Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

MeGa PaRtY από την Γ΄Γυμνασίου Κυπαρισσίας

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Ο Γιάννης Πετσέλης λύνει το μυστήριο με την Vodafone...

Χθές είχαμε αναδημοσιεύσει απο το blog "taxalia" της Θεσσαλονίκης ένα περίεργο post που απέστειλε σε εκείνους αναγνώστης τους σχετικό με κάποιο μήνυμα που ελαβε στο κινητό του όταν μπήκε σε κατάστημα Goody's....

Σήμερα ο Συνεργάτης του Φιλιατρά News από την Τρίπολη, ο Ηλεκτρονικός Γιάννης Πετσέλης μας λύνει το μυστήριο με το μήνυμα με ένα άρθρο που μας έστειλε.

Διαβάστε το.

Με αφορμή την ανάρτηση σας την 30/ 10/2012 με τίτλο: «Η Vodafone παρακολουθεί κάθε σας κίνηση» (κλίκ) σας αποστέλλω ένα άρθρο μου με τίτλο: «Απλό μάθημα κινητής τηλεφωνίας» το όποιο και παρακαλώ να δημοσιεύσετε.

ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ας ακολουθήσουμε βήμα- βήμα την λειτουργία ενός κινητού τηλεφώνου από την ώρα που θα ενεργοποιηθει:

Όταν λοιπόν πατήσετε τον διακόπτη ενεργοποίησης της συσκευής σας και πληκτρολογήσετε το PIN συμβαίνουν τα εξής:

Το τηλέφωνο σας βρίσκει και δεσμεύει ένα κανάλι σε μια κυψέλη στην κοντινότερη κεραία η στην κεραία που έχει το καλύτερο σήμα λήψης και ακολούθως στέλνει το IMEI της συσκευής σας στον κεντρικό υπολογιστή του δικτύου για να γνωρίζει ο υπολογιστής ποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και σε ποια γεωγραφική περιοχή βρίσκεται αυτό ουτως ώστε όταν κάποιος καλέσει τον συνδρομητή ο υπολογιστής να τον δρομολογήσει στην κοντινότερη κεραία που βρίσκεται το τηλέφωνο πχ στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη.

Τα smart phones διαθέτουν πάρα πολλές δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ αυτών και την σύνδεση στο internet.

Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν αυτή τη λειτουργία και να συνδεθείτε στο internet και να σοφάρετε όσο εσείς θέλετε.

Μπορείτε να το κάνετε είτε με χρήματα είτε δωρεάν.

Ο πρώτος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα πρόγραμμα όπου το δίκτυο που είστε συνδρομητής να σας παρέχει μια σύνδεση στο internet ανάλογα με την επιθυμία σας και τα χρήματα που εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να διαθέσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βρείτε ένα δίκτυο Wi-Fi κάποιου παροχου σε κάποιο μέρος που εσείς είστε και που αυτή τη στιγμή είναι πολλά:

Δήμοι, σταθμοί τρένου, αεροδρομίων, λεωφορείων καφετέριες σουβλατζίδικα και πλήθος άλλων χώρων σας παρέχουν δωρεάν σύνδεση στο internet.

Το βλέπετε έξαλλου, αν πάτε σε κάποιο μέρος που υπάρχει δωρεάν internet θα λάβετε ένα μήνυμα στο κινητό σας ότι υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi που μπορείτε να συνδεθείτε και να σοφάρετε χωρίς χρέωση.

Για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό η για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ειδικότερα θα πω αυτό που ξέρουν πολύ καλά και το λένε περιαγωγη

Όταν κάποιος φύγει από την εμβέλεια των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας του δικτύου του, θα λάβει ένα μήνυμα και ένα καλωσόρισμα από το ξένο δίκτυο με το όποιο συνεργάζεται το δίκτυο του που είναι συνδρομητής Αν πάει στην άκρη της Σάμου για παράδειγμα όπου τη σήμα του Τούρκικου καναλιού ένια ισχυρότερο θα πάρει ένα μήνυμα καλωσορίσματος από την TURK SELL

Δεν υπάρχουν συντεταγμένες ούτε τρίγωνα και τετράγωνα

Έτσι δουλεύει η κινητή τηλεφωνία. Το ίδιο έγινε και με τα GOODY'S και το ίδιο θα γίνεται και με όλα τα καταστήματα που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ επαναλαμβάνω ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο internet. Και θα πρέπει να τους ευχαριστήσετε γιατί σας ειδοποιούν πότε ξεκάνει και πότε τελειώνει το τζάμπα για αυτούς που το χρησιμοποιούν .

Γιατί από τζάμπα καλά πάμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 23.000 νέοι επισκέπτες στην Καλαμάτα από Aegean και Easyjet που ξεκινούν 5 νέες προγραμματισμένες και 6 νέες πτήσεις charter

Κεντρικός άξονας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Περιφέρειας σε σημαντικό τουριστικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, καθώς και να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τις περιοχές της Πελοποννήσου από χώρες και τουριστικές αγορές που έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή.

Για να πετύχουμε αυτές τις δύο προϋποθέσεις, ............

διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και αξιόπιστη πρόσβαση , η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σχέδιο, συστηματικά και μεθοδικά, δούλεψε εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας τις συνθήκες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αεροπορικών εταιριών για απευθείας πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία, ότι ο κινήσεις και οι επιλογές της Περιφέρειας έχουν θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Είναι επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, την επόμενη χρονιά στην Πελοπόννησο, θα προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας 5 νέες προγραμματισμένες πτήσεις καθώς και 6 νέες charter πτήσεις.

Ειδικότερα:

Η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο, 2 φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου την Στοκχόλμη με πτήση 1 φορά την εβδομάδα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ικανότητα στην μεταφορά τουριστών. Η διεθνής εταιρεία Easyjet, από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα συνδέει το Λονδίνο από το αεροδρόμιο Gatwick με την Πελοπόννησο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα (2 φορές την εβδομάδα), το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία των περιοχών της Περιφέρειας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επίδραση αυτής της επέκτασης των πτήσεων και η καθιέρωση ενός νέου διεθνούς κόμβου στην Πελοπόννησο, θα έχει καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο. Εξέλιξη που δημιουργεί τις συνθήκες η Πελοπόννησος να γίνει προορισμός για όλο το χρόνο.

Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο.

Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το

Διήμερο εκδηλώσεων για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Νοεμβρίου 2012.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Δείτε την πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που ακολουθεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Πεζόδρομος Αριστομένους
• Έκθεση Οχημάτων - Εξοπλισμού - Φωτογραφίας
• Προβολή βίντεο
• Ενημερωτικές ομιλίες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Χώρος πρώην ξενοδοχείου “Διεθνές” (συμβολή οδών Μεσσήνης & Είρας)
18.00 Άσκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την κωδική ονομασία “Αθηνά”

Πνευματικό Κέντρο
19.30 “Σεισμός - Ας είμαστε προετοιμασμένοι”
• Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα
• Χαιρετισμός Διοικητή Π.Υ. Καλαμάτας Πύραρχου κ. Βασίλειου Καπέλιου - Αξιολόγηση Άσκησης
• “Ο παραγνωρισμένος αντισεισμικός χαρακτήρας των παραδοσιακών μας κατασκευών” Παναγιώτης Τουλιάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Καθηγητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδας
• “Καλλικράτης - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για σεισμό”
Χ. Γκουντρομίχου, Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Ο.Α.Σ.Π.
• “Προσεισμικός Έλεγχος Δημόσιων Κτηρίων - Χώροι Καταφυγής στην Καλαμάτα”
Β. Τζαμουράνης, Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας
• Απονομή τιμητικών πλακετών

PC or not PC; Ένα ερώτημα για όσους θέλουν να επενδύσουν στην τεχνολογία.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Αναμφίβολα οι επιλογές είναι πλεον πάρα πολλές και ο υποψήφιος αγοραστής καλό είναι να τις λάβει σοβαρά υπόψη του. Οι αναγκες που καλείται να καλύψει μια συσκευή είναι πολλές και αντικρουόμενες και είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κανείς να τις ικανοποιήσει όλες στο έπακρο με την αγορά μιας και μοναδικής συσκευής.

Στο συγκεκριμένο κείμενο προσπαθούμε να .............

προσεγγίσουμε την αγορά ενός υπολογιστή η κάποιου παρόμοιου προϊόντος πληροφορικής (tablet PC), ανάλογα με τις αναγκες που καλείται αυτό να καλύψει και έτσι να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για το ποια είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Βαριά επαγγελματική χρήση

Το πιο σημαντικό εργαλείο ενός σύγχρονου businessman είναι ο υπολογιστής η γενικά μια συσκευή που εκτελεί ποικίλες λειτουργίες, σύμφωνα με τις εκαστοτε αναγκες. Μπορεί οι περισσότεροι αναγνώστες να σπεύσουν να σκεφτούν ότι το ιδανικό εργαλείο είναι ο desktop, αλλά εδώ κάνουν λάθος. Στον σύγχρονο επαγγελματικό στίβο το ζητούμενο είναι η ευελιξία και η ικανότητα απομακρυσμένης πρόσβασης, καθιστώντας τον συνδυασμό ενός ultra-portable φορητού υπολογιστή και ενός smartphone ακαταμάχητο. Προσοχή, εδώ δεν γίνεται λόγος για ένα netbook η ένα tablet PC, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η ισχύς του επεξεργαστή είναι απαραίτητη, μαζί με τη ορατότητα.

Τα netbooks δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στια αυξημένες αναγκες ενός επαγγελματία, ενώ καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι στην αγορά έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη κατηγορία notebooks με οθόνες 13.3 ιντσών (διάσταση που επαρκεί ακόμα και για τις μικρές εφαρμογές επεξεργασίας εντύπων) και βάρος κάτω των 2 κιλών.

Παράλληλα, ένα καλά εξοπλισμένο smartphone με λειτουργία push email είναι απαραίτητο αξεσουάρ της επαγγελματικής μας καθημερινότητας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συσκευές αυτές μπορούν να λειτουργούν και ως modem σύνδεσης στο internet για το notebook σας.

Gaming

Αυτό είναι το πεδίο της απόλυτης κυριαρχίας του desktop PC. Αν εξαιρέσει κανείς μερικές μονάδες (και πανάκριβες, είναι αλήθεια)προτάσεις από ελάχιστους κατασκευαστές, η υπόθεση του gaming είναι η αποκλειστικότητα του desktop. Ο επεξεργαστής, η δυνατή κάρτα γραφικών, η μνήμη RAM είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα ενός desktop έναντι όλων των άλλων συσκευών. Στην ουσία, ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής ενός desktop PC είναι μια παιχνιδοκονσολα, αλλά αυτή η σύγκριση είναι ένα άλλο θέμα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ακόμα και αν επιλέξετε ένα ισχυρό laptop για τις αναγκες του gaming, ο desktop έχει την ικανότητα να δέχεται πολλές αναβαθμίσεις στην περίπτωση που θα αυξηθούν οι αναγκες σας.

Επικοινωνια.

Η επικοινωνια είναι, από την άλλη πλευρά, το ισχυρό πεδίο των tablets και των κινητών. Θα λέγαμε ότι τα τα netbooks σε αυτή την περίπτωση έρχονται δεύτερα, καθώς οι ταμπλέτες καταφέρνουν να κάνουν πιο πρακτικά το chatting, ακόμα και αν είστε στο δρόμο. Επίσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο για να είστε διαρκώς online και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Το iPad της Apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να σας προσφέρει μια εμπειρία, η οποία αποτελεί από μόνη της εχέγγυο διάρκειας της καθημερινής σας επικοινωνίας με όσους επιθυμείτε. Εδώ, η κατάσταση στα desktop δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αφού το μόνο που κάνετε μαζί τους είναι να μπαίνετε online, αλλά προκειμένου να εκμεταλλευτείτε τις πλήρεις δυνατότητες της διαδικτυακής επικοινωνίας, μπορεί να χρειαστείτε να αγοράσετε επιπλεον περιφερειακά, όπως web κάμερες, τα οποία σε ένα φορητό υπολογιστή είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Μαθητική χρήση

Οι μαθητές έχουν ανάγκη από ένα εργαλείο όμοιο με ένα notebook, που να μη στοιχίζει όμως μια περιουσία, να είναι ανθεκτικό στις καθημερινες μετακινήσεις, να έχει μεγάλη αυτονομία, έτσι ώστε να μην απαιτεί φόρτιση κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας - φαντάζεστε τι θα γινόταν σε μια αίθουσα εάν 30 περίπου μαθητές ήθελαν ταυτόχρονα να φορτίσουν τον υπολογιστή τους-, ενώ είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει ένα σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας προκειμένου να χωρέσει ηλεκτρονικές εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθημάτων. Από την παραπάνω περιγραφή γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η προτεινόμενη συσκευή για μαθητική χρήση είναι ένα netbook έχοντας ως μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των tablets το φυσικό πληκτρολόγιο και το χαμηλό κόστος κτήσης σε σχέση με ένα μεγαλύτερο notebook. Εννοείτε ότι τα desktop PC προορίζονται μόνο για τα εργαστήρια ενός σχολείου η για το μαθητικό δωμάτιο στο σπίτι

Πρόταση χαμηλού κόστους

Κακά τα ψέματα, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, παρόλο που οι τιμές των notebooks έχουν μειωθεί δραματικά και τα netbooks κινούνται σε κατηγορίες τιμής κάτω των 350 ευρώ, ο λόγος κόστους προς απόδοση που προσφέρει ένας σταθερός υπολογιστής είναι ακαταμάχητος. Αν θέλετε να κάνετε μια και μόνο αγορά, ικανοποιώντας με άνεση την πλειονότητα των αναγκών σας πλην εκείνων που έχουν να κάνουν με ζητήματα συχνών μετακινήσεων και ορατότητας, δεν έχετε παρά να επενδύσετε στην αγορά ενός desktop. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι με ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ, μπορείτε να αποκτήσετε ένα άριστο μηχάνημα που θα μπορεί να ικανοποιήσει τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις αναγκες ψυχαγωγίας σας. Και αν το παραπάνω ποσό σας φαίνεται απαγορευτικό, αρκεί να τονιστεί ότι και με σημαντικά λιγότερα χρήματα (τόσα όσα κανένα laptop να μην μπορεί να την ανταγωνιστεί σε δυνατότητες) μπορείτε να αποκτήσετε ένα αξιόλογο desktop PC. Ισως να είναι χρήσιμο εδώ να δοθεί έμφαση στο ότι με τα λεφτά που κοστίζει ένα σύγχρονο, πλου εξελιγμένο κινητό τηλέφωνο, όπως το iPhone, μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ ισχυρό desktop που θα σας κάνει πολύ περισσότερα πράγματα.

Εν κατακλείδι

Η κάθε συσκευή έχει, λοιπόν, τα θετικά και αρνητικά της. Δεν υπάρχει η τέλεια συσκευή, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε όλες τις αντικρουόμενες αναγκες του σήμερα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι, αν επιθυμείτε να αγοράσετε έναν μονάχα υπολογιστή, τότε αυτός καλό θα ήταν να είναι ένα desktop, τόσο λογω της αξιοπιστίας του όσο και λογω της εξαιρετικής σχέσης τιμής προς απόδοση που προσφέρει. Ο γενικός κανόνας είναι ότι αξίζει να επενδύσετε λίγα παραπάνω χρήματα για να αποκτήσετε ένα καλό desktop και λιγότερα ώστε να έχετε ένα αξιόλογο, αλλά όχι πανάκριβο laptop, προκειμένου να απολαμβάνετε και οφέλη της ορατότητας.

Τραυματίας - θύμα τροχαίου ο δήμαρχος Μεσσήνης

Θύμα τροχαίου έπεσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δημοτική Ενότητα Αιπείας. Όταν επέστρεφε, και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δήμαρχος εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα ο να τραυματιστεί ελαφρά.

Ο δήμαρχος διεκομίσθη στο Γενικό ............

Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παρέμεινε για βραχυχρόνια νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Καλά στην υγεία του είναι και ο οδηγός του δημάρχου.

Την Παρασκευή έτοιμο το τμήμα Μεσσήνη - Σπερχογεία

Μία ακόμα επίσκεψη στην Καλαμάτα του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Μάλιστα, η κάθοδός του είναι ιδιαίτερα σημαντική, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα και του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας.

Πάντως, ο κ. Νίκας επανέλαβε στις δηλώσεις .........

του ότι η αποχή των δικαστών είναι η αιτία που καθυστερεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια-Τσακώνα.
Υποστήριξε δε πως το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση του έργου της παράκαμψης στο ύψος της μεγάλης γέφυρας, η οποία χρειάζεται έναν ακόμη χρόνο για να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί. Και ο λόγος που δεν έχει συμβεί αυτό, είναι η αποχή των δικαστών από τα καθήκοντά τους.

Εντούτοις, σημείωσε πως έχει προσδιοριστεί διάσκεψη στο δικαστήριο για το συγκεκριμένο θέμα την 1η Νοέμβρη. Εφόσον, σημείωσε ο δήμαρχος, η σύμβαση εγκριθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία, αφού τακτοποιηθούν και κάποιες μικρές εκκρεμότητες σχετικά με το φωτισμό σε ορισμένα σημεία.
Για τον περιμετρικό, είπε και πάλι ότι εκκρεμεί για τις 19 Νοεμβρίου το Εφετείο που συνδέεται με τον προσδιορισμό τιμής μονάδος από τη Σπερχογεία μέχρι το εργοστάσιο του «Καρέλια». Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν 80 ιδιοκτησίες, εκ των οποίων οι 20 δεν αφήνουν τα συνεργεία να εκτελέσουν τα απαιτούμενα έργα.

Τέλος, για το κομμάτι Μεσσήνη- Σπερχογεία, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Υποδομών, κι έτσι το τμήμα θα είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία.

Θάρρος

Σχολεία Τριφυλίας Ζητούν χρήματα από τους γονείς για να βάλουν πετρέλαιο

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας όσον αφορά στο πετρέλαιο που δεν έχουν για τη θέρμανση μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη θερμοκρασία ολοένα να πέφτει στις αίθουσες!

Μάλιστα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του ...........

Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και τις αναφορές του Κώστα Κόλλια πως «δεν είναι δική του ευθύνη η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία», τονίζοντας ότι «τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό μας», οι εκπαιδευτικές και μαθητικές κοινότητες είναι ανάστατες, προβληματισμένες, απογοητευμένες και οργισμένες από την αντίδραση του δημάρχου και τη δυσμενή αντιμετώπιση που τους επιφύλαξε ο Δήμος Τριφυλίας.

Θυμίζουμε πως οι αναφορές του δημάρχου, σε υψηλούς τόνους και, μάλιστα, με σκληρό ύφος, ήρθαν ως απάντηση σε επιστολή των διευθυντών των Νηπιαγωγείων, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Η πραγματικά δυσχερής οικονομική κατάσταση των νηπιαγωγείων μάς εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και μας υποχρεώνει, εν όψει και της απόφασής σας για την κατανομή των νέων εγκεκριμένων πιστώσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, να απευθυνόμαστε σε εσάς, αιτούμενες τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων αυτών, καθώς και τη συνδρομή σας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
Επίσης, προ ημερών συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή οι διευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα προβλήματα έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, στην οποία ανέφεραν: «Παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η προμήθεια πετρελαίου, ώστε οι μαθητές των σχολείων μας σε καλές συνθήκες να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και οι διδάσκοντες να επιτελέσουν το καθήκον τους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το θέμα αυτό και να αποφύγουμε πιθανές αντιδράσεις (καταλήψεις κ.τ.λ.)».
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητικές κοινότητες σχολείων της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων σκέπτονται και συσκέπτονται προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις και τις διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους, ενώ πρωτοβουλίες και δράσεις αναλαμβάνουν και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Χθες, στην Τριφυλία κυκλοφόρησε έντονα πως σε σχολική μονάδα ζητήθηκαν από τους μαθητές χρήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με τα παιδιά και τους γονείς να εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Αθώος ο 36χρονος από τα Φιλιατρά που δικαζόταν για βιασμό 19χρονης

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, μετά από πολύωρη διαδικασία, από το πρωί έως πολύ αργά το απόγευμα, ο 36χρονος από τα Φιλιατρά, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας, φέτος το Φεβρουάριο, η οποία εργαζόταν σε νυχτερινό μπαρ της περιοχής.
Η χθεσινή, τρίτη ημέρα της διαδικασίας, ..............

ξεκίνησε με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι δε βίασε την κοπέλα, καθώς ό,τι έγινε ήταν με τη θέληση και των δύο. Την απαλλαγή του ζήτησε με την αγόρευσή του και ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Απολογία

Ξεκινώντας την απολογία του ο 36χρονος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τη 19χρονη από παλιά που εργαζόταν σε κατάστημα με μπιλιάρδα και είχαν καλή σχέση, ενώ υπήρχε και ένα μικρό φλερτ μεταξύ τους.
Το επίμαχο βράδυ την είδε στο μπαράκι μετά από αρκετό καιρό και ήταν διαχυτική μαζί του. Πρόσθεσε πως μπορεί και να της άρεσε ως άνδρας, αλλά αυτή ήταν η δουλειά της, «σερβιτόρα – κονσομασιόν». Με το αφεντικό του μαγαζιού είπε πως εκείνο το βράδυ συζητούσε για την πώληση της επιχείρησής του, ενώ μετά τα όσα συνέβησαν έχει υποψιασθεί πως μπορεί και να του την έστησαν ο ιδιοκτήτης με την κοπέλα, λόγω των χρημάτων, τα οποία όμως δεν είχε. Γι' αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να πληρώσει την εγγύηση όταν κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος πελάτης του νυχτερινού καταστήματος εκείνο το βράδυ ο οποίος είχε αυτοκίνητο και χρήματα.

Συνέχισε λέγοντας πως, όταν έφυγαν όλοι οι πελάτες, η κοπέλα κάθισε μαζί του και χαριεντίζονταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές τις γυναίκες τις κερνάς για να τις χαϊδεύεις και να τις φιλάς».
Περιέγραψε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης τού ζήτησε να πάει την κοπέλα σπίτι της και τι έγινε στο δρόμο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δύο. Μεταξύ άλλων, είπε πως «της έκανε και χάρη, μιας και η γυναίκα του είναι πολύ όμορφη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, παρατήρησε ότι μέσα στο μαγαζί με την κοπέλα συμπεριφέρονταν σαν ζευγάρι με αγκαλιές και χάδια, ενώ αναρωτήθηκε γιατί το αφεντικό του νυχτερινού καταστήματος δεν τον βρήκε τις επόμενες ημέρες να του ζητήσει το λόγο, αφού η κοπέλα τού είπε ότι την βίασε.
Συνέχισε ότι η επαφή του με τη 19χρονη ήταν για περιστασιακό σεξ, δεν υπήρχε συναίσθημα και δε σκέφτηκε ιδιαίτερα τις συνέπειες, επειδή δεν πήρε προφυλάξεις, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ήταν γυναίκα που μπορούσα να ζητήσω από το μαγαζί να την πάρω». Αρνήθηκε πολλές φορές ότι ήταν βιασμός, λέγοντας ότι ένας βιαστής δε δέχεται την άρνηση της γυναίκας όταν του λέει ότι δε θέλει κάτι, όπως παραδέχτηκε στην κατάθεσή της η 19χρονη, ούτε τη γυρίζει σπίτι της, ούτε κανονίζει μαζί της ραντεβού για την επόμενη ημέρα.
Κατηγόρησε την κοπέλα για ψέματα κατά την κατάθεσή της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της 19χρονης, η οποία φώναξε από το ακροατήριο, απ’ όπου παρακολουθούσε τη δίκη: «Γιατί, δεν είναι αλήθεια αυτά που λέω;».

«Ακρογωνιαίος λίθος»

Ο εισαγγελέας Έδρας ξεκίνησε αργά το μεσημέρι την αγόρευσή του, παρουσιάζοντας δύο υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στην Καλαμάτα για βιασμό. Η πρώτη, όπως επισήμανε, ήταν καθαρή περίπτωση βιασμού, που ιατροδικαστικά είχε διαπιστωθεί, ενώ υπήρχαν κακώσεις και τραυματισμοί στο θύμα, ο δε βιαστής την είχε εγκαταλείψει γυμνή στην ύπαιθρο.
Στη προκειμένη υπόθεση, όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, μιας και η ιατροδικαστική έκθεση δεν εντόπισε κάτι.
Η δεύτερη περίπτωση που παρουσίασε είπε πως δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο, καθώς ο κατηγορούμενος δε παραπέμφθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναικολογική εξέταση δεν εντόπισε ευρήματα, κακώσεις ή τραυματισμούς και αποδείχθηκε ότι η ανήλικη είχε καταγγείλει το βιασμό ίσως για να δικαιολογήσει μια πιθανή εγκυμοσύνη. Υπογράμμισε ότι σε υποθέσεις όπου τα γεγονότα είναι οριακά και σκοτεινά, η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη είναι υψίστης σημασίας και ακρογωνιαίος λίθος.
Σκιαγραφώντας θύμα και δράστη, είπε ότι η 19χρονη είναι ένα έξυπνο κορίτσι, που όμως έχει αδικηθεί από την οικογένειά της και το φιλικό της περιβάλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι έξυπνος ο γονιός που αφήνει ένα κορίτσι 18-19 χρονών να δουλεύει στη νύχτα και σε τέτοια μαγαζιά.
Για τον κατηγορούμενο, σημείωσε ότι είναι άνθρωπος που απευθύνεται σε τέτοιου είδους καταστήματα, για αναζήτηση πρόσκαιρων ερωτικών παρτενέρ, χωρίς συναισθηματικά κριτήρια.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού καταστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε «βετεράνο στο ξέβγαλμα γυναικών».

Αθώωση

Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο κ. Σταύρου, είπε πως το πρώτο που πρέπει να ελεγχθεί είναι η αξιοπιστία της παθούσας κατά τα στάδια της προανάκρισης, της ανάκρισης και του ακροατηρίου. Παρουσίασε δε αναλυτικά τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει και τις διαφορετικές λεπτομέρειες που έχει παρουσιάσει σε διάφορα σημεία της υπόθεσης.
Μιλώντας για το κατάστημα, είπε ότι ακόμα και ένας οίκος ανοχής έχει κανόνες λειτουργίας, αλλά στα συγκεκριμένα καταστήματα όλα είναι ελεύθερα και χωρίς κανόνες. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμπεριφορά της κοπέλας δημιούργησε την προσδοκία στον κατηγορούμενο ότι η βραδιά θα έχει συνέχεια. Μάλιστα, χαρακτήρισε παράδοξη τη συμπεριφορά της 19χρονης, καθώς, ενώ ενοχλήθηκε με τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στο μαγαζί, μετά δέχτηκε να τη γυρίσει μέσα στην άγρια νύχτα στο σπίτι της. Παρατήρησε, επίσης, ότι είναι παράξενο, πονηρό και περίεργο, γιατί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που ζήτησε τη μεταφορά της κοπέλας, δεν ακολούθησε μέχρι τη Μαραθούπολη, αλλά ζήτησε να τον αφήσουν στο σπίτι του.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ιατρική εξέταση που δεν έδειξε κάτι, τα άθικτα ρούχα της κοπέλας και στο γεγονός ότι αυτή δεν είχε σημάδια από τα χτυπήματα που έλεγε ότι της κατάφερε ο 37χρονος.
Αναζητώντας τα κίνητρα, ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι οικονομικά, όμως δεν προέκυψε τέτοιο στοιχείο, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας, ή ο φόβος μιας πιθανής εγκυμοσύνης.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο καταγγελλόμενος βιασμός είναι ατεκμηρίωτος και πως μπορεί να πιέσθηκε η κοπέλα να ενδώσει, αλλά δε βιάσθηκε.
Αμέσως μετά, εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, η κα Σοφία Εξουσίδου υπεραμύνθηκε της θέσης της 19χρονης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο μια ιατροδικαστική έκθεση απόδειξη.
Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης, Παναγιώτης Μωράγιωργας, κινήθηκε κοντά στην αγόρευση του εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει βιασμό.
Το Δικαστήριο μετά από διάσκεψη ομόφωνα κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο λόγω αμφιβολιών.

Θάρρος

To χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV [ 30/10/2012 ]



Φόρος-σοκ από 10% – 45% στα εισοδήματα από ενοίκια

Το σχέδιο που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως και 45% για τα εισοδήματα από ακίνητα

Αντιμέτωποι με πρόσθετες φοροεπιβαρύνσεις θα έρθουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ημερησία, το σχέδιο που ...........

φαίνεται να έχει «κλειδώσει» προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως και 45% για τα εισοδήματα από ακίνητα.

Κατά συνέπεια, βάσει του νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο όριο και θα πληρώνουν φόρο τουλάχιστον 10% από το πρώτο ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φορολογούνται με κλιμακωτούς συντελεστές από 10% έως και 30% για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 45% για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ.

market Beast

Ασφαλέστερες για επενδύσεις Συρία και Λιβύη από την Ελλάδα!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο Πρωθυπουργός της «Συγκυβέρνησης των τριών» κ Σαμαράς διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων ότι και επιθυμεί νέες επενδύσεις και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να δημιουργηθεί θετικό επενδυτικό κλίμα…

Προφανώς, όμως, όπως πιστοποιεί πρόσφατη μεγάλης έκτασης έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1,050 Οικονομικοί Διευθυντές επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 14 χώρες όχι μόνο ΔΕΝ πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του κ Σαμαρά αλλά σοκάρουν με τις απαντήσεις τους!..

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της .........

μεγάλης κλίμακας έρευνα τα ερωτηθέντα οικονομικά στελέχη θεωρούν ότι αυτή την εποχή επενδύσεις στην Ισπανία περιέχουν περισσότερο ρίσκο από επενδύσεις στην Αίγυπτο…

Όσο για επενδύσεις στην Πατρίδα μας Ελλάδα, αυτές εκτιμούν οι ερωτηθέντες Οικονομικοί διευθυντές των 1050 επιχειρήσεων που λειτουργούν σε 14 διαφορετικές χώρες ότι περιέχουν περισσότερο ΡΙΣΚΟ από επενδύσεις στη Λιβύη και τη Συρία!!!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, http://www.cnbc.com/id/49568612/

Στον Αλευρά ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Π. Αλευρά επισκέφθηκαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Μπουντουβάς και κ. Τσεκούρας και τον ενημέρωσαν για θέματα που αφορούν την καλλιέργεια και την εμπορία των κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας.

Αναφερόμενοι στον προγραμματισμό των νέων φυτεύσεων πρώιμων κηπευτικών υπό κάλυψη οι οποίες στην περιοχή ξεκινούν συνήθως στις αρχές Ιανουαρίου, επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της θέρμανσης των θερμοκηπίων που παραδοσιακά γίνεται με τη χρήση πυρηνόξυλου που προμηθεύονται από τα πυρηνελαιουργεία του νομού Μεσσηνίας.
Όπως τόνισαν, η τιμή αγοράς πυρηνόξυλου από .............

τα πυρηνελαιουργεία, από τα 30 € /τόνο το 2010, ανέβηκε πέρυσι στα 50 €/τόνο. Μετέφεραν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη την ανησυχία των μελών του Συλλόγου που έχουν προκαλέσει πληροφορίες για εκτίναξη της τιμής του πυρηνόξυλου στα 90 €/τόνο, παρότι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου και επομένως και πυρηνόξυλου, αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την περυσινή.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα δημιουργήσει μια αύξηση του κόστους παραγωγής ανά στρέμμα/θερμοκηπίου, δυσβάσταχτη για το μέσο παραγωγό της περιοχής, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των παραγωγών να επιλέξει τη μετάθεση του χρόνου φύτευσης για πολύ αργότερα. Αυτό σημαίνει απώλεια του πλεονεκτήματος της πρώιμης παραγωγής που χαρακτηρίζει την περιοχή και την έχει καταστήσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής πρώιμων κηπευτικών στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις ή παρεμβάσεις με τους και προς τους αρμόδιους φορείς ή παράγοντες που εμπλέκονται με το ζήτημα αυτό, συσχετίζοντας όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική του διάσταση.

Τέλος, όσον αφορά τον τομέα της εμπορίας, ο κ. Αλευράς ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι το Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και η εφαρμογή της ιχνηλασιμότητας, είναι η απάντηση στη στρεβλή λειτουργία της αγοράς και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού-καταναλωτή.

Φιλιατρά: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Συνδυασμό Κόλλια σήμερα το απόγευμα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύσκεψη του Δημάρχου Κώστα Κόλλια με τους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες που σας μεταφέρουμε:

Ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να βάλει ............

χέρι σε Δημοτικούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους και Πρόεδρο Δ.Σ. για την εικόνα του Συνδυασμού και του Δήμου, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση που έλειπαν Σύμβουλοι του Συνδυασμού του και δεν είχε απαρτία για να γίνει η συνεδρίαση. Επίσης, θα τους τα χώσει για τις προσωπικές γραμμές του καθενός για βολέματα ψηφοφόρων κι εργολάβων και δικές τους προσωπικές υποθέσεις, επαγγελματικές και άλλες, που εκθέτουν τον ίδιο και το Δήμο και για την διάλυση που εμφανίζει να έχει ο Δήμος στη λειτουργία του με υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Ο Δήμαρχος θα υπερασπιστεί το έργο του και τον αγώνα του και το έργο που κάνουν οι Αντιδήμαρχοι και θα μιλήσει για όλους και για όλα ονομαστικά.

Από την άλλη μεριά, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδρος Δ.Σ. είναι αποφασισμένοι να τα πουν έξω από τα δόντια και να μιλήσουν για ρουφιανές συναδέλφων τους υποσκάπτοντας το έργο του Δημάρχου και του Δήμου, που κάνουν συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έτσι ώστε να γίνουν Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι από το νέο έτος.

Για τις θέσεις των Αντιδημάρχων και Προέδρου Δ.Σ. και ότι πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα έχουν κάνει εισηγήσεις στο Δήμαρχο Δημοτικοί του Σύμβουλοι που περιμένουν πώς και πώς να φορέσουν κοστούμια Αντιδημάρχων για προσωπικά του οφέλη.

Δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Δημάρχου Κώστα Κόλλια και του Συνδυασμού του θα βγουν μαχαίρια στη σύσκεψη και θα γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, παλιών και νέων.

Αν ο Δήμαρχος πιεστεί πολύ να τους πει τι θα κάνει με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο Δ.Σ. και δεν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών αλλά τους ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αλλάξει κανείς, τότε θα έρθει ρήξη και Συνδυασμός του ίσως να διαλυθεί.

Αν τους αποκοιμίσει και δεν πάρουν χαμπάρι ότι τους εμπαίζει υπάρχει πιθανότητα να χαμηλώσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν επιφανειακά οι αντιδράσεις γιατι στο παρασκήνιο και πίσω από τον πλάτη του Δημάρχου Δημοτικοί Σύμβουλοι του χρεώνουν τα πάντα που δεν γίνονται.

Κανένας δεν ξέρει αν αύριο θα είναι η ίδια μέρα για το Συνδυασμό του Δημάρχου Κώστα Κόλλια γιατί Αντικαλλικρατικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι σκέφτονται να παραιτηθούν ή να αποχωρήσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν αν δεν τους κάνει Αντιδημάρχους.

Η ασθενεια που εντοπίσθηκε στην Μεσσηνία συνεχίζει να χτυπά πλατάνια

Τα συμπτώματα προσβολής από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους σε ένα πλατάνι στην διασταύρωση του περιμετρικού δρόμου με το δρόμο προς την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Φενεού στην λίμνη του φράγματος «Δόξα» ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός στην Διεύθυνση Δασών Κορινθίας και να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά για να ληφθούν μέτρα.

Η προσβολή από την συγκεκριμένη ασθένεια προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το κόψιμο δυο κλαδιών του δένδρου από μολυσμένο κοπτικό εργαλείο από άλλη περιοχή!

Η υπηρεσία μη έχοντας άλλο αποτελεσματικότερο και .............

αποδοτικότερο μέτρο στην διάθεση της προχώρησε στη νέκρωση του προβεβλημένου ήδη πλατάνου και των περιμετρικών δένδρων που το περιβάλλουν, προκειμένου να εμποδιστεί η μετάδοση της ασθένειας , μέσω του ριζικού τους συστήματος στα αλλά πλατάνια της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το θανατηφόρο για τα πλατάνια μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, την τελευταία δεκαετία έχει νεκρώσει χιλιάδες αιωνόβια πλατάνια σε όλη τη χώρα. Ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003, στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσφατα η ασθένεια εντοπίστηκε και στην Ήπειρο.

Ήδη η περιοχή της λίμνης Δόξας ερευνάται εξονυχιστικά από τους υπαλλήλους και τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων εστιών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ειδική απόφαση καθορισμού «Ζωνών προστασίας» της περιοχής από την συγκεκριμένη ασθένεια.

Messinea

Δίπλα στο Μητροπολίτη Μεσησνίας Χρυσόστομο

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω την απαράδεκτη από πλευράς ύφους,στυλ ακόμη και γραμματικής θα έλεγα ανακοίνωση βουλευτού του Νομού Μεσσηνίας, που λανθασμένα θεώρησε ότι έχει το δικαίωμα καίτοι διαβιεί μέσα σε μία δημοκρατική Χώρα να φιμώσει απόψεις ,να καυτηριάσει αναιδώς θέσεις και να προσβάλλει τον εκπρόσωπο της Ελλαδικής Εκκλησίας στη Μεσσηνία.

Διαμαρτύρομαι για τη χυδαιότητα και συντάσσομαι δίπλα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο, θεωρώντας ότι η προσπάθεια φίμωσης ενός άξιου ανθρώπου και επιστήμονα κατ΄αρχάς και εξαίρετου Ιεράρχη με σημαντικό έργο στη συνέχεια ,προσβάλλει και μειώνει τους Μεσσήνιους πολίτες.
Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην ελεύθερη κατάθεση .............

απόψεων και της αδιατάραχτης δυνατότητας για κριτική μέσα στα όρια που επιτάσσει η δημοκρατία και μόνον.

Το αγουρέλαιο της Μεσσηνίας σώζει την καρδιά. Ερευνα Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΥΟ ΟΥΣΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Ασπίδα προστασίας στην ανθρώπινη υγεία και στο καρδιαγγειακό σύστημα προσφέρει η ελαιασίνη και η ελαιοκανθάλη, ουσίες που εντοπίσθηκαν στο καλό αγουρέλαιο της Μεσσηνίας
Επειτα από τέσσερα χρόνια έρευνας και έχοντας .........

μελετήσει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και την περιεκτικότητα των περιεχόμενων βιοδραστικών ουσιών, οι ερευνητές στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, ανακαλύπτουν τα κορυφαία δείγματα λαδιού από όλη την Ελλαδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη παραγωγή στο ελαιοτριβείο των αδελφών Σκιαδά στο Στρέφι Μεσσηνίας. Επιλέγοντας τη βέλτιστη ποικιλία, τη βέλτιστη εποχή συλλογής και τις καλύτερες μεθόδους συγκομιδής και παραγωγής λαδιού επιτεύχθηκε η υψηλότερη έως τώρα περιεκτικότητα σε δύο ουσίες με μεγάλο φαρμακευτικό ενδιαφέρον, την ελαιασίνη και την ελαιοκανθάλη.

Με τιμές, που αθροιστικά για τις δυο ουσίες αγγίζουν τα 700 mg ανά κιλό λαδιού, το καλό αγουρέλαιο της Μεσσηνίας εμφανίζει έως και 5 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση από τα συνήθη καλής ποιότητας έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της ελληνικής αγοράς.

Η ελαιασίνη είναι η ισχυρότερη αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται στο ελαιόλαδο, ενώ η ελαιοκανθάλη είναι μια ουσία στην οποία έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Πολλοί ερευνητές παγκοσμίως θεωρούν ότι η θετική επίδραση του ελαιολάδου στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη μακροβιότητα σχετίζεται με την καθημερινή πρόσληψη σε χαμηλές δόσεις ουσιών που συνδυάζουν την αντιοξειδωτική με την αντιφλεγμονώδη δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές οι δύο ουσίες δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο τρόφιμο και η μοναδική πηγή πρόσληψής τους από τον άνθρωπο είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κανένα άλλο έλαιο, ούτε σπορέλαιο ούτε καν ραφιναρισμένο ελαιόλαδο δεν μπορεί να μας παρέχει αυτά τα συστατικά.

Ο τρόπος που αναγνωρίζουμε την ύπαρξή τους στο λάδι είναι σχετικά απλός: τη στιγμή της κατάποσης μια υπόπικρη γεύση στο πίσω μέρος του στόματος και μια ελαφρά αίσθηση καψίματος στον φάρυγγα αποτελούν την καλύτερη απόδειξη.

Με τη σφραγίδα πλέον της μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το αγουρέλαιο της Μεσσηνίας μπορεί σίγουρα να συμπεριληφθεί μεταξύ των πρώτων ελληνικών ελαιολάδων που θα έχουν το προνόμιο να αναγράφουν στην ετικέτα τους ότι προστατεύουν από την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, προσφέροντας μια ασπίδα προστασίας στην ανθρώπινη υγεία.

Ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ρυθμίζει το ζήτημα της αναγραφής στην ετικέτα των ιδιοτήτων του λαδιού, σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για την παραγωγή λαδιών υψηλότερης ποιότητας και αυξημένης υγειοπροστατευτικής δράσης που είναι βέβαιο ότι θα έχουν τουλάχιστον διπλάσια τιμή από το απλό έξτρα παρθένο.

Μελέτη
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο «Εθνος» ο καθηγητής Προκόπης Μαγιάτης, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει μεγάλη κλινική μελέτη για την επίδραση του ελληνικού λαδιού στην ανθρώπινη υγεία. Συνεργασία του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στοχεύει να χορηγήσει ειδικά επιλεγμένο ελαιόλαδο σε υγιείς Αμερικανούς εθελοντές, που δεν χρησιμοποιούσαν έως τώρα ελαιόλαδο στη διατροφή τους και να αποκαλύψει τα μυστικά του καλού ελληνικού λαδιού και πως αυτό μπορεί να θωρακίζει την υγεία μας.

«Η υψηλής ποιότητας έρευνα που γίνεται στη χώρα μπορεί να αποτελέσει τον ισχυρότερο παράγοντα ανάδειξης των προϊόντων της ελληνικής γης και να βοηθήσει τον Ελληνα αγρότη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Το πανεπιστήμιο είναι δίπλα σε κάθε Ελληνα παραγωγό», σημειώνει ο κ. Μαγιάτης.

Messinea.gr

Νέα σενάρια για το πώς θα επιβληθεί ο φόρος αγροτεμαχίων

«Στρεμματικό» ή κατ’ αποκοπή φόρο «ανά ιδιοκτησία» σε όλα τα αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα εκτός σχεδίου, ακόμα και στις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, το 2013, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη όλων των ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο, σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες “διαρροές”, σε ...............

πρώτη φάση ο φόρος στα αγροτεμάχια θα είναι οριζόντιος και μικρός, καθώς δεν υπάρχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφή των εκτάσεων και αργότερα, μετά την καταγραφή των αναλυτικών στοιχείων από την υποβολή νέου Ε9 από τους ιδιοκτήτες, η φορολογία θα γίνει αναλογική και προοδευτική, ανάλογα με την έκταση και τη θέση των εκτός σχεδίου ακινήτων.

Σε πρώτη φάση ο φόρος στα αγροτεμάχια θα είναι οριζόντιος και μικρός και θα είναι 5 μέχρι 10 ευρώ το στρέμμα ή μέχρι 50 ευρώ ανά ιδιοκτησία.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ανοίξει για διάστημα λίγων μηνών την ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή του E9 από τους φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα εκτός σχεδίου προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά στοιχεία ή να διορθώσουν όσα έχουν αναγράψει στο έντυπο Ε9 των προηγούμενων ετών.

Στην οριζόντια φορολογία θα υπαχθούν τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκότοποι, εκτάσεις με φωτοβολταϊκά, αγροτικές αρδευόμενες ή μη εκτάσεις ανεξάρτητα από την έκτασή τους. Στο υπουργείο Οικονομικών ανοίγουν παράθυρο εξαίρεσης από τον φόρο των μικρών αγροτικών εκτάσεων ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια που θα υπάρξουν για το 2013.

Τα ακίνητα εκτός σχεδίου θα προστίθενται στην υπόλοιπη περιουσία του φορολογούμενου και το σύνολο θα αποτελέσει τη φορολογητέα βάση για τον προσδιορισμό του νέου ενιαίου φόρου.

Messinea

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: τέλος Νοέμβρη το Παραδείσια – Τσακώνα

«Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους ..............

Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη της κοιλαδογέφυρας» δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση που εκκρεμεί, και «δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη παρά η θετική», όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα την ξεκάθαρη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης.

Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα απομένει η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΓΚΑΖΩΝΕΙ» για να «προκάμει» το ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Παν. Νίκας για τη χερσαία ζώνη του προλιμένα, για 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία και το κτήριο Αλειφέρη στην Αριστομένους. Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΣΒΗΣΤΑ» πάει ο «Μορέας» τον Περιμετρικό Καλαμάτας. Αντίδραση του υπουργείου Υποδομών αναμένει ο Καρνέσης. Τι λέει για απαλλοτριώσεις και χρονοδιαγράμματα.
• ΔΙΗΜΕΡΗ αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας αύριο και την Παρασκευή.
Συμμετέχει παρά τις διαφωνίες με τη Συντονιστική Επιτροπή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
• ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Ερευνητικού Κέντρου Ν.Ε.Ο. στην Costa Navarino για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. (ΕλληνοΣουηδική συνεργασία)
• ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη θέση του ο Νίκος Πατσαρίνος.
• ΑΙΧΜΕΣ από τον βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής» Δημ. Κουκούτση κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος δια του εκπροσώπου του αναφέρει ότι όσα αναφέρει ο βουλευτής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
• ΕΛΑΦΡΑ τραυματίστηκε ο δήμαρχος Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος κατά την επιστροφή του από επίσκεψη σε χωριά της Αίπειας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!