Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιες ΔΟΥ καταργούνται... Ολόκληρος ο πίνακας των εφοριών που συγχωνεύονται...

Από 1η Οκτωβρίου λουκέτο στην εφορία της Μεσσήνης. Τον άλλο μήνα έρχεται η σειρά της Κυπαρισσίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι αναστέλλει, από την 1η Οκτωβρίου 2012, τη λειτουργία 49 ΔΟΥ και μετονομάζει άλλες συνολικά 28.

Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.

Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής όλων ...........

των Νομών της χώρας (εκτός της περίπτωσης α) της παρούσας παραγράφου), η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε Νομού.

Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται.



Ήξεις....αφίξεις Πετράκου για το λιγνίτη

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Μετά από μία μακρά περίοδο αρνητισμού και δαιμονοποίησης κάθε επενδυτικής σκέψης και πρόθεσης , βλέπουμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ να προσπαθεί να βρει μία διέξοδο στο φαύλο κύκλο της πολυγλωσσίας του χώρου και της φοβικής αντίληψής του για κάθε διαφορετική προσέγγιση της ανάπτυξης.
Εκτός κλίματος όμως , βρέθηκε λόγω απειρίας ίσως ή λόγω εμμονών, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Μεσσηνία ο κ. Θανάσης Πετράκος.

Ενώ ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του προσπάθησε να .............

βελτιώσει την εικόνα του κόμματός του που λέει ΟΧΙ σε κάθε επενδυτική σκέψη, κάνοντας εμφανή προσπάθεια να ξεπεράσει τις «προοδευτικές αριστερές αγκυλώσεις», ο βουλευτής του κ.Πετράκος, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, άρχισε να τα … μασάει σχετικά με το λιγνίτη.
«Η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Χώρας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα γίνει με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ο λιγνίτης.
Θα πρέπει όμως, να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα και με προληπτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Μετά από αυτήν τη δήλωση έρχεται ο κ.Πετράκος στη Μεσσηνία και λέει με δήλώσεις του, ναι μεν αλλά….για την Κορώνη, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον αρχηγό του κόμματός του.
Εξ΄άλλου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η τακτική Πετράκου, σχετικά με την παραπληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών για τις επενδύσεις.

Με όπλο του τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχειρούσε να ενισχύσει τη δική του αρνητική θέση, απέναντι σε κάθε επενδυτικό αίτημα που ερχόταν στα τότε αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα.

Επειδή όμως δε μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, ούτε να παραπληροφορεί τους πολίτες με τα ναι μεν…αλλά , ας βγει ξεκάθαρα να πει σε ποια περιοχή της Ελλάδος θεωρεί πως πρέπει να γίνει εκμετάλλευση του λιγνίτη και που όχι και για ποιο λόγο!

Επίσης μιας και έχει αναλάβει τη θέση του «σκιώδη Υπουργού Ενέργειας», θα θέλαμε να μας ξεκαθαρίσει τι τον ώθησε τόσα χρόνια να λέει όχι στις επενδύσεις για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας και τι άλλαξε σήμερα και το κόμμα του την θεωρεί πλέον ως προτεραιότητα!

Ένα όμως είναι αλήθεια και ίσως λίγο αργά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το αντελήφθη, πως με το να ωθούν συνεχώς τις τοπικές κοινωνίες στο διωγμό κάθε επενδυτή, προφασιζόμενοι τη δήθεν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση του χώρου, το μόνο που έχει συμβεί τόσα χρόνια, είναι η επενδυτική ακινησία, η απώλεια θέσεων εργασίας και η περιθωριοποίηση του τόπου μας.
Είναι φανερό πως άλλαξαν θέση στην Κουμουνδούρου για την εκμετάλλευση της ενέργειας, ας το πουν και ξεκάθαρα όμως!

Μετά θα «χαλαρώσουν» με ουζάκι ή ουισκάκι;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το γράφω το σημερινό μου σύντομο σχόλιο «πιπεράτα» και με εμφανή μια δόση καλοπροαίρετης αλλά σίγουρα ειρωνικής διάθεσης αλλά δεν θέλω να με παρεξηγήσουν οι 3 συνεργαζόμενοι «Πρωθυπουργοί» μας στην δεύτερη κατά σειρά Συγκυβέρνηση της Ελλάδας της τρόικα.

Διαβάσαμε τα τελευταία 24-ωρα για «κόντρες», ............

για «το γάντι» που πέταξε ο κ Βενιζέλος στον κ Σαμαρά αναφορικά με «ψευδείς υποσχέσεις» που δόθηκαν στην ιστορική πλέον τριλογία τύπου Ζάππειο ! και Ζάππειο 2 κοκ για να κερδίσει η «Νέα» Νέα Δημοκρατία τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Διαβάσαμε ότι ο κ Κουβέλης και στελέχη του που κατέχουν θώκους εξουσίας δεν δέχονται απολύσεις στο Δημόσιο, δεν δέχονται αυξήσεις ορίων ηλικίας (όπως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ), τα έχουν πάρει με διαγραφές και με «προγραφές» στελέχη της ΔΑΚΕ, διαβάσαμε, διαβάσαμε…
Και τώρα σε εξέλιξη η «κρίσιμη» (ίσως και «δραματική») συνάντηση των 3 Αρχηγών που μας Κυβερνούν στο Μέγαρο Μαξίμου!

Και θα περίμενε κανείς, θα περιμένουμε ΟΛΟΙ, τελικά να συγκρουστούν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης και αποχωρώντας από τη σημερινή μεσημβρινή συνάντηση στου Μαξίμου να…πέσει η Κυβέρνηση!
Σίγουρα κάποιος θα μου πει «ξυπνήστε κ Πιπερόπουλε, ξύπνα δάσκαλέ μας, δεν ΙΣΧΥΕΙ το όνειρο που βλέπεις καθότι είναι όνειρο θερινής νυκτός και είμαστε ήδη στο Σεπτέμβρη και αρχίζει το δύσκολο Φθινόπωρο ενός ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα…»

ΟΚ, να ξυπνήσω λοιπόν, και να διαπιστώσω ότι αφού οι 3 Αρχηγοί των 3 Κομμάτων που μας Κυβερνούν διαπληκτίστηκαν και αντιστάθηκαν στη συνέχεια, «για το καλό μας» θα συμφωνήσουν στα «μέτρα» των 11,5 δις. Ευρώ, και έτσι αφού θα «μας σώσουν» για μια ακόμη φορά (όπως γίνεται από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα) στη συνέχεια θα αποχωρήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου…

Και ρωτώ «αφελώς», απόγευμα Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2012, οι τρεις που μας Κυβερνούν θα «χαλαρώσουν» με ουζάκι ή ουισκάκι;

"Μαχαίρι" στα εφάπαξ που δίνουν 22 ταμεία! Δείτε αναλυτικά τις περικοπές

"Μαχαίρι" στα εφάπαξ που δίνουν 22 Ταμεία Πρόνοιας ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς η μείωση θα φτάσει ως και το 83% σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ θα επιβάλλει και αναδρομική εισφορά... 1-3% σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ μετά το 1995.

Με νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει το .............

υπουργείο Εργασίας, στα 22 Ταμεία Πρόνοιας για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων θα μειωθεί το εφάπαξ από 1,94 (για τους Αστυνομικούς) έως και 83% (για τους εργολήπτες δημοσίων έργων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν ακόμα και για όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010 αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα εφάπαξ.

Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση η κυβέρνηση θα επιβάλλει αναδρομική ειδική εισφορά 1-3% στους συνταξιούχους πήραν εφάπαξ από 1 Ιανουαρίου 1995 έως και 31 Οκτωβρίου 2010 από τα συγκεκριμένα ταμεία καθώς θεωρείται ότι τα εφάπαξ αυτά δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές που είχαν καταβάλλει. Μάλιστα η εισφορά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες περικοπές στις συντάξεις και θα πηγαίνει απευθείας στους λογαριασμούς των 22 Ταμείων. Ειδικότερα, η ειδική μηνιαία εισφορά θα είναι:

1% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν ως 15%

1,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 15,01% έως 25%

2% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 25,01% έως 35%

2,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 35,01% έως 50%

3% για για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν πάνω από 50%



thestival.gr

Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012), εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων» του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959,00 €.

Θυμίζουμε ότι η Αρχιτεκτονική, Στατική και............

Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000,00 € από τον κο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και υλοποιήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στην χώρα μας για Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, που διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες.

Με την αναδιαρρύθμιση του Ισογείου και των Εξωτερικών Ιατρείων ένα απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικότατο Νοσοκομείο τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Τριφυλίας και της Δυτικής Μεσσηνίας. Θυμίζουμε ότι είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν. όλα με δωρεές ! Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης προϋπολογισμού 400.000,00 €. Είμαστε έτοιμοι, να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας ύψους 100.000,00 € για τη δημιουργία γραφείων ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες.

Εκφράζουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας προς τον κο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς την δική του δωρεά της χρηματοδότησης της μελέτης, θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.

Διαβεβαιώνουμε του πολίτες της Τριφυλίας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει, αναβαθμισμένο, να προσφέρει τις υπηρεσίες που αρμόζουν στην τοπική κοινωνία εκτελώντας πιστά τη διαθήκη του μεγάλου δωρητή και ευεργέτη αειμνήστου Γ. Αλεξόπουλου.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Μπόζος

ΣΥΡΙΖΑ – Πετράκος και «Ελευθερία» - Πλεμμένος αποκάλυψαν τον… σκελετό του Νίκου Φλαούνα!!!


Το κράξιμο στον Πλεμμένο και την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" συνεχίζεται....

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Μια κωμικοτραγική υπόθεση και ολέθρια σχέση πολιτικο-δημοσιογραφικής χειραγώγησης
της Μεσσηνίας

Μια συνταρακτική… αποκάλυψη χθες στην πρώτη σελίδα της «Ελευθερίας», η οποία με καθυστέρηση 2,5 χρόνων (τι είναι θα μου πείτε μπροστά στην αιωνιότητα) ανακάλυψε την «αργομισθία Φλαούνα»!!!
Και πως έγινε αυτό; Με ερώτηση που κατέθεσε στη ..............

Βουλή ο… ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ βουλευτής Θαν. Πετράκος!!!
Η πολιτική και δημοσιογραφική υποκρισία (για να μην γράψω αλητεία) σ’ όλο της το μεγαλείο!

Όταν η «ΦΩΝΗ» και το Best στις αρχές του 2010 έφεραν το θέμα στο φως της δημοσιότητας ο εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκδότης της «Ελευθερίας»… σιτίζονταν επικοινωνιακά στο πρυτανείο του Φλαούνα (ΝΕΤ), οπότε: όταν τρώνε δεν μιλάνε, που έλεγε και ο παπούλης μου! Που ήταν τότε ο φιλόδοξος Πετράκος και ο κατά… φαντασίαν του τοπικός «Λαμπράκης»; Μήπως διάβαζαν για το… μεταπτυχιακό τους; Για να παραφράσουμε τον αείμνηστο Χριστόδουλο για την σιωπή του επί χούντας…).
Παρήλθαν όμως οι καιροί, άλλαξαν τα δεδομένα «μπλέξανε» και ον Τατούλη στις «γραμμές» τους και να η σπουδαία… αποκάλυψη, για την οποία τα άπειρα πρωτοσέλιδα της «Φ» και τα δελτία ειδήσεων του Best βοούσαν, αλλά εν τη ερήμω των «τυφλών» και των «κουφών» του ΣΥΡΙΖΑ και της «Ελευθερίας», η οποία, ειρήσθω εν παρόδω στο πρόσφατο παρελθόν διακινούσε ΔΩΡΕΑΝ τις συκοφαντίες Φλαούνα εναντίον μου και κατά της «ΦΩΝΗΣ»!!!

Τώρα η εφημερίδα που διακινεί εργολαβικά την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του Πετράκου, αποκάλυψε το «σκάνδαλο Φλαούνα», για το οποίο μετά τις προ τριετίας αποκαλύψεις της «Φ» έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και μάλιστα σε υψηλό βαθμό.
Θεωρώντας λοιπόν η… σύρριζα «Ελευθερία» ότι έτσι πιέζουν τον περιφερειάρχη, τον οποίο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με πολιτικούς όρους, τον εκβιάζουν πολιτικά με την «υπόθεση Φλαούνα», αφού τώρα οι συσχετισμοί στο ΝΕΤ έχουν αλλάξει και το «κατέχουν» χωρίς να χρειάζεται να συνδιαλλαγούν με τον Φλαούνα!!!
Η κίνηση Πετράκου –Πλεμμένου στέλνει όμως ένα σαφές μήνυμα στην τοπική κοινωνία: Όποιος δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις ΣΥΡΙΖΑ- «Ελευθερίας» θα βγαίνει στη… σέντρα! Από τις σελίδες της «Ελευθερίας» στη Βουλή, με ερώτηση Πετράκου ή από τη Βουλή (με ερώτηση Πετράκου) στις σελίδες της «Ελευθερίας». Μια πολιτικοδημοσιογραφική ολέθρια αμφίδρομη σχέση που στοχεύει στον ευνουχισμό και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και του πολιτικού διαλόγου στη Μεσσηνία.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το νέο που επαγγέλλεται με παλαιοκομματικές μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του κρατιστή Πετράκου και «εκλαϊκεύει» η «Ελευθερία», όργανο των απανταχού… ρεβανσιστών! Οι πρωταγωνιστές της «παράγκας», αφού εξάντλησαν τα προνόμια από το πολιτικό σύστημα που δύει, το οποίο πιστά υπηρέτησαν, τώρα το… κατακεραυνώνουν (πρόσωπα και θεσμούς) επιδεικνύοντας και την αχαριστία τους και επαγγέλλονται (αυτά τα ίδια πολιτικά και δημοσιογραφικά απολιθώματα) το νέο που ανατέλλει με όρους του πολιτικού χθες, μεταλλαγμένου επί το χειρότερο! Καθρεφτάκια για ιθαγενείς δηλαδή από τους εμπόρους της λαϊκής απόγνωσης και τα βαποράκια της παραδημοσιογραφίας! Όμως το ταξίδι για την εξουσία (απωθημένο των τελευταίων σταλινικών σταγονιδίων και των εμπαθών και κομπλεξικών (κασετο) πειρατών των ενημέρωσης) μπορεί να έχει αρχίσει, όμως θα είναι πολυκύμαντο και ο κίνδυνος να βουλιάξει αύτανδρο το πολιτικοδημοσιογραφικό τους τρεχαντήρι υπαρκτός. Έτσι συμβαίνει πάντα με τους… λαθρεπιβάτες της εξουσίας!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Υπάρχει θέμα με την «υπόθεση Φλαούνα»; Σαφέστατα, όμως, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Η επικοινωνιακή ανακίνησή του από ΣΥΡΙΖΑ-Ελευθερία, αλλού αποσκοπεί, αφού η «παράγκα» θέλει να (ξανα)βγει στο γυαλί με όλους τους πρωταγωνιστές του… τσίρκου της επί σκηνής! Θα γελάσουμε πολύ, αν επιβεβαιωθεί η επιστροφή της «παράγκας» στον τηλεοπτικό τόπο του εγκλήματος! Σας το υπόσχομαι…

Αφορολόγητο €7.000 για μισθωτούς, ενιαίος συντελεστής για ελεύθερους επαγγελματίες

Στους ελεύθερους επαγγελματίες στρέφει το βλέμμα η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως προκύπτει από έρευνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκείνοι που φοροδιαφεύγουν περισσότερο μεταξύ των φορολογούμενων. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αυτοτελή φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 30%, καθώς και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μισθωτούς και τους ..........

συνταξιούχους, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες) την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 7.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών και νέα φορολογική κλίμακα με τέσσερα κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει ελαφρύνσεις στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, στην περίπτωση που θα εφαρμοστεί ο ενιαίος συντελεστής, θα φορολογούνται με συντελεστή 30% από 25% που είναι σήμερα και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Ωστόσο, στις προθέσεις του υπουργείου είναι η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών, όπως αυτές που σχετίζονται με την υγεία (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και τις οικογένειες με παιδιά (το ΔΝΤ προτείνει αντικατάσταση με κάποιο επίδομα). Μελετάται επίσης η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αρχίζουν οι διασταυρώσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και των μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν στις τράπεζες για δάνεια, ώστε να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή των προηγούμενων ετών και να επιβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Η δημοσίευση της έρευνας, με βάση την οποία μόνο για το 2009 οι ελεύθεροι επαγγελματίες απέκρυψαν εισοδήματα 28 δισ. ευρώ στερώντας από το Δημόσιο έσοδα 11,2 δισ. ευρώ, προκάλεσε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υφυπουργό, Γιώργο Σταϊκούρα, να εξετάζουν με προσοχή τις προτάσεις που έχουν διαμορφώσει τους προηγούμενους μήνες υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα προκειμένου να ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Eklogika.gr

Απλήρωτοι δύο μήνες οι 70 εργαζόμενοι ΚΟΧ στο Δ. Τριφυλίας

Παρά το ότι εργάζονται εδώ και δύο μήνες στο Δήμο Τριφυλλίας, μέσω κοινωφελούς εργασίας, οι περίπου 70 εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι. Ο δήμος προσπαθεί να βρει μια λύση, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από αυτόν και γνωρίζει ότι πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι .............

εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο δήμο με 5μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ν. Μεσσηνίας» που υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της ελιάς».

Αύξηση ορίου ηλικίας ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

Το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια ακόμη και σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, μετά από μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το μέτρο, σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να ...........

ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στο να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, έτσι ώστε να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει το εν λόγω μέτρο ως μέσο επαρκής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το εν λόγω μέτρο υιοθετηθεί, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων. Εξάλλου, η αύξηση του ορίου στα 67 έτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

eklogika.gr

Άδωνης Γεωργιάδης: Γελίοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. [ VIDEO ]



Τα σκληρά μέτρα … έβγαλαν από τα ρούχα του τον βουλευτή της Ν.Δ.

Τσατάλια τα νεύρα των κυβερνητικών και δη των νεοδημοκρατών με τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται και πρέπει να περάσουν στην κοινωνία με τις λιγότερες απώλειες για τους ίδιους. Όταν επικρατεί ένταση τι να κάνει και ο Άδωνις που είναι … ευέξαπτος;
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ..........

συζητώντας για τα νέα μέτρα βγήκε από τα ρούχα του και δεν συγκράτησε τα νεύρα του αποκαλώντας γελοίους πολιτικούς και δημοσιογράφους… όχι όλους φυσικά, αλλά κάποιοι από αυτούς.

Τη μια ηλίθιοι, τη μια γελοίοι … σε μεγάλη εκτίμηση μας έχουν εκεί στη Ν.Δ. Κάτι ξέρουν ή κάτι … παθαίνουν;



Parapolitika

Κλείδωσε το επίδομα θέρμανσης – Δείτε τα τελικά ποσά



Στα 300 ευρώ θα φτάσει η επιστροφή φόρου για τους καταναλωτές της Αττικής που θερμαίνονται αποκλειστικά με πετρέλαιο θέρμανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να αγοράσουν τουλάχιστον 1,2 τόνους πετρέλαιο, να μην έχουν εισόδημα άνω των 15000-30.000 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Δείτε το επίδομα για όλες τις περιοχές της χώρας

Για να πάρει επιστροφή φόρου, ο αγοραστής του ...........

πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που θα αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Έχουν προχωρήσει σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης κάτι το οποίο θα αποδεικνύεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω του συστήματος Ήφαιστος που ενημερώνουν οι έμποροι πετρελαίου

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ (ή 25.000 ευρώ αν είναι παντρεμένοι ή 30.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

3. Η αντικειμενική αξία της περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ (ή η επιφάνεια της πρώτης κατοικίας δεν είναι μεγαλύτερη από τα 120 τετραγωνικά)

Στη συνέχεια υπολογίζεται το ποσό της επιστροφής φόρου. Πιθανότατα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα καταβάλλεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες:

1. Στην Α' Ζώνη, το επίδομα θα φτάνει στα 900 ευρώ για κατανάλωση 3000 λίτρων. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, το ποσό δεν θα αυξάνεται ενώ αν είναι μικρότερη, το επίδομα θα είναι μικρότερο. Η Α΄ Ζώνη περιλαμβάνει: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα.

2. Στην Β' Ζώνη το επίδομα θα φτάνει στα 550 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση θα φτάνει στα 1800 λίτρα. Η Β΄ ζώνη περιλαμβάνει Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη και Έβρο.

• Στην Γ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 1000 λίτρα. Η Γ' Ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.

• Στην Δ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 200 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 600 λίτρα. Η Δ΄Ζώνη περιλαμβάνει: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Fpress

Σπάει η απεργία των φαρμακοποιών με παρέμβαση Λυκουρέντζου-Σαλμά

Απευθείας στους λογαριασμούς τους θα πηγαίνουν οι πιστώσεις από τον ΕΟΠΥΥ

Ακαριαία η παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του συλλογικού οργάνου των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Από το πρωί έσπασαν τα τηλέφωνα του .............

Λυκουρέντζου και του Σαλμά από φαρμακοποιούς οι οποίοι ζητούσαν να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους με αποτέλεσμα , οι επικεφαλής του υπουργείου να ενεργοποιήσουν την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την οποία όποιος φαρμακοποιός επιθυμεί θα μπορεί να εκτελεί συνταγές , ακολούθως θα τις υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ και θα πληρώνεται ατομικά!

Μέχρι τώρα τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ πιστώνονταν σε λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων οι επικεφαλής των οποίων τα διέθεταν στους φαρμακοποιούς. Εφεξής όμως θα πιστώνονται απευθείας στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Papapolitika.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Μπρα ντε φερ Μεσσηνίας - Αρκαδίας για τις φυλακές

Το θέμα της δημιουργίας φυλακών στη Μεσσηνία ήλθε και πάλι στο ............

προσκήνιο, ωστόσο στο παιχνίδι εξακολουθεί να είναι και η Αρκαδία.

Τούτο προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη πολυπληθούς κλιμακίου της «Θέμις Κατασκευαστική» του υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα χωροταξίας σωφρονιστικών καταστημάτων κ. Ανεστάκο, σε χώρους που έχουν προταθεί στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Η ξαφνική επίσκεψη είχε ως συνέπεια, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, να μην καταστεί δυνατόν να συναντηθούν με τους αρμόδιους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, ωστόσο εκπρόσωποι των Δήμων συνόδευσαν τα μέλη του κλιμακίου στις αυτοψίες, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Το κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι στους επόμενους ένα-δυο μήνες θα κάνει γνωστή την πρότασή του για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι κάνουλες ρευστότητας με στόχο το φρένο στην ύφεση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, με κυβερνητικές αποφάσεις και επιμονή Σαμαρά για επιτάχυνση των διαδικασιών επανεκκίνησης των έργων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται ακόμη:
● ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι διοικήσεις των Νοσοκομείων με απόφαση της διακομματικής. Έτσι παραμένει μέχρι τη λήξη της θητείας του και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
● ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ θα τοποθετηθεί διοικητής ο Παν. Κατσίβελας, με υπουργική απόφαση που πιθανότατα θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.
● 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαψεύδει τις φήμες υποβάθμισης ή και κατάργησής του. Πρόκειται για την κτιριακή αναδιαρρύθμιση των εξωτερικών ιατρείων.
● ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ προτάσεις για τα χωροταξικά πλαίσια στην Πελοπόννησο και επιτάχυνση των διαδικασιών για αποζημιώσεις των πυροπλήκτων Αρκαδίας και Κορινθίας.
● Η ΜΕΣΣΗΝΗ υποδέχεται σήμερα την ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας και αρχίζει το 8ήμερο προσκύνημα και το πανηγύρι.
● ΜΕΧΡΙ τις 6 Οκτωβρίου θα παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.
● ΑΡΘΡΟ του διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θαν. Τσαμούλη για την πολιτικοδημοσιογραφική «παράγκα» ΣΥΡΙΖΑ-Ελευθερίας με αφορμή την «αποκάλυψη» του… σκελετού του Νίκου Φλαούνα!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!