Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Λιμάνι Κυπαρισσίας. Βυθομέτρηση χθες για τη μελέτη αποκατάστασης

Βυθομέτρηση στο λιμάνι Κυπαρισσίας και ειδικότερα εξωτερικά του παλιού και του καινούργιου προσήνεμου μόλου έγινε χθες το πρωί. Τη βυθομέτρηση, με ειδικά μηχανήματα, έκανε συνεργάτης του ειδικού σε λιμενικά έργα, Κώστα Μπιτούνη, ο οποίος και έχει αναλάβει, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στον καινούργιο προσήνεμο μόλο και την προστασία αυτού.

Σημειώνουμε πως στις 31 Ιουλίου ...........

έκαναν αυτοψία στο λιμάνι και σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη, το διευθυντή των Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον ιδιώτη – ειδικό σε λιμενικά έργα Κώστα Μπιτούνη, παρουσία αυτοδιοκητικών και αλιέων.

Μετά τη χθεσινή βυθομέτρηση, με γοργούς ρυθμούς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες σύνταξης της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία του προσήνεμου μόλου και του ίδιου του λιμένα.
Παρόντες στο λιμάνι χθες το πρωί ήταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και αλιείς. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίγγανος σημείωσε: «Η κατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, όπως ξέρετε, μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές. Πραγματικά, αποτελεί όνειδος, και τη λέω αυτή τη λέξη με πάσα συναίσθηση της σημασίας της. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πάρα πολλά χρήματα και η κατάσταση είναι αυτή που, δυστυχώς, διαπιστώνετε σήμερα. Είναι ένα έργο που αστόχησε. Οι ευθύνες, δεν είναι ώρα να τις αναλύσουμε, υπάρχουν ευθύνες και έχουν αναζητηθεί.

Η ουσία τώρα είναι να κάνουμε όποια προσπάθεια μπορούμε προκειμένου να σώσουμε έστω αυτό το έργο που έχει γίνει και να μπορέσουμε να το αποδώσουμε πάλι στη χρήση. Σήμερα (σ.σ. χθες), σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας με την Περιφέρεια, σκάφος με ειδικά μηχανήματα πραγματοποιεί βυθομετρήσεις στον προσήνεμο μόλο, στην εξωτερική πλευρά του, προκειμένου να συνταθεί γρήγορα, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια, η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού. Είναι έργο κύριας σημασίας, είναι έργο εξαιρετικά επείγον, είναι έργο στο οποίο και η Τεχνική Υπηρεσία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν συνεργαστεί πάρα πολύ καλά, μπορώ να πω, είναι έργο για το οποίο και ο κ. περιφερειάρχης έχει άμεση γνώση και έχει υποσχεθεί ότι θα είναι στο άμεσο ενδιαφέρον του. Πρέπει η λύση να είναι γρήγορη και άμεση.

Εάν και ο φετινός χειμώνας περάσει με τα χαρακτηριστικά των περυσινών και των προπέρσινων χειμερινών περιόδων, δυστυχώς φοβάμαι ότι του χρόνου το καλοκαίρι το σημείο που στεκόμαστε εδώ (σ.σ. το σημείο που ενώνεται ο παλιός με τον καινούριο προσήνεμο μόλο) ενδεχομένως να μην υπάρχει. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Τριφυλίας δίδει και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, αλλά και στα υπόλοιπα αλιευτικά καταφύγια που υπάρχουν στο Δήμο μας, δηλαδή του Μαράθου, του Αγριλιού και της Αγίας Κυριακής, ύψιστη σημασία. Απόδειξη αυτού είναι ότι αγωνιζόμαστε αυτή την περίοδο, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκροτηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το Λιμενικό Ταμείο Τριφυλίας, και η διαχείριση των χερσαίων ζωνών των λιμένων μας να περάσει στο Δήμο.

Η Τριφυλία μπορεί να αποτελέσει μια δεύτερη πύλη εισόδου για τη Μεσσηνία, όχι μόνο στους αλιείς μας, αλλά και στο τουριστικό κομμάτι. Υπάρχουν πάρα πολλά σκάφη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επίσκεψη στην περιοχή μας και, δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν σημεία ελλιμενισμού. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, πρέπει η σημερινή δουλειά, με τα ειδικά μηχανήματα που ήρθαν και τους ειδικούς επιστήμονες που κάνουν τις μετρήσεις, να προχωρήσει άμεσα. Αλλιώς, σας επαναλαμβάνω, φοβάμαι ότι δε θα μιλάμε, πια, για λιμάνι Κυπαρισσίας!».

Θάρρος

ΕΑΣ Μεσσηνίας Ετοιμάζει μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους

Την υπογραφή καινούργιας συλλογικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, θα προτείνει η διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας στους εργαζόμενους της συνεταιριστικής οργάνωσης. Το θέμα συζητήθηκε προχθές σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ ορίστηκε και νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το εργασιακό θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Σκοπός να καταλήξει το Συμβούλιο στη συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει στους εργαζόμενους, οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 80 (οι μόνιμοι), εκτός των εκτάκτων.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της .........

Ένωσης, Κώστα Κατσούλη, σημείωσε στο «Θ» ότι το ποσοστό που θα προταθεί όσον αφορά στη μείωση μισθού δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, γίνονται συζητήσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο των ατομικών συμβάσεων, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δε δεχθούν τη συλλογική που θα τους προταθεί.
Ο κ. Κατσούλης πρόσθεσε ότι η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων της ΕΑΣ έχει λήξει από το Μάιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες περίπου. «Απολύσεις δεν έχουμε σκεφτεί. Σκοπός μας είναι να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους» κατέληξε ο κ. Κατσούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το προσωπικό.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκου, ο οποίος υπήρξε υπάλληλος της ΕΑΣ από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Πρόσφατα το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον κ. Δράκο, ο οποίος διεκδικεί εφάπαξ από την ΕΑΣ και για τα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στην αυτοδιοίκηση. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς η διοίκηση της ΕΑΣ πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση.

Θάρρος

Έτοιμο το Παραδείσια-Τσακώνα σύμφωνα με τον Ι. Καρνέση

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με αφορμή την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σχετικά με την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και την ένταξη της αλλαγής στον κόμβο του Νέδοντα, παρέστη και ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης.
Αναφορικά με το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, τόνισε ότι ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να δοθεί στην κυκλοφορία, αφού το κομμάτι με την παράκαμψη των 700 μέτρων είναι έτοιμο.

Εκείνο που προκαλεί την όλη καθυστέρηση είναι ..........

τα σκέπαστρα στα φώτα, τα οποία έχουν παραγγελθεί από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, και ακόμα δεν έχουν φτάσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δήλωσε ότι είναι ζήτημα ελάχιστων εβδομάδων ο δρόμος να δοθεί σε χρήση.
Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που ο κ. Καρνέσης είχε ενημερώσει δημόσια τους πολίτες για το έργο ζήτησε συγγνώμη από τους Μεσσήνιους για τη μεγάλη καθυστέρηση. Παρά ταύτα, είχε επισημάνει ότι γι’ αυτό έχουν ευθύνες όλοι.

Θάρρος

Δημήτρης Μανιάτης: Ζητά παρέμβαση Πρωθυπουργού για την επίλυση ρύθμισης των μη εγγυημένων από το δημόσιο δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με την οποία ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης ζητά την παρέμβαση Πρωθυπουργού για την επίλυση ρύθμισης των μη εγγυημένων από το δημόσιο δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών»

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:........


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα συσσωρευμένα προβλήματα των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβασή σας για την επίλυση του θέματος που χωρίς ουσιαστικό λόγο παραμένει ανεπίλυτο, παρά την Ανακοίνωση από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στις 03.08.2012 και τις δηλώσεις σας.

Στην ουσία κύριε Πρωθυπουργέ, ζητάμε την ενιαία αντιμετώπιση των δανείων αυτών (εγγυημένων ή μη από το Δημόσιο), επικρατούσα άποψη απ’ όλες τις νομοθετικές και κανονιστικές πράξεις που ρύθμιζαν κατά διαστήματα τους όρους αποπληρωμής των δανείων αυτών.

Ο διαχωρισμός που επιχειρείται στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν στηρίζεται σε καμία λογική ή πραγματική βάση διότι:
α) Οι λόγοι που επέβαλαν την παράταση των χρεωλυτικών δόσεων παραμένουν το ίδιο ισχυροί για το σύνολο των δανείων των πυρόπληκτων Νομών κι όχι για μέρος αυτών που επιχειρείται η κατηγοριοποίηση τους, ως προς τις εξασφαλίσεις και μόνον.
β) Τυχόν διαχωρισμός των δανείων αυτών, στις ευαίσθητες πυρόπληκτες περιοχές εγκυμονεί κινδύνους με διάλυση χιλιάδων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μικρομεσαίων, λόγω αδυναμίας καταβολής των χρεωλυσίων.
γ) Αυτό το ενδεχόμενο, θα έχει ως επακόλουθο τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων, τη στιγμή μάλιστα που επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση κι εξυγίανση των τραπεζών.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας και του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε συνοπτικό σημείωμα -με όλες τις σχετικές αποφάσεις- για τα Δάνεια των Πυρόπληκτων Νομών.

Α. Αποφ. ΥΠΕΘΟ 36579/Β.1666/27.08.2007 ΦΕΚ Β’ 1740/30.08.2007
Με την παραπάνω απόφαση:

α) ρυθμίστηκαν ΟΛΑ τα δάνεια, ληξιπρόθεσμα και μη που είχαν χορηγηθεί μέχρι 25.08.2007 σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας κ.λπ.

β) χορηγήθηκαν νέα δάνεια Κ/Κ από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους.
Προς εξασφάλιση των παραπάνω δανείων δόθηκε η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με την αριθ. 2/54310/0025/13.09.2007 (ΦΕΚ Β’ 1858) προς τις τράπεζες, κυρίως προς κάλυψη των νέων δανείων Κ/Κ και όσων δεν είχαν επαρκείς εγγυήσεις με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Για την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θεωρούμε αναγκαίο να σας υπενθυμίσουμε την αριθ. 41695/Β.1834/28.09.2007 διευκρινιστική εγκύκλιο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, η οποία επί λέξει αναφέρει: «…Για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Απόφαση αυτή, χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα πιστωτικά ιδρύματα θα προβαίνουν στην εφαρμογή της ανωτέρω Απόφασης σύμφωνα με τη συνήθη τραπεζική πρακτική». Και επί πλέον, ειδικώς για τα Κ/Κ, «Η εν λόγω απόφαση προβλέπει τους όρους για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ήτοι το ύψος της επιδότησης επιτοκίου, το ανώτατο ποσό του δανείου, τη συνολική διάρκεια του δανείου και το ύψος του επιτοκίου. Οι δόσεις αποπληρωμής του δανείου θα καθορίζονται κατόπιν συμφωνίας των πιστωτικών ιδρυμάτων και των δανειοληπτών».

Τόσο η απόφαση αριθ. 36579/Β.1666/27.08.2007 όσο και η Αριθ. 41695/Β.1834/ 28.09.2007 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, την εφαρμογή των οποίων έχουν αποδεχθεί και εφαρμόσει οι Τράπεζες, έχουν άρρηκτο δεσμό μεταξύ τους και αποτελούν το δικαιοπρακτικό θεμέλιο των συμβάσεων για τη χορήγηση των δανείων στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων Νομών.
ΟΛΑ τα δάνεια, παλαιά και νέα Κ/Κ υπήχθησαν στο καθεστώς της παραπάνω ΥΑ 36579/ 2007 χωρίς εξαίρεση, είτε είχαν εμπράγματες εξασφαλίσεις, είτε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Επομένως, τα δάνεια αυτά έχουν ομοιογενή χαρακτήρα και ενιαία αντιμετώπιση ως προς τους όρους αποπληρωμής (χρόνος εξόφλησης, επιτόκιο κ.λπ.).

Β. Νόμος 3816/2010 αριθ. 2 § 7 ΦΕΚ Α’ 6/26.01.2010
Στη συνέχεια, λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, με το Ν. 3816/2010, αριθ. 2 § 7, παρασχέθηκαν διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων Νομών για διετή αναστολή της καταβολής των χρεωλυτικών δόσεων και αντίστοιχη παράταση του χρόνου αποπληρωμής του κεφαλαίου. Στο καθεστώς αυτό υπήχθησαν ΟΛΑ τα δάνεια που είχαν ρυθμιστεί ή χορηγηθεί με την Υ.Α. 36579/Β.1666/27.08.2007 χωρίς εξαίρεση, είτε είχαν εξασφαλίσεις από το Ελληνικό Δημόσιο είτε δεν είχαν. Σχετική η αριθ. 1194/οικ/09.04.2010 εγκύκλιος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, η οποία επί λέξει αναφέρει: «…με βάση το σκοπό και το πνεύμα του Νόμου πρέπει να γίνει δεκτό ότι στην παρ. 7 του αριθ. 2 του Ν.3816/10 υπάγονται και τα δάνεια των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που ρυθμίστηκαν με την αριθ. 36579/Β.1666/27.08.2007 (ΦΕΚ 1740/Β’.) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ». Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ήταν μια διακριτικά δυσμενής μεταχείριση και μάλιστα εις βάρος δανειοληπτών που παρέχουν οι ίδιοι επαρκείς εγγυήσεις.
Επομένως, η ενιαία αντιμετώπιση των δανείων αυτών έχει επικρατήσει και έχουν εφαρμοσθεί οι εκάστοτε διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων αυτών –χωρίς εξαιρέσεις- είτε είχαν εξασφαλίσεις με εμπράγματες εγγυήσεις, είτε δεν είχαν και ζήτησαν προς τούτο την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Γ. Απ. Υπ. Οικονομικών 2/22475/0025/25.04.2012 (ΦΕΚ Β’ 1346)
Με την παραπάνω απόφαση –που τροποποιεί την προηγούμενη με αριθ. 2/54310/0025/13.09.2007, η οποία είναι ενσωματωμένη στο Ν.3816/2010 που έχουν αποδεχθεί και εφαρμόσει οι τράπεζες- κρίθηκε αναγκαία η εκ νέου παράταση του χρόνου καταβολής των χρεωλυτικών δόσεων 30.06.2012 και 31.12.2012, με εξόφληση των δεδουλευμένων τόκων κι αντίστοιχη παράταση του χρόνου αποπληρωμής του κεφαλαίου.
Όμως κατά τη συνήθη πρακτική των τραπεζών, προέκυψαν για μία ακόμα φορά ερωτήματα ως προς την ενιαία εφαρμογή της απόφασης παράτασης καταβολής των χρεωλυτικών δόσεων, επιχειρώντας έτσι να διασπάσουν την ομοιογένεια κι ενιαία αντιμετώπιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων Νομών. Έτσι, ορισμένες τράπεζες, προκειμένου να μην κάνουν δεκτές αιτήσεις δανειοληπτών για ρύθμιση, επικαλούνται την απάντηση της 25ης Δ/νσης του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους ΑΠ. 2/41089/0025/15.07.12 (απάντ. 2),- η οποία ως γνωστόν δεν έχει την αρμοδιότητα για τα πέραν των εγγυημένων από το Δημόσιο δάνεια και για τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών που προαναφέρθηκαν και αποτελούν άρρηκτα στοιχεία των συμβάσεων στις εκάστοτε ρυθμίσεις που έχουν υπογραφεί με αριθ. 36579/Β.1666/27.08.2007 ΦΕΚ Β’ 1740/30.08.2007 απόφασης και το Ν.3816/2010 αρθ.2 § 7 ΦΕΚ Α’ 6/26.01.2010, το καθεστώς των οποίων οι τράπεζες έχουν αποδεχτεί και εφαρμόσει.

Για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Μανιάτης

Άλλο Χριστιανοί και άλλο Μουσουλμάνοι!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα στα έντυπα, άκουσα και είδα στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, και στα αγαπημένα μου blogs στο διαδίκτυο την είδηση για τη σύλληψη του 27χρονου που δημιούργησε και διατηρούσε στο laptop του ιστοσελίδα ως «γέροντας…Παστίτσιος» (διακωμωδώντας, προφανώς, τον αποδημήσαντα γέροντα Παϊσιο).
Και διάβασα, άκουσα, είδα και τις άμεσες ............

αντιδράσεις του κ Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ, της κ Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ κλπ που διατείνονται ότι έτσι καταπατήθηκαν «προσωπικές ελευθερίες, ότι η ανεξιθρησκία προσεβλήθη», ότι θα υπερασπιστούν το 27χρονο και το δικαίωμά του να εκφράσεις διαδικτυακά «ελεύθερα τις απόψεις του…»

Είναι πολύ πρόσφατες οι αντιδράσεις Μουσουλμάνων ενάντια στις ΗΠΑ με επιθέσεις στις Αμερικανικές Πρεσβείες, με τη δολοφονία του Αμερικανού Πρεσβευτή και 3 συνεργατών του στη Λιβύη με «αφορμή» την κυκλοφορία ενός προσβλητικού φτηνής παραγωγής φιλμ που βάναυσα προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ…
Χτες, από το Βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Ομπάμα εκφώνησε έναν ιδιαίτερα φιλοσοφημένο λόγο που στόχευε όχι μόνο στα μέλη των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών του ΟΗΕ και στο Παγκόσμιο ακροατήριο αλλά και στο εσωτερικό της Αμερικής και τους Αμερικανούς ψηφοφόρους οι οποίοι στις 6 Νοεμβρίου θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στον πρόεδρο Ομπάμα και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων κ Ρόμνεη.

Έκπληξη, όμως, προκάλεσε η θέση του κ Ομπάμα σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζοντας για πολλοστή φορά και προς άρση κάθε καλοπροαίρετης ή κακοπροαίρετης παρεξήγησης ότι και ο ίδιος είναι Χριστιανός, παραδέχθηκε λίγο-πολύ πως «αληθεύει ότι οι Χριστιανοί τις βέβηλες επιθέσεις στο πρόσωπο του Ιησού τις ανέχονται – μέσα στα όρια της ελευθερίας της έκφρασης – πράγμα που δεν ανέχονται οι Μουσουλμάνοι όταν γίνονται επιθέσεις στο πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ…»
Τη συγκεκριμένη θέση του Αμερικανού Προέδρου κ Ομπάμα καυτηρίασαν εκπρόσωποι του Μουσουλμανικού κόσμου ένας εκ των οποίων μιλώντας στα Βρετανικά ΜΜΕ δήλωσε, περίπου, «ότι εάν οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο με τόση ευκολία δέχονται προσβολές στο πρόσωπο του Ιησού αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και ας το ψάξουν οι ίδιοι και οι ηγέτες τους…Αλλά στο Ισλάμ προσβολές στο πρόσωπο του Προφήτη Μωάμεθ θα έχουν και μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις…»

Με άλλα λόγια, μάθημα θρησκευτικής δεοντολογίας και σεβασμού «στα ιερά και όσια του Ισλάμ» κάνουν οι εκπρόσωποι του Μουσουλμανικού Κόσμου.
Μαθήματα «ελευθερίας της έκφρασης» ακόμα και όταν προσβάλλονται ΒΑΝΑΥΣΑ «τα ιερά και όσια του Χριστιανισμού» κάνουν κάποιοι πολιτικοί μας στην Ελλάδα…

Φοβάμαι ότι εμμέσως ίσως τους εξυπηρετεί η χτεσινή ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ κ Ομπάμα στον ΟΗΕ…

Σύσκεψη για την διαχείριση των κουνουποειδών

Συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλευρά Παναγιώτη, η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, καθώς και η Επιστημονική Επιτροπή και κατέληξαν, μετά από ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, στα εξής συμπεράσματα:............


1. H πορεία διαχείρισης των κουνουποειδών σε όλη την Π.Ε. Μεσσηνίας εξελίσσεται ικανοποιητικά.
2. Να μην υπάρξει εφησυχασμός και να ενταθούν οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις, δεδομένου ότι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, ευνοούν την εξέλιξη του εντόμου.
3. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η διαχείριση των κουνουπιών απαιτεί τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων, αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας συνεταιρισμού. [ VIDEO ]

Συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών οι αγρότες της Τριφυλίας προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας Αγροτικού συνεταιρισμού.
Κατ την αρχική του ομιλία ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι βάση νόμου για τους συνεταιρισμούς πρέπει να γίνει ένας Καλλικρατικός σύλλογος.
Με έγγραφο τους τόσο ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ...........

όσο και των Γαργαλιάνων ζήτησαν να παραμείνουν οι σύλλογοι ως έχουν λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος είναι πολύ μεγάλος.
Στην συνάντηση ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού παραγωγών "Νηλέας" όπου κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και έδωσαν συμβουλές για τον νέο εγχείρημα ενω ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αναλάβουν τον ήδη υπάρχοντα Αγροτικό συνεταιρισμό αφού πρώτα ενημερωθούν για τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα και εφόσον υπάρχει δυνατότητα εξυγίανσης τότε να το προχωρήσουν αλλιώς να ξεκινήσουν να στήνουν από την αρχή νέο συνεταιρισμό.

Στην συνάντηση προτάθηκε να υπάρξει μια τριμελής επιτροπή όπου μαζί με νομικό σύμβουλο η οποία θα ζητήσει οικονομικά στοιχεία του υπάρχοντος συνεταιρισμού και μετα απο ενα εύλογο χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών να υπάρξει νέα συνάντηση των αγροτών προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα πορεία.



Στους δρόμους και οι Πολύτεκνοι Τριφυλίας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας στη σημερινή του συγκέντρωσή του διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας.
Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο (ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Εφέτος ο πολύτεκνος φορολογείται 20 φορές περισσότερο από .............

το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).

Διαρρέεται η περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στους Έλληνες πολύτεκνους, θα χορηγούνται μόνον σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια... ή σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5.000 ή 10.000 ευρώ!. Η θέσπιση όμως, εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση τους, είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό των πολυτέκνων και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά:

• Να τηρήσει την ρητή δέσμευση του ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, όπως ίσχυαν το 2009.
• Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.
• Άτοκα δάνεια στους πολύτεκνους στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση κατοικίας.
• Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, και των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν άτομα με βαριά αναπηρία ή χρόνια πάσχοντα άτομα.
• Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατασκηνώσεις και κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
• Αύξηση του πολυτεκνικού επιδόματος και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, με δίκτυο κοινωνικών υποδομών.
• Επέκταση και χωρίς περιορισμούς στις εκπτώσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες.
• Κατάργηση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κλπ. Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε, δεδομένου ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι πολύτεκνοι με τους παράνομους περιορισμούς του προηγουμένου έτους και την δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα τέκνα τους, αφού δεν μπορούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις σχολές που είχαν επιτύχει και οι σχολές τους διέγραψαν παρανόμως, γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους υπερέβαινε το 23ο έτος της ηλικίας του (!!), ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

• Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, χαράτσια κ.λπ.).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.
ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Κώστας

Η γραμματέας
Αγγελινά Κατερίνα

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αναγνώστης του blog μας άφησε σχόλιο στην δημοσίευση μας με τις φόλες που εριξαν σήμερα στην πλατεία της πόλης με αποτέλεσμα να ψοφήσουν ενα σκυλί και ένα περιστέρι και να την γλυτώσει από βέβαιο θάνατο ένα άλλο.
Ο αναγνώστης μας ζήτησε, το σχόλιο του να δημοσιευθεί (εκτός από την μορφή σχολίου) και σαν νεα δημοσίευση.
Εμείς δίνουμε ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ βήμα έκφρασης, βήμα να πουν την όποια άποψη τους χωρίς αποκλεισμούς.
Το σχόλιο του αναγνώστη είναι το εξής:..........


ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ. ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ.

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΙΚΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΥΛΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

ΤΟ ΨΑΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ????? ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ???? Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΟΤΑΝ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΓΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΣΚΥΛΙΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΑΚΟΜΗ ΣΚΥΛΩΝ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σε γενική απεργία η χώρα ενάντια στα νέα μέτρα

Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης, που ............

πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, καθώς και οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες, ενώ καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων θα προκαλέσει η στάση εργασίας από τις 10:00 ώς τις 13:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

in.gr

Φιλιατρά. Ξανά φόλες στην πλατεία.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ένα σκυλί ψόφησε, ένα άλλο γλύτωσε. Θύμα και ένα περιστέρι.

Κοντεύει να γίνει μαστίγα πια στα Φιλιατρά η υπόθεση με τις φόλες που πετάει κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας με σκοπό να σκοτώσει τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην πλατεία.
Συγκεκριμένα για άλλη μια φορά σήμερα νωρίς το .............

πρωί, άγνωστο κτήνος με μορφή ανθρώπου και με μαύρη ψυχή, έριξε φόλες στην πλατεία της πόλης όπου δυο αδέσποτα σκυλιά έφαγαν τις φόλες και το ένα από τα δυο βρέθηκε ψόφιο στον πεζόδρομο της πόλης και το άλλο που σπαρταρούσε δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από την επικεφαλής της ομάδας φιλόζωων της πόλης μας κ. Κωνσταντίνα Καννελοπούλου όπου και την γλύτωσε.
Όπως είπε η κ. Κανελλοπούλου σε συνεργάτη του Φιλιατρά News το σκυλί που τελικώς την γλύτωσε είναι η δεύτερη φορά που τρώει φόλα και τελικά την γλυτώνει.
Εκείνη την στιγμή ένα περιστέρι βρέθηκε λίγο πρίν τον θανατο εξω απο κλειστό βενζινάδικο στην πλατεία.
Και ενώ ήταν ζωντανό, λίγο πριν προλάβει η κτηνίατρος που ήταν παρούσα να του κάνει ένεση ατροπίνης, το περιστέρι ψόφησε.

Η κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου που είναι γνωστή για την αγάπη της στα ζώα και επικεφαλής μιας ομάδας που έχει αναλάβει την φροντίδα και την στείρωση τους εμφανώς ταραγμένη από το απάνθρωπο γεγονός, προχώρησε σε καταγγελία κατα αγνώστου στην αστυνομία.
Επίσης, παρακαλεί ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ ή όποιον έχει κάποιες πληροφορίες, για το ανθρωπόμορφο τέρας που πέταξε τις φόλες, να πάει στην αστυνομία να το καταγγείλει και θα υπάρχει πλήρης εχεμύθεια για το άτομο του. Σκοπός είναι να σταματήσει το τέρας αυτό να σπέρνει τον θάνατο σε άκακες ψυχούλες.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην πλατεία είναι στειρωμένα έχουν κτηνιατρική φροντίδα και είναι εντελώς άκακα για τον κόσμο και αναζητούν απλώς λίγη αγάπη.



Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Δ. Μανιάτης

Ο Δημήτρης Μανιάτης, τουριστικός πράκτορας, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στην εκλογική διαδικασία έλαβε μέρος και ο Παύλος Γκρέκης.

Από τους 21 συμβούλους που παραβρέθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ψήφισαν 19, καθώς ο πρώην πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος και ο πρώην Ταμίας Π.Τζανετέας δήλωσαν «παρών», χωρίς να ψηφίσουν.

Ο Δημήτρης Μανιάτης πήρε 16 ψήφους ο ..............

Παύλος Γκρέκης 1 και υπήρχε 1 λευκό και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Pelops News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑ!

Άλλα μας λέν’ τα χείλη σου και άλλα τα χαρτιά σου............

Αμηχανία και βαρύ κλίμα θα πρέπει να επικράτησε στη Δημοτική Αρχή με τη λήξη της προχθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. Καλαμάτας.

Κι αυτό, μετά την αποκάλυψη-καταγγελία του επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτη Μπεχράκη, για τη στάση της στο θέμα κατασκευής τουριστικής μαρίνας στο χώρο του προλιμένα, καθώς ο δήμαρχος ήταν αυτός που πρότεινε εγγράφως, στις 28 Αυγούστου, να γίνει μαρίνα στον εν λόγω χώρο!

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δημιουργίας μαρίνας, υποστηρίζοντας πως όσα λέγονταν σχετικά ήταν «λόγια του αέρα». Μάλιστα, είχε σημειώσει με έμφαση ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα είναι ταυτισμένη διαχρονικά με προηγούμενες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιαίτερα με εκείνη που ελήφθη το 2005…

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ παίρνουν οι τιμές του Ελαιολάδου, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ της «Φ». Τις εξελίξεις στον ελαιοκομικό τομέα και τις εκτιμήσεις της διεθνούς συγκυρίας, προβάλλει σήμερα στο πρώτο θέμα η «ΦΩΝΗ».

Στο πρωτοσέλιδο ακόμη προβάλλονται:

· Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ σχεδιασμός για την περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την ανάπτυξη εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ με τον Π. Τατούλη να αναφέρεται σε επιτεύγματα και στόχους της Περιφέρειας.

· ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ στην 23ης Μαρτίου.

· ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τροποποίηση του ΓΠΣ λόγω του Περιμετρικού Καλαμάτας.

· ΤΕΛΙΚΑ υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Διιστάμενες οι απόψεις αλλά ο «Καλλικράτης» στην υγεία δίνει και παίρνει…

· ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ο οπτικός τομογράφος από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ επίκειται η παραλαβή του ψηφιακού μαστογράφου.

· ΣΟΥΛΙΜΑ: Ένας τόπος με ιστορία. Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα Σουλιμοχώρια και την ονομασία των χωριών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!