Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αναστέλουν από αύριο την μεταφορά μαθητών τα ΤΑΞΙ Μεσσηνίας

Αναστέλλουν από αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου την μεταφορά των ΑΜΕΑ μαθητών οι ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ Μεσσηνίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην μη καταβολή δεδουλευμένων τους από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν να πληρωθούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο λειτουργικό κόστος των δρομολογίων για την παρούσα σχολική χρονιά.

Στην επιστολή τους που απευθύνεται προς την ..........

Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση απο πλευράς μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών για την όποια ταλαιπωρία υποστούν και υπόσχονται ότι μόλις τους καταβληθούν τα δεδουλ,ευμένα τους θα συνεχίσουν τα δρομολόγια των ΑΜΕΑ Μαθητών προς τις σχολικές μονάδες τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που λάβαμε αναφέρει:

Καλαμάτα 8-11-2012

ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά

Κοινοποίηση:
α. Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη·
β. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα·
γ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Μανώλη Αγγελάκα·
δ. Βουλευτές Π.Ε. Μεσσηνίας·
ε. Διευθύνσεις Α’ & Β΄ Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας·
ζ. Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης·
η. Εκπαιδευτικούς φορείς, Συλλόγους Γονέων·
θ. Γονείς μαθητών·
ι. Τοπικά και Περιφερειακά ΜΜΕ

Οι μεταφορείς ιδιοκτήτες Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ) μαθητών ΑΜΕΑ σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) κατα το σχολικό έτος 2011 - 2012, αφού λαβαμε υπ΄ όψιν:

1. Το γεγονός ότι η πληρωμή μας καθυστερεί από 1-1-2012 έως και σήμερα.
2. Την ενημέρωσης μας με Αρ. Πρωτ. 14496 της 8-11-2012 έγγραφο της Π..Ε. Μεσσηνίας με θέμα "Επιστροφή Δικαιολογητικών" με την επισήμανση για επιπλέον απαιτούμενες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στο λειτουργικό κόστος των δρομολογίων για το τρέχον σχολικό έτος αν δεν μας πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε:

Ότι από αύριο Παρασκευή 09-11-2012 αναστέλλουμε την μεταφορά μαθητών όπως αυτή πραγματοποιείται από εμάς.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούμε άμεσα τα δεδουλευμένα μας.

Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών,μ των γονέων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που θα προκληθεί από αυτήν την ενέργεια μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι άμεσα θα είμαστε μαζί τους όταν ικανοποιηθούν τα ελάχιστα δίκαια και αυτονόητα προαπαιτούμενα που θέτουμε με το παρόν.

Οι μεταφορείς ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ Μεσσηνίας.

Αποτελέσματα της συνάντησης ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΠ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η συνάντηση με θέμα «Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ», την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Γκούμας με τον Πρόεδρο του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Γυφτέα και στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί τυποποιητές ελιάς, εκπρόσωποι της ΕΑΣ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, με........

ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση των προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την ορθότερη και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος αυτού.
Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ Μεσσηνίας αντίγραφο του φακέλου, που ήδη επεξεργάζεται η ΕΔΟΕΕ, για την επέκταση του ΠΟΠ στους όμορους Νομούς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση για την ορθή και έγκαιρη διαμόρφωση της τελικής πρότασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Γκούμας ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί μέρος ενός νέου κύκλου συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με όλες τις επιχειρήσεις τυποποίησης και εξαγωγής του Νομού μας, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και να προωθηθούν με μεθοδευμένες και συλλογικές κινήσεις στην κεντρική εξουσία.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των τυποποιητών της Μεσσηνίας σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των ιδιαίτερων δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Η εικόνα που σαρώνει σε Facebook και Twitter

Είναι η εικόνα του 24ώρου και ήδη έχει σαρώσει τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και twitter) με πολλές κοινοποιήσεις σε χρήστες και πάρα πολλά retweets και έχει σχέση με το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην βουλή για το 3ο Μννημόνιο.

Δείτε την φωτό που σαρώνει.





Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Οι διαιτητές της 4ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 4ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:


Πανόπουλο - Πάμισος
Σφακιανάκης, Απτόσογλου, Αθανασόπουλος (Αθήνας)

Αχαϊκή Ατρόμητος Λάππα
Νικάς, Αδαμόπουλος, Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)

Εράνη - Εθνικός Μελιγαλά
Κορδολαίμης, Σγάντζος, Ζησιμόπουλος (Πειραιά)


Διαγόρας Βραχνέϊκων - Εθνικός Σαγέϊκων
Κεκελός, Ντζουροπάνος, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Παναρκαδικός - Δόξα Νέας Μανωλάδας
Κόλλιας, Σαμπαριώτης, Κατσούδας (Αργολίδας)

Δωρεάν εξέταση για άπορους κάθε Τετάρτη Θα παρέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών .........

Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που πήγε προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ’ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Ο κ. Βαρνάνας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - Θάρρος

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης

Για την περίοδο 20 με 22 Δεκεμβρίου του 2012 έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η εξόφληση (υπόλοιπο 50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης στους περίπου 700.000 δικαιούχους συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ Μάλιστα μετά και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν με τους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων το ΥπΑΑΤ έχει διασφαλίσει ότι η νέα πληρωμή που ουσιαστικά αποτελεί και την τελευταία σημαντική οικονομική ενίσχυση για το 2012 θα ολοκληρωθεί με ελάχιστα προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου πιστώθηκαν..........

στους λογαριασμούς συνολικά 7.310 δικαιούχων οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί μια εβδομάδα πριν τα ποσά της προκαταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε συνολικά το ποσό των 22.053.192,59 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πίστωση της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων.

Αγροτύπος

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ για το ελαιόλαδο – νότα αισιοδοξίας για τους ελαιοπαραγωγούς

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ έκανε η νέα σοδιά ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Την τιμή αυτή πέτυχε η πρώτη δημοπρασία του συνεταιρισμού με διάθεση 85 τόνων ελαιολάδου της εκλεκτής ποικιλίας «αθηνοελιάς». Η γνωστή ως δημοπρασία – βαρόμετρο των Αγίων Αποστόλων- που αναμενόταν να γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη Βιολογικά – Οικολογικά Προϊόντα Σητείας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού............

κ. Μπατσάκη Παναγιώτη δημοπρατήθηκαν τρία βυτία γύρω στους 85 τόνους με οξύτητα 0,3 έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Στην δημοπρασία συμμετείχαν και δύο εταιρείες από Ιταλία, οι οποίες πρόσφεραν την τιμή των 2,666 ευρώ ανά κιλό.

Η φετινή παραγωγή στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω των βροχοπτώσεων. Η φετινή ελαιοσυλλογή άρχισε στις 11 με 12 Οκτωβρίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που είθισται να ξεκινά γύρω στις 5 Οκτωβρίου.

Η πρώτη τιμή των 2,911 ευρώ είναι ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σε σύγκριση με την περυσινή καθήλωση των τιμών. Η πρώτη περυσινή δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους, για 85 τόνους ελαιόλαδο, πέτυχε την τιμή των 2,429 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην Hellas Oil. Η φετινή πρώτη δημοπρασία έδωσε 50 περίπου λεπτά υψηλότερη τιμή, γεγονός που δίνει νότα αισιοδοξίας στους απογοητευμένους ελαιοπαραγωγούς.

Ισπανικό μαμούθ επιχειρεί να ηγεμονεύσει στις διεθνείς αγορές ελαιολάδου!

Αναταράξεις στην αγορά ελαιολάδου αναμένονται μετά την σύμπραξη των δύο ισπανικών κολοσσών ελαιολάδου. Οι τιμές του ελαιολάδου στο επίπεδο του παραγωγού είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια ελέγχονται πλήρως από λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ιταλία και Ισπανία, έχοντας παρακλάδια τους και στην χώρα μας. Η συγχώνευση των δυο κολοσσών, που φθάνει στα όρια της υπερβολής, στέλνει στην Ελλάδα και την Κρήτη μηνύματα κρίσιμης σημασίας.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης « Η Ισπανική επιχείρηση Μαμούθ που συγκροτείται με την σύμπραξη των δυο Κολοσσών εάν επιτύχει μπορεί πράγματι να καταστεί, όπως φιλοδοξεί, κυρίαρχος της διεθνούς αγοράς και παγκόσμιος ρυθμιστής των τιμών στην παραγωγή αλλά και στην κατανάλωση.

Επομένως ο ολιγοπωλιακός αυτός ρόλος της, που οπωσδήποτε είναι ασύμβατος με όσα περί ανταγωνισμού ευαγγελίζεται η ΕΕ, ασφαλώς θα είναι αρνητικός και για τις άλλες επιχειρήσεις του τομέα, αλλά και για τους παραγωγούς και καταναλωτές.

Ωστόσο η ύπαρξη στο εσωτερικό του νέου Ομίλου μεγάλων αποκεφαλαιοποιημένων Ισπανικών Τραπεζών εγκυμονεί επιχειρηματικούς κινδύνους, ενώ η προφανής σχέση της με τα ελαιόλαδα των περιοχών της Ηojiblanca, που είναι άνω του 60% (απλά) Παρθένα, είναι φανερό ότι εγκυμονεί κινδύνους για ανορθόδοξες και παράτυπες πρακτικές.

Στα πλαίσια αυτά δεν είναι αφύσικα τα ευρήματα ευρείας δημοσκόπησης με ερωτηματολόγια που έγινε πρόσφατα στην Ισπανία για νέο εγχείρημα από τα οποία προκύπτει ότι, το 52% των ερωτηθέντων αμφιβάλλει ότι η σύμπραξη θα έχει μέλλον , ενώ το 48% εκτιμά ότι η σύμπραξη θα είναι θετική για την ελαιοκομία της Ισπανίας».

Η επιζήμια Ελληνική πολυτέλεια

Οπωσδήποτε η συγχώνευση των δυο κολοσσών, που φθάνει στα όρια της υπερβολής, στέλνει στην Ελλάδα και την Κρήτη μηνύματα κρίσιμης σημασίας.

Πρώτον, ότι αποτελεί πολύ επιζήμια και επικίνδυνη πολυτέλεια ο ελληνικός κατακερματισμός της προσφοράς χύμα. Η ύπαρξη μόνο στην Κρήτη 650 πωλητών για το χύμα, αυτούς που εξυπηρετεί τελικά είναι μόνο οι λίγοι μεγάλοι αγοραστές που εύκολα βρίσκουν μέσα σε αυτούς, κάποιους να ενδώσουν στις χαμηλές τιμές που αυτοί προσφέρουν!

Δεύτερο , ότι οι 82 νόμιμοι Τυποποίησες της Κρήτης που στην πλειοψηφία τους είναι πολύ μικροί, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στον διεθνή ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις κολοσσούς, γίγαντες και μαμούθ που κάθε τόσο δημιουργούνται γύρω τους.

Τρίτο, ότι Πολιτεία, Φορείς και Παραγωγικός κόσμος πρέπει καθένας από την πλευρά του να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για αναδιοργάνωση της αγοράς με στόχο την συγκέντρωση της προσφοράς.

Paseges

Ξανά στα περίπτερα η "Ελευθεροτυπία".

Την επανέκδοση του καθημερινού και του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet.gr προανήγγειλε με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την .............

κυκλοφορία στα περίπτερα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από στελέχη της πρώην Ελευθεροτυπίας, προσπαθώντας να διαλύσει τους όποιους συσχετισμούς μεταξύ των δύο εντύπων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση καταβάλλονται προσπάθειες για την ταχύτερη επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας του συγκροτήματος, ενώ συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.


Αθήνα, 8/11/2012
Προς
Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ  ανακοινώνει ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet .
Παράλληλα προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.

Αντισυνταγματική η διάταξη για την εισφορά στα φωτοβολταϊκά Αντισυνταγματική η διάταξη για την εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Σοβαρές ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά από 25% έως 30% διατυπώνει στην έκθεσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, δικαιώνοντας τις θυελλώδεις αντιδράσεις των επιχειρηματικών φορέων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η εισφορά .............

«συνιστά φορολογική επιβάρυνση… και ότι η επιβολή της θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της καθολικότητας, της επιβάρυνσης και της ισότητας έναντι των βαρυνομένων… και ως εκ τούτου επιβολή φορολογικής υποχρέωσης που συνιστά υπερβολικό βάρος για τα πρόσωπα που βαρύνονται με αυτή ή κλονίζει ριζικώς την οικονομική τους κατάσταση».

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως «η επιβαλλόμενη εισφορά αποτελεί επέμβαση επί της περιουσιακής κατάστασης των επιβαρυνόμενων επιχειρήσεων» και ότι θα έπρεπε να προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση ο λόγος για τον οποίο αποκλείσθηκε η εφαρμογή άλλων πλέον ήπιων μέτρων για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, δηλαδή της αύξησης των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, το Επιστημονικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «βλαπτική μεταβολή» και «επέμβαση του νομοθέτη σε υφιστάμενες συμβατικές σχέσεις, η οποία θίγει την αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων, ως ειδικότερη εκδήλωση της αρχής της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας».

Δείτε την γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της βουλής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αντιδρούν στο «εισιτήριο» των 25 ευρώ οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ...........

(ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ' οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Ο κ. Βαρνάβας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Ημερησία

Στα ΕΛΤΑ οι ιδιοκτήτες ΙΧ για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν παρελθόν και πλέον οι ιδιοκτήτες ΙΧ είτε θα πρέπει να εκτυπώσουν μέσω διαδικτύου τα σχετικά ειδοποιητήρια και να τα εξοφλήσουν, είτε αν δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να μεταβούν στα ΕΛΤΑ με τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Η εξόφληση θα γίνεται χωρίς καμία .............

πρόσθετη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Ι.Χ. και Δ.Χ., σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

pelop

Πρόκληση: «Οι βουλευτές περνούν δύσκολα με το μισθό τους»!

Θα τρελαθούμε τελείως με αυτά που ακούμε και βλέπουμε. Στη σημερινή δακρύβρεχτη παράσταση στη Βουλή, ο ελληνικός λαός κλήθηκε να μάθει (και να συγκινηθεί) ότι οι βουλευτές που τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους, περνούν… δύσκολες ώρες!

Ναι, δεν είναι φάρσα. Τη δήλωση αυτή, όπως .............

αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, έκανε η -συμπαθέστατη και αγωνιστικότατη- ΣΤ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Μαριά Κόλλια- Τσαρουχά, η οποία επεσήμανε συγκινημένη ότι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην ασκούν και το επάγγελμά τους και τα βγάζουν πέρα μόνο με το μισθό από το Κοινοβούλιο, “περνούν δύσκολα”. Και μας ενημέρωσε πως οι μισθοί των βουλευτών, δεν είναι και τόσο μεγάλοι… Τότε, να αρχίσουμε συσσίτια.

Αφορμή για αυτή την απίστευτη δήλωση, ήταν η ομιλία στο Κοινοβούλιο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επιτέθηκε σφοδρά σε όλους τους βουλευτές, κατηγορώντας τους ότι αρνήθηκαν να ψηφίσουν περικοπές στις αποδοχές τους, παρότι το κόμμα του έφερε σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή. Ο κ. Κασιδιάρης αντιπαρέβαλλε μάλιστα το μισθό του βουλευτή με αυτόν ενός αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ρωτώντας αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί εαυτόν ικανότερο και χρησιμότερο για την Ελλάδα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, η οποία ήταν εκείνη την ώρα στο προεδρείο, πήρε το λόγο και αισθάνθηκε την ανάγκη την ανάγκη να απαντήσει, τονίζοντας πως αυτά τα ξέρουν όλοι οι βουλευτές (ότι υπάρχουν βουλευτές που περνάνε δύσκολα με το μισθό τους), αλλά πρέπει να τα μάθει και ο ελληνικός λαός. Εμείς, εδώ στην iTabloid, θα προτείνουμε να γίνει ένας έρανος και να αρχίσουν συσσίτια για να βοηθηθούν οι… άποροι βουλευτές.

Και, λύστε μας μια απορία: Είναι, ή δεν είναι θράσσος να απευθύνεται η αντιπρόεδρος της Βουλής σε έναν λαό με 1,5 εκατομμύριο ανέργους με ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισόδημα, σε οικογένειες που τα βγάζουν πέρα με 300 ευρώ το μήνα, σε συνταξιούχους που ψάχνουν από τα σκουπίδια να φάνε, σε παιδάκια που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα, σε νοικοκυριά που δεν έχουν θέρμανση.

Με αυτούς, κυρία Τσαρουχά, συγκρίνετε τους βουλευτές με τα 7 χιλιάρικα το μήνα; Ξέρετε για πόσα χρόνια θα έτρωγε μια άπορη οικογένεια μόνο με έναν μισθό σας; Μια συγνώμη, ή έστω μια αναδιατύπωση, είναι απαραίτητη…



itabloid

Η Πιπιλή αποκάλυψε πόσα χρήματα παίρνει το μήνα!

Η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή επιβεβαίωσε ότι ο μισθός των βουλευτών, διαβάζοντας μάλιστα τη δική της τελευταία εκκαθάριση, είναι 8.217 ευρώ.

Αναλυτικά, περίπου 5.700 είναι ο βασικός μισθός, 935 ευρώ αφορούν στην οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης.

Αφαιρώντας διάφορες κρατήσεις (όπως υπέρ κόμματος) το .........

ποσό γίνεται 6.408 ευρώ, ένας μισθός δηλαδή διόλου ευκαταφρόνητος στις σημερινές συνθήκες και αφού έχουν οι βουλευτές υποστεί πολλές μειώσεις, οι οποίες φτάνουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυρίας Πιπιλή, τις πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Για το ίδιο θέμα είχε κάνει λόγο και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης που είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι οι βουλευτές έχουν μισθό πάνω από 8000 ευρώ.

Ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα ένα εκκαθαριστικό βουλευτικής αποζημίωσης.

Στο τελικό ποσό προσθέστε 20% (η νόμιμη εισφορά στο κόμμα) και μερικές συνεδριάσεις επιτροπών (150 ευρώ έκαστη).

newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Η Φωτεινή Πιπιλή ξεβράκωσε τον Μπουμπούκο της Μπουμπούκας που χθες γκάριζε μέσα στην βουλή ότι δεν παίρνει 8.000 ευρώ όπως είπε ο Κασιδιάρης...
Θυμηθείτε λίγο το χθεσινό Video



Ανοίγει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της διάλυσης. Μετά τις χθεσινές διαγραφές βουλευτών του κόμματος λόγω της καταψήφισης των μνημονιακών μέτρων, σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος θέτει ανοικτά θέμα ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που αποστέλλεται προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ζητά την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Oμάδας του κόμματος προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τίθεται και θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:........

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,

Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα «εξαγόταν» ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη».

Το Κουτί της Πανδώρας

Προς δημοπράτηση η βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την υπογραφή του στην προέγκριση δημοπράτησης δύο ακόμη έργων που αφορούν τις υποδομές της υγείας στη Μεσσηνία, έβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τη βελτίωση των κτηριακών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, καθώς και για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ............

Νοσοκομείου Καλαμάτας, οι διακηρύξεις των διαγωνισμών των δύο αυτών έργων θα δημοσιευθούν την άλλη Πέμπτη, 15 του μήνα, στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου δε χάνει την ευκαιρία να επισημάνει για μια ακόμη φορά τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Κυρίως πρόκειται για προμήθειες.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου σημειώνεται: «Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται:

1. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, Π/Υ 680.000 ευρώ.
2. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Νο ΙΙ, Π/Υ 605.000 ευρώ.
3. Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης όπου θα εγκατασταθεί το ηλιακό πεδίο και επέκταση-αναβάθμιση του BMS, Π/Υ 776.130 ευρώ.
4. Προμήθεια αξονικού τομογράφου, Π/Υ 450.000 ευρώ.
5. Προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, Π/Υ 1.000.000 ευρώ.
6. Βελτιώσεις κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών-εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πύλου, Π/Υ 234.700 ευρώ.
7. Βελτιώσεις κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Π/Υ 230.000 ευρώ.
8. Βελτιώσεις κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών – εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου, Π/Υ 121.800 ευρώ.
9. Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, Π/Υ 1.089.000 ευρώ.

Οι επτά (7) προτάσεις που τις επόμενες ημέρες υποβάλλονται για ένταξη είναι οι παρακάτω:

1. Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού, Π/Υ 980.000 ευρώ.
2. Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, Π/Υ 1.004.000 ευρώ.
3. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου Μεσσηνίας, Π/Υ 270.000 ευρώ.
4. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου Μεσσηνίας, Π/Υ 310.000 ευρώ.
5. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης Μεσσηνίας, Π/Υ 270.00 ευρώ.
6. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Άριος Μεσσηνίας Π/Υ 300.000 ευρώ.
7. Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων-Διοίκησης του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.262.959 ευρώ».

Στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου περιλαμβάνεται και η εξής δήλωση του διοικητή, Γιώργου Μπέζου: «Κάθε ημέρα οι συνεργάτες μου εργάζονται εντατικά και μεθοδικά ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει αξιοποιώντας την χρηματοδοτική δυνατότητα του ΕΣΠΑ.

Η πορεία μέχρι σήμερα δείχνει ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Όλη αυτή η προσπάθεια θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο μας προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Kalamata Journal

Σύλληψη 19χρονου τσιγγάνου που διέρρηξε αυτοκίνητο στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Το αυτοκίνητο ενός 33χρονου διέρρηξε χθες το πρωί ένας 19χρονος τσιγγάνος, ο οποίος όμως λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από την ομάδα «Σ» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Ο 19χρονος τσιγγάνος, μεταξύ 9-11 το πρωί στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, είχε διαρρήξει το αυτοκίνητο του 33χρονου, από το οποίο, αφαίρεσε το ποσό των 100 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.
Νωρίς το απόγευμα ο 19χρονος έπεσε στα ............

χέρια της Αστυνομίας, ο οποίος ομολόγησε την κλοπή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Pelops News

Κινδυνεύουν "Παραδείσια – Καλαμάτα" και "Λεύκτρο – Σπάρτη"

Επίθεση στην «τρικομματική κυβέρνηση» και τις δικαστικές αρχές εξαπέλυσε σήμερα ο Π. Τατούλης, με σκληρές και έντονες δηλώσεις, σχετικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου και την έλλειψη χρηματοδότησης των δύο μείζονος σημασίας οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης επιβεβαιώνει ουσιαστικά ...........

απόλυτα το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pelospnews.gr, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμο παράγοντα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων» και αναγνωρίζοντας «ζητήματα βιωσιμότητας των κοινοπραξιών και επισφάλειας παράδοσης των έργων στους πολίτες».

Με πολύ απλά λόγια, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα και το ρεπορτάζ του pelopsnews.gr, οι κοινοπραξίες αναμένουν άμεσα χρηματοδότηση από τις πολυθρύλητες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Αλλιώς ο κίνδυνος να σταματήσουν οι δρόμοι θα λιμνάσει...

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για «Αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης και του Καλλικράτη τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου» και κατήγγειλε ότι «άλλες ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα εφαρμόζονται μετεκλογικά. Ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και να μην παραπλανούν τους πολίτες»

Αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ο Π. Τατούλης δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «καμία δικαστική αρχή δεν μπορεί να αυθαδιάζει εις βάρος των πολιτών. Ευελπιστώ ότι σήμερα το θέμα θα τελειώσει, γιατί διαφορετικά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου».

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Προσπάθεια πλήρους αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης και ιδίως της τελευταίας μεταρρύθμισης του Καλλικράτη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα τελευταία μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακή, με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, να αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 (σήμερα), για δύο μείζονα έργα υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου , τους οδικούς άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Καρνέση, εκπροσώπου της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ κ. Γεώργιο Συριανό, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως κρίσιμο παράγοντα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων γιατί διαφορετικά τίθενται ζητήματα βιωσιμότητας των κοινοπραξιών και συνεπώς επισφάλειας παράδοσης των έργων στους πολίτες.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία υπεγράφη το πρωτόκολλο διοικητικής παράδοσης για τον κόμβο Θουρίας προς τη Μεσσήνη, συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ.κ. Κατσαφάνας και Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Άλλες ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα εφαρμόζονται μετεκλογικά. Ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και να μην παραπλανούν τους πολίτες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα το πλήγμα που δέχονται όλες οι δομές του κράτους, «εκτός βέβαια από τους βουλευτές και το βοηθητικό τους προσωπικό».

Αφού χαρακτήρισε τις πολιτικές αυτές «επικίνδυνες, οι οποίες αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι κρύβουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους», ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι το ζητούμενο, ιδίως αυτή τη στιγμή για τη χώρα, είναι να διασφαλιστεί το καλύτερο επίπεδο ζωής για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα για τους δύο οδικούς αυτούς άξονες ο Περιφερειάρχης απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «ο οδικός άξονας αυτός έχει ένα και μόνο δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο με όλες τις δομές, γιατί σεβόμαστε την ευθύνη μας και τη διαδικασία διαβούλευσης. Οποιεσδήποτε συναντήσεις κατ’ ιδίαν, βρίσκονται εκτός του πολιτικού μας υποβάθρου. Κρατήσαμε την κοινοπραξία ζωντανή γιατί προτάξαμε το κύρος μας ενάντια στο κίνημα δεν πληρώνω. Την προηγούμενη φορά είχαμε συμφωνήσει σε παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, οι οποίες παραμένουν και σήμερα απαιτήσεις. Οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης που θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν θα γίνει αποδεκτή. Σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους θα αναζητήσουν άλλες λύσεις για να αποφύγουν επιπρόσθετα προβλήματα».

Αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «καμία δικαστική αρχή δεν μπορεί να αυθαδιάζει εις βάρος των πολιτών. Ευελπιστώ ότι σήμερα το θέμα θα τελειώσει, γιατί διαφορετικά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον κύριο Καρνέση ότι ο οδικός άξονας Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί οριστικά όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του Περιμετρικού της Καλαμάτας, και ότι ο άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον κόμβο της Πελλάνας το Πάσχα, ενώ στο σύνολό του μέχρι τη Σπάρτη περί τα τέλη του 2013.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί, μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, για την κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Σπάρτης, και όχι απλής σύνδεσης, αλλά και για την Β είσοδο της Τρίπολης. Αντίστοιχα ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για το Δήμο της Μεγαλόπολης, προκειμένου το σύγχρονο οδικό δίκτυο να προσφέρει αναπτυξιακά πλεονεκτήματα έναντι του βεβαρημένου περιβάλλοντός του. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατασκευή του άξονα, είτε αφορούν αγροτικά και αρδευτικά δίκτυα, είτε αγωγούς ομβρίων υδάτων και ρέματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ότι ο ΜΟΡΕΑΣ ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το σύνολο των βλαβών στο οδικό δίκτυο όπου τις έχει προξενήσει.

Pelops News

Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη από 9 - 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο

Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 οι κάτοικοι της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής στην Αίγλη Ζαππείου.

Συγκεκριμένα, από τις 10:00 π.μ. της Παρασκευής έως και τις 14:00 μ.μ. της Κυριακής θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι.

Οι ώρες των μετρήσεων έχουν ως εξής: ......

Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Νοεμβρίου ώρες 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ώρες 10:00 – 14:00.

Παράλληλα, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 09:30 – 15:30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου (ώρες 11:00 – 14:00), θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στον ίδιο χώρο.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Ελληνικού Κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) από τις αρχές του 2012.

Το Πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», είχε αφετηρία τη Λάρισα (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2012), συνεχίστηκε στα Χανιά στις 13 - 15 Ιουλίου, στην Καβάλα στις 21 - 23 Σεπτεμβρίου, στη Δημητσάνα στις 12 – 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου). Μάλιστα, για το επόμενο έτος το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε άλλες έξι περιοχές της χώρας μας.

Στις εκδηλώσεις της Αθήνας θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες που θα ενημερώσουν τόσο το ιατρικό, όσο και το γενικό κοινό για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.ΔΙ., καθηγητής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας, ακαδημαϊκός και μέλος της Συγκλήτου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA, Σάλτσμπουργκ - Αυστρία) Σωτήριος Α. Ράπτης, ο καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτριος Κρεμαστινός, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδικής Ενδοκρινολογίας – Νεανικού Διαβήτη Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Βλαχάκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος Στρατηγός, η επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Μελπομένη Πέππα και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Η διεξαγωγή του προγράμματος από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας (European Institute of Health - E.I.H.), την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), το Ροταριανό Όμιλο Αθηνών (Ρ.Ο.Α.) και τους τοπικούς Ροταριανούς Ομίλους των επιλεγμένων πόλεων.

in.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 7/8/2012 ]



Δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της Δ.Ε.Η.

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης,
Δικηγόρος Αθηνών

Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και εγκρίνονται οι αιτήσεις τους, είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου από την έναρξη του επόμενου έτους.
Αιτήσεις παραλαμβάνονται καθ όλη τη διάρκεια εκάστοτε έτους.
Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ..........

ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).

Προυποθέσεις:

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800 κιλοβατόρες της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του-της συζύγου.

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 κιλοβατόρες ανά τετράμηνο.

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.400 κιλοβατόρες ή 1.600 κιλοβατόρες). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι:

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 30 τοις εκατό έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 05.01.12, στις πρώτες 800 κιλοβατόρες της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

1. Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 - 1.400 κιλοβατόρες.

2.Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 - 1.600 κιλοβατόρες.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 35 τοις εκατό έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 05.01.12 στις πρώτες 800 κιλοβατόρες της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

1. Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών την 30-11 εκάστοτε έτους, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 - 1.400 κιλοβατόρες.

2.Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 - 1.600 κιλοβατόρες.

Ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.):

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό, στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ακόμα και εάν αυτή έχει λήξει.

2. Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.

3.Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Ραβασάκια από το Δήμο για το τέλος ΔΕΗ με διαμαρτυρίες

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ήταν αρκετοί αναγνώστες μας για τα νέα...ραβασάκια του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώνονται στο Δήμο για το τέλος Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων με αποτέλεσμα να κυριαρχεί μπάχαλο και εξηγήσεις να παρέχονται στα γραφεία από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Τελικά τα προβλήματα λύνονται αφού δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Αυτή την φορά αρκετοί δημότες παρέλαβαν την επιστολή από τον Δήμο Τριφυλίας και αφορά την μη δήλωση εμβαδού εξοχικών κατοικιών που διαθέτουν ρεύμα. Σε πολλές περιπτώσεις ζητούν διευκρινίσεις για μοτέρ με πηγάδια ενώ στην περιοχή της Κυπαρισσίας εμφανίστηκαν τετραγωνικά για ένα περίπτερο που υπήρχε πριν την δεκαετία του 80 και για το οποίο τα...στοιχεία δεν είχαν ενημερωθεί.

Σε κάθε περίπτωση η ταυτοποίηση των στοιχείων αποτελεί ...........

ένα ακόμα Γολγοθά και οι διαμαρτυρίες εύλογες. Ελπίζουμε μόνο ο Δήμος σε αυτή τη περίπτωση να μην οδηγηθούμε σε αυξήσεις αντικειμενικών αξιών αδικαιολόγητα στο μέλλο...

Kyparissiotis

Ο Μητρικός θηλασμός θωρακίζει τις επόμενες γενιές [ VIDEO ]

ΤΗΝ αξία του μητρικού θηλασμού ανέδειξε η πρωτοβουλία της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που μοίρασε ενημερωτικό υλικό για πολλές ώρες στην είσοδο του ιδρύματος παρουσία μάλιστα μαθητριών από τμήματα του Γυμνασίου Κυπαρισσίας που παραβρέθηκαν με την Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάτα Μπαρτζελιώτη καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι δραστήρια.

Για το σκοπό της εκδήλωσης μίλησε η Μαία ............

Σοφία Κουμουνδούρου η οποία τόνισε ότι "κάθε χρόνο η κλινική δίνει το παρών στην Παγκόσμια εκδήλωση του μητρικού θηλασμού επιλέγοντας να βρεθούμε στο νοσοκομείο ώστε να απευθυνθούμε σε όλες τις μητέρες και επομένως στην κοινωνία ώστε να έχουν επαρκή ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό και να στηρίξουμε τις γυναίκες που πρόκειται να θηλάσουν" για να προσθέσει ότι "η ενημέρωση ξεκίνησε από τα μικρά παιδιά με ζωγραφιές ώστε να δείξουμε στα παιδιά ότι η θέση του μωρού δεν είναι σε μια κρύα..κούνια αλλά στην αγκαλιά της μητέρας της" και συνεχίστηκε στις μεγαλύτερες τάξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο με μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο ενημερώθηκαν "μελλοντικές γιαγιάδες ώστε να στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό στις οικογένειες διότι όπως έχει αναφερθεί ο θηλασμός δημιουργεί φαινόμενο ντόμινο στις επόμενες γενιές που θα θηλάσουν".

Σε ερώτησή μας για την υπογεννητικότητα της χώρας μας συμπλήρωσε ότι "μαστίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και παιδείας στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο συνδυάζεται με την οικονομική κρίση κι εμείς με το κίνητρο της ενημέρωσης καθώς ο θηλασμός είναι δωρεάν αλλά και κέρδος για την πολιτεία διότι μέσα από αυτόν θωρακίζουμε τις επόμενες γενιές απέναντι στις αρώστειες οπότε η πρόληψη που δημιουργεί σε ασθένειες και την θνησιμότητα των νεογνών κάνει πιο δυνατό το σύστημα υγείας οπότε το κράτος διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας χωρίς να ξοδεύει ποσά παρά μόνο την ενημέρωση που θεωρείται δεδομένη και επομένως δεν φορτίζεται η πολιτεία από οικονομικά έξοδα και νοσήλεια".

Παρών ήταν και ο Διοικητής τους ιδρύματος κ. Μπόζος ο οποίος μίλησε λιτά για τα οφέλη της πρωτοβουλίας δικαιώνοντας την προσπάθεια για δημιουργική κατανόηση τέτοιων επαφών με τον πολίτη και θα τις στηρίξει με κάθε τρόπο. Παρών να τονίσουμε στο νοσοκομείο ήταν και ο συμπατριώτης μας κ. Κατσίβελας ως επισκέπτης που ως γνωστόν ανέλαβε την 6η ΔΥΠΕ πρόσφατα.



Radio 936

Η παιδεία αντικείμενο σύσκεψης στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας

Συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τους Αντιδήμαρχο παιδείας Γιάννη Μερκούρη και Προέδρους Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας θα γίνει αύριο Παρασκευή 09/11/2012 και ώρα 18.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.

Αντικείμενο της συζήτησης η ανταλλαγή ..........

απόψεων για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Ποιοί είναι οι 153 που ψήφισαν ΝΑΙ στην ταφόπλακα της Ελλάδας

Αυτοί είναι οι βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο βαζουν οριστική ταφόπλακα στην Ελλάδα.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ:

Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα) NAI
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος NAI
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος NAI
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης NAI
Κεφαλογιάννη Ιωάννη Όλγα ΝΑΙ

Αβραμόπουλος Λάμπρου Δημήτριος ΝΑΙ
Κακλαμάνης Μιχαήλ Νικήτας ΝΑΙ
Πιπιλή Ανδρέα Φωτεινή ΝΑΙ
Κικίλιας Παναγιώτη Βασίλειος ΝΑΙ
Μηταράκης Αντωνίου Παναγιώτης (Νότης) ΝΑΙ
Παυλόπουλος Βασιλείου Προκόπιος ΝΑΙ
Ψυχάρης Σταύρου Ανδρέας ΝΑΙ
Μητσοτάκης Κωνσταντίνου Κυριάκος ΝΑΙ
Χατζηδάκης Ιωάννη Κωνσταντίνος (Κωστής) ΝΑΙ
Βούλτεψη Ιωάννη Σοφία ΝΑΙ
Ντινόπουλος Βασιλείου Αργύρης ΝΑΙ
Βαρβιτσιώτης Ιωάννη Μιλτιάδης ΝΑΙ
Γεωργιάδης Αθανασίου Σπυρίδων - Άδωνις ΝΑΙ
Μεϊμαράκης Ιωάννη Ευάγγελος - Βασίλειος ΝΑΙ
Σπηλιωτόπουλος Ελευθερίου Αριστόβουλος (Άρης) ΝΑΙ
Γιακουμάτος Χαραλάμπους Γεράσιμος ΝΑΙ
Πολύδωρας Γεωργίου Βύρων ΝΑΙ
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα ΝΑΙ
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτη Παναγιώτης (Πάνος) ΝΑΙ
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη ΝΑΙ
Λοβέρδος Νικολάου Ανδρέας ΝΑΙ
Χρυσοχοΐδης Βασιλείου Μιχαήλ ΝΑΙ
Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης) ΝΑΙ
Κακλαμάνης Χρήστου Απόστολος ΝΑΙ
Σαλμάς Γεωργίου Μάριος ΝΑΙ
Καραγκούνης Ανδρέα Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Μωραΐτης Χρήστου Αθανάσιος (Θάνος) ΝΑΙ
Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης ΝΑΙ
Μανιάτης Αναστασίου Ιωάννης ΝΑΙ
Λυκουρέντζος Θεοφάνη Ανδρέας ΝΑΙ
Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνου Οδυσσέας ΝΑΙ
Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος ΝΑΙ
Γκόκας Ναπολέοντα Χρήστος ΝΑΙ
Βορίδης Χρήστου Μαυρουδής (Μάκης) ΝΑΙ
Μαρτίνου Αθανασίου Γεωργία ΝΑΙ
Βλάχος Θεοδώρου Γεώργιος ΝΑΙ
Χριστοφιλοπούλου συζ. Δημητρίου Παρασκευή (Εύη) ΝΑΙ
Νταβλούρος Περικλή Αθανάσιος
Παπανδρέου Ανδρέα Γεώργιος ΝΑΙ
Μπασιάκος Αθανασίου Ευάγγελος ΝΑΙ
Καράμπελας Δημητρίου Ιωάννης ΝΑΙ
Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας ΝΑΙ
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων ΝΑΙ
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος ΝΑΙ
Αηδόνης Ευαγγέλου Χρήστος ΝΑΙ
Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος - Νικόλαος ΝΑΙ
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ ΝΑΙ
Κρεμαστινός Θωμά Δημήτριος ΝΑΙ
εροντόπουλος Χριστόδουλου Κυριάκος ΝΑΙ
Δερμεντζόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος ΝΑΙ
Ντόλιος Πασχάλη Γεώργιος ΝΑΙ
Κεδίκογλου Βασιλείου Συμεών (Σίμος) ΝΑΙ
Κεδίκογλου Αγγέλου Συμεών ΝΑΙ
Κοντογεώργος Αθανασίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Τζαβάρας Γεωργίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία - Θεοδώρα ΝΑΙ
Κοντογιάννης Δημητρίου Γεώργιος ΝΑΙ
Μαρίνος Σπυρίδωνος Ανδρέας ΝΑΙ
Τσαβδαρίδης Γεωργίου Λάζαρος ΝΑΙ
Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος ΝΑΙ
Μπατσαρά Νικολάου Γεωργία ΝΑΙ
Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνου Εμμανουήλ ΝΑΙ
Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος ΝΑΙ
Σενετάκης Γεωργίου Μάξιμος ΝΑΙ
Κεγκέρογλου Αλεξάνδρου Βασίλειος ΝΑΙ
Μπέζας Εμμανουήλ Αντώνιος ΝΑΙ
Καραμανλής Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Γκιουλέκας Πέτρου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Καλαφάτης Αθανασίου Σταύρος ΝΑΙ
Ράπτη Δημητρίου Ελένη ΝΑΙ
Ιωαννίδης Δημητρίου Ιωάννης ΝΑΙ
Ορφανός Δημητρίου Γεώργιος ΝΑΙ
Βενιζέλος Βασιλείου Ευάγγελος ΝΑΙ
Καράογλου Γεωργίου Θεόδωρος ΝΑΙ
Αναστασιάδης Ιωάννη Σάββας ΝΑΙ
Τασούλας Αναστασίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Καλογιάννης Ελευθερίου Σταύρος ΝΑΙ
Ασημακοπούλου Παναγιώτη Άννα-Μισέλ ΝΑΙ

Παναγιωτόπουλος Ιωάννη Νικόλαος ΝΑΙ
Καλαντζής Κωνσταντίνου Γεώργιος ΝΑΙ
Πασχαλίδης Αδάμ Ιωάννης ΝΑΙ
Κλειτσιώτης Χρήστου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Τσιάρας Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Σκόνδρα Κωνσταντίνου Ασημίνα ΝΑΙ
Ταλιαδούρος Αθανασίου Σπυρίδων ΝΑΙ
Σιούφας Βασιλείου Παύλος ΝΑΙ
Αντωνίου Βασιλείου Μαρία ΝΑΙ
Δένδιας Σπυρίδωνος Νικόλαος - Γεώργιος ΝΑΙ
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος ΝΑΙ
Παπαδόπουλος Γεωργίου Μιχάλης ΝΑΙ
Κουκουλόπουλος Δημητρίου Παρασκευάς (Πάρις) ΝΑΙ
Ταγαράς Χρήστου Νικόλαος ΝΑΙ
Δήμας Σταύρου Χρίστος ΝΑΙ
Κόλλιας Ταξιάρχου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Βρούτσης Βασιλείου Ιωάννης ΝΑΙ
Ρήγας Θεοφάνη Παναγιώτης ΝΑΙ
Δαβάκης Παναγιώτη Αθανάσιος ΝΑΙ
Πατριανάκου Πέτρου Φεβρωνία ΝΑΙ
Γρηγοράκος Γεωργίου Λεωνίδας ΝΑΙ
Χαρακόπουλος Παντελή Μάξιμος ΝΑΙ
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος ΝΑΙ
Σαχινίδης Δημητρίου Φίλιππος ΝΑΙ
Πλακιωτάκης Ιωσήφ Ιωάννης ΝΑΙ
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος ΝΑΙ
Σηφουνάκης Οδυσσέα Νικόλαος ΝΑΙ
Σολδάτος Φωτίου Θεόδωρος ΝΑΙ
Νάκος Σταύρου Αθανάσιος ΝΑΙ
Σαμαράς Κωνσταντίνου Αντώνιος ΝΑΙ
Λαμπρόπουλος Δημητρίου Ιωάννης ΝΑΙ
Σαμπαζιώτης Αθανασίου Δημήτρης ΝΑΙ
Πετράκος Κωνσταντίνου Αθανάσιος ΟΧΙ
Κοντός Ευστρατίου Αλέξανδρος ΝΑΙ
Σαλτούρος Παναγιώτη Δημήτριος ΝΑΙ
Αρβανιτόπουλος Παναγιώτη Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Κατσαφάδος Ιωάννη Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Τραγάκης Παναγιώτη Ιωάννης ΝΑΙ
Νεράντζης Δημητρίου Αναστάσιος ΝΑΙ
Καρασμάνης Αθανασίου Γεώργιος ΝΑΙ
Σταμενίτης Ευαγγέλου Διονύσιος ΝΑΙ
Τζαμτζής Συμεών Ιορδάνης (Δάνης) ΝΑΙ
Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα ΝΑΙ
Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Κωνσταντόπουλος Λεωνίδα Γεώργιος ΝΑΙ
Χριστογιάννης Διονυσίου Δημήτριος ΝΑΙ
Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου ΄Αννα ΝΑΙ
Τσουμάνης Αχιλλέα Δημήτριος ΝΑΙ
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης ΝΑΙ
Στυλιανίδης Στυλιανού Ευριπίδης ΝΑΙ
Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ ΝΑΙ
Βλάχβεης Χρήστου Μενέλαος ΝΑΙ
Αραμπατζή Αθανασίου Φωτεινή ΝΑΙ
Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος ΝΑΙ
Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας ΝΑΙ
Σκρέκας Θεοδώρου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ ΝΑΙ
Σταϊκούρας Κωνσταντίνου Χρήστος ΝΑΙ
Κουτσογιαννακόπουλος Ιωάννη Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη ΝΑΙ
Κωνσταντινίδης Γεωργίου Ευστάθιος ΝΑΙ
Μανδρέκα Παναγιώτη Ασπασία ΝΑΙ
Καρανάσιος Βασιλείου Ευθύμιος ΝΑΙ
Δριβελέγκας Κωνσταντίνου Ιωάννης ΝΑΙ
Μαρκογιαννάκης Εμμανουήλ Χρήστος ΝΑΙ
Βολουδάκης Γεωργίου Μανούσος - Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Βιρβιδάκης Επαμεινώνδα Κυριάκος ΝΑΙ
Μουσουρούλης Δημητρίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Τριαντάφυλλος Δημοσθένη Κωνσταντίνος ΝΑΙ

153 ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο.

Με ονομαστική ψηφοφορία ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Βουλή που βάζει ταφόπλακα στην Ελλάδα και το μέλλον της.
Η πλειοψηφία ήταν αρκετά οριακή. 153 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στο πολυνομοσχέδιο.
Διαρροές υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:.....

Ψήφισαν: 299 Βουλευτές

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 153 Βουλευτές

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 128 Βουλευτές

ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 18 Βουλευτές

Με απόφαση των κ.κ. Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ) και Σαμαρά (ΝΔ) Διεγράφησαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 1 της ΝΔ.

Οι Διεγραφέντες

Από το ΠΑΣΟΚ 6: ΓΚασσή, Γκερέκου, Κουτσούκο, Μπόλαρη, Παραστρατίδη και Σκανδαλίδη.

Από την ΝΔ 1: Κασσαπίδης

Οι βουλευτές Μεσσηνίας ψήφισαν ως εξής:

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ΟΧΙ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χρυσή Αυγή: ΟΧΙ

TA ΠΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ [ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ]

Τα παλιά ονόματα χωριών της Μεσσηνίας μας απέστειλε ο περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος.

Τα ονόματα που παρατίθενται στον κατάλογο είναι ενδιαφέροντα. Αξίζει να τα δείτε.


1. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = ΣΕΛΙΝΙΤΣΑ ΜΑΝΗΣ
2. ΑΓ.ΝΙΚΩΝΑΣ = ΠΟΛΙΑΝΑ
3. ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ = ΣΙΑΜΠΑΚΑΛΦΑ
4. ΑΙΠΕΙΑ = ΦΑΡΜΙΣΙ
5. ΑΙΘΑΙΑ = ΝΤΕΛΙΜΕΜΙ
6. ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ = ΓΡΙΖΙ
7. ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ = ΚΟΠΑΝΟΙ
8. ΑΛΑΓΟΝΙΑ = ΣΙΤΣΟΒΑ
9. ΑΛΩΝΙΑ= ΓΚΟΡΤΖΟΓΛΙ
10. ΑΜΜΟΣ = ΜΠΑΛΙΑΓΑΣ
11. ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ = ΧΑΜΟΥΖΑ
12. ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΟ = ΑΓΟΡΕΛΙΤΣΑ
13. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ = ΜΙΝΑΓΙΑ
14. ΑΜΦΙΘΕΑ = ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ (Το 1957)
15. ΑΜΦΙΘΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ = ΚΛΕΣΟΥΡΑ
16. ΑΝΑΛΗΨΗ = ΤΖΩΡΗ ή ΤΖΙΤΖΩΡΗ
17. ΑΝΔΑΝΙΑ = ΣΑΝΔΑΝΙ
18. ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ= ΓΛΙΑΤΑ
19. ΑΝΘΕΙΑ = ΒΕΪΖΑΓΑ
20. ΑΝΘΟΥΣΑ = ΖΕΖΑ ή ΔΕΡΕ (παλαιότερα)
21. ΑΝΥΔΡΟ = ΛΕΣΟΒΙΤΙ
22. ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ = ΣΟΥΛΙΜΑ
23. ΑΡΑΠΟΧΩΡΙ = ΛΙΝΑΡΔΕΝΑ
24. ΑΡΙΟΧΩΡΙ = ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΙ & ΒΡΑΧΑΤΑΓΑ
25. ΑΡΙΣ = ΑΣΛΑΝΑΓΑ
26. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟΝ = ΧΑΣΑΜΠΑΣΑ
27. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ = ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΠΑΣΑ
28. ΑΡΣΙΝΟΗ = ΣΙΜΙΖΑ
29. ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ = ΤΣΕΡΝΙΤΣΑ ή ΤΖΕΡΝΙΤΖΑ
30. ΑΡΤΙΚΙΟΝ = ΑΡΤΙΚΙ
31. ΑΣΙΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ = ΤΖΑΦΕΡΟΓΛΙ
32. ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ = ΜΠΙΣΜΠΑΡΔΙ
33. ΑΥΛΩΝΑ = ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΑΦΑ
34. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ = ΧΑΪΚΑΛΙ
35. ΒΑΛΥΡΑ = ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ
36. ΒΛΑΣΗ = ΒΛΑΣΑΙΪΚΑ
37. ΒΕΡΓΑ = ΣΕΛΙΤΣΑ
38. ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΥΛΙΑΣ = ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
39. ΓΛΥΚΟΡΡΙΖΙ = ΜΟΥΡΤΑΤΟΥ
40. ΔΑΣΟΧΩΡΙ = ΛΥΚΟΥΡΕΣΙ
41. ΔΑΦΝΗ = ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΩΡΙΟ
42. ΔΙΟΔΙΑ = ΛΟΪ
43. ΔΡΑΚΟΝΕΡΙ = ΙΣΜΑΗΛ
44. ΔΡΟΣΙΑ = ΖΑΙΜΟΓΛΙ
45. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ = ΒΙΔΙΣΟΒΑ (Από το 1930)
46. ΕΛΑΙΑ = ΜΠΟΥΖΙ
47. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ = ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
48. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ = ΣΙΓΡΑΠΑ
49. ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΣΑΜΑΡΙ
50. ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΟΡΩΝΗΣ = ΓΑΛΛΕΪΚΑ
51. ΕΞΟΧΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ = ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗ
52. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ = ΓΡΙΒΙΤΣΑ ή ΓΡΕΒΙΤΣΑ
53. ΕΥΑ = ΝΑΖΗΡΙ
54. ΘΟΥΡΙΑ = ΦΡΟΥΤΖΑΛΑ
55. ΚΑΖΑΡΜΑ = ΝΤΟΥΒΡΕΪΚΑ
56. ΚΑΚΚΑΒΑ = ΓΚΟΓΚΕΪΚΑ
57. ΚΑΛΑΜΑΚΙ = ΤΟΥΡΚΟΒΡΥΣΗ
58. ΚΑΛΛΙΘΕΑ = ΜΕΜΕΡΙΖΙ
59. ΚΑΛΛΙΡΟΗ = ΜΠΟΥΓΑ
60. ΚΑΛΟΒΡΥΣΗ = ΒΟΥΡΝΑΖΙ
61. ΚΑΛΟΧΩΡΙ = ΧΑΛΑΜΠΡΕΖΑ
62. ΚΑΡΒΕΛΙ = ΚΟΥΤΣΑΒΑ
63. ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΤΩ = ΧΑΝΑΚΙΑ
64. ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ = ΣΚΑΡΔΑΜΟΥΛΑ
65. ΚΑΡΥΟΒΟΥΝΙ ΜΑΝΗΣ = ΑΡΑΧΩΒΑ
66. ΚΑΡΝΑΣΙ = ΤΣΟΡΩΤΑ
67. ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ = ΚΑΡΑΚΑΣΕΛΙ ή ΚΑΡΑΚΑΒΕΛΙ
68. ΚΑΡΥΕΣ = ΚΟΠΑΝΙΣΑ
69. ΚΑΡΥΟΒΟΥΝΙ ΜΑΝΗΣ = ΑΡΑΧΩΒΑ
70. ΚΕΝΤΡΙΚΟ = ΚΟΥΡΤΑΓΑ
71. ΚΕΝΤΡΟ = ΜΠΙΛΙΟΒΑ -ΓΑΪΤΣΕΣ
72. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ = ΧΑΛΒΑΤΣΟΥ
73. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ = ΡΙΠΕΣΙ
74. ΚΟΚΛΑ = ΒΗΔΥΣΟΒΑ
75. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ = ΖΑΓΟΡΑΙΝΑ ή ΤΑΓΑΡΑΙΝΑ
76. ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ = ΟΣΜΑΝΑΓΑ
77. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ = ΦΟΥΡΤΖΙ ή ΦΟΥΡΤΖΟΚΡΕΜΜΥΔΑ
78. ΚΡΥΟΝΕΡΙ = ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΑ
79. ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΜΗΛΕΑΣ = ΓΑΡΜΠΕΛΙΑ
80. ΚΥΝΗΓΟΣ = ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
81. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ = ΑΡΚΑΔΙΑ
82. ΚΥΨΕΛΗ = ΜΠΙΖΟ
83. ΛΑΔΑ = ΚΟΥΤΣΑΒΑ ΛΑΔΑ
84. ΛΑΜΠΑΙΝΑ = ΛΕΖΙ
85. ΛΕΥΚΟΧΩΡΑ = ΧΑΣΤΕΜΙ
86. ΛΕΥΚΗ = ΜΟΥΖΟΥΣΤΑ
87. ΜΑΓΟΥΛΑ =ΜΑΓΟΥΛΑ (σλαβική λέξη, σημ. μικρός λοφίσκος).
88. ΜΑΘΙΑ = ΔΡΑΓΚΑ
89. ΜΑΛΘΗ = ΜΠΟΝΤΙΑ
90. ΜΑΛΘΗ ΚΑΤΩ = ΑΚΡΟΠΟΛΗ
91. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ =ΑΝΩ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ή ΑΝΩ ΧΩΡΑ
92. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΙΚΡΗ = ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ή ΜΥΛΟΙ
93. ΜΕΛΠΕΙΑ ΑΝΩ = ΓΑΡΑΤΖΑ
94. ΜΕΛΠΕΙΑ ΚΑΤΩ = ΜΠΟΓΑΖΙ
95. ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ = ΒΕΛΗ ΠΕΡΑΝ
96. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ = ΣΚΑΡΜΙΓΚΑ
97. ΜΕΤΑΞΑΔΑ = ΣΑΠΡΙΚΙ
98. ΜΗΛΕΑΣ ΚΥΒΕΛΕΙΑ = ΓΑΡΜΠΕΛΙΑ
99. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ = ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ
100. ΜΥΡΣΙΝΟΧΩΡΙ = ΠΙΣΠΙΣΙΑ
101. ΝΕΑ ΑΓΡΙΛΙΑ = ΣΑΝΟΒΑ
102. ΝΕΔΑ = ΠΕΡΕΚΛΑ ή ΜΠΕΡΕΚΛΑ
103. ΝΕΔΟΥΣΑ = ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΑ
104. ΝΕΡΑΪΔΟΒΡΥΣΗ = ΚΟΥΤΣΟΜΑΔΙ
105. ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ = ΜΙΣΚΑ
106. ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ = ΜΑΛΕΝΙΤΗ
107. ΟΙΧΑΛΙΑ = ΑΛΗ ΤΣΕΛΕΠΗ & ΤΟΣΚΕΣΙ
108. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ = ΞΗΡΟΚΑΣΙ
109. ΠΑΛΑΙΟ ΛΟΥΤΡΟ = ΑΛΙΚΟΝΤΟΥΖΙ
110. ΠΑΛΙΑ ΒΡΥΣΗ = ΑΣΟΥΤΕΝΑ
111. ΠΑΝΟΡΑΜΑ = ΤΟΥΡΚΑΚΙ ή ΤΡΟΥΚΑΚΙ
112. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ = ΚΟΝΤΟΓΟΝΙ
113. ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ = ΠΟΔΟΓΟΡΑ
114. ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ = ΠΟΥΛΙΤΣΙ
115. ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ = ΡΑΔΟΥ
116. ΠΕΤΡΑ = ΔΕΛΓΑ
117. ΠΕΤΡΙΤΣΙ = ΑΡΝΑΟΥΤΑΛΙ
118. ΠΕΥΚΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ = ΜΠΑΛΑ
119. ΠΗΓΕΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ = ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΑ
120. ΠΗΔΑΣΟΣ = ΧΟΝΖΟΓΛΙ ή Αβαρινίτσα
121. ΠΙΛΑΛΙΣΤΡΑ = ΚΟΥΡΤΑΛΙ
122. ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ = ΚΑΛΙΣΚΗΡΙ ή ΚΑΝΤΗΛΙΣΚΕΡΙ
123. ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ = ΠΩΛΑΙΝΑ
124. ΠΛΑΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ = ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ
125. ΠΛΑΤΥ= ΜΠΑΣΤΑ
126. ΠΟΛΥΛΟΦΟΣ = ΝΤΑΡΑΚΛΗ
127. ΠΟΛΥΘΕΑ = ΜΑΛΙΚΙ
128. ΠΡΟΣΗΛΙΟ = ΛΙΑΣΙΝΟΒΑ
129. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ = ΚΑΫΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
130. ΠΤΕΡΗ = ΣΚΛΑΒΑΙΪΚΑ
131. ΡΕΜΑΤΙΑ = ΛΟΥΜΙ
132. ΡΙΖΟΧΩΡΙ = ΜΠΡΕΧΤΙ
133. ΡΙΖΟΧΩΡΙ = ΛΑΠΙ
134. ΡΟΔΙΑ = ΛΕΝΤΕΚΑΔΑ
135. ΣΙΤΟΧΩΡΙ ΤΡΙΦΥΛ. = ΠΙΤΣΑ
136. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ = ΚΟΥΡΤΣΑΟΥΣΙ
137. ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟ = ΒΑΡΟΥΣΙΑ
138. ΣΤΕΝΥΚΛΑΡΟΣ = ΑΛΙΤΟΥΡΓΙ
139. ΣΤΕΝΩΣΙΑ = ΛΕΖΑΓΑ
140. ΣΥΡΙΖΟ = ΣΙΡΤΖΙ
141. ΤΡΙΚΟΡΦΟ = ΠΕΝΤΙΑΣ
142. ΤΡΙΚΗ = ΤΟΣΚΕΣΙ
143. ΤΡΙΟΔΟΣ = ΑΛΗ ΤΣΕΛΕΠΗ
144. ΥΑΜΕΙΑ (Πυλίας) = ΤΖΑΪΖΙ
145. ΦΑΛΑΝΘΗ = ΠΑΝΙΑΡΗ
146. ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ = ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ
147. ΦΙΛΙΑ = ΔΟΓΑΤΖΗΔΕΣ
148. ΦΙΛΙΑΤΡΑ = ΕΡΑΝΑ
149. ΦΛΕΣΙΑΔΑ(Νέστωρος) = ΠΑΙΔΕΜΕΝΟΥ
150. ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ = ΤΑΒΕΡΝΑ
151. ΦΟΙΝΙΚΗ ΜΕΘΩΝΗΣ = ΑΓΑΤΖΙΚΙ
152. ΧΑΡΑΥΓΗ (Μάνης) = ΤΡΙΚΟΤΣΟΒΑ
153. ΧΡΥΣΙΚΟ = ΛΙΚΟΥΔΕΣΙ (Το 1978 γιά λίγο διάστημα)
154. ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ = ΒΛΙΑΚΑ (Μετονομασία το 1907)
155. ΧΡΥΣΟΚΕΛΑΡΙΑ = ΣΑΡΑΤΖΑΣ
156. ΧΩΡΑ = ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Δικηγόροι κατά δικαστών, δήμαρχοι εναντίον πολιτών

Ενώ η Βουλή κλήθηκε να ψηφίσει χθες τα μέτρα που ..............

προβλέπουν μεικτές αποδοχές 510 ευρώ το μήνα για τους νέους και καμία αύξηση για τα επόμενα χρόνια, με ανακοινώσεις τους τα συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων και Περιφερειών της χώρας προτείνουν να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ΚΑΠ, προκειμένου να μην περικοπούν οι αποζημιώσεις τους.

Στο μεταξύ, αντισυνταγματική έκρινε, με χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειάς του, ο Άρειος Πάγος, την περικοπή των μισθών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. «Από ό,τι φαίνεται», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, «είναι εύκολο να αποφασίζεις ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των μισθών των άλλων, ενώ όταν αποφασίζεις για τους δικούς σου μισθούς, αυτές οι περικοπές να κρίνονται ως αντισυνταγματικές».

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΙΕΞΟΔΟΣ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δίνει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα-προϋπόθεση για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.
Ένταση εντός Βουλής – επεισόδια εκτός Βουλής με μολότωφ και τον «Αίαντα» να σβήνει φωτιές καταβρέχοντας τους διαδηλωτές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακόμη αποφασιστεί ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ, οπότε δεν γνωρίζει κανείς το ύψος των επιδοτήσεων για μετά το 2014. Ελπίδες ότι οι περικοπές δεν θα είναι μεγάλες για τους Έλληνες παραγωγούς.
● ΜΕ ΣΛΑΛΟΜ στα μπλόκια πέρασαν χθες οι Τατούλης-Καρνέσης-Αλευράς στο δρόμος προς τη Μεσσήνη που παραλήφθη μεν δεν δόθηκε όμως στην κυκλοφορία επειδή η ΔΕΗ δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ηλεκτροφωτισμού και πάμε για Δευτέρα-Τρίτη.
● ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ τα φωτοβολταϊκά παρά την έκτακτη εισφορά και τον κορεσμό. Αντιδράσεις επιχειρηματιών και Συνδέσμων.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ συνέδριο για τα αρχαιολογικά της Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
● ΑΝΩΔΥΝΗ θεραπεία των κιρσών με ενδοφλέβια επέμβαση με laser.
● ΔΗΛΩΣΕΙΣ του προέδρου του Δ.Σ.Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στο χώρο της Δικαιοσύνης.
● ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ σήμερα η Αεροπορία τιμώντας τον Πολιούχο της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Εκδηλώσεις στην 120 ΠΕΑ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!