Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Από 100 - 150 ευρώ στη Μεσσηνία επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης

Στην 4 η ζώνη η Μεσσηνία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, με το ποσό να ανέρχεται στα 100-150 ευρώ. Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι τα κριτήρια για την καταβολή του, τα οποία θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα κριτήρια, που μέχρι στιγμής, προκρίνονται..........

προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογουμένων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Πέραν όμως αυτών των κριτηρίων, φαίνεται ότι θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά στοιχεία.

BEST TV

Κυπαρισσία «Λαϊκή Συσπείρωση» και δικηγόροι αντιδρούν στη «Χρυσή Αυγή»

Αντιδράσεις προκαλεί στην Κυπαρισσία η εκδήλωση των εγκαινίων του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία βουλευτών, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ..............

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, κατέθεσε αναφορά στο δήμαρχο, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Αστυνομία και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο είναι και ο ίδιος μέλος, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα βίας από την παρουσία, την Κυριακή, της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και το πανηγύρι.

Μιλώντας σχετικά χθες το απόγευμα στο «Θ», ο κ. Κουκούμης είπε: «Βλέποντας όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, από τη «Χρυσή Αυγή», που κραδαίνοντας λοστούς επιτίθενται εναντίον αλλοδαπών, πράξεις που προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας και τη φιλοξενία μας και ένα ευνομούμενο κράτος, κατέθεσα την αναφορά και ζήτησα να ληφθούν μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα και στην Κυπαρισσία, που θα εκθέσουν και το Δήμο μας και την πόλη μας και θα προσβάλλουν και το πανηγύρι…».

Παράσταση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας έκανε, για το ίδιο θέμα, προχθές και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Σε έγγραφο του Συλλόγου προς την κυρία εισαγγελέα της ζητούν να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και να επιστήσει την προσοχή των Αστυνομικών Αρχών για την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην πόλη και την εμποροπανήγυρη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
«.Βεβαίως κι αυτό το Νοσοκομείο θα αξιολογηθεί μεταξύ όλων των άλλων στο νέο οργανωτικό πρότυπο του ΕΣΥ, των νέων οργανισμών-κανονισμών λειτουργίας των νοσοκομείων και, βεβαίως, δε θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης κλινικών και τμημάτων.», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη, δίδοντας διαβεβαιώσεις πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν είπε, όμως, ο κ. υπουργός πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί και ως τι θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου του ............

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τη συγχώνευσή του - ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας (μετά τη διασύνδεση που ήδη έχει γίνει), το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χάνει την αυτοτελή υπόσταση και την οντότητά του και με το νέο οργανισμό - κανονισμό λειτουργίας έρχεται και η συρρίκνωση - υποβάθμιση, που θα οδηγήσουν στην απαξίωση και, νομοτελειακά, στην κατάργησή του με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία, όπως κατ' επανάληψη έχουν σημειώσει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Γι' αυτά ο κ. υπουργός δεν είπε τίποτα, ούτε και ρώτησε ο κ. βουλευτής...

Αλλού εχθροί και φαντάσματα!
Προς αυτοδιοικητικούς (δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους) της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων: «Συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, ό,τι έχω να πω και να γράψω, το λέω ευθέως, ευθαρσώς και δημοσίως και το γράφω, όπως το αισθάνομαι, επωνύμως στο "Θ"! Γι' αυτό, αναζητήστε αλλού εχθρούς και φαντάσματα! Μακριά από μένα!».
Οφειλόμενη διευκρίνιση μετά από συζήτηση που είχα, όλως τυχαίως χθες, με δημοτικό σύμβουλο από τους Γαργαλιάνους.


Μπορούν, ακόμη, να «παραμυθιάζουν» τον κόσμο;
Μετά τα όσα έχουν γίνει, σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο, που έχει αλλάξει άρδην και ανατραπεί βίαια η καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι - «παράγοντες» (τοπικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, αθλητικοί, του πνεύματος, της ενημέρωσης κ.ά.) που χωρίς ίχνος ντροπής (ή τσίπας) μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες; Μπορούν κάποιοι, ακόμη, να «παραμυθιάζουν» τον κόσμο; Μετά από τόσα;

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Πανηγύρι Κυπαρισσίας «Ο φόβος φυλάει τα έρμα»!

Από το 2001 που δημοσιογραφώ στον τοπικό Τύπο, αλλά και όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ποτέ άλλοτε δεν είχα διαπιστώσει και δει να λαμβάνονται τέτοιας έκτασης μέτρα, από τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και την Αστυνομία, για τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού της Κυπαρισσίας!

Όχι, δεν ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί, κυρίως οι αρμόδιοι του Δήμου, και είπαν «θα εφαρμοστεί απαρεγκλίτως και για όλους η νομιμότητα στο πανηγύρι»! Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή: Ο φόβος φυλάει τα έρμα, που λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία, προερχόμενη από τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, ο οποίος τον θεωρεί (το φόβο) απαραίτητο και βάζει στο στόμα του Χορού την άποψη ότι στην πόλη πρέπει να υπάρχει πάντα ο φόβος της τιμωρίας και του κολασμού των πολιτών για τα αδικήματα τα οποία διαπράττουν.
Η, δε, θεά Αθηνά, εισάγουσα το θεσμό του Αρείου Πάγου, ...........

ως ανωτάτου δικαστηρίου, λέγει ότι επάνω εις αυτόν τον βράχο (Πάγον) «... σέβας αστών φόνος τε συγγενής το μη αδικείν σχήσει το τ΄ ήμαρ καί κατ΄ευφρόνην ομώς...». Δηλαδή, ο σεβασμός και ο αδελφός του, ο φόβος, θα συγκρατούν τους πολίτες από την αδικία ημέρα και νύκτα!

Γιατί η γνωστή λαϊκή παροιμία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο φετινό πανηγύρι της Κυπαρισσίας; Θέλει και ρώτημα; Επειδή, πολύ απλά, απλούστατα, έτυχε να συμπέσουν τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, την Κυριακή, με το πανηγύρι να λειτουργεί! Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, όλες αυτές οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του δημάρχου Τριφυλίας στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού, έγιναν επειδή τυγχάνει την Κυριακή να είναι τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην πόλη, με την παρουσία, βεβαίως, βουλευτών και μελών του κόμματος, μετά και όσα συνέβησαν πρόσφατα σε άλλες πόλεις με εμποροπανηγύρεις!

Ξέρω πως αυτό που γράφω μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους και ορισμένοι, μάλιστα, θα στραβομουτσουνιάσουν, ακόμη και βρίζοντάς με, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει τόσες συσκέψεις, ποτέ άλλοτε δεν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα, ποτέ άλλοτε δε διεξάγονταν τόσοι έλεγχοι στο πανηγύρι, παρά τις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις νομίμων μικροπωλητών για τους παρανόμους αλλοδαπούς! Ο «φόβος» της παρουσίας της «Χρυσής Αυγής», για τα εγκαίνια του γραφείου του κόμματός τους την Κυριακή, έκανε το Δήμο, τις αρχές και υπηρεσίες να εφαρμόσουν - τηρήσουν στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας τη νομιμότητα, δηλαδή να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους!

Υ.Γ.: Αριστεροί, δεξιοί, κόκκινοι, μαύροι, μπλε, φούξια, πριν σπεύσετε να ερμηνεύσετε, όπως νομίζετε, όσα γράφω και να με χαρακτηρίσετε, ξαναδιαβάστε τι ακριβώς γράφω, που είναι και η αλήθεια για τη λειτουργία στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ανάστατοι οι περιπτερούχοι στην Τριφυλία από την απελευθέρωση του επαγγέλματος [Ηχητικό]

Αναστάτωση επικρατεί στους περισσότερους περιπτερούχους απο τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμα του Καπνοπώλη.
Μια βόλτα στην περιοχή μας από Κυπαρισσία μέχρι Γαργαλιάνους ήταν αρκετή για να σας μεταφέρουμε την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στους περιπτερούχους για την εξέλιξη την οποία χαρακτηρίζουν ολέθρια για τον κλάδο τους και τάσσονται κατά της εξέλιξης αυτής.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση ..............

περιπτερούχου στα Φιλιατρά ο οποίος όταν ρωτήθηκε γι αυτήν την εξέλιξη μας είπε ότι μέχρι τώρα άτυπα πουλούσαν τσιγάρα πολλοί που δεν έχουν την σχετική άδεια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο μας είναι το ποσοστό κέρδους που έχουμε. Δουλεύουμε για 2 με 2,5% κέρδος. Στην ουσία εισπράττουμε φόρους εμείς μέσω των καπνών για να τους αποδώσουμε στο κράτος.

Για το θέμα απευθύνθηκε συνεργάτης του Φιλιατρά News στον καθ ύλην αρμόδιο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Εταιριών Road kiosk κ. Δούκα Γεώργιο ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά για το Φιλιατρά News είπε ότι πρόκειται για διευκρινιστική γνωμάτευση επάνω σε ισχύοντα νόμο.
Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια απελευθέρωση έτσι όπως την έχουν παρουσιάσει.
Κατήγγειλε τον κ. Ελευσινιώτη για τις μέχρι τώρα πράξεις του και μας είπε ότι το θέμα θα έρθει στην βουλή και θα καταγγελθούν οι ανομίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας απαγορεύει την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη γιατί αντίκειται σε θέματα που αφορούν την Δημόσια υγεία. Γεγονός που δεν έχουν λάβει υπ όψιν τους.
Πουθενά δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση καπνικών προϊόντων. και κατήγγειλε ότι δεν είναι απαίτηση της Τρόϊκας άσχετα αν θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι.

Μας επιβεβαίωσε για τα εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους της τάξης των δυο και δυόμισι τοις εκατό με τα οποία δουλεύει ο κλάδος.
Πουθενά στην παγκόσμια αγορά δεν δουλεύουν με 1, 1,5 και 2,5 με 3%. Παντού δουλεύουν με 8% και άνω. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα το ποσοστό κέρδους είναι στο 13%.

Στο σχετικό ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τον Δούκα τι δήλωσε στο Φιλιατρά News.


Ευρώ και απολύσεις, ή Δραχμή και μονιμότητα;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ότι στην πατρίδα μας, την Ελλάδα της τρόικα και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα «τα είδαμε όλα» κρίνεται ως διαπίστωση απολύτως… ανακριβής!..

Πιο ακριβές είναι να διαπιστώσουμε, με νηφάλια αντικειμενικότητα, ότι είδαμε και βλέπουμε πράγματα και καταστάσεις που όταν κάποιοι από εμάς τα λέγαμε, είκοσι οκτώ μήνες πριν, χαρακτηριζόμασταν απαισιόδοξοι, αντί-Κυβερνητικοί και «Κασσάνδρες» και εάν όχι «εχθροί» της Ελλάδος και των Ελλήνων σίγουρα «εχθροί» του στοργικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που μας Κυβερνά!…

Ήμασταν, δηλαδή σε απλά ελληνικά και απλή ...............

λογική (αν και μοιάζει να λησμονήσαμε τη χρησιμότητα και των δυο) ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κατανοήσουμε το μέγεθος και την σοφία εκείνων που μας Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Μηλιώκας) «για…το καλό μας!»
Το ορθόν είναι ότι ακόμη ΔΕΝ είδαμε και δεν ζήσαμε τα…χειρότερα που έρχονται, αλλά θα «καθυστερήσουν» για λίγο ακόμη εξαιτίας των Διεθνών εμφανών, αλλά και αφανών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών που διαπλέκονται με, και ελέγχονται πλήρως από, αυτούς που καθορίζουν τα αποκαλούμενα γεωπολιτικά συμφέροντα…

Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε την αγωνία «της επόμενης δόσης» που αμφισβητείται αλλά τελικά έρχεται αφού οι δανειστές μας εξασφαλίζουν μια ακόμη υπογραφή, μια ακόμη παραχώρηση εθνικού πλούτου ίσως ακόμη και μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε με κάποιους να υποστηρίζουν με επιχειρήματα, στοιχεία και αριθμούς ότι ΔΕΝ πρόκειται να σωθούμε οικονομικά ούτε να δούμε ανάκαμψη στις επόμενες δεκαετίες εφόσον παραμένουμε στο ευρώ που στραγγαλίζει την ανταγωνιστικότητά μας! Και κάποιους άλλους να προτείνουν την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη Δραχμή, που θα δράσει βελτιωτικά για την ανταγωνιστικότητά μας δίνοντάς μας την ευχέρεια των υποτιμήσεων!

Οι «ευρωλάτρες» δείχνουν σκωπτικά με το δάχτυλο το «λόμπυ της δραχμής» εγείροντας ακόμη και θέματα επιπέδου «εθνικής προδοσίας» και υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μας πάει στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950 όταν αδειάζαμε τα χωριά μας μεταναστεύοντας, ως ανειδίκευτοι εργάτες, σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία…
Εγώ και εσείς παρατηρούμε ότι τώρα μεταναστεύουμε πάλι αλλά ως «εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνίτες»…
Οι «δραχμολάτρες» μιλούν για «οσφυοκάμπτες» καθώς δείχνουν το 2040 και 2050 για να ξεμπερδέψουμε με τα οφειλόμενα 500 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο μεταξύ θα ζούμε με κόστος ευρωζώνης και μισθούς Βουλγαρίας (που επέλεξε τελικά να μείνει εκτός…ευρωζώνης!)

Τώρα που αναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση θυμίζουν «όνειρο θερινής νυκτός» ενώ οδεύουμε προς φθινόπωρο και χειμώνα η δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση, δηλαδή η ντόπια τρόικα αντιμετωπίζει πρόβλημα εξεύρεσης των απαιτούμενων αρχικά 11,5 (και ίσως πολύ περισσότερων) δισεκατομμυρίων ευρώ για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ξένης τρόικα.
ΞΑΦΝΙΚΑ «ευρωλάτρες» και «δραχμολάτρες» βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυσώπητη πικρή πραγματικότητα ότι η ξένη τρόικα ΔΕΝ δέχεται άλλες αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά δεν εφαρμόζονται, δεν δέχεται κουβέντα και υποσχέσεις για εφεδρείες και εθελούσιες εξόδους, απαιτεί περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και…ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Αρχίζει να παίρνει γοργά σάρκα και οστά μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στην ντόπια τρόικα, δηλαδή τη δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση και την Αξιωματική (και ελάσσονα) Αντιπολίτευση που θα κάνει τον «Τιτανικό» του κ Παπακωνσταντίνου να μοιάζει με παιδική βαρκούλα σε τοπικό σιντριβάνι.

Σε αυτή τη διελκυστίνδα (όπου θα μπορούσαμε να θυμηθούμε εκείνο το κλασικό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα») εγώ προτίμησα το σύνθημα του τίτλου που έχω βάλει στο σημερινό σύντομο άρθρο μου:
Ευρώ & απολύσεις, ή Δραχμή & μονιμότητα;
Εσείς φίλοι του blog τι προτιμάτε;

Στην e-τσιμπίδα 80.000 I.X. χωρίς σήμα τελών κυκλοφορίας

Περισσότεροι από 80.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν πιαστεί στην ηλεκτρονική «τσιμπίδα» του taxisnet επειδή εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας για το2012.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας θα ξεπεράσει τα 100.000, καθώς η διαδικασία για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.

Κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ............

εισοδήματος φυσικών προσώπων “τρέχει” ένα ειδικό πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων. Συγκεκριμένα, διασταυρώνονται τα στοιχεία οχημάτων που δηλώνουν στη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι ότι κατέχουν με τα στοιχεία από το αρχείο καταβολής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ βάσει των στοιχείων πληρωμής των τελών που έχει συλλέξει από τράπεζες και τα δημόσια ταμεία στις εφορίες.

Όταν εντοπίζεται ένα όχημα για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος του ιδιοκτήτη ενσωματώνεται ειδοποίηση με την οποία καλείται ο τελευταίες να προσέλθει στην εφορία. Εκεί θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβάλει το τέλος (π.χ. έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο) και να υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις για τη μη πληρωμή του.

Να σημειωθεί ότι με την παραπάνω διαδικασία έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 80.000οχήματα για τα οποία δεν έχει πληρωθεί το τέλος. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι μεγάλου κυβισμού ΙΧ στα οποία αντιστοιχούν πολύ υψηλά τέλη (π.χ. στα 4.000 κυβικών εκατοστών αντιστοιχούν τέλη 1.300 ευρώ). Μέχρι τώρα έχουν εκκαθαριστεί περίπου 5 εκατ. δηλώσεις από το σύνολο των 5,5 εκατ.

Αυτήν την περίοδο καταχωρούνται και εκκαθαρίζονται σταδιακά οι περίπου μισό εκατ. δηλώσεις που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα ή ταχυδρομικά στις εφορίες. Όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή τους τότε υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που θα εντοπισθούν να μην έχουν πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες τους τα τέλη θα ξεπεράσει τις 100.000.

Στους φορολογούμενους που καταβάλουν εκπρόθεσμα το τέλος κυκλοφορίας επιβάλλεται ως πρόστιμο το 100% του τέλους ενώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέλη κυκλοφορίας η εφορία έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει το ΙΧ και να καλέσει το φορολογούμενο να παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης, αν το όχημα εντοπισθεί από αστυνομικό όργανο να μην έχει καταβάλει το τέλος τότε προβλέπεται η επιτόπια αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

capital.gr

Δείτε και κρατήστε τα νεύρα σας

Απίστευτη αύξηση του κόστους ζωής έχουμε υποστεί από το 1999 μέχρι σήμερα. Δείτε τις κάρτες και... συγκρατείστε τα νεύρα σας. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1.

Ο βασικός μισθός τα ίδια με το 1999
Οι τιμές στα προϊόντα..... στα ύψη...

Δείτε το video που ακολουθεί και στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.....




Ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου

Πολύ συχνά λαμβάνουμε μηνύματα στον υπολογιστή μας, όπου ο αποστολέας εμφανίζεται ως τράπεζα, η οποία μας ζητάει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της, με σκοπό τη συμπλήρωση των προσωπικών μας στοιχείων, γιατί, όπως αναγράφεται στο e-mail τους, τα στοιχεία είναι ελλιπή.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γνωρίζουμε πως καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοιου είδους τακτικές, να ζητά δηλαδή τα προσωπικά μας στοιχεία μέσω του διαδικτύου.
Για το λόγο αυτό διαγράφουμε αμέσως το e-mail αυτό.

Τι να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τις .........

υπηρεσίες του e-banking:

- Οι κωδικοί που θα επιλέξουμε για τις τραπεζικές συναλλαγές μας μέσω του διαδικτύου, πρέπει να είναι προσωπικοί και να αποφεύγεται κοινοποίησή τους στο περιβάλλον μας.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην επιλογή των κωδικών, αφού δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, ή ακόμα και ημερομηνίες γέννησης.

- Προτείνεται η τακτική αλλαγή των κωδικών του e-banking και η απομνημόνευσή τους. Δεν είναι ασφαλές να τους καταχωρούμε σε ατζέντες.

Στην περίπτωση που λάβουμε κάποιο τηλεφώνημα και μας ζητήσουν τους κωδικούς πρόσβασης ισχυριζόμενοι πως εκπροσωπούν την τράπεζα, καταγράφουμε τον αριθμό που μας καλεί και ειδοποιούμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μοιραζόμαστε τους προσωπικούς μας κωδικούς, αφού καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοια τακτική.

- Δεν παραλείπουμε να ελέγχουμε συχνά τις κινήσεις του τραπεζικού μας λογαριασμού και σε περίπτωση που εντοπίσουμε μία κίνηση που δεν πραγματοποιήθηκε από εμάς, ενημερώνουμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας.

- Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε για τη διενέργεια των συναλλαγών μας. Μία ασφαλής ιστοσελίδα e-banking έχει πάντα αναρτημένο εικονίδιο «λουκέτο» στη δεξιά μεριά της οθόνης μας.

- Επίσης, μία ασφαλής σελίδα έχει ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης. Για να το επιβεβαιώσουμε αυτό, αρκεί να εντοπίσουμε στο link της ιστοσελίδας πληρωμών ένα «s» μετά το «http», δηλαδή η ιστοσελίδα θα ξεκινάει με το «https».

on air 24

Ξαναζεσταίνεται το σχέδιο διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με το Taxis

Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Με τη διασύνδεση στο συστημα Taxis, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εντός των επόμενων .............

ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις: Με την πρώτη θα ορίζεται η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων να συνδεθούν με το Taxisnet, με τη δεύτερη θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.

Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει όμως την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για να εξασφαλιστεί και η έκδοση όλων των αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από τις αρχές του έτους να θέσει σε ισχύ φοροκίνητρα (έκπτωση φόρου, συμμετοχή σε κληρώσεις με βάση τον αριθμό της απόδειξης) για τους καταναλωτές ώστε να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και με τον τρόπο αυτό κάθε συναλλαγή να περνά μέσω τραπεζών, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα άμεσης είσπραξης του ΦΠΑ.

Εξετάζεται, παράλληλα, να εφαρμοστεί το αμερικανικό σύστημα φορολογίας εισοδήματος (έσοδα μείον έξοδα), κατά το οποίο το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνολικές δαπάνες (πλην λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγοράς περιουσιακών στοιχείων) του κάθε φορολογουμένου.

in.gr

Ηλεία: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζουν οι περιπτερούχοι την απελευθέρωση του κλάδου (video)

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων, καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,
κατ' εφαρμογή του νόμου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας και την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.

Η απόφαση αυτή βάζει φωτιά στον κλάδο των περιπτερούχων που ήδη προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.
Αναστάτωση επικρατεί και στην Ηλεία και ............

τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων να «βράζουν» χαρακτηρίζοντας ως ταφόπλακα την απόφαση αυτή για τον κλάδο.

Τι αναφέρει η απόφαση
Σύμφωνα με την απόφαση καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων:
Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.
Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου.

Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού.
Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.
Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Εκμετάλλευση κυλικείων:
Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.

Δείτε το βίντεο του Cosmos TV με τις απόψεις ιδιοκτητών περιπτέρων στον Πύργο



Ilia Live

Ελλείψεις σκευασμάτων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ελλείψεις φαρμάκων εντοπίζονται στα ράφια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα στα νοσοκομειακά φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 πως εξαιτίας ανεξόφλητων χρεών κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες προχώρησαν σε εμπάργκο.

Έτσι εξηγείται ότι δεκάδες ασφαλισμένοι ...............

απευθύνθηκαν χθες σε φαρμακεία νοσοκομείων με συνταγές που έφεραν την ένδειξη «στερείται», δηλαδή δεν υπήρχαν στα φαρμακεία του ασφαλιστικού φορέα.

New post

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πλωτό αιολικό πάρκο στη Νότια Πελοπόννησο

Εκτενή αναφορά στην ίδρυση του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου ............

Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης.

Ακόμα θα δημιουργηθεί στη Νότια Πελοπόννησο για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο, που θα εκμεταλλεύεται την ίδια στιγμή την κυματική ενέργεια, θα έχει δέκα φορές μεγαλύτερη απόδοση και κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά και την πολιτική χρήση του αεροδρομίου Τρίπολης, επιβεβαιώνει έγγραφο της ΥΠΑ που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο ΠΕ.ΣΥ. διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που απαξιώνουν την Περιφέρεια. Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ και «Ελευθερία» αλλιώς μας τα παρουσίαζαν για τα αεροδρόμια προ ημερών. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» που στην πρώτη σελίδα της προβάλλει ακόμη:
● ΑΚΛΟΝΗΤΟ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά τη ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
● ΟΛΟΣ ο διατροφικός πλούτος της Μεσσηνίας εκτίθεται στο πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, όπου χθες βράδυ εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δήμου «Αρτος-Οίνος-Ελαιον».
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νίκα στις «πρωτοβουλίες» Μπένου για το λιμάνι, με αφορμή το Master Plan. Ο δήμαρχος δηλώνει: «Δεν δέχομαι το λιμάνι της Καλαμάτας νεκρή ζώνη».
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα του Δήμου Μεσσήνης σε συναντήσεις του δημάρχου, παρουσία βουλευτών με τους αναπληρωτές υπουργούς Κώστα Τζαβάρα και Σταύρο Καλαφάτη.
● ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Δύο σημαντικές προτάσεις από την ΕΣΕΕ για την εμπορία του σημαντικότερου αγροτικού ελληνικού προϊόντος.
● ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ από τον Γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χαρτογράφησή του και επέκταση της έρευνας για τις φαρμακευτικές ιδιότητές του, η οποία εστιάζει στη Μεσσηνία. (Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση του Κώστα Κοντοθανάση).

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!