Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στον Αλευρά οι Διπλωματούχοι μηχανικοί.

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν στο γραφείο του, σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2012, οι εκπρόσωποι των Διπλωματούχων Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων του Νομού Μεσσηνίας, οι οποίοι και προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου.

Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψη του ..............

Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Μηχανικών, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Τα μέλη των Συλλόγων Μηχανικών έθεσαν ζητήματα όπως το ασφαλιστικό ,καθώς μετά το 1993 προβλέπονται υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο των Μηχανικών , τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν εξαιτίας της ύφεσης .Τόνισαν επίσης ότι η κατάσταση δυσχεραίνεται λόγω του κουρέματος που υπέστη το αποθεματικό του ταμείου Ε.Τ.Α.Α από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και λόγω της μη εξόφλησης των κρατικών οφειλών προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και εξέφρασε την κατανόηση και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Μηχανικών. Τόνισε δε ότι θα συμβάλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρόλο που τα εν λόγω θέματα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης . Πρωτεύοντα ρόλο στην αύξηση της ανεργίας που μαστίζει το χώρο έπαιξε η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που οδήγησε σε μαρασμό τον κατασκευαστικό κλάδο και στο λυπηρό φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό ικανότατων επιστημόνων.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει μόνο με αναπτυξιακά μέτρα και προς αυτήν την κατεύθυνση ο τεχνικός κλάδος μαζί με τους γεωτεχνικούς θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Τέλειωσαν οι διαπραγματεύσεις Εμπορικής Τράπεζας και Alpha Bank

Υπογράφεται σήμερα, η συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γαλλικού τραπεζικού ομίλου βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Alpha Bank. Μάλιστα πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις τονίζουν ότι ουσιαστικά οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα και σήμερα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας ο νέος.............

όμιλος αποκτά ηγετική πλέον θέση στην τραπεζική σκακιέρα καθώς θα έχει καταθέσεις άνω των 40 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 62,8 δισ. ευρώ και ενεργητικό 79,6 δισ. ευρώ ενώ θα εχει 708 καταστήματα στην Ελλάδα και 12.121 εργαζόμενους. Το ενιαίο σχήμα θα κατέχει μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα 19% στις καταθέσεις και 25% στις χορηγήσεις, ηγετική θέση στη στεγαστική πίστη και στα επιχειρηματικά δάνεια.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Alpha Bank μπορεί να πιστεύει ότι θα διασφαλίσει ευκολότερα τον ιδιωτικό της χαρακτήρα, ενώ διαθέτει στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία δύο πανίσχυρους μετόχους όπως είναι το εμιράτο του Κατάρ και ο γαλλικός κολοσσός της Credit Agricole.

on air 24

Αυτοί είναι οι 9 υπουργοί που θα στείλει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβριο

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή φέρεται ο πρωθυπουργός. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες στα ηνία της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμορφώσει άποψη για το ποιοι υπουργοί αποδίδουν έργο και ποιοι αποδείχθηκαν αδύναμοι κρίκοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του ............

πρωθυπουργού αποκάλυψαν έναν διάλογο που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος τον συμβούλευσε να επιτηρεί αυστηρά τους υπουργούς του και ο Αντώνης Σαμαράς τη διαβεβαίωσε ότι το κάνει και με το παραπάνω.

Πράγματι, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία όλο το προηγούμενο διάστημα να διαπιστώσει ότι η λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης είναι πρωτόγνωρο και εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Τσέκαρε ο ίδιος τους υπουργούς της κυβέρνησης και παρακολουθούσε το κυβερνητικό έργο με επιμονή. Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκαν αδυναμίες, προέκυψαν κενά και αποκαλύφθηκαν δυστοκίες που έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Είναι πλέον ορατό ότι η τρικομματική κυβέρνηση με την παρούσα δομή εμφανίζει προβλήματα λειτουργίας και συνοχής. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναδείχθηκαν ερασιτεχνισμοί και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Εκτός όλοι οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών και υφυπουργών που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να προτείνουν για το νέο υπουργικό σχήμα στελέχη των κομμάτων τους με ειδικότερο και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος, αλλά και περισσότερη πείρα από ό,τι τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την επικοινωνιακή ακινησία των υπουργών που επιλέχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Από το ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να αποχωρήσουν:

Αθανάσιος Τσαφτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ευάγγελος Λιβιεράτος, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Δημήτριος Κούρκουλας, υφυπουργός Εξωτερικών

Από τη ΔΗΜΑΡ θα κληθούν να αποχωρήσουν:

Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης
Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας

Κόκκινη κάρτα σε 3 υπουργούς της ΝΔ

Μεγάλη ενόχληση έχουν προκαλέσει στον Πρωθυπουργό και 3 δικοί του υπουργοί που είτε με τα λάθη είτε με τις παραλείψεις τους δεν επέδειξαν έργο στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Πρόκειται για τους:

Γιάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας
Κώστα Μουσουρούλη, υπουργό Ναυτιλίας
Γιάννη Ιωαννίδη, υφυπουργό Πολιτισμού, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό

Για τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακινησία που παρατηρείται στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων αλλά και για την πρόσφατη γκάφα του όταν αποκάλυψε ότι η Τρόικα ζήτησε εκκένωση των νησιών με λίγους κατοίκους, για να το διαψεύσει άτεχνα λίγες ώρες αργότερα.

Επίσης, για τον Γιάννη Βρούτση, ενώ ακούγονται καλά λόγια και αποτιμάται θετικά το πρόγραμμα «Αριάδνη», υπάρχει μεγάλη γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ γιατί αποσύρει τροπολογίες υπό την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τον κ. Βρούτση, εξάλλου, «παραίτησε» από το υπουργικό συμβούλιο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος παρενέβη πυροσβεστικά χθες για να λύσει την εμπλοκή με την Τρόικα στα εργασιακά και άφησε αιχμές κατά του κ. Υπουργού Εργασίας ο οποίος είχε πελαγώσει στις διαπραγματεύσεις επί πολλές ημέρες.

Αποτυχία οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Οι 6 «τεχνοκράτες» που πρότειναν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τον περασμένο Ιούνιο απεδείχθησαν προβληματικές λύσεις διότι δεν απέδωσαν στον τομέα τους και δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απ'όσα επέλυσαν. Οι κκ. Τσαυτάρης και Λιβιεράτος από το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να κινήσουν τα παραγωγικά υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας τα οποία ανέλαβαν και απεδείχθησαν «γκρίζα πρόσωπα» στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ο Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος αποτελεί διακοσμητικό στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν παράγει αποτελέσματα. Παρότι διαθέτει την «ευφυία» να μην κάνει τίποτα στον τομέα του ώστε να μην εκτίθεται, εντούτοις η έλλειψη έργου στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα, οδήγησε τον Πρωθυπουργό στην απόφαση ότι η παρουσία του δεν κρίνεται απαραίτητη.

Ελλειμματικό είναι το έργο και των δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ κκ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη. Κατέχοντας δύο εμβληματικά και κρίσιμα υπουργεία, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντίστοιχα, οι δύο υπουργοί θα αντικατασταθούν άμεσα από άλλα πρόσωπα, πιο παραγωγικά και με περισσότερα αντανακλαστικά.

iefimerida.gr

Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά – Τι θα γίνει σε τριετίες, αποζημιώσεις απολύσεων και χρόνο προειδοποίησης

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και την Τρόικα για τα εργασιακά, μετά το χτεσινό συμβιβασμό -στο παρά πέντε- της κυβέρνησης με τους δανειστές μας.

Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, στη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπήρξε συμφωνία σε όλα πλην των εργασιακών θεμάτων, με τους τρεις αρχηγούς να θέτουν από κοινού βέτο σε όσα ζητούσαν οι δανειστές για τις αποζημιώσεις και τις τριετίες.
Προσωρινά, η κατάσταση φάνηκε να οδηγείται σε.........

αδιέξοδο. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς, τον Γιάννη Στουρνάρα και την Τρόικα βρέθηκε τελικά συμβιβαστική λύση και στα εργασιακά με αποτέλεσμα να υπάρχει συμφωνία σχεδόν σε όλα.

Ο συμβιβασμός που υπήρξε στα εργασιακά θέματα κινείται στους παρακάτω άξονες – πρέπει να τονιστεί πάντως πως ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία...

Τριετίες

Δεν θα υπάρξει μεταβολή -για την ώρα- στις τριετίες. Αυτό το θέμα ήταν βασική απαίτηση της Τρόικα η οποία ζητούσε την κατάργησή των τριετιών τονίζοντας ότι προβλέπεται στο Μνημόνιο. Ουσιαστικά, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούσαν ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ να μένει για πάντα... κατώτατος, δηλαδή να μην αυξάνεται αυτόματα κάθε τριετία.

Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν βέτο λέγοντας πως δεν συζητούν αλλαγές στις τριετίες. Πλέον το πιθανότερο είναι πως οι τριετίες θα παγώσουν στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2016. Μετά θα υπάρξει νέο σύστημα τριετιών. Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι πως δεν μπορεί να αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ένας νέος υπάλληλος και ένας που εργάζεται επί χρόνια στον ίδιο εργοδότη.

Αποζημιώσεις απολύσεων

Οι αποζημιώσεις δεν θα μειωθούν κατά 50% (στους 12 από τους 24 μισθούς που ζητούσε η Τρόικα), αλλά θα υπάρξει μισθολογικό πλαφόν στα 3.000 ευρώ. Το ανοικτό θέμα εδώ είναι τι ρόλο θα παίζει το πλαφόν. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να λειτουργεί ως όριο στην καταβαλλόμενη αποζημίωση. Δηλαδή οι αποζημιώσεις να υπολογίζονται για μισθούς ως 3.000 ευρώ ενώ να μην υπολογίζεται το επιπλέον ποσό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», στην επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα μεσάνυχτα φέρεται να τον ενημέρωσε πως οι τροϊκανοί δέχονται οι αποζημιώσεις να ψαλιδιστούν μόνο για εκείνους που έχουν μισθό άνω των 3.000 ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, οι τροϊκανοί επέμειναν αρχικά ότι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 12 μισθούς και αυτός ήταν ένας από τις αιτίες του χτεσινού θρίλερ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη χτεσινή συνάντηση επέμεινε πως πρέπει να υπάρξει μια ρήτρα ασφαλείας για τους παλαιούς εργαζομένους, όσους εργάζονται επί χρόνια στον ίδιο εργοδότη.

Το τωρινό καθεστώς προβλέπει αποζημίωση 2 έως 12 μισθούς για όσους έχουν ως 17 χρόνια εργασίας σε έναν εργοδότη και απολύονται χωρίς προειδοποίηση. Για όσους εργάζονται άνω των 17 ετών στον ίδιο εργοδότη, ο νόμος προβλέπει αποζημίωση έως 24 μισθούς. Γι' αυτούς τους εργαζόμενους, η Τρόικα ζητούσε να μειωθεί η αποζημίωση στους 12 μισθούς, μαζί με ένα επιπλέον ποσό ίσο με έξι φορές τον κατώτατο μισθό δηλαδή 3.516 ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, ο υπουργός Εργασίας δεν δέχτηκε αυτήν την πρόταση και τελικά φαίνεται πως καταλήγουμε στην συμβιβαστική λύση -που δέχεται η Τρόικα- του πλαφόν. Δηλαδή να παραμείνουν οι αποζημιώσεις ως έχουν, αλλά να μπει πλαφόν στο τμήμα του μισθού που θα μετράει στην αποζημίωση. Με απλά λόγια, στόχος είναι να μην επηρεαστούν οι εργαζόμενοι που έχουν πάνω από 17 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη και έχουν μισθό μέχρι 3.000 ευρώ το μήνα.

Τέλος, η Τρόικα ζητά να μειωθεί και ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης για μισή αποζημίωση στους 3 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν εργοδότης ενημερώσει τον υπάλληλο ότι θα τον απολύσει 3 μήνες πριν, δικαιούται να του καταβάλλει μόνο την μισή αποζημίωση από ότι προβλέπεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τρόικα επέμεινε μέχρι τέλους στις αλλαγές-σοκ που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα... χάρη σε εισηγήσεις ελλήνων επιχειρηματιών, εταιρειών και δικηγορικών γραφείων που έπαιζαν τον ρόλο «ψιθυριστών»...

iefimerida.gr

Χάρρυ Κλυν για πρετεντέρη. «Είσαι της πλάκας δημοσιογράφος»

Μετωπική επίθεση εναντίον γνωστού σχολιαστή του Mega εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Χάρρυ Κλυν μέσα από post που ανέβασε στο λογαριασμό του facebook του.

«Σου το είπα τρελούλη ότι δημοσιογράφος δεν είσαι... Της πλάκας δημοσιογράφος είσαι... Έχεις αράξει στον παχυλό σου μισθό (που μεταξύ μας τζάμπα τον παίρνεις) και αγορεύεις τις παπαριές σου χωρίς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι έχουν υπογράψει με το μνημόνιο Β' τα τσογλάνια που υποτίθεται ότι κυβερνούν.
Αυτά που ζητάει η Τρόικα έχουν ήδη υπογραφεί από .........

τους κυβερνοδωσίλογους και είναι νόμος του κράτους... Το κατάλαβες ασχετούλη; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...».

Αυτό έγραψε ο γνωστός κωμικός στο λογαριασμό του facebook του, προσθέτοντας ως τελική δολοφονική ατάκα το «Και μη σουφρώνεις τα χειλάκια σου ασχημαίνεις!».

iefimerida.gr

Στα γρήγορα και «πιπεράτα»…Σεξουαλικά!...

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα στο διαδίκτυο σχόλια για το Νόμο 4046 ΦΕΚ (28, 14-2-2012) που υπέγραψε η «πρώτη Συγκυβέρνηση» της Πατρίδας μας και αφορά στα εργασιακά «για την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας».
Αιφνιδίως μου ήρθε στο νου μια «ατάκα» που νομίζω ότι περιγράφει αυτό που μας «κάνουν», έχοντας ξεκινήσει από τον Μάη του 2010, αυτοί που, έτσι και αλλιώς, (επικουρούμενοι βέβαια από επιλεγμένα «δεκανίκια») μας Κυβερνούν από το καλοκαίρι του 1974.

Ζητώ συγνώμη από αναγνώστες και αναγνώστριες του .............

blog που λόγω ευαισθησίας αντιμετωπίζουν με συστολή το θέμα της σεξουαλικής πράξης καθώς διεγείροντας την περιέργειά τους, τους αναγκάζω να διαβάσουν την «ατάκα» μου:
«Για το ΄ομαδικό ‘ υιοθετήθηκε διεθνώς ο γαλλικός όρος αλλά από το συγκεκριμένο ΦΕΚ μάθαμε ότι στη χώρα που κάποτε γεννήθηκαν Δημοκρατία και Πολιτισμός τώρα προέκυψε το εθνικό και προβλέπω ότι διεθνώς θα υιοθετηθεί ο ρωμαίικος όρος ΄συγκυβέρνηση α-λα-ελληνικά!...΄ καθότι το περιγράφει επιτυχώς..».

Διακοπή νερού στα Φιλιατρά

Διακοπή της υδροδότησης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη πόλη λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης.


Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» θα πραγματοποιηθεί σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) με τα εξής θέματα:

1. Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2012.
2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ




Προσφεύγει στον Εισαγγελέα ο Γιάννης Σάκκουλας

Δεν επιτρέπω σε κανέναν ανώνυμο ή επώνυμο να διασύρει την τιμή και την υπόληψη μου.
Κατανοώ την πλάνη που μπορεί να ωθήσει καθέναν ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε η υπόθεση αυτή.

Το περιεχόμενο της δεν με προσβάλει, με πρόσβαλαν η σπέκουλα από μερίδα αναγνωστών και ο δόλος αυτού που έγραψε την επιστολή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία maths και ioannis, και δεν εμφανίζεται να πει ποιος είναι, κρύβεται.
Σήμερα πάω στον εισαγγελέα, και............

καταθέτω μηνυτήρια αναφορά.

Γιάννης Σάκκουλας
Μαθηματικός

Αποχωρούν Πετράκος-Ταγαράς απο το περιφερειακό

Ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος αποφάσισε να αποχωρήσει απο το περιφερειακό συμβούλιο και να ρίξει όλο το βάρος της πολιτικής του δράσης στην Βουλή.

Η είδηση προκύπτει απο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεθευρία" της Καλαμάτας, που έχει πάντα έγκυρη πληροφόρηση σε ότι αφορά τουλάχιστον τον κ.Πετράκο.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αλλαγές θα σημειωθούν..........

και στην παράταξη Δράκου με την αποχώρηση Ταγαρά αλλά και άλλων στελεχών που θεωρούνται ανενεργά.

Στην θέση του κ. Πετράκου θα πάει ο πολιτικός μηχανικός κ.Νίκος Πατσαρίνος, απο την Μεσσηνία.

Στην θέση του κ. Ταγαρά θα πάει ο δικηγόρος κ.Αλέκος Κέζας.

morias News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Έψαξαν Καλαματιανό για παιδική πορνογραφία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία ..............

«CYBER-TOUCH», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, διεξήχθη προχθές από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», έρευνες έγιναν και σε σπίτι στην Καλαμάτα, αν και από τον υπολογιστή ο οποίος εξετάστηκε δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η έρευνα δεν έγινε μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Από την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη δύο (2) ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ πανελλήνιο απεργιακό μπαράζ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, νεκρώνουν τα πάντα, σε μια προσπάθεια αντίστασης στα νέα μέτρα και τις περικοπές που με ανελέητο τρόπο απαιτούν οι δανειστές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», που λόγω της σημερινής απεργίας στα ΜΜΕ, δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:
● ΜΠΑΧΑΛΟ με την Κοινωφελή Εργασία στη Μεσσηνία, μετά την εξέταση των ενστάσεων. Η απόφαση του ΑΣΕΠ εκθέτει τους «Δρόμους της Ελιάς» και του πρόεδρό τους Γ. Καραμπάτο.
● ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για την πάταξη του Παραεμπορίου δημιουργείται πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
● ΣΤΟ «ΦΟΥΛ» για την υποδοχή νεοσυλλέκτων της 1ης ΕΣΣΟ του 2013 το στρατόπεδο της Καλαμάτας.
● ΛΙΓΟ πριν ή λίγο μετά την παρέλαση η προκαταβολή 50% της ενιαίας ενίσχυσης στον αγροτικό κόσμο.
● ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος της ελληνικής μειονότητας.
● ΕΡΩΤΗΣΗ-ΦΩΤΙΑ για την τύχη του ελαιολάδου στην Ευρώπη, λόγω της κατάργησης των δασμών στο Μαροκινό λάδι μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!