Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αρχίζουν και πάλι οι νυκτερινές περιπολίες πολιτών στον Πύργο Τριφυλίας

Νέα κρούσματα κλοπών σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο χωριό μας, με αποτέλεσμα να ενταθεί η ανησυχία του κόσμου καθώς, οι πάντες έχουν μάθει πλέον, πως με την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου αρχίζουν και οι επιθέσεις των κλεφτών.

Έτσι σε χθεσινοβραδινή συνάντηση που έγινε στην πλατεία του χωριού αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσουν και πάλι οι γνωστές πλέον περιπολίες.

Ορίστηκε μια τριμελής επιτροπή που θα ορίζει τις ...........

βάρδιες και θα ενημερώνει το προηγούμενο πρωί τις ομάδες περιπολίας της κάθε βραδιάς.

Από το Πύργος Τριφυλίας

Δ' Εθνική 6ος Ομιλος. Αποτελέσματα - βαθμολογία 2ης Αγωνιστικής

Την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Εράνη Φιλιατρών καθώς ηττήθηκε στα Σαγέικά με σκορ 2-1.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εράνη προηγήθηκε στο 51 ότανβ κέρδισε πέναλτί το οποίο εκτέλεσε ο Κώτσος με τον τερματοφύλακα των Σαγέ¨Λικων να αποκρούει προσωρινά μέχρι που ο Σταθόπουλος απο κοντά άνοιξε το σκορ για την Εράνη.

Λίγο αργότερα Ο Εθνικός κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα και λίγα λεπτά πρίν το τέλος η εΕρνάη δέχτηκε νέο γκολ με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-1 και την Εράνη να παραμένει στους μηδέν βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής: ............

Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης: 3-0
Ατρόμητος Λάππα-ΠΦΟ Πανόπουλου: 0-0
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός: 0-0
Εθνικός Σαγέικων-Εράνη Φιλιατρών: 2-1
Δόξα Ν. Μανολάδας-Αχαϊκή: 2-0

Η βαθμολογία:

1 Πανόπουλο 4
2 Ατρόμητος Λάππα 4
3 Παναρκαδικός 4
4 Δόξα Ν. Μανολάδας 3
5 Εθνικός Μελιγαλά 3
6 Εθνικός Σαγέϊκων 3
7 Πάμισος Μεσσήνης 3
8 Διαγόρας Βραχνέϊκων 2
9 Αχαϊκή 1
10 Εράνη Φιλιατρών 0


Obama – Romney: Άλλο το 2008 & άλλο το 2012…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον άνδρα που θα κατοικήσει στον Λευκό Οίκο τα επόμενα 4 χρόνια ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2013 και θα χειρισθεί τις τύχες όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά, ως Πλανητάρχης, και ολόκληρης της Υφηλίου…

Θεωρείται πρωτοφανές ότι μέχρι στιγμής οι .............

δημοσκοπήσεις ΔΕΝ δίνουν σαφές προβάδισμα στον κ Obama ή στον κ Romney. Οι καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες εκτιμάται ότι ίσως ευνόησαν τον κ Obama με τον χειρισμό της κρίσης.
Να θυμίσω εδώ σε όσους το λησμόνησαν ότι το 2002 ο τότε Καγκελάριος της Γερμανίας κ Gerhard Schroeder που δεν επρόκειτο να επανεκλεγεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, χειρίστηκε με τέτοια επιτυχία τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη 2002 ώστε να πείσει τους συμπολίτες του ότι αξίζει μα τον εμπιστευθούν για μια ακόμη θητεία.

Μία εκλογική ιδιομορφία στο Εκλογικό Σύστημα των ΗΠΑ αφορά στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ δεν εκλέγεται ο Πρόεδρος κατευθείαν από τη Λαϊκή ψήφο αλλά παρεμβάλλονται οι 538 «Εκλέκτορες» (ο αριθμός προκύπτει από τη πρόσθεση 435 μελών του Κογκρέσου, 100 μελών της Γερουσίας και 3 εκλεκτόρων από την περιοχή District of Columbia όπου βρίσκεται η Ουάσιγκτον, έδρα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης).

Με τον τίτλο «Μπαράκ Ομπάμα: Μονόδρομος για την Αμερική το 2008..» είχα καταθέσει τις παρακάτω 10 δικές μου ερμηνείες που εξασφάλισαν την ΕΚΛΟΓΗ του κ Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, με κύριο σύνθημα την ΑΛΛΑΓΗ, το 2008…

1. Ο Μπάρακ Ομπάμα παιδί του έρωτα μιας λευκής φοιτήτριας με έναν Αφρικανό συμφοιτητή της αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παιδιών που γεννιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από «μικτούς γάμους»

2. Ο χωρισμός των φυσικών του γονιών σε δύο χρόνια και το διαζύγιο του ζευγαριού μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα αναδεικνύει τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις εκατομμυρίων Αμερικανών που παντρεύονται μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο ή στη διάρκεια των σπουδών τους σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια και χωρίζουν πριν καν φτάσουν στα 25 τους.

3. Ο νέος γάμος της μητέρας του με τον Ινδονήσιο θετό του πατέρα και η απόκτηση ετεροθαλούς αδελφής αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παρομοίων περιπτώσεων στις ΗΠΑ.

4. Η ανάθεση, στη συνέχεια, της επιμέλειάς του στον παππού και τη γιαγιά μοιάζει με αμέτρητες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τον κοινωνιολογικό ιστό της Αμερικής.

5. Το γεγονός ότι ο έφηβος Μπάρακ δοκίμασε και ναρκωτικά και έκανε κατάχρηση αλκοόλ συμπίπτει με τη συμπεριφορά εκατομμυρίων άλλων Αμερικανών εφήβων που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εσώτερο εαυτό τους με παρόμοιο τρόπο χωρίς, φυσικά, να καταλήγουν όλοι και όλες ως εξαρτημένα από ουσίες άτομα.

6. Η ένταξη σε πρόγραμμα σπουδών σε ένα Κολλέγιο (και η παράλληλη απασχόληση για τα σχετικά έξοδα και το χαρτζιλίκι) περιγράφει παρόμοιες πορείες εκατομμυρίων παιδιών της σύγχρονης Αμερικής.

7. Η μεταγραφή του στο επιφανές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που λέγεται Columbia University είναι πράξη που δείχνει άτομο με μεγάλες ικανότητες, με ευγενείς φιλοδοξίες και δυνατούς μελλοντικούς στόχους.

8. Η ένταξή του στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και το γεγονός ότι εκεί διέπρεψε επιδεικνύοντας την ευφυΐα και τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο γραπτό και προφορικό λόγο (όπλα απαραίτητα για ένα Νομικό) τον καταξίωσε στο να βρεθεί – παρά το χρώμα της επιδερμίδας του - επικεφαλής ακόμη και του κορυφαίου Νομικού Περιοδικού του Χάρβαρντ (για πρώτη φορά κέρδισε Νέγρος και φοιτητής τη θέση αυτή).

9. Η επιλογή του να δουλέψει σε ΜΚΟ της πατρίδας του, στις φτωχογειτονιές του Σικάγου σκιαγραφεί το προφίλ ενός επιστήμονα και άνδρα που ξέρει να παίρνει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο σωστό χρόνο.

10. Όσοι έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια στην Αμερική γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα ακαδημαϊκά προσόντα, την προσωπικότητα ΚΑΙ το χρώμα της επιδερμίδας του ο σημερινός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις συνεργάτη με τεράστιες απολαβές σε ένα από τα κορυφαία Δικηγορικά Γραφεία της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης ή της Ουάσιγκτον. Πριν να εμπλακεί στην πολιτική σκηνή της Πολιτείας του Illinois επέλεξε την ενασχόληση με χαμηλό μισθό σε ένα πρόγραμμα αρωγής φτωχών στο Σικάγο.

Ο Άφρο-αμερικανός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε σημαντικότατες προϋποθέσεις για να σμιλέψει ένα κοινό παρονομαστή με το 65% των συμπατριωτών του, κάθε χρώματος επιδερμίδας, κάθε θρησκευτικής πίστης, κάθε κοινωνικό-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου που χαρακτηρίζουν τις συνιστώσες της σύγχρονης πολυπρόσωπης, πολυπολιτισμικής αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πικραμένης από το σμπαράλιασμα του Αμερικανικού Ονείρου Αμερικής ΚΥΡΙΑΡΧΑ των νέων, των φτωχών, κατατρεγμένων και λιγότερο μορφωμένων Αμερικανών και της προδομένης ΜΕΣΑΙΑΣ τάξης…

Η επιλογή του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ιδιαίτερα όταν όλα τα παραπάνω χειρίστηκε ένα επιτελείο ικανών ανδρών και γυναικών με αντιπάλους τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπους και το διάγοντα την 7η δεκαετία της ζωής του κ. Μακ Καίην…

Σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου χωρίς βασικά να γνωρίζουμε πώς θα φερθεί στην Ελλάδα ο κ Obama παραμένοντας Πρόεδρος ή ο κ Romney εάν εκλεγεί…

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 4/11/2012 ]



ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΟΙΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 13:00 - 20:00, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ, ΑΘΗΝΑ.

ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

-

Φιλιατρά: Απο πλήρη επιτυχία στέφθηκε η 2η Αιμοδοσία στον Άγιο Ιωάννη [ VIDEO ]

Από πλήρη επιτυχία στέφθηκε η 2η Αιμοδοσία που διοργανώθηκε στα Φιλιατρά από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών.

Η προσέλευση του κόσμου να χαρίσει 10 λεπτά από το χρόνο του προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε σχέση με την πρώτη αιμοδοσία καταφέροντας να συλλεχθούν μέχρι τη μια και μισή το μεσημέρι 30 μονάδες αίμα.
Ο Ιατρός Σταύρος Χυδεριώτης αιματολόγος του.............

τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News έκανε λόγο για επανάσταση αγάπης και μια εξέγερση Αλληλεγγύης με διάσταση ανθρωπισμού.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την εκκλησία για την δυνατότητα που τους εδωσε να συλλέξουν ασκούς αίματος από εθελοντές.

Στην πρωτοβουλία του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν και μέλη του νέου συλλόγου Δράσεων και πολιτισμού όπου βρέθηκαν στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Ιωάννη για να προσφέρουν αυτό που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίμα του προσέφερε και ο Φιλιατρινός Παραολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας Θοδωρής Αλεξάς και ο Δημοσιογράφος του Θάρρους Ηλίας Γιαννόπουλος.
Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News το μέλος του νέου συλλόγου Γιάννης Αλεξανδρόπουλος μας αποκάλυψε ότι ο Σύλλογος μετά από μερικές μέρες θα οργανώσει και αυτός μια εθελοντική αιμοδοσία.

Παρόλο που η πρόθεση μας ήταν αν σας έχουμε πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και Video από την αιμοδοσία στον Αγιο Ιωάννη, ο Εφημέριος του Ιερού ναού δεν μας επέτρεψε να πάρουμε Video και φωτογραφίες από τον εσωτερικό χώρο του Πνευματικού κέντρου όπου διεξαγόταν η αιμοδοσία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.


Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΟΙ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
Γερμανική «μπότα» στις περιουσίες των Δήμων


Λένε ότι ενός κακού μύρια έπονται. Η τρόικα δεν έφερε ..............

μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται, έφερε και διάφορους καλοθελητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους.

Ένας από αυτούς είναι ο υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Χανς- Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος «οργώνει» την Ελλάδα, προκειμένου -όπως έχει δηλώσει- «να μάθει στους Έλληνες να πιάνουν ψάρια».

Μέχρι σήμερα οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης θεωρούν ότι μόνο κέρδος έχουν από αυτή την ιστορία. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που «έτρεξαν» μια σειρά από Δήμοι ανά την Ελλάδα- μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας- να αδελφοποιηθούν με αντίστοιχες περιφέρειες και πόλεις της Γερμανίας.