Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 4/9/2012 ]




Διατροφικά επιδόματα Ιουλίου 2012. Ξεκινά άμεσα η καταβολή τους.

Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών η απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Ιουλίου.

Αφορά περισσότερους από 14.700 δικαιούχους νεφροπαθείς καθώς και μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από.............

τις Περιφέρειες της χώρας.

Αυτή είναι η παπαδιά που "σκότωσε" τον Παππά.

UPDATE ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με την δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrisnews.gr, πίσω από την δολοφονία βρίσκονται η σύζυγος του ιερέα και ο 30χρονος εραστής της.

Οι δύο ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα.

Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση .............

στον τόπο του εγκλήματος όπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εκτυλίχτηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Ο δράστης φέρετε να είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό.

Briefing News



Ο παράγοντας «Ψ»...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο για την ψυχολογία σπορ και αθλητισμού μου έδωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου και ιδιαίτερα οι ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το μεγαλείο ψυχής που δείχνουν αθλητές και αθλήτριες με μειωμένη σωματική ακεραιότητα πέραν του ότι συγκινεί και τον πλέον φλεγματικό θεατή δυνατά επιβεβαιώνει ότι υπερτερεί το «εύψυχον».

Πρόθεση μου είναι όχι μόνο να αποδείξω ότι ............

αθλητές και παίκτες, όπως κάνουμε καθημερινά όλοι μας, ενισχύουν ψυχολογικά το δικό τους συναισθηματικό κόσμο και παίζουν ψυχολογικά παιχνίδια με τους αντιπάλους τους, αλλά ιδιαίτερα για να διαφοροποιήσω τον καθαυτό ρόλο της ψυχολογίας από τους ρόλους της σωματικής κατάστασης και της τεχνικής κατάρτισης ατόμων και ομάδων.

Ψυχοδυναμικά «τρανταχτό» παράδειγμα αρνητικής ψυχολογικής διάθεσης αποτελεί πασίγνωστος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής ο οποίος σε κάποια δεδομένη στιγμή της καριέρας του άρχισε να υποφέρει από «αφλογιστία». Δυνατός, ταλαντούχος, καθιερωμένος επιθετικός παίκτης με αμέτρητα γκολ στο ενεργητικό του, άρχισε ξαφνικά ο άνθρωπος να «αστοχεί» μπροστά στην αντίπαλο εστία με μια συχνότητα που εξέπληξε τον προπονητή, τους συμπαίκτες του, το φίλαθλο κοινό, ακόμη και τους ίδιους τους αντιπάλους του.

Οι επιπόλαιοι μίλησαν για πιθανό «πούλημα» ενώ οι πιο προσγειωμένοι το απέδωσαν σε «προβλήματα» χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τόσο την πηγή όσο και το νόημά τους. Ο προπονητής, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, άρχισε όχι μόνο να απειλεί αλλά και να εφαρμόζει την απειλή του αποκλεισμού από την ενδεκάδα της αγωνιζόμενης ομάδας.
Στη συνέχεια κλήθηκε και ψυχολόγος να εργασθεί με τον παίκτη.

Στις ώρες της ψυχοδιαγνωστικής εργασίας που ακολούθησε, σε συνδυασμό με ψυχοδυναμικές μεθόδους ανάλυσης ήρθαν στο φως κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία σε συνδυασμό με τα βιώματα του παίκτη και την ένταση, το στρες του αγώνα, δημιουργούσαν την «αφλογιστία».
Σε διάστημα λίγων εβδομάδων, η εντατική συνεργασία παίκτη -ψυχολόγου – προπονητή επανέφερε τον «αστέρα» στην προγενέστερη κατάστασή του προς μεγάλη ικανοποίηση όχι μόνο των παραγόντων της ομάδος, των συμπαικτών και των φιλάθλων αλλά και του ίδιου του παίκτη ο οποίος «δοκιμαζόταν» φρικτά από την «ακούσια-λανθασμένη και απογοητευτική απόδοσή του.

Βέβαια δεν προτίθεμαι να παρουσιάσω την ψυχολογία ως πανάκεια για την επίλυση κάθε προβλήματος μεμονωμένων παικτών ή και ομάδων. Οπωσδήποτε, όμως, η σωστή διάγνωση ύπαρξης «ψυχολογικού προβλήματος» καθιστά αναγκαία και την εξειδικευμένη θεραπευτική επέμβαση του ειδικού επιστήμονα σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Τα παιχνίδια με τον «παράγοντα-Ψ» όμως, δεν περιορίζονται μόνο στην περιοχή της «θεραπευτικής» αγωγής. Ξεκινούν από την επίθεση στον αντίπαλο και καλύπτουν όλο το φάσμα της αγωνιστικής δραστηριότητος του αθλητού.
Θαυμάσαμε όλοι, υποθέτω καλοπροαίρετα, τα παιδιά στους βατήρες και θυμήθηκα το δικό μας παιδί τον γνωστό στους Έλληνες, όπως και παγκοσμίως, χρυσό Ολυμπιονίκη τους Λος Άντζελες, Γρηγόρη Λουγκάνη, υιοθετημένο παιδί Έλληνα μετανάστη στην Αμερική.

Πρώτος εκείνος είχε αποκαλύψει στους δημοσιογράφους, όπως τώρα κάνουν όλοι πλέον που καταδύονται από βατήρα, ότι είχε συνδυάσει το ψυχολογικό παιχνίδι με της τεχνικές της χαλάρωσης και με ενδοσκόπηση συναρτούσε κάθε κίνηση του κορμιού του, από τις άκρες των δακτύλων του, κάθε στροφή που έκανε καθώς καταδυόταν από βατήρα με ειδικά μουσικά κομμάτια.
Ο Λουγκάνης όπως και όλοι οι αθλητές του βατήρα, με κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία φτάνουν στο σημείο να μπορούν να αναπαραγάγουν στο μυαλό τους κάθε κίνησή τους, είναι δηλαδή σαν να βλέπουν τη βουτιά που πρόκειται να κάνουν, πριν την κάνουν, σε...βίντεο.

Τρανταχτό παράδειγμα χρησιμοποίησης των ψυχολογικών παιχνιδιών, του παράγοντα “Ψ” υπήρξε ο τέως παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία των βαρέων βαρών ο Μοχάμεντ Αλί (πρώην Κάσσιους Κλαίη). Τις παραμονές του ιστορικού του αγώνα με τον τότε πρωταθλητή Σόννυ Λίστον, το 1964 ο Μοχάμεντ Αλί έπρεπε όχι μόνο να “αμυνθεί” στα ψυχολογικά παιχνίδια του Σόννυ Λίστον αλλά και να ... αντεπιτεθεί. Ο Λίστον χρησιμοποιούσε την τακτική του “φιδίσιου βλέμματος” (καρφωνόταν στα μάτια του αντιπάλου με πραγματικό ΜΙΣΟΣ και του μετέφερε το “μήνυμα” ότι θα τον νικούσε με “νόκ - άουτ”. Ο Αλί “έσπασε” τα νεύρα του Λίστον με μια σειρά ψυχολογικών παιχνιδιών, π.χ. τις παραμονές του ιστορικού αγώνα τους οδήγησε ένα λεωφορείο μπροστά στην αυλή του Λίστον και κορνάροντας στις 2 η ώρα το πρωί ξύπνησε όλους τους περιοίκους προκαλώντας τον πρωταθλητή να βγει από το σπίτι του εκείνη την ώρα για να ξεμπερδέψουν” με τον τίτλο. Επάνω στο ρινγκ ο Αλί απέφευγε το “φοβερό βλέμμα” του Λίστον “κάνοντας τον τρελό”.

Βέβαια, εδώ στην πατρίδα μας, τα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι παράγοντες και Συνδεσμίτες νομίζοντας ότι “ θα σπάσουν το ηθικό του αντιπάλου “ και μάλιστα υποβοηθούμενοι από δημοσιογράφους και έντυπα απέχουν παρασάγγες από αυτό που χαρακτηρίζουμε “ ψυχολογικό παιχνίδι” καθώς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακόγουστες κινήσεις χωρίς στρατηγική σημασία και πιθανότητες δημιουργίας των ποθητών αποτελεσμάτων.
Στο ποδόσφαιρο, στον στίβο, όπως και στην καθημερινή μας ζωή πολλές φορές η “ειδοποιός διαφορά” εκείνο που φαίνεται ότι μετράει είναι τελικά «ο ψυχολογικός παράγοντας», κάτι που θυμίζει χωρίς να είναι ακριβώς η ίδια πραγματικότητα ή αυτό που εκφράζεται “λαϊκά” ως ο ΑΕΡΑΣ που οικοδομείται μεθοδικά, συστηματικά με υπομονή, επιμονή και αίσθημα διαχρονική συνέπειας από…»ειδικούς!»

Επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Εξαιρετική εξέλιξη αποτελεί η κίνηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη να ζητήσει την ένταξη στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας , των λιμανιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να υπάρξει συμφωνία γι΄αυτό το σημαντικό ζήτημα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ.Ανωμερίτη.
Είναι γεγονός πως δύο χρόνια τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε μία απαράδεκτη στασιμότητα στον τομέα του τουρισμού , που εξακολουθεί να είναι το δυνατό χαρτί της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Μέχρι σήμερα ουδεμία δράση είχε ενταχθεί σε ............

περιφερειακό σχεδιασμό για τον τουρισμό και οι λίγες δράσεις που έγιναν ήσαν αποσπασματικές και χωρίς βάση στα νέα δεδομένα της διευρυμένης πλέον χωροταξίας.
Η κρίση που έχει πλήξει τη Χώρα μας , αλλά και την Ευρώπη γενικότερα δημιούργησε αρνητικά δεδομένα στην επισκεψιμότητα και την κατανάλωση , με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις, εύκολα προσβάσιμος και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα Πελοποννησιακά λιμάνια θα αντισταθμίσει τις απώλειες, που ελπίζουμε να είναι προσωρινές και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα αλλά και την προβολή του τόπου.

Ιδιαιτέρως θετικό είναι ακόμη το ότι απεφασίσθη η αναβάθμιση των λιμανιών της Πελοποννήσου και των υποστηρικτικών υποδομών τους.
Με τέτοιους στόχους οφείλουμε να βαδίζουμε και έτσι βοηθούμε ουσιαστικά τον τόπο μας.
Φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της συμφωνίας .

Χαράτσι ακίνητης περιουσίας ακόμη και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Μόνο οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται δεν θα υπάγονται στην υποχρέωση καταβολής φόρου ακίνητης περιουσίας. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο φέρεται να καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σ ότι αφορά στον νέο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί από το 2013 και θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους υπάρχοντες φόρους και τέλη.

Ετσι, όπως όλα δείχνουν, κάθε είδους ακίνητο .............

οικόπεδο και αγροτεμάχιο είτε εντός είτε εκτός σχεδίου θα υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο το οποίο θα υπόκειται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου η αξία των κτισμάτων και των οικοπέδων θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη νέα βάση για τον υπολογισμό του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας.

Με τον τρόπο αυτό θεωρείται σίγουρο ότι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο άτομα που έως τώρα εξαιρούντο από αυτή την υποχρέωση.

Οπως υπολογίζεται η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει επιπλέον έσοδα που θα φτάνουν τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

iefhmerida

ΠΕΡΙ ΚΑΝΤΙΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Από το Φιλικό μας Kopanakinews

Άρχισαν να βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα για τις καντίνες σε Στόμιο και Λαγκούβαρδο.
Καντίνα στο Σανί κυπαρισσίας για …14 χρόνια δεν έχει πληρώσει τίποτα. Ούτε δραχμή, ούτε ευρώ.

Κάτω δεξιά στο πλαίσιο του εγγράφου μπορείτε να μεγεθύνετε το έγγραφο και να το διαβάσετε πιο άνετα.




Πέντε ευρώ μπόνους σε αστυνομικό που θα εντοπίζει ΙΧ χωρίς τέλος κυκλοφορίας.

Από τη νέα χρονιά τα γνωστά αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας θα αποτελούν παρελθόν και πλέον ο έλεγχος για το αν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν πληρώσει το ετήσιο αντίτιμο θα είναι δύσκολος. Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία και η τροχαία θα διατηρήσουν τον έλεγχο των οχημάτων για τη μη καταβολή του τέλους, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να ενταχθεί στην αστυνόμευση των ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας και η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με το capital.gr όσοι δεν πληρώσουν .........

εμπρόθεσμα το τέλος και πέσουν σε μπλόκο, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσια του ποσού. Οι πρώτες σκέψεις είναι να αξιοποιηθεί η τεχνολογία που έχουν ήδη τα περιπολικά της αστυνομίας και η οποία μέσω ειδικής συσκευής δίνει πληροφορίες για το ελεγχόμενο όχημα (π.χ. αν είναι κλεμμένο). Το σύστημα θα εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί που θα εντοπίζουν ένα ΙΧ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος, να επιβραβεύεται με ένα συγκεκριμένο ποσό όπως 5 ευρώ.

iefhmerida

Ο εραστής της παπαδιάς δολοφόνησε τον 52χρονο ιερέα

Εγκλημα πάθους ήταν τελικά η δολοφονία του 52χρονου ιερέα, αφού η σύζυγος του ο εραστής της ομολόγησαν στις αστυνομικές αρχές πως είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία.Σύμφωνα με το patrisnews ο δράστης είναι ένας άντρας από τους Κρουνούς, ο οποίος έχει προσαχθεί για κατάθεση και τελικά ομολόγησε πως είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα.
Τελικά λύγισε και η παπαδιά και ομολόγησε πως ............

είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία του 52χρονου συζύγου.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να οδηγηθούν στο δράστη, αλλά και στη σύζυγο του ιερέα, μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων. Μάλιστα σήμερα το πρωί οι δυο τους μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος και έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εξελίχθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

iefhmerida

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

Δηλώσεις των αυτοδιοικητικών της Τριφυλίας για το Καλλικρατικό παραλήρημα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισήμανε: «Δεν έχω να κάνω κάποια δήλωση για αυτό το θέμα, καθώς θεωρώ αυτή την ανακατωσούρα φαιδρή».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι ζήτημα που ήρθε σε μια ώρα ακατάλληλη να ανοίξει και μπορεί να υπάρχει στόχος. Οταν οι δήμοι είναι σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καθαριότητα, έρχεται να αποπροσανατολίσει και τον κόσμο της Τριφυλίας με ένα θέμα επουσιώδες που είναι η χωροταξία, καθώς θα δημιουργηθούν δύο φτωχοί δήμοι, θα διαιρεθεί η φτώχεια. Αντί να διεκδικήσει ο κόσμος και να προσανατολιστεί σε μια διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, να τηρήσει τις υποχρεώσεις του, ώστε να μπορέσουν και οι δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, στρεφόμαστε σε επουσιώδη ζητήματα όπως του χωροταξικού, που χωρίς πόρους δεν μπορεί να λυθεί κανένα ζήτημα.
Ο "Καλλικράτης" παίζει το ρόλο του ιμάντα, να .............

περάσει η κυβερνητική πολιτική προς τα κάτω, προς τον λαό. Το ίδιο λοιπόν θα είναι, είτε είναι ένας δήμος είτε δύο».

Ο Κωστής Αβδίκος πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων σημείωσε: «Ο "Καλλικράτης" μέχρι τώρα δεν απέδωσε κανένα σκοπό από αυτούς που επιδίωκε, δεν μπόρεσε ο Δήμος Τριφυλίας να συνενώσει τα χωριά από την μια άκρη του στην άλλη. Αυτή είναι και η μεγάλη χωροταξική ανισότητα, το να ξεκινά κάποιος από την Τραγάνα να πάει στην Κυπαρισσία να πάρει από την εφορία ένα μικρό παράβολο, κάνοντας 80 χιλιόμετρα τα οποία στοιχίζουν, είναι ένα σημαντικό έξοδο. Λειτουργικά ο δήμος δεν έχει καταφέρει να ενώσει τα συστήματα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία. Το αίτημα για δημιουργία νέου δήμου είναι για χωροταξικούς και λειτουργικούς σκοπούς. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας δήμο, πρέπει να έχεις έναν πληθυσμό, θέλουμε ένα δήμο εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση. Θέλουμε όμως ένα δήμο άσχετα αν θα είμαστε 2 ή 3 πόλεις -η Χώρα έχει εκφράσει μέσω του προέδρου της αυτή την άποψη και εμείς με τους Χωραΐτες έχουμε χρόνια δεσμούς. Μπορεί να γίνει ένας δήμος στην περιοχή μας είτε μαζί με την Χώρα είτε με τα Φιλιατρά, είτε όλοι μαζί, πιο πιθανό όμως είναι να γίνει αυτό μαζί με την Χώρα, καθώς και η Χώρα θέλει να φύγει από την Πύλο που έχει απόσταση 25 χιλιόμετρα και να έρθει στους Γαργαλιάνους».

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος επισήμανε: «Για το θέμα αυτό έχουμε συνεδρίαση του συμβουλίου μας την Δευτέρα στις 8 και δεν μπορώ να τοποθετηθώ πριν από αυτό, καθώς δεν είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να προκαταλάβω τι θα αποφασιστεί».

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Τζίμης Χρονόπουλος είπε: «Οι δήμοι να επανέλθουν όπως ήταν αρχικά, επί "Καποδίστρια", χίλιες φορές όπως ήταν τότε. Σήμερα δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του κόσμου, ούτε να ελεγχθεί όλη η περιοχή. Οι δήμοι τότε ήταν μικρότεροι σε έκταση και ήταν καλύτερα, μπορούσε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος καλύτερα, είχε άποψη ο πρόεδρος, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, τώρα δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες, είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Παράλληλα δεν μας καλύπτουν ούτε οι υπηρεσίες, ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια, το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας ακόμη δεν έχει ούτε γραφείο, ενώ οι άλλες υπηρεσίες που έχουν περάσει στους δήμους δεν έχουν επανδρωθεί ακόμη, έχουν πάρει τις αρμοδιότητες οι δήμοι αλλά οι φάκελοι είναι ακόμη στις πρώην νομαρχίες ή στην Περιφέρεια».

Κυπαρισσιώτης

Καλαμάτα: Επίθεση Μαροκινού σε 39χρονο για να τον ληστέψει.

Στα χέρια της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας βρίσκεται από τα ξημερώματα ένας 29χρονος Μαροκινός ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε και χτύπησε 39χρονο με σκοπό την ληστεία, ενω αναζητείται ένα ακόμα άτομο που ήταν συνεργός.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 29χρονος είναι απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία
Συγκεκριμένα οι δύο δράστες επιτέθηκαν στον ..........

39χρονο και με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα τσαντάκι, χωρίς επιτυχία, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση επέμβαση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο Μαροκινό, ενώ της σύλληψης διαφεύγει ο συνεργός του και αναζητείται.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ όπως προέκυψε, διέμενε παράνομα στην Χώρα.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και την σύλληψη του συνεργού του.

«SOS» εκπέμπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ – Ένταση στο υπουργείο Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκε ομάδα συνταξιούχων, που μετέβησαν έξω από το γραφείο του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου και ζήτησαν συνάντηση μαζί του. Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, ο υπουργός δεν τους δέχτηκε και όταν εκείνοι εισέβαλαν στο γραφείο τους, τους αποκάλεσε «τραμπούκους». Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι αποχώρησαν από το γραφείο του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν από τις .............

10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, για τις περικοπές και την κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία.

Στο μεταξύ, συνέχιση της αναστολής της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι φαρμακοποιοί της Αττικής, παρά τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, για σταδιακή εξόφληση των οφειλών του Οργανισμού από σήμερα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων, ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι από την Τρίτη θα αρχίσουν να πιστώνονται οι οφειλές του Μαΐου και από αύριο, Τετάρτη, η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς πρότεινε στους αρμόδιους φορείς να αυξηθούν οι χρόνοι πίστωσης στον τομέα των φαρμάκων, προαναγγέλλοντας -σε διαφορετική περίπτωση- δυναμική παρέμβαση της πολιτείας.

Ζητάμε πίστωση χρόνου για να εξυπηρετήσουμε τον έλληνα πολίτη είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Στέλιος Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόσθεσε ότι το φαρμακείο της γειτονιάς δεν έχει χρήματα, είναι στα όρια της βιωσιμότητας και παραμένει ανοιχτό με ελλείψεις φαρμάκων.

Η Περσεφόνη Μήττα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών, έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου λέγοντας ότι πολλοί καρκινοπαθείς δεν μπορούν να βρουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, ενώ όπως είπε πολλοί είναι οι ασθενείς που τηλεφωνούν στην Ομοσπονδία ζητώντας δανεικά... Ωστόσο, τόνισε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει έσοδα.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους εκτός από τα φάρμακα και την ιατρική επίσκεψη.

Οι πολίτες θα πρέπει να απαιτούν τις υπηρεσίες υγείας που έχουν πληρώσει είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Σημείωσε ότι όλο το 2011 επεσήμαναν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το σύστημα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση θα φέρει και την ανθρωπιστική και κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους, μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, να καταλήξουν σε ένα ανελαστικό ποσό για την υγεία.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει πολιτική λύση, καθώς όπως είπε ο χώρος της υγείας είναι ιδιαίτερος χώρος.

Ο κ. Πατούλης μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του προέδρου του Οργανισμού, Γεράσιμο Βουδούρη, τονίζοντας ότι «ξεκίνησε έναν ΕΟΠΥΥ με τηλέφωνα που χρεώνουν τους ασφαλισμένους αλλά χωρίς να κάνει συμβάσεις με τους γιατρούς».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος τόνισε ότι προβληματίζονται για την μορφή των κινητοποιήσεων, καθώς δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα εξαθλίωσης, καθώς δεν υπάρχουν υλικά και το ελάχιστο προσωπικό είναι εξουθενωμένο.

ΣΚΑΙ

Αλαλούμ με το Taxis – Μπλόκαρε το σύστημα και... μοίραζε πρόστιμα .

Κομφούζιο προκλήθηκε με χιλιάδες φορολογούμενους που αν και είχαν πληρώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα τη δόση του φόρου εισοδήματος μέσω τραπεζών ή μέσω πιστωτικών καρτών είχαν μία αναπάντεχη και πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Όταν προσπάθησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα διαπίστωσαν πως η πληρωμή τους όχι απλώς δεν εμφανιζόταν, αλλά έπρεπε να πληρώσουν και πρόστιμο.

Τελικά μετά τον αρχικό πανικό που προκλήθηκε, ........

διαπιστώθηκε πως το σύστημα είχε φρακάρει με αποτέλεσμα να έχει παρουσιαστεί καθυστέρηση στην ενημέρωση των καταλόγων με τις πληρωμές στις τράπεζες και στο TAXIS φαινόταν απλήρωτη η οφειλή και μάλιστα είχε περαστεί και ο τόκος υπερημερίας 1% επί της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και όσοι δεν πήγαν στις ΔΟΥ αλλά προσπάθησαν να ενημερωθούν για το υπόλοιπο της οφειλής τους στην εφορία μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp

Ηδη πάντως οι τεχνικοί έχουν πιάσει δουλειά και ενδεχομένως από αύριο Τετάρτη το σύστημα να λειτουργεί και πάλι σωστά και οι δόσεις να έχουν... ενημερωθεί.

iefimerida

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Με «Γολγοθά» μοιάζει η εβδομάδα που ξεκίνησε χθες για πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς απ' ό,τι φαίνεται δεν θα μπορούν να πάρουν φάρμακα και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού, εάν δεν πληρώσουν από την τσέπη τους.

Μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί της χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αλλά και με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση των φαρμάκων, αποφασίστηκε η συνέχιση – προς το παρόν - των κινητοποιήσεων.

Τελικά, δεν βρέθηκε λύση για την εξόφληση των ..........

οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, κάτι που σημαίνει, ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία όλων των ασφαλισμένων και η οποία έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο, όπου είχε σταματήσει εκ νέου, η πίστωση στους ασφαλισμένους - ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι δεν έλαβαν δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ, όπως είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης, «δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής όσων μας οφείλονται για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας».



Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να πληρώνονται 90 ημέρες μετά την εκτέλεση των συνταγών και όχι 45 που ισχύει σήμερα, χωρίς, ωστόσο, να δίδεται η ανάλογη χρονική πίστωση σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου. Το ερώτημα που έθεσαν οι φαρμακοποιοί ήταν «πώς θα πληρωνόμαστε σε 90 ημέρες όταν θα πρέπει να εξοφλούμε άμεσα τις φαρμακαποθήκες»;



Ο κ. Σαλμάς δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου. Παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες».



Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας από χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί αντιδρούν, καθώς, καθυστερεί σημαντικά η εξόφλησή τους, ενώ, ο διοικητής του ΕΟΠΠΥ, Γ. Βουδούρης, δήλωσε, πως οι φετινές οφειλές έχουν ήδη δρομολογηθεί.



Πάντως, οριστική απόφαση για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, θα λάβουν στις γενικές τους συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Real.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Τοξικομανής λήστεψε δύο 19χρονους για 14 ευρώ!

Στιγμές τρόμου έζησε τα ξημερώματα της Κυριακής ένα νεαρό ζευγάρι, όταν..........


ένας 44χρονος χρόνιος τοξικομανής τούς απείλησε με όπλο.

Στις 3.20 τα ξημερώματα ένας 19χρονος μαζί με την επίσης 19χρονη φίλη του, οι οποίοι κατάγονται από την Αθήνα, επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση στο σπίτι που διέμεναν.

Όπως περιέγραψε ο 19χρονος στους αστυνομικούς, ενώ περπατούσαν με τη φίλη του επί της οδού Μαυρομιχάλη, λίγο πριν φτάσουν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, είδαν από την αντίθετη κατεύθυνση έναν άντρα, επίσης πεζό, να έρχεται προς το μέρος τους.

Όταν τους πλησίασε και λίγο πριν διασταυρωθούν, με μια απότομη κίνηση έβγαλε από την τσέπη του μπουφάν του ένα μαύρο πιστόλι, το έστρεψε πάνω τους και τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη και να είναι ήσυχοι. Τους έβαλε ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και ζήτησε τα χρήματά τους.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ για τα λιμάνια και τις σημαντικές διεργασίες σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, παρουσιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η «ΦΩΝΗ». Πάντως ο δήμαρχος Παν. Νίκας βάζει «κόκκινη γραμμή» τη χερσαία ζώνη, ενώ Τατούλης και Ανωμερίτης συζήτησαν για την ένταξη των περιφερειακών λιμανιών στα διεθνή σχέδια για την κρουαζιέρα.
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε ακόμη:
● ΣΚΛΗΡΗ απάντηση της αντιπερεφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου στους βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ για την ερώτησή τους με στόχο το Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας.

● ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η κινδυνολογία για τις αγροτικές επιδοτήσεις μετά το 2013 ζητά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη Αθ. Τσαυτάρης, ενώ παράλληλα τονίζει ότι οι ευρωπαϊκές επιδιώξεις για την ενίσχυση της παραγωγής τροφίμων συμφέρει την Ελλάδα.
● ΤΟ ΠΑΣΟΚ γιόρτασε με ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες τα 38α γενέθλιά του, παρουσιάζοντας το νέο σήμα του που είναι ο επτάκτινος (από εννιάκτινος) πράσινος ήλιος. Αρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου για το νέο ΠΑΣΟΚ.
●ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ «κουρεύει» 150 ειρηνοδικεία, στο μείον έξι η Μεσσηνία (ποια καταργούνται)
● ΛΗΣΤΕΙΑ και απόπειρα με συλλήψεις στη Μεσσηνία, γκανκστερική δολοφονία στην Ηλεία.
● ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του 6ου Τόμου του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου» μιας σημαντικής έκδοσης του συγγραφέα Χρήστου Κ. Ρέππα (όλα τα περιεχόμενα του νέου τόμου)
● ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ υποτροφιών για Μεσσήνιους φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
● ΑΡΘΡΑ – ΣΧΟΛΙΑ, παρεμβάσεις, πολιτισμός, αθλητισμός, και τοπικές ειδήσεις συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ»

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!