Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γαργαλιάνοι: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης [ VIDEO ]

Με μεγάλη λαμπρότητα γιόρτασαν σήμερα οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία πλήθους πιστών και της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους ..........

κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από τα σχολεία των Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε δοξολογία όπου αμέσως μετά η Ιερή Εικόνα κατέληξε και πάλι στον ιερό ναό μπροστά από τον οποίο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν η ιερή εικόνα ξανατοποθετηθεί στην θέση της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Παναγιώτης Τσίγγανος, Ιωάννης Μερκούρης, Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας.

Μεταξύ άλλων επίσης παραβρέθηκαν ο Ιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας (όπου σε λίγες μερες αναλαμβανει καθήκοντα Διοικητή της 6ης ΥΠΕ) ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος η Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου, ο Αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Λάνος, κ.α.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια απλή και λιτή δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.
Σε Δήλωση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ευχήθηκε χρόνια πολλά και ο Αγιος Διονύσιος να γίνει αρωγός και με αισιοδοξία να ατενίσουμε το μέλλον.
Σήμερα ξεκινά το πανηγύρι και φροντίσαμε όλα να γίνουν με απόλυτη νομιμότητα και ευταξία όπως έγινε και με τα υπόλοιπα πανηγύρια του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος είπε οτι γιορτάζει η πόλη των Γαργαλιάνβων και ο Δήμος Τριφυλίας. Ευχήθηκε στους κατοίκους των Γαργαλιάνων και τους κατοίκους του Δήμου Τριφυλίας αλλά και τους επισκέπτες χρόνια πολλά Υγεία ευτυχία και ο πολυούχος ανγιος να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Δείτε Φωτογραφίες και video από την λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης.
Κλίκ στις φωτό για μεγάλο μέγεθος





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έφραξαν οι γραμμές του ΟΤΕ για τη Forthnet

Σε αδιέξοδο οδηγείται η Forthnet, καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει αδυναμία πρόσβασης στη χονδρική του ΟΤΕ λόγω συσσώρευσης μεγάλων οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι προμηθευτές της ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα εναντίον της εταιρείας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις οφειλές της εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί.

«Φραγή λόγω οφειλής»

Ειδικότερα, από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας η............

Forthnet εμφανίζει αδυναμία να υλοποιήσει αιτήματα για νέους πελάτες, καθώς λόγω οφειλών στον ΟΤΕ, έχει διακοπεί η δυνατότητα παραγγελίας νέων γραμμών μέσω του συστήματος που έχει δημιουργηθεί για όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους.

Τουλάχιστον από την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στη Forthnet που περνούν νέα αιτήματα πελατών προς υλοποίηση βρίσκονται προ μιας δυσάρεστης εκπλήξεως, καθώς το σύστημα δεν τους επιτρέπει να περάσουν τα νέα αιτήματα πελατών της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το σύστημα τούς εμφανίζει το μήνυμα «Φραγή λόγω οφειλής των νέων αιτημάτων για πρόσθετες υπηρεσίες».

Οφειλή εκατομμυρίων ευρώ

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ένας πελάτης που θα παραγγείλει από τη Forthnet μια νέα τηλεφωνική σύνδεση δεν θα λάβει κάποια υπηρεσία έως ότου η εταιρεία εξοφλήσει το χρέος της και καταστεί δυνατόν να περαστούν και να υλοποιηθούν τα αιτήματα. Αν και το ποσό της οφειλής δεν έχει γίνει γνωστό, υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα κρούσματα έχουν την τελευταία περίοδο εμφανιστεί και με την On Telecoms, στην οποία οι γραμμές ανοιγοκλείνουν.

Το πλαίσιο δυσκολεύει τα φέσια

Η υπόθεση των οφειλών θυμίζει το παρελθόν με εναλλακτικούς παρόχους που κατέρρευσαν, όπως η Lannet και η Teledome, οι οποίες όμως άφησαν πίσω τους τεράστιες υποχρεώσεις, οι οποίες φυσικά δεν θα πληρωθούν ποτέ. Βέβαια, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, η ΕΕΤΤ έχει διαμορφώσει ένα ελάχιστο πλαίσιο κανόνων που προβλέπουν συγκεκριμένες διαδικασίες σε περίπτωση οφειλών, οι οποίες κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψους της οφειλής. Υπό αυτές τις συνθήκες, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Forthnet μπορεί να βρει διέξοδο στη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Και αυτό διότι πρακτικά πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τέτοιου είδους υποχρεώσεις, πράγμα που είναι αμφίβολο, δεδομένης της χρηματοοικονομικής της εικόνας και της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στη διενέργεια της αύξησης κεφαλαίου των 30 εκατ. ευρώ.

Απλήρωτες υποχρεώσεις… περιεχομένου

Μια αύξηση η οποία δεν λύνει το πρόβλημα αλλά θα προσφέρει ανάσες στην εταιρεία, τόσο στο σκέλος των τραπεζικών δανείων όσο και στο σκέλος της εξυπηρέτησης επειγουσών αναγκών. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα των καθυστερημένων οφειλών έχει επεκταθεί γενικότερα σε προμηθευτές της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Forthnet εμφανίζει αδυναμία να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς εταιρείες παροχής περιεχομένου υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η μη καταβολή των οφειλών στην ώρα τους έχει σημάνει συναγερμό στις εταιρείες αυτές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον της Forthnet.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι η εταιρεία θα μπει σε περιπέτειες, καθώς η εμφάνιση άμεσα απαιτητών υποχρεώσεων περιπλέκει σημαντικά την όποια προσπάθεια μπορεί να καταβάλλεται για την έξοδο από το τούνελ των οικονομικών δυσχερειών.

Ερωτήματα Nova

Δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται προκύπτουν μείζονα ερωτήματα για τη δυνατότητα της Forthnet και της Nova να υλοποιήσουν τη συμφωνία που έχει συνάψουν με τη Super League για τη μετάδοση των αγώνων ποδοσφαίρου. Μια συμφωνία που δεν την έχει διασώσει από τη συνεχή απώλεια συνδρομητών τη φετινή χρονιά. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επιχειρεί στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα, η μελέτη των προηγούμενων οικονομικών καταστάσεων την αποκαλύπτει. Ειδικότερα, στις καταστάσεις εξαμήνου γίνεται σύγκριση των συνδρομητών με αυτούς της 30ής Ιουνίου του 2011 και όχι της 31/12/2011. Ετσι, εμφανίζονται σε ετήσια βάση μικρές απώλειες της τάξεως των 10.000 συνδρομητών. Στο εξάμηνο όμως η Nova έχει χάσει 61.000 ή περίπου 15% του συνόλου του συνδρομητών της. Και αυτό αποτελεί κατάρρευση συνδρομητικής βάσης. Βεβαίως γίνεται προσπάθεια ανάκτησης με προσφορές, αλλά είναι αμφίβολο πόσο μπορεί να είναι αποδοτική, ειδικά σε συνδυασμένα πακέτα, από τη στιγμή που η Forthnet αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε νέες συνδέσεις.

Axia Plus

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται 34 θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Αναλυτικά τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:





Με άρωμα Μεσσηνίας η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας ‘’Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι’’

Η διεθνούς συμπαραγωγής ελληνική ταινία "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" του Γιάννη Σμαραγδή, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το κοινό την Δευτέρα, στην πανελλήνια πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής. Η λαμπερή πρεμιέρα έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, του πρωταγωνιστή της ταινίας Σεμπάστιαν Κοχ που υποδύεται τον Ιωάννη Βαρβάκη, με τους Έλληνες ηθοποιούς, Λάκη Λαζόπουλο, Χριστόφορο Παπακαλιάτη Άκη Σακελλαρίου, καθώς και όλους σχεδόν των συντελεστών της.
Φυσικά η ταινία έχει μέσα έντονο το άρωμα ............

της περιοχής μας, καθώς μέρος των γυρισμάτων ολοκληρώθηκαν στη Μεσσηνία. Για αυτήν την εξέλιξη με το νομό μας να προβάλλεται και να παίρνει... πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τέτοια κορυφαία ταινία, εξαιρετικά καθοριστική ήταν η συμβολή του γιου του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη, Χρήστου Κωνσταντακόπουλου

BEST TV

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παρτίδες πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ

Την ανάκληση παρτίδων πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ χωρίς ανθρακικό που παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (δυσάρεστη οσμή και γεύση) απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ............

συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε, σε δύο παρτίδες πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ 1,5 L χωρίς ανθρακικό, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (δυσάρεστη οσμή και γεύση). Πρόκειται για πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ χωρίς ανθρακικό του 1,5 L με αριθμούς παρτίδας 1022, 1078 και ημερομηνίες λήξης 9-1-13, 21-1-13 αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από την ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου Πατρών. Η εταιρεία, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες προληπτικής ανάκλησης / απόσυρσης.

Οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ ο ΕΦΕΤ ζητά από τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΟΑΕΔ: Καινοτόμες υπηρεσίες για ανέργους, στο νέο portal

Τη δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, προσφέρει η νέα διαδικτυακή πύλη (portal) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζομένους μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών .............

θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, πραγματοποιείται, ηλεκτρονικά, σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μηχανή αναζήτησης του portal, με δυο τρόπους.

Ο ένας είναι ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, μέσω του συγχρονισμού των βάσεων δεδομένων των δύο συστημάτων.

Ο άλλος, ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων, μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

Μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προσφέρονται, επίσης, η καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού, εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης και εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό.

Μπορεί επίσης να γίνει, ηλεκτρονικά, χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του πολίτη στον ΟΑΕΔ και να μειώνεται το διοικητικό κόστος για τις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.

Καθημερινή

Σύσκεψη Καφαντάρη «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και του έργου του οδικού άξονα «Σουληνάρι-Κορυφάσιο».

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, το πρωί, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κου Σταύρου Καλογιάννη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κος Στράτος Σιμόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (2007-2013) και φυσικά ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την.............

πορεία εξέλιξης των διαδικασιών για την οριστική ένταξη στο τομεακό του Υπουργείου, για το έργο του οδικού άξονα «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και του έργου του οδικού άξονα «Σουληνάρι-Κορυφάσιο».

Η υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων αποτελεί πολιτική βούληση και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, συμπατριώτη μας, κου Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, σχετικά με το έργο του οδικού άξονα «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη», κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα Περιφερειακά όργανα προκειμένου να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις και να προχωρήσει η οριστική ένταξη του έργου. Ο κος Καλογιάννης τόνισε ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να επιταχυνθούν η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής στα τμήματα Ριζόμυλος-Σουληνάρι και Πύλος-Μεθώνη. Αναφορικά με το τμήμα Σουληνάρι – Πύλος, το οποίο είναι υψηλού προϋπολογισμού με μεγάλα τεχνικά έργα δόθηκε εντολή να βρεθούν εναλλακτικές οικονομικότερες λύσεις.

Σχετικά με το έργο του οδικού άξονα «Σουληνάρι –Κορυφάσιο», το Υπουργείο έχει ζητήσει και αναμένει άμεσα να παραδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σχετική μελέτη, ώστε να το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η εκτέλεσή του, διότι το έργο θεωρείται εθνικής σημασίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του Υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με τα συγκεκριμένα έργα και δεσμεύτηκε για τη γρήγορη υλοποίησή τους.

Πρόκειται για έργα μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, τα οποία αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και για το Δήμαρχο προσωπικά, σε θέματα διεκδίκησης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κος Δημήτρης Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της σύσκεψης, καθώς διαφαίνεται να τελεσφορούν οι προσπάθειες που καταβάλλει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την υλοποίηση των δυο αυτών έργων.

Κατσίβελας: "Γνωρίζω τα προβλήματα της Υγείας από μέσα"

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των τυπικών διαδικασιών, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, βρίσκεται ο γιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος ορίστηκε διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.

Με αφορμή τη σοβαρή θέση που αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη εποχή, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε χθες στο «Θ»: «Με τις αναγκαστικές επιλογές που υπάρχουν στην οικονομία, εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε το προϊόν της Υγείας, να προσφέρουμε στον κόσμο, στους πολίτες, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες της Υγείας, την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αυτό έκανα στη ζωή μου κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, αυτό έχω ως αρχή να κάνω και τώρα».

Όσο για την επαφή του με τα προβλήματα στον ιατρικό χώρο, ο .............

γιατρός που υπηρετεί σήμερα στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων λέει: «Είχα την ευκαιρία να περάσω από πολλά νοσοκομεία, έχω σπουδάσει στα Γιάννενα, έχω ζήσει στη Μεσσηνία, έχω κάνει όλη την ιατρική μου καριέρα, οπότε γνωρίζω τα προβλήματα της Υγείας μέσα από το χώρο της Υγείας. Τα ξέρω και από τη μεριά του γιατρού και από τη μεριά του αρρώστου».

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε ο κ. Κατσίβελας και το ρόλο που θα έχει ο επίσης Μεσσήνιος, Χρήστος Γιάνναρης, που μόλις τοποθετήθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και με τον οποίο θα υπάρξει φυσικά συνεργασία.

Θάρρος

Απεργία των εργαζομένων της ΕΑΣ για τις Συμβ. Εργασίας

Να «πέσουν» από την Κλαδική τους στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Στόχος, όπως σημειώνεται, να μειωθεί το εργασιακό κόστος κατά 25%, όπως προτείνει, μεταξύ άλλων, η μελέτη βιωσιμότητας που έχει γίνει για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Το εργασιακό ήταν το μόνο θέμα συζήτησης στο ...........

Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ τη Δευτέρα το βράδυ, όπου αποφασίστηκε εντός 10 ημερών να έχει κοινοποιηθεί η πρόταση στο Σωματείο Εργαζομένων της συνεταιριστικής οργάνωσης, να έχει γίνει διάλογος με το προσωπικό, και να ενημερωθεί η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Κώστας Κατσούλης, χαρακτηρίζει τη μελέτη βιωσιμότητας «εργαλείο» που αναλύει όλη την κατάσταση της Ένωσης και δείχνει πώς πρέπει να λειτουργήσει η επιχείρηση για να είναι βιώσιμη. Όπως λέει, για να συνεχίσει να υπάρχει η οργάνωση, πρέπει να γίνουν κερδοφόρες οι δράσεις της. Αναφερόμενος στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που προτείνεται στους εργαζόμενους, ο πρόεδρος αναφέρει ότι θα ξεκινά από τα 650 ευρώ συν τα επιδόματα που προβλέπονται.

Εν τω μεταξύ, 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, λόγω της καταγγελίας της κλαδικής σύμβασης στην οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Η συμμετοχή στην απεργία αναμένεται να είναι μαζική. Δε θα κλειδώσουμε την πόρτα της ΕΑΣ, αλλά πιστεύω ότι θα συμμετέχουν όλοι» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, Ηλίας Μπελεχρής.

Όσο για την πρόταση της διοίκησης της ΕΑΣ να υπογραφεί Εθνική Συλλογική, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε δοθεί επισήμως στο Σωματείο, ωστόσο είχε μαθευτεί τι περίπου περιλαμβάνει για τους 80 μόνιμους εργαζόμενους της επιχείρησης. «Όταν την πάρουμε, θα κάνουμε συμβούλιο να τη συζητήσουμε» σημείωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος πρόσθεσε: «Εμείς διεκδικούμε υπογραφή Κλαδικής με τρία βασικά επιδόματα (σπουδών, τέκνων, τριετιών)».

Τέλος, σχολίασε ότι στον εργασιακό χώρο της Ένωσης επικρατεί έντονη ανησυχία, αλλά και απογοήτευση, γιατί ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, η διοίκηση το μόνο ενδιαφέρον που έδειξε ήταν για τη μείωση των μισθών.

Η Εθνική Συλλογική

Οι μεικτές αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για υπαλλήλους άνω των 25 ετών (ισχύει από 14/2/2012), έχουν ως εξής:

Μισθός άγαμου:

-Χωρίς προϋπηρεσία: 586,08 ευρώ

-Με 1 τριετία: 644,69 ευρώ

-Με 2 τριετίες: 703,30 ευρώ

-Με 3 τριετίες: 761,90 ευρώ

Μισθός έγγαμου:

-Χωρίς προϋπηρεσία: 644,69 ευρώ

-Με 1 τριετία: 703,30 ευρώ

-Με 2 τριετίες: 761,91 ευρώ

-Με 3 τριετίες: 820,51 ευρώ

Θάρρος

Σαν το παιδί που φώναζε… «Λύκος!»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε ξανά για τα «πήγαινε-έλα» της «εισαγόμενης» τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα Γραφεία των δύο άλλων συνθετικών παραγόντων της «εγχώριας» τρόικα και συναφών Υπουργών, για τις κόντρες στο τι εκείνοι ζητάνε και τι εμείς τους δίνουμε στα φανερά, (και ΟΛΟΙ υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν και… «κρυφά» για τα οποία ΔΕΝ βλέπουμε, ΔΕΝ ακούμε και ΔΕΝ διαβάζουμε…τίποτε στα ΜΜΕ!...)

Πριν δυο εβδομάδες είχαν έρθει στην Αθήνα, είδαν, .............

μελέτησαν και απέρριψαν και στη συνέχεια αποχώρησαν υποσχόμενοι να έλθουν ξανά…
Και «παγώσαμε» όλοι οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με το φόβο:
«ΑΜΑΝ λέτε να μην ξαναέρθουν;»
«Λέτε να μην μας δώσουν την επόμενη δόση;»
«Λέτε να ήρθε το…τέλος μας;»
« Λέτε, λέτε, λέτε;…»

Και, ξαφνικά, «τσουπ» πριν μερικές μέρες ήρθαν, είδαν, μελέτησαν και όπως φαίνεται και πάλι απέρριψαν αυτά που τους προτείνουμε και μάλλον αποχωρούν εάν δεν έχουν ήδη αποχωρήσει τώρα που εσείς διαβάζετε τις σκέψεις μου στο αγαπημένο σας blog...
Ήρθε στο νου μου, έτσι στα καλά καθούμενα κατά πως το λέει και η λαϊκή έκφραση, η μαργαρίτα που τη μαδούνε τα ερωτευμένα παιδιά φύλλο-φύλλο λέγοντας εναλλάξ «με αγαπάει, δεν με αγαπάει, με αγαπάει, δεν με αγαπάει…»
Και ελπίζουν τα ερωτευμένα παιδιά η Τύχη να το φέρει έτσι ώστε με το τελευταίο φυλλαράκι η επιλογή να είναι, φυσικά, «ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ…»

Από το καλοκαίρι του 2010, εποχή Πρωθυπουργίας του διδάσκοντος τώρα στο Harvard κ Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου, στην συνέχεις επί της Πρωθυπουργίας της πρώτης Συγκυβέρνησης του κ Παπαδήμου με τα τρία συνεργαζόμενα (για την ΣΩΤΗΡΙΑ μας, φυσικά) Κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της «Νέας» Ν.Δ (του κ Σαμαρά) και του «εκλιπόντος» από τη Βουλή ΛΑΟΣ είχαμε αρχίσει να ακούμε «έρχεται, αμάν δεν έρχεται η επόμενη δόση» η οποία στη συνέχεια…ΕΡΧΟΤΑΝ κανονικότατα!
Αφού, μάλλον, έπεφταν και άλλες «άγνωστες στο Λαό «υπογραφές!..»
Και το «έρχεται-δεν-έρχεται» συνεχίστηκε στη δεύτερη Συγκυβέρνηση της «Νέας» ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του «νέο-Φώτιστου» Κόμματος της ΔΗΜΑΡ με Πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά…
Σφίγγεται το στομάχι μας (που για μυριάδες Ελλήνων είναι συχνά άδειο), σφίγγουν πολλοί γροθιές και δόντια, και αρχίζουν οι ταχυπαλμίες που προκαλεί ο φόβος στη σκέψη «ρε, έχει πλάκα να μην έρθει η επόμενη δόση!..»

Από το καλοκαίρι του 2010 «οι επόμενες δόσεις» έρχονται με την ίδια ρέγουλα και ας παραπονιέται η «εισαγόμενη» τρόικα ότι η αντίστοιχη «εγχώρια» συνεχώς αποφασίζει και ψηφίζει αλλά μάλλον δεν θέλει ή δεν τολμά ή δεν μπορεί να…εφαρμόσει αυτά που…αποφάσισε και υπερψήφισε!...
Εθισθήκαμε ως Λαός στο “προτείναμε, απέρριψαν, αντιπροτείναμε, αποδέχτηκαν, ψηφίσαμε και δεν εφαρμόσαμε» αλλά οι «δόσεις» έρχονται κανονικά…
Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι όντως στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας ΔΕΝ θα συζητηθεί το θέμα μας και όπως φαίνεται το ελληνικό «πακέτο» ΔΕΝ θα είναι στην ατζέντα στις 18ης και 19ης Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες…

Αρχές Οκτώβρη, άρχισαν πάλι τα σενάρια και οι υποθέσεις με αναφορά στις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου αλλά κανείς ΔΕΝ μας λέει αυτό που…κολλάει!...
Θυμήθηκα το παιδί που φώναζε, για πλάκα, Λύκος αλλά αφού οι συγχωριανοί του κουράστηκαν όταν ήρθε, τελικά, ο Λύκος ΔΕΝ ξυπνήσανε!
Λέτε αυτή τη φορά να ΜΗΝ έρθει η επόμενη…δόση;
Δηλαδή να μας έχουν οδηγήσει ως Λαό στο σημείο όπως συχνά έχω δει με συγγενείς καρκινοπαθών «τελικού σταδίου» που εύχονται, όχι από κακία ή απανθρωπιά ή έλλειψη αγάπης, αλλά από ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ συναισθηματική και σωματική, «ο Θεός να τους…αναπαύσει;»

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την επέκταση ΠΟΠ Καλαμάτα στις βρώσιμες ελιές.

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτσαρή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στις βρώσιμες ελιές.

Στην ερώτηση του ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτά τον κ. Τσαυτσαρή την θεση του υπουργείου για το ΠΟΠ Καλαμάτα και στους όμορους Νομούς της μεσσηνίας αλλα ταυτόχρονα ρωτά τον κ. Τσαυτσαρή αν το υπουργείο θα απορρίψει τις θεσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών που ζητάνε Εθνικό ΠΟΠ για να συμπεριληφθούν και άλλοι νομοί αλλιώς να καταργηθεί και το ΠΟΠ Καλαμάτα.

Αναλυτικά η ερώτηση του Κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:


ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΘΕΜΑ : Επέκταση ΠΟΠ για τις βρώσιμες ελιές Καλαμών

Μετά από την συγκατάθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ως δικαιούχος της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Καλαμάτα για την βρώσιμη ελιά, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) έχει αναθέσει, την εκπόνηση σχετικής μελέτης για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ πέραν της Μεσσηνίας, στις όμορες περιοχές της Λακωνίας της Ηλείας και της Αρκαδία, δηλαδή της Νότιας Πελοποννήσου γενικότερα.

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) όμως, με παρέμβασή της, ζητά την καθιέρωση Εθνικού ΠΟΠ για την βρώσιμη ελιά , που θα συμπεριλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή βρώσιμης ελιάς από τις περιοχές των Νομών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας και νοτιότερα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε να καταργηθεί !!! το ΠΟΠ Καλαμάτα.
Επειδή η ονομασία ΠΟΠ θα πρέπει να αναφέρεται σε περιορισμένη γεωγραφική έκταση και παραγωγή, προκειμένου αυτό να μπορεί να ελεγχθεί.
Επειδή οι ονομασίες προέλευσης αποτελούν στοιχεία ταυτότητας ενός προϊόντος που προέρχεται από έναν δεδομένο εδαφικό χώρο.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. κ. Υπουργός

1.] Ποια η θέση του Υπουργείου για την αιτούμενη από την ΕΔΟΕΕ επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα για την βρώσιμη ελιά , πέραν της Μεσσηνίας, στου όμορους Νομούς ;.

2.] Θα απορρίψει το Υπουργείο τις θέσεις της ΠΕΜΕΤΕ ; .

3.] Πως θα προστατευθεί η βρώσιμη ελιά Καλαμών , από τυποποιητές βρώσιμης ελιάς άλλων Χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που στις εξαγωγές τους χρησιμοποιούν το όνομα Kalamata olives ;. -

Αθήνα 3 - 10 - 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας. [ 2/10/2012 ]



Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΖΑΔΕΣ

Η δεύτερη εκδήλωση του αφιερώματος στους Τριφύλιους λογοτέχνες θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, στις 8.00 μ.μ.
Ο τιμώμενος λογοτέχνης θα είναι ο Κυπαρίσσιος ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΖΑΔΕΣ, δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του. Η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί έχει τίτλο «Δημοσθένης Ζαδές: Ο Κυπαρίσσιος λογοτέχνης, ο πεζογράφος, ο ποιητής, ο κριτικός» και θα γίνει από τον εκπαιδευτικό – λογοτέχνη Στάθη Παρασκευόπουλο. Ποιήματα και διηγήματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Κοινωφελής ............

Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων. Στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν.
Τα επόμενα αφιερώματα θα αφορούν τον ποιητή ΤΙΤΟ ΑΙΝΕΙΑ το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα
Φιλιατρά στις 7.30 στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή το Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον πεζογράφο ΘΕΜΗ ΤΡΙΦΥΛΙΟ την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στις 8.00 μ.μ. στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη με ομιλητή το φιλόλογο-συγγραφέα Άγγελο Λάππα.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο.



Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

4η ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Εμπλοκή του Οδ. Βουδούρη σε Ίδρυμα των Ρέστη και Πάλλη

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του «Έθνους της Κυριακής» με ..........

το πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ που ανατρέπει τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης Καρούζου, φέρνοντας στο φως κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακίνητων σε εικονικές τιμές μέσω υπεράκτιων και αλλοδαπών εταιρειών, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Το ενδιαφέρον για τους Μεσσήνιους έγκειται στο εξής: στο Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Palis Foundation», στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Αναστάσιος Πάλλης και επίτιμος πρόεδρος ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, θέση στο Δ.Σ. ως μέλος έχει και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης.

Στις 250 σελίδες του πορίσματος που έχει στη διάθεσή του το «Έθνος της Κυριακής» διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρων εισοδήματος για μεταβιβάσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά, νύξη, υπαινιγμός ή καταγγελία για εμπλοκή στην υπόθεση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΓΩΝΙΑ για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μεσσηνία εκφράστηκε στη χθεσινή συνάντηση των δημάρχων της Μεσσηνίας με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, ο οποίος θα βρίσκεται στη Μεσσηνία και σήμερα.
Παράλληλα στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε η ενοικίαση οικοπέδου ένα χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης.
Αντιδράσεις για το θάψιμο σκουπιδιών στη Μεγαλόπολη, δέκα ερωτήματα και δέκα απαντήσεις από τον γραμματέα του ΠΕΣΥ Λάμπρο Μπούκλη.
● Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τα σκουπίδια στη Μεσσηνία είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», ενώ στην πρώτη σελίδα προβάλλονται:
● ΣΟΚ στην αγορά της Κυπαρισσίας από την υποτονική κίνηση με τους επαγγελματίες να εκπέμπουν SOS και να παλεύουν να αποφύγουν το λουκέτο.
● ΠΟΡΕΙΑ διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας που παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
● ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ της ΕΑΣ Μεσσηνίας ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα για τη βρώσιμη ελιά.
● ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στην ανεργία και την ακρίβεια η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
● ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Μηδέν στη Σουηδία για βιντεοπροβολές.
● ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και γιορτάζουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!