Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Εράνη Φιλιατρών - Παναρκαδικός 0-1 [ VIDEO ]

Άσχημο ξεκίνημα με ήττα για την Κυπελλούχο Μεσσηνίας Εράνη αφού στην 1η Αγωνιστική του 6ου ομίλου της Δ΄Εθνικής που διεξήχθη στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Παναρκαδικό με σκορ 0-1 αποτέλεσμα που και ο προπονητής της Εράνης Θοδωρής Ανδριόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο.

Η Εράνη είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες σε ............

κάθε ημίχρονο να πετύχει ένα τουλάχιστον γκολ αλλά και σε αυτήν την περίπτωση επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου πως όταν δεν βάζεις γκολ τότε θα το φας.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το έβαλε ο Λαγός στο 44 του πρώτου ημιχρόνου\ μετα από ολιγωρία της άμυνας της Εράνης που δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την εστία του Αθανασόπουλου.

Γενικά η Εράνη δεν έδειχνε στο γήπεδο μια πολύ δεμένη ομάδα και αυτό θα πρέπει οι παίκτες με τον προπονητή να κοιτάξουν να το λύσουν το συντομότερο δυνατό.
Περίπου 300 με 350 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.

Οι συνθέσεις:
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Κ. Καραχάλιος, Διαμαντόπουλος, Στ. Γιάννης, Παναγόπουλος, Π. Κώτσος, Καραπετιάν, Ανδρώνης, Σταθόπουλος, Κόλλιας, Σπυρόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζώης, Κ. Λυμπερόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Αντωνόπουλος, Γκίνο, Διονυσόπουλος.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Ι. Λαγός, Μάουτας, Κωστάκης, Μπεντεβής, Βλάχος, Μέλλος, Δήμος, Κολιόπουλος, Καδάς, Σπ. Λαγός Μπακογιάννης, Παρασκευόπουλος, Κυριακόπουλος, Μανέλλης, Μπακιρτζίδης, Γούτος, Αποστολόπουλος

Διαιτητές: Παν. Μακριδής, με βοηθούς τους Αναστασία Καντακίδη, και Ιωάννη Πιφέα Ολοι της ΕΠΣ Κορινθίας.
Παρατηρητής Παναγιώτης Δρούγας (ΕΠΣ Αργολίδας)

Δείτε το Video από τον αγώνα



Παρουσίαση του Βιβλίου "Να φοβάσαι τον άνδρα..." στην Θεσσαλονίκη απο τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο.

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του Να φοβάσαι τον άνδρα..., εκδόσεις Άγκυρα. Διαβάζει η Γεωργία Μπάρου, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων δυσλεξίας. Θα μιλήσει ο Φοίβος Οικονομίδης, Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόννης, ιστορικός συγγραφέας, δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία).

Αρκεί ο χρωστήρας στα χέρια ενός άνδρα, για να αντέξει τον οικτρό συμβιβασμό της ζωής του;
Αποτελεί διέξοδο στη μοναξιά μιας γυναίκας, η εμμονή με την καριέρα της;
Πόσο μπορεί ο Νίκος και η Έλλη να συμβιώνουν, όταν το έλλειμμα αυτοεκτίμησης και των δυο, οδηγεί στο μίσος και την εκδίκηση;
Κι αν τα ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή μας είναι καμώματα ...........

της μοίρας, τα πάθη που αναστατώνουν την καρδιά μας ποιος τα χρεώνεται; Οι τρίτοι ή το ένστικτο που αδημονεί να επιβληθεί στη λογική;
Μια ιστορία, όπου ο έρωτας, η αγάπη, η πολιτική, η φιλοσοφία και η τέχνη, συναποτελούν τους κρίκους της ίδιας αλυσίδας που συγκρατεί την αρχή και το τέλος.
Γιατί το Παρελθόν και το Μέλλον της ζωής του καθενός μας, έτσι κι αλλιώς, συναντώνται στο Παρόν…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Καθημερινή», «Επενδυτής», «Νίκη», «Real news», «Έθνος», «Ελευθερία Μεσσηνίας» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επειδή», «Homme», «Πανόραμα», «Μομέντο», «Paper» και «Εικόνες». Δημοσίευσε στον τύπο τα Αρχεία του Δρομοκαΐτειου, της προ και μετά-κατοχικής περιόδου, για όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που έζησαν μέσα στο Ψυχιατρείο, όπως ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Γεράσιμος Βώκος, ο Νικόλαος Δραγούμης, ο Καμπάνης και άλλοι πολλοί. Το παραμύθι του, το «Δάκρυ του Μουτζούρη παρουσιάστηκε από τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους και επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στον κατάλογο των παιδικών βιβλίων για τα Δημοτικά Σχολεία. Δημοσίευσε στον ημερήσιο τύπο ανέκδοτα έργα μεγάλων ποιητών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εφηβική ποίηση του Κωστή Παλαμά, αλλά και επιστολές, όπως του Νίκου Καζαντζάκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Κώστα Κρυστάλλη και άλλων. Το 2011 δημοσίευσε μέρος από το ανέκδοτο αρχείο και την ποίηση του Γεράσιμου Μαρκορά. Στίχοι και ποίησή του έχουν μελοποιηθεί από συνθέτες. Έχει γράψει τα εξής έργα:

«Μελλοντικά Παρελθόν του Σήμερα» εκδόσεις Τσαπέπα 1984, «Αντικέρ Ιδεών» εκδόσεις Ειρήνη 1991, «Τα Φώτα της Πόρσε» εκδόσεις Θουκυδίδης 1993, «Επικηρυγμένη Αίσθηση» εκδόσεις Θουκυδίδης 1994, «Θεωρείο στην Κόλαση» εκδόσεις Δωδώνη 1996, «Πρόστυχο Φεγγάρι» εκδόσεις Διάττων2000, «Η Καρδιά του δότη» εκδόσεις Άγκυρα 2006, «Το Δάκρυ του Μουτζούρη» εκδόσεις Νίκας- Ελληνική Παιδεία 2008, «Πέθανα…αλλά σας βλέπω» Εκδόσεις Καλέντη 2008, «Αγαπώ τη Δυσλεξία σου» Εκδόσεις Αιγέας 2010, «Να φοβάσαι τον άνδρα…» εκδόσεις Άγκυρα 2012. Επιμελήθηκε τα «Γράμματα στην Αιμιλία» του μεγάλου μας ποιητή Άνθιμου Μιαούλη, εκδόσεις Καστανιώτη. Έκανε έμμετρη διασκευή «Το παιχνίδι της Φαντασίας» του Πιέρ Κορνέϊγ, για το θέατρο Καισαριανής 2005 και έγραψε τα θεατρικά: «Κοσμάς ο Αιτωλός - Φτιάξτε σχολειά - φτιάξτε σχολειά», με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, Χρίστο Τσάγκα [2011] και Χρήστο Βερβερούδη [2012]. "Θυρίδα 111" από το Δημοτικό Θέατρο Άργους με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και το Νίκο Κλησιάρη [2012]. «Η φωνή της πεταλούδας» με την Τζένη Δριβάλα [2012] ενώ πρόκειται το Φθινόπωρο του 2012 να ανέβουν: «Η σκιά του ειδώλου» και «Στέρηση, Εξάρτηση, Επιθετικότητα».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μπόχα στην Καλαμάτα από τα… σκουπίδια του Καράμπελα

Εργολάβοι κυνηγούν με φορτηγά αστυνομικούς μέσα στο σκοτάδι, ..............

αστυνομικοί που πυροβολούν για να γλυτώσουν τη ζωή τους, τσιλιαδόροι, άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου, πλοία που ταξιδεύουν στο Ιόνιο γεμάτα σκουπίδια με άγνωστο προορισμό, μυστηριώδεις εμπρησμοί σε εγκαταστάσεις και εκατομμύρια ευρώ συνθέτουν το παζλ της βρώμικης εικόνας, της διαχείρισης και της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τη Δυτική Ελλάδα.

Η μπόχα που αναδύεται πίσω από αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, είναι ανυπόφορη και πιο δυνατή από εκείνη των σκουπιδιών!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα διαδραματίζονται τα δύο τελευταία χρόνια μεταξύ Καλαμάτας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.