Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο κατά των νέων συσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν στην Τρίπολη οι τρίτεκνοι της Πελοποννήσου. Με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/10/2012, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Καλούνται όλοι οι τρίτεκνοι της περιφέρειας, με ευθύνη των ..........

τοπικών τους συλλόγων, να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Τρίπολης και να βροντοφωνάξουν "όχι" στα νέα μέτρα που οδηγούν σε εξαθλίωση τις πολλυμελείς οικογένειες.Αμέσως μετά τις ομιλίες που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της αρκαδικής πρωτεύουσας οι τρίτεκνοι θα κατευθυνθούν προς την περιφέρεια Πελοποννήσου και συμβολικά θα παραδώσουν στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής 'Ενωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς. Σύντομη παρέμβαση θα κάνει το μέλος της Διοίκησης της Πανελλαδικής Ένωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων της Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ την κινητοποίηση θα χαιρετίσουν όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων τριτέκνων της Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 10/10/12 στις 10 το πρωί όλοι στην Τρίπολη, την Τετάρτη στην καρδιά της Πελοποννήσου θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά της μεγάλης οικογένειας των τριτέκνων της περιφέρειας.Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα νέα άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα.Φίλοι τρίτεκνοι μην ξεχνάτε ότι αν δεν παλεύουμε καθημερινά γι αυτά που θέλουμε τότε θα χάσουμε και αυτά που έχουμε.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση προς την Τρίπολη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους τους δηλώνοντας συμμετοχή. Η παρουσία όλων των τριτέκνων της περιφέρειας κρίνεται αναγκαία για να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ηχηρό μήνυμα προς την τρόικα αλλά και προς την κυβέρνηση από την Πελοπόννησο.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ - ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ - ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΩΡΑ.


«Εσπερινό σχόλιο» παραμονή άφιξης της κ Μέρκελ!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στην ευλογημένη και στο πέρασμα των αιώνων αιματοβαμμένη από αγώνες για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ αυτή γη, στην πόλη της Αθήνας όπου ακόμη δεσπόζει ο Παρθενώνας της Ακρόπολης υπενθυμίζοντας τον «χρυσό αιώνα» του Περικλή και το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μου είναι εντελώς, μα εντελώς αδιανόητο, να δεχτώ – χωρίς σχόλιο – ότι αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ θα σχολιαστούν ανά την Υφήλιο ως «πικρή ένδειξη κατάλυσης της…Δημοκρατίας!»
Οχι κανείς δεν θα ήθελε, ούτε για ένα χιλιοστό του...........

δευτερολέπτου, να κινδυνεύσει η ασφάλεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ!!!
Αλλά δεν συνιστά αποδεικτικό Δημοκρατικής νοοτροπίας η απαγόρευση κάθε είδους συγκέντρωσης, πορείας και διαδηλώσεων στην Αθήνα αύριο…

Εγώ εμμένω σε προηγούμενη ερμηνεία μου, που ΔΕΝ εξαντλείται στη στήριξη της Συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη) από την επικείμενη επίσκεψη της κ Μέρκελ στην Αθήνα…
ΕΑΝ, επαναλαμβάνω, εάν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος ήταν να δείξει Ε<ΜΠΡΑΚΤΑ η πανίσχυρη γυναίκα-ηγέτης της Γερμανίας, της Ε.Ε. και της Υφηλίου την στήριξή της στον κ Σαμαρά και την «εγχώρια» τρόικα θα μπορούσε: Να ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (όπως έκανε και για το ολιγόωρο ταξίδι της στην Αθήνα) τον κ Σαμαρά στο Βερολίνο, να κλειστούν σε ένα από τα γραφεία της Γερμανικής Καγκελαρίας και μετά από μια τρίωρη «συνεργασία» να βγούνε ΜΑΖΙ μπροστά στους εκπροσώπους των Διεθνών ΜΜΕ και να ανακοινώσει η κ Μέρκελ ότι διαπίστωσε πως η Συγκυβέρνηση των τριών Κομμάτων και τριών Αρχηγών της Ελλάδας «βαδίζει σωστά και συνετά, πληροί κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της, και για τους λόγους αυτούς ΕΧΕΙ την ΠΛΗΡΗ στήριξη της ιδίας και της χώρας της!...» Αντίθετα οι ανακοινώσεις για πρωτοφανείς ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ κινήσεων των πολιτών της Αθήνας, η κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών και η εφαρμογή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, μαζί με την – μακριά από την Ελλάδα και τους Έλληνες – πιθανότητα να «κινδυνεύσει» η ασφάλεια της κ Μέρκελ ΚΑΙ εκθέτουν τη χώρα μας ΚΑΙ δεν νομίζω ότι συντρέχουν με τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οικονομικές ερμηνείες αυτής της επίσκεψης!... Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, αλλά εμείς είμαστε κοινοί θνητοί και δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες… Μαθαίνουμε, όμως, ότι οσονούπω καταφθάνει στην Αθήνα και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κ Νταβούτογλου για «συζητήσεις» και από τα Διεθνή ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές βλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας και το Ρωσικό αποβατικό NOVOCHERKASSK του οποίου οι πεζοναύτες παρήλασαν στη Λήμνο. συνεχίζει να πλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα… Καλησπέρα σας με αγάπη…

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ. Στις 11 οκτωβρίου η καταβολή του.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του Ε΄διμήνου του 2012, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφλίσεων (ΟΓΑ).

Πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι...........

πληρωμές θα καταβληθούν με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ).

Difer News

Της τρελής στο twitter για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων, με αφορμή την άφιξη της Angela Merkel, το διαδίκτυο πήρε «φωτιά».

Οι χρήστες του Twitter επιστράτευσαν το χιούμορ τους και σχολίασαν την είδηση με το δικό τους τρόπο: Ιδού ορισμένα tweets:

Ιδού μερικά:.............


«Πήγα να προσθέσω τα έξοδα του μήνα και το κομπιουτεράκι αρνείται να δώσει αποτέλεσμα. Φοβάται τη συνάθροιση»

«Προσοχή αύριο και μόνος σου να είσαι, πάλι για συνάθροιση πιάνεται γιατί κουβαλάς τα τρία σου»

«Ζητούνται 3 άτομα γ αύριο,να κάνουμε μια συνάθροιση άνω των 3ων.. ''η χούντα δεν τελείωσε το '73'' τοίχος στην Κέρκυρα»

«Η κυβέρνηση πρόσθεσε μια πινελιά στο σχέδιο μου. Εγώ θα απαγόρευα μόνο τις πορείες όχι κάθε δημόσια συνάθροιση. Εύγε της για την πρωτοβουλία»

«Με απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύεται αύριο από 9.00-22:00 για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε συνάθροιση 3 ή περισσοτέρων retweets στο ίδιο tweet»

«7.000 μπάτσοι στο κέντρο της Αθήνας, δεν θεωρείται συνάθροιση;;»

«Αύριο πάνω από ένα μένσιον και ένα ριτουίτ στο ίδιο άτομο, θα θεωρηθεί συνάθροιση. Το νου σας»

«Δηλαδή αύριο τα ΜΑΤ θα δέρνουν με το χάρακα; Πόσα cm θα πρέπει να απέχεις απ'τους γύρω σου για να μην το θεωρήσουν συνάθροιση;»

«Μα δεν αποτελούμε συνάθροιση. Είμαστε ο καθ’ένας μόνος του»

«Μέχρι τρεις είναι δεσμός, από'κει και πάνω είναι συνάθροιση και απαγορεύεται».

«Εγώ πάντως θα πάω δουλειά αύριο στο κέντρο, και λέω να πάρω και τις 5 προσωπικότητες μου μαζί. Ελπίζω να μην με συλλάβουν για συνάθροιση».

«Θέλεις να έρθεις αύριο το πρωί μωρό μου να κάνουμε μια απαγορευμένη συνάθροιση;»

«Έκτακτο: Απαγορεύονται όλα τα ματς 5Χ5 αύριο. Πάνω από 3 θεωρείται συνάθροιση...»

Enikos.gr

Παρτηριούχοι Μεσσηνίας: Διαμαρτυρία στον Αλευρά για το πετρέλαιο Θέρμανσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά θα κάνουν άυριο Τρίτην 9 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί τα μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας.

Το Σωματείο σύμφωνα με ομόφωνη διακήρυξη όλων των σωματείων της χώρας απαιτεί: να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα, να παταχθεί το λαθρεμπόριο.
Τα μέλη ζητούν ακόμη την ακύρωση των ........

προστίμων του συστήματος "Ηφαιστος".

Αμπελουργοί: Υποχρεωτική η Υποβολή δήλωσης συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τον ΚΑΝ (ΕΚ) 436/2009 οι αμπελουργοί πρέπει να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα στοιχεία του παραρτήματος Ι Ι.

Οι δηλώσεις συγκομιδής (παράρτημα ΙΙ) ...........

ελέγχονται κατά την υποβολή τους από την αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ως προς την "αμπελουργική έκταση εκμετάλλευσης" σύμφωνα με τα στοιχεία του Μηχανογραφημένου Αμπελουργικού Μητρώου.
Οι δηλώσεις συγκομιδής συμπληρώνονται από τους παραγωγούς στα γραφεία 213 και 235 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, (Διοικητήριο, 2ος όροφος, τηλ. 27213-61213 και 27213-61235) στην Καλαμάτα και στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΥΛΟΥ.

Σας γνωρίζουμε ότι η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής είναι υποχρεωτική και απαραίτητη προκειμένου να συμμετάσχει ο παραγωγός στα προγράμματα αναδιάρθρωσης, εκρίζωσης κ.λ.π
Οι δηλώσεις συγκομιδής πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2012.

Αλλάζουν (πάλι) το σύστημα των αποδείξεων

Με υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Αλογοσκούφη, φτιάξαμε ένα σύστημα «πριμοδότησης» των φορολογουμένων για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες. Με υπουργό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φτιάξαμε ένα σύστημα πριμοδότησης (έστω και με λιγότερα χρήματα) για τη συλλογή όλων των αποδείξεων. Με υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταργήσαμε το σύστημα πριμοδότησης.
Και με υπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα,..............

σκεφτόμαστε να το επαναφέρουμε στην μορφή που ήταν επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Στις φορολογικές δηλώσεις του 2009, μπορούσαμε να υποβάλλουμε αποδείξεις από εστιατόρια, γυμναστήρια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς μεσίτες ωδεία κλπ. Το άθροισμα αυτών των δαπανών, μπορούσε να φτάσει στα 20.000 ευρώ κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε έκπτωση φόρου της τάξεως των 3200 ευρώ (αν το εισόδημά μας ήταν αρκετά υψηλό ώστε να δικαιολογεί μια τέτοια έκπτωση).

Το υπουργείο Οικονομικών, σκέφτεται να επαναφέρει ένα παρεμφερές σύστημα. Δηλαδή, οι αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους, να αφαιρούνται ακόμη και σε ποσοστό 100% από το φορολογητέο εισόδημα χαρίζοντας έκπτωση φόρου η οποία θα φτάνει και στο 35% της αξίας της απόδειξης (σ.σ μην ξεχνάμε ότι με βάση το κυρίαρχο σενάριο, ο υψηλότερος συντελεστής της νέας φορολογικής κλίμακας θα είναι 35%). Σωστά το σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών και από ένα τέτοιο μέτρο μπορούν να κερδίσουν πολλά χρήματα. Και να γιατί.

Το μέτρο θα κοστίζει έως 35% επί της αξίας της απόδειξης. Και λέμε «έως» διότι δεν δηλώνουν όλοι εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. Τουλάχιστον οι 3 στους πέντε είναι κάτω από αυτό το όριο. Που σημαίνει ότι η φορολογική έκπτωση, θα πέφτει στο 10% ή στο 18% της αξίας της απόδειξης

Δεδομένου ότι όλοι οι επαγγελματίες θα φορολογούνται με συντελεστή 35%, το υπουργείο Οικονομικών αυτομάτως θα παίρνει πίσω όλο το ποσό που θα πληρώνει ως έκπτωση και ακόμη περισσότερο.

Το πραγματικό όφελος θα έρθει από την είσπραξη του ΦΠΑ (23%) τον οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον εισέπραττε ποτέ.

Με βάση το προωθούμενο σχέδιο, οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν δεν θα γίνονται εκ των προτέρων γνωστές. Ο φορολογούμενος θα μαζεύει τα πάντα και στο τέλος της χρονιάς, θα ενημερώνεται για το ποιες αποδείξεις θα μπορούν να του εξασφαλίζουν φορολογικό μπόνους.

Το μέτρο προγραμματίζεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το όφελος θα φανεί στην τσέπη των φορολογουμένων με τις φορολογικές δηλώσεις του 2014.

Finacial press

ΣΧΟΛΙΟ

Η όλη κατάσταση με τις αποδείξεις και το τι θα ισχύσει θυμίζει την παροιμία "Δουλειά δεν είχε ο Διάολος γ......γε τα παιδιά του"!!!!!!

Τέλη κυκλοφορίας 2013: Πότε πως και πόσο θα πληρώσουμε.

 Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε.

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αλλαγή του καθεστώτος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αφού δεν θα λάβουμε τα γνωστά σε όλους μας ειδοποιητήρια τα ερωτήματα που βασανίζουν τους πολίτες είναι κατα βάση το Πότε θα είναι διαθέσιμα τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια, Πόσο, που και μέχρι πότε θα πρέπει να πληρώσουμε;
Το Φιλιατρά Νews έψαξε βρήκε και σας λύνει όλες σας τις απορίες.
Διαβάστε αναλυτικά:


Πότε θα φορτωθούν στο taxisnet τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας 2013;

Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα ανέβουν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας για το 2013.
Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 θα είναι διαθέσιμα στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών.
Για όσους είναι εγγεγραμμένμοι και πιστοποιημένοι στο taxisnet θα μπορούν με τους κωδικούς τους να μπουν στο σύστημα και με βλάση τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος να δούν το ειδοποίητήριο ή θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.
Το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο είναι ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσής τους για το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο όχημά τους.
Αν την φορολογική σας δήλωση την κάνει κάποιος λογιστής, σίγουρα θα έχει αποκτήσει κωδικούς του taxis net που θα αφορούν εσάς. Μπορείτε να απευθυνθείτε και στον λογιστή σας.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Πως θα πληρώσουμε

Τα τέλη θα εξοφληθούν όπως οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή και το μόνο αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους από την τράπεζα, ή τα ΕΛΤΑ, ή την εφορία. (όπου υπάρχουν ακόμη ταμεία στις εφορίες και φυσικά εφορίες....)
Επίσης δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας θα έχουν και όσοι πολίτες έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονική τραπεζική εξυπηρέτηση μέσω του ηλεκτρονικού τους Υπολογιστή. Το γνωστό σε όλους μας Internet Banking. Για αυτήν την δυνατότητα απευθυνθείτε στην τράπεζα σας.
Σε κάθε περίπτωση, αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Πώς θα βεβαιωθεί το τέλος;

Το τέλος θα βεβαιωθεί στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ, όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του taxisnet και εφόσον δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο. ΠΡΟΣΟΣΧΗ λοιπόν μην πληρώσετε κερατιάτικα.

Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το αν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος.
Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Και αν δεν πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας; Πως θα ξέρουν ότι δεν τα πλήρωσα;

Κι όμως θα το ξέρουν.....
Αν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, θα «μπλοκάρεται» η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Αν κάποιος πολίτης, δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τα τέλη το πόσο διπλασιάζεται.
Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.
Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης.

Γιατί έγινε όλη αυτή η αλλαγή στον τρόπο ειδοποίησης και πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013;

Η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας κρίθηκε απαραίτητη να γίνει, με σκοπό την εξοικονόμηση περίπου 80 εκατομμυρίων Ευρώ που θα έπρεπε να δαπανήσει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εκτυπώσει τα ειδοποιητήρια, να τα αποστείλει αλλά και για να παραχθούν και τα σήματα τελών κυκλοφορίας.

Τι ποσό θα πληρώσουμε για τέλη Κυκλοφορίας 2013;



Ελπίζουμε ο οδηγός αυτός να σας φάνηκε χρήσιμος. Οι πληροφορίες πάρθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν.
Για οποιαδήποτε αλλαγή δεν φέρουμε ευθύνη.

Του πρώην Διαχειριστή μας

UPDATE
EKTYΠΩΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013


Ακούει κανείς;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Δυσώδης η οσμή των σκανδάλων και φανερή η αλλαγή πλεύσης των Ελλήνων σε λογικές υπεραπλούστευσης μεν, καθαρότητας δε.

Οι εξουσίες που ορίζει το Σύνταγμα έχουν τόσο δυσδιάκριτα καθήκοντα που αλληλοκαλύπτονται και αλληλοεξαρτώνται, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η στασιμότητα και η αδράνεια κυρίως στην απόδοση της δικαιοσύνης και της εν γένει λειτουργίας του κράτους.

Οι πολίτες όμως που έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε..........

όσα ορίζει το Σύνταγμα, απαιτούν πλέον μετά από πολλά χρόνια βούρκου και σαπίλας της πολιτικής μας ζωής να χυθεί άπλετο φως και οι επίορκοι να πληρώσουν.
Να πληρώσουν για τις χαμένες ελπίδες μας, για τη μαυρίλα που επιφύλαξαν στη ζωή μας, για τις ευκαιρίες της Χώρας μας που πέταξαν στα σκουπίδια, για τον παράνομο πλουτισμό ορισμένων κ.α. πολλά.
Ζητούν από την κυβέρνηση κυρίως, να κάνει το τολμηρό βήμα και όπου πρέπει να πληγώσει ακόμη και την ίδια της τη σάρκα, για να ξεκαθαρίσει μία και καλή το απόστημα.

Ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία του πολιτικού μας συστήματος να ενεργήσει έξω από λογικές συναδελφικότητας, κομματικής αλληλεγγύης και κοινής πορείας για να κερδίσει πάλι το λαό.
Αν δεν το κάνει, αν ξανακαλυφθεί η κόπρος του Αυγεία ,τότε οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες και ως διαφαίνεται θα είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία όλων των κομμάτων με τη μορφή που ξέρουμε από τη μεταπολίτευση και μετά.
Η αποδοχή ακραίων θέσεων και η φανερή μεταστροφή του λαού, έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τα κέντρα εξουσίας και με την απαιτούμενη βούληση να έχουν κάνει εκείνα τα βήματα που ζητάει η πλειοψηφία των Ελλήνων, αντί να περιορίζονται στην καταδίκη του "φαινομένου".

Αντί αυτού βλέπουμε πως τους αρκούν οι επιδερμικές εξυγιάνσεις και θεωρούν πως οι υψηλές κορώνες εναντίον των εκφραστών των άκρων θα κάμψει το φρόνημα των συμφωνούντων, ενώ παράλληλα συνεχίζουν απτόητοι λογικές που μας οδήγησαν στην κατάσταση του σήμερα.

Η κοινωνία μας και κυρίως οι νέοι επιθυμούν κάθαρση και αξιοκρατία,αναζητούν την ελπίδα και επιθυμούν διακαώς, επιτέλους οι επίορκοι να πληρώσουν, λοξοκοιτάζοντας προς τα άκρα και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχει θορυβήσει τους εμπνευστές της διατήρησης των λιμναζόντων υδάτων.

Ένα απλό καμπανάκι κρούω και ελπίζω να το ακούσει κάποιος!

Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς - συνταξιούχους

Τέλος εποχής για τα τεκμήρια διαβίωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους με την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου από το 2013.

Τα τεκμήρια, σύμφωνα με την "Ημερησία", θα διατηρηθούν και ενδεχομένως θα ενισχυθούν για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δικλείδα ασφαλείας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων.

"Με την εφαρμογή του περιουσιολογίου στο ...........

οποίο θα περιέχονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, τα τεκμήρια διαβίωσης δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης" σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

"Όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισοδήματα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια", υπογραμμίζει.

Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους που ασκούν ατομική επιχείρηση ώστε να "πιάνουν" όσους εμφανίζονται στην εφορία με πολύ χαμηλά εισοδήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό η εφορία προσδιορίζει ένα "τεκμαρτό" εισόδημα. Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δυο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.

Στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι με τη θέσπιση του νέου τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα φουντώσει η φοροδιαφυγή.

Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και η εφαρμογή ενός φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα των επιτηδευματιών αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την φορολογική τους επιβάρυνση.

Όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών πολλοί για να μειώσουν τις φοροεπιβαρύνσεις, θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα εισοδήματά τους είτε μη κόβοντας αποδείξεις είτε φουσκώνοντας τις επαγγελματικές δαπάνες που αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Για τον λόγο αυτό τα τεκμήρια διαβίωσης θα αποτελούν μια από τις δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των αυτοαπασχολούμενων.

Το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει από το επόμενο έτος να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, μέσω της κατάρτισης του Περιουσιολογίου, ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, καθώς επίσης και για όλες τις αποταμιεύσεις του, δηλαδή τις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.

News24|7

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα πετρελαίου [ VIDEO ]

Πώς θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου; Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το πάρουν. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για όλη τη χώρα...

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.




Αγρότης δηλώνει εισόδημα πείνας 496 ευρώ και έχει καταθέσεις 12 εκατ.

Στοιχεία – φωτιά προκύπτουν από την πρώτη διασταύρωση της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» από τη διασταύρωση των στοιχείων της λίστας μέσω του online «εργαλείου» που προσφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκύπτουν περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» ότι υποκρύπτεται φοροδιαφυγή.

Ας δούμε μερικές από αυτές:...........

- Αγρότης από την Ήπειρο, με εισοδήματα τόσο εξαιρετικά χαμηλά (μόλις 496 ευρώ κατά δήλωσή του!) που δεν θα μπορούσε ούτε να φάει, έχει στο εξωτερικό το εξωφρενικό ποσό των 12.587.184 ευρώ!

- Σουβλατζής στην Αττική που έκανε έναρξη το 2009 και διακοπή μόλις σαράντα μέρες μετά, είχε μηδενικό εισόδημα, αλλά τεράστιες καταθέσεις ύψους σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ.

- Κηπουρός στην Δυτική Μακεδονία, δηλώνει μόλις 2.275 ευρώ το χρόνο στην Εφορία αλλά έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 610.000 ευρώ!

- Πλανόδιος λαχειοπώλης της Αθήνας με ετήσιο εισόδημα 2.530 ευρώ, έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό των 357.202 ευρώ.

- Ταξιτζής που έχει διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητά του από το 2005 στην Αττική, δήλωσε στην Εφορία μόνο 333 ευρώ ετήσιο εισόδημα, αλλά έχει καταθέσεις 877.449 ευρώ στο εξωτερικό.

- Ναυτικός με εισόδημα 25.099,50 ευρώ (με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Άπω Ανατολή) εμφανίζει καταθέσεις 52.133.146,94 ευρώ.

- Έμπορος κυνηγετικών όπλων με μηδενικό εισόδημα φέρεται να έχει στο εξωτερικό 4.000.000 ευρώ.

- Δημοσιογράφος (εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990 έως το 2006) με μηδενική δήλωση εισοδήματος, έχει σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 350.000 ευρώ.

- Ταξιδιωτικός πράκτορας στην Αθήνα: δηλώνει μηδενικό εισόδημα αλλά έβγαλε έξω 1.234.152 ευρώ.

- Δύο σκηνοθέτες (άντρας και γυναίκα), δηλώνουν εισόδημα μηδέν ο πρώτος και 2.821 ευρώ η δεύτερη, αλλά έχουν εμβάσει στο εξωτερικό το ποσό των 2.629.529 ευρώ και 1.462.415 αντίστοιχα!

- Συγγραφέας με ετήσιο εισόδημα 15 χιλιάδων ευρώ έχει καταθέσει στο εξωτερικό 3.138.373 ευρώ.

- Δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα (γυναίκα) δήλωσε μόλις 10.136 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις ύψους... 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

- Χονδρέμπορος κρέατος από το 1989 έως το 1996 στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει εισόδημα 21.253 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις... εφοπλιστή, ύψους 24.135.447 ευρώ

- Κατασκευαστής κατοικιών στην Αττική με εισόδημα μόλις 57.935 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 999.685 ευρώ.-

- Μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 37.749 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 4.010.725 ευρώ.

- Αρχιτέκτονας με εισόδημα 94.942 ευρώ, έχει μαζέψει στις τράπεζες του εξωτερικού 1.531.807 ευρώ.

newsBomb

Καμία αλλαγή στις έδρες, λόγω απογραφής 2001, λέει το Εκλογοδικείο

Η ανακήρυξη των βουλευτών και ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών κατά τις τελευταίες εκλογές (17 Ιουνίου 2012), που έγινε σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011, είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια.

Αυτό θα υποστηρίξουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Εκλογοδικείο έξι δικαστές και θα προτείνουν να απορριφθούν έξι εντάσεις (υποψηφίων βουλευτών και εκλογέων).
Έτσι, δεν αναμένεται να αλλάξει ο ...........

πολιτικός χάρτης της χώρας.

Pelops News

Ποδόσφαιρο ΑΟΚ - Πανηλειακός για αποπεράτωση του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του Λυκείου Κυπαρισσίας

Πρόσκληση

Σας καλούμε να τιμήσετε τον ποδοσφαιρικό αγώνα:
Α. Ο. Κυπαρισσίας – Πανηλειακός,
που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:00 στο γήπεδο Κυπαρισσίας.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του Λυκείου Κυπαρισσίας.

Τιμή 5 €


Την Τετάρτη ξεκινάει το πανηγύρι της Χώρας!!!

Η ετήσια εμποροπανήγυρη Χώρας, η οποία θα ανοίξει με την Θρησκευτική Τελετή Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κεντρική Πλατεία, στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, ξεκινάει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις ..............

6:30 της Τετάρτης, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας, ενώ μια ώρα μετά θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου της Χώρας, Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη σε δρόμους της Χώρας.

Στις 8:00 το βράδυ, η εικόνα θα φτάσει στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, όπου θα εναποτεθεί για προσκύνημα. Την Πέμπτη, θα τελεσθεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πύργος Τριφυλίας

Kύμα ανατιμήσεων απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές

Παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης, κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές.

Η αρχή έγινε με τα άλευρα καθώς οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12% – 15%, σύμφωνα με «Tα Νέα». Λογικό λοιπόν, η αύξηση αυτή να μετακυλιστεί στα αρτοσκευάσματα και στο ψωμί.

Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό.............

κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, είτε αυξήθηκαν ελαφρώς , σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.

Στο σύνολό της η αγορά μιλάει για απειλή που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους, καθώς επίσης τα ζυμαρικά και τα σπορέλαια, όπου πρώτη ύλη είναι το καλαμπόκι και η σόγια.

Εκτιμήσεις από κύκλους της αγοράς, θέλουν τις αυξήσεις να κυμαίνονται στο 5% μεσοσταθμικά.

defencenet.gr

Φορολογούν με 45% «μαύρα» εμβάσματα στο εξωτερικό

Μέσα στον… πολιτικό χείμαρρο με τις αμέτρητες λίστες που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αξιοποιήσει μια άλλη λίστα, εκείνη των 54.000 Ελλήνων που έχουν βγάλει στο εξωτερικό συνολικά 22 δισ. ευρώ.

Μετά τις απαραίτητες διασταυρώσεις, έχουν ............

εντοπιστεί 15.000 φορολογούμενοι που έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να πάρει κάτι λιγότερα από τα μισά χρηματικά ποσά αφού σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο 45%, προσδοκώντας συνολικά έσοδα της τάξης των 2,250 δισ. ευρώ.

Οι 15.000 φορολογούμενοι που έχουν βγάλει στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν θα κληθούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να φορολογηθεί με 45%.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλούνται «Τα Νέα», ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι, για τους οποίους απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση αφού μόνο ένα μέρος των εμβασμάτων που εστάλησαν στο εξωτερικό, δικαιολογούνται.

Τα ραβασάκια θα σταλούν με προσωπική επιστολή στους φορολογούμενους έως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι 15.000 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να απαντήσουν.

NewsBeast

Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για εκλογή Νέου Δ.Σ στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Το Δ.Σ. του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου καλεί τα τακτικά μέλη του να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, στα
Φιλιατρά, με σκοπό την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα ...........

πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Η πρόσκληση ισχύει και για τους φίλους του Τ.Ε.Θ. που θέλουν να γίνουν μέλη του
συλλόγου και να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Η Πρόεδρος
Γιούλα Ζαχαροπούλου

Η Γραμματέας
Ευγενία Μανώλη

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 08 Οκτωβρίου έως και 14 Οκτωβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.