: Άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνει ο Σαμαράς

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Νικολόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι άλλαξε πολιτική χωρίς να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

ΣΕ συνέντευξή του στον realfm δήλωσε ότι ...........

οι λόγοι της διαγραφής του ήταν καθαρά πολιτικοί διότι παρέμεινε πιστός σε αυτά που υποστήριξε προεκλογικά. Δηλαδή είπε όχι στη μείωση μισθών και ναι στην επαναδιαπραγμάτευση ενώ κάποιοι ήταν αντίθετοι στην υποψηφιότητά του για την θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι στο 2012 υπάρχει πολιτικός αρχηγός που απαγορεύει την διακίνηση ιδεών και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να γράφει ελεύθερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον πρωθυπουργό στην οποία ζητά να μάθει το σκεπτικό της παραπομπής του

Πρόσκληση για την βραδιά Φιλοξενίας στο Πάρκο της Βλαχέρνας




Αναφορικά με την παραίτηση του κ Annan

Σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Σε σημερινό μου σχόλιο στην ιστοσελίδα του Sky News έγραψα:

(καθηγητής Πιπερόπουλος) "Φοβάμαι ότι ο κ Annan δεν είναι και όσο 'τυχερός' στις πολιτικές του παρεμβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής όπως απέδειξε η αποτυχία του να εφαρμόσει το 'ειρηνευτικό' του σχέδιο στην ανοιχτή επί δεκαετίες πληγή της αντιπαράθεσης της Ελληνικής Κυπριακής και Τουρκικής Κυπριακής κοινότητας.
Κρίνοντάς το αντικειμενικά κανείς δεν μπορεί να .........

παραβλέψει το γεγονός ότι ο κ Annan, ένας διπλωμάτης με επιτυχίες σε άλλα μέτωπα, ζητούσε πολλά από την υπάρχουσα Συριακή Κυβέρνηση του κ Assad και πολύ λιγότερα από τους ποικίλους και ανεξάρτητους μεταξύ τους ηγέτες του FSA. Το σχέδιό του ήταν περισσότερο μια ανοιχτή πρόσκληση στον κ Assad να παραιτηθεί από την Εξουσία αι λιγότερο μια προσπάθεια να φέρει στο ίδιο τραπέζι τα 2 αντιμαχόμενα Κέντρα Εξουσίας ώστε να μπορέσουν να επεξεργαστούν μια ατζέντα που θα έθετε τέλος στην αιματοχυσία.
Και πράγματι εάν ο κ Assad αποχωρούσε από τη θέση Εξουσίας που κατέχει η κρίσιμη ερώτηση θα παρέμενε αναπάντητη:
Σε ποιόν θα ανέθετε τα ηνία της Εξουσίας;


(professor piperopoulos) I am afraid Mr Annan is not "lucky" dealing with east Mediterranean and near East politics judging from the failure of his plan for settling the decades long open wound case of Cyprus Greek and Turkish communities and now the Syrian conflict.
Judging it objectively one cannot overlook the fact that Mr Annan, a successful diplomat on some other fronts, was asking more from the existing Government of Assad and much less from the various, incoherent, independent FSA leaders. His plan resembled more a "request to Mr Assad to step down" and less of an attempt to have the 2 opposing power centres sit across from each other and workout an agenda of bringing an end to the bloodshed.
Indeed, even if Mr Assad were to step down the critical question would still remain unanswered:
to whom would he deliver the country's reigns?

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Απόδειξη; Πότε ναι, πότε όχι, μπορεί και σπάνια

Άλλοι δηλώνουν ότι παίρνουν απόδειξη κάθε φορά που........

βγαίνουν έξω, άλλοι μερικές φορές και άλλοι σπανίως…

Δίνουν αποδείξεις στους πελάτες τους τα καταστήματα εστίασης; Καλαματιανοί και επισκέπτες της περιοχής μίλησαν στο «Θ» για το θέμα. Άλλοι δηλώνουν ότι παίρνουν απόδειξη κάθε φορά που βγαίνουν έξω, άλλοι μερικές φορές και άλλοι σπανίως.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει η σύγκριση που κάνουν δύο Μεσσήνιοι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό. Στη Γαλλία και στην Αυστραλία, η απόδειξη, όπως μας είπαν, θεωρείται κάτι δεδομένο και δε χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία να τη ζητήσεις.

Καταγράφηκε, όμως, και η εξής άποψη: «Απόδειξη μου κόβουν, όμως, αν δε σταματήσουν κάποιοι να κλέβουν, με τις αποδείξεις δε γίνεται τίποτα»…

ΦΩΝΗ

«ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ» η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, με τον «επισπεύδοντα» υπουργό Σταύρο Καλαφάτη ν’ ανεβάζει στροφές. Στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ συμφωνήθηκε οι δήμαρχοι να καταθέσουν προτάσεις μέχρι την Τετάρτη για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προσωρινής διαχείρισης. Για την οριστική διαχείριση στηρίζεται ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας. Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την πώληση της ΑΤΕbank στην Πειραιώς συνεχίζονται. Κόντρες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή – Κινητοποιήσεις και δηλώσεις στη Μεσσηνία, ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης κατάθεση επίκαιρη ερώτηση με επίκληση της Προγραμματικής Συμφωνίας συγκρότησης της τρικομματικής κυβέρνησης και εννέα ερωτήματα, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
● ΚΑΛΑ ΝΕΑ από τον Κώστα Τζαβάρα για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και για τα έργα πολιτισμού στην Πυλία. Κατά τις συναντήσεις του με τους δημάρχους Στ. Αναστασόπουλο και Δημ. Καφαντάρη ο αναπληρωτής υπουργός τούς μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, που θα βρεθεί στη Μεσσηνία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.
● ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ στην Κυπαρισσία και ειδικότερα στο παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι της Παλιάς Πόλης.
● ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με δήλωση-φωτιά από τον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανο για το Βιολογικό Καθαρισμό, όπου λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Μια δήλωση που θα προκαλέσει συζητήσεις αλλά και δυσαρέσκεια στην σημερινή Δημοτική Αρχή.
● Η ΤΙΜΗ της σταφίδας θα «τσιμπήσει» και φέτος. Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ σε ημερίδα στη Μεσσήνη.
● ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος για την ανέγερση νέων φυλακών στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας.
● ΕΠΙΣΗΣ, όπως κάθε μέρα στη «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί και στην Τριφυλία πρωί-πρωί σε περίπτερα και συνδρομητές, διαβάστε: Σχόλια, άρθρα, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα με σπέσιαλ Γκόλφω, αλλά και για το ζώδιό σας!

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».