Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάδελφε πολύτεκνε μη μένεις απαθής..

Διαμαρτυρήσου και εσύ με δική σου επιστολή στους αρμοδίους, σε Εφημερίδες, σε ιστοσελίδες και βουλευτές της περιοχής σου. Καταργούν επιδόματα, επιβάλλουν Χαράτσια και αβάσταχτη φορολογία, βάζουν εισοδηματικά όρια.

Στα αυθαίρετα και πάλι καμιά αλλαγή(αλλά για τους Μουσουλμάνους 80% έκπτωση!) ή στο Χαράτσι της ΔΕΗ για τους πολύτεκνους(ίδιο εισόδημα είτε έχεις 4 είτε 14 παιδιά!)…

Κατήργησαν ακόμη και μέτρα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση, όπως τις Μετεγγραφές των παιδιών μας(παρότι καταργήθηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου..., οι πολύτεκνοι συνεχίζουν να τιμωρούνται), τους διορισμούς των πολ. Εκπ/κών…

Οι θέσεις στις φοιτ. Εστίες ελάχιστες. Κατάγγειλε αυτούς που.........

σε κατάντησαν στην εξαθλίωση, αυτούς που σε εμπαίζουν.

Βοήθησε τον Πολυτεκνικό σου Σύλλογο να στείλει και αυτός διαμαρτυρία…

Τα παιδιά σου τα καταδικάζουν να μείνουν αμόρφωτα…

Αν δεν είναι αυτό ρατσισμός, τότε τι είναι;;; Μη μένεις απαθής…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

στις 26/9/12 και ώρα 10 π.μ. μπροστά από το χώρο του Ζαππείου.

Ξεκίνησαν οι εγγαρφές από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τα τμήματα μπαλέτου και παραδοσιακών χορών του Μ.Ε.Σ.Κ.
Θα λειτουργήσει και τμήμα παραδοσιακών χορών για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως ...........

Παρασκευή, 7 μ.μ. - 9 μ.μ. στο εργατικό κέντρο στην Κυπαρισσία (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου).

Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας.

Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων έχει χαρακτηρισθεί η αυριανή ημέρα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ...........

ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

«Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.



Ανοίγει ο δρόμος για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

Εγκύκλιος πολλών σελίδων προς τις εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, έστειλε ο Άρειος Πάγος μέσω της οποίας ανάβει το «πράσινο φως» για συλλήψεις βουλευτών σε περίπτωση που διαπράττουν κακουργήματα, ενώ φωτογραφίζονται παράλληλα και οι δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Στην εγκύκλιο γίνεται λόγος για τα ............

αυξανόμενα περιστατικά «ελέγχου» μικροπωλητών αλλά και βιαιοπραγιών προς μετανάστες. Ο εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που βουλευτές διαπράττουν πλημμελήματα (όπως το αδίκημα της αντιποίησης αρχής) θα πρέπει «να αποτρέπονται με τα συνήθη μέσα».

Στις περιπτώσεις κακουργημάτων, όμως, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ενημερώνονται ότι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Τελευταίως παρατηρείται έξαρση του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών. Πολλές φορές στις παραπάνω ενέργειες πολιτών συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου.

Επειδή, ενόψει των δημοσίως προβαλλομένων επιχειρημάτων προς δικαιολόγηση των ανωτέρω συμπεριφορών, αλλά και των διατυπωμένων κυρίως στα ΜΜΕ διαφόρων απόψεων για την ποινική μεταχείριση των συμμετεχόντων βουλευτών, δημιουργείται σύγχυση, αναγκαίο παρίσταται να δοθούν οι ακόλουθες διευκρινίσεις και οδηγίες.

Πρέπει εν πρώτοις να επισημανθεί ότι το Σύνταγμα αφενός επιτάσσει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, ορίζοντας με έμφαση ότι αυτά αποτελούν «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» (βλ. τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 2 που είναι εντεταγμένη στο πρώτο μέρος του Συντάγματος, στο οποίο περιέχονται «βασικές διατάξεις» και καθορίζεται η μορφή του πολιτεύματος) και αφετέρου ορίζει κατηγορηματικά ότι, με τις εξαιρέσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων» (άρθρο 5§2).

Περαιτέρω κατά το άρθρο 175 παρ. 1 ΠΚ όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η εν λόγω διάταξη, καθώς και οι άλλες ποινικές διατάξεις του πέμπτου κεφαλαίου του ΠΚ με τον τίτλο «Προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας», θεσπίσθηκε για την προστασία της εσωτερικής πολιτειακής εξουσίας και αποβλέπει στην εξασφάλιση της επιβολής της κρατικής βουλήσεως τόσο από την άποψη της ενεργητικής επιβολής της, όσο και από την άποψη της παθητικής αναγνωρίσεώς της. Υποκείμενο τέλεσης του εγκλήματος της αντιποίησης μπορεί να είναι οιοσδήποτε («όποιος») άνθρωπος. Περίπτωση αντιποίησης αποτελεί και εκείνη κατά την οποία ο δράστης χωρίς να αντιποιείται την ιδιότητα του φορέα δημόσιας κλπ. υπηρεσίας επιχειρεί πράξη επιτρεπόμενη μόνον σε υπάλληλο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το κατ' άρθρο 275§1 ΚΠ∆ δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συλλαμβάνει τον δράστη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος αφενός προϋποθέτει βεβαιότητα για την διάπραξη του εγκλήματος και αφετέρου δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα διενέργειας ανακριτικών πράξεων, ήτοι ενεργειών που τείνουν στην βεβαίωση της τελέσεως του εγκλήματος, όπως είναι για παράδειγμα η απαίτηση επιδείξεως εγγράφων ή η διενέργεια πάσης φύσεως ερευνών. Επομένως, αν γίνουν τέτοιες ενέργειες από πολίτη προς τον σκοπό διαπιστώσεως της τελέσεως αυτόφωρου πλημμελήματος ή κακουργήματος και της εν συνεχεία, σε καταφατική περίπτωση, συλλήψεως του δράστη τελείται από τον πολίτη η αξιόποινη πράξη της αντιποίησης.

Το άρθρο 62 του Συντάγματος ορίζει ότι όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. ∆εν απαιτείται όμως άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα. Εξάλλου, κατά το άρθρο 54 ΚΠ∆, ακόμα και στις περιπτώσεις που χρειάζεται άδεια για τη δίωξη, μπορεί να ενεργηθεί ανάκριση για τη βεβαίωση του εγκλήματος και πριν χορηγηθεί η άδεια. ∆εν επιτρέπεται μόνο να ενεργηθούν ανακριτικές πράξεις που θίγουν το πρόσωπο για τη δίωξη του οποίου χρειάζεται η άδεια. Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι για τις πλημμεληματικές, έστω και αυτόφωρες, πράξεις του βουλευτή δεν επιτρέπεται η σύλληψή του καθώς και η ποινική δίωξή του χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής. Επιτρέπεται όμως η χωρίς άδεια διενέργεια κάθε ανακριτικής πράξεως που είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος εκτός αυτών που θίγουν το πρόσωπο του βουλευτή (πχ. Δεν επιτρέπεται κλήση του για παροχή εξηγήσεων ή απολογία). Επιτρέπεται επίσης η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή με τα συνήθη αποτρεπτικά μέσα, που εφαρμόζονται στους παρανομούντες κοινούς πολίτες, εκ μέρους των οργάνων της πολιτείας τα οποία έχουν την ευθύνη για την αποτροπή της διαταράξεως της δημόσιας τάξης και την πρόληψη των εγκλημάτων αποτρεπτικών (Αστυνομία μέτρων κλπ.).

Η εφαρμογή σημειωτέον δεν 2 των συνεπάγεται ως άνω καθαρά περιορισμό της ελευθερίας του βουλευτή κωλύοντα την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, ούτε αποτελεί μομφή υπό την έννοια της ιδιαίτερης κοινωνικοηθικής αποδοκιμασίας και επομένως δεν εμπίπτει στην έννοια της σύλληψης, φυλάκισης, περιορισμού ή διώξεως κατά την έννοια του άρθρου 62 του Συντάγματος.

Τέλος, κατά τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 275 παρ. 1 και 279 παρ. 1 ΚΠ∆ οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση να συλλάβουν το δράστη αυτόφωρου κακουργήματος και πλημμελήματος και να τον οδηγήσουν, χωρίς αναβολή, στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου 275 ΚΠ∆ και για τα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση εάν υποβληθεί η απαιτούμενη έγκληση, έστω και προφορικά, σ' εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη. Στο άρθρο 242 παρ. 1 ΚΠ∆ ορίζεται πότε το έγκλημα είναι αυτόφωρο στο δε άρθρο 243 παρ. 2 του ίδιου Κώδικα ορίζεται ποιες υποχρεώσεις έχουν οι προανακριτικοί υπάλληλοι, όταν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα και πλημμέλημα. Μεταξύ των υποχρεώσεών τους αυτών συγκαταλέγεται και η σύλληψη του δράστη χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε έγκριση ή άδεια για τις ενέργειες αυτές. Ενόψει των ανωτέρω και του ότι η Εισαγγελία έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης ενώ εξάλλου ο εισαγγελέας διευθύνει την προανάκριση, εποπτεύει και ελέγχει τις αστυνομικές αρχές αναφορικά με την πρόληψη και δίωξη των εγκλημάτων παρακαλούμε, όπως παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών και οι τελευταίοι ακολούθως στις αρμόδιες Αστυνομικές ∆ιευθύνσεις και τους υπ' αυτούς αστυνομικούς υπαλλήλους της περιφερείας των, τα ακόλουθα :

1) Να προβαίνουν στη σύλληψη και προσαγωγή των υπαιτίων της παραβάσεως του άρθρου 175 παρ. 1 του ΠΚ, και τυχόν άλλων αυτόφωρων αξιοποίνων πράξεων, ενώπιόν τους, εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό να επιχειρούν όλες τις προανακριτικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση της πράξης και την ανακάλυψη του δράστη και να τους υποβάλλουν, χωρίς χρονοτριβή, τη σχηματισθείσα δικογραφία. Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετόχους είναι βουλευτής επί μεν 3 κακουργηματικών αυτοφώρων πράξεων να προβαίνουν στη σύλληψη αυτού, επί των λοιπών δε πράξεων να ενεργούν οποιαδήποτε ανακριτική πράξη είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, εξαιρουμένων μόνον των ανακριτικών πράξεων που θίγουν το πρόσωπο του τελευταίου, καθώς και να εφαρμόζουν τα προαναφερθέντα αποτρεπτικά μέτρα.

2) Να τους ενημερώνουν αμέσως για τις διαπιστώσεις τους και τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, ζητούντες εν ανάγκη και τη συνδρομή τους. σαύτως να παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων, δεδομένου ότι η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγεί στην άμεση αποκατάσταση της προσβολής της εννόμου τάξεως, και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών κατά προτεραιότητα.

Ευνόητο είναι ότι οι αστυνομικές αρχές αλλά και όλες οι αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τη δίωξη των εγκλημάτων υποχρεούνται, κατά καθήκον, να προβαίνουν, άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση των εγκλημάτων, τη σύλληψη και προσαγωγή στον αρμόδιο εισαγγελέα εκείνων των αλλοδαπών, οι οποίοι καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω να διαπράττουν αξιόποινες πράξεις. Ολίγο βεβαίως είναι /ανάγκη να σημειώσουμε, ότι σε σχέση με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας πρέπει να τηρείται πάντοτε το ίδιο μέτρο για όλους τους συλλαμβανόμενους επ' αυτοφώρω δράστες.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι η κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά.

Πέραν της παραγγελίας σας προς τους ∆ιευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών για την εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου μας, παρακαλούμε, στα πλαίσια του άρθρου 35 του ΚΠ∆, να εποπτεύετε προσωπικώς και συνεχώς για την τήρηση αυτής.

iefimerida.gr

Νοσοκομείο Καλαμάτας Φουντώνει η ονοματολογία για νέο διοικητή

Αν και επισήμως από πλευράς υπουργείου δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή διοίκησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε ανεπίσημες συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν ονόματα για το διάδοχο του Γιώργου Μπέζου.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι το όνομα του δικηγόρου και περιφερειακού συμβούλου Άγγελου Κωτσιόπουλου, του επίσης περιφερειακού συμβούλου και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, καθώς και του γιατρού μαιευτήρα και πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας, Δημήτρη Δρακόπουλου.

Εάν η εντοπιότητα παίζει κάποιο ρόλο, από τη ............

μια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι από την Αρκαδία, όπως και ο διοικητής Γιώργος Μπέζος, ενώ λέγεται ότι διατηρούν καλές σχέσεις παρότι ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από την άλλη οι τρεις παραπάνω είναι Μεσσήνιοι και έχουν στηρίξει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ως γνωστόν, διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με τη Μεσσηνία.

Πάντως, οι συζητήσεις περί αλλαγής διοίκησης στο νοσοκομείο (που διοικητικά έχει «συγχωνευθεί» με αυτό της Κυπαρισσίας, αφού έχει ένα ενιαίο Δ.Σ.) εντάθηκαν μετά την πρόσφατη δημόσια δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, περί ενδεχόμενης λήξης της θητείας του σημερινού διοικητή Γιώργου Μπέζου.

Μάλιστα, οι παράλληλες συνεχόμενες «επιθέσεις» του κ. Νίκα προς τον κ. Μπέζο, τις τελευταίες μέρες για διάφορα θέματα, έχουν προκαλέσει συνειρμούς όσον αφορά στο χρονικό διάστημα στο οποίο γίνονται. Υπενθυμίζουμε δημοσίευμα του «Θ» της 11ης Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον οποίο ο δήμαρχος ανέφερε: «Τι είναι, αλήθεια, ο διοικητής του; Είναι ένας διορισμένος μετακλητός υπάλληλος. Δεν έχει πολιτική ιδιότητα. Ούτε να κάνει δημόσιες σχέσεις, ούτε εξαγγελίες, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τον διόρισε μία κυβέρνηση και ενδεχομένως μία άλλη να θεωρήσει ότι η θητεία του έληξε».

Θάρρος

Τάκης Κατσίβελας Φέρεται ως νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ο 52χρονος Μεσσήνιος παθολόγος - γιατρός Τάκης Κατσίβελας, που ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, στη Μεσσηνία και καταγωγή από τους Γαργαλιάνους, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.

Ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, ...............

αναμένεται άμεσα να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων διοικητών, ίσως και στις αρχές της εβδομάδας.

Θάρρος

Απάντηση Του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Για Τα Καρτέλ Στα Αγροτικά Προϊόντα

Aπαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Παρίση Μουτσινά, σχετικά με τη διεύρυνση της ψαλίδας στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρης, τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών.
Στο πλαίσιο αυτό μέσω του Παρατηρητηρίου ..............

πέραν των λιπασμάτων και των άλλων αγροτικών εισροών, ζητήσαμε να γίνει και η παρακολούθηση των ζωοτροφών».

«Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω από τις Λαϊκές Αγορές, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε, και ήδη ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά FarmersMarket, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή».

«Για περίπου 800.000 οικογένειες, ζητήσαμε από τον άξονα της επισιτιστικής βοήθειας και πήραμε 20 εκατ. Ευρώ, προκειμένου να τους παράσχουμε 5 βασικά προϊόντα του τόπου μας. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για το ρύζι».

«Σε ότι αφορά στα Δημοπρατήρια, υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα Δημοπρατήριο. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε σύντομα να λειτουργήσουμε αυτό το νέο θεσμό, που μπορεί να βοηθήσει για ακόμα χαμηλότερες τιμές από τον παραγωγό στον καταναλωτή».

«Θέλω να πιστεύω επίσης ότι ακόμα δύο θεσμοί με τη νέα ΚΑΠ θα επιβληθούν: α) της συμβολαιακής γεωργίας και β) ο μηχανισμός των συνεργατικών σχηματισμών».

«Προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαιοειδών για τους αγρότες…υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, γιατί η αρχική ΚΥΑ έπρεπε να τροποποιηθεί».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού

«Κυρίες και Κύριοι,

Όπως αντιλαμβάνεστε οι προσπάθειες αυτές αφορούν σε συνεργασίες μεταξύ και του δικού μας Υπουργείου, αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης γιατί πάρα πολλά από τα θέματα αυτά άπτονται της οργάνωσης της αγοράς. Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών. Στο πλαίσιο αυτό μέσω του Παρατηρητηρίου πέραν των λιπασμάτων και των άλλων αγροτικών εισροών, ζητήσαμε να γίνει και η παρακολούθηση των ζωοτροφών, ένεκα των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο. Επίσης, και η αναμόρφωση των λαϊκών αγορών που επίσης ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Θέλω όμως να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα που άπτονται των δικών μας ενεργειών γιατί κυρίως σ’ εμάς απευθύνονται τα συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητάτε να πληροφορηθείτε τις δικές μας ενέργειες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω από τις Λαϊκές Αγορές, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε, και ήδη ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά FarmersMarket όπου οι γεωργοί της Περιφέρειας, και ύστερα από συμφωνία, και οι γεωργοί όμορων περιοχών μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή. Πρόκειται, θα έλεγα, για θεσμοθέτηση του «κινήματος της πατάτας» στο πλαίσιο του οποίου οι ίδιοι οι αγρότες ανταμώνοντας με τους καταναλωτές προσπαθούν να πετύχουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η αύξηση των τιμών, ακόμα και με τον τρόπο που περιγράφεται, θα επηρεάσει σημαντικά ορισμένους από τους συνανθρώπους μας στην οικονομική συγκυρία που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ειδικά γι’ αυτό το group των συνανθρώπων μας που είναι περίπου 800.000 οικογένειες, ζητήσαμε από τον άξονα της επισιτιστικής βοήθειας και πήραμε 20 εκατ. Ευρώ για 5 βασικά προϊόντα του τόπου μας. Θα αρχίσει, μάλιστα, η ανακοίνωση ίσως και από αύριο. Το πρώτο εξ αυτών, γιατί ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διεργασίες, είναι ρύζι αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αν είχε ολοκληρωθεί και η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που έθεσε ένας εκ των διαγωνιζομένων θα είχε ολοκληρωθεί και η προώθηση των μακαρονιών. Ισχύει, επίσης, για το λάδι, τη φέτα και τη γραβιέρα. ΄Ετσι, 800.000 οικονομικά ασθενείς οικογένειες, μετά τη βοήθεια μας, θα έχουν δωρεάν το προϊόν και όχι το υπερτιμημένο που περιγράψατε.

Όσον αφορά στα δημοπρατήρια, προσπαθούμε αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές χωρίς να γίνεται σπατάλη χρημάτων, για παράδειγμα υπάρχει μια πολύ σημαντική υποδομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα δημοπρατήριο. Θα αποκτήσουμε εμπειρία, παράλληλα με τη μελέτη που έχουμε αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία περιμένουμε να παραδώσει εντός των επομένων 2 μηνών. Δυστυχώς, έφυγε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου γιατί εξελέγη καθηγητής στο εξωτερικό και έπρεπε να γίνει αντικατάσταση, με συνέπεια δίμηνη καθυστέρηση. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε σύντομα να λειτουργήσουμε αυτό το νέο θεσμό, που όπως κι εσείς επισημαίνετε μπορεί να βοηθήσει για ακόμα χαμηλότερες τιμές από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Τέλος σε ότι αφορά στο Ενιαίο Μητρώο για τους Εμπόρους Αγροτικών προϊόντων, έγινε μεν η νομοθεσία αλλά υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα τους και δώσαμε παράταση 3 μηνών έως το τέλος του έτους και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε με νομοθετική ρύθμιση δύο μικρές τροπολογίες που είδαμε ότι τους δημιουργούν μεγάλη δυσκολία.

Θέλω να πιστεύω ότι με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα λυθεί αυτό το πρόβλημα της νομοθετικής ρύθμισης που ζητήθηκε και έως το τέλος του έτους θα αρχίσει να λειτουργεί και αυτός ο θεσμός που -όπως κι εσείς είπατε- θα συμβάλλει προς αυτό το σκοπό.

Θέλω να πιστεύω επίσης ότι ακόμα δύο θεσμοί με τη νέα ΚΑΠ θα επιβληθούν: α) της συμβολαιακής γεωργίας όπου ο τελικός χρήστης από το ξεκίνημα θα είναι συμβολαιοποιημένος σε ότι αφορά στην τιμή του παραγόμενου από τον πρωτογενή τομέα προϊόντος και β) ο μηχανισμός των συνεργατικών σχηματισμών, αυτός δηλαδή που στην αγγλική ορολογία αναφέρουμε ως clusters, ο οποίος βάζει μέσα όλη την παραγωγική διαδικασία με συμβολαιοποιημένο τρόπο, από τον πρωτογενή τομέα-από το σπόρο- μέχρι τον τελικό χρήστη και τον καταναλωτή, ώστε να γνωρίζουν apriori και προσυμφωνημένα, πλέον, ποια θα είναι η τιμή παραγωγής και ποια θα είναι η τιμή διάθεσης του προϊόντος στον τελικό αποδέκτη.

Δευτερολογία

«Σε ότι αφορά στο κόστος, ακριβώς αυτοί οι λόγοι που περιγράψατε είναι εκείνοι που μας ανάγκασαν μέσα στο καλοκαίρι να προσπαθήσουμε και να δώσουμε την Εξισωτική Αποζημίωση. Δίνεται αυτές τις μέρες, μέσα στο καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να προλάβουν αυτοί που θέλουν να αγοράσουν προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή συγκομιζόμενα προϊόντα όπως κριθάρι, στάρι, καλαμπόκι σε τιμές που ίσχυαν εκείνη τη στιγμή. Γιατί ξέρουμε πως όσο προχωράει, τόσο πολύ περισσότερο ανεβαίνουν οι τιμές, ιδίως με τις εξελίξεις που είχαμε. Θα έλεγα ότι σε αντίθεση με ότι διαδίδεται, πάρα πολλοί γεωργοί δεν πούλησαν τα στάρια τους, γιατί ήξεραν ότι με τις αυξήσεις των τιμών διεθνώς θα έπαιρναν καλύτερη τιμή λίγο αργότερα. Αυτό ήταν και από τα πιο βασικά παράπονα που έκαναν οι κτηνοτρόφοι μας, οι οποίοι παρά την εξισωτική αποζημίωση που δώσαμε δεν έβρισκαν να αγοράσουν πτηνοτροφή, γιατί ακριβώς αρκετοί γεωργοί κρατούσαν την παραγωγή τους περιμένοντας το κάτι καλύτερο. Αλλά πέραν της επιστροφής της εξισωτικής αποζημίωσης, θέλω να πω και για την επιστροφή του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών που είναι άλλη μια μεγάλη επιβάρυνση σε ότι αφορά το κόστος των εισροών, γιατί έχει να κάνει με το κόστος της ενέργειας στη γεωργία μας. Ένας από τους λόγους που επιστρέφουμε τις μέρες αυτές το συγκεκριμένο ποσό-υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση γιατί η αρχική ΚΥΑ έπρεπε να τροποποιηθεί. Προσπαθήσαμε, μήπως και καταφέρουμε να δώσουμε το σύνολο του ποσού ύψους 160 εκατ.ευρώ, αλλά βρέθηκαν αρχικά τα 80 εκατ. € και ύστερα από μερικές μέρες τα υπόλοιπα 80 εκατ. €. Και θέλαμε να δώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαιοειδών καθώς αυτές τις μέρες βγαίνουν και τα μεγάλα μηχανήματα να συγκομίσουν τα καλαμπόκια, τα τεύτλα, τα βαμβάκια.

Σε ότι αφορά την ΕΑΣ Βόλου Μαγνησίας είμαστε ενήμεροι για την προσπάθειά τους. Μαζί με τους συνεργάτες μου τους έχουμε καλέσει να δούμε πώς το κατάφεραν αυτοί, πόσο έγκαιρα πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας ενδιάμεσος. Στην ουσία πρόκειται για το κίνημα της πατάτας σε ένα υψηλότερο επίπεδο ».

Report24

Συνεχίζουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας. Σε μια εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να επανεξετάσουν την κατάσταση και να αλλάξουν ενδεχομένως την απόφασή τους.

Οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους από πολλούς Νομούς της χώρας, δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι στο εξής θα πληρώνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της ............

χρηματοδότησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δεν τους επιτρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας αποφάσισαν να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση με ψήφους 39 έναντι 35 που ψήφισαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Μία φαρμακοποιός δήλωσε «παρών».
Η επόμενη Γενική Συνέλευση για την επανεξέταση του θέματος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την άλλη Τετάρτη, ωστόσο επειδή τη συγκεκριμένη ημέρα έχει προκηρυχθεί γενική πανελλαδική απεργία, η συνέλευση θα μεταφερθεί για την προηγούμενη ή την επόμενη ημέρα.

kalamata Jurnal

Καταργούνται οι συνδικαλιστικές συντάξεις

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το ............

1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

real.gr

Φιλιατρά: Διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Φιλιατρά ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και απο ώρα 09:00 - 12:00 λόγω αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στις εξής περιοχές: ..........







Μυρίτοβα
Αρμακάδια
Αγία Κυριακή
Λίμνες Φιλιατρών
Λαγκούβαρδος Φιλιατρών
Γιόλακα
Βάλτα
Μώρενα
Μουρίκη Μουζακίου
Οινοποιείο Τσώλη
Κουτσουβέρι
Λαγκούβαρδος Γαργαλιάνων
Γεφυράκι Μαράθου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να μην ακουμπήσουν ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο που τυχόν συναντήσουν.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρηγορότερη αποκατάσταση της Ηλεκτροδότησης.

Από το γραφείο ΔΕΗ Φιλιατρών

Σύσκεψη Αλευρά - Καφαντάρη για Θέματα του Δήμου Κορώνης

Σήμερα Τρίτη, 18.09.12 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παν. Αλευρά και τη συμμετοχή του δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρη, της αντιδημάρχου κ. Πελαγίας Λευτάκη, του προέδρου της Τ.Κ. Κορώνης κ. Ιωάννη Παπασαραντόπουλου, του υπευθύνου της κατασκευαστικής εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» κ. Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας, με κύριο θέμα την πορεία κατασκευής του έργου της Εισόδου Κορώνης, καθώς και θέματα που αφορούν στην περιοχή του τ. Δήμου Κορώνης.

Αναφορικά με την κατασκευή του έργου ...............

«Βελτίωση 9ης Ε.Ο. Ριζόμυλος – Κορώνη (τμήμα εισόδου Κορώνης, τεχνικά έργα αποκατάστασης κατολίσθησης)», προϋπολογισμού 2.300.000 €, διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία κατασκευής, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Νοέμβριο, σύμφωνα με τη σύμβαση.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία κατασκευής του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης και αναμένεται η έγκριση της Μ.Π.Ε. από το ΥΠΕΚΑ, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μελετών, ώστε να είναι έτοιμο το έργο για την κατασκευή του.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη Β’ φάση κατασκευής της επέκτασης του λιμανιού Κορώνης, προϋπολογισμού 1.500.000 €. Αναμένεται η έγκριση απαλλαγής της Μ.Π.Ε. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, για να ξεκινήσει η κατασκευή του. Προβλέπεται η ενίσχυση του υφιστάμενου ακροτελεύτιου τμήματος του προσήνεμου μόλου από φυσικούς ογκόλιθους μήκους περίπου 100 μ.

Τέλος έγινε αναφορά σε έργα που αφορούν στις υποδομές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, για τη συντήρησή του και την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

Απάντηση από τον Δήμο Τριφυλίας στην Ανοικτή επιστολή του Φιλιατρά News

Άμεση ήταν η απάντηση που λάβαμε από τον Δήμο Τριφυλίας στην ανοικτή επιστολή (κλίκ) που δημοσίευσε η ομάδα διαχείρισης το πρωί εδώ στο Φιλιατρά News σχετικά με την απορία μας για την εξέλιξη του έργου "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών".

Έργο το οποίο όπως μας είχε ενημερώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 27 Ιανουαρίου έχει υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.

Μετά από έξι (6) μήνες και βλέποντας ότι το έργο δεν ξεκίνησε ακόμα αποφασίσαμε να βάλουμε κάποια ερωτήματα προς τον Δήμο προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και γενικά τι εξέλιξη υπάρχει.

Η απάντηση που πήραμε από τον Δήμο Τριφυλίας (τους οποίους και ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση) την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Παναγιώτης Τσίγγανος (Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας), Πούλος Αναστάσιος (Αντιδήμαρχος Φιλιατρών), και Χαράλαμπος Στάμος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών) αναφέρει τα εξής:

Φιλιατρά 18/09/2012

ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

Αγαπητό Φιλιατρά News ,
Σχετικά με το από 18/9/2012 ερώτημα – ανοιχτή επιστολή περί του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών ,επισημαίνουμε τα ακόλουθα :

Στις 13/1/12, κατόπιν μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ολοκληρώθηκε η θετική αξιολόγηση του αιτήματος της ύδρευσης Φιλιατρών από την Περιφέρεια και ζητήθηκε από τον Δήμο να υπογράψει Σύμφωνο αποδοχής όρων μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την υλοποίηση του παραπάνω έργου.

Στις 23/1/2012 στάλθηκε το σύμφωνο αποδοχής στην Περιφέρεια .
Στις 3/2/12 πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο η Πράξη ένταξης από την Περιφέρεια .

Στις 24/2/12 δόθηκε από την περιφέρεια έγκριση Δημοπράτησης του έργου .

Το έργο (μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών) ορίστηκε να δημοπρατηθεί στις 3/4/12, πλην η δημοπρασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω ένστασης ενός εκ των συμμετεχόντων σε αυτήν .
Στάλθηκαν εκ νέου δικαιολογητικά στην Περιφέρεια και πήραμε επανέγκριση των όρων της Δημοπρασίας η οποία ορίστηκε για τις 24/4/12 .

Η Δημοπρασία διεξήχθη κανονικά και στις 14/6/12 έγινε έγκριση του αποτελέσματος από την Οικονομική επιτροπή με ανάδοχο τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΑΒΕΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ με έδρα το Αίγιο και με έκπτωση 11,79 % .
Στις 18/6/12 στάλθηκε έγγραφο στον ανάδοχο για να καταθέσει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά για την υπογραφή σύμβασης με τον Δήμο .

Στις 3/7/12 ο ανάδοχος καταθέτει τα δικαιολογητικά και αφού ζητήθηκε έλεγχος για την εγγυητική επιστολή όπως ο νόμος το απαιτεί καλείται ο ανάδοχος για υπογραφή συμφωνητικού.
Λόγω ενδιαφέροντος για το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών» της ΛΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων η οποία ζήτησε τον έλεγχο των εκσκαφών από την ίδια , παρέστη ανάγκη υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Εφορείας. Λόγω καθυστέρησης της ΛΗ εφορείας Αρχαιοτήτων το σχετικό μνημόνιο υπεγράφη στις 13.8.12 .

Στις 20/8/12 υπεγράφη συμφωνητικό με τον ανάδοχο και στις 29/8/ 12 ορίστηκε επιβλέποντας μηχανικός. Ο ανάδοχος οφείλει εντός ενός μηνός να προβεί σε έναρξη εργασιών με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την 20/2/2013.

Στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
Παναγιώτης Τσίγγανος

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών
Αναστάσιος Πούλος

Πρόεδρος Τ.Σ.
Χαρ. Στάμος


Αποτελέσματα επιλογής ανέργων ΚΟΧ Μεσσηνίας



Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το οποίο αφορά στην πρόσληψη - με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συνολικά 400 ανέργων.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο «Ενίσχυση της Απασχόλησης σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» το οποίο υλοποιείται από την «ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση» με Συμπράττοντα φορέα την «Αναπτυξιακή Ανώνυμο Εταιρία ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα: .............

α. στα γραφεία της ΑΜΚΕ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση» (Αγίου Κωνσταντίνου 7, 21300, Κρανίδι Αργολίδας) και στην ιστοσελίδα www.ngodiastasi.gr,
β. στα γραφεία του συμπράττοντος φορέα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε» (Επισκοπή Τεγέας Αρκαδίας),
γ. στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr),
δ. στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr).

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:
ε. Πίνακας προσληπτέων κατ΄ αλφαβητική σειρά με αναγραφή του κωδικού θέσης πρόσληψης.
ζ. Αλφαβητικός πίνακας αποκλειόμενων με αναγραφή του λόγου αποκλεισμού.
η. Πίνακας κατάταξης κατά αύξουσα σειρά ΑΜΚΑ, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
θ. Πίνακας κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.

Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων ανήλθε στις 1695 για 400 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι 349.

Διαδικασία Αποδοχής Θέσης
Οι προσληπτέοι οφείλουν, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήτοι από 19/09/2012 έως 28/09/2012, να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στα γραφεία της ΑΜΚΕ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση» (Αγ. Κωνσταντίνου 7, 21300, Κρανίδι Αργολίδας), τα εξής:
α. Το έντυπο αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 1 – αναρτημένο στην ιστοσελίδα), με το οποίο αποδέχονται εγγράφως τη θέση εργασίας με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
β. Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ (βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση ΙΚΑ κλπ).
γ. Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) (βεβαίωση ΑΜΚΑ κλπ).

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προσληπτέου, ο δικαιούχος τον ενημερώνει, ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει στην διαγραφή και αντικατάσταση του.

Εάν κάποιος από τους αναγραφόμενους στον Πίνακα των προσληπτέων δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στους ωφελούμενους, θα πρέπει να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση μη αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 2 – αναρτημένο στην ιστοσελίδα), με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή και να την αποστείλει στα γραφεία του δικαιούχου (ανωτέρω διεύθυνση) έως τις 28/09/2012.

Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες και ξεκινά από την Τετάρτη 19/09/2012 έως και την Παρασκευή 21/09/2012.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενστάσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται με συστημένη αποστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και ΟΧΙ στα γραφεία της ΑΜΚΕ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση».

ΣΗΜΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
α. ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, Αγίου Κωνσταντίνου 7, 21300 Κρανίδι Αργολίδας,
β. Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης: 213-0009396 (ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00)
γ. Ιστοσελίδες: www.ngodiastasi.gr , www.epanad.gov.gr , www.asep.gr

Αιμοδοσία στην Costa Nauarino πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Έχει γίνει πλέον θεσμός.

Κάθε Άνοιξη και κάθε Φθινόπωρο, με την αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, οι εργαζόμενοι της Costa Navarino και το τμήμα της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας συναντώνται σε ένα προκαθορισμένο ραντεβού.
Ο σκοπός της συνάντησης είναι ιερός.

Οι εργαζόμενοι έχοντας πλήρη συνείδηση της μεγάλης ανάγκης για αίμα στη Χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τη δική τους Τράπεζα Αίματος.
Δεν βάζουν προϋποθέσεις, δεν θέτουν όρους, δεν ..........

προβαίνουν σε θεατρινίστικες ανόητες ενέργειες και δηλώσεις. Γνωρίζουν ότι το αίμα τους θα διατεθεί σε όποιον έχει ανάγκη, ανεξάρτητα σε ποια φυλή ανήκουν, τι χρώμα έχουν, τι Θεό πιστεύουν !

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 15-9-2012 κλιμάκιο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με επικεφαλής τον Ιατρό Αιματολόγο κο Χυδεριώτη και τις Νοσηλεύτριες κυρίες Νικολοπούλου και Καπράλου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, συναντήθηκαν με τους φίλους μας εργαζόμενους της Costa Navarino.
Το αποτέλεσμα ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακό.

Τριάντα πέντε (35) φιάλες αίματος ήταν η Φθινοπωρινή προσφορά ! Συνολικά πάνω από εβδομήντα (70 ) φιάλες αίματος έχουν προφέρει οι εργαζόμενοι μέσα στο 2012 !
Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε.
Ας είναι βέβαιοι ότι το αίμα τους θα πιάσει τόπο !
Θα σώσει ζωές …………..

Ο Αναπληρωτής Διοικητής

ΜΠΟΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Απάντηση Υπουργού για μέτρα στήριξης του τομέα Ελαιολάδου.

Απάντηση σε κοινή ερώτηση των βουλευτών Κασαπίδη, Κόνσολα, Λαμπρόπουλου, Δαβάκη, Ανδριανού, Μαρίνου, Κοντογιάννη, Αυγερινοπούλου, Καρανάσιου, Κεφαλογιάννη, Αυγενάκη, Πλακιωτάκη, Σταυρογιάννη, Κωνσταντόπουλο και Κουκοδήμο, έδωσε ο υπουργός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτσαρής σχεετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη του ελαιολάδου.

Η απάντηση του υπουργού αναφέρει:





Σε όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ το επίδομα πετρελαίου

Με εισοδηματικό κριτήριο στα 30.000 ευρώ σχεδιάζεται να δοθεί το επίδομα πετρελαίου για φέτος, αν και όποτε εξασφαλιστούν και τα αναγκαία κονδύλια. Το σχέδιο πάσχει όμως εξ ορισμού, αφού πάμπολλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν «προσαρμόσει» τα εισοδήματά τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ οι μισθωτοί που δεν μπορούν να τα κρύψουν, κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο............

σενάριο που εξετάστηκε σήμερα στη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, προβλέπει ότι:

- η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του φόρου στο κίνησης.

- δεν θα διαφοροποιείται το επίδομα ανάλογα με την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.

- το επίδομα θα δίνεται μόνο επί του τιμολογίου που θα προσκομίζεται από τον φορολογούμενο. Θα δίνεται μέσω του Ήφαιστος και θα είναι μόνο «επίδομα πετρελαίου». Δεν θα καλύπτει δηλαδή αγοραστές φυσικού αερίου ή ξύλων-pellet.

- κατ’εξαίρεση μελετάται να δοθεί και επίδομα «ακραίας φτώχειας» (δηλαδή αν πχ και οι δύο γονείς είναι άνεργοι). Θα δίνεται ανεξαρτήτως τιμολογίου και καυσίμου θέρμανσης και θα είναι σταθερό ποσό.

- θα τεθεί πλαφόν στα τετραγωνικά της κατοικίας: θα καλύπτει μόνο για τα πρώτα 120τ.μ. της επιφανείας της. Αν κάποιος έχει πάνω από 120 και πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια θα παίρνει επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.

- δεν παίρνει το επίδομα όποιος έχει τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης (σκάφη, πισίνες κλπ.)

- τα περιουσιακά κριτήρια που τίθενται είναι: πλαφόν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 150.000 ευρώ και για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Αυτοί που εξαιρούνται είναι 750.000 φορολογούμενοι και αυτοί που το παίρνουν είναι 4,5εκ. φορολογούμενοι.

Θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες που ίσχυσαν πέρυσι. Το επίδομα θα κλιμακώνεται από 200-400 ευρω αλλά στις περισσότερες περιοχές δεν θα μπορέσει να καλύπτει την πραγματική επιβάρυνση, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη διαμορφώνεται ως εξής:

Ειδικότερα:



- στην ΑΆ ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.

- στη ΒΆ ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.

- στη ΓΆ ζώνη ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.

- στη ΔΆ ζώνη ανήκουν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνία κ.ά.

protothema.gr

Μήπως είναι ψέματα αυτό;;;;; Η Αλήθεια είναι σκληρή!

Κυκλοφορεί στο facebook και κάνει στην κυριολεξία θραύση στα LIKE.
Δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

Δείτε τις απαντήσεις





Πότε θα ξεκινήσει το έργο "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών";

Τον Ιανουάριο του 2012 στο Φιλιατρά News και στον Τοπικό τύπο της Μεσσηνίας, είχε δημοσιεύσει μία ενημέρωση που είχε έρθει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία αναφερόταν ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έχει υπογράψει απόφαση ένταξης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» που αφορούσε την αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από την Δεξαμενή μέχρι την πλατεία της πόλης για χρηματοδότηση του έργου από το ΔΕΠΙΝ Πελοποννήσου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Τ.Σ. της Δ.Ε Φιλιατρών ..............

κ. Χαράλαμπος Στάμος είχε στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Περιφερειάρχη γνωρίζοντας του ότι το έργο αυτό είναι σημαντικό και πολυπόθητο για την πόλη μας.
Αν και έχουν περάσει 6 μήνες από την τότε εξαγγελία, μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει ξεκινήσει Δεν γνωρίζουμε καν σε τι στάδιο βρίσκεται και αν έχει ανατεθεί ή όχι σε εργολάβο.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε:
Τι γίνεται με το έργο;

Σήμερα λοιπόν, με την ανοικτή Δημόσια επιστολή, ζητάμε από τον όποιο αρμόδιο Δημοτικό άρχοντα του Δήμου, (Δήμαρχο Τριφυλίας ή τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών ή τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας ή τέλος πάντων τους συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών να μας πουν τι γίνεται ή τι πρόκειται να γίνει με το έργο.

Η Ανοικτή επιστολή έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Φιλιατρά 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ: κ. Κόλλια Κωνσταντίνο
Δήμαρχο Τριφυλίας

ΚΟΙΝ: κ. Αναστάσιο Πούλο Αντιδήμαρχο Φιλιατρών
Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Τριφυλίας
κ. Στάμο Χαράλαμπο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Φιλιατρών
Συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Φιλιατρών

ΘΕΜΑ: Πότε θα ξεκινήσει το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών»;

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 725.153,00€ με δικαιούχο τον Δήμο Τριφυλίας.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Στάμος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, έγραφε στην τότε επιστολή του στις 31 Ιανουαρίου ότι «ο κ. Περιφερειάρχης ετίμησε την υπόσχεσή του και θα εκτελεσθεί αυτό το σημαντικό και πολυπόθητο έργο για την πόλη μας.»

Επεσήμανε δε στην ίδια επιστολή ότι «με αυτό το έργο ολοκληρώνεται πλέον η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για όλη την πόλη.
Ευχαριστούμε και πάλι θερμά τον κ. Περιφερειάρχη καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας για την πολύτιμη συμβολή της.»
Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουν περάσει έξι (6) μήνες χωρίς να έχει ξεκινήσει το έργο. Ούτε καν στις αρχές του καλοκαιριού.

Τα ερωτήματα που θέτουμε ως ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας, ή τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας, η τους συμβούλους του Τ.Σ. της Δ.Ε. Φιλιατρών είναι:
α. ΠΟΤΕ θα ξεκινήσει το έργο;
β. Ισχύει ή δεν ισχύει η φράση που ανέφερε ο κ. Στάμος στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον κ. Τατούλη ότι «το έργο αυτό είναι σημαντικό και πολυπόθητο»;

Αναμένουμε τις απαντήσεις για τα ερωτήματα που σας θέτουμε προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας στα Φιλιατρά για το τι πρόκειται να γίνει με το έργο.

Η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News.

Σχετικά Δημοσιεύματα:
α. Η είδηση της 27ης Ιανουαρίου 2012 με την απόφαση του κ. Περιφερειάρχη,
και
β. Η ευχαριστήρια επιστολή του κ. Στάμου προς τον κ. Πέτρο Τατούλη.


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 17/9/2012 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Ν.Δ. στα εγκαίνια της «Χρυσής Αυγής»!

Δύο βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», τρεις αντιδήμαρχοι και ............

στελέχη της Τ.Ο. της Ν.Δ. Κυπαρισσίας με θεσμική ιδιότητα παρέστησαν στα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην τριφυλιακή πρωτεύουσα!

Το «Θ» ρώτησε σχετικά με την παρουσία των τριών αντιδημάρχων-μελών της Ν.Δ. αλλά και των κομματικών στελεχών τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, ο οποίος ωστόσο δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Μετά την τελετή αγιασμού, μίλησαν στους συγκεντρωθέντες, που ήταν στο δρόμο κάτω από το γραφείο, οι βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης και Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ προηγήθηκε καλωσόρισμα του υποψήφιου βουλευτή και υπεύθυνου του γραφείου, Νικήτα Μανδραπήλια.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΧΤΥΠΗΜΑ στην παράνομη μετανάστευση επιχειρεί η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Στόχος η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή εισόδου λαθραία νέων μεταναστών.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

· ΔΙΕΘΝΕΣ σούργελο έγινε η χώρα με τη βιομηχανία τυφλών της Ζακύνθου. Από τους 689 τυφλούς στο νησί του Ιονίου οι 23 δεν έβλεπαν!!!

· ΠΡΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ με τη Ν.Δ. τρεις αντιδήμαρχοι της Τριφυλίας που συμμετείχαν στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κυπαρισσία. Π. Τσίγγανος, Γ. Φιλντίσης και Γ. Μερκούρης που εξελέγησαν με τον συνδυασμό που στήριξε η Ν.Δ. βλέπουν την έξοδο του κόμματος…

· ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΑΤΕΙ Καλαμάτας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

· ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Τατούλη εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η αντικατάσταση των εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης της Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης.

· ΕΝΑΣ 38χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης 4 κλοπών στην Πύλο και συνελήφθη μετά από συντονισμένη έρευνα του τοπικού Α.Τ.

· ΜΕ ΤΟΥΣ 13 περιφερειάρχες ανασύστασης (μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Αλευράς) συναντάται σήμερα στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος.

· ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Πετράκου με τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ. όπου συζήτησαν για το λαθρεμπόριο καυσίμων, την τιμή πετρελαίου θέρμανσης και τις ιδιωτικοποιήσεις των ενεργειακών εταιριών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!