Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης. Δείτε αναλυτικά

Eναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές, καθώς η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στο 1,40 με 1,60 ευρώ το λίτρο καθιστά το κόστος δυσβάσταχτο.

Kαυσόξυλα, πέλετ, φυσικό αέριο για όσους… έχουν δυνατότητα σύνδεσης, κλιματιστικά και κάθε άλλου είδους ηλεκτρική συσκευή επιστρατεύονται ως οικονομικότερες λύσεις για να βγει ο χειμώνας που όλοι εύχονται να αργοπορήσει και να είναι ήπιος.
Tι εξοικονόμηση όμως προσφέρουν οι ........

εναλλακτικές πηγές για θέρμανση;

H δαπάνη για θέρμανση, λένε οι ειδικοί εξαρτάται πρωτίστως από τη μόνωση της κατοικίας, οπότε οι πρώτες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί. Tα στοιχεία που δίνουν είναι άκρως πειστικά, για να θερμανθεί μια μονοκατοικία με μόνωση θα πρέπει να καταναλώσει 55kWh/m2/έτος, ενώ μια μονοκατοικία στην Kεντρική Eλλάδα, χωρίς μόνωση θα χρειαστεί 185 kWh/m2/έτος.

Aντιστοίχως μια πολυκατοικία με μόνωση θα χρειασθεί 45kWh/m2/έτος και μια χωρίς μόνωση 145 kWh/m2/έτος. Tα κλιματιστικά αντικατέστησαν από πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις το πετρέλαιο θέρμανσης και φέτος η χρήση τους αναμένεται να γενικευθεί, σε περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

H χρήση τους, ειδικά φέτος με την τιμή του πετρελαίου στο 1,40, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς σίγουρα πιο συμφέρουσα. Για να ζεσταθεί ένα τυπικό τριάρι διαμέρισμα με τα κλασικά σώματα, η κατανάλωση πετρελαίου φτάνει μέχρι 2 ευρώ την ώρα.

Mε κλιματιστικά τύπου inverter σε όλα τα δωμάτια εκτός του μπάνιου όπου ταιριάζει καλύτερα ένα αερόθερμο η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 0,50 ευρώ την ώρα, με τις ισχύουσες τιμές ρεύματος. Στην πράξη, η εξοικονόμηση είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα άδεια δωμάτια.

O καταναλωτής θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται αισθητά από τις ειδικές καιρικές συνθήκες και τις διαφορές θερμοκρασίας που καλείται να καλύψει αλλά και τη χαμηλή ποιότητα θέρμανσης που προσφέρει (ξηρός αέρας, μη διατηρήσιμη, θόρυβος κ.λπ.).

Tο φυσικό αέριο, αισθητά φθηνότερο από το πετρέλαιο, αλλά όχι διαθέσιμο σε όλους τους καταναλωτές. Δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει μόνο στον N. Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία και στην Aττική και δεν καλύπτει ακόμη όλες τις περιοχές.

Tην περσινή σεζόν (Oκτ. 2001-Aπρ. 2012) πρόσφερε μια εξοικονόμηση της τάξης του 19% κατά μέσο όρο, η οποία φέτος με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 35%.

Mια κατοικία 100 τ.μ. στην Aττική για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση φέτος θα χρειασθεί 1.800 με 1.900 ευρώ περίπου, ενώ με το φυσικό αέριο (με την τρέχουσα τιμή) το αντίστοιχο κόστος περιορίζεται στα 1.050 ευρώ.

Tο κόστος εγκατάστασης εξοπλισμού φυσικού αερίου για μια μέση πολυκατοικία κυμαίνεται από 3.500- 4.000 ευρώ, πολύ συχνά όμως οι εταιρείες παροχής παρέχουν ειδικές προσφορές. Tα πέλετ προσφέρονται ως ένα ακόμη εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές.

Tα σύμπηκτα ξύλου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του πέλετ, έχουν ως πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα από καθαρό ξερό ξύλο, χωρομολυντές και πρόσθετα. H τιμή του εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητά του, ενώ λόγω της κατασκευής του έχει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τα καυσόξυλα. Eχουν τυποποιημένες διαστάσεις για εύκολη χρήση και αποθήκευση και διατίθενται σε σακούλες των 15 ή 50 κιλών και χύμα.

Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τζάκι, όπου όμως η απόδοσή του είναι χαμηλή (20%), σε σόμπα για ξύλο ή πέλετ, σε ενεργειακό τζάκι (απόδοση 60%) και σε ειδικούς καυστήρες.

Oι σόμπες για πέλετ έχουν απόδοση 80-90%, έχουν ευκολία στον προγραμματισμό και απαιτούν πολύ απλή συντήρηση. Oι λέβητες για πέλετ μπορούν να συνδεθούν με θερμαντικά σώματα ή και να λειτουργούν συνδυαστικά με αέριο ή πετρέλαιο. H απόδοσή τους ξεπερνά το 90%, αλλά προϋποθέτουν χωριστό χώρο για τοποθέτηση.

H συντήρησή τους είναι απαιτητική, καθώς χρειάζεται να γίνεται 4 φορές τον χρόνο για κάθε εστία και 1 φορά τον χρόνο για τον λέβητα και την καμινάδα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, 1 κιλό πέλετ κοστίζει περίπου 0,30 ευρώ. Mε τα σημερινά δεδομένα ένα λίτρο πετρελαίου σε ένα καλοσυντηρημένο καυστήρα αποδίδει 8.500 Kcal, ενώ ένα κιλό πέλετ 4.000 Kcal, που σημαίνει ότι ένα λίτρο πετρελαίου ισοδυναμεί σχεδόν με 2 κιλά πέλετ.

H εξοικονόμηση είναι προφανής, αφού για την ίδια ποσότητα θέρμανσης απαιτούνται 1,40 ευρώ για την περίπτωση του πετρελαίου και μόλις 0,60 ευρώ για το πέλετ. Eνας καυστήρας πέλετ κοστίζει από 1.700 έως 4.000 ευρώ ενώ μια σόμπα πέλετ κοστίζει λιγότερο από 2.000 ευρώ και ένα ενεργειακό τζάκι μεταξύ 2.200 -4.500 ευρώ.

Tα παραδοσιακά για τη θέρμανση των Eλληνων καυσόξυλα διεκδικούν το δικό τους μερίδιο ως εναλλακτικό πλέον καύσιμο. H ζήτησή τους έχει αυξηθεί από πέρυσι κατακόρυφα και μαζί η παράνομη υλοτομία και διακίνηση και διάφορες μορφές εξαπάτησης του καταναλωτή, όπως το να τα βρέχουν για να αυξάνεται το βάρος τους.

Για την προστασία των καταναλωτών τέθηκε σε διαβούλευση νέος Aγορανομικός Kώδικας που προβλέπει τη διακίνησή τους υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Τα καυσόξυλα πέρυσι κόστιζαν κατά μέσον όρο 0,20 ευρώ το κιλό.

Eάν φέτος δεν υπάρξει σημαντική μεταβολή της τιμής τους, θα είναι κατά 60% φθηνότερα από το πετρέλαιο. Για το τρίμηνο Δεκέμβριος – Φεβρουάριος το κόστος με χρήση σόμπας με καυσόξυλα είναι κατά μέσο όρο 500 ευρώ έναντι 1.500 ευρώ που θα απαιτούσε για το ίδιο χρονικό διάστημα το πετρέλαιο θέρμανσης με τη φετινή τιμή.

Market Beast

Το ΔΝΤ καταγγέλει Βαρδινογιάννη – Λάτση για… καρτέλ στα καύσιμα!

Αίσθηση προκαλεί το report του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύει η Wall Street Journal και περιγράφει τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς καυσίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ταμείο αναφέρει ονομαστικά την εταιρεία Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα οποία βασικοί μέτοχοι είναι ο όμιλος Λάτση και το ελληνικό Δημόσιο.

Η Motor Oil αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ σε ..............

αντίθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ το ΔΝΤ επαλήθευσε τη γνησιότητα του report.

parapolitiki.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εκείνοι κρυφό καμάρι.
Το καρτέλ στα καυσια είναι κ΄λατι πόυ το ξέρουν όλοι οι έλληνες. Το βλέπουν και το συζητάνε. Αλλα ποιός πολιτικός και ποια κυβέρνηση τολμάνε να τα βάλουν με Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες;
Όλοι τους κάθονται κοτούλες μπροστά τους. Ψέματα;

Πρόσκληση

ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΡΟΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30 ΜΜ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

Κλίκ στην πρόσκληση


Υποβολή αιτήσεων για νέες φοιτητικές ταυτότητες.

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 24/09/2012 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας.
Οι νέες ταυτότητες αφορούν προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.
Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα χρειάζεται:...

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα κόντρα στην επέλαση των νέων μέτρων

Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι Ενώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα ............

εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης, που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

in.gr

Ο κ Μεϊμαράκης, ο Dr Fox και «συνοδοί»…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα στα blogs ότι εγείρονται «ερωτηματικά» για το ταξίδι στο Στρασβούργο και συμμετοχή στη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης επειδή, όπως δείχνει επίσημο έγγραφο που «διέρρευσε» σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, τον δικό μας Πρόεδρο κ Μεϊμαράκη συνόδεψε η θυγατέρα του κ Ελένη Μεϊμαράκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ Μεϊμαράκη ο ........

οποίος δήλωσε ότι πάγια τακτική του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τους ή τις Προέδρους Κοινοβουλίων χωρών-μελών να συνοδεύουν οι αντίστοιχοι σύζυγοι, αλλά στην προκείμενη περίπτωση λόγω κωλύματος της συζύγου του τον συνόδευσε η κόρη του της οποίας τα έξοδα, όπως δήλωσε απαντώντας στα ΜΜΕ και blogs ο κ Μεϊμαράκης τα «πλήρωσε ο ίδιος και διαθέτει και τα σχετικά παραστατικά».

Kάνω τη σημερινή μου παρέμβαση αποκλειστικά και μόνο στα blogs γιατί θυμήθηκα άμεσα το πρόβλημα που αντιμετώπισε, τέτοια εποχή ένα χρόνο πριν στην Αγγλία ο Dr Liam Fox ο οποίος, ως Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, πήρε μαζί του σε ταξίδι στο εξωτερικό τον «σύντροφό» του.
Τα εισαγωγικά τα βάζω για να γίνει κατανοητό ότι στην περίπτωση του Dr Fox δεν υπήρχε σύζυγος αλλά «σύντροφος» του ιδίου φύλου.

Κυριολεκτικά τον «έκραξαν» τα Βρετανικά ΜΜΕ και ζήτησαν την «κεφαλή του Dr Fox επί πίνακι» αναζητώντας και τις σχετικές πληροφορίες για τον ποιος επιβαρύνθηκε με το κόστος του εισιτηρίου.
Ο Dr Liam Fox, ένας μέχρι εκείνη τη στιγμή ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ βουλευτής και Υπουργός με ευρύτατη αποδοχή και αναγνώριση του έργου του, παρά την αιτιολόγηση του κόστους εισιτηρίου του «συντρόφου» του τελικά υποχρεώθηκε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ καθώς ΔΕΝ μπορούσε να απαντήσει στο άλλο ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα που αφορούσε την ανυπαρξία «Θεσμικού ρόλου» του «συντρόφου» του στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας…

Εφόσον ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ Μεϊμαράκης δήλωσε ότι τα έξοδα εισιτηρίων και ξενοδοχείου της κόρης τα πλήρωσε αυτός και ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης προβλέπει στο πρωτόκολλό του τις «συζύγους-συνοδούς» των Προέδρων μάλλον φαίνεται να «καλύπτει» όσα ΔΕΝ μπόρεσε να «καλύψει» ο Dr Fox…
Δεν θέλω να συγκρίνω τα δύο περιστατικά καθώς άλλο ο κ Μεϊμαράκης, άλλο ο Dr Fox, άλλο Ελλάδα και ελληνικά ΜΜΕ και άλλο Αγγλία και αγγλικά!
Θα σας υπενθυμίσω το τραγικό περιστατικό του θανάτου, Σεπτέμβριο μήνα πριν 13 χρόνια, του Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του που τον χωρίς «θεσμικό ρόλο» επέβαινε στο Ελληνικό Υπηρεσιακό αεροσκάφος…

Ας μας πούνε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που μας Κυβερνούν επί 38 συναπτά χρόνια, πόσοι «σύζυγοι - σύντροφοι» και μαζί πόσες ντουζίνες δημοσιογράφων και άλλων «παρατρεχάμενων» κατά ΚΑΝΟΝΑ συνοδεύουν Υπουργούς και Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Διοικητές ΔΕΚΟ σε Ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αλλά και ταξίδια σε χώρες της εξωτικής Άπω Ανατολής…
Και εφόσον μπούνε στο κόπο να απαντήσουν ας μας πούνε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ποιος, αμέτρητες φορές «έχει πληρώσει τον…βαρκάρη;»

Φιλιατρά: Μέχρι και 13 λεπτά ακριβότερη η βενζίνη σε σχέση με την Κυπαρισσία

Γι αυτό δεν πατάει κανείς στα Βενζινάδικα των Φιλιατρών.

Η αλήθεια είναι αυτή που βλέπετε. Τα χάλια στα βενζινάδικα των Φιλιατρών τα βλέπουμε καθημερινά όλοι μας. Η τιμές της Βενζίνης στα Φιλιατρά, κυμαίνονται στο 1,90 ευρώ το λίτρο.

Οι Φιλιατρινοί Βενζινοπώλες ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν...........

ξέρουν να κατεβάζουν τις τιμές και σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι τιμές πέφτουν, αλλά ταυτόχρονα μόλις ανακοινωθεί αύξηση τρέχουν να την εφαρμόσουν. Πράγματι. Ξέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να τις ανεβάζουν.
Η αγορά των Φιλιατρών χολένει. Και χολένει πολύ.
Δεν εξηγείται με κανένα τρόπο οι σχεδόν ίδιες τιμές σε όλα τα βενζινάδικα και ας είναι σε διαφορετικές εταιρίες.
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΛΟΙ να αγοράζουν ίδια τιμή. Γιατί σε άλλες περιοχές τα βενζινάδικα έχουν διαφορές στις τιμές τους και εδώ είναι ίδιες;
Το μόνο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος είναι ότι κάποια βράδια μεταξύ τους και συζητάνε τις τιμές θα κρεμάσουν. ίσως είναι ο μόνος λόγος που εξηγεί την μηδαμινή διαφορά της τάξης του ενός ή δυο λεπτών ανάμεσα στα πρατήρια.
Δεν θέλω να το πιστεύω κάτι τέτοιο. Αλλά δεν μπορώ να δώσω και άλλη εξήγηση.
ΕΚΤΟΣ πια και αν ο ένας κοιτάει τι τιμή έχει ο άλλος και βάζει κοντινή.
Πάντως το γεγονός είναι ότι τα βενζινάδικα των Φιλιατρών είναι πανάκριβα.
Γιατί μπορεί κάποιοι να πουν σιγά την διαφορά των 13 λεπτών.

Αν θυμηθούμε τις δραχμούλες θα βρούμε οτι 0,13ευρώ Χ 340,75 = 44,30 (44,2975 δραχμές)
Τώρα είναι ή δεν είναι μεγάλη διαφορά;;;;
Κάτι τρέχει λοιπόν στα Φιλιατρά..... Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πράσινο φως για τη χορήση προσωπικών δεδομένων

Οι δημόσιες, αλλά και οι ιδιωτικές υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί φορείς, κ.λπ.) είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στοιχεία από τα αρχεία τους στις Αστυνομικές αρχές για διωκόμενα άτομα σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και δεν μπορούν να αρνηθούν τη χορήγηση τους επικαλούμενες το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτό υπογραμμίζει ο αντεισαγγελέας του .............

Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής σε γνωμοδότησή τους με αφορμή σχετικό ερώτημα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέθηκε το ερώτημα εάν
υποχρεούνται οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να γνωστοποιούν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στοιχεία τα οποία τηρούν και αφορούν πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικά έγγραφα (έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κ.λπ.) και από τα οποία (στοιχεία) μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη των διωκομένων.

Ο κ.Παντελής στην γνωμοδότησή του επικαλείται το άρθρο 277 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας, το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, μόλις τους επιδειχθεί το ένταλμα σύλληψης, οφείλουν να βοηθήσουν για τη σύλληψη χωρίς αναβολή και μέσα στα όρια της αρμοδιότητας τους.

Κατόπιν αυτών ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι οι Δημόσιες υπηρεσίες και οι ιδιωτικοί φορείς (εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί φορείς, κ.λπ.) που τηρούν αρχεία σχετικά με τη διεύθυνση κατοικίας ή διαμονής διωκομένων ατόμων υποχρεούνται να γνωστοποιούν τα επίμαχα στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

Τυχόν δε άρνηση των αρμοδίων υπαλλήλων των φορέων να παρέχουν στοιχεία με την πρόφαση ότι απαγορεύεται η χορήγησή τους από το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, είναι παράνομη και αδικαιολόγητη.

Μάλιστα ο κ.Παντελής επισημαίνει ότι οι απαγορευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997) δεν εφαρμόζονται στην επεξεργασία δεδομένων από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα εφαρμόζονται οι δικονομικές ποινικές διατάξεις.

Κατά συνέπεια, καταλήγει ο εισαγγελικός λειτουργός, η χορήγηση των επίμαχων στοιχείων είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση άρνησης ο αρμόδιος υπάλληλος διαπράττει το αδίκημα της απείθειας και «υπό προϋποθέσεις το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατάργούνται εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται με δελτίο τύπου ότι, καταργούνται από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 6 του Ν.4046/12 (ΦΕΚ28/τ.Α'/14-2-2012) οι Εργοδοτικές Εισφορές Υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.

Συνεπώς, ασφαλιστικές εισφορές περιόδων ασφάλισης από 1/9/2012 και εφεξής θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 1,10%, όσον αφορά στην εργοδοτική εισφορά, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Επισημαίνεται ότι, οι εισφορές ασφαλισμένου υπέρ ......

των ανωτέρω καταργηθέντων Οργανισμών εξακολουθούν να καταβάλλονται κανονικά.

Υπουργική απόφαση για τα 2.000.000 ανασφάλιστα ΙΧ

Επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα ΙΧ, καταβολή τους εντός οκτώ ημερών και βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν αυτήν την προθεσμία, προβλέπει η υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπεται, η .........

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).

Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.
Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.

Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφάλισης.
Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.

defencenet

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για συνεταιρισμό.

Κάλεσμα στους αγρότες των Φιλιατρών κάνει ο Αγροτικός Σϋλλογος της πόλης για αύριο Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών με σκοπό την συζήτηση για ίδρυση Συνεταιρισμού.


Τελικά υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο - Δεν το σώνει ούτε ο Σαμαράς!

Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα ανενεργά. Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία γειτνιάζουν με άλλα νοσοκομεία και ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Ακόμη, δημιουργούνται...........

Μονά δες Ημερήσιας Λειτουργίας νοσοκομεία της επαρχίας ενοποιούνται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ ενισχύονται οι μονάδες υγείας στις ακριτικές περιοχές. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυϊατρεία του I ΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΣΥ. Στην εισήγηση της Επιτροπής νοσοκομείων προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται τα εξής: Στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός. Πρόκειται για τα νοσοκομεία KAT, Λαϊκό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός Γ.Γεννηματάς Ιπποκράτειο, Ελπίς Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Τα υπόλοιπα 13 νοσοκομεία διασυνδέονται με τα νοσοκομεία-κορμούς σε επίπεδο διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών. Κάποια νοσοκομεία πρόκειται να αλλάξουν χρήση, όπως για παράδειγμα εξετάζεται το ενδεχόμενο n Παμμακάριστος το Γ.N. Πατησίων και η Πολυκλινική να γίνουν Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Ακόμη, αλλάζει το σύστημα των εφημεριών και καθιερώνονται εφημερίες των αιμοδυναμικών κλινικών, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιολογικών περιστατικών. Στην επαρχία δημιουργούνται 28 ομάδες-κορμοί νοσοκομείων. Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία είτε αλλάζουν ταυτότητα είτε λειτουργούν ως παράρτημα του νοσοκομείου-κορμού της περιοχής- πχ. εξωτερικά ιατρεία.

One Day Clinic Κάποια από αυτά μετατρέπονται σε One Day Clinic, δηλαδή σε μονάδα για ιατρικές πράξεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Ορισμένα από τα νοσοκομεία για τα οποία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μία εξειδίκευση στην παροχή των υπηρεσιών, είναι τα εξής Γρεβενών, Μποδοσάκειο, Λάρισας Τρικάλων, Καρδίτσας Λιβαδειάς, Θήβας Κοζάνης Μαμάτσειο, Βενιζέλειο, Κατερίνης, Κυπαρισσίας, Καστοριάς Μεσολογγίου, Χατζηκώστα, Κύμης,Πρέβεζας κλπ.

Κυπαρισσιώτης

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 24 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Εράνη Φιλιατρών: Χαλαρά στους 4 του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Ένα υγιεινό περίπατο έκανε σήμερα η Εράνη Φιλιατρών στο γήπεδο του Κορδία στην Καλαμάτα καθώς κέρδισε το Ασπρόχωμα με 4-2 και προκρίθηκε πανεύκολα στην φάση των τεσσάρων του θεσμού.

Η Κυπελλούχος Μεσσηνίας έχοντας ατού το 1-0 που είχε φέρει εδώ πήγαινε να παίξει το παιχνίδι της και να οριστικοποιήσει και τυπικά την πρόκριση.

Τα γκολ ξεκίνησαν μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο ανοίγοντας τον χορό ο Σπυρόπουλος κάνοντας το 0-1.
Στο 20 ήταν η σειρά του Ανδρώνη να ανεβάσει τον δείκτη του .............

σκορ στο 0-2 και πέντε λεπτά αργότερα ο Σταθόπουλος να κάνει το 0-3.

Το Ασπρόχωμα κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 30' περίπου.
Μέχρι το 40 βγήκαν από την τσέπη του Μπλάνα δυο κίτρινες κάρτες. Μία στον Γιάννη και μία στον Ανδρώνη.
Στην ανάπαλυλα οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς μεταβολή στο σκορ.

Στο 60 περίππυ ο Κόλλιας ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 1-4.

Στο 70 περίπου η Εράνη έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Γιάννης πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη).
Εκτοτε η Εράνη προτίμησε να κρατήσει το αποτέλεσμα με το οποίο έτσι και αλλιώς της έδινε την πρόκριση και μέχρι το 80 το ασπρόχωμα κατάφερε να μειώσει σε 2-4, σκόρ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όπυ η Κυπελλούχος Μεσσηνίας σφράγισε και τυπικά το εισητήριο της για τους "4" του θεσμού.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ , ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΔΡΩΝΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ , ΚΑΡΑΠΕΤΙΑΝ , ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ , ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ , ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΟΛΛΙΑΣ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Αποκλείστηκε ο ΑΟ Κυπαρισσίας

Στα άλλα παιχνίδια είχαμε τον αποκλεισμό γνώρισε ο ΑΟ Κυπαρισσίας καθώς και ο δεύτερος αγώνας με τον Μεσσηνιακό στην Κυπαρισσία (Θυμίζουμε πρώτος αγώνας έληξε 0-0) έλξηξε ισόπαλος 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου το σκορ δεν άλλαξε και ετσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι.
Εκεί ο Μεσσηνιακός ως πολύ πιο έμπειρη ομάδα απο τον ΑΟ Κυπαρισσίας εκτέλεσε στην κυριολεξία την ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου και πήρε την πρόκριση με σκορ 2-4.

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1 - 1
(Ο πρώτος αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 0 - 2.
(ο Πρώτος αγώνας ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1)

Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0 - 0 (2-4 στα πέναλτι)
(Ο πρώτος αγώνας Μεσσηνιακός - ΑΟ Κυπαρισσίας 0-0)

Ασπρόχωμα - Εράνη Φιλιατρών 2-4
(Ο πρώτος αγώνας Εράνη Φιλιατρών - Ασπρόχωμα 1-0)

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μειώθηκαν κατά 30% οι καταθέσεις στη Μεσσηνία

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους, κόμματα και κοινωνία. Δεν φθάνει η ............

αποφασιστικότητα και οι κινήσεις Σαμαρά στη διεθνή σκακιέρα για τη διάσωση της χώρας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» όπου υπάρχει πολιτική ανάλυση και σχολιασμός των τριών δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου, από τον συνεργάτη μας Θαν. Κουκοβίστα. Στην πρώτη σελίδα ακόμη προβάλλονται:
● ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους πρωτεργάτες της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834, που πρώτοι μίλησαν για κοινωνική δικαιοσύνη και τα έβαλαν με το «σύστημα» εξουσίας της εποχής, το οποίο ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά.
● ΤΟ ΤΡΕΝΟ θα «σφυρίξει» ξανά σε Κυπαρισσία και Καλαμάτα στο πλαίσιο εκδρομής το προσεχές Σάββατο.
● ΚΛΟΠΕΣ από τσιγγάνες στην Κυπαρισσία με θύμα και τον αντιδήμαρχο Γ. Σαμπαζιώτη ενώ στη Μάνη πιάστηκαν στα πράσα τρεις τσιγγάνοι (οι δυο ανήλικοι) οι οποίοι σήκωσαν ηλεκτρικές συσκευές από χωριό της Μάνης.
● Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του βουλευτή Μεσσηνίας Θαν. Πετράκου παρουσίασε 6 προτάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Επιτροπή Εμπορίου. παράλληλα σχολιάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς την κόλαφο για την «τρόικα εσωτερικού».
● Η ΕΣΕΕ καταγράφει 13 λόγους για τους οποίους δεν πέφτουν οι τιμές στην αγορά.
● Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ καταγωγής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Κώστας Βεργόπουλος γράφει για τις «Ευρωπαϊκές ασκήσεις επί χάρτου». Ο Γιάννης Τασσιόπουλος, Μεσσήνιος εκδότης-διευθυντής της «ΧΡΗΜΑ PLUS» προειδοποιεί τον μίστερ Τόμσεν να μη… βάζει φωτιά στη χώρα γιατί οι Ελληνες δεν θα το ανεχτούν.
● Ο ΘΟΔΩΡΟΣ Γαλανόπουλος γράφει για την Μπιρμπίτα που δεν έγινε Μπάρμπι, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο βάλτο που… βάλτωσε.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Διαβάστε τα υπόλοιπα στο Θάρρος της Μεσσηνίας