Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

1540 για τον ΕΛΓΑ

Υπηρεσία αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων παραγωγών, ενεργοποίησε ο ΕΛΓΑ για την άμεση και έγκυρη πληροφόρησή τους.
Αυτόματη τηλεφωνική εξυπηρέτηση για παραγωγούς του ΕΛΓΑ

Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα, οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540 του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών και να ενημερώνονται σχετικά με: ..........

Τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ, που έχουν καταβληθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το στάδιο, που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών, για τα έτη μετά το 2011 και οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί.

Τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, για τα έτη μετά το 2011.

Οι ενέργειες, που πρέπει να κάνουν, όσοι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία, είναι:

Να καλέσουν στο 1540 και, ακολούθως, να πιέσουν το πλήκτρο με αριθμό 2 της συσκευής τους για ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια, να πληκτρολογήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους και, ακολουθώντας τις τηλεφωνικές οδηγίες, θα ενημερωθούν, σε λιγότερο από δύο λεπτά, για την πορεία των πληρωμών και των δηλώσεων ζημιάς, που αφορούν στον ΕΛΓΑ.

Σημειώνεται ότι το κόστος της επικοινωνίας αντιστοιχεί στη χρέωση μίας αστικής κλήσης.

Με αφορμή την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επαναβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι «προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου οι παραγωγοί να εξυπηρετούνται γρήγορα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά».

ΕΘΝΟΣ

Νέος αριθμός για ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Σε νέο αριθμό θα πρέπει να καλούν από σήμερα και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς αλλά και να παίρνουν όποιες πληροφορίες χρειάζονται για τις υπηρεσίες υγείας.

Η γραμμή 14784 του ΟΤΕ, που αντικαθιστά το 184, λειτουργεί όλο το 24ωρο, και μέσω αυτής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν: ............

Να κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Να προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ.

Να μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες, που δέχονται τους ασφαλισμένους.

Να μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, που δέχονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Να ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις, κλπ).

Να μάθουν γενικές πληροφορίες, σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραντεβού δεν μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς τον Αριθμό Μητρώου
Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).


24h

Προσεδάφιαση στον Αρη για το Curiosity... [ VIDEO ]

Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στις 08.30 το πρωί ώρα Ελλαδας στον Κόκκινο Πλανήτη το ενός τόνου διαστημόπλοιο Curiosity (Περιέργεια) προκειμένουν να εξετάσει την πιθανότητα ο πλανήτης να έχει φιλοξενήσει κάποτε μικροβιακή ζωή.

Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Αρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα....
χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

«Επιβεβαιώθηκε η επαφή με το έδαφος», δήλωσε .............

μέλος της ομάδας ελέγχου του οχήματος από το διαστημικό κέντρο στην Πασαντίνα, ανατολικά του Λος Άντζελες.
Λίγο πριν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) το κέντρο ελέγχου είχε λάβει το πρώτο σήμα του ρομπότ, το οποίο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη.

Αμέσως μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση τα μέλη της αποστολής ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε... σοκολάτες Mars.

Η ίδια ατμόσφαιρα χαράς επικράτησε και όταν το ρομπότ έστειλε την πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικής καθαρότητας, της σκιάς του στο έδαφος του Άρη, αμέσως μετά την προσεδάφισή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα».

Την προσεδάφιση μετέδωσε ο «Κάπτεν Κέρκ», κατά κόσμον Γουίλιαμ Σάτνερ, ο οποιος ενσάρκωσε τον κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Enterprise στη γνωστή σειρά «Σταρ Τρεκ».

Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Αρη

Το βάρους 900 κιλών πυρηνοκίνητο (με καύσιμο πλουτώνιο) εξάτροχο ρομποτικό ρόβερ, με την επίσημη ονομασία «Mars Science Laboratory» (Επιστημονικό Εργαστήριο Άρη»), έχει μέγεθος αυτοκινήτου, είναι υπερδιπλάσιο σε μήκος και πέντε φορές βαρύτερο από τα δίδυμα ρόβερ «Spirit» και «Opportunity» που έφθασαν στον Άρη το 2004.

Το «Curiosity» εκτοξεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011 και ταξίδεψε περίπου 248 εκατ. χιλιόμετρα για να φθάσει στον Άρη, όντας το μεγαλύτερο και ακριβότερο όχημα που έχει ποτέ σταλεί σε άλλον πλανήτη. Η όλη αποστολή κόστισε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ελπίζεται ότι το όχημα θα αντέξει να λειτουργήσει πολλά περισσότερα χρόνια από τη διετία που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός της NASA.

Πρόκειται για το πιο πλήρες και τεχνολογικά εξελιγμένο διαστημικό κινητό επιστημονικό εργαστήριο, καθώς διαθέτει μια σειρά καμερών και επιστημονικών οργάνων, καθώς και ένα ρομποτικό βραχίονα συλλογής δειγμάτων, που θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει, κατά τα επόμενα χρόνια, μία μεγάλη γκάμα επιτόπιων επιστημονικών αναλύσεων. Κάθε μέρα, τα αποτελέσματα των ερευνών του στο αρειανό έδαφος θα στέλνονται ηλεκτρονικά στη Γη για περαιτέρω ανάλυση από τους επιστήμονες.

Το αυτόνομο ρόβερ, που θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακίνητο στη θέση του, ωσότου διασφαλιστεί ότι όλα πάνε καλά με τα ηλεκτρονικά συστήματά του, θα εστιάσει τις έρευνές του στα προσχωσιγενή πετρώματά του, ύψους περίπου 5 χλμ., όρους Σαρπ (ή, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, όρους Αιολίς), το οποίο βρίσκεται μέσα στον αρχαίο και τεράστιο κρατήρα Γκέιλ, πλάτους 154 χλμ. και ηλικίας άνω των 3,5 δισ. ετών. Τα εν λόγω βράχια θεωρούνται ένα είδος «χρονοκάψουλας» για τα διαδοχικά γεωλογικά στάδια του πλανήτη από το πιο υγρό και θερμό παρελθόν του στο άνυδρο και κρύο παρόν του.
Το όχημα- εργαστήριο, που θα κινείται αργά με ταχύτητα μόλις 30 μέτρων την ώρα (διανύοντας το πολύ 200 μέτρα τη μέρα), θα κάνει συνεχείς αναλύσεις αρειανών πετρωμάτων αναζητώντας πολύπλοκα οργανικά μόρια, που πιθανώς θα αποτελούν τη χημική «υπογραφή» κάποιων μικροοργανισμών του παρελθόντος ή και του παρόντος.

Όμως η δυσκολία για τους επιστήμονες θα είναι να βεβαιωθούν ότι τέτοια μόρια με βάση τον άνθρακα έχουν όντως βιολογική προέλευση (τον μεταβολισμό των μικροβίων), αφού θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί και μέσω αβιοτικών γεωχημικών διαδικασιών.
Οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι κάποτε, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, στον Άρη υπήρχε ατμόσφαιρα και νερό σε υγρή μορφή, συνεπώς πληρούταν μία βασική προϋπόθεση για την ανάδυση κάποιας μορφής ζωής.

Τώρα, εκφράζεται η ελπίδα ότι το «Curiosity» θα κάνει ένα ακόμα βήμα, βρίσκοντας και εξελιγμένα οργανικά μόρια που θα μπορούσαν να είναι απομεινάρια ή υποπροϊόντα τέτοιων μικροοργανισμών.



ethnos.gr

Επιδόματα ΟΓΑ. Μετά το 15Αύγουστο η καταβολή τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ...

Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς περισσότερες εξηγήσεις, ο ΟΓΑ τονίζει ότι τα οικογενειακά επιδόματα του Δ’ διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, θα καταβληθούν μετά τις 15 Αυγούστου 2012.

Πρόκειται για: .............

- πολυτεκνικό επίδομα,
- επίδομα τρίτου παιδιού,
- πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες,
- εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη

Η ταλαιπωρία των δικαιούχων κρατάει εδώ και πολύ καιρό και μιλούν για κοροϊδία.

Έρχονται βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τη βελτίωση των διατάξεων του νόμου για την προστασία των υπεερχρεωμένων νοικοκυριών εξετάζει η κυβέρνηση και οι ρυθμίσεις που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο κινούνται στην κατεύθυνση ότι οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος των δανειοληπτών.

Οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης λένε στα «Νέα» ότι θα αφορούν το σύνολο των δανείων (στεγαστικά και καταναλωτικά), ενώ θα προβλέπεται συνδυασμός της μείωσης της δόσης και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Δεν αποκλείεται η τελική απόφαση της κυβέρνησης ...........

να κινηθεί στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Αυτές δίνουν τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης δόσης έως και 50% για πέντε έτη, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις προβλέπεται η διετής αναστολή της καταβολής της δόσης και η αύξηση της περιόδου αποπληρωμής σε 40 έτη.

MarketBeast

Σχέσεις περιέργως ανάλογες!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υπάρχουν ψυχοκοινωνικά φαινόμενα που με την ολοκλήρωσή τους μορφοποιούν νέα σχήματα και δομές σε θεσμούς και θεσμικά όργανα κοινωνιών. Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο, να τα μελετήσει και να τα αξιολογήσει κανείς με επιτυχία την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα φαινόμενα που βιώνει εδώ και μερικά ............

χρόνια η Ελλάδα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και τόσο οι αιτίες τους όσο και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις τους για τη χώρα μας, την ευρώ ζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολάκερο τον Δυτικό κόσμο είναι ακόμη…ασαφείς!

Φτωχοί εναντίον πλουσίων; Περιθωριακοί λευκοί και έγχρωμοι μετανάστες εναντίον λευκών; Μουσουλμάνοι εναντίον Χριστιανών;
Μακάρι να είναι, απλά, προτροπή φτωχών προς πλούσιους να αφήσουν στην άκρη το χαβιάρι των δεξιώσεων, να χαμηλώσουν τους προβολείς καταγραφής της «χλιδής» τους, να νοιαστούν για αυτούς ο ιδρώτας των οποίων τους παρέχει το «ποθητό» LIFE STYLE…
Πόσο εύκολα οι σύγχρονοι Έλληνες μεγαλοαστοί λησμόνησαν την ιλαροτραγική αντίληψη της πραγματικότητας τύπου «αφού τους έλειψε το ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι» που είχε διατυπώσει η Μαρί Αντουανέτ…

Δεν χρειάζεται να παραθέσω στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ φέτος δεν θα κάνουν διακοπές λόγο…ανέχειας!
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που ήδη έπαψαν να λειτουργούν αφήνοντας στο δρόμο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους.

Δραματικά τα ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, ανύπαρκτη στο μείον η οικονομική ανάπτυξη, ένας στους δύο πτυχιούχους χωρίς απασχόληση και άντε να μαζέψουν οι Τραπεζίτες τα πολυδιαφημισμένα καταναλωτικά δάνεια που πνίγουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Μετρήστε, όμως τις καφετέριες που ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, όπου για ώρες ολόκληρες οι νέοι μας, σκοτώνουν την ανία και κουβεντιάζουν τα πτυχία τους πίνοντας φραπέ.
Βουλιάξαμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, και την ανεργία, δεν μπορούν πια να ωραιοποιήσουν την εικόνα όπως το έκαναν για πολλά χρόνια οι κρατικοδίαιτοι «ανεύθυνο-υπεύθυνοι» των διαφόρων Κρατικών οργάνων και οργανισμών, στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…

Μας τύλιξε ένα απίστευτο συμβολικό «νεκροσέντονο» οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που γιγαντώνει την απελπισία και την απόγνωση…
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο νοερής και πραγματικής αναφοράς, σε σχέση «ευθέως ανάλογη…δυστυχώς» αυξάνουν σε αριθμητικά μεγέθη οι τσαγκάρηδες, οι ράφτες και οι γαζώτριες της κάθε ελληνικής γειτονιάς και μαζί η προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Φοβάμαι ότι η επόμενη ΕΞΕΓΕΡΣΗ των πτωχών και των περιφρονημένων στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο θα κάνει τη Γαλλική και Ρωσική Επανάσταση να φαντάζει ως «έκρηξη θυμού παιδιών του…κατηχητικού»
Εάν φωνάξουμε ΒΟΗΘΕΙΑ ποιος θα μας ακούσει;…

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 5-8-2012




Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Έλεγχοι σε οινοποιητικές επιχειρήσεις –τρύγος 2012»

Σχετικά με το παραπάνω θέμα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφό του, αριθ.3961/83596/30-7-2012, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (φυτεύσεις χωρίς αντίστοιχο δικαίωμα, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη Κ.Ο.Α., η επιτραπεζίων σταφυλιών).

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στα ............

οινοποιεία μη επιλέξιμης πρώτης ύλης (σταφύλια) καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στα τιμολόγια/δελτία παραλαβής που εκδίδονται κατά την παραλαβή των σταφυλιών από τα οινοποιεία και τις εμπορικές επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν σταφύλια τα οποία μεταπωλούν σε τρίτους ή παραλαμβάνουν για λογαριασμό τους , εκτός του ονοματεπωνύμου και του Α.Φ.Μ. του αμπελουργού, ο κωδικός του αμπελοτεμαχίου (δεκατριψήφιος) του αμπελουργικού μητρώου, τον οποίο με ευθύνη τους δηλώνουν οι παραγωγοί. Οι εμπορικές επιχειρήσεις οφείλουν να εφοδιάσουν τα οινοποιεία με συγκεντρωτική κατάσταση στην οποία αναφέρονται όλα τα στοιχεία των παραγωγών (όνομα, Α.Φ.Μ., ποικιλία αμπέλου, κωδικός αμπελοτεμαχίου, ποσότητες σταφυλιών).

Απαγορεύεται η παραγωγή εμφιάλωση/συσκευασία, επισήμανση και η διάθεση στην αγορά αμπελοοινικών προϊόντων, από επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Κοινή Οργάνωση Γεωργικών Αγορών για τα αμπελοοινικά προϊόντα, ανεξάρτητα αν αυτές διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας η/ και άδεια εμφιάλωσης.
Οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας πέραν των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, θα αποκλείονται από το δικαίωμα ένταξης σε επενδυτικά προγράμματα και στα ειδικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα του Καν.(ΕΚ) 1234/07.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει απροειδοποίητα αυστηρούς επιτόπιους ελέγχους στα οινοποιεία και στα σημεία παραλαβής των σταφυλιών στην περιοχή αρμοδιότητας της, κοινοποιώντας το πρόγραμμα των επιτόπιων ελέγχων και τα ευρήματα αυτών στη Δ/νση Μεταποίησης Τυποποίησης και Π.Ε. του ΥΠΑΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Π.Ε.Μεσσηνίας Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 27213-61226.

Ο Βιολογικός Κυπαρισσίας και οι ενστάσεις

ΤΟ ΕΡΓΟ του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας είναι τόσο μεγάλο και τόσο απαραίτητο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που δεν… χωράει σε μικροπρέπειες, μικροκομματισμούς και μικροψυχίες.

Ολοι γνωρίζουμε τις συνέπειες ............

στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το «φρένο» στην ανάπτυξη εξ αυτού του λόγου. Ολοι γνωρίζουμε τις πολύχρονες προσπάθειες πολλών και επωνύμων και τα εμπόδια άλλων επωνύμων και ανωνύμων.

Ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος έχει απόλυτο δίκιο στα γραφόμενά του, καθ’ ότι η συμβολή του υπήρξε καταλυτική, όπως και του αείμνηστου Τάκη Αδαμόπουλου, επί δημαρχοντίας του οποίου ξεκίνησαν οι προσπάθειες, με πρωτεργάτη τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αξέχαστο Διονύση Πιτταρά. Βεβαίως και πολλοί άλλοι από διάφορες θέσεις στήριξαν το πολύπαθο έργο, το οποίο για να λέμε όλη την αλήθεια θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί προ δεκαετίας! Ας όψονται όμως οι κοντόφθαλμοι, τα εμπόδια των οποίων πλήρωσε ακριβά ο τόπος. Όμως τέλος καλό όλα καλά και τώρα όλοι μαζί για να πάει μπροστά η Τριφυλία. Έχει όλα τα προσόντα, μεγάλες δυνατότητες, δυναμική ανάπτυξης και προοπτικές ευοίωνες.

Το ’χω γράψει επανειλημένως: Η Τριφυλία είναι δυνατή και μπορεί καλύτερα αν αφήσουν θεσμοί και πρόσωπα στην άκρη τις προσωπικές διαφορές και τις μικροκομματικές και μικρόψυχες λογικές. Όσοι δεν μπορούν ας κάτσουν στην άκρη…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ - ΦΩΝΗ

Απάντηση Μερκούρη σε Επιστολή - Καταγγελία του Νίκου Μπάλτα

Αγαπητέ Νίκο,

Με έκπληξη και κατάπληξη διάβασα την «καταγγελτική» επιστολή σου στην «Ελευθερία». Και θέτω τον όρο καταγγελτική εντός εισαγωγικών, αφού, ως μετά μεγάλης λύπης μου διαπιστώνω, στην παγίως αγωνιώδη προσπάθειά σου να επανακτήσεις έναν θεσμικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα (η οποία καθίσταται πλέον πρόδηλη δια της ιδιότητος, υπό την οποία επιλέγεις να υπογράφεις, βλ. «πρώην δημοτικός σύμβουλος»), ευρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση, όταν ομιλείς ταυτόχρονα σχετικά με φλοτέρ, παραστατικά δημάρχου και αντιδημάρχων, γουρνοπούλες, πολιτιστικά, έλλειψη ευαισθησίας κ.λ.π. κ.λ.π..

Προκαταβολικά, λοιπόν, θα ήθελα να ζητήσω .............

συγγνώμη από τους δημότες και αναγνώστες της παρούσας επιστολής – απάντησής μου, αφού αναγκάζομαι για πολλοστή φορά χάριν αποκατάστασης της αλήθειας να ασχολούμαι ουσιαστικά με τις προσωπικές σου φιλοδοξίες απαντώντας σε κραυγαλέως ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες σου.

Αρχικά, ως προς τα καταγγελόμενα σχετικά με το αναφερόμενο πρόβλημα υδροδότησης στην τοπική ενότητα Σιτοχωρίου, η δημοτική αρχή ουδέποτε μίλησε δια οιουδήποτε αντιπροσώπου της για έλλειψη χρημάτων, αφού στην προκείμενη περίπτωση ουδόλως χρειάζονταν για την αποκατάσταση των υφισταμένων τεχνικών βλαβών. Οφείλω να σε ενημερώσω, αφού ως απλός επισκέπτης της ως άνω Τοπικής Κοινότητας λογικώς δεν θα το γνωρίζεις, ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναθέσει τη συντήρηση των αντλιοστασίων σε άνθρωπο ειδήμονα, υπεύθυνο και έμπειρο, ο οποίος επί πολλά έτη τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Δήμο και επισκέφθηκε το αντλιοστάσιο του Σιτοχωρίου έξι φορές. Περισσότερες δε από δέκα φορές το έχει επισκεφθεί υπάλληλος της Δ.Ε Αετού και δύο φορές εγώ προσωπικά. Θα επιθυμούσα δε στο σημείο τούτο να επισημάνω ότι ο ως άνω ειδήμων ουδόλως είχε λάβει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, επειδή τα σχετικά ποσά είχαν διατεθεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε γουρνοπούλες!

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το συντηρητή, δεν ήταν και δεν είναι το φλοτέρ, αφού εξακολουθεί να υφίσταται ως πρόβλημα και ουδέποτε ετέθη θέμα αντικατάστασής του. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, εντοπίζεται στην πτώση της τάσης του ρεύματος ή στον ομαλό εκκινητή. Πρόκειται για τεχνικό ζήτημα, το οποίο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ο συντηρητής και αυτόν είμαι υποχρεωμένος να συμβουλεύομαι. Το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί νομίζω ότι περίτρανα δικαιώνει την άποψη αυτή. Ουδέποτε δε υποδείξαμε σε κατοίκους του χωριού να μεταβούν στο αντλιοστάσιο και όποιος εξ αυτών έλαβε τέτοια πρωτοβουλία είναι προφανές ότι ενήργησε αυθαίρετα και παράνομα. Παράλληλα, αναφορικά με τον καθαρισμό της δεξαμενής αυτός δεν ήταν επείγων. αλλά ούτε και απαραίτητος, αφού, ως καλώς γνωρίζεις, τα ύδατα χλωριώνονται και εξετάζονται στα αναλυτικά εργαστήρια και ουδέποτε μέχρι στιγμής έχει ανακύψει το οιοδήποτε πρόβλημα. Η πρωτοβουλία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας, συνεπώς, είναι αναμφίβολα αξιέπαινη, πλήν όμως σε καμία περίπτωση δεν έλαβε χώρα μετά από υπόδειξη της δημοτικής αρχής. Είναι δε επιεικώς απαράδεκτο να διατυμπανίζεις παραπονούμενος ότι διετέθησαν και εκατό ευρώ για το χωριό από τους κατοίκους.

Επιπλέον, αναφορικά με την καταγγελλόμενη δυσλειτουργία του Δήμου θα ήταν φρόνιμο ενόψει της εξ αποστάσεως (δια αλληλογραφίας στον τοπικό τύπο…!) σχέσης που διατηρείς με αυτόν να παραχωρείς ευκαιρίες για κριτική στους διαβιούντες στον Δήμο δημότες, αφού μόνο η κριτική των τελευταίων μπορεί να είναι ακριβής και να αποδειχθεί εποικοδομητική για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα! Όσο δε για τα παραστατικά του Δημάρχου και των αντιδημάρχων θα σε παρότρυνα, προκειμένου να μην γελοιοποιείσαι-κατά την ταπεινή μου άποψη- εκστομίζοντας ανακρίβειες, να προβείς στην οιαδήποτε κριτική, αφού μεριμνήσεις πρώτα να ενημερωθείς σχετικώς (ά. 8 παρ. 14 ν. 2592/1998 και ά. 14 Ν. 3865/2010). Όταν, δηλαδή, μας γίνεται παρακράτηση του 70% της σύνταξής μας, εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε; Αυτά που παίρνουμε είναι λιγότερα από αυτά που μας παρακρατούν! Εάν, λοιπόν, εσύ διαθέτεις πολιτική ευθιξία, την οποία όπως διατείνεσαι δεν την βρίσκεις σε εμάς, σε καλώ δημοσίως να παραχωρήσεις τις αποδοχές σου στο Δήμο ή την πολιτεία και μην παρουσιάζεσαι γενναιόδωρος σε ξένες υποθέσεις.

Κατά δε τα λοιπά, διερωτώμαι εντονότατα ποιος σε ενημέρωσε εσένα ότι το κοιμητήριο, νεκροταφείο κατ’ εσένα, δεν καθαρίστηκε; Τι αρνηθήκαμε στον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Αντίθετα, έχουμε τις καλύτερες θετικές κριτικές δεχθεί για την άμεση ανταπόκριση στα όποια προβλήματα του χωριού. Στον πρόσφατο έλεγχο του δημοτικού φωτισμού αντικαταστήσαμε μόνο δύο λαμπτήρες. Πού εντοπίζεται, επομένως, το πρόβλημα; Ενόψει τούτων φρονώ πως κατά την πάγια τακτική σου αρέσκεσαι το ελάσσον να το παρουσιάζεις ως μείζον χάριν των εντυπώσεων.

Το αν θα επιλέξω να συγκρουστώ ή όχι με το Δήμαρχο ουδόλως σε αφορά, αφού δεν είσαι αρμόδιος να προβαίνεις σε οιαδήποτε τέτοιου είδους υπόδειξη. Η όποια αντίδρασή μου θα γίνει στα αρμόδια όργανα και δεν θα λειτουργήσω ως λειτούργησες εσύ ως δημοτικός σύμβουλος κατά το παρελθόν. Γουρνοπούλες και φαγοπότια είναι έξω από τη δική μου νοοτροπία, αλλά δυστυχώς τέτοιες πρακτικές πληρώνουμε σήμερα. Και επιτέλους, σε εκλιπαρώ να αποφασίσεις εν τέλει αν θα επιθυμούσες εμείς οι αντιπρόσωποι της δημοτικής αρχής να δίνουμε το παρόν ή να κρυβόμαστε.

Τέλος, θα σου έλεγα ότι θα ήσουν πιο χρήσιμος καταθέτοντας προτάσεις και όχι επικριτικός για πράγματα και σε ζητήματα που δεν αντέχουν στη βάσανο της κριτικής.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αετού,
Γιάννης Μερκούρης

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ … ΡΕΦΕΝΕΔΕΣ.

Ούτε το νερό στο… λάστιχο δεν μπορεί να βάλει ο Δήμος για την υδατοδεξαμενή στην Αυλώνα!

Το παράνομο «συντριβάνι- λουτσιάρα» στην πλατεία συμβολίζει τον εκφυλισμό της τοπικής εξουσίας και την κατάλυση της νομιμότητας προς δόξαν των πελατειακών
σχέσεων και της αυθαιρεσίας!!!

ΟΤΑΝ δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ! Γνωρίζετε τι σημαίνει η γνωστή ρήση, την οποία θα παραφράσουμε για τις υδατοδεξαμενές στην Αυλώνα του Δήμου Τριφυλίας!

Όταν λοιπόν δεν πάει το νερό στις υδατοδεξαμενές, (πρέπει να) πάνε οι υδατοδεξαμενές στο νερό!!! Αλλιώς στεγνές οι δεξαμενές και να προσευχόμαστε να μην αρπάξει καμιά φωτιά γιατί… κάηκε η γούνα των Αυλωνιτών!
Πονεμένη ιστορία οι υδατοδεξαμενές, γενικά, αλλά η ..........

ειδικότερη αναφορά είναι κυριολεκτικά ιστορία για… αγρίους!
Άπειρα δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες από πέρυσι, τηλεφωνήματα σε δήμαρχο, αντιδήμαρχο και πάει λέγοντας. Η απάντηση στερεότυπη. Αρχικά υπόσχεση, στη συνέχεια αδιαφορία, μετά εντολή στον υφιστάμενο, ξανά σιωπή, πέρασε πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος τα ίδια πάλι, αφού στο Δήμο Τριφυλίας λειτουργούν με τη λογική: Εγώ το λέω στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!...

Άντε πάλι τα παράπονα στο δήμαρχο, υπόσχεση εκείνος, αναμονή και «ξανα-μανά», εντολή στον αντιδήμαρχο, εκείνος «φρόνισε» αλλά δεν του έκατσε, έστειλε το λάστιχο στον πρόεδρο του Τ.Σ. και κάπου εκεί όλα τελειώνουν! Παρά τις «τεράστιες» προσπάθειες δημάρχου, αντιδημάρχου, προέδρου του Τ.Σ. τελικά το… άτιμο το νερό δεν μπαίνει με τίποτε στο λάστιχο!!!

Όταν επί ενάμισι χρόνο της θητείας τους δεν έχουν καταφέρει αυτό το απλό ζήτημα αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί συμβαίνουν εν Ελλάδι αυτά τα τραγικά φαινόμενα!
Διέθεσε πριν από χρόνια το κράτος από κοινοτικούς πόρους σημαντικά ποσά για τις υδατοδεξαμενές, με στόχο να ενισχύσει τις υποδομές και η πυροπροστασία να αποκτήσει νέα δυναμική. Δυστυχώς τα λεφτά πήγαν στο βρόντο, οι υδατοδεξαμενές απαξιώθηκαν και οι τοπικοί άρχοντες δεν μπορούν να φροντίσουν το αυτονόητο: Να έχουν νερό οι υδατοδεξαμενές.

Χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω για να αρπάξει ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας μια… βρεγμένη σανίδα; Εκτός αν κι αυτός συμμετέχει στο «παιχνιδάκι» του εμπαιγμού των πολιτών θεωρώντας όσους διαμαρτύρονται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ηλίθιους!
Επιτέλους, κύριοι στο Δήμο Τριφυλίας, βάλτε το νερό στο λάστιχο για να τροφοδοτήσετε τις δεξαμενές! Αλλά με προσοχή μην… πνιγείτε και σας χάσουμε από το μέτρο!!!
Αν ούτε αυτό είστε ικανοί να καταφέρετε εδώ και δύο χρόνια… άντε να πάτε να…!

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Όπως μας πληροφόρησαν προ πενθημέρου, κάτοικος της περιοχής προτίθεται να πληρώσει ακόμη ένα εργάτη για να κάνει τη δουλειά, αλλά στου… κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
Υ.Γ.1: Νερό πάντως στο παράνομο «συντριβάνι-λουτσιάρα» στην πλατεία Αυλώνας ρέει άφθονο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οπότε ποιος ν’ ασχοληθεί με τις υδατοδεξαμενές;…
Υ.Γ.2: Μήπως επί τη επετείω του συντριβανιού ήρθε η ώρα να το γιορτάσουμε κιόλας τιμώντας τους εμπνευστές και το Δήμο που «σιγοντάρει» την παρανομία, ανέχεται την αυθαιρεσία και υποθάλπει το διχασμό της τοπικής κοινωνίας;
Υ.Γ.3: Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου ο δήμαρχος υπό την κουστωδία των αντιδημάρχων εν συσκέψει υποσχέθηκε ότι σ’ ένα μήνα θα έδιδε λύση. Πέρασαν ήδη δώδεκα και δεν έγινε τίποτε! Ίσως σε άλλους 22 μέχρι τις επόμενες εκλογές ο Κόλλιας μπορεί ν’ ασχοληθεί με το θέμα! Είναι αυτό που σιγοψιθυρίζουν μικροί-μεγάλοι στην Τριφυλία: «γράψε Κόλλιας…».

Η υδατοδεξαμενή στεγνή με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμονεύει, όμως ολόκληρος Δήμος, με τις Ενότητες και τις Κοινότητές του δεν μπορεί επί 18 μήνες να βάλει το… νερό στο λάστιχο!

Το «έργο τέχνης» στην πλατεία της Αυλώνας παρ’ ότι παράνομο εξακολουθεί να «δροσίζει» τους εμπνευστές και να συμβολίζει τη δύναμη της αυθαιρεσίας και των πελατειακών σχέσεων της τοπικής εξουσίας!

Θανάσης Τσαμούλης Εφημερίδα Φωνή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αγρότες, αγρότισσες και πολίτες της Μεσσηνίας,

Το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί έγκλημα που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Αποτελεί χαριστική βολή στον πρωτογενή .......

τομέα της Ελληνικής οικονομίας γιατί καταργεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις ενυπόθηκες περιουσίες των αγροτών που αποτελούν το 60% της αγροτικής γης.

Διατρανώνουμε την απόφασή μας να αγωνισθούμε με όλα τα μέσα για να μην περάσει η κατάπτυστη απόφαση του ξεπουλήματος της ΑΤΕ.

Σας καλούμε την Τετάρτη 8-8-2012 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων ώρα 9:00 μ.μ. σε λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσουμε την μεθόδευση του αγώνα μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έρχεται έκτακτη εισφορά στα Φωτοβολταϊκά

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά και το υπουργείο Περιβάλλοντος εξαιτίας της ειδικής εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών, που μπορεί να φθάνει στο 20% για τα επαγγελματικά Φ/Β πάρκα και στο 30% για τα οικιακά συστήματα στις στέγες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ............

«Ημερησία», πρόκειται για ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Ενέργειας, Μάκης Παπαγεωργίου, και αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών με σκοπό να περιορίσει το τεράστιο έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας εισόδου φωτοβολταϊκών στο σύστημα, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλιοφάνεια έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο Λειτουργός στους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει την αύξηση του τέλους ΑΠΕ γύρω στα 8 ευρώ/MWh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά σήμερα, τη μείωση των εγγυημένων τιμών (Feed -In-Tariffs, FIT) για τα νέα φωτοβολταϊκά και την αναστολή της χορήγησης νέων αδειών για Φ/Β.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι φορείς που εκπροσωπούν τους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας έχουν ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην επιβληθεί το μέτρο της εισφοράς, ενώ κάνουν λόγο για καταστροφικές επιπτώσεις στον κλάδο και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Εκτιμάται ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς στον τζίρο των φωτοβολταϊκών, που θα διαρκέσει για ένα χρόνο έως τον Αύγουστο 2013, θα συγκεντρωθούν 120 εκατ. ευρώ.

Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η πρόταση για εισφορά της τάξης του 20% στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά και του 30% στα οικιακά, μόνον για τα οποία οι αποζημιώσεις, βάσει των εγγυημένων τιμών, έχουν ήδη φθάσει στα 10 εκατ. ευρώ το μήνα.

Εγκαίνια για τον νέο Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας προσκαλούν, στον αγιασμό-εγκαίνια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού «Μαγνητικός και Αξονικός Τομογράφος» καθώς και στην επίσημη λειτουργία της Θεραπευτικής Μονάδας Χορήγησης Υποκαταστάστων του ΟΚΑΝΑ που θα γίνουν την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 12.00 μ.μ στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος, από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Διοικητής
Γεώργιος Μπέζος


Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τρίτη

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση νερίτερα απο τις δυο.



«Διάθεση Αμφιθεάτρου Π.Ε.Μ. «Αλ. Κουμουνδούρος» για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα».

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, από τη Δευτέρα 6-8-2012 μέχρι και την Παρασκευή 10-8-2012 αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καύσωνας).

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Μ. βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, έχει ενημερώσει τηλεφωνικά και με fax όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επιπροσθέτως η Περιφερειακή Ενότητα ............

Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για την ανακούφιση των πολιτών, από Δευτέρα 6-8-2012 έως και Παρασκευή 10-8-2012, από τις 08:00 πμ έως τις 08:00 μμ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.

Επίδομα θέρμανσης. Ποιοί το παίρουν.

Την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με βάση τις κλιματικές ζώνες της χώρας και ανάλογο με την επιβάρυνση που θα υποστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης, ώστε να παταχθεί η λαθρεμπορία, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με την πρόταση που έχει .............

κατατεθεί από τον Αθανάσιο Σκορδά, υφυπουργό Ανάπτυξης, η επιστροφή του φόρου εξετάζεται να γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα.

Οι δικαιούχοι και το ύψος του επιδόματος σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών θα καθορίζονται με τον διαχωρισμό της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.

Βασικός στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου, με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών. Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο. Θα προβλέπονται πάντως και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και υπερήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα θα «χωριστεί» σε τρεις κλιματολογικούς τομείς (Βόρειος, Κεντρικός, Νότιος) και κάθε τομέας σε τρεις υψομετρικές ζώνες (0-100m, 101-300m, παραπάνω των 300). Επίσης θα υπάρξει και συντελεστής βαρύτητας, αυξανόμενος ανάλογα με τη ζώνη και τον τομέα.

Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, η πρόταση προβλέπει και συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο -περί τα 35 τετραγωνικά μέτρα- που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια.

Με βάση λοιπόν αυτούς τους άξονες, την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου.

Εθνος

ΔΗΜΟΙ:META TΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΕΛΟΣ & ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Τον κίνδυνο, μετά την αδυναμία καταβολής μισθών, οι δήμοι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ,σχολεία, ΚΗΦΗ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών και άστεγων, παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων κ.λπ.) πρόκειται να αναδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ.

Η απόφαση να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, αλλά .........

και να επισπευστεί η ενημερωτική καμπάνια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που είχε ήδη αποφασισtεί ελήφθη μετά και τη δραματική μείωση των ΚΑΠ των επόμενων μηνών που μέχρι το τέλος του χρόνου -σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης στην κοινή συνεδρίαση δ.σ. ΚΕΔΕ και ΠΕΔαρχών- θα φτάσει τα... 70 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι θα είναι μειωμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ (ή και πλέον) σε σχέση με τα περίπου: 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαρτίου, 150 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Απριλίου, 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαΐου, 135 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουνίου, 168 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουλίου, και φυσικά έναντι της... αναμενόμενης «έκρηξης» λουκέτων-ΚΑΠ Αυγούστου, ύψους 96 εκατ. ευρώ. Το «χορό» των συσκέψεων αρχίζει σήμερα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Το πρώτο χτύπημα, στους παιδικούς

Το πρώτο πλήγμα στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών δέχθηκαν ήδη οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς -σύμφωνα και με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη παιδιών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», 53.000 παιδιά δε θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς (επί συνόλου 96.151 αιτήσεων μητέρων). Για το σύνολο των παιδιών, οι δομές «χρειάζονται» 250 εκατ. ευρώ, αλλά στη διάθεση των φορέων υπάρχουν μόνον τα μισά, ήτοι τα 125 εκατ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ ήδη ζητεί το σύνολο των χρημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη από τον επόμενο μήνα, με δεδομένο πως η αύξηση στις αιτήσεις παρατηρήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την «τσέπη» της ελληνικής οικογένειας, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος, παρά το ότι το ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 07-08-2012 και ώρα 13.30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας με τα εξής θέματα προς συζήτηση:


1) Πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της εμποροπανήγυρης στον οικισμό «Αγρίλι», της Δ.Ε. Φιλιατρών.
2) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα.
3) Ανάθεση σε δικηγόρο της άσκησης κάθε ένδικου μέσου και βοηθήματος ανακοπή, αίτηση αναστολής, κ.λ.π.), με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Τριφυλίας σε διάφορες εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς και της αντίκρουσης σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που στρέφονται κατά του Δήμου Τριφυλίας.

4) Επιστροφή εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στον κ. Τριγκιλίδα Βασίλειο που αφορούσε τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό «Μεταφορά μαθητών Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας, σχολ. έτους 2011-2012».
5) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και του Καμπούκου Κων/νου του Μιλτιάδη.
6) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης μη καταβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων (πλατείες κ.λ.π.) από καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Τριφυλίας.
7) Ορισμός δικηγόρου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με την υπόθεση της Μπούζα Mariana, συζ. Ιωάννη.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 06 έως 12 Αυγούστου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη Φωνή

Σεπτέμβρη η παράκαμψη, του χρόνου η γέφυρα

ΜΕΤΡΑ που «κόβουν» την… ανάσα για να εξοικονομηθούν τα 11,5 δισ. ευρώ που ........

είχαν αποφασιστεί για να εγκριθεί το 2ο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τώρα πρέπει να εξειδικευτούν.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ», ενώ για το θέμα υπάρχει αρθρογραφία και σχόλια που δίνουν τη διάσταση της δύσκολης κατάστασης που διερχόμαστε, από το βύθισμα της ύφεσης, την έλλειψη ρευστότητας και τις κοινωνικές επιπτώσεις της ανεργίας.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εκδήλωση στην Κυπαρισσία με αφορμή την παρουσία του βιβλίου του Ανδρέα Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ», με τον συγγραφέα να… δίνει εξηγήσεις και την Κατερίνα Ακριβοπούλου πολιτικές αναλύσεις, ενώ ο Πάνος Μπόζος «διέτρεξε» τα σοκ από την πολιτική του ΔΝΤ παγκοσμίως.
● ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ αντικών μαζεύει κόσμο στην Κυπαρισσία, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σε πόλεις και χωριά.
● Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στέλνει μηνύματα σε όσους με ανεύθυνη φημολογία κάνουν μικροπολιτική με τη διαχείριση υδάτων, ενώ βάζει σε λειτουργία το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθημερινής Πρόβλεψης Κινδύνων Εκδήλωσης Πυρκαγιάς».
● Η ΤΡΟΧΑΙΑ ανακοίνωσε μέτρα για ασφαλή κυκλοφορία τον Δεκαπενταύγουστο.
● ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ διαχείρισης της καθημερινότητας από το Δήμο Τριφυλίας, επισημαίνει ο Θανάσης Τσαμούλης, με αφορμή δύο θέματα που έχουν να κάνουν με την Αύλωνα. Την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής που είναι στεγνή ένα και πλέον χρόνο και μια καραμπινάτη παρανομία, την οποία ανέχεται ο Δήμος πάνω από ένα χρόνο στην πλατεία(!!!) του χωριού. Ούτε το νερό στο… λάστιχο δεν μπορούν να βάλουν στο Δήμο Τριφυλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά!
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του BEST TV Νίκου Μπελογιάννη στο νέο παραλήρημα της «Ελευθερίας» και του εκδότη της Ντίνου Πλεμμένου.
● ΑΡΘΡΑ του καθηγητή Κώστα Βεργόπουλου για τη χαμένη Ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια και του διευθυντή της «ΧΡΗΜΑ PLUS» Γιάννη Τασσιόπουλου για τους «καπεταναίους τους ΠΑΣΟΚ».
● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ και αθλητικά δρώμενα, η κίνηση στην κτηματαγορά της Μεσσηνίας συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα ύλη της «ΦΩΝΗΣ» που κυκλοφορεί πρωί-πρωί σε περίπτερα και συνδρομητές και στην Τριφυλία!

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».