Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Εξεταστική για τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο;

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε επίσης πως ''εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια''.

"Δε θα υπάρξουν ριψάσπιδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα" εκτιμά ο υπουργός Παιδείας Κ Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην στη REAL NEWS.

Δηλώνει ότι το 2013 θα είναι χρονιά...............

ανάπτυξης ενώ αφήνει ανοικτό το θέμα της Εξεταστικής για το μνημόνιο λέγοντας "Παραμένουν ερωτήματα για τους χειρισμούς του τοτε πρωθυπουργού και θα πρέπει να απαντηθούν με τον ένα ή άλλον τρόπο".

Τέλος ο κ Αρβανιτόπουλος αναφέρει πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Newsit

ΟΑΕΔ: Από 3 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Ξεκινά από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων........

λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου και ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με courier τις αιτήσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται.

Ελληνοτουρκικός γάμος στην Πύλο

Όρκους αιώνιας αγάπης, θα δώσουν σήμερα στην Πύλο, η Εντά Πολάτ και ο Έλληνας επιχειρηματίας, Δημήτρης Γκινοσάτης. Το ζευγάρι, θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, σε μία φαντασμαγορική τελετή στην οποία αναμένεται να παρεμβρεθεί και ο νυν πρόεδρος της Γαλατάσαράι Ουνάλ Αγσιάλ.

Ο ελληνοτουρκικός γάμος του web developer και της κόρης του επιχειρηματία Αντάτ Πολάτ, φιγουράρει ως πρώτο θέμα στα τουρκικά lifestyle μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ...............

φιλοξένησε ημίωρο αφιέρωμα για την Πύλο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο γάμος και σύμφωνα με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει η Πύλος και η Μεσσηνία.

To οδοιπορικό του Τούρκου δημοσιογράφου, στην Πύλο παρουσίασε καταπληκτικά πλάνα της περιοχής και περιλαμβάνει συνομιλίες του δημοσιογράφου με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και πλάνα από την Costa Navarino, με Τούρκους επιχειρηματίες να παίζουν γκολφ και να μιλούν για την περιοχή και τις σχέσεις των δύο λαών.

enikos.gr

Η πρωτοβάθμια παροχή υγείας στη Μεσσηνία -το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Στη μιζέρια των ημερών , στην αγωνία για το πως θα καταφέρουν ν΄ανταποκριθούν τα Ελληνικά νοικοκυριά στη φοροκαταιγίδα και στις περικοπές που επιβάλλουν οι συνθήκες , προστίθεται και η αποσύνθεση του κοινωνικού μας κράτους.
Για να κρατηθεί όρθια η Χώρα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει το κοινωνικό κράτος.
Αυτό προϋποθέτει να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και να εξυγιανθεί ο ευαίσθητος χώρος της υγείας.

Η πολιτική μας ηγεσία οφείλει όχι απλώς να προσπαθήσει , ............

όχι απλώς να πράξει το καθήκον της , αλλά να υπερβάλλει εαυτόν για να το επιτύχει.
Μετά από τη συρρίκωνση των εισοδημάτων των Ελλήνων , επόμενο είναι να έχουν πλέον στραφεί όλοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δυστυχώς κάθε ημέρα που περνάει καταρρέει!
Αναλώσιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την υγεία των ασθενών,είναι είδη εν ανεπαρκεία στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Αυτό πέραν των κινδύνων που εγκυμονεί για τις ανθρώπινες ζωές, απαξιώνει και στα μάτια των πολιτών το κράτος και τις δυνατότητες που έχει να ανταποκριθεί στα σοβαρά και τα δύσκολα.

Ως παράδειγμα θ΄αναφερθώ στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, που είναι μία μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με σκοπό την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση.
Εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών , τόσο από τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης , όσο και από την ευρύτερη περιοχή , κυρίως αγροτικό κόσμο και πολλές φορές μη δυνάμενο να εξυπηρετηθεί αλλού ,λόγω των συνθηκών ζωής και οικονομικής δυνατότητάς του .
Ο μέσος όρος των ασθενών καθημερινά κυμαίνεται σε 300 με 400 άτομα .Εμβόλια, συνταγογράφηση φαρμάκων,πιστοποιητικά,τεστ ΠΑΠ,αλλά και επείγοντα περιστατικά κυριαρχούν των λοιπών ενασχολήσεων.

Το συγκεκριμένο Κέντρο για να λειτουργήσει ομαλά, απαιτείται να επικουρούν τους γιατρούς και άλλα τμήματα , όπως μικροβιολογικό, ακτινολογικό κλπ καθώς επίσης, να υπάρχει και επιστημονικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Το ακτινολογικό τμήμα όπου ήδη διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα είναι ανενεργό επειδή συνταξιοδοτήθηκε η εμφανίστρια.
Το παιδιατρικό τμήμα δε λειτουργεί εξ΄αιτίας της απασχόλησης της παιδιάτρου στο Νοσοκαμείο Καλαμάτας και το οδοντιατρείο το ίδιο.
Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η κτιριακή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, για να καταδείξει πως τα πάντα φθίνουν πλέον σ΄αυτόν τον τόπο.

Επειδή αρνούμαστε να εγκταλείψουμε , αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μία μίζερη ζωή, αρνούμαστε να χάσουμε την ελπίδα μας, απαιτούμε από την Πολιτεία στην οποία συνεχίζουμε ...ακόμη να προσβλέπουμε, να πράξει το καθήκον της , παρά τις μεγάλες πράγματι δυσκολίες , έχοντας ένα πράγμα στο νου.
Πως η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό , πως είναι αδιαπραγμάτευτο και πως δεν παίρνει αναβολή!

Αιφνιδιαστική βόλτα Σαμαρά στην Ομόνοια

Βόλτα στην Ομόνοια έκανε αιφνιδιαστικά νωρίς σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε το πρωί στον Ν. Δένδια και του είπε ότι θέλει να δει πως έχει γίνει η Ομόνοια μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι και πήρε μαζί του μόνο το συνεργείο τεχνικών της ΕΡΤ.
Είχε συνομιλίες με καταστηματάρχες της περιοχής και κάθισε στην πλατεία να πιει καφέ.

Κατά την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός είχε τον ...........

ακόλουθο διάλογο με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

Νίκος Δένδιας: Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γίνουν ακόμα πολλά. Θα πάρει καιρό. Αλλά υπάρχει και μια δραματική βελτίωση την οποία είδατε κι εσείς. Ο κόσμος τα αναγνωρίζει. Σας χαιρετάει. Λέει ένα «ευχαριστώ». Λέει και τις αγωνίες του.

Αντώνης Σαμαράς: Κοιτάξτε, εδώ κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας. Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε και το έχεις πάει μέχρι στιγμής καλά. Πραγματικά, πρέπει να συνεχίσουμε. Ο κόσμος –τον είδες- το δέχεται, χαίρεται, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά.

Νίκος Δένδιας: Έχουμε και τη δική σας κάλυψη.

Αντώνης Σαμαράς: Χάρηκα τον κόσμο.

24h News

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Προηγείται η ΝΔ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, άνοδος της Χρυσής Αυγής

Προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%.

Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ............

ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

New Post

Ξεπουλάνε την Νήσο Πρώτη. Τουλάχιστον 30 νησιά στο σφυρί.

Ξεπουλάνε τα νησιά Λόγω Κρίσης

- Για 50 χρόνια στα χέρια πλουσίων τα νησιά
- Εκτάσεις από 100 ως 3.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα
- Δείτε ποια είναι τα νησιά που μπήκε “πωλητήριο”

Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι έχει μπει πωλητήριο παντού. Έτσι και με τις επενδύσεις να έχουν κολλήσει σε όλα τα επίπεδα μπήκε μπροστά το μεγαλύτερο χαρτί της χώρας. Ο Ήλιος και οι υπέροχες θάλασσες της που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο στα ελληνικά νησιά και τις νησίδες.

Οι αρμόδιοι φαίνεται πως κινούνται στη λογική .........

παραχώρησης για 45-50 χρόνια των νησιών σε επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό την αξιοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξετάστηκαν σε όλη της επικράτεια τουλάχιστον 550 νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε 10 σημεία, που περιλαμβάνουν συνολικά 30 νησιά και νησίδες εμβαδού από 100 ως και 3.100 στρέμματα.

Εξετάστηκαν πρώτα θέματα όπως η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας και στη συνέχεια επιλέχθηκαν τα σημεία με βάση το βαθμό αξιοποίησης τον οποίο μπορούν να έχουν. Με μια διαφορά όμως, μεταξύ των νησιών και των νησίδων υπάρχει και η νησίδα Φλέβες, το ¨οχυρό" των βατραχανθρώπων, των γνωστών ΟΥΚαδων.

Από τα 585 νησιά και νησίδες που εξετάστηκαν επιλέχθηκαν τελικά περίπου 30. Πρόκειται για το Μεύρο Όρος, τη Μπέλα Βράκα και τον Άγιο Νικόλαο στα Σίβωτα της Θεσπρωτίας, αλλά και ένα σύμπλεγμα περίπου 10 νησίδων στο Ιόνιο που περιλαμβάνουν νησιά όπως η Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι και ο Άγιος Ιωάννης, αλλά και οι Στροφάδες κοντά στη Ζάκυνθο.

Στο βόρειο Αιγαίο επιλέχθηκε η Θαλασσοπούλα κοντά στην Καβάλα, ενώ στον Ευβοϊκό δυο νησίδες μεταξύ Καρύστου και Ραφήνας, ενώ κοτνά στη Σκιάθο έχει επιλεγεί η Τσουγκριά.
Στο Σαρωνικό έχουν επιλεγεί οι Φλέβες, ενώμ στις Κυκλάδες η Δίδυμη, κοντά στη Σύρο.
Κοντά στην Πελοπόννησο έχουν επιλεγεί άλλα δύο σημεία, όπως η Πρώτη στη Μεσσηνία και οι νησίδες Ψιλή, Πλατειά, Ρόμβη και Κορωνίδα στον Αργολικό κόλπο.

newsit

Καλό μήνα & καλή συνέχεια κκ Πρυτάνεις!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Εάν φίλες και φίλοι του Blog κρίνετε ότι ο τίτλος μου εμπεριέχει και κάποια δόση ειρωνείας μην αλλάξετε γνώμη, έχετε δίκαιο!...

Δύο πράγματα θέλω να σας θυμίσω σήμερα μαζί με τις ειλικρινείς μου ευχές για καλό μήνα: το «κούρεμα» των αποθεματικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τον περιβόητο και εγκεκριμένο πλέον Νόμο 4009 για την Ανωτάτη Ελληνική Παιδεία.
Πρώτον, την περσινή απόφαση του PSI ..............

(γνωστή στην Ελλάδα και τους Έλληνες ως «…κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Κράτους) που εφαρμόστηκε (με εντολές της τρόικα, φυσικά) από τον τότε «Τσάρο» της Οικονομίας και συνάδελφο καθηγητή του ΑΠΘ κ Βενιζέλο ΣΤΕΡΗΣΕ μέσα σε μια νύχτα από τα, έτσι και αλλιώς, φτωχά βαλάντια των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Θα περίμενε κανείς (και αυτό ΔΕΝ το λέω ειρωνικά) την επόμενη κιόλας μέρα:
α. να αρχίσουν καταλήψεις Σχολών και Τμημάτων,
β. να ωρύονται για την άδικη απόφαση από το πρωί ως το βράδυ στα ΜΜΕ οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ και
γ. να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στις Συνόδους Πρυτάνεων και Προέδρων ΑΕΙ οι τότε αρμόδιοι για την Παιδεία Υπουργοί δηλαδή η κ Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και ο κ Αρβανιτόπουλος (ΝΔ) εφόσον ΔΕΝ ζητούσαν από τον κ Βενιζέλο να επανορθώσει την πράξη του!

Και όλα αυτά θα τα περίμενε κανείς καθότι ως αποτέλεσμα του «κουρέματος» προέκυψαν νέα και συνεχίστηκαν παλιά προβλήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον εξοπλισμό εργαστηρίων και βιβλιοθηκών, στη σίτιση φοιτητών, στη συντήρηση κτιρίων και άλλων εγκαταστάσεων.
ΤΙΠΟΤΕ από τα παραπάνω δεν συνέβη αλλά τουναντίον διαπιστώθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση που τείνει να γίνει θεσμός στην Ελλάδα της τρόικα, τουτέστιν…μούγκα στη στρούγκα!
Δεύτερον, Ο Νόμος 4009/2011 για την Ανωτάτη Παιδεία, δηλαδή Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, (που δεν κρίθηκε από όσα γνωρίζω ακόμη ως αντισυνταγματικός) ήταν δημιούργημα της Υπουργού κ Διαμαντοπούλου και του Υφυπουργού κ Πανάρετου επί Κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Ο Νόμος περιείχε σημαντικές αλλαγές στις δομές και τις λειτουργίες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και για ΟΛΟΥΣ τους αντικειμενικούς παρατηρητές ήταν πρωτοποριακά ορθός τουλάχιστον στα 80% των όσων προέβλεπε!

Ο συγκεκριμένος Νόμος πολεμήθηκε με εντυπωσιακή ένταση από φοιτητές και καθηγητές, υπήρξαν καταλήψεις Σχολών και Τμημάτων και καθυστερήσεις στις εκλογές καινούργιων Συμβουλίων Διοίκησης.
Και όμως την ψήφιση του Νόμου, παρά τις αντιδράσεις όχι μόνο από τις νεολαίες και τους καθηγητές που ανήκαν σε ΝΔ και άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και από το δικό της χώρο του ΠΑΣΟΚ την επεδίωξε σθεναρά η κ Διαμαντοπούλου ως Υπουργός (ΠΑΣΟΚ) και ο κ Αρβανιτόπουλος ως Υφυπουργός (ΝΔ) στην πρώτη «Συγκυβέρνηση» της χώρας μας υπό τον κ Παπαδήμο.

Και τελικά ο ν. 4009/2011 πέρασε με πλειοψηφία πριν από μερικές εβδομάδες από τη Βουλή των Ελλήνων με κάποιες «ρυθμίσεις» που έκανε ο νυν Υπουργός Παιδείας στη δεύτερη «Συγκυβέρνηση» με Πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά ο κ Αρβανιτόπουλος (ΝΔ)
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του Νόμου οι νυν Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων μας και Πρόεδροι των ΤΕΙ θα εγκατέλειπαν τους θώκους εξουσίας ΣΗΜΕΡΑ (δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου έτους 2012)…
Αμ, ΔΕΝ…
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έκανε ο κ Αρβανιτόπουλος και υπερψήφισε η Βουλή των Ελλήνων ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η θητεία των Πρυτάνεων ως το 2014!..
Δηλαδή τελικά και με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ εκείνοι που εμπόδισαν τους τελευταίους 18 μήνες την εφαρμογή του Νόμου 4009/2011

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ διδάσκοντες και διδασκόμενοι με «μπροστάρηδες» τους αποκαλούμενους «φοιτητοπατέρες» και τις Κομματικές Νεολαίες που καταλάμβανα παράνομα τις Σχολές και εμπόδιζαν την εκλογή καινούργιων Συμβουλίων Διοίκησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ!
Πριν κλείσω να κάνω τη γνωστή πλέον από τη σχετική διαφήμιση ερώτηση:
ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ αντέδρασαν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι όταν τους «κούρεψε» ο κ Βενιζέλος αλλά ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ αμετακίνητοι στους θώκους εξουσίας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ενώ θα έπρεπε να τις «αδειάσουν» ΣΗΜΕΡΑ;
Ή να σας θυμίσω κλείνοντας το παλιό παιδικό μας ποίημα:
«Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα…»

Επιλέγω να κλείσω επαναλαμβάνοντας τον τίτλο μου ευχόμενος, σε Πρυτάνεις ΑΕΙ και Προέδρους ΑΤΕΙ, Καλό μήνα και Καλή συνέχεια!

Τα νέα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία

Χωρίς βάση και αυτή η πολιτική δέσμευση του κ. Σαμαρά.

Στο κρίσιμο ερώτημα εάν τα νέα μέτρα –που μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ– θα είναι τα τελευταία η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό «όχι».
Και αυτή η πολιτική δέσμευση του κ. Σαμαρά θα αποδειχτεί χωρίς βάση.

Χαλαρές δεσμεύσεις

Πολλές από τις οικονομίες που προγραμματίζουν η ........

τρόικα και η κυβέρνηση βασίζονται σε χαλαρές πολιτικές δεσμεύσεις που είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτούν χωρίς πρακτική σημασία.
Προβλέπεται, για παράδειγμα, εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Τους τελευταίους μήνες, όμως, παρατηρείται σταθερή αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης εξαιτίας της μεγάλης επιρροής που ασκεί το «γαλάζιο» λόμπι των φαρμακοποιών στην κυβέρνηση. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία θα παραδοθεί η διοίκηση του πολύπαθου ΕΟΠΥΥ σε… συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των φαρμακοποιών, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη άλμα στη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία πενταπλασιάστηκε την περίοδο 2000-2009, με ευθύνη αυτών που υπόσχονται τώρα τη δραστική μείωσή της.

Πλασματική είναι και η οικονομία που έχει προγραμματιστεί στην Άμυνα, ύψους 437 εκατ. ευρώ, μέσω της μετάθεσης πληρωμών για τα κατά τεκμήριο άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα. Η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά στην υλοποίηση της σκανδαλώδους συμφωνίας, κόστους 1 δισ. ευρώ, για την προμήθεια δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, που έχει την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Το κύκλωμα του μαύρου πολιτικού χρήματος είναι τόσο ισχυρό στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων –απόδειξη η τραγική κατάληξη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μεθόδευσε μαζί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη την προμήθεια των πρώτων τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214–, ώστε οι οικονομίες που παρουσιάζονται στην τρόικα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της δημιουργικής λογιστικής.

Αμφίβολης αποτελεσματικότητας είναι και τα μέτρα με τα οποία υποτίθεται ότι θα εξασφαλιστούν οικονομίες 272 εκατ. ευρώ από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, 352 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα κτλ. Οι κυβερνητικοί και κρατικοί αρμόδιοι τροφοδοτούν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ με ιστορίες αποκάλυψης «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων χωρίς ποτέ να φτάνουν σε ουσιαστική κάθαρση των υποθέσεων. Το κομματικό σύστημα που μοίρασε τις «μαϊμού» συντάξεις και τα επιδόματα εξακολουθεί να λειτουργεί με τους ίδιους όρους και προχωρά μόνο στην επικοινωνιακή και όχι στην πραγματική κατάργησή τους.
Εάν είχε εφαρμοστεί το αρχικό μνημόνιο, στο σκέλος του περιορισμού των δημόσιων δαπανών, δεν θα δεχόμασταν σήμερα πιέσεις για την επιβολή των νέων μέτρων, που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 15 δισ. ευρώ. Μια ματιά στο νέο πακέτο μέτρων οδηγεί στο σχετικά ασφαλές συμπέρασμα ότι θα υπάρξουν μεγάλες δημοσιονομικές αποκλίσεις στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη επιβολής κι άλλων μέτρων.

Διαχειριστικό χάος

Σε νέα μέτρα θα οδηγήσει πιθανότατα και το διαχειριστικό χάος που παρατηρείται στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας.
Προβλέπεται, για παράδειγμα, εξοικονόμηση 613 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη μεγάλη μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Έχει όμως δημιουργηθεί μια ουρά 50.000 υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και διεκδικούν συνολικά εφάπαξ που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
Η μείωση του ποσού κατά το 1/3 δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί θα πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υπόλοιπων 2/3. Άλλωστε, με τις συνθήκες επαγγελματικής απαξίωσης που έχουν επιβληθεί στη δημόσια διοίκηση, όπου η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να προστατεύει μέχρι τελικής δημοσιονομικής πτώσης τους αργόμισθους αγροφύλακες που διορίστηκαν το 2008 και να μη διστάζει να τιμωρεί οικονομικά τους γιατρούς του ΕΣΥ ή τους εκπαιδευτικούς, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα επιδιώξουν να συνταξιοδοτηθούν προτού μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές τους, οι συντάξεις και το εφάπαξ τους.

Άρα έχουμε εικονικές οικονομίες επί ποσών που έχει υποχρέωση να καταβάλει το δημόσιο, δεν έχει όμως τη δυνατότητα να το πράξει.
Το νέο πακέτο μέτρων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δραστική μείωση των συντάξεων, γεγονός που θα δοκιμάσει τις πολιτικές αντοχές του ΠΑΣΟΚ και της Ν , κομμάτων που έχουν αξιόλογα εκλογικά ποσοστά μόνο στους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών. Παρά την ουσιαστική μείωση των συντάξεων, δεν πρόκειται να υπάρξει εξυγίανση του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος. Είναι τέτοιες οι διαστάσεις που έχουν πάρει η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μαύρη εργασία και η μείωση των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν σε αυτές, ώστε θεωρείται βέβαιο πως θα μεγαλώσει κι άλλο η διαχειριστική τρύπα του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου πολλά ασφαλιστικά ταμεία δαπάνησαν το 80%-90% της προβλεπόμενης για το σύνολο του 2012 κρατικής επιδότησης.
Για να μην υπάρξει στο μέλλον η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων πέρα από το «πακέτο» των 15 δισ. για το 2013-2014 και τα διορθωτικά μέτρα ύψους 2-3 δισ. για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά η ελληνική οικονομία και να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη. Εάν κρίνουμε από τις εκτιμήσεις των περισσότερων ειδικών των διεθνών οργανισμών αλλά και τον ισοπεδωτικό χαρακτήρα των μέτρων του νέου μνημονίου, η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ότι τα νέα μέτρα θα είναι τα τελευταία αυτού του είδους δεν έχει καμία πρακτική σημασία.

Γιώργος Κύρτσος
Free Sunday


Η χειρότερη επιστροφή της τελευταίας πεντηκονταετίας

Από τα μπάνια του λαού στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Tα μπάνια του λαού έφτασαν στο τέλος τους και οι συμπολίτες μας πραγματοποιούν την πιο δύσκολη επιστροφή, στην σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στη διάρκεια της τελευταίας πεντηκονταετίας.

Υπήρξαν και άλλες δύσκολες χρονιές, ............

αναφέρουμε ενδεικτικά το 1973-1974, που σημαδεύτηκε από την ενεργειακή κρίση της περιόδου εκείνης, το 1986, οπότε εφαρμόστηκε το πρόγραμμα σταθεροποίησης της εθνικής οικονομίας από τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, και το 1990-1991, με τον κίνδυνο εσωτερικής στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου. Ποτέ όμως δεν είχαμε το συνδυασμό τόσων αρνητικών παραγόντων.
Η οικονομία έχει περάσει από την ύφεση στην ελεύθερη πτώση, οι πιθανότητες επιτυχίας της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι ελάχιστες και η αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Οικονομική κατάρρευση

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δίνουν μια εικόνα πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υποχωρεί με ετήσιο ρυθμό 6%-7% και το ποσοστό ανεργίας ετοιμάζεται για ένα ακόμη άλμα, από το 23% στο 25% του οικονομικά ενεργού
πληθυσμού.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμηση των ειδικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν, βάσει της οικονομικής ανάλυσης που κάνουν, μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αποκλείουν την υποχώρησή του στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Προβλέπουν, λοιπόν, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι αρνητικός μέχρι και το 2015. Πτώση 7,3% του ΑΕΠ το 2012, νέα πτώση 3,5% το 2013, υποχώρηση 1,5% το 2014 και σταθεροποίηση με οριακή μείωση 0,5% το 2015.

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι τα φαινόμενα ύφεσης άρχισαν να εκδηλώνονται στην Ελλάδα το 2008 και πως την περίοδο 2008-2012 η αθροιστική μείωση του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 20%, αντιλαμβανόμαστε τι πρόκειται να γίνει στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, και τα νοικοκυριά.

Το ΑΕΠ βρίσκεται ήδη, σε σταθερές τιμές, κάτω από τα επίπεδα του 2003. Η ελληνική οικονομία έχει πάει μία δεκαετία πίσω, χωρίς βέβαια να έχει την αναπτυξιακή δυναμική και την ολυμπιακή προοπτική του 2003. Σήμερα το δημόσιο χρέος είναι της τάξης του 150% του ΑΕΠ, ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν της τάξης του 100% του ΑΕΠ, δεν υπάρχει άμεση αναπτυξιακή προοπτική και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα –από τη μαζική ανεργία μέχρι την εκτός ελέγχου παράνομη μετανάστευση– κάνουν πιο δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Η επιβολή νέων μέτρων της τάξης των 15 δισ. ευρώ σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Θα διευκολύνει βέβαια τη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές και θα αυξήσει τις πιθανότητες να οργανωθεί ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του δημόσιου τομέα. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τα οικονομικά μεγέθη θα υποχωρήσουν από το 2003, που βρίσκονται σήμερα, προς τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ τα ποσοστά ανεργίας μπορεί να ανέβουν το 2013-2014 προς το 28% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Κοινωνική αποσύνθεση

Η κυβέρνηση και το κράτος δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το καλοκαίρι για να επιχειρήσουν μια ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας που θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. Αντίθετα, επιβράβευσαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους τα πιο αντικοινωνικά στοιχεία, που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες στην τουριστική παραοικονομία. Με τη βοήθεια της ιδιοτελούς αδράνειας των αρμόδιων αρχών πραγματοποιήθηκε νέο ρεκόρ φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές.
Tα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας που καταγράφηκαν ήταν της τάξης του 50%-100%, ανάλογα με την τουριστική περιοχή, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες γι’ αυτούς που φοροδιαφεύγουν και φοροκλέπτουν συστηματικά.

Από αυτή την κατάσταση εξυπηρετήθηκαν όλα τα κυκλώματα της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης υπό τη σκέπη των οποίων αναπτύσσεται η τουριστική παραοικονομία.
Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου εξασφάλισαν αφορολόγητα εισοδήματα πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάστημα 3-4 μηνών, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι που πρέπει να βγάλουν το χρόνο με 5.000-10.000 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ολοένα πιο παράλογες απαιτήσεις της εφορίας.
Το αρχικό και το νέο μνημόνιο, με τον τρόπο που εφαρμόζονται, έχουν οδηγήσει σε ρεκόρ φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, παράνομης εργασίας, παράνομης μετανάστευσης και κοινωνικής διάλυσης.

Οι επίσημοι στόχοι που θέτουν τα μνημόνια είναι διαμετρικά αντίθετοι με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνουν η κυβερνητική πολιτική και η λειτουργία του κράτους και της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Ολοκληρώνεται έτσι η πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας, με τα αφορολόγητα κυκλώματα της παραοικονομίας να ευημερούν, το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης να έχει βγάλει τις καταθέσεις της, προϊόν της φοροδιαφυγής των περασμένων χρόνων, στο εξωτερικό και τους ειλικρινείς φορολογούμενους να καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη όλου του πληθυσμού και το κόστος της διαχείρισης του υπέρογκου δημόσιου χρέους.

Τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής τεκμηριώνει και πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η οποία συνέκρινε τα δηλωθέντα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και τις δόσεις αποπληρωμής των δανείων τους. Τα πραγματικά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών υπολογίστηκε ότι είναι 1,92 φορές υψηλότερα –κατά μέσο όρο– σε σχέση με αυτά που δηλώθηκαν. Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή παρατηρείται παραδοσιακά στους κλάδους των ιατρών, των μηχανικών, των εκπαιδευτικών, των χρηματοοικονομικών συμβούλων, των λογιστών και των δικηγόρων.

Xρηματοπιστωτική ασφυξία

Η αύξηση των καταθέσεων που ακολούθησε την εκλογική επικράτηση της ΝΔ και το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού δεν αναπληρώνει τις μεγάλες απώλειες που παρατηρούνται από τα τέλη του 2009 και δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική ασφυξία που ενισχύει συνεχώς τα φαινόμενα ύφεσης.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία έκθεσης της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας για την εξέλιξη των σχέσεων των ελληνικών επιχειρήσεων με το τραπεζικό σύστημα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σε δείγμα 900 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το 21,2% δεν υπέβαλε αίτημα για χορήγηση δανείου, εκτιμώντας ότι η απόρριψή του ήταν μαθηματικά βέβαιη. Το ποσοστό στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο απ’ ό,τι ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 41,6% των αιτημάτων χορήγησης δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτεται στην Ελλάδα, ενώ ο μέσος όρος των απορριπτικών απαντήσεων στο σύνολο της Ευρωζώνης είναι 11,9%.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου, μειώθηκαν οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά 4,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, ενώ συνεχίστηκε η αρνητική ροή χρηματοδότησης, με την έννοια ότι τα δάνεια που αποπληρώθηκαν ξεπέρασαν και αυτόν το μήνα τις χορηγήσεις. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις που προσδιορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος έχουν υποστεί μια μείωση της τάξης του 30% από το ξεκίνημα της κρίσης και κινούνται σήμερα γύρω στα 160 δισ. ευρώ.

Οι συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινή οικονομική διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Το ποσοστό των δανείων που δεν εξυπηρετούνται έγκαιρα αυξάνεται συνεχώς, προετοιμάζοντας το έδαφος για περισσότερα «λουκέτα» και νέο περιορισμό της δραστηριότητας σε κλάδους όπως η οικοδομή, που κατά το παρελθόν αποτελούσαν «ατμομηχανή» της οικονομικής ανάπτυξης.

Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη μέθοδο που επιχειρείται –χαρακτηριστικό το παράδειγμα της διάλυσης της ATEbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς– δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της ρευστότητας για την πραγματική οικονομία. Την κατάσταση περιπλέκει και η δημοσιονομική αστοχία της κυβέρνησης Σαμαρά, που οδηγεί στην έκδοση περισσότερων έντοκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Το Δημόσιο θα πάρει για μία ακόμη φορά σχεδόν όλο το διαθέσιμο χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματά του, αφήνοντας την πραγματική οικονομία χωρίς ρευστό.

Γιώργος Κύρτσος
Free Sunday


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 31/8/2012 ]




Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμλένοι του ΕΟΠΥΥ γιατρούς και φάρμακα.

Από την τσέπη τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από σήμερα Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 τα φάρμακα τους στα φαρμακεία καθώς από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων.

Η απόφαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, να προχωρήσει σε επιλεκτικές πληρωμές, δίδοντας προτεραιότητα σε όσους δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι συσπειρώνει παρά χωρίζει τους φαρμακοποιούς.
Ετσι οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι ...............

να αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνο Λουράντο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και των Δωδεκανήσων, εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν τον Μάιο.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι «οι άλλοι νομοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» για τις συνταγές του Μαΐου, ενώ όπως προσθέτει «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο σύνολο των φαρμακοποιών τον Ιούνιο, ο οποίος έπρεπε να έχει εξοφληθεί από τα μέσα του Αυγούστου, αλλά και 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».

Από την άλλη μερια, ενδεικτική είναι η αγωνία των ασφαλισμένων, είναι το γεγονός ότι από σήμερα θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το τελευταίο διήμερο, έσπασε κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταχωρήθηκαν 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς. Μάλιστα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί που καταχωρούνταν 1.250 συνταγές ανά λεπτό!

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου κάνουν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

Μετατίθεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετατίθεται τελικά η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από παρέμβαση της τρόικας. Η διαδικασία πώλησης θα ξεκινήσει στο τέλος Οκτωβρίου, καθώς συνδέεται με την καταβολή της επόμενης δόσης, από την οποία ποσό 24 δισ. ευρώ προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις λύσεις που εξετάζονται είναι η μεταβίβαση του.............

υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η πώλησή του ή η ανακεφαλαιοποίησή του.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά την απεργία της Πέμπτης και της Παρασκευής, συνεδριάζουν την Κυριακή πανελλαδικά για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την Παρασκευή ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Στουρνάρας «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» ενώ υποστήριξε ότι « αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

«Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» σχολίασε από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Tην Πέμπτη η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο ψηφίζονται από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. Ευρώ , το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι.........

να έχουν επικυρωθεί τα μέτρα πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την καθημερινή , ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου συνδέεται τόσο με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι δανειστές όσο και με την επιδίωξη του κυβερνητικού επιτελείου να περιοριστεί στο ελάχιστο η περίοδος των όποιων αναταράξεων στο κοινοβουλευτικό πεδίο αλλά και στο πεδίο της κοινωνίας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στην Αθήνα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τόνισε ότι το νέο πακέτο περικοπών θα είναι και το τελευταίο, καθώς η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Πηγή: Μέσα στον Σεπτέμβριο ψηφίζονται από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/65833#ixzz25CCyM77w

Καλό Μήνα σε όλους.





Νικολόπουλος: Ο Σαμαράς μετατρέπει τη ΝΔ σε δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Flash 96», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική του, μετά τις εκλογές, τείνει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του τρίτου κόσμου και την παράταξη της ΝΔ σε «δεύτερο ΠΑΣΟΚ».

Όπως άλλωστε υπογράμμισε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά ούτε μέσα στην παράταξη, ούτε μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα και κάλεσε όλα τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο βουλευτής άσκησε κριτική στην...............

ομιλία του πρωθυπουργού τόσο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αντώνης Σαμαράς λέει τα ίδια που έλεγαν και ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από περίπου δύο χρόνια.

newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
"Ο Αντώνης Σαμαράς λέει τα ίδια που έλεγαν και ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από περίπου δύο χρόνια."
Σώπα ρε... Τωρα το κατάλαβες?
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο ακριβώς. Στο μόνο που διαφέρουν είναι το χρώμα στα κόμματα. Κόψε το δούλεμα. Εβαλες κι εσύ την ψήφο σου στο δεύτερο μνημόνιο. Τα ξέχασες; Τωρα τι το παίζεις; Επαναστάτης του γλυκού νερού;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

Προχωρά σε τροποποίηση του Γ.Π.Σ με αφορμή τη λάθος χωροθέτηση του κόμβου στο Νέδοντα

Επί δύο σχεδόν χρόνια το αρμόδιο Υπουργείο, με τη βοήθεια και της ..........

άγνοιας(;) του Δήμου Καλαμάτας, προωθούσε τις διαδικασίες για να γίνει ο κόμβος του Νέδοντα σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του διευρυμένου Δήμου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο την περασμένη εβδομάδα με το διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, οι διαμαρτυρίες ιδιοκτήτη για την κατάσταση που επικρατεί, «ξύπνησαν» τους αρμόδιους, οι οποίοι άρχισαν να εξετάζουν το θέμα προσεκτικότερα.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα για το έργο, ανακοίνωσε ότι το Γενικό Πολεοδομικό θα τροποποιηθεί άμεσα, με μια υπουργική απόφαση, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, θα φέρει και το σχετικό θέμα για απόφαση στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς το ΠΟΠ για ελιά και ελαιόλαδο αποτελεί διαβατήριο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο και την προοπτική για το βασικό προϊόν χιλιάδων Μεσσήνιων παραγωγών.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ έθεσε ο Σαμαράς τους υπουργούς ζητώντας αποτελεσματικότητα παντού. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα των τελευταίων, όπως είπε, επώδυνων αλλά αναπόφευκτων μέτρων.
● ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» Νίκα για τα οικονομικά του Δήμου. Άρχισε η πλακόστρωση της πλατείας. Τροποποίηση του ΓΠΣ για τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομο.
● ΣΥΝΑΥΛΙΑ αλληλεγγύης και τοπικός τηλεμαραθώνιος την Δευτέρα στο Κάστρο υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
● ΚΟΛΛΙΑΣ και Αναστασόπουλος για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και τα οικονομικά των Δήμων.
● ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από το ΚΚΕ για την δημόσια υγεία και από ΣΥΡΙΖΑ για επιχορηγήσεις επιχειρήσεων και κόντρα με την Περιφέρεια.
● ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το επώδυνο πακέτο μέτρων 11,9 δισ. ευρώ που θα γίνουν οι περικοπές και ποιος πληρώνει το μάρμαρο.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!