Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Όλα στο φως της δημοσιότητας, κύριε δήμαρχε!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

*«Κάθε κριτική, μέχρι εκεί που θεωρώ ότι είναι καλόπιστη και εκφράζει αγωνία, εγώ τη δέχομαι! Αν διαπιστώνουμε, κάποια στιγμή, ότι υποβολιμαία, ιντριγκαδόρικα, συνωμοτικά, κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο πείτε το, ασκείται κριτική από οποιαδήποτε πλευρά εκεί, να έχουν οι πάντες στο μυαλό τους ότι ο ομιλών μπορεί να μιλήσει τόσο τεκμηριωμένα, τόσο σκληρά, τόσο ουσιαστικά και πειστικά, που δε θα 'χουν πού να κρυφτούν.» είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Σε ό,τι με αφορά, προσωπικά και επωνύμως δηλώνω.............

πως κάθε απάντηση του δημάρχου σε σχόλιο ή ρεπορτάζ είναι καλοδεχούμενη και επιθυμητή για την ενημέρωση των πολιτών!

*Και μιας η αναφορά για την ενημέρωση των πολιτών, δε μας λέτε δημόσια και αναλυτικά, παρακαλώ πολύ, για τις οφειλές του Δήμου Τριφυλίας. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες σας ζητήθηκαν εξηγήσεις!
*Δε μας λέτε, επίσης, για τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου! Αναλυτικά! Για ποια έργα, πού έγιναν, πότε έγιναν και ποιος τα βεβαιώνει;
*Δε μας λέτε, κύριε δήμαρχε, αναλυτικά, με βάση την απογραφή, ποιοι πρώην Δήμοι χρωστάνε, πόσα και σε ποιους για ποια συγκεκριμένα έργα;
*Πείτε μας, ακόμη, από 1η Γενάρη 2010 πόσες και ποιες οφειλές προηγούμενων ετών πληρώσατε, σε ποιους και για ποια, συγκεκριμένα, έργα!
*Ε, με την ευκαιρία, δε μας λέτε και πόσα, σε ποιους και για ποια έργα πληρώσατε τους 22 μήνες της δημαρχοντίας σας;

Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτασμός του ΟΧΙ. [ Φωτογραφίες και Video ]

Πλούσιο φωτορεπορτάζ και Video.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, παρόλο τον συννεφιασμένο καιρό, πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος Αναστάσιος, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Συμβούλων του τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών και πλήθος κόσμου ο οποίος καταχειροκρότησε τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρέλαση.
Απόντες για άλλη μια φορά ήταν ο .........

Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Στάμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 10:30 τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων από μαθητές σχολείων των Φιλιατρών και φορείς της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών κ. Αικατερίνη Μπότου, και αμέσως μετα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων.
Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση ενω καταχειροκροτήθηκαν το ειδικό σχολείο Φιλιατρών και το Επαγγελματικό εργαστήρι Φιλιατρών.

Δείτε SlideShow με φωτογραφίες και Video από την παρέλαση στα Φιλιατρά.
Οι φωτογραφίες αλλάζουν μόνες τους.





Συνελήφθη ο Βαξεβάνης. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη και αφέθηκε Ελεύθερος.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη και αφέθηκε ελεύθερος. Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα. Το μήνυμα στο Twitter λίγο πριν τη σύλληψη

Συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, λόγω της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr, η αστυνομία ............

συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ο κ. Βαξεβάνης πρόλαβε να γράψει στο Twitter, λίγο πριν συλληφθεί.



Νωρίτερα, και πάλι μέσω Twitter, είχε δώσει τη διεύθυνση της οικίας στην οποία βρίσκεται, ενώ είχε αναρτήσει και ένα βίντεο στο οποίο ασκούσε οξύτατη κριτική στη δικαιοσύνη για φίμωση του Τύπου.





News 24|7

Μπήκαμε στην Χειμερινή ώρα.

Από τις 4 τα ξημερώματα έπαψε να ισχύει το μέτρο της Θερινής ώρας και επιστρέψαμε στην Χειμερινή.
Τα ρολόγια μας πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Δείτε την ώρα παρακάτω και συντονίστε τα ρολόγια σας.
Η Χειμερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.
Αντε και καλό Χειμώνα.




28 Οκτωβρίου 1940

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ









28η Οκτωβρίου 1940. Η Ελλάς του ΟΧΙ

28 Οκτωβρίου 1940
Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είχε αρχίσει από το 1939, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940, θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο του ευδρόμου «Έλλη», ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Είναι ο προάγγελος της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται με κάθε μυστικότητα, πριν αυτή εκδηλωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1940.
Η χώρα μας, χωρίς να διαθέτει τα τεράστια .........

πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας, στο μέτωπο της Αλβανίας, καίριο κτύπημα στις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, σε σημείο ταπείνωσης, γεγονός που ανάγκασε τον επίσης δικτάτορα της Γερμανίας, τον Χίτλερ, να ανασυντάξει τα πολεμικά του πλάνα και να προστρέξει σε βοήθεια του φανφαρόνου συμμάχου του.
Η Ελλάδα, αφού αντιστάθηκε ηρωικά στις σιδηρόφρακτες στρατιές του Χίτλερ, υπέκυψε στις κατά πολύ ανώτερες στρατιωτικές του δυνάμεις και αναπόφευκτα υπέστη στις 24 Απριλίου 1941, την τριπλή κατοχή από τις συνασπισμένες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.

Κι από την σκληρή αυτή κατοχή ξεπήδησε η εποποιϊα της Εθνικής Αντίστασης, που σε συνδυασμό με τις νίκες των συμμάχων οδήγησαν στην πτώση των δυνάμεων του ναζιστικού και φασιστικού άξονα και στην απελευθέρωση της χώρας μας.
Αυτό είναι με λίγα λόγια το ιστορικό πλαίσιο της μεγάλης αυτής ιστορικής επετείου.
Όμως τα Δωδεκάνησα την περίοδο εκείνη είναι σκλαβωμένα, υπό την κατοχή των Ιταλών, που μετά τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, απέκτησαν κυριαρχικά δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Και όσο κι αν είναι αντιφατικό και οξύμωρο, από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, άρχισε να ξαναγεννιέται η ελπίδα ότι μαζί με τη νίκη των ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα ερχόταν επιτέλους και η ώρα της δικής τους απελευθέρωσης.
Ας δούμε όμως υπό μορφή χρονολογίου τα κυριότερα γεγονότα από την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, μέχρι τα χρόνια της Κατοχής.

1 Σεπτεμβρίου 1939

Γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι κτήσεις της κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία.
Η Ιταλία από τις 7 Απριλίου του 1939 είχε καταλάβει την Αλβανία.

9 Απριλίου 1940

Γερμανική επίθεση στη Δανία και τη Νορβηγία.

10 Μαϊου 1940

Γερμανική επίθεση στην Ολλανδία το Βέλγιο και τη Γαλλία, που θα συνθηκολογήσει στις 22 Ιουνίου.

10 Ιουνίου 1940

Η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο. Δημιουργείται έτσι ο γερμανοϊταλικός Άξονας.

Ιούνιος-Ιούλιος 1940

Η Σοβιετική Ένωση καταλαμβάνει την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βεσαραβία και άλλα όμορα εδάφη.

Αύγουστος 1940

Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Αίγυπτο και οι Βρετανοί στη Σομαλία.

4 Οκτωβρίου 1940

Συνάντηση Χίτλερ και Μουσολίνι. Καμιά αναφορά για Ελλάδα και Ρουμανία.

28 Οκτωβρίου 1940

Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας, 28 Οκτωβρίου του 1940, για τους Ιταλούς η δεκάτη ογδόη επέτειος από την φασιστική «πορεία προς τη Ρώμη», που έφερε, το 1922, τον Μουσολίνι στην εξουσία, ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι, επισκέπτεται, στην οικία του, τον πρωθυπουργό της Χώρας, Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε, εντός τριών ωρών, την ελεύθερη διέλευση και στάθμευση των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Με τη γαλλική φράση « Alors , c ' est la guerre », που σημαίνει « Πόλεμος λοιπόν », ο Μεταξάς απορρίπτει το ιταμό ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Αρχίζει έτσι η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας, στο αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας, τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο.
Η Ιταλία επιδιώκει μ' αυτήν την αιφνιδιαστική, ακόμη και για τους συμμάχους της, επίθεση, δύο στόχους: Να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις επιτυχίες του Χίτλερ, βάζοντας φρένο στη γερμανική εξάπλωση στο βαλκανικό χώρο και ταυτόχρονα, να περιορίσει τις βρετανικές θέσεις στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα, εμπόδιο σ' αυτές της τις φιλοδοξίες, έπρεπε με κάθε τρόπο τιμωρηθεί.

Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα.

Την περίοδο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα, πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα ήταν ο διαβόητος τετράρχης του φασισμού, ο Cesare Maria De Vecchi , Conte di Val Cismon , όπως υπέγραφε και όπως ήθελε να αποκαλείται, με αυτόν τον πομπώδη τρόπο.

28 Οκτωβρίου 1940

Οι Ιταλοί συγκεντρώνουν σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως ( Concentramento ) στην τάφρο του φρουρίου, όλους τους άρρενες Δωδεκανήσιους Έλληνες υπηκόους, ηλικίας 20-60 ετών.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, πυκνές ομάδες Δωδεκανησίων, κάθε ηλικίας, από τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και από άλλα κέντρα της Αττικής, συγκεντρώθηκαν, με τα δωδεκανησιακά λάβαρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας και κατέκλυζαν τα γραφεία των Δωδεκανησιακών Συλλόγων για να τους πιέσουν να ενεργήσουν προς τα υπουργεία, ώστε να μπορέσουν να καταταγούν στον Εθνικό Στρατό. Ένα ήταν το αίτημα: « Να πολεμήσουν και οι Δωδεκανήσιοι ».
Πρόεδρος της Κεντρικής Δωδεκανησιακής Επιτροπής διορίζεται ο πατριώτης Ιωάννης Καζούλλης , ο οποίος είχε έλθει από την Αίγυπτο για ειδική αποστολή.

1 Νοεμβρίου 1940
Ο Αλέξανδρος Διάκος από τη Χάλκη, είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που «πέφτει» ηρωικά μαχόμενος στο λόφο της Τσούκας.

13 Νοεμβρίου 1940
Με την υπ' αριθμ. Α.Π. 10234/13.11.1940 συγκροτείται το Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων , ως αυτοτελής μονάδα του στρατεύματος, με πρώτο προσωρινό διοικητή και διοικητή του Α' τάγματος, τον ταγματάρχη από τη Σύμη, Μάρκο Κλαδάκη .
27 Νοεμβρίου 1940 Ο Ιταλός κυβερνήτης De Vecchi φεύγει από τη Ρόδο για τη Ρώμη. Δεν θα επιστρέψει πλέον και θα αντικατασταθεί από τις 16 Δεκεμβρίου από τον στρατηγό Ettore Bastico .

25 Ιουλίου 1941
Ο ναύαρχος Inigo Campioni αναλαμβάνει κυβερνήτης των νησιών.

Το αφιέρωμα της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου στην 28 η Οκτωβρίου 1940, περιλαμβάνει ένα σύνολο από κείμενα, επεξηγηματικά και διαφωτιστικά για τα γεγονότα, που περιληπτικά, περιλαμβάνονται στην εισαγωγή και στο χρονολόγιο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

OAEE: Οργανισμός... ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών

Τις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών βιώνει ο ..............

εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, με την κατάσταση πλέον να χαρακτηρίζεται ως οριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εγγεγραμμένων ελεύθερων επαγγελματιών στο μητρώο του ΟΑΕΕ παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 2,9%. Δηλαδή, διαγράφηκαν από τα μητρώα του οργανισμού επειδή αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Μάλιστα, ο αριθμός όσων έχουν βάλει λουκέτο στα καταστήματά τους ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Κι αυτό, διότι αρκετοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μεν αναστείλει τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφή από τα μητρώα του οργανισμού, φοβούμενοι ότι θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν και οφειλές προηγουμένων ετών. Άλλωστε, στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσα καταστήματα βάζουν λουκέτο έχουν συσσωρευμένες οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ.