Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης και του Καλλικράτη τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου

«Προσπάθεια πλήρους αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης και ιδίως της τελευταίας μεταρρύθμισης του Καλλικράτη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα τελευταία μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακή, με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, να αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την .............

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, για δύο μείζονα έργα υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου , τους οδικούς άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Καρνέση, εκπροσώπου της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ κ. Γεώργιο Συριανό, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως κρίσιμο παράγοντα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων γιατί διαφορετικά τίθενται ζητήματα βιωσιμότητας των κοινοπραξιών και συνεπώς επισφάλειας παράδοσης των έργων στους πολίτες.
Στη σύσκεψη, κατά την οποία υπεγράφη το πρωτόκολλο διοικητικής παράδοσης για τον κόμβο Θουρίας προς τη Μεσσήνη, συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ.κ. Κατσαφάνας και Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Άλλες ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα εφαρμόζονται μετεκλογικά. Ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και να μην παραπλανούν τους πολίτες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα το πλήγμα που δέχονται όλες οι δομές του κράτους, «εκτός βέβαια από τους βουλευτές και το βοηθητικό τους προσωπικό».
Αφού χαρακτήρισε τις πολιτικές αυτές «επικίνδυνες, οι οποίες αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι κρύβουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους», ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι το ζητούμενο, ιδίως αυτή τη στιγμή για τη χώρα, είναι να διασφαλιστεί το καλύτερο επίπεδο ζωής για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα για τους δύο οδικούς αυτούς άξονες ο Περιφερειάρχης απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «ο οδικός άξονας αυτός έχει ένα και μόνο δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο με όλες τις δομές, γιατί σεβόμαστε την ευθύνη μας και τη διαδικασία διαβούλευσης. Οποιεσδήποτε συναντήσεις κατ’ ιδίαν, βρίσκονται εκτός του πολιτικού μας υποβάθρου. Κρατήσαμε την κοινοπραξία ζωντανή γιατί προτάξαμε το κύρος μας ενάντια στο κίνημα δεν πληρώνω. Την προηγούμενη φορά είχαμε συμφωνήσει σε παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, οι οποίες παραμένουν και σήμερα απαιτήσεις. Οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης που θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν θα γίνει αποδεκτή. Σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους θα αναζητήσουν άλλες λύσεις για να αποφύγουν επιπρόσθετα προβλήματα».
Αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «καμία δικαστική αρχή δεν μπορεί να αυθαδιάζει εις βάρος των πολιτών. Ευελπιστώ ότι σήμερα το θέμα θα τελειώσει, γιατί διαφορετικά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον κύριο Καρνέση ότι ο οδικός άξονας Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί οριστικά όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του Περιμετρικού της Καλαμάτας, και ότι ο άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον κόμβο της Πελλάνας το Πάσχα, ενώ στο σύνολό του μέχρι τη Σπάρτη περί τα τέλη του 2013.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί, μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, για την κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Σπάρτης, και όχι απλής σύνδεσης, αλλά και για την Β είσοδο της Τρίπολης. Αντίστοιχα ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για το Δήμο της Μεγαλόπολης, προκειμένου το σύγχρονο οδικό δίκτυο να προσφέρει αναπτυξιακά πλεονεκτήματα έναντι του βεβαρημένου περιβάλλοντός του. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατασκευή του άξονα, είτε αφορούν αγροτικά και αρδευτικά δίκτυα, είτε αγωγούς ομβρίων υδάτων και ρέματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ότι ο ΜΟΡΕΑΣ ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το σύνολο των βλαβών στο οδικό δίκτυο όπου τις έχει προξενήσει.

Ο Όλι Ρεν επιβεβαιώνει τα… χάλια μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανακοίνωσή της πριν από λίγο, αναθεώρησε προς το χειρότερο τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και το έλλειμμα στις χώρες της ευρωζώνης.

Για την Ελλάδα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένει ύφεση 6% για το 2012, 4,2% το 2013 και στροφή στην ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 0,6%.

Για το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης ..........

προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4% το τρέχον έτος, αύξησή του κατά 0,1% για το 2013 και 1,4% για το 2014.

Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε τις εκτιμήσεις της γαλλικής και ισπανικής κυβέρνησης ως προ το έλλειμμα. Για την Γαλλία προβλέπει ποσοστό 3,5% για το τρέχον αλλά και το επόμενο έτος (έναντι στόχου 3%), ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ισπανίας εκτιμάται σε 8% του ΑΕΠ φέτος, 6% το 2013 και 6,4% το 2014.

Αν σε όλα αυτά τα ωραία συνυπολογίσει κανείς ότι τα οικονομικά πλάνα των κυβερνήσεων διακρίνονται πάντοτε από υπερβολική αισιοδοξία, τότε συμπεραίνει εύκολα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία εξακολουθεί να περνάει φάση βαθιάς κρίσης.

Όπως μεταδίδει τέλος ο Guardian, την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο αρμόδιος επίτροπος Olli Rehn, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ευρώπη βιώνει περίοδο «μακροοικονομικής προσαρμογής» που θα διαρκέσει για αρκετό καιρό ακόμα. Σημείωσε την γενική πτώση στην ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά και τόνισε την ανάγκη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συνεχίσουν της προσπάθειες εξισορρόπησης των οικονομιών τους, αν επιθυμούν να επιστρέψουν σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Υστερόγραφα

Κασιδιάρης: Πάνω από 8.000 ευρώ παίρνουν οι βουλευτές [ VIDEO ]

Θίχτηκαν όλες οι πτέρυγες της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς, με την αναφορά του συναγωνιστή Κασιδιάρη στον απαράδεκτα υψηλό βουλευτικό μισθό.

Συνολικά το ποσό που παίρνουν οι βουλευτές ξεπερνά τις 8.000 ευρώ. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε ένα εκκαθαριστικό βουλευτικής αποζημίωσης. Στο τελικό ποσό προσθέστε 20% (η νόμιμη εισφορά στο κόμμα) και μερικές συνεδριάσεις επιτροπών (150 ευρώ έκαστη).

Βγάλτε τώρα τα συμπεράσματά σας, γιατί ............

τόσα χρόνια οι βο(υ)λευτές δε λένε λέξη για τους μισθούς τους και την ίδια ώρα τσακίζουν τον ελληνικό λαό με φόρους και περικοπές. Η Χρυσή Αυγή έχει προς τιμήν της καταθέση πρόταση νόμου για τις απαράδεκτες παροχές στα κόμματα, πρόταση νόμου που αρνούνται να φέρουν στην ολομέλεια οι διεφθαρμένοι παράγοντες της κλεπτοκρατίας.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες όμως, είμαστε μάγκες και κάθε 1η του μήνα καταθέτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αμοιβής στο κομματικό ταμείο. Τα ακουμπάμε στο κόμμα κι από εκεί επιστρέφουν στον ελληνικό λαό μέσω του κοινωνικού έργου και δεν τα κρατάμε για πάρτη μας.

Δείτε έγγραφο μισθοδοσίας και Video





Τα "Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ξανά περιπολίες πολιτών στον Πύργο Τριφυλίας…
Μετά τα νέα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν τελευταία στον Πύργο Τριφυλίας και επειδή την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής τα κρούσματα αυξάνονται (όπως έχει συμβεί προηγούμενες χρονιές), οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν (ξανά) τις νυκτερινές περιπολίες, σύμφωνα με το blog “Pyrgostrifylias”…

Χωρίς νερό, πάλι, σήμερα τα Φιλιατρά…
Χωρίς νερό, σήμερα, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις ...........

2.00 μετά το μεσημέρι, μένουν, για μια ακόμη φορά, τα Φιλιατρά λόγω εργασιών στο δίκτυο. Άραγε, πότε, επιτέλους, θα σταματήσουν οι διακοπές υδροδότησης στην πόλη; Μάλλον, αυτή η μέρα θα αργήσει πολύ, αφού και με το νέο δίκτυο που έχει κατασκευαστεί από προηγούμενα έτη δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις όλων των παροχών, αλλά και για το νέο δίκτυο που κατασκευάζεται «θα» ακολουθήσει μελέτη και νέα εργολαβία για τις συνδέσεις…

Συνεχίζουν ανοδικά οι τιμές ελαιολάδου

Παρά το γεγονός πως η συγκομιδή του ελαιοκάρπου ξεκίνησε και τα πρώτα λάδια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, είναι ενθαρρυντικό για τους παραγωγούς ότι οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, τόσο σε Ισπανία και Πελοπόννησο όσο και στην Κρήτη.

Βέβαια, όπως επισημαίνεται από το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, οι τιμές που προσφέρονται αφορούν κυρίως λάδια περασμένης εσοδείας, αφού τα καινούργια λάδια είναι ακόμη πολύ λίγα και δεν έχουν διατεθεί στην αγορά. Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ της 30 Οκτωβρίου (www.sedik.gr ), οι τιμές παραγωγού (για οξύτητα 0,3) έφθασαν στα 2,75 στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, στα 2,50 στον Α.Σ. Πλατάνου, στα 2,40 στην Κολυμβάρι ΑΕ και ΕΑΣ Κυνουρίας, στα 2,30 στην ΕΑΣ Κισσάμου και ΑΒΕΑ και στα 2,20 στην ΕΑΣ Πεζών.

Ωστόσο, αγοραπωλησίες σε σχετικά μεγάλες ποσότητες ...........

και καλές ποιότητες φαίνεται ότι γίνονται από τοπικούς τυποποιητές σε τιμές μεγαλύτερες από 2,5 ευρώ αλλά με προκαταβολές και εξόφληση μετά από κάποιους μήνες. Στην Ισπανία για παλαιά ελαιόλαδα οι τιμές έφτασαν στα 2,70 η μέγιστη, στα 2,46 η μέση και στα 2,40 η ελάχιστη, ενώ για νέα ελαιόλαδα έγιναν λίγες αγοραπωλησίες με 2,90 ευρώ/κιλό.

Στην Ιταλία, την εβδομάδα 15-21 Οκτωβρίου οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και κυμάνθηκαν στα 2,92 για το έξτρα, στα 2,39 για το απλό παρθένο και στα 2,11 για το Βιομηχανικό (Λαμπάντε).

Πηγή: paseges.gr - Θάρρος

Καλαματιανός κατασκευαστής με 1,5εκ. ευρώ στο εξωτερικό

Τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σημειώματα σε περίπου 15.000 Έλληνες οι οποίοι από το 2009 έως το 2011 έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτες καταθέσεις ύψους πέριξ των 11 δισ. ευρώ.

Τα σημειώματα, που ήδη ετοιμάζονται, θα τους καλούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τις αδήλωτες καταθέσεις.
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των εν λόγω ..............

πολιτών βρίσκεται και κατασκευαστής από την Καλαμάτα που, ενώ δήλωνε εισόδημα 4.000 ευρώ, βρέθηκε με καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», πρωταθλητές στις «μαύρες» καταθέσεις εμφανίζονται οι αγρότες και ακολουθούν οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 600 αγρότες έχουν βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Εκατοντάδες είναι οι αγρότες που, ενώ δηλώνουν εισοδήματα τη σύνταξη του ΟΓΑ, εντούτοις διαθέτουν καταθέσεις έως και 13 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το «ΘΕΜΑ» στη διάθεσή του, στους 15.000 Έλληνες πολίτες που έχουν αδήλωτες καταθέσεις στην Ελβετία, στην Κύπρο, στο Λιχτενστάιν, στη Βρετανία, στη Γερμανία και αλλού, περιλαμβάνονται και αρκετές τρανταχτές περιπτώσεις:
-Αγρότης από τη Λάρισα δηλώνει 500 ευρώ κάθε χρόνο αλλά «έδιωξε» στο εξωτερικό 13 εκατ. ευρώ. Πηγές του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για πιθανή τοκογλυφία.

-Αγρότης από τη Λάρισα έχει μηδενική δήλωση και καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ.
-Αγρότης από τη Λακωνία έχει ετήσιο εισόδημα 1.500 ευρώ και καταθέσεις 610.000 ευρώ.
-Αγρότης από τη Μακεδονία έχει καταθέσεις 490.000 ευρώ και εισόδημα 500 ευρώ.
-Αγρότης από τα Τρίκαλα δηλώνει 2.900 ευρώ και καταθέσεις 490.000 ευρώ.
-Αγρότης από τη Λακωνία με ετήσιο εισόδημα μόλις τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή 4.000 ευρώ κατ’ έτος, διαθέτει μετρητά 450.000 ευρώ.
-Αγρότης από την Έδεσσα με εισόδημα 3.000 ευρώ έχει καταθέσεις 400.000 ευρώ.
-Αγρότης από το Χαϊδάρι με εισόδημα 11.000 ευρώ έχει καταθέσεις 350.000 ευρώ στο εξωτερικό.
-Δύο Κρητικοί αγρότες εμφανίζουν ο ένας 4.000 ευρώ εισόδημα και καταθέσεις 320.000 ευρώ και ο δεύτερος 300 ευρώ εισόδημα και 265.000 ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό.

Θάρρος

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6/11/2012 ]



Κατέλαβαν τα δικαστήρια οι δικηγόροι στην Πελοπόννησο

Κατάληψη των δικαστικών κτιρίων και κλείσιμο των γραφείων τους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στις έδρες τους οι δικηγορικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου οι οποίοι βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους όλη την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ............

Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι «αντιδρούμε στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου γιατί έχουμε εμπορευματοποίηση της δικαιοσύνης με θέσπιση καθαρά εισπρακτικών μέτρων, αφού διπλασιάζεται το αγωγόσημο από 4 σε 8 τοις χιλίοις, η εξαγορά της ποινής από 3 στα 5 ευρώ ημερησίως κι αυξάνεται ο χρόνος της εξαγοράς της ποινής από 3 στα 5 χρόνια. Δηλαδή, όποιος έχει λεφτά πληρώνει» και πρόσθεσε, πως «οδηγούνται σε εξαθλίωση οι δικηγόροι με πάγια αντιμισθία».

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης επισήμανε πως, «διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο στην αποτροπή της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων μας, η οποία επιχειρείται μέσω της προώθησης πρωτόγνωρων φορολογικών ρυθμίσεων που καταδυναστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισοπεδώνοντας τους κανόνες που επιβάλλουν την κατανομή των φορολογικών βαρών κατά τρόπο συνταγματικά επιτρεπτό, κοινωνικά δίκαιο και ανάλογο της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πραξικόπημα Μεϊμαράκη στη Βουλή.

Αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο! - Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέλυσε το Σύνταγμα και ανακοίνωσε άλλο αποτέλεσμα από αυτό που είδε!

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται ...........

από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενώ το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία της Ελλάδας κρίθηκε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης προέβη σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ανέντρεψε την απόφαση της Βουλής!

Ο πανικός της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα έχει οδηγήσει σε απρόοπτα και ξεκάθαρες παραβιάσεις του κανονισμού της Βουλής.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης στην προσπάθειά του να μην κριθεί από τους παρόντες βουλευτές το πολυνομοσχέδιο αντισυνταγματικό, παραβίασε τους κανόνες Βουλής και επέβαλε με το έτσι θέλω τους δικούς του κανόνες.

Όλα ξεκίνησαν Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης διενήργησε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως.

Παρά το γεγονός ότι φάνηκε καθαρά ότι οι βουλευτές που σηκώθηκαν ήταν πολλοί περισσότεροι, το προεδρείο της Βουλής είδε τα… δικά του!

Τα screenshots από το κανάλι της Βουλής ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ:





Ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρά τη ρητή διάταξη του άρθρου 100 του κανονισμού της Βουλής που αναφέρει ότι η απόφαση για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου λαμβάνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση αποφάσισε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, παραβιάζοντας τον κανονισμό της Βουλής.

Πιθανώς γιατί είδε ότι αν επαναλάμβανε την καταμέτρηση των παρόντων η ψηφοφορία θα χανόταν.

Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν τόσο έντονες που ανάγκασαν τον πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη να διακόψει τη συνεδρίαση για 30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα πως οι βουλευτές που σηκώνονται είναι πολλοί περισσότεροι.

Ωστόσο αμέσως το πλάνο αλλάζει και πλέον δείχνει την πτέρυγα όπου φαίνονταν οι λιγότεροι βουλευτές.



Τσίπρας: Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική

Σφοδρή επίθεση κατά του προεδρείου της Βουλής και κατά του Ευ. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας με αφορμή την ψηφοφορία διά ανεγέρσεως για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.

«Με βάση τον κανονισμό, το αίτημα που κατετέθη για ονομαστική ψηφοφορία, έπρεπε να γίνει εντός του ορίου που ορίζει ο κανονισμός και όχι μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, γιατί είμαστε θεατές του εκφυλισμού της Βουλής"

"Έχετε κάθε δικαίωμα να φωνασκείτε. Είναι η αντίδραση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που καταρρέει και σε λίγο θα αποτελεί μειοψηφία", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κωνσταντοπούλου: Αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα

Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια ανεγέρσεως για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι σκοπίμως έδωσε «παράταση» στη διακοπή από τα 10 λεπτά στη μία ώρα, ώστε να φτάσουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να ψηφίσουν κατά της αντισυνταγματικότητας.

Newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
Καθαρή Κυβερνητική Χούντα.

Φόρος από το πρώτο ευρώ στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια

Με ενιαίο συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται από το νέο έτος τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή στο πολυνομοσχεδιο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου.

Με την ίδια τροπολογία αυξάνεται σταδιακά στο 35% από 30% σήμερα η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, αναφέρει το vima.gr

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία των κερδών από ..........

τυχερά παιχνίδια μέχρι σήμερα ισχύει αφορολόγητο για τα πρώτα 100 ευρώ και συντελεστής 10% για τα ποσά από 100 έως 1.000 ευρώ και φόρος 15% για κέρδη από 1.001 ευρώ και πάνω.

Οπως σημειώνεται την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπεται ετήσια αύξηση εσόδων από την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών από τα υφιστάμενα τυχερά παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, κατά 138 εκατ. ευρώ.

Marketbeast

Έκθεση Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού & Πολιτισμού, στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα

Από 28/11 έως 2/12/2012

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα πλαίσια των προσπαθειών του για τόνωση των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων και προώθησή των στην εσωτερική αγορά, διοργανώνει από κοινού με τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την εταιρεία ALFA EXPO Έκθεση «Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων (Τρόφιμα – Ποτά), Τουρισμού & Πολιτισμού» στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012.

Στην Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί με την ..........

αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η οποία απευθύνεται σε 4 εκατομμύρια καταναλωτές στην Αθήνα μπορούν να συμμετάσχουν τοπικές επιχειρήσεις που παράγουν Πελοποννησιακά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ οι εκθέτες (περιορισμένος αριθμός θέσεων – 7 εκθέτες ανά περιοχή) θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους λιανικώς νόμιμα με ταμειακή μηχανή ή χειρόγραφη απόδειξη.

Ο κ Μπαράκ Ομπάμα παραμένει στον Λευκό Οίκο…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά NewsΈχοντας υπερβεί, μέχρι στιγμής, κατά 33 εκλέκτορες τον αριθμό των 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές ένας υποψήφιος πρόεδρος στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί ψηφοφόροι απεφάσισαν την παραμονή του κ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα 4 χρόνια.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύνταγμα στο τέλος της επόμενης, δεύτερης 4ετίας κλείνει ο κύκλος ηγεσίας για κάθε Πρόεδρο των ΗΠΑ που ΔΕΝ μπορεί να εκλεγεί για περισσότερες από δύο 4-ετίες.

Συναινετικές ήταν οι ομιλίες τόσο του κ Ομπάμα που ........

υποσχέθηκε να συνεχίσει το ταξίδι που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, όσο και του κ Ρόμνεη που ευχήθηκε στον κ Ομπάμα και την οικογένειά του υγεία και επιτυχία για το καλό όλης της χώρας.
Το «God Bless America» (ο Θεός να ευλογεί την Αμερική) ακούστηκε στις τοποθετήσεις τόσο της Νίκης του για τον κ Μπαράκ Ομπάμα όσο και της αποδοχής της ήττας του για τον κ Μιτ Ρόμνεη.
Να σημειώσω εδώ ότι για τον κ Ομπάμα φάνηκε ότι συνέχισαν να ισχύουν οι λόγοι που του είχαν δώσει το θριαμβευτικό τότε προβάδισμα απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του κ ΜακΚαίην το 2008…

Είναι αλήθεια ότι όπως έδειχναν οι εθνικού επιπέδου δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ Μιτ Ρόμνεη έδειχνε να έχει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή των θέσεών του και δύναμη στο εκλεκτορικό Σώμα από τον προηγούμενο υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κ ΜακΚαίην.
http://piperopoulos.blogspot.co.uk/2012/11/obama-romney-2008-2012.html

Κλείνοντας υπενθυμίζω στους φίλους του blog ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο 3 Πρόεδροι ΔΕΝ κατάφεραν να περάσουν τον συμβολικό Αμερικανικό Ρουβίκωνα της δεύτερης 4-ετούς θητείας.
Συγκεκριμένα ο Ρεπουμπλικάνος κ Φορντ, 38ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απεχώρησε από τον λευκό Οίκο μετά την πρώτη 4-ετή θητεία του καθώς στις εκλογές του 1976 ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό κ Κάρτερ.
Την ίδια τύχη είχε 4 χρόνια αργότερα ο Δημοκρατικός 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ κ Κάρτερ ο οποίος υποχρεώθηκε να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου μετά από μία μόνο 4-ετή θητεία στον αντίπαλό του Ρεπουμπλικάνο κ Ρέιγκαν.

Μία μόνο θητεία ολοκλήρωσε ως 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος κ Μπους (πατήρ) πριν παραχωρήσει τον Λευκό Οίκο στον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε και ολοκλήρωσε δύο τετραετίες τον Δημοκρατικό κ Κλίντον.
Ενδιαφέρουσες είναι οι αιτιολογίες που δίνουν οι «επίσημες βιογραφίες» για τους τρεις προέδρους της μίας θητείας.
Για τον κ Φορντ γράφτηκε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με σχεδόν ανυπέρβλητες προκλήσεις όπως ο έλεγχος και η ανακοπή του πληθωρισμού, η αναστήλωση μιας οικονομίας που βρισκόταν σε σοβαρή ύφεση, η επίλυση του προβλήματος της χρόνιας έλλειψης ενέργειας και η προσπάθεια διασφάλισης της παγκόσμιας ειρήνης. Αδυνατώντας να διαχειρισθεί με επιτυχία και να ξεπεράσεις αυτές τις προκλήσεις ο κ Φορντ έχασε την Προεδρία.

Για τον διάδοχο του Ρεπουμπλικάνου κ Φορντ, τον Δημοκρατικό κ Κάρτερ, πέρα από οξύ πρόβλημα του πληθωρισμού και τα οποιαδήποτε άλλα προβλήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ το κρίσιμο πρόβλημα που του κόστισε την εκλογή για μια δεύτερη 4-ετία στάθηκε ο λανθασμένος χειρισμός της πτώσης του Σάχη του Ιράν και της ανόδου του Αγιατολαχ στην Εξουσία. Ειδικό βάρος για την ήττα του κ Κάρτερ δόθηκε από τους βιογράφους του στην κατάληψη και ομηρία προσωπικού της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη τον Φεβρουάριο του 1979.
Στην βιογραφία του κ Μπους (πατρός) αναφέρεται ότι παρά την πρωτοφανή δημοτικότητα από τους στρατιωτικούς και διπλωματικούς του θριάμβους δεν άντεξε τη δυσαρέσκεια των αμερικανών ψηφοφόρων για την παραπαίουσα οικονομία, την αύξηση της βίας στα κέντρα των πόλεων, και τη διαιώνιση υψηλών δαπανών του εθνικού ελλείμματος.

Στη διάρκεια των επόμενων 4 ετών της δεύτερης προεδρικής του θητείας ο κ Ομπάμα θα συνεχίσει το έργο του που ευχόμαστε να είναι θετικό για τους Αμερικανούς, για την Υφήλιο και για την Ελλάδα μας…

Κάτι πρέπει ν΄αλλάξει....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, παρά μόνον σύνθεσης και ζύμωσης απόψεων , θέσεων και προτεραιοτήτων, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις για όσα λαμβάνουν χώρα στην αυτοδιοικητική πλευρά την οποία υπηρέτησα και για την οποία θα συνεχίσω να νοιάζομαι.

Οδυνηρή εξέλιξη οι θεσμοθετημένες περικοπές των πόρων,ενώ οι δυσκολίες που ανακύπτουν από την έλλειψη χρημάτων, μοιάζουν ανυπέρβλητες!

Συγχρόνως ενώ οι ανάγκες αυξάνονται και οι υποχρεώσεις για ............

την ουσιαστική απόδοση του θεσμού μεγαλώνουν, ακολουθείται μία λογική απαξίωσης των αυτοδιοικητικών προσώπων, θέτοντάς τους απέναντι από τη δοκιμαζόμενη κοινωνία ως να ήσαν αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα στην ασφυξία και όχι οι πολιτικές επιλογές.

Ο Καλλικράτης είναι γνωστό πως εφαρμόσθηκε βεβιασμένα, χωρίς διαβούλευση και χωρίς ν΄αφουγκρασθούν οι ιθύνοντες τις ανάγκες αλλά και τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών

Τότε λίγοι μιλούσαν για το λανθασμένο από πλευράς χωροταξίας,πόρων, αρμοδιοτήτων, κατανομής προσωπικού και ευελιξίας σχεδιασμό του Καλλικράτη.

Αρκετοί μάλιστα υπερθεμάτιζαν το νέο νόμο, επειδή είχαν εντάξει τον εαυτό τους στα νέα σχήματα και έδιναν υποσχέσεις στους πολίτες καίτοι ήταν πασιφανές ότι δε θα μπορούσαν να κρατήσουν.

Η υποφαινόμενη είχα πολλές φορές μιλήσει για τις δυσκολίες και είχα εκφράσει δημοσίως τις επιφυλάξεις μου για το ότι με το σχεδιασμό αυτό, χάθηκαν οι αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και αμεσότητας της αυτοδιοίκησης.

Είναι αληθές, πως οι αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, προσπαθούν, αγωνίζονται , παλεύουν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν, αλλά θεωρώ πως κάνουν ένα λάθος!

Ακολουθούν την πεπατημένη ενός χρεοκοπημένου αυτοδιοικητικού συστήματος , που επί της ουσίας δεν προσφέρει κάτι καινοτόμο και ουσιαστικό στους πολίτες.

Έχουν χαθεί κι αυτοί μέσα στις δαιδαλώδεις ατραπούς της δημόσιας διοίκησης κι ενώ έπρεπε, το μείζον στα συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, να είναι η διαφυγή από τα αποτυχημένα μοντέλα διοίκησης του παρελθόντος, χάνονται σε αποφάσεις που τελικώς αποσκοπούν, στο να μην ταράξουν τα γνωστά λιμνάζοντα ύδατα και χαθούν οι ισορροπίες.

Η εποχή όμως επιτάσσει άλλες λογικές, άλλους σχεδιασμούς, άλλες προτεραιότητες.

Αδυνατώ να παρακολουθήσω την προσπάθεια τα αυτονόητα να παρουσιάζονται ως έργο, ικανό μάλιστα και για κομπασμό!

Η πραγματικότητα είναι πως εδώ και πολλά χρόνια είχαμε μείνει τραγικά πίσω στη διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων, σε σημείο μάλιστα να έχουν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες για τον τόπο επειδή είμασταν ανέτοιμοι ή πιθανόν αδιάφοροι.

Άλλες περιοχές της Ευρώπης από διάφορες χώρες , για τα έργα της αυτοδιοίκησης στρέφονταν δεκαετίες τώρα, κυρίως στα Κοινοτικά κονδύλια τα οποία εκμεταλλεύονταν στο έπακρο για όλο το φάσμα του έργου της αυτοδιοίκησης.

Εμείς τ΄ανακαλύψαμε σχετικά αργά και τείνουμε να θεωρούμε μάλιστα, ως μέγα επίτευγμα το ότι μπήκαμε στη λογική της διεκδίκησης.Βέβαια όπως λέει και ο λαός "κάλλιο αργά παρά ποτέ".

Εκείνο όμως που πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή είναι, τα χρήματα που ξοδεύονται είτε από την Ε.Ε. είτε από Εθνικούς πόρους να αφορούν σχεδιασμούς που θα εξυπηρετούν της ανάγκες του μέλλοντος.

Να μη γίνονται πράγματα μόνο και μόνο για έχουμε κάτι να πούμε στην αποτίμηση του έργου μας. Είδαμε στην αγωνία για την παραγωγή έργου, να καπελώνονται ακόμη και εξαιρετικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες που βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξη του τόπου, όπως έγινε πχ με τον προγραμματισμό νέων πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Στα ΜΜΕ συχνά πυκνά, αναμασώνται ανακοινώσεις για τα ίδια έργα, ενώ στα σοβαρά και ουσιώδη για την τοπική οικονομία, διαχείριση και αειφορία, είμαστε τραγικά πίσω.

Προσδοκούμε μετά τις δικαιολογημένες αρχικές δυσκολίες λόγω των παραλείψεων του νόμου Καλλικράτη και των αναμενόμενων δυσχερειών εξ αιτίας της ακολουθίας παρελθοντολογικών γραφειοκρατικών λογικών , η αυτοδιοίκηση να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Βάζοντας στην άκρη αγκυλώσεις και ξαναβρίσκοντας συγχρόνως την πραγματική της αποστολή και κατεύθυνση, επιβάλλεται να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη ευελιξία στις ανάγκες του τόπου.

Μιάς όμως και μιλάμε για αναγκαία αποστολή , θα ήθελα ν΄αναφερθώ σε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό και σοβαρό θέμα που αφορά την Περιφερειακή μας Αρχή.

Επείγει να ξανασχεδιασθεί ο τρόπος καταπολέμησης των κουνουπιών, διότι κάτι τόσο απλό, δυσχεραίνει τη ζωή μας.Μάλιστα, αυτό που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε στο Νομό Μεσσηνίας δεν πρέπει να επαναληφθεί άλλη χρονιά.

Στις τουριστικές και αγροτικές περιοχές αλλά ακόμη και στον αστικό ιστό, τα προβλήματα ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνεται ακόμη δυσκολότερη .

Με αλλαγή προτεραιοτήτων, προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, ανάπτυξη,δημιουργία και σχέδιο διαφυγής από τη μιζέρια , είτε αυτό αφορά την πατρίδα μας , είτε την Περιφέρειά μας, είτε τους Δήμους μας είμαι πεπεισμένη για την επιτυχία.

Μια εξαιρετική παρουσίαση του Παρθενώνα σε τρισδιάστατη απεικόνιση (3D)

Δείτε μια εξαιρετική παρουσίαση του Παρθενώνα σε Video Flash Player και εικόνα 3D.
Τον παρακάτω σύνδεσμο μας έστειλε αναγνώστης μας (τον ευχαριστούμε) και σας τον παρουσιάζουμε.
Βλέποντας το video αυτό μπορείτε να μάθετε κάθε λεπτομέρεια σχετική με το αρχιτεκτονικό τούτο θαύμα.

Πατήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο


Ο Μπελογιάννης ξεσκέπασε την “συμφωνία” των Γκούμα - Καραμπάτου

Πολύ δυναμική και επεισοδιακή με αποχωρήσεις ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης με Πρόεδρο τον Δημήτρη Μανιάτη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η συνεδρίαση άρχισε με την αναφορά από τον Πρόεδρο εκτός ημερησίας διάταξης στο θέμα των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την συμφωνία, όμως που πρέπει να περάσει από το Επιμελητήριο της εγγύησης 60.000€ το χρόνο για το κάθε δρομολόγιο από πόλη της Ευρώπης, κάτι που όπως είπε ο Πρόεδρος έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν οι δήμοι της Μεσσηνίας.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος έφερε στην συζήτηση .........

το πρώτο θέμα που αφορούσε την πρόσληψη ειδικού συμβούλου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά αμισθί όπως είπε, ενέργεια που δεν υποχρεωμένο να έχει την συγκατάθεση του ΑΣΕΠ και προτείνοντας τον Γιώργο Γκούμα γι’ αυτήν την θέση. Ο πρώην Πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος ρώτησε αν αυτό είναι σύννομο μια και οι προσλήψεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θέλουν έγκριση του ΑΣΕΠ για να εισπράξει την απάντηση από τον Πρόεδρο ότι είναι σύννομο και διάβασε επιστολή του δικηγόρου Αθηνών κ. Βαρδαλά για το θέμα αυτό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Μπελογιάννης που ανέφερε, ότι διαφωνεί καταρχήν με την επιλογή του δικηγόρου από την Αθήνα μια και υπάρχουν πολλοί από την Καλαμάτα ικανοί νομικοί που πρέπει να προτιμηθούν, άλλα και κατηγορώντας την διοίκηση ότι με αυτούς τους χειρισμούς συνεχίζετε το καθεστώς Καραμπάτου με το να δίνονται αρκετά χρήματα σε δικηγόρους στην Αθήνα κάτι που είναι άδικο για τους Μεσσήνιους Δικηγόρους. Σε συνέχεια του θέματος αυτού ανέφερε ότι σαν συνδυασμός στις εκλογές προτίμησαν τους Καλαματιανούς δικηγόρους Κ.Μαργέλη και Δ.Τσιφιλιτάκο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κάτι που δυστυχώς είχε ξεχάσει ο Πρόεδρος.
Συνεχίζοντας ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι διαφωνεί με την επιλογή του Γ.Γκούμα γι’ αυτή την θέση που όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν νομίζει να υπάρχει κανείς από το σώμα που να αμφισβητεί την παρουσία του σημερινού πρόεδρου της ΕΤΑΠ στην συνεδρίαση και να παρεμβαίνει για όποιο θέμα θέλει, αλλά και ότι οι δύο θέσεις αυτές είναι για επιστήμονες (οικονομολόγους-νομικούς κ.λ.π) που μπορούν να βοηθήσουν συμβουλεύοντας τον Πρόεδρο στην λειτουργία του Επιμελητηρίου και να πληρώνονται καθώς οι επιστήμονες με πτυχία είναι στο… φουλ της ανεργίας στην χώρα, και μέσα σε αυτούς είναι και πολλοί Μεσσήνιοι.

Επίσης ο Νίκος Μπελογιάννης ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο (εκτός ΑΣΕΠ) θα μπορούσε αν ήθελε να μπει και κάποιος άλλος τι θα γινόταν; Εισπράττοντας την απάντηση από τον Πρόεδρο ότι εμείς” αυτόν προτείναμε” κάτι που συνέχισε ο Γραμματέας Σ. Σαραντέας με το να πει ότι ”έτσι αποκαθιστάται μια αδικία που έγινε από τον νόμο στο πρόσωπο του Γ. Γκούμα” εισπράττοντας αυτήν την φορά την απάντηση από τον Ν.Μπελογιάννη ότι ”δεν φταίει ο νόμος αλλά το «χειρουργείο» που έκανε ο Γ. Καραμπάτος που τώρα τι συμβαίνει; τον έπιασαν οι τύψεις; ή είναι κάποιο νέο «non paper» που έχουν υπογράψει”;

Στην συζήτηση παρενέβη ξανά ο Πρόεδρος εγκαλώντας τον Ν.Μπελογιάννη για τον τόνο της φωνής του όπως είπε χαρακτηριστικά, εισπράττοντας την απάντηση από τον Ν.Μπελογιάννη «Δημήτρη εμένα ο τόνος της φωνής μου είναι έτσι από την πρώτη συνεδρίαση που είμαι εδώ τώρα σε πείραξε, όταν καθόμουν δίπλα σου δεν σε πείραζε πριν γίνεις Πρόεδρος ή σου έχουν γράψει τι μπορώ να λέω και πότε να τα λέω;»

Στην συνέχεια ψηφίστηκε πρόταση του Προέδρου για την ρύθμιση των οφειλών από κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω οικονομικής ασφυξίας με διαφορετική πρόταση από τον Γ. Κωστόπουλο αλλά και από τον Δ. Αδαμόπουλο.
Συνεχίζοντας το σώμα την συνεδρίαση ψηφίστηκε πρόταση του Προέδρου για την συνδρομή των νέων επιχειρήσεων (Ι.Κ.Ε) να είναι 213€ δηλαδή όπως και οι σημερινές Ε.Π.Ε. στο θέμα αυτό υπήρχε διαφορετική πρόταση από τον Δ. Αδαμόπουλο για 80€ και από τον Ν. Μπελογιάννη για 150€.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος θέλησε να περάσει γρήγορα μια και είπε ότι είναι τυπική η διαδικασία τον απολογισμό της προηγούμενης Οικoνομικής Χρήσης 2011, εισπράττοντας την αντίδραση τόσου του Δ. Αδαμόπουλο αλλά και του Ν. Μπελογιάννη.
Τα δύο μέλη του Επιμελητηρίου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στον Πρόεδρο για το τυπικό όπως ανέφερε της ψήφισης του θέματος μια και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Μπελογιάννης «ο απολογισμός αυτός έχει δώσει στην ΕΤΑΠ το υπέρογκο ποσόν των 413.000€ που κανείς δεν ξέρει τι «πάρτι» έγινε… κάτι που είχαν κατηγορήσει τον Γ. Καραμπάτο και σαν συνδυασμός γι αυτό το θέμα μια και έχουν πάει αρκετά χρήματα για την περίφημη «Συμμαχία ενδυνάμωσης της Μεσσηνιακής αγοράς» που είναι κοινό μυστικό γιατί έγινε αυτή η ενέργεια ….

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Γ. Γκούμας ο οποίος ανέφερε ότι ”στην ΕΤΑΠ όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα και να μην κάνει το εισαγγελέα στην τηλεόραση”, φωτογραφίζοντας τον Ν. Μπελογιάννη αλλά κι ότι αυτό που γίνεται είναι ”άνανδρο και συκοφαντία κατά της ΕΤΑΠ και του Γ. Καραμπάτου” εκπλήσσοντας όλους ακόμη και τους αντίπαλους για την μεταστροφή της στάσης του δημόσια υπέρ του Γ. Καραμπάτου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε παρέμβαση για όλα τα θέματα πριν και μάλιστα συμβουλεύοντας τον Πρόεδρο, λες… και τα είχε γράψει ο ίδιος.

Τον λόγο τον πήρε αμέσως ο Ν. Μπελογιάννης απαντώντας στον Γ. Γκούμα ότι δεν νομίζει να υπάρχει κάποιος στην αίθουσα ή έξω να αμφιβάλει για το αν είναι άνδρας… και συνέχισε ότι ”αναλυτικά στοιχεία για την ΕΤΑΠ δεν πήρε ποτέ κανένας και να τα βρει αυτός ο οποίος είναι Πρόεδρος τώρα και να τα δώσει σε όλους διότι μίλησε για τώρα και το μέλλον, το παρελθόν το ξεχάσαμε που τάξαμε προεκλογικά στον κόσμο για το που έχουν πάει τα λεφτά” και εν μέσω σκληρών αντεγκλήσεων κάλεσε τον Γ. Γκούμα (ο οποίος μιλούσε ακόμα και για εκβιασμούς…???) να εξηγήσει στον κόσμο ”για τη μεγάλη κωλοτούμπα που έχει κάνει αλλά και να δώσει την καινούργια συμφωνία στο φώς που έχει κάνει γραπτώς με τον Γ. Καραμπάτο διότι την παλιά μεταξύ Καραμπάτου-Αδαμόπουλου την έχουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Γ. Καραμπάτο να υπεραμυνθεί της Προεδρίας του λέγοντας ότι δεν αποφάσιζε μόνος του και ότι υπήρχε συμβούλιο… απλοποιώντας την ολοκληρωτική του ευθύνη τόσα χρόνια προσπαθώντας να κάνει ”συνένοχους” και άλλους άγνωστο γιατί…. αφού όπως του είπε χαρακτηριστικά και ο Μπελογιάννης ”όλοι στη Μεσσηνία – Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ήξεραν ότι αυτός είναι για όλα διότι νόμιζε ότι ήταν μαγαζί του οι άλλοι όλοι ήταν τυπικά…. όπως ξέρουν ακόμη και οι πέτρες”…
Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Γ. Καραμπάτο να αποχωρήσει από την αίθουσα με κατηγορίες κατά του Ν. Μπελογιάννη κάτι που έκανε και ακολούθησε και ο Γ. Γκούμας μαζί με τον Γ. Καραμπάτο καταγράφοντας μια εικόνα και δύο τους ανεπανάληπτη….!!!
Το θέμα ψηφίστηκε από πλειοψηφία των δύο μεγάλων συνδυασμών φυσικά χωρίς το Ν. Μπελογιάννη, Δ. Αδαμόπουλο και Π. Τζανετέα κάτι που ο πρώτος τους κατηγόρησε ότι το έργο συνεχίζεται….

Στην συνέχεια ήρθε το θέμα της ψήφισης της τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2012 που είχε μερικά επιπλέον έσοδα και πάρα πολύ περισσότερα έξοδα κάτι που ο Πρόεδρος ζήτησε από το σώμα να ψηφιστεί.
Παίρνοντας τον λόγο ο Δ. Αδαμόπουλος ζήτησε διευκρινήσεις για ορισμένα πράγματα αλλά έλειπε ο Γ. Καραμπάτος και από ότι καταλαβαίνετε ήταν δύσκολο να εξηγηθούν…
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Ν. Μπελογιάννης που ανέφερε ότι δεν το ψηφίζει καλώντας τον Πρόεδρο να θυμηθεί ότι από την θέση του απλού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΟ» στην αιθουσα αυτή ότι είχε καταγγείλει και καταψηφίσει όπως και όλος ο συνδυασμός τον προϋπολογισμό αυτόν τον Ιανουάριο όταν τον έφερε για ψήφιση η τότε διοίκηση Αδαμόπουλου και θα πρέπει να εξηγήσει για την κωλοτούμπα που έχει κάνει τώρα όχι μόνο αποδεχόμενος αυτόν , άλλα προτείνοντας και «πανοπροίκι» για να πάρουν κάποιοι….

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε από όλους εκτός του Ν. Μπελογιάννη άλλωστε τουλάχιστον ο Αδαμόπουλος-Τζανετέας όπως και οι σύμβουλοι Καραμπάτου κράτησαν την ίδια στάση που είχαν και τον Ιανουάριο οι άλλοι (ρε παιδιά τι έγινε;) ίσως το δείξει η ιστορία…. που δυστυχώς παίζεται και γράφεται στις πλάτες των απελπισμένων Μεσσήνιων επιχειρηματιών-επαγγελματιών….

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γ.Γκούμας ξαναμπήκε στην αίθουσα στο τελευταίο θέμα αφού είχε προηγουμένως αποχωρήσει πανηγυρικά…. με τον Γ.Καραμπάτο δείχνοντας από ότι φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται μάλλον τον Δ. Μανιάτη.


Morias News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Καλαματιανός κατασκευαστής με 1,5 εκ. ευρώ στο εξωτερικό

Τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών ..............

Συστημάτων θα αποστείλει σημειώματα σε περίπου 15.000 Έλληνες οι οποίοι από το 2009 έως το 2011 έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτες καταθέσεις ύψους πέριξ των 11 δισ. ευρώ.

Τα σημειώματα, που ήδη ετοιμάζονται, θα τους καλούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τις αδήλωτες καταθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των εν λόγω πολιτών βρίσκεται και κατασκευαστής από την Καλαμάτα που, ενώ δήλωνε εισόδημα 4.000 ευρώ, βρέθηκε με καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 600 αγρότες έχουν βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Εκατοντάδες είναι οι αγρότες που, ενώ δηλώνουν εισοδήματα τη σύνταξη του ΟΓΑ, διαθέτουν καταθέσεις έως και 13 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΚΛΗΡΩΝΕΙ» σήμερα η δόση με την ψήφιση του Νέου Μεσοπρόθεσμου, ενώ συνεχίζεται η απεργία των συνδικάτων. Η διγλωσσία και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όρια, αλλά οι πολίτες έχουν μνήμη για τον ΣΥΝ του Μάαστριχτ!
Η σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία και μια ανάλυση της πολιτικής επικαιρότητας και της αντιπολιτευτικής τακτικής το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● 40 ΛΕΠΤΑ πάνω το λάδι στην πρώτη φετινή δημοπρασία στη Λακωνία.
● ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ η σύνδεση με το δρόμο Τσακώνα-Καλονερό και ο κόμβος του αεροδρομίου. Ισχυροποιείται η ολοκλήρωση του Περιμετρικού με τις απαλλοτριώσεις, σε αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση της Τσακώνας.
● ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις και σήμερα για τα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή.
● ΣΟΚ στα Φιλιατρά για τις τιμές στα κηπευτικά που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
● ΚΟΙΝΗ δήλωση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ για τις περικοπές του Μεσοπρόθεσμου στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και στις Ενώσεις και καταργήσεις παραστατικών σε αιρετούς.
● ΕΞΑΓΟΡΑ των ποινών μέχρι πέντε χρόνια με το Μεσοπρόθεσμο και διπλασιασμός των δικαστικών ενσήμων.
● ΣΥΛΛΗΨΗ τριών Ελλήνων που τον περασμένο Αύγουστο λήστεψαν τον ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ στον Άρι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!