Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το 1940 και το σήμερα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Περισσότερο παρά ποτέ οι Έλληνες αυτήν την περίοδο που βιώνουν δυσχερείς καταστάσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους,θα αισθανθούν το πραγματικό νόημα της επετείου του ΟΧΙ.
Άλλωστε οι επέτειοι που παραπέμπουν σε ένδοξες περιόδους της πατρίδας μας, φαντάζουν στις δύσκολες στιγμές, ως το αποκούμπι όλων μας και μας δίνουν θάρρος και ελπίδα για το αύριο.

Έτσι και τώρα μετά από μία μακρά περίοδο πλαστής ..........

ευημερίας, μία περίοδο που χτίζαμε παλάτια κυριολεκτικά στην άμμο και πιστεύαμε πως θα άντεχαν στις δυσκολίες, ήρθε η στιγμή για την πικρή αλήθεια.
Τίποτα δεν ήταν βασισμένο στο σχεδιασμό, στη δουλειά και στην αληθινή προκοπή.
Αεριτζίδικα λεφτά καταναλώναμε κατά κύριο λόγο και ξοδεύαμε αλόγιστα καίτοι υπερχρεωμένοι και εξαρτώμενοι από τους δανειστές μας.
Συντηρήσαμε ένα πελατειακό κράτος και συνηθίσαμε στα εύκολα ενώ μας άνοιγαν όλοι οι δρόμοι -σπουδές, εργασία, χρήματα,θέσεις- αρκεί να είμαστε δίπλα σε κάποιον "μεγάλο".
Η φούσκα λοιπόν ήταν επόμενο να σπάσει και να μας επηρεάσει όλους.

Ποία όμως η σχέση των τωρινών δεινών μας , με το ένδοξο παρελθόν;
Τότε είμασταν πραγματικά φτωχοί ,αλλά υπερήφανοι , αγέρωχοι, πατριώτες και μαχητές! Κάτι που δυστυχώς σήμερα είναι σπάνιο, διότι επί της ουσίας κανείς δεν ξεκινά με τελείως αγνές προθέσεις.Οι περισσότεροι έχουν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους ,κάποιο δικό τους "θέλω" και γι αυτό πασχίζουν και αγωνίζονται.
Έτσι ενώ το ένδοξο 1940 οι Έλληνες έδωσαν νόημα στη ρήση του Αισχύλου ..."πως μόνοι ἐμεῖς, (οἱ Ἕλληνες) ἀντίθετα ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, δὲν μετροῦμε ποτὲ τὸ πλῆθος τοῦ ἐχθροῦ στὴν μάχη" και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ηρωϊκά τους στρατοὺς τεσσάρων χωρών, Ιταλίας, Αλβανίας, Γερμανίας και Βουλγαρίας σε αντίθεση με άλλους λαούς που απλά υπέκυψαν και παραδόθηκαν αμαχητί ,τι ζούμε σήμερα;

Όντας ιδιαιτέρως ευάλωτοι, τρέχουμε πίσω από όποιον πολιτικό φορέα πλειοδοτήσει περισσότερο σε παροχές, ξεχνώντας πως πρέπει να θεραπεύσουμε πολλές παθογένειες, προτού σηκωθούμε πάλι αγέρωχοι.
Δυστυχώς μέσα στον κακό χαμό του σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που πλειοδοτούν καίτοι ξέρουν τις δυσκολίες, απλά και μόνο για δημοσκοπική άνοδο.
Εμείς όμως οι απόγονοι των ένδοξων Ελλήνων τι πρέπει να κάνουμε;

Να κλείσουμε τ΄αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και να δείξουμε απλά πως είμαστε Έλληνες , θα τα καταφέρουμε και τώρα όπως παλιά και πως κάποια στιγμή θα ξανάρθει η εποχή του κλέους και της αναγνώρισης για την πατρίδα μας!

Η Λιάνα Καννέλη όταν δεν κλαίει .... σφάζει Μενσεβίκους... [ VIDEO ]

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Είδαμε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Καννέλη να κλαίει για μία ομολογουμένως ατυχή φάρσα που της έκαναν από την εκπομπή "Συντέλεια" του ΣΚΑΙ οι συντελεστές της.
Σοκαρισμένη λοιπόν η Λιάνα, μας περιέγραψε κλαίγοντας τον τρόμο που έζησε μόλις βγήκε για διάλειμμα από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου αντικρίζοντας μπροστά της δυο γάντια του Μπόξ.
Τρομαγμένη και σοκαρισμένη η Λιάνα μας ..........

θυμήθηκε με τρόμο τις ανάποδες που έφαγε από τον Κασσιδιάρη στον ΑΝΤ1. (κλικ)
Μας θύμισε παλιές καλές εποχές του Ελληνικού κινηματογράφου με την πρωταγωνίστρια Μάρθα Βούρτση και τα κλάματα της.

Αλήθεια. Τι κάνει η Λιάνα μας όταν δεν κλαίει σε απευθείας σύνδεση και δεν αντικρίζει στο διάλειμμα δυο γάντια του μποξ σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπο της;
Σφάζει Μενσεβίκους!!! Τάδε έφη η Λιάνα Καννέλη στην εκπομπή "Πρωϊνό ΑΝΤ1" του Γιώργου Παπαδάκη πριν λίγους μήνες.... Στις 8 Ιουνίου 2012.

Στο πρώτο από τα δυο video που ακολουθούν δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με την Καννέλη να δηλώσει η ίδια "Τους Μενσεβίκους όταν έπρεπε τους έσφαξα. Και όταν θα έρθει η ώρα θα σφάξω κι εσένα." είπε η Λιάνα μας απευθυνόμενη στον Αργύρη Ντινόπουλο.
Η ίδια η Λιάνα προκαλεί. Εστω και λεκτικά μόνο προκαλεί.

Και αμέσως μετά δείτε το κλάμα στην Πόπη Τσαπανίδου.

Δεν λέμε ότι η Λιάνα μας δεν τρόμαξε από την ατυχή φάρσα των συντελεστών της εκπομπής "Συντέλεια". Απεναντίας μάλιστα. Αλλα τουλάχιστον είναι υποκρισία από την μία να δηλώνεις έστω και λεκτικά ότι σφάζεις Μονσεβίκους όπως δηλώνεις και απο την άλλη να μας το παίζεις τρομοκρατημένη και κλαίουσα on air.
ΕΛΕΟΣ ΛΙΑΝΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ.

Μια εικόνα λένε είναι 1.000 λέξεις. Ενα video, πόσα εκατομμύρια λέξεις είναι???

Δείτε τα δύο Video





Απογραφή Συνταξιούζων ΟΑΕΕ. Από 20 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία

Από τις 20 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:..........


1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

Ο ΟΑΕΕ τονίζει, ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης
ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), οπότε θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, των ίδιων δικαιολογητικών αλλά και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Τέλος ο ΟΑΕΕ επισημαίνει ότι θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν για να απογραφούν το αργότερο έως τις 31/12/12.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζητούν το διορισμό δικηγόρων, όλο και περισσότεροι κατηγορούμενοι

Σχεδόν μηδενική είναι η ανταπόκριση των ανήλικων και νέων παραβατών στο πρόγραμμα της Γραμματείας Νέας Γενιάς που εφαρμόζεται και στην Καλαμάτα, όπου νέοι δικηγόροι διορίζονται δωρεάν ως υπερασπιστές. Μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις έχει ζητηθεί συνδρομή δικηγόρων, όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Καούνης.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η καθημερινότητα στα Δικαστήρια αποδεικνύει ότι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι περιπτώσεις κατηγορουμένων που ζητούν το διορισμό δικηγόρων, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του........

Εφετείου, από τις 16 υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικασθούν, πάνω από 10 κατηγορούμενοι ζήτησαν διορισμό συνηγόρου.

Δωρεάν νομική βοήθεια

Εξηγώντας το πρόγραμμα «Νομική βοήθεια για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Καούνης σημείωσε ότι απευθύνεται σε οικονομικά ασθενή άτομα και ευαίσθητες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες νέων έως 30 ετών.

Στόχοι του προγράμματος είναι να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται ορισμένες κοινωνικές ομάδες και να στηριχθούν οι νέοι δικηγόροι. Δικαιούχοι δικηγόροι είναι όσοι είναι έως 35 ετών.

Δικαιούχοι της νομικής βοήθειας είναι οι ανήλικοι και νέοι από 18 - 30 ετών, αλλά για συγκεκριμένες υποθέσεις. Από 18 - 30 ετών οι κατηγορίες πρέπει να αφορούν περιπτώσεις κακοποίησης (ειδικά στις περιπτώσεις των γυναικών, το όριο της ηλικίας αυξάνεται στα 35 χρόνια), περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας (για γυναίκες έως 35 ετών), παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (για γυναίκες έως 35 ετών), χρήση απαγορευμένων ουσιών και τέλεση συναφών πράξεων με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και αστικές ή διοικητικές διαφορές ανηλίκων και ενηλίκων, από 18 έως 30 ετών, που να έχουν σχέση με τις παραπάνω κατηγορίες.

Εντάσσονται και εργατικές διαφορές που αφορούν ανηλίκους και νέους έως 24 ετών, ενώ περιλαμβάνει και την εκπροσώπησή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Διορισμός δικηγόρων

Η βοήθεια προς τον κατηγορούμενο συνίσταται στην υπεράσπισή του και τη νομική βοήθεια, στα έξοδα για την παράσταση του δικηγόρου στο δικαστήριο, αλλά και σε εξωδικαστηριακή απασχόληση.

Στην Καλαμάτα το ενδιαφέρον είναι ακόμα πολύ περιορισμένο και στα σχεδόν δύο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος έχει ζητηθεί νομική βοήθεια μόνο από τέσσερις περιπτώσεις.

Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ενημέρωση των νέων για το πρόγραμμα, απλώς απευθυνόμενοι στο Δικηγορικό Σύλλογο της κάθε περιοχής.

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, όλο και περισσότεροι κατηγορούμενοι ζητούν από τις συνθέσεις των δικαστηρίων το διορισμό συνηγόρων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνία πένεται. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για την επιβίωσή του, με συνέπεια η τάξη των δικηγόρων να οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση, με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει δικηγόρο εξαιτίας των ακριβών παραβόλων, ακόμα και σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις».

Θάρρος

Για παράδοση του Παραδείσια-Τσακώνα Την 1η Νοεμβρίου η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης

Αντίθετα με την άποψη που εξέφρασε για την πορεία υλοποίησης του περιμετρικού της Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παν. Νίκας επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του το δημοσίευμα του «Θ» για τα προβλήματα με την παράδοση του έργου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα.

Όπως τόνισε, «πράγματι η καθυστέρηση του έργου ..........

οφείλεται στη μη έγκαιρη έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω απεργιών που υπάρχουν στο δικαστικό σώμα». Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, η διάσκεψη του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης, θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Με την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης, όπως θεωρείται ότι θα γίνει, το έργο θα παραδοθεί στο χρόνο που έχει ανακοινωθεί, αφού ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων στις σήραγγες.

Θάρρος

Αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ...ελλείψει φαρμάκων

Κι όμως συνέβη και αυτό. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουv χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες.
Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν.......

δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας. Προ ημερών γράφαμε και για τις ελλείψεις που έχουν αρχίσει να σημειώνονται σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της Καλαμάτας, επειδή οι εταιρείες δεν τους χορηγούν φάρμακα.

Ωστόσο, το θέμα των χημειοθεραπειών ανήκει στα ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς πρόκειται για καρκινοπαθείς και, όπως είναι κατανοητό, η καθυστέρηση της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών.

Το ζήτημα με τη διάθεση των φαρμάκων έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και αφορά όλη την Ελλάδα, καθώς οι εταιρείες δεν παραδίδουν φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία και τις φαρμακαποθήκες, ενώ ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για τις οποίες έχουν κάνει και ενστάσεις. Για άλλες λένε ότι έχουν γίνει λάθη και άλλες τις θεωρούν πολύ χαμηλές.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας στη σχετική απόφαση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εκδίδουμε δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια.

-Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς, η ισχύς του αρχίζει από Δευτέρα 22-10-2012.

-Για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει από 24-10-2012.

-Για τα ιδιωτικά φαρμακεία η ισχύς του αρχίζει από 1-11-2012.

Υπέρβαση των ανώτατων τιμών που καθορίζονται, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/46 “περί Αγορανομικού Κώδικα” και της ισχύουσας Αγορανομικής Νομοθεσίας».

Θάρρος

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του [εριφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται 20 θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.....


1. Επικύρωση πρακτικών της 4ης και 5ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νικόλαου Γόντικα με θέμα «Σχετικά με την τύχη της Μυρτιδιώτισσας».

3. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Γενική Συνέλευση της CPMR στην Πολωνία. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘ΣΙΑΛ 2012’ στο Παρίσι. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

6. Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου: «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας» (νυν Δημοτικές Ενότητες Ασκληπιείου και Επιδαύρου, Δήμου Επιδαύρου). (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 9,998 MW της εταιρείας AIMS ENERGY S.A. στη θέση ‘Πλάσα’ του Δήμου Ερμιονίδος της ΠΕ Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Αλλαγή χρήσης υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, νέες διαρρυθμίσεις» της Μεταλλουργίας Κορίνθου Α.Ε. στη θέση ΔΕ Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων, ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη γέφυρας Μαυροζούμενας επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Εύα – Μελιγαλά και υποστηρικτικές μελέτες» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση προσβασιμότητας από 9η Εθνική οδό προς 3η Επαρχιακή οδό στα τμήματα: Παράκαμψη Τοπικής Κοινότητας Δάρα & Βελτίωση οδού Πελεκανάδας – Μηλιώτη» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

11. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος για την πράξη με τίτλο «Ασφαλτόστρωση δρόμου οικισμού Πλατανόβρυσης με ΤΚ Αμπελοκήπων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

12. Αίτημα τροποποίησης Μελέτης Γενικών Κατευθύνσεων Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδομικής Δραστηριότητας (ΠΕΡΠΟ) Νομού Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

13. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη λιμενικών έργων υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

15. Έγκριση θέσπισης παγίου χορηγήματος καθαριότητας στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

16. Ορισμός Περιφερειακών Συμβούλων για τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής ελέγχου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, για τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

17. Αποδοχή των όρων παραχώρησης της χρήσης του δημόσιου ακινήτου με Α.Β.Κ. 32 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ανέγερση Διοικητηρίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

18. Έγκριση αποζημίωσης δικαιούχων ιδιοκτητών για την διαπλάτυνση της οδού «Βελτίωση – συντήρηση διαδημοτικής οδού από Εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό προς Αρτίκι».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

19. Έγκριση ανάθεσης στην ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ της εκπόνησης της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην 1η Επαρχιακή οδό Καλαμάτα – Αγ. Νικόλαος Μάνης» (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

20. Έγκριση μεταβίβαση της επαγγελματικής άδειας του πωλητή Λαϊκών Αγορών Δερβίση Αλέξανδρου στο γιο του Δερβίση Κωνσταντίνο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου θα έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ και από το Φιλιατρά News.


Η Λίστα Λαγκάρντ στο HOT DOC. Σάλος από την δημισιοποίηση.

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του έκτακτου τεύχους του ΗΟΤ DOC με τη δημοσιοποίηση των 2.059 ονομάτων Ελλήνων καταθετών τα οποία περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για Έλληνες καταθέτες οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC τα στοιχεία των οποίων υπέκλεψε το πρώην στέλεχος της Τράπεζας, Έρβε Φαλτσιάνι.

Η περίφημη λίστα αποτελεί ίσως ένα από τα .............

μεγαλύτερα πολιτικά θρίλερ των τελευταίων ετών. Επί δύο σχεδόν χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη, πρώην υπουργών, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να νίπτουν προκλητικά τας χείρας τους.

Η δημοσιοποίησή της από το HOT DOC έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο. Ήδη η δημοσιοποίηση των ονομάτων αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

in post

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Τριφυλίας πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος ο οποίος μετά μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής τον οποίο υποδέχθηκε ο ...........

Δήμαρχος κ. Κόλλιας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναδείξει ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και θα είναι ενεργός συμπαραστάτης του στη Βουλή. Έθεσε θέματα όπως την μεταφορά των μαθητών αλλά κυρίως ανέλυσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε με τον γραμματέα λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη μετά από ερώτησή του στη Βουλή για το θέμα των κρουαζιεροππλοίων που χωρίς έλεγχο αφήνουν τα απόβλητα που έχουν στην θαλάσσια περιοχή με αποτέλεσμα μετά από καταγγελίες να προκαλείται όχληση σε λουόμενους και πολίτες που βλέπουν να επιπλέουν περίεργα λύματα στην περιοχή μας καθώς όπως εξήγησε ο Βιολογικός της Κυπαρισσίας λειτουργεί και δεν δικαιολογείται τέτοιας μορφής ρύπανση.

Για το θέμα μάλιστα ζήτησε να υπάρξουν παρεμβάσεις αλλά και επιστολές στον αρμόδιο φορέα μετά την θετική συζήτηση που είχε με τον Γραμματέα λιμενικής πολιτικής, ωστόσο δήλωσε ότι περιμένει τις εξελίξεις. Πάντως δεν ήταν πειστικές οι απόψεις του υπουργείου καθώς στη συνεδρίαση πήρε τον λόγο Πρόεδρος κοινότητας ο οποίος αποκάλυψε με αφορμή γνωριμία του στο χώρο ότι η Κυβέρνηση αφήνει τους εφοπλιστές να αδειάζουν σιωπηλά λύματα στις θαλάσσιες περιοχές. Αν αυτό αληθεύει αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟ.Υ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Παράλληλα ετέθη το θέμα του λουκέτου στη ΔΟΥ Τριφυλίας για το οποίο ο Δήμος Τριφυλίας θα στείλει ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία εξηγώντας ότι οδηγούνται σε λουκέτο νευραλγικές υπηρεσίες της πολιτείας και δηλώνεται η αδυναμία του κράτους να συγκροτήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα αναφορά για το θέμα έκανε η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Πανουσιοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα της ΔΟΥ Τριφυλίας με το επιχείρημα ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 30.00 πολίτες και όσοι πέρασαν να εξυπηρετηθούν, ενώ υπήρξε σημαντική εισροή εσόδων εκφράζοντας την απορία της για το μέλλον του δημόσιου βίου. 'ΦΩΝΗ'

Kyparissiotis

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Αναβάλλονται χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ελλείψει φαρμάκων

Κι όμως συνέβη και αυτό. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες ..............

καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή. Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΟΥΚΕΤΑ και… φράχτες στους δρόμους!
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» με την επισήμανση ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι έκθετοι για το Παραδείσια-Τσακώνα.
Στην πίεση για το άνοιγμα του δρόμου… ανέλπιστος σύμμαχος ο «Μορέας» που βιάζεται να εισπράξει διόδια από τη Βελιγοστή, ενώ την προσεχή Πέμπτη στο Ελεγκτικό θα εξετασθεί η συμπληρωματική σύμβαση, με την έγκριση της οποίας θα αρθούν τα εμπόδια για ολοκλήρωση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος που θα… απογειώσει τη Μεσσηνία!
Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» ακόμη διαβάζουμε:
• Η Μεσσηνία γιορτάζει την Επέτειο του «ΟΧΙ» με επίκεντρο του γιορτασμού την Καλαμάτα.
• ΚΑΤΑ της Χρυσής Αυγής και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που κάνει λόγο για «σύνδρομο Βαϊμάρης» και πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή.
• ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των ελευθεροεπαγγελματιών Γεωπόνων της Μεσσηνίας για τα αγροτικά Σχέδια Βελτίωσης.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το κτήριο Αλειφέρη στην Αριστομένους ζητεί ο Νίκας, ενώ δίνει έμμεσα απαντήσεις στην κριτική Νταγιόπουλου για τα σκουπίδια.
• ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ με την ώρα ν’ αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής.
• ΑΙΧΜΕΣ Κόλλια κατά της αντιπολίτευσης που απουσίαζε από το Δ.Σ. και απαντήσεις για οικονομικά και λειτουργία των σχολείων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!