Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής στην Βουλή

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η Επίσκεψη - Ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"
Την επίσκεψη - Ξενάγηση που είχε οργανώσει η αδελφότητα στέφθηκε απο επιτυχία καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γνωρίσουν απο κοντά τον ναό της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού της ............

επίσκεψης είχε κλείσει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης όπου και τους υποδέχτηκε. Την ξενάγηση στο κτήριο ανέλαβε να κάνει ξεναγός όπου τους οδήγησε σε πολλές αίθουσες μεταξύ των οποίων στην αίθουσα του Χαρίλαου Τρικούπη.
Εκεί ο κ. Σαμπαζιώτης μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε ότι οι βουλευτές αγωνίζονται για το καλό της χώρας.....(!!!!) Ότι άδικα απαξιώνεται από τον κόσμο ο θεσμός του βουλευτή, ενώ τόνισε ότι Σχεδόν όλοι οι βουλευτές έχουν πολλές επιτροπές την ημέρα που συμμετάσχουν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα μέλη της αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη και σίγουρα με πάρα πολλές αναμνήσεις από την πολύ πλούσια ιστορία της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις φωτογραφίες που ακολουθούν λείπουν φωτογραφίες απο την αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου καθώς δεν επετράπη σε κανέναν η λήψη Video ή φωτογραφιών για λόγους ασφαλείας.

Στο παρακάτω Slide Show μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες που είναι ευγενική παραχώρηση από την αναγνώστρια μας κ. Χρυσάνθη Λεβεντάκη- Κοντέα.
Οι εικόνες αλλάζουν μόνες τους. Απλά πατήστε μέσα το κουμπί του Play


Μηνυμα Αναγνώστη: Κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός ψηφιακής λήψης.

Καλησπέρα,σας και εγώ κινδυνεύω,να μην έχω ψηφιακό σήμα,από την digea.

Το χωριό μου είναι Άνω Βούταινα Μεσσηνίας,και δεν έχει καθόλου λήψη από Λυκόδημο,ούτε αναλογικά, ούτε ψηφιακά. Και εγώ πιάνω από έναν τοπικό δίαυλο, δηλαδή από τον Αετό Μεσσηνίας,με μέτρια,έως καθόλου ισχύ, με ενισχυτή ιστού. Αν βάλει ψηφιακό σήμα, στον Αετό Μεσσηνίας, θα πιάνουν τα κανάλια, με σπασίματα, ή μπορεί και καθόλου με μαύρη οθόνη.

Το ίδιο πρόβλημα, έχει και η Μάκραινα, ............

Μεσσηνίας και χειρότερο, ότι δεν πιάνει καθόλου από Λυκόδημο, και από Αετό πιάνει με χαμηλή ισχύ και αν βάλει εκεί ψηφιακό σήμα, στον Αετό η Μάκραινα δεν θα πιάνει τίποτα, γιατί είναι πίσω από τα βουνά, οι δίαυλοι, και είναι πάρα πολύ δύσκολο, να πιάσουμε, εκτός αν καλύψει τις τρύπες η digea, και πιάσουμε καλύτερα, ούτε ψηφιακά, δεν πιάνουμε από Αίνο, ούτε ψηφιακά, και η Μάκραινα.
Τα δύο χωριά αυτά είναι κοντά στο Ραφτόπουλο Μεσσηνίας.
Ξέρω και εσείς μπορεί να μείνετε εκτός digea, γιατί δεν πιάνεται από Αίνο, ούτε από Λυκόδημο, υπομονή μπορεί να καλύψει και στα Φιλιατρά η digea, τις τρύπες και να πιάνεται καλύτερα ψηφιακά. Εδώ στην Αθήνα δεν πιάνουνε τα κρατικά από Υμηττό μερικοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, που έχει φάτσα τις κεραίες όλο το λεκανοπέδιο, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα, με τα κρατικά, ούτε με τα άλλα κανάλια, πιάνω καλά από Υμηττό, εκτός από κάποια μικρά περιφερειακά τις Αθήνας που δεν τα πιάνω, κάποια άλλα περιφερειακά της Αθήνας τα πιάνω καλά, χωρίς προβλήματα.
Το site είναι πάρα πολύ καλό και εύχομαι να συνεχίσει, έτσι και στο μέλλον, να 'στε καλά.

M.Σ.

Ημερίδα στην Καλαμάτα για τη συνεχή (κοινή) άλεση


Υπάρχει τρόπος να μειωθεί το κόστος παραγωγής του ελαιολάδου; Υπάρχει η δυνατότητα να εισπράξει περισσότερα ο παραγωγός και ο ελαιοτριβέας; Μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του παραγομένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου; Υπάρχει τρόπος να εκπληρωθεί η υποχρέωση που επιβάλλουν οι νέοι κανόνες του ΠΟΠ Καλαμάτα, όταν ισχύσουν, για να βγαίνει το λάδι εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του καρπού; Μπορεί κανείς να προγραμματίσει με σωστότερο τρόπο τη συγκομιδή και να μειώσει τα εργατικά;
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι «ναι», όταν το ελαιοτριβείο λειτουργεί με το σύστημα που ονομάζεται συνεχής ή κοινή άλεση, ή κοινός σωρός, ή κοινό παχνί. Η σημερινή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού με απόλυτη ακρίβεια της περιεκτικότητας του ελαιοκάρπου σε λάδι. Όταν ο καρπός φτάσει στο ελαιοτριβείο γίνεται δειγματοληψία, το ............

δείγμα μετατρέπεται σε πολτό και με την εισαγωγή του στο μηχάνημα μέτρησης της ελαιοπεριεκτικότητας, προσδιορίζεται επακριβώς πόσο λάδι επί τοις εκατόν θα παραχθεί από αυτό τον ελαιόκαρπο. Ο καρπός ζυγίζεται και σε συνδυασμό με τη μέτρηση της ελαιοπεριεκτικότητας, ο παραγωγός γνωρίζει εκ των προτέρων πόσα κιλά ελαιόλαδο δικαιούται. Η έκθλιψη γίνεται μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη συγκομιδή και αναβαθμίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς επιτυγχάνεται πολύ χαμηλή οξύτητα. Το κόστος λειτουργίας του ελαιοτριβείου μειώνεται, ενώ πέφτει και το δικαίωμα που πληρώνει ο παραγωγός.
Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Γίνονται εδώ και δεκαετίες στη Λακωνία και όλο και πιο συχνά στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια! Γι’ αυτά και πολλά ακόμη, θα μιλήσουν οι γνώστες του συστήματος και όσοι το χρησιμοποιούν σε ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Τη διοργανώνει το περιοδικό «Ελιά & Ελαιόλαδο» υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Πρόγραμμα ημερίδας με θέμα: «Συνεχής (κοινή) άλεση στα ελαιοτριβεία: οφέλη για όλους» - Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ώρα έναρξης 10:00 πμ.

• Χαιρετισμός από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα
• Εισαγωγή του Βασίλη Ζαμπούνη, εκδότη του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο», για τη συνεχή (κοινή) άλεση
• Ομιλία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας Κυριάκου Λιαδή, όπου εφαρμόζεται η κοινή άλεση επί δεκαετίες. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στη Λακωνία με μεγάλη επιτυχία και παράγεται άριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που πετυχαίνει πολύ καλές τιμές στην αγορά
• Ομιλία του υποδιευθυντή της ΕΑΣ Πεζών στο Ηράκλειο Κρήτης Ανέστη Βασιλειάδη, συνεταιριστικής οργάνωσης που εφαρμόζει σε δύο ιδιόκτητα ελαιοτριβεία της το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια
* Τοποθέτηση από εκπρόσωπο του Τμήματος Ελαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
(Αναμένεται επιβεβαίωση)
* Παρουσίαση από εταιρείες με σχετικά προϊόντα
(Αναμένεται επιβεβαίωση)
• Άφθονος χρόνος για συζήτηση επί του θέματος μεταξύ κοινού και ομιλητών
• Προσφορά ελαφρού μπουφέ.

Πριν και μετά την εκδήλωση, στον προθάλαμο του Πνευματικού Κέντρου, εκπρόσωποι εταιρειών που προμηθεύουν τον αναγκαίο για την κοινή άλεση εξοπλισμό, θα δίδουν φυλλάδια και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, ενώ θα υπάρχει και εκπρόσωπος του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο».



Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Την επόμενη εβδομάδα ποιος θα κάνει δηλώσεις για την ύδρευση των Φιλιατρών;

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών, για το οποίο τότε είχαν ξεκινήσει οι εργασίες υλοποίησης, ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος (Τεχνικής Υπηρεσίας), Παναγιώτης Τσίγγανος. Προέβη δε σε σχετικές δηλώσεις από σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες.
Τη Δευτέρα επισκέφθηκε το υπό αντικατάσταση δίκτυο ύδρευσης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με τον τοπικό αντιδήμαρχο (Φιλιατρών) Τάσο Πούλο, ενημερώνοντας βέβαια και τους δημοσιογράφους, και προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ποιος, άραγε, θεσμικός θα...........

μας καλέσει να κάνει δηλώσεις για την ύδρευση Φιλιατρών;
Μήπως είναι, πια, σειρά του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Χαράλαμπου Στάμου, στην πόλη του οποίου γίνεται το έργο, να κάνει δηλώσεις;
Δε λέω ότι είπε ο πρόεδρος κάτι τέτοιο, ότι θα προβεί σε δηλώσεις, αλλά για ένα έργο δύο εβδομάδες τώρα να έχουμε δηλώσεις επί δηλώσεων δεν είναι υπερβολή;


Ξανά προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς της Τριφυλίας;

Από γονείς μικρών παιδιών που πηγαίνουν σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας πληροφορήθηκα πως ήδη παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία τους. Αυτό μου είπαν γονείς από τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, ενώ στην Κυπαρισσία εντύπωση τους έχει κάνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανηρτημένη- ενώ υπήρχε προηγούμενες χρονιές- κατάσταση με τα είδη που περιλαμβάνει το πρωινό, το δεκατιανό και το μεσημεριανό των παιδιών. Οι γονείς, μάλιστα, απορούν, καθώς οι Παιδικοί Σταθμοί είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ, και λένε ότι δεν περίμεναν να παρουσιάζονται προβλήματα, ενώ έχουν επικοινωνήσει με οργανώσεις γονέων από άλλες περιοχές για να συντονίσουν διαμαρτυρίες και αιτήματα προς Δήμους, υπουργεία και ΕΕΤΑΑ.

Συναντηση Αλευρά με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παν. Αλευρά επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πέτρος Μισθός και οι Δ/ντές Α/θμιας και Βθμιας Εκπ/σης κ. Νικόλαος Κλάδης και Κων/νος Ανδρεάκος αντίστοιχα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Περιφερειακό Δ/ντή και τους Δ/ντές ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και τη μεταφορά των μαθητών.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι η Π.Ε Μεσσηνίας, παρόλο .............

που το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μεταφέρθηκε στις Περιφέρειες από το Υπουργείο Παιδείας πολύ αργά, σχεδόν παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η Π.Ε. Μεσσηνίας αντέδρασε έγκαιρα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ακόμη, ενημέρωσε τον κ. Μισθό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία και τις δικές του ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής ανέφερε ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας, τόσο με τον ίδιο όσο και με τους Δ/ντές είναι αγαστή και αποσκοπεί στη λύση των προβλημάτων.
Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, γι’ αυτό άλλωστε επισκέπτεται τακτικά τις Περιφερειακές Ενότητες και προσπαθεί πάντα οι λύσεις που δίνονται να είναι για το καλό της μαθητιώσας νεολαίας.

Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας: Κατάρτιση σε 10 Κύπριους Αγρότες

Δέκα Κύπριοι Αγρότες μέλη του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού αγροτικού φορέα του νησιού, του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε όλα τα θέματα ελαιοκομίας στην περιοχή της Τριφυλίας για διάστημα 15 ημερών.

Η επίσκεψη των Κύπριων Αγροτών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci). Αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility) και πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Συγκεκριμένα το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας είναι ο .........

φορέας υποδοχής των Κύπριων Αγροτών και έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του προγράμματος κατάρτισης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικές επισκέψεις σε αγρούς, ελαιοτριβεία, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, αλλά και θεωρητική κατάρτιση σε όλο το φάσμα της ελαιοκομίας. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 28/10- 10/11 και είναι η πρώτη φορά που Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» αναλαμβάνει να υλοποιήσει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σαν φορέας υποδοχής.

Πολυσήμαντη η φετινή επικαιρότητα του "ΟΧΙ"...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περιμένουμε τους κκ Παπούλια και Σαμαρά να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή, 28η Οκτωβρίου 2012, καθώς θα τιμήσουμε οι Έλληνες (ενώ διανύουμε την 3η χρονιά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, των εισαγόμενων και των εγχώριων τροικανών), το ιστορικό ΟΧΙ στη βάρβαρη επέλαση του Φασιστικού άξονα της 28ης Οκτωβρίου 1940, του Μεταξά, των γονέων και των παππούδων μας.
Θα προηγηθεί αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 ο............

εορτασμός της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912.

Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για επιβεβαίωση εθνικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...
Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»
Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.

Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ απέκλειε αναγκαστικά τη συνύπαρξη του με τη λογική και αντίστροφα θα δυσκολευθεί πολύ κανείς να εντοπίσει αξιόπιστη επιστημολογική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει ότι λογική αποκλείει το συναίσθημα.
Ο κίνδυνος που υπάρχει για τον καθένα μας είναι συνυφασμένος με μια ανθρώπινη υποσυνείδητη τάση να παρουσιάσουμε κάποιες συναισθηματικές μας αντιδράσεις ως παράγωγα λογικής σκέψης γιατί τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αποτελεί προπαγάνδα και ο αποδέκτης του μηνύματος που εκπέμπουμε οδηγείται να δεχθεί ως λογικό παράγωγο μια καθαρά συναισθηματική μας θέση.
Στην περίπτωση του Ιωάννη Μεταξά το ΟΧΙ που βροντοφώναξε στον Ιταλό Πρέσβη και κατέθεσε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα ήταν διανθισμένο και με εμφανή στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης (και, χωρίς να παρεξηγηθεί η θέση μου, και φυσικά, χωρίς να θεωρώ τα δύο ΟΧΙ ισότιμα, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΟΧΙ του 2004) οπότε περίτεχνα έγιναν αντικείμενα από πρόσωπα και ΜΜΕ, μιας ανίερης εκμετάλλευσης προπαγανδιστικού επιπέδου όπου οι επιτήδειοι αδυνατώντας να κατανοήσουν τη δύναμη της ιερής, θεραπευτικής, ελπιδοφόρας ΑΡΝΗΣΗΣ (δηλαδή του ΟΧΙ) τείνουν να παρουσιάσουν τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις των δύο ανδρών ως στοιχεία αναίρεσης της εντυπωσιακά παραγωγικής, ελληνοπρεπέστατης αναλυτικό-συνθετικής τους σκέψης!…

Ακριβώς επειδή είμαστε, όχι μόνο οι εντός Ελλάδος αλλά οι απανταχού της γης Έλληνες και μαζί μας οι αμέτρητοι φιλέλληνες άνθρωποι που μας χαρακτηρίζουν (όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς για να μην αποβούμε καταστροφικά εθνοκεντρικοί) κάποια σημαντικά συναισθηματικά δεδομένα και τρόποι λογικής ανάλυσης και αξιολόγησης των ιστορικών μας καταβολών θα είναι χρήσιμο ο καθένας και η καθεμιά μας χωρίς την περίτεχνη, έστω και αν όχι πάντοτε ενδοτική η εκμεταλλευτική επίδραση των Κομματικών μας ταγών, να δούμε με νηφαλιότητα το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (και γιατί όχι και του εκλιπόντος Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7ης Απριλίου του 2004).

Την ώρα που ο Ιωάννης Μεταξάς (και επιμένω να συνδέω το δικό του ΟΧΙ προς τον ΕΧΘΡΟ που εκπροσωπούσε ο Άξονας με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλλο ΟΧΙ στους «δήθεν» φίλους στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος μιλώντας στον δικό του λαό, αλλά φρονώ κατά επέκταση στους απανταχού της γης Έλληνες και φιλέλληνες αιτιολογούσε με δάκρυα την αδιάσειστα λογική θέση της ΑΡΝΗΣΗΣ, του ΟΧΙ, την ίδια ώρα αυτή η εντυπωσιακή πράξη της «άρνησης» γεννούσε, δημιουργούσε τη θέση της «κατάφασης» δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ελπίδας σε ΟΛΟΥΣ τους λαούς της γης, σε οργανικά ανθρώπινα σύνολα και μεμονωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να δεχθούν το άλογο και παράλογο ως λογικό, το κατάφωρα άδικο και ανήθικο ως ευλογία της Θέμιδας, την εισβολή και κατοχή μιας ελεύθερης χώρας ως πράξη ειρηνικών και φιλικών διαθέσεων!

Η άρνηση που εκφράζει το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (όπως και το ΟΧΙ του Ελληνοκύπριου ηγέτη που το ζήτησε από του Κυπρίους και ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ επιπέδου 76% στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός παρά τις “α-φιλότιμες” συστηματικές προσπάθειες πολλών) θα μείνουν στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων αντάξια κάποιων προοδευτικά και μεθοδευμένα οδηγημένων στην υποβάθμιση παρόμοιων ΟΧΙ σε Πέρσες και Ιταλούς και τον μπροστάρη παγκόσμιων κέντρων εξουσίας τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Cofi Annan.
Ίσως δεν είναι άκαιρη σαν επίλογος στην σύντομη αυτή διαδικτυακή άποψη η σκόπιμη αναφορά μου στον Αγγλοσάξονα ειρηνιστή φιλόσοφο που με βαθύ νόημα εύχεται από καρδίας «…φανταστείτε την ημέρα που κάποιοι θα κήρυτταν και πάλι έναν πόλεμο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ερχόταν να συμμετάσχει!…»
Ως Έλληνας Ποντιακής και Μικρασιατικής καταγωγής (αχ, εκείνες οι αλησμόνητες πατρίδες των γονιών μου) εκφράζω ένα βουβό αλλά γιγάντιο κύμα αγανάκτησης των απανταχού της γης Ελλήνων που λένε ΟΧΙ και θυμίζουν εις εαυτούς και αλλήλους ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να κηρύσσουμε άδικους πολέμους, να επιβουλευόμαστε τη γη άλλων…

Όμως εμείς οι Έλληνες, αδιάφοροι στα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών ηγετών μυωπικής θεώρησης της ιστορίας του χθες και του επερχόμενου αύριο ΔΕΝ θα διστάσουμε όποιοι και αν συμβεί να είναι εκείνοι που θα μας ζητήσουν να τους παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης να βροντοφωνάξουμε ένα κοφτό, συναισθηματικά φορτισμένο, λογικά εδραιωμένο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ…ΟΧΙ!
Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνισμού το 1940, ο Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου 64 χρόνια αργότερα, το 2004…
Θέλω να δηλώσω δημοσίως ότι, παρά την τραγικά εμφανή έλλειψη ΗΓΕΤΙΚΩΝ προσωπικοτήτων στην σύγχρονη πολιτική μας ζωή, παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος στην πίστη και την βεβαιότητά μου ότι κάποιος άλλος Έλληνας Ηγέτης εφόσον και όταν χρειαστεί, θα γράψει ιστορία, με το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και με την συναίνεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ διαβεβαιώνοντας ξανά την οικουμένη ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ακόμη ΟΧΙ, από εκείνα που έχουν την επαναστατική ιδιομορφία να μετουσιώνουν την άρνηση σε κατάφαση προσήλωσης σε αναλλοίωτες διαχρονικά ανθρώπινες αξίες!…

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!
Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!..
Ζήτω το απανταχού της γης Έθνος των Ελλήνων!

Μουσικές βραδιές στο Ρακομελάδικο "Κουτσούνι"

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Στρατόπεδα: Λουκέτο σε Ναύπλιο, Διακλαδικό σε Τρίπολη, ΚΕΝ σε Σπάρτη και Καλαμάτα

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αλλαγές από μηδενική βάση στην εκπαίδευση του στρατού

Αναστέλλεται οριστικά η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου (ΚΕΜΧ), το οποίο θα κλείσει μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12).
H 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην ............

Τρίπολη είναι πλέον Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης, όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και οπλίτες του Στρατού Ξηράς.

Τα στρατόπεδα της Σπάρτης και της Καλαμάτας θα λειτουργούν αποκλειστικά ως
Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) για την κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς.
Οι παραπάνω επίσημες ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελα, ο οποίος επικαλείται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Οι ανακοινώσεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού, όμως δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Αργολίδας, ο οποίος με νέα επερώτηση ζητά να διασαφηνιστεί ο χρόνος λήψης της απόφασης, να του κατατεθούν τα συγκεκριμένα δεδομένα βάσει των οποίων προκρίθηκαν τα άλλα στρατόπεδα έναντι του αντίστοιχου του Ναυπλίου και καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αναπτυξιακών ισοδύναμων δράσεων .

Η πλήρης απάντηση του υφυπουργού που αφορά όλα τα στρατόπεδα ακολουθεί:
«Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς:
1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής)
2. ΚΕΠΒ (Θήβα)
3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής)
4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
5. ΚΕΥΠ (Λαμία)
6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα)
7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι)
8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.

Τα κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη για τη λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης όσων κατανεμήθηκαν στον Στρατό Ξηράς, αποκλειστικά στα οκτώ (8) προαναφερόμενα ΚΕΝ είναι τα παρακάτω:
1. Η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αφού με τη σχετική απόφαση κλείνουν οριστικά δέκα τέσσερα (14) από τα είκοσι τρία (23) ΚΕΝ που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι και προσωπικό, οι οποίοι θα διατεθούν ανάλογα στα υπόλοιπα ΚΕΝ για βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των νεοσυλλέκτων καθώς και για κάλυψη λοιπών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Η χωρητικότητα των ΚΕΝ και οι εγκαταστάσεις τους. Αποφασίστηκε η διατήρηση των ΚΕΝ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΤΘ, ΚΕΠΒ, ΚΕΕΜ) και αυτών που διαθέτουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΝ Καλαμάτας, 586 ΤΠ).

3. Η κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων. Η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού ΚΕΝ όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλιτών του ΣΞ θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους καθόσον πέραν της βασικής εκπαίδευση θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλο.

Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.

Το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), χωρητικότητας 800 Ν/Σ οπλιτών, για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στους οπλίτες θητείας και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση».

Morias Now

Αλλαζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Πάμε μία ώρα πίσω

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις ...........

28 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (31/3/2012) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

1,1 δισ. ευρώ ως προκαταβολή επιδότησης στους αγρότες

«Ζεστό» χρήμα στους αγρότες από σήμερα, καθώς μπορούν να ..............

προχωρήσουν στην εκταμίευση των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώθηκε ότι χθες πιστώθηκε στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση θα είναι δυνατή από σήμερα.

«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και βλέπουμε για την Τσακώνα! Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», που αναφέρεται στις εξελίξεις για τον αυτοκινητόδρομο, τις καθυστερήσεις και την ανίκητη ελληνική γραφειοκρατία που «εγκλωβίζει» ακόμη και τις πρωθυπουργικές εντολές!
Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ πάνε από σήμερα ταμείο για είσπραξη του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, κατά 3 εβδομάδες νωρίτερα φέτος.
• ΝΕΑ σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών, ενώ και στην Τριφυλία τα πράγματα είναι δραματικά.
• Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ χρειάζεται και νέα μαρίνα καθώς υπάρχει ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών, ενώ η δημιουργία της θα συμβάλει στην ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
• ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ οργανώνει σήμερα Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον βουλευτή Θαν. Πετράκο, ο οποίος κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του ερωτήσεις για την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της Μεσσηνίας και για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.
• ΑΡΧΙΖΕΙ το μάζεμα της ελιάς στην Τριφυλία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί κατά του δάκου.
• ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Καλαμάτας για τη Σπουδαστική Εστία.
• Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ Σύλλογος Καλαμάτας απέχει σήμερα, παρά τις διαφωνίες του με το ΔΣΑ. Ανακοινώσεις-παρεμβάσεις του Δ.Σ.Κ. για επίκαιρα θέματα που αφορούν τον κλάδο, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ κλπ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!