Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σήραγγα Καλογερικού Κλειστός ο ένας κλάδος για συντήρηση την επόμενη εβδομάδα

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας Καλογερικού, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα, θα είναι κλειστός όλη την επόμενη εβδομάδα ο κλάδος με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί από ..............

τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 9.00 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11.00 και η κυκλοφορία των οχημάτων θα μετατεθεί και θα διεξάγεται σε ένα στοίχο στον κλάδο της σήραγγας, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Ως προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης Ίσως λάβουν τον Οκτώβριο περισσότερα από 1,1 δισ. ευρώ οι αγρότες

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεπεράσει το 50% η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που είναι προγραμματισμένη να εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, μετά την υποβολή προς την Ε.Ε. σχετικού αιτήματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.

Ειδικότερα, το συνολικό ύψος της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος είναι 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να καταβληθούν το Δεκέμβριο.
Ωστόσο, μετά από ενέργειες του υπουργείου, η .............

Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» να δοθεί προκαταβολικά τον Οκτώβριο το 50% του συνολικού ποσού.

Όμως, δεδομένου ότι παρατηρείται συνεχής επιδείνωση στη ρευστότητα της κτηνοτροφίας, λόγω και της ραγδαίας αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, ο κ. Τσαυτάρης επανήλθε με νέο αίτημα στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών. Ζήτησε να αυξηθεί η προκαταβολή της ενίσχυσης στο 60- 65%, κάτι το οποίο οι ομόλογοί του δεν είδαν αρνητικά.
Έτσι, το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να καθοριστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στα μέσα Οκτωβρίου θα καταβληθεί 1,1 δισ. ευρώ και έως το τέλος Δεκεμβρίου το υπόλοιπο ποσό, επίσης 1,1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, ο κ. Τσαυτάρης έχει ζητήσει και την προβλεπόμενη δυνατότητα εφαρμογής του επιτρεπόμενου προγράμματος κρατικών ενισχύσεων «de minimis». Πρότεινε να δοθούν περισσότερα από τα 75 εκατ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα ως κρατικές επιδοτήσεις για τις περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων.

Θάρρος

Ο κ Νταβούτογλου στο Βήμα του ΟΗΕ

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παρακολούθησα χτες την ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera την ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ Νταβούτογλου από το Βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Είπε πολλά ο Τούρκος Υπουργός που θα πρέπει να μελετήσουν πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικά, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών (που υπήρξε και διπλωμάτης καριέρας) κ Αβραμόπουλος και μαζί τα στελέχη του…
Θα σταθώ μόνο σε 3 σημεία που μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση:

Πρώτον, στην εμμονή του κ Νταβούτογλου για ................

παρέμβαση του ΟΗΕ ώστε να σταματήσει η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ των Έλληνο-Κυπρίων απέναντι στους Τούρκο-Κυπρίους η οποία μάλιστα τώρα πια οξύνεται περισσότερο με την ΕΠΙΣΗΜΗ και ΕΜΦΑΝΗ αναζήτηση (ΑΟΖ) αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Θαλάσσιες περιοχές της μαρτυρικής Μεγαλονήσου (χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)…Αλλά πόσο εύκολα «ξέχασε» ο κ Νταβούτογλου να αναφερθεί σε συγκεκριμένα προγενέστερα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούσαν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974…

Δεύτερον, στην εμφατική τοποθέτηση του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών ότι η χώρα του διαθέτει πλήθος προσωπικού των Ενόπλων της Δυνάμεων σε διάφορα μέρη της Υφηλίου όπου έχει προσκληθεί (κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ) και,

Τρίτον, στην ανακοίνωση ότι η χώρα του φιλοξενεί στο έδαφός της 90,000 Σύριους πρόσφυγες που κατέφυγαν εκεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στο Καθεστώς του προέδρου Assad και των ενόπλων του αποκαλούμενου «Στρατού Απελευθέρωσης της Συρίας» (Free Syria Army)…Αλλά και εδώ μάλλον «ξέχασε» να μας πει ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών ότι μετά την επέμβαση των «Συμμαχικών Δυνάμεων» για την Ανατροπή του Hussein το 2003 στη Συρία ζούνε περισσότερο από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πρόσφυγες από το Ιράκ (πολλοί από τους οποίους ήταν Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι) αλλά το 2007 η Κυβέρνηση Assad «έθεσε φραγμούς» στην ανθρωπιστική υποδοχή των προσφύγων συνειδητοποιώντας ότι η παρουσία τους θα μπορούσε να δημιουργήσει εσωτερικούς κινδύνους εξαιτίας της αντιπαλότητας θρησκευτικών ομάδων Μουσουλμάνων του Ιράκ που αλληλοσπαράσσονται από δογματικές και φυλετικές έριδες…

Ρίξτε μια ματιά στον σύνδεσμο : http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqis_in_Syria
Τελικά αποδεικνύεται ότι από το Βήμα του ΟΗΕ οι Ηγέτες λένε αυτά που θέλουν επειδή επιλεκτικά «βλέπουν» μόνο αυτά που…θέλουν και τους συμφέρει!
Και, πέραν του Προεδρείου, οι Διπλωμάτες που παρίστανται χειροκροτούν αυτά που θέλουν να ακούσουν και μειδιούν όταν ακούν όσα δεν συμφέρει να ακούσουν…
ΟΗΕ σημαίνει: Οργανισμός ΗΝΩΜΕΝΩΝ Εθνών…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Θα ρυθμιστούν τα πυρόπληκτα δάνεια

Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν δει το............

φως της δημοσιότητας μια σειρά από απόψεις με θέμα τα δάνεια των πυρόπληκτων νομών και την ανάγκη να δοθεί ένα αίσιο τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με βάση και προηγούμενες δεσμεύσεις του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «στο δελτίο Τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου, στις 29/06/2012, αναφέρεται ξεκάθαρα και δε “χωρούν” παρερμηνείες, η βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη διευθέτηση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.

Κάθε άλλη συζήτηση για τη στάση του πρωθυπουργού αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης…».

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΟΛΕΜΟΣ για την ονομασία ΠΟΠ Καλαμάτα της βρώσιμης ελιάς. Η ΠΕΜΕΤΕ ζητεί ακύρωση της επέκτασής της στις όμορες με τη Μεσσηνία περιοχές ή κατοχύρωσή της ως ελληνικό ΠΟΠ!
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση.
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί με πολλά ενδιαφέροντα και αποκλειστικό θέματα. Ιδού ορισμένα που προβάλλονται στην πρώτη σελίδα:
● ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ εν εξελίξει στο Άνω Ψάρι, σε μυκηναϊκό θολωτό τάφο.
● ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ το στρατόπεδο της Καλαμάτας, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .
● Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. επιβράβευσε για 4η συνεχή χρονιά τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.
● ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ «τζέρτζελο» με τα δάνεια στις πυρόπληκτες περιοχές από το ΣΥΡΙΖΑ (Πετράκος) και «Ελευθερία» (Πλεμμένος). Απάντηση που κλείνει το θέμα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, που εξηγεί και επεξηγεί για τους δύσπιστους τη δέσμευση και την πολιτική βούληση Σαμαρά.
● ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ που συγκροτούν την πολιτική πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ για το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων των 11,8 δισ. ευρώ, εξηγεί η Ν.Ε. Μεσσηνίας για την Ανασύστασή του.
● ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ για 4 Τριφύλιους λογοτέχνες από το Δήμο. Σήμερα το αφιέρωμα για τον Όμηρο Πάλλα στην Κυπαρισσία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!