Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Φοιτητικές ταυτότητες στα καταστήματα Vodafone.

Από τα καταστήματα Vodafone σε όλη την Ελλάδα, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος τις φοιτητικές τους ταυτότητες.

Το κόστος διανομής των ταυτοτήτων απορροφά η Vodafone και παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να τις προμηθευτούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό των καταστημάτων της, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών.

H παραγωγή των φοιτητικών ταυτοτήτων έγινε ..............

σε συνεργασία με την EBEK (Ελληνική Βιομηχανία Έξυπνων Καρτών), ύστερα από απόφαση της ΕΔΕΤ (Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας) για τη δωρεάν παροχή τους στους φοιτητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαγωνισμός-παρωδία για τους εποχικούς Πυροσβέστες

Σκιές συγκάλυψης, ιδιότυπης υπουργικής προστασίας και αποσιώπησης του θέματος από τα ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής παρατηρείται γύρω από την επιλογή των ατόμων που συμμετείχαν σε προκήρυξη 4.000 εποχικών πυροσβεστών που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στο επίκεντρο βρίσκονται άτομα τα οποία, ...........

ενώ υπέβαλαν ελλιπή και αλλοιωμένα δικαιολογητικά καθώς και «χαλκευμένες» υπεύθυνες δηλώσεις, «κατάφεραν» να καταταγούν στο Σώμα και πλέον υπηρετούν ως μάχιμοι πυροσβέστες.

Μάλιστα, στην υπόθεση ενεπλάκη -έπειτα από σωρεία καταγγελιών- και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκδίδοντας γνωμοδότηση, με την οποία καλούσε τόσο την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προβούν σε «ξεσκαρτάρισμα» και ορθή επιλογή των υποψηφίων.

Περιέργως, όμως, η συγκεκριμένη οδηγία δεν έχει εφαρμοστεί, θέτοντας σε ομηρία άτομα τα οποία, ενώ πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, δεν κατάφεραν να καταταγούν στο Σώμα, αφού έχασαν τη θέση τους από άλλους υποψηφίους.

Η προκήρυξη

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο του 2011. Τότε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκήρυξε διαγωνισμό για 4.000 εποχικούς πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Όπως είναι φυσικό, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν πολυάριθμες. Προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις 4.000 θέσεις, θα έπρεπε να πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Μία από αυτές τις προϋποθέσεις - η τέταρτη και ίσως η σημαντικότερη- ήταν να έχουν απολυθεί από τον στρατό ως «Ι1 ικανοί».

Όπως αναφέρεται και στην κατηγορία «Προσόντα κατάταξης» της προκήρυξης, όφειλαν «να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1, όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές».

Δείτε το Φ.Ε.Κ. (Κλίκ για μεγάλο μέγεθος)



Τα «περίεργα» αποτελέσματα

Τα παράδοξα ξεκίνησαν όταν, με το πέρας του διαγωνισμού, αναρτήθηκαν οι πίνακες των επιτυχόντων, καθώς πολλοί από αυτούς που επιλέχθηκαν και τελικά κατετάγησαν στο Σώμα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία ως «Ι1 ικανοί», αλλά είχαν απολυθεί με άλλο «βαθμό Ι» και είχαν αλλάξει το απολυτήριό τους μετά το πέρας της θητείας τους μέσω της στρατολογίας, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη.

«Βρήκαμε μέσα άτομα τα οποία δεν είχαν εκπληρώσει ως Ι1 τη στρατιωτική τους θητεία, αλλά ως Ι2, Ι3 ή Ι4. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 507 άτομα. Αυτοί, μετά τη θητεία τους, πήγαν και άλλαξαν το απολυτήριό τους στη στρατολογία (σε υγειονομική αρχή) και το έκαναν Ι1. Τόσο η προκήρυξη όσο και το Προεδρικό Διάταγμα έλεγαν ότι πρέπει να έχεις ολοκληρώσει ως Ι1 τη θητεία σου, όχι να έχεις αλλάξει το απολυτήριο μετά το τέλος αυτής» αναφέρουν στη zougla.gr επιλαχόντες που δεν κατάφεραν να καταταγούν.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε σωρεία καταγγελιών από άτομα τα οποία, αν και πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τελικά δεν κατάφεραν να καταταγούν στο Σώμα, αφού οι θέσεις είχαν καλυφθεί από υποψηφίους οι οποίοι δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα.

Ο όγκος των καταγγελιών προξένησε το ενδιαφέρον του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη δυνατότητα ενός υποψηφίου να γίνεται δεκτός στο Πυροσβεστικό Σώμα, τη στιγμή που έχει αλλάξει το απολυτήριο του στρατού.

Το Νομικό Συμβούλιο, αφού μελέτησε το θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, όταν κάποιος πολίτης δεν έχει «απολυθεί» από τον στρατό ως «Ι1 ικανός», δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην προκήρυξη, πόσο δε μάλλον να καταταγεί στο Σώμα.

«Το συμβούλιο ήταν με το μέρος μας. Αφού και η υπεύθυνη δήλωση που υπογράψαμε αναφέρει ότι "έχω ολοκληρώσει τη στρατιωτική μου θητεία στο στράτευμα ως ικανός Ι1 και απολύθηκα την τάδε ημερομηνία. Αφού αναφέρει και την ημερομηνία απόλυσης, σημαίνει ότι μετράει ο βαθμός του Ι που απολύθηκα και όχι αυτός που διαμορφώθηκε μετά την απόλυσή μου» περιγράφει στη zougla.gr ένας εκ των επιλαχόντων.

Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου (Κλίκ για μεγάλο μέγεθος)



Αδιαφορία

Από τη μεριά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, φέρεται να ακολουθεί τελείως διαφορετική πορεία από τον προκάτοχό του, καθώς, παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενήμερος τόσο για τους υποψηφίους που τελικά κατετάγησαν στην Πυροσβεστική παράνομα όσο και για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τηρεί σιγήν ιχθύος.

Παρόλο που αρκετοί υποψήφιοι έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει το γραφείο του, καλώντας τον να εφαρμόσει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απομακρύνοντας από το Σώμα αυτούς που δεν εκπλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία ως «Ι1 ικανός», εκείνος, για άγνωστους λόγους, επιμένει να κρατάει την υπόθεση στο αρχείο, θέτοντας σε «ομηρία» περίπου 1.000 άτομα, που, ενώ κάποια εξ αυτών πληρούσαν τις προϋποθέσεις, απορρίφθηκαν.

Άτομα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κάνουν λόγο για «άνωθεν πιέσεις», οι οποίες σκοπό έχουν να διατηρήσουν στο Σώμα ανθρώπους με πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις.

«Σίγουρα υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τη στάση του κ. Δένδια, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι αυτός. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει τα νόμιμα» επισημαίνει ένας εκ των επιλαχόντων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα απασχολεί πλέον και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από αναφορά που έκαναν υποψήφιοι του διαγωνισμού, περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να «τηρηθεί η νομιμότητα».

Δείτε την αναφορά (Κλίκ για μεγάλο μέγεθος)



Zougla.gr

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών

«Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών που ποτέ δεν θέλησε να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, δεν αφορά μόνο τη δημόσια υγεία, αλλά έχει και σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, ιδίως σε μια περίοδο κρίσης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκτακτη σύσκεψη για την παράνομη απόθεση αστικών αποβλήτων σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης...........

Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Απόστολου Παπαφωτίου και Κωνσταντίνα Νικολάκου, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.

«Δυστυχώς η συνάντηση αυτή με το Δήμο Μεγαλόπολης γίνεται εξ αφορμής ενός επιπόλαιου και κυρίως θλιβερού γεγονότος, την ξεκάθαρα παράνομη εναπόθεση και ταφή σκουπιδιών από το Δήμου Τρίπολης στον όμορο Δήμο Μεγαλόπολης, ένα Δήμο μάλιστα που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την πολιτική μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τις προβλέψεις του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ενημέρωσε για το γεγονός ότι έδωσε άμεσα εντολή να προβούν σε αυτοψία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον ίδιο φορέα που τα εναπόθεσε.

Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι «η μη συμμόρφωση των εμπλεκομένων φορέων μας θέτει απέναντί τους» και εξέφρασε την ανησυχία του για τους κομπασμούς Δημάρχων ότι έχουν βρει τρόπο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων σε ρέματα και πλαγιές λέγοντας ότι «δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά δυστυχώς η πρακτική αυτή επιβεβαιώνεται».
Χαρακτήρισε επίσης ο Περιφερειάρχης «σοβαρό ατόπημα» τη συμπεριφορά του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, του αρμόδιου φορέα για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών μαζί με τους Δήμους.
«Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο τελικό στάδιό του και αποτελεί το πρότυπο που ακολουθούν πλέον σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων με τον τρόπο που γίνεται είναι σύμφωνα με τη νομολογία κακούργημα και ευθύνη των δικαστικών αρχών είναι να τηρούν απαρέγκλιτα το νόμο».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άλλες περιοχές και για εναπόθεση τοξικών αποβλήτων και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι «στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε κοντά όλους τους πολίτες».
«Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει άμεσα τα σκουπίδια, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, έστω και την ύστατη στιγμή».

ΛΟΥΞ: Στοχεύει σε αύξηση πωλήσεων 10% το 2012

Με αύξηση άνω του 10%, σε περίπου 24 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα "κλείσουν" τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ Μαρλαφέκας, η οποία συνεχίζει την ανοδική πορεία παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Η πορεία της πατρινής εταιρείας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Γιάννης Μαρλαφέκας, είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς αλλά και της ευέλικτης πολιτικής τιμών που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τόσο προς τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και στα υπόλοιπα σημεία πώλησης, όπως τα εστιατόρια, τις καφετέριες, τα περίπτερα κα.

Σημείωσε ακόμη ότι η ορθή διαχείριση των δαπανών και .............

η έμφαση στη μείωση του λειτουργικού κόστους πολύ πριν οι συνέπειες της κρίσης κάνουν την εμφάνισή του στη χώρα μας, προετοίμασαν την εταιρεία για τις σημερινές αντίξοες συνθήκες και της έδωσαν τη δυνατότητα να αντέξει στον σκληρό ανταγωνισμό των πολυεθνικών.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός στην αγορά των αναψυκτικών εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από τις αθέμιτες πρακτικές συγκεκριμένης πολυεθνικής που ηγείται του κλάδου. "Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αγορά παρά τις παρεμβάσεις και τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού", είπε και πρόσθεσε πως χρειάζεται μεγαλύτερος έλεγχος στη λειτουργία της αγοράς.

Euro2day

Τζήμερος για Φωτόπουλο: «Πόσο ακόμα θα κάνουν κουμάντο οι συνδικ-αλήτες;»

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλο έκανε μέσω twitter ο Θάνος Τζήμερος με αφορμή τις απειλές του γνωστού συνδικαλιστή για 48ωρες απεργίες στην περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο κ. Τζήμερος έγραψε στον προσωπικό του ............

λογαριασμό στο twitter:

«O Φωτόπουλος θα κατεβάσει τους διακόπτες. Τον Φωτόπουλο θα τον κατεβάσει επιτέλους κανένας; Πόσο ακόμα θα κάνουν κουμάντο οι συνδικαλήτες;»



iefimerida

Σύσκεψη για την σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων του Νομού.

Στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007-13) – Δράσεις Δημόσιου Χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αλευρά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων: 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ΛΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Δ/νση Ανάπτυξης (Τμήμα Τουρισμού), Δ/νση Τεχνικών Έργων, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Δ/νση Διοικητικού - Οικονομικού ΠΕΜ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υποβολή ...............

πρότασης της ΠΕΜ στο υπομέτρο 313-2 για τη «Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων» του Νομού.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε, η Π.Ε. Μεσσηνίας δια των Διευθύνσεών της και σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, να συντονίσει τη συγκέντρωση του απαραίτητου περιεχομένου, για τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας εκ μέρους της ΠΕΜ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, προτάθηκε να αναλάβει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας την ανάθεση μελέτης με δαπάνη του προγράμματος Leader, όσον αφορά στην αποτύπωση των επικρατέστερων αρχαιολογικών, ιστορικών μνημείων, μουσείων, καθώς και περιοχών Natura 2000 και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, διαδρομών Ε4, παραδοσιακών οικισμών κ.λ.π.

Τέλος αποφασίστηκε, αμέσως μετά την επιλογή μελετητή, να υπάρξει άμεσα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων μαζί του, για την ανταλλαγή απόψεων και τον καθορισμό των επιλεγμένων σημείων του Νομού Μεσσηνίας, πάντα εντός των γεωγραφικών ορίων των περιοχών Leader.

“ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ”

Κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (Κ.Ε.Ε.Ε), των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ των Επιμελητηρίων αλλά και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς υπέγραψε την Παρασκευή, 28/09/2012, απόφαση με την οποία παρατείνονται οι προθεσμίες για την απογραφή των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. ως εξής:...........


1. Για ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ και ΕΕ η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:

1. Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1
2. Μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 2
3. Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 3
4. Μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 4
5. Μέχρι την 24η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 5
6. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 6
7. Μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 7
8. Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 8
9. Μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 9
10. Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 0

2. Για τους αστικούς συνεταιρισμούς και τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία εταιρειών της αλλοδαπής η προθεσμία υποβολής είναι από 1η Νοεμβρίου 2012 έως τις 29 Δεκεμβρίου του 2012 και εξειδικεύεται ως εξής:

1. Μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1,2,3
2. Μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 4,5,6
3. Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 7,8,9,0

3. Για τις Ατομικές επιχειρήσεις, τους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Οικονομικού Σκοπού, τις Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορία, η προθεσμία παρατείνεται:

1. Μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1,2,3,4
2. Μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 5,6,7,8,9,0

Περαιτέρω, με την ίδια απόφαση καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης εγγράφων θεωρημένων από τις αρμόδιες αρχές ως προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κα. Σιμπέλ Αμέτ, τηλ. 27210 62200 / 62225, e-mail: sibel@messinianchamber.gr.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, σας προσκαλούμε στην ετήσια εμποροπανήγυρη Χώρας η οποία θα ανοίξει με την Θρησκευτική Τελετή Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου - Κεντρική Πλατεία-Ναϊδριο Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:...........

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Ώρα 19:30 Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη.

Ώρα 20:00 Άφιξη στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.

Πέμπτη11 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 08:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η διάθεση των θέσεων της εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 09:30 στο Δημαρχείο Χώρας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος στα προκλητικά προνόμια των ΔΕΗΤζήδων

Τέλος στους «χρυσούς» εργαζόμενους και συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και καταρχήν στους περίπου 60.000 της ΔΕΗ. Ενώ εδώ και δύο χρόνια μισθωτοί και συνταξιούχοι υφίστανται συνεχείς μειώσεις μισθών, δώρων και συντάξεων, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολάμβαναν εκτός από μονιμότητα, υπέρογκους μισθούς, προκλητικά επιδόματα και σχεδόν δωρεάν ρεύμα.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι το ............

όφελος που προκύπτει κάθε χρόνο για κάθε υπάλληλο και συνταξιούχο της ΔΕΗ από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρισμού με μειωμένο τιμολόγιο θεωρείται εισόδημα που πρέπει να φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, στην οποία ισχύουν συντελεστές φόρου από 10% έως και 45%. Από τη διατύπωση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ ενδέχεται να κληθούν να καταβάλουν τους επιπλέον φόρους εισοδήματος που προκύπτουν όχι μόνο από δω και στο εξής, αλλά και αναδρομικά, για αρκετά χρόνια πριν!

Η απόφαση αφορά περίπου 21.200 εργαζομένους και 37.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ, οι οποίοι πληρώνουν κατά μέσο όρο το 25-30% της αξίας του ρεύματος που καταναλώνουν. Ουσιαστικά, πρόκειται για ποσό που ανέρχεται σε περίπου 1.300 με 1.500 ευρώ ετησίως για κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Το μειωμένο τιμολόγιο χρέωσης είχε παραχωρηθεί στους εργαζομένους της ΔΕΗ από τη δεκαετία του 1960, ανεξάρτητα από ύψος των κιλοβατωρών ετήσιας κατανάλωσης. Από το 1990 διαμορφώθηκε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο και ορίσθηκαν κατά περιοχή ανώτερα όρια κατανάλωσης σε κιλοβατώρες για το σύνολο των υπαλλήλων της ΔΕΗ καθώς και των συνταξιούχων.

37 επιδόματα

Μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ η επιδοματική πολιτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως έμμεσος τρόπος για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα επιδόματα που ξεκίνησαν να χορηγούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ειδικοτήτων και για ειδικούς λόγους να έχουν γενικευθεί.

Στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ είχαν φτάσει να υπάρχουν 37 ειδικά επιδόματα, τα οποία λίγο ως πολύ λάμβαναν οι περισσότεροι: το επίδομα απομόνωσης, που αφορά τους εργαζόμενους σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας τους, χορηγείται ακόμη και σε υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί με το κριτήριο της εντοπιότητας. Επίσης το «Επίδομα μηχανικών εκτός πρωτευούσης» που χορηγείται ακόμη και σε υπαλλήλους μονίμους κατοίκους επαρχιακών πόλεων ακόμη και της Θεσσαλονίκης και το οποίο φτάνει στο 40% του βασικού μισθού.

Το επίδομα «κυρίως σταθμού παραγωγής», το οποίο συνεχίζει να χορηγείται σε υπαλλήλους που εργάζονταν σε σταθμούς παραγωγής που έχουν κλείσει, όπως η πετρελαϊκή μονάδα στο Αλιβέρι ή σε μονάδες που βρίσκονται τυπικά σε λειτουργία όπως η μονάδα του Κερατσινίου.

Με βάση τη συλλογική σύμβαση του 1976, το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας χορηγείται όχι μόνο σε κατηγορίες εργαζομένων όπως οι «εναερίτες», οι υπάλληλοι των μονάδων ή των ορυχείων. Ειδικότερα το λαμβάνουν υπάλληλοι γραφείου «χειριστάς - διαβιβαστάς Ασυρμάτου Τηλεπικοινωνίας», « εις τους απασχολουμένους εις μηχανήματα φωτοστάτ, φωτοαντιαγράφων, φωτοτυπίας, ως και εις το προσωπικόν του Κλιμακίου Ανατυπώσεων της Διευθυνσεως Δημοσίων Σχέσεων», « εις τους απασχολούμενους εις το Φωτογραφικόν εργαστήριον της Διευθύνσεως Δημοσίων Σχέσεων με την εμφάνισιν και εκτύπωσιν φωτογραφιών».

Απογραφή Συνταξιούχων του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή.

Λήγει την παρασκευή 5 Οκτωβρίου η παράταση στην προθεσμία που είχε δοθεί από το ΙΚΑ για την απογραφή των συνταξιούχων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΙΚΑ η παράταση δόθηκε προκειμένου να έχουν μία τελευταία δυνατότητα οι συνταξιούχοι να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν είχαν προσέλθει σε τράπεζες και ταχυδρομείο μέχρι χθες τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι δεν απογραφούν δεν θα λαμβάνουν πλέον από .........

τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΙΚΑ αναφέρει ότι νέα προθεσμία δεν θα δοθεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, μέχρι σήμερα περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και αν δεν εμφανισθούν μέχρι την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας, η καταβολή της σύνταξης θα διακοπεί, θα διαταχθεί έρευνα και θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.

Από τις συντάξεις που έχουν ήδη διακοπεί με την προηγούμενη απογραφή έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 2 εκατ. ευρώ μηνιαίως, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (μη απογραφέντες, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.ά.).

ΕΝΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ …ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΜΗ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΕΤΟΥ.

Υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των κατοικιών οι αυτονόητες υποχρεώσεις του δήμου Τριφυλίας

Ιστορικό:

Το 2008 το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να καθοριστούν, για όλη τη χώρα, τιμές εκκίνησης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμών ακινήτων αλλά και ζώνες για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων αυτών.
Για το σκοπό αυτό συγκρότησε σε όλη την Ελλάδα τις ................

επιτροπές του άρθρου 41 του ν. 1249/82. Έργο των επιτροπών αυτών, που συγκροτούνται ανά διετία, ήταν η διατύπωση γνώμης στο υπουργείο για τo παραπάνω θέμα. Ανάλογη επιτροπή, όπως είναι ευνόητο, συγκροτήθηκε και στο νομό μας.

Ο κ. Μπινίσκος, ως εισηγητής από τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, στη συνεδρίαση της επιτροπής του νομού μας, που έγινε στις 26-2-2009 στη ΔΟΥ Καλαμάτας, και σε ό,τι αφορά τις κατοικίες στον τ. δήμο Αετού, πρότεινε η τιμή ζώνης να διαμορφωθεί για μεν το Κοπανάκι στα 600 ευρώ ανά τ.μ. για δε τα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς του δήμου στα 500 ευρώ ανά τ.μ..

Η κα Καράμπελα, ως εκπρόσωπος του τ. δήμου Αετού, διαφώνησε με αυτή την πρόταση, υπέγραψε με επιφύλαξη τα πρακτικά της επιτροπής και έφερε το θέμα στο Δ.Σ..
Το Δ.Σ. με την 34/2009 (20-3-2009) ομόφωνη απόφαση, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου και σε ότι αφορά τις κατοικίες, πρότεινε για μεν το Κοπανάκι 500 ευρώ ανά τ.μ., για δε τα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς του τ. δήμου Αετού 300 ευρώ ανά τ.μ..
Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε και στο υπουργείο οικονομικών.
Το υπουργείο αγνόησε και την εισήγηση της επιτροπής (600 ευρώ ανά τ.μ. για το Κοπανάκι και 500 για τους υπόλοιπους οικισμούς) και την πρόταση του δήμου (500 ευρώ ανά τ.μ. για το Κοπανάκι και 300 για τους υπόλοιπους οικισμούς).
Εντελώς αυθαίρετα, με απόφαση του υπουργού οικονομικών, (ΦΕΚ Β` 2038/29-12-2010), καθορίστηκαν οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομοίωσης, για τον προσδιορισμό της φορολογικής αξίας των ακινήτων, μεταξύ αυτών και της περιοχής μας. Καθορίστηκαν, ειδικότερα, για το Κοπανάκι, σε ότι αφορά τις κατοικίες, 800 ευρώ ανά τ.μ. και για τους υπόλοιπους οικισμούς 600 ευρώ ανά τ.μ.. Με την ίδια απόφαση καθορίστηκε ο αριθμός των ζωνών, για όλα τα διαμερίσματα, σε μία (1) “κυκλική” ζώνη αντί για δύο (2) ή και τρείς (3).

Επειδή:
Η τιμή ανά τ.μ. στο Κοπανάκι (800 ευρώ/τ.μ.), σε σχέση με πολλούς άλλους οικισμούς, π.χ. γειτονικό Δώριο 600 ευρώ/τ.μ., μέσος όρος τιμής ζωνών Κυπαρισσίας 800 ευρώ/τ.μ. περίπου, είναι υψηλότατη. Η διαφορετική αυτή αντιμετώπιση είναι αναιτιολόγητη και πέρα από κάθε λογική και πραγματικότητα.
Η τιμή ανά τ.μ. στα χωριά του τ. δήμου Αετού είναι, επίσης, υψηλή και συγκριτικά με άλλες περιοχές άδικη και παράλογη. Η Ελαία π.χ. αντιμετωπίζεται το ίδιο με το Καμάρι και το Κρυονέρι.
Τα ίδια, βέβαια, παρατηρούνται στα περισσότερα χωριά και οικισμούς του δήμου Τριφυλίας.
Υπάρχει, ουσιαστικά, στην αναφερόμενη απόφαση μια προσπάθεια ομογενοποίησης διαφορετικών οικισμών και μια εξίσωση προς τα πάνω ορεινών και παράλιων οικισμών εντελώς αυθαίρετη, που υπακούει στη λογική «πάση θυσία να μαζέψουμε λεφτά».
Η αύξηση, όμως, αυτή των τιμών επηρεάζει και συμπαρασύρει όλους τους φόρους ακινήτων (ΤΑΠ, κληρονομιάς, μεταβίβασης, …).
Το 2011, για παράδειγμα, με το άρθρο 53 του ν. 4021 (φεκ 218 Α/03-10-2011) επιβλήθηκε το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το γνωστό ως ΧΑΡΑΤΣΙ, που με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των κατοικιών (συντελεστής ειδικού τέλους 4Χτ.μ. ακινήτου, για τιμή ζώνης από 501 έως 1.000 ευρώ) και την οικονομική κρίση είναι δυσβάσταχτο, εξοντώνει οικονομικά και οδηγεί τους δημότες σε απόγνωση.

Η χώρα διανύει τον πέμπτο χρόνο οικονομικής ύφεσης, πρωτόγνωρης ανεργίας, μείωσης των οικογενειακών εισοδημάτων αλλά και των τιμών των ακινήτων στην πραγματική αγορά. Και ενώ οι πραγματικές τιμές των ακινήτων διαρκώς, ελέω μνημονίων, βαίνουν μειούμενες οι «αντικειμενικές αξίες» αυξάνουν δραματικά και μάλιστα στην επαρχία.
Ο δήμος Τριφυλίας, δυστυχώς, δεν άσκησε, ως όφειλε και όπως έκαναν άλλοι δήμοι, προσφυγή κατά της απόφασης του υπουργού οικονομικών.
Το θέμα τόσο με τις δόσεις του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ, που ήδη αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όσο και ενόψει της ανακοίνωσης και ψήφισης των νέων βάρβαρων οικονομικών μέτρων και του νέου φορολογικού νόμου για τα ακίνητα απασχολεί έντονα τους πολίτες της Τριφυλίας.

Είναι, πλέον, ανάγκη:
Να συζητηθεί άμεσα το θέμα των αντικειμενικών αξιών συνολικά και διεξοδικά στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και η τελική απόφαση (θα αφορά αυτονόητα όλο το δήμο καθώς και τα οικόπεδα, που και εκεί παρατηρούνται τα ίδια τραγελαφικά και αναιτιολόγητα καθώς η τιμή καθορίζεται από σειρά παραμέτρων με κρίσιμη την Τιμή Ζώνης) να σταλεί στο υπουργείο οικονομικών, ώστε το θέμα να επανεξεταστεί και οι τιμές ζώνης να εκλογικευτούν.

Να ενημερωθούν οι βουλευτές του νομού για το σοβαρό αυτό θέμα και να τους ζητηθεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άρση της παράλογης αυτής ρύθμισης.
Να υποβληθεί αίτημα στον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής του άρθρου 41 του ν. 1249/82 προκειμένου να συνεδριάσει η επιτροπή του νομού μας και να διατυπώσει γνώμη για την μείωση των τιμών εκκίνησης και την αύξηση των ζωνών από μία σε δύο ή και τρείς.

Να προβεί ο δήμος Τριφυλίας σε κάθε ενέργεια, προσφυγή στη δικαιοσύνη, πολιτική πίεση, ενημέρωση των δημοτών, ώστε να αρθεί η αδικία που ταλαιπωρεί και εξοντώνει οικονομικά τους δημότες του τ. δήμου Αετού αλλά και άλλων οικισμών της Τριφυλίας, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των πολιτών δέχονται ληστρικές επιθέσεις, διαρκώς συρρικνώνονται και η ανεργία διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
Η διοίκηση του δήμου οφείλει, κατά τη γνώμη μας, να ενεργεί για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών αντί να αθροίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις “με μαύρες μπλούζες” προς άγραν ψήφων.

Κοπανάκι 28-9-2012

Τροπολογία για τη ρύθμιση των δανείων ΟΤΑ

Σύσκεψη για τα οικονομικά των ΟΤΑ και τα μέτρα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ............

πως το υπουργείο εξαντλεί, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ, κάθε δυνατότητα οικονομικής και θεσμικής στήριξης των φορέων της ΤΑ και πιο συγκεκριμένα:

- Αποδίδει, με την πιστή υλοποίηση του Προϋπολογισμού, σταθερά, τακτικά και προκαταβολικά, έναντι των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, μηνιαίως 188 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η σχετική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος δόθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα.

- Διαθέτει σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, για δεύτερη φορά εφέτος, 35 εκατ. ευρώ ως μέρος της 4ης δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους. Το ποσό, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, διατίθεται μαζί με την τακτική επιχορήγηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, όπως ζήτησαν οι δήμαρχοι της χώρας στη συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό.

- Αναστέλλει, για το μήνα Οκτώβριο, την παρακράτηση των τοκοχρεολυσίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δήμους των οποίων η μηνιαία παρακράτηση υπερβαίνει το 35% του αποδοτέου ποσού της τακτικής χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με κατάσταση του υπουργείου Εσωτερικών, αφορά 71 δήμους και το ύψος του ποσού ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

- Προχωρά στην κατάθεση τροπολογίας για τη ρύθμιση των δανείων των ΟΤΑ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων κατά 8 έτη. Η ρύθμιση, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμάται ότι θα επιφέρει μειώσεις στις τοκοχρεολυτικές δόσεις των ΟΤΑ, κατά μέσο όρο, της τάξης του 42% και αυξάνει έμμεσα τις αποδόσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά περίπου 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, χορηγείται περίοδος χάριτος έως δύο ετών εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι και μειώνεται το επιτόκιο των συναφθέντων δανείων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (0,5 %).

Η τροπολογία παραδίδεται στους εκπροσώπους των δήμων προς διαβούλευση ώστε μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί και να κατατεθεί στην Βουλή.

Newpost

Φόρο στην ιδιοκατοίκηση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Φόρο στην ιδιοκατοίκηση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σχετικές πιέσεις της τρόικας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με την «ανάγνωση» της τρόικας πρέπει .............

να επιβληθεί φόρος σε ανύπαρκτα εισοδήματα, τα οποία η εφορία θεωρεί ότι έχουν όσοι φορολογούμενοι ιδιοκατοικούν, διαμένουν σε δικά τους σπίτια, με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά. Ακόμη, θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του φορολογουμένου και το οποίο εν συνεχεία θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

in.gr

Χαλαζόνι Φιλιατρών: Διέρρηξαν καφενείο. 50 ευρώ η "λεία'

Διάρρηξη στο καφενείο που βρίσκεται στην πλατεία στο Χαλαζόνι ιδιοκτησιάς της κ. Γ. Γ. έγινε σήμερα τα ξημερώματα περίπου στις δύο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος αφού παραβίασε την πόρτα του καφενείου πήρε το συρτάρι του ταμείου με τα λίγα χρήματα που είχε περίπου 45 με 50 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή σήμερα το ........

πρωί γύρω στις 7:30 που πήγε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας να ανοίξει το καφενείο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα των Φιλιατρών όπου πήγε στο καφενείο για αυτοψία.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Στις 31 Δεκεμβρίου θα μεταβιβαστεί η Εμπορική Τράπεζα στην Alpha

Η Crédit Agricole ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας. Η Crédit Agricole S.A. και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012 υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των εργασιακών συμβουλίων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η .........

δεσμευτική προσφορά της Alpha Bank είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή:

Η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Crédit Agricole S.A., η οποία έχει ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012, προβλέπεται να αυξηθεί σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ και η Crédit Agricole S.A. προβλέπεται να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Crédit Agricole S.A., σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank. Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Crédit Agricole S.A. στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια Ευρώ).

Αποπληρωμή σε τρεις δόσεις -η τελευταία εκ των οποίων είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014- της υπολειπόμενης αναχρηματοδότησης που θα έχει παράσχει η Crédit Agricole S.A. στην Εμπορική κατά την ημέρα της μεταβίβασης, με εγγυήσεις ποιοτικών στοιχείων του ενεργητικού.

Τιμή μεταβίβασης 1 Ευρώ.

Η Crédit Agricole S.A. εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων φερεγγυότητας της Crédit Agricole S.A. για το τέλος του 2013, όπως έχουν προηγούμενα ανακοινωθεί. Είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης και την επικέντρωση στις βασικές του δραστηριότητες.

Πηγή: Στις 31 Δεκεμβρίου θα μεταβιβαστεί η Εμπορική Τράπεζα στην Alpha | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70122#ixzz281pXGwnY

iefimerida

Formula 1: Το πρόγραμμα αγώνων 2013

Είναι επίσημο

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Formula 1 για το 2013, μετά τη συνεδρίαση του παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Παρίσι.

Οι διαφορές με το αρχικό πρόγραμμα, όπως είχε δημοσιοποιηθεί πριν από μερικές ημέρες, είναι μικρές και εστιάζονται στη μεταφορά κατά μία εβδομάδα νωρίτερα του Γερμανικού GP, το οποίο πλέον θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου αντί στις 21 που είχε οριστεί.

Παράλληλα, ο αγώνας στην πίστα του Σπα θα ..........

γίνει τελικά στις 25 Αυγούστου και όχι την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τα GP της Κορέας και της Ιαπωνίας άλλαξαν σειρά. Έτσι, ο αγώνας στην Γεονγκάμ ήρθε στις 6 Οκτωβρίου και τελικά στις 13 η συνάντηση στη Σουζούκα, ενώ αρχικά ήταν ανάποδα.

Αναλυτικά το επίσημο πλέον πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 για το 2013 είναι το εξής:

17 Μαρτίου Αυστραλία Μελβούρνη

24 Μαρτίου Μαλαισία Σεπάνγκ

14 Απριλίου Κίνα Σαγκάη

21 Απριλίου Μπαχρέιν Σακχίρ

12 Μαΐου Ισπανία Βαρκελόνη

26 Μαΐου Μονακό Μόντε Κάρλο

9 Ιουνίου Καναδά Μόντρεαλ

16 Ιουνίου Αμερική Nιου Τζέρσεϊ (Θα οριστικοποιηθεί)

30 Ιουνίου Μ. Βρετανία Σίλβερστοουν

14 Ιουλίου Γερμανία Χοκενχάιμ

28 Ιουλίου Ουγγαρία Ουγγαρόρινγκ

25 Αυγούστου Βέλγιο Σπα

8 Σεπτεμβρίου Ιταλία Mόντσα

22 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρη Mαρίνα Μπέι

6 Οκτωβρίου Κορέα Γεονγκάμ

13 Οκτωβρίου Ιαπωνία Σουζούκα

27 Οκτωβρίου Ινδία Buddh International Circuit

3 Νοεμβρίου Αμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα

17 Νοεμβρίου ΗΠΑ Οστιν

24 Νοεμβρίου Βραζιλία Iντερλάγος

Zougla.gr

Μίλησαν για τα προβλήματα τους οι Τρίτεκνοι Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας , ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο REX πραγματοποιήθηκε η πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση, στην οποία τα μέλη ενημερώθηκαν από το πρόεδρο του συλλόγου για τις εξελίξεις γύρω από το αφορολόγητο, τα πολυτεκνικά επιδόματα, για τις δυσμενές εξελίξεις γύρω από τη Κοινωφελής επιχείρηση Φάρις. Έγιναν πολλά παράπονα από τα μέλη του συλλόγου για την αλλαγή τις τιμολογιακής πολιτικής του δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κύριος Βεργόπουλος υπεύθυνος του ...........

τομέα εθελοντισμού ο όποιος ενημέρωσε για τις δράσεις του δήμου.
Στην εκδήλωση πήρε το λόγο η ανταποκρίτρια του ΟΓΑ κ. Τζαμουράνη , η οποία είναι τρίτεκνη μέλος του συλλόγου και ενημέρωσε τα μέλη για θέματα που αφορούν την απογραφή των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Η γενική γραμματέας
Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Από σήμερα οι αιτήσεις

Από σήμερα Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, ξεεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, με σκοπό την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι: ......


οικοδόμοι,
λατόμοι,
ασβεστοποιοί,
πλινθοποιοί,
αγγειοπλάστες,
δασεργάτες,
ρητινοσυλλέκτες,
καπνεργάτες,
μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων,
υποδηματεργάτες,
μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,
χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων,
ηθοποιοί,
τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης,
χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου,
ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου,
ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου,
μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και
σμυριδεργάτες.

Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τις 10/9/2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα προαναφερθέντα επαγγέλματα, πληρώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και έπειτα, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.
Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε τα συνημμένα αρχεία

Συνημμένα αρχεία:

Κατεβάστε και δείτε την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα για το ειδικό Εποχικό Βοήθημα


Κατεβάστε την αίτηση για το βοήθημα


Kατεβάστε τον πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχων


Αλλάζουν τα πάντα στις συμμετοχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα

Μπορεί το Υπουργείο να τα έχει «βρει» με τους φαρμακοποιούς της χώρας, αλλά από εδώ και στο εξής ανοίγει ένα μεγάλο μέτωπο με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο λόγος είναι ότι από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου θα υπάρξουν αυξήσεις της τάξης του 50% και 60% στην συμμετοχή αγοράς των φαρμάκων, καθώς θα εισάγεται η τιμή αναφοράς.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας παρέλαβαν την ...........

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ένα έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ με θέμα «οδηγίες συνταγογράφησης», στο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Από 1-10-2012 τα φάρμακα που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στην τιμή αναφοράς της κατηγορίας τους. Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με το σχεδιασμό της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο ιατρός έχει τη δυνατότητα επιλέγοντας τη δραστική ουσία να συνταγογραφήσει τα αντίστοιχα εμπορικά σκευάσματα.

Σε περίπτωση συνταγογράφησης από τον ιατρό σκευάσματος με μεγαλύτερη τιμή από την τιμή αναφοράς της κατηγορίας του, ο ιατρός πρέπει να ενημερώσει τον ασφαλισμένο ότι εκτός από την προβλεπόμενη συμμετοχή θα επιβαρυνθεί και με την διαφορά τιμής που προκύπτει μεταξύ λιανικής τιμής του σκευάσματος και της τιμής αναφοράς.

Στο εκτυπωμένο φύλλο της ηλεκτρονικής συνταγής αναφέρεται με μήνυμα το ποσό επιβάρυνσης του ασφαλισμένου λόγω συνταγογράφησης φαρμάκου με τιμή μεγαλύτερη από την τιμή αναφοράς καθώς και η νόμιμη συμμετοχή.

Ο φαρμακοποιός εκτελεί κανονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος την συνταγή, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Η παρακράτηση του επιπλέον ποσού γίνεται αυτόματα από το σύστημα, οπότε ο φαρμακοποιός εισπράττει από τον ασφαλισμένο την νόμιμη συμμετοχή και την τυχόν διαφορά τιμής του σκευάσματος από την τιμή αναφοράς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Ηλία Χαλιγιάννη αλλάζουν τα πάντα στις συμμετοχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κι αυτό θα είναι εις βάρος τους.

«Αναμένουμε διευκρινήσεις από τον ΕΟΠΥΥ, γιατί κι εμείς το μάθαμε τελευταία στιγμή. Απροειδοποίητα η διοίκηση του οργανισμού ρίχνει το μπαλάκι στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αγανάκτηση των ασφαλισμένων», σημείωσε ο κ. Χαλιγιάννης.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση οι συμμετοχές των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων εκτινάσσονται. Ακόμα και σε περίπτωση μηδενικής συμμετοχής, ο ασφαλισμένος πληρώνει».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης επεσήμανε πως «οι αγώνες μας είχαν σκοπό να προστατέψουνε τον ασφαλισμένο από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γι' αυτό και ζητούσαμε χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη. Αντιθέτως, μετά την αφαίμαξη των φαρμακοποιών, σειρά έχει ο πολίτης».

Τέλος ο κ. Χαλιγιάννης έκανε λόγο για δυσβάσταχτο χαράτσι στην υγεία, καθώς όπως σημείωσε «ο κύριος όγκος των ασθενών αντιστοιχεί σε συνταξιούχους».

inpost

Από σήμερα η απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Όσοι δεν προσέλθουν δεν θα τους καταβληθεί σύνταξη

Αρχίζει από σήμερα 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων και όσων δικαιούνται επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως ..........

τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις τράπεζες για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.

Η καταγραφή γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίζονται με εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας, α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κλπ) δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Προβλέπεται, επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον αρμόδιο ανταποκριτή».

NewsBeast

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 01 Οκτωβρίου έως 07 Οκτωβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964


Είναι το καινούριο Φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χαραλάμπους απέναντι από τον φούρνο του κ. Τασσόπουλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Ελληνοτουρκικός γάμος με... νύφη τη μαρίνα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ κρίσιμων εξελίξεων για την ελληνική υπόθεση, με..........

την τρόικα να επιστρέφει για τον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων, σ’ ένα κλίμα περίεργο, με την αντιπολίτευση να λαϊκίζει και τις σκανδαλο-αποκαλύψεις να οργιάζουν! Σ’ αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός κάνει έκκληση στη Δύση για βοήθεια και δίνει προτεραιότητα στην καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ με στόχο τη ρευστότητα, Τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας.
Τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις με πλούσια αρθρογραφία για τις εξελίξεις και τη στάση της τρόικα και το παιχνίδι της Γερμανίας προβάλλει η «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» στο πρώτο θέμα, ενώ στο πρωτοσέλιδο παίζουν και τα θέματα:
● ΒΡΑΧΙΑ από το Βενέτικο παίρνουν για τα έργα στο Ακρογιάλι καταγγέλουν οι ψαράδες της Κορώνης.
● ΕΠΙΣΧΕΣΗ υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ από όλους τους ιδιωτικούς φορείς υγείας, λόγω των μεγάλων οφειλών που απειλούν τις επιχειρήσεις με κατάρρευση. Από 8-12 Οκτωβρίου η κινητοποίηση, ενώ εν εξελίξει βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την Πολιτεία.
● ΑΠΟΓΡΑΦΗ συνταξιούχων του ΟΓΑ από σήμερα, ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι 31-3-2013, ΕΥΝΟΪΚΗ ρύθμιση για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
● ΤΟ ΤΡΕΝΟ έφθασε στην Καλαμάτα, έστω και για εκδρομή, ενώ δεν «σφύριξε» στο Σταθμό της Κυπαρισσίας, λόγω εμποδίων στη Γραμμή, παρ’ ότι ο «Σταθμάρχης» Νίκος Καλογερόπουλος είχε βάλει τη στολή του…
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε υψηλούς τόνους και πολλές αιχμές από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο για το φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!