Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να αναγράφουν στις συνταγές το σκεύασμα που θεωρούν απαραίτητο

O Iατρικός Σύλλογος Αθηνών ‘εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστική ουσίας και καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν τη συνταγογράφηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εκτιμούν ότι είναι κατάλληλο για τον ασθενή αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.

Η εφαρμογή του νόμου για την .............

υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και αναλογιζόμενος την τεράστια ευθύνη που φέρει για την προστασία της καλεί τα μέλη του να συνταγογραφούν ως εξής:

Εφόσον στις συνταγές απαλειφθείτο πεδίο ‘προτεινόμενη θεραπεία’ να αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που θεωρούν αναγκαίο για τον ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία στο πεδίο ‘οδηγία’. Προσθέτοντας ότι: ‘ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής’.

Ο ΙΣΑ πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για την συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας.

Όταν ο γιατρός συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία, χωρίς να μπορεί να επιλέγει ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή του, τότε η Δημόσια Υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας, ότι τασσόμεθα υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αποφάσεων που ελλοχεύουν τον κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας, αλλά και της θνητότητας των πολιτών μας.

Οι γιατροί δεν είναι λογιστές ούτε πειραματιστές, είναι θεραπευτές. Και έχουν ευθύνη της θεραπευτικής αγωγής που επιλέγουν εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή τους.

Ο εξορθολογισμός στη φαρμακευτική δαπάνη, μπορεί να συμβεί μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τον περαιτέρω ηλεκτρονικό έλεγχο, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις θετικές λίστες.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξορθολογισμό η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αποτελεί ένα ‘ύποπτο’ μέτρο που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα χωρίς να εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.’, καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

iatronet

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, παρουσία της συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το νέο Κώδικα Δικηγόρων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης, ο ............

νέος Κώδικας Δικηγόρων επιφέρει πολλές τομές, όπως είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός (με παράλληλη εξασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων) για την εγγραφή των υποψηφίων δικηγόρων στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, η πλήρης αλλαγή των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δικηγόρους, κ.λπ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου Κώδικα, ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός και το λειτούργημά του αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου, ενώ η δικηγορία είναι ελεύθερο επάγγελμα και σε αυτό προέχει το στοιχείο της εμπιστοσύνης του εντολέα προς αυτόν. Η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος δεν συνιστά εμπορική δραστηριότητα.

Ο δικηγόρος μπορεί να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενής.

Ακόμη, επιτρέπεται η μαθητεία φοιτητών σε δικηγορικά γραφεία και η διάρκεια της άσκησης παραμένει στους 18 μήνες, ενώ η αμοιβή των ασκουμένων δικηγόρων καθορίζεται από τον Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε Δικηγορικού Συλλόγου.

Επίσης, συστηματοποιείται η άσκηση των ασκουμένων δικηγόρων στα Διοικητικά και Ποινικά δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Ειρηνοδικεία, ενώ μέρος της άσκησης μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα, αντικαθίσταται πλήρως ο θεσμός των διαγωνισμών υποψηφίων δικηγόρων. Συγκεκριμένα θα διεξάγεται ταυτόχρονα πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός σε όλες τις έδρες των Εφετείων. Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε πρακτικά θέματα. Παράλληλα, λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των εξετάσεων και των αποτελεσμάτων. Οι ομάδες βαθμολόγησης θα εδρεύουν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα αποτελούνται από ένα πρόεδρο Εφετών ή Εφέτες και δύο δικηγόρους.

Εξάλλου, μια από τις καινοτόμες διατάξεις του νέου Κώδικα είναι ότι η προαγωγή του δικηγόρου θα γίνεται πλέον κάτω από την πλήρωση ουσιαστικών, ποιοτικών προϋποθέσεων, ενώ δικηγόροι που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή ευρωβουλευτές δεν επιτρέπονται να αναμειγνύονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος του οποίου η ανάληψη της υπεράσπισης μπορεί να θίξει τη φιλοτιμία και τις σταθερές ευαισθησίες της κοινής γνώμης.

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων προβλέπει ακόμη ότι απαγορεύεται έρευνα και κατάσχεση εγγράφων οπουδήποτε και ανεξάρτητα αν ο δικηγόρος υπερασπίζεται κατηγορούμενο ή πολιτικό ενάγοντα ή οποιοδήποτε διάδικο, ενώ για τον δικηγόρο δεν θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για παραβάσεις πλημμελήματα χαρακτήρα, αλλά και απαγορεύεται η σύλληψη δικηγόρου κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων, καθορίζονται οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων (δικηγόρων Τραπεζών, Ν.Π.Δ.Δ., κ.λπ.), ενώ η θητεία των αιρετών οργάνων των Δικηγορικών Συλλόγων αυξάνεται από τα τρία έτη που είναι σήμερα στα τέσσερα και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων μπορεί να υπηρετήσουν μέχρι δυο συνεχόμενες θητείες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τρεις.

Προβλέπεται ακόμη η αναμόρφωση πλήρως του θεσμού του πειθαρχικού δικαίου, σε «μία αυστηρά δικαιοκρατική βάση», ενώ τα πειθαρχικά συμβούλια θα είναι ανεξάρτητα από τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τέλος, αναμορφώνεται ο θεσμός της κακοδικίας και η εξάμηνη παραγραφή γίνεται τριετής.

Cosmote 4G Ξεκίνησε η Εμπορική διάθεση

Στην εμπορική διάθεση του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της 4G τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωράει η Cosmote.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο δίκτυο 4ης γενιάς βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των πελατών, παρέχοντας πολλαπλάσιες ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών, όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων. Οι ταχύτητες είναι τέτοιες, που, κατά μέσο όρο, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν μία ταινία HD σε 2-3 λεπτά.

Το νέο δίκτυο Cosmote 4G διατίθεται για ...........

αποστολή και λήψη δεδομένων αρχικά, μέσω 4G Tablets και USB Sticks σε συνδρομητές συμβολαίου στο νέο οικονομικό πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 20GB, ενώ θα προσφέρεται ως διαθέσιμη επιλογή και στα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα COSMOTE Internet On The Go 5GB, 10GB, Student και COSMOTE Internet Any Way 5GB.

Επιπλέον, οι συνδρομητές καρτοκινητής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 4ης γενιάς, μέσω της νέας συσκευασίας COSMOTE Internet On The Go με κάρτα-4G Full Pack, όπως και οι υφιστάμενοι συνδρομητές πακέτων COSMOTE Internet On The Go με κάρτα με την αγορά του κατάλληλου 4G Tablet ή USB Stick, με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική.

Δείτε παρακάτω τιμές πακέτων


COSMOTE Internet On The Go 20GB
50 ευρώ μηνιαίο πάγιο
20GB Μέγιστη Επιτρεπτή Μηνιαία Χρήση


4G Full Pack
Tο πακέτο σύνδεσης 4G Full Pack αξίας 99 ευρώ, περιέχει κάρτα SIM, σύντομες οδηγίες χρήσης, modem USB Stick με ταχύτητες σύνδεσης έως 100Mbps και 5GB για χρήση ίντερνετ έως 30 μέρες. Μετά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
5 ευρώ – 1 ημέρα έως 1GB
15 ευρώ – 10 ημέρες έως 2GB
40 ευρώ – 30 ημέρες έως 5GB


4G HUAWEI USB STICK E3276
Τιμή: 125,30 ευρώ
Μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων: 150 Mbps (4G)
Μέγιστη ταχύτητα αποστολής δεδομένων: 50 Μbps (4G)

4G ZTE USB STICK MF821D
Τιμή: 125,30 ευρώ
Μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων: 100 Mbps (4G)
Μέγιστη ταχύτητα αποστολής δεδομένων: 50 Μbps (4G)

ALCATEL L100 V

• Τα 4G USB Sticks μπορούν χρησιμοποιηθούν με κάρτες SIM που δουλεύουν με το υπάρχον 3G δίκτυο.

• Το COSMOTE 4G είναι διαθέσιμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αποστολή και λήψη δεδομένων µέσω 4G Τablets και USB Sticks

Σπάει τα ρεκόρ στο διαδίκτυο το βίντεο του ...συνδικαλισταρά από τα Τρίκαλα! [ VIDEO ]

Δείτε τα χάλια μας...

Η αισχρή εικόνα του συνδικαλισμού αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στο πρόσωπο ενός εργαζόμενου στον δήμο Τρικκαίων. Ο κ. Λάκης Μπαλαμώτης με ομάδα συνδικαλιστών μπουκάρει στα γραφεία του δήμου και επιτίθεται με πολύ άσχημο τρόπο σε όσους δουλεύουν ημέρα απεργίας.

Ο Μπαλαμώτης και οι συν αυτώ, όπως ...........

δείχνει το βίντεο που έχει ανέβει στο Διαδίκτυο, περιφέρονται στα γραφεία για να εντοπίσουν όσους ...δουλεύουν. Εκείνος φωνάζει και εκτοξεύοντας απειλές καλεί τον κόσμο να βγει από το κτήριο είτε με το καλό, είτε με το άγριο!

Η πλέον χαρακτηριστική εικόνα είναι σε ένα γραφείο όπου ο Μπαλαμώτης αποκαλεί γαϊδούρες τις υπαλλήλους ενώ τα βάζει ακόμα και με μια επισκέπτρια!
Δείτε το βίντεο που έχει κάνει πάνω από 70.000 views στο youtube



Parapolitika.gr

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές από διάφορα αίτια που υπέστησαν φέτος, προχωρεί αύριο και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ο ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, από το παραπάνω ποσό, τα .............

8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

Πρόκειται κυρίως για ζημιές σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος, που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κλ.π.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να μη μείνουμε στις προθέσεις.​...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν τα γραφόμενα υπερβολικά, ίσως κάποιοι να βιαστούν να αποδοκιμάσουν, το θέμα όμως είναι πως έφτασε η ώρα, να σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε !

Τι φταίει και παρά τη διάθεση και παρότρυνση από την πολιτική ηγεσία,για την παραγωγή έργου κάτι δεν πάει όσα καλά θέλουμε ;
Ίσως ευθύνεται η εμμονή μερικών σε παλαιοκομματικού τύπου λογικές.
Ίσως το γεγονός πως το πρόθυμο και σχεδόν μόνιμο προσωπικό που συνεπικουρεί την πολιτική νομεκλατούρα του τόπου μας,να δίνει εξ αφορμής του έργου που έχει επιτελέσει, εικόνα υστέρησης στη διαχείριση ζητημάτων έκτακτης ανάγκης όπως η σημερινή .
Αυτή πιθανόν να είναι, η κυρίαρχη αιτία για τη διόγκωση της ...........

δυσαρέσκειας των πολιτών, την οποία σπεύδουν ανεύθυνα, πολλοί να εκμεταλλευτούν.

Αποδεικνύεται τελικά, πως όλα αυτά τα χρόνια που σχεδόν τα ίδια πρόσωπα με μικρές παρεκκλίσεις, περιδιαβαίνουν τις διορισμένες θέσεις της εξουσίας,ότι μπορούσαν να δώσουν, το έδωσαν.
Όποια ριξηκέλευθη ιδέα που θα γινόταν πολιτική πράξη, τη σκέφτηκαν.
Εκ του αποτελέσματος του έργου μας κρινόμεθα όλοι, ενώ αυτήν την περίοδο όπου δοκιμάζεται η κοινωνία και έχουν στερέψει οι ανοχές της, απαιτούνται ταχύτερα και πιο ευέλικτα αντανακλαστικά απ΄ότι παλιότερα.
Γιατί λέγονται όλα αυτά;
Επειδή αυτό που έχει σημασία σήμερα και έχουν ανάγκη οι πολιτικοί οργανισμοί που υπάρχουν στην πατρίδα μας, είναι να λέγονται αλήθειες, έστω και αν κοστίζουν.

Λέει ο λαός μας "όποιος με αγαπάει με κάνει και κλαίω". Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και οι ρυθμοί ...χελώνας και μεγάλων λόγων, απογοητεύουν.
Παράδειγμα π.χ. η συνέχιση της γραφειοκρατίας, παρά τα περί αντιθέτου λεχθέντα, που ταλαιπωρεί τους πολίτες και αποθαρρύνει τους λιγοστούς επενδυτές ή τα όσα ανακοινώθηκαν για τις συγκοινωνίες.
Δηλαδή, πως ψιθυρίζονται αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών (το μέσον μετακίνησης των περισσοτέρων Ελλήνων) το 2013, ενώ με άμεσες ενέργειες όπου θα πατασσόταν η εισιτηριοδαφυγή , θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις δυσβάσταχτες για τα Ελληνικά νοικοκυριά
αυξήσεις.
Δεν αρκεί πχ ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου ο κ.Σταθόπουλος να ανακοινώνει μέτρα το Σεπτέμβρη, τα οποία πράγματι δείχνουν πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ή η κ.Μπεργελέ να εκφράζει τη βούλησή της για απλοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Οφείλουν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τους,αλλιώς να παραδεχτούν την αποτυχία του σχεδιασμού τους, διότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος.
Ή π.χ.για το συνεχιζόμενο πρόβλημα στην απορρύθμιση της αγοράς και της μη τιθάσευσης των τιμών τροφίμων, καυσίμων , φαρμάκων κλπ , σε συνάρτηση με τις μειώσεις των αποδοχών, πρέπει να απαντήσει ο Ειδ.Γραμματέας κ.Στεργίου ή όποιος άλλος αρμόδιος.
Κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής, διότι έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες στο λαό , που επιβάλλεται να επιτευχθούν.
Δε μπορεί να συνεχισθεί η λογική το διορισμένο προσωπικό που συνεπικουρεί την εξουσία να αποτυγχάνει ή να είναι μέτριο στις αποδόσεις του και να παραμένει στη θέση του.
Κάθε αποτυχία υλοποίησης των όποιων σχεδιασμών , στρέφει πάλι το βάρος στους συνήθης υπόπτους δηλ. μισθωτούς και συνταξιούχους που πληρώνουν τελικά το μάρμαρο.

Άλλωστε ακόμη και στο μεσοπρόθεσμο μπήκε ρήτρα αιρεσιμότητας που σημαίνει νέα μέτρα σε περίπτωση αποτυχίας.
Αρκετά πια!
Έχουν στοχευθεί υπερβολικά τα εισοδήματα των Ελλήνων, η ακίνητη περιουσία αλλά και ότι με κόπο, μόχθο και ιδρώτα απέκτησαν οι Έλληνες ενώ οι σπατάλες συνεχίζονται.
Π.χ Υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίρια με υψηλά μισθώματα, ενώ δεν έχει γίνει η απαραίτητη ανακατονομή των χώρων που μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς κόστος για την Πολιτεία (ας κάνουμε μία έρευνα όλοι μας στον τόπο που ζούμε και θα διαπιστώσουμε τις αλόγιστες σπατάλες).
Λογικές του δε βαριέσαι, οφείλει η Ελληνική Κυβέρνηση να τις σταματήσει άμεσα και οι..διορισμένοι να αξιολογηθούν σύμφωνα με το έργο που αποδίδουν και όχι με τις κομματικές ταυτότητες ή τα ...κονέ που μπορεί να έχουν και τα οποία συνήθως τελαλίζουν.

Οι Έλληνες περιμένουν άλλη νοοτροπία, άλλη συμπεριφορά και κυρίως αποτελεσματικότητα, διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Δε μπορεί να συνεχισθεί η πεπετημένη και η όποια αποτυχία των δευτεροκλασσάτων στελεχών να επιστρέφει στις πλάτες του λαού.
Όπως προείπα...αυτός που με αγαπάει με κάνει και κλαίω!

Ανασχηματισμός: Τι ζητάει ο Βενιζέλος, τι δεν θέλει ο Κουβέλης

Ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα αποτελέσει ευκαιρία για την τρικομματική κυβέρνηση όχι μόνο να ανανεώσει το υπουργικό συμβούλιο αλλά να επανακαθορίσει τη σχέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή.

Ολοι παραδέχονται ότι υπάρχουν ακόμη ............

τραύματα στη σχέση του Φώτη Κουβέλη με τους άλλους δύο εταίρους, μετά το «παρών» της ΔΗΜΑΡ στο Μνημόνιο και τις ενστάσεις που υπήρξαν για τα εργασιακά. Ας σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αρχικά θέσει βέτο στη συμμετοχή του κ. Κουβέλη στην συγκυβέρνηση, αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού οι διαγραφές βουλευτών στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ θα έδιναν μια οριακή δικομματική κυβέρνηση 151 βουλευτών.

Γραπτοί όροι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- θα προσέλθει, πάντως, στην επικείμενη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, με κείμενο νέων «προγραμματικών αρχών» στο οποίο θα περιέχονται οι όροι του ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Το κείμενο αυτό θα παραδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά και στον Φώτη Κουβέλη και θα απαιτεί αρμονικότερη συνεργασία και συλλογικότερη προσπάθεια.

Από τον Πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να μη καταθέτει αιφνιδιαστικά νομοσχέδια (όπως αυτό με τον νόμο περί ιθαγένειας), να μη λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις εν κρυπτώ σαν να ήταν μόνη της η ΝΔ στην κυβέρνηση, και προσπάθειες ώστε να αποκτήσει το νέο σχήμα έναν κοινό βηματισμό που θα διευκολύνει το έργο της αλλά και την εικόνα της προς τα έξω.

Από τον Φώτη Κουβέλη ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να μη συνεχίσει την α λα καρτ συμμετοχή στην κυβέρνηση που φέρνει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές και τη βάση του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι η ΔΗΜΑΡ μόνη ευαίσθητη στα εργασιακά» έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο κ. Βενιζέλος.

Τη «γραμμή» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διοχέτευσε σήμερα ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον Real fm έκανε λόγο για «το πρόβλημα επικοινωνίας» που υπάρχει στην κυβέρνηση και πρόσθεσε :

«Η κυβέρνηση πρώτα θα πρέπει να θέσει τους κανόνες και μετά να ορίσει τα πρόσωπα», είπε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Από την Ιπποκράτους είναι πάντως σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δεχθεί θέση Αντιπροέδρου στην κυβέρνηση και αναμένεται να προτείνει για υπουργικές θέσεις στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κ.λπ.

Διστάζει η ΔΗΜΑΡ

Στην Αγίου Κωνσταντίνου οι επιπλοκές που έφερε το «ναι» στον προυπολογισμό και η απειλή ανοιχτού «αντάρτικου» από ορισμένους βουλευτές, δεν λένε να κοπάσουν. Ο Φώτης Κουβέλης αποφεύγει να εμφανιστεί ή να μιλήσει δημόσια το τελευταίο διάστημα. Στενοί συνεργάτες του αποφεύγουν επίσης να τοποθετηθούν για τα σχέδια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και τις επιλογές που θα κάνει για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ενώ δίνουν την εντύπωση ότι κάτι κυοφορείται...

Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν επιθυμεί να αναλάβει καθήκοντα Αντιπροέδρου στον ανασχηματισμό ούτε να εμπλακεί περισσότερο στην κυβέρνηση. Θα ζητήσει να παραμείνουν στα υπουργεία τους ο Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Αντώνης Μανιτάκης αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ζητήσει άλλες υπουργικές καρέκλες. Ολα δείχνουν ότι η προτεινόμενη από τη ΔΗΜΑΡ υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση αφού δημιούργησε πολλά προβλήματα με την παρουσία της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν επιστρέφει, ωστόσο, «τσαλακωμένος» στην κυβέρνηση αλλά ενισχυμένος. Κι αυτό γιατί η οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθιστά τον κ. Κουβέλη πόλο σταθερότητας της κυβέρνησης. Από την άποψη αυτή θεωρείται δύσκολο ο Φώτης Κουβέλης να δεχθεί αρνητικά σχόλια ή παραινέσεις κυβερνητικής συμπεριφοράς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίς να αντιδράσει και να θέσει τους δικούς του όρους.

Οι αμετακίνητοι υπουργοί

Στον επικείμενο ανασχηματισμό υπάρχουν υπουργοί που δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τη θέση τους. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, για τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη καθώς και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Οι συγκεκριμένοι υπουργοί, σύμφωνα με πηγές που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό, έχουν αποδείξει ότι εργάστηκαν με αυταπάρνηση στην κρισιμότερη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-δανειστές, έφεραν αποτέλεσμα και υπερασπίστηκαν με πολιτικό κόστος τις θέσεις της κυβέρνησης.

Υπουργεία προς ανασχηματισμό

Προβλήματα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός. Κι αυτό διότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Μάριος Σαλμάς σχεδόν δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Φωτεινή Σκοπούλη.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έδειξε, μάλιστα, ενοχλημένες από τις συνεχείς αρνητικές αναφορές στο πρόσωπό του: «Το έργο μας αξιολογείται από τον Πρωθυπουργό και έτσι συνεχίζω την καθημερινή μας δουλειά, χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου αν θα γίνει ανασχηματισμός ή δεν θα γίνει, αν θα με αφορά ή όχι και ποιοι από τους φίλους –εντός ή εκτός εισαγωγικών- διατυπώνουν τη γνώμη τους και μάλιστα δημοσίως» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στα υπουργεία Ναυτιλίας, Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να τοποθετήσει στην κυβέρνηση νέα πρόσωπα από τον χώρο της αγοράς αλλά και τεχνοκράτες αφού εκρίθη επιτυχές το «πείραμα Στουρνάρα».

iefimerida.gr

Επιστολή του ΕΟΠΥΥ προκαλεί αναστάτωση στους αγροτικούς ιατρούς

Αναστάτωση στους αγροτικούς γιατρούς του νομού Φθιώτιδας προκάλεσε επιστολή του ΕΟΠΥΥ, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη παρατήρηση σε αγροτικό γιατρό για υπέρβαση του μέσου ορίου συνταγογράφησης φαρμάκων, μηνιαίως.

Δεν υπάρχει κανένα πλαφόν για τα .............

φάρμακα που πρέπει να γράφουν οι γιατροί, δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, ο οποίος μιλά για απαράδεκτες πρακτικές του Οργανισμού, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον κόσμο, σε περίπτωση που οι γιατροί αρνηθούν να γράφουν φάρμακα στους ασθενείς, φοβούμενοι πιθανές κυρώσεις του ΕΟΠΥΥ.





Zougla

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την 17η Νοέμβρη 1973 η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου υπήρξε ένα μεγάλο κοινωνικό κύμα που ορθώθηκε με τη μορφή ενός λαϊκού ξεσηκωμού, στήθηκε απέναντι στη δικτατορία, πάλεψε μαζί της και με καθετί που τη συνόδευε, και νίκησε.
Τριάντα εννέα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στη συνείδησή μας, ως συλλογικός και ανιδιοτελής αγώνας των νέων κατά της χούντας, ως ένα σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, που ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, μέσα από την απλότητα και την καθαρότητά του, απορρέει το βαθύτατο και σοβαρό νόημά του, ιδιαίτερα επίκαιρο πάντοτε ως διεκδίκηση ενός λαού και ιδίως των νέων.
Κάποια στιγμή στις γενιές της μεταπολίτευσης............

ξεθώριασαν κάπως αυτά τα μηνύματα, λόγω της επιφανειακής ευμάρειας που βίωσε ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως δυστυχώς καταλάβαμε με σκληρό τρόπο πόσο επίκαιρα συνεχίζουν να είναι σήμερα και πως πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και ακόμη αναζητούν δικαίωση. Μια δικαίωση που μόνο με εθνική ομοψυχία, εργατικότητα και φιλοπατρία μπορεί να έρθει.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που η Ελλάδα κάνει έναν αγώνα επιβίωσης, που οι νέοι συνθλίβονται από την ανεργία, που η φτώχια χτυπάει όλο και πιο πολλές πόρτες και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη βάλλονται, ας γίνει το μήνυμα του Πολυτεχνείου ένας οδηγός για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

Εντολή για παύση πυρός στο πεδίο βολής «Σχίζας»



Σύμφωνα με πληροφορίες μας δόθηκε εντολή σήμερα να σταματήσουν οι ρήψεις βομβών στο πεδίο βολής της νήσου Σχίζας που είχε ξανά ενεργοποιηθεί πριν λίγο καιρό. Οι αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής ήταν μεγάλες γι αυτό το θέμα κάτι που είχε οδηγήσει τότε τον Μεσσήνιο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο να διατάξει την παύση της λειτουργίας του κάτι όμως που επανήλθε πριν αρκετούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ............

πληροφορίες μας από ανθρώπους της Αεροπορίας το πεδίο βολής αυτό είναι μόνο για την 120 ΠΕΑ και είναι άρρητα συνδεδεμένο με την λειτουργία της μονάδας στην Καλαμάτα. Οι άνθρωποι αυτοί μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε πρόγραμμα να μαζεύουν και τις βόμβες από τον βυθό που ούτος η άλλως είναι εκπαιδευτικές και δεν επιφέρουν καμιά βλάβη πουθενά. Το ερώτημα που δημιουργείτε είναι μήπως με αυτήν την απόφαση και πίεση ανοίξει η όρεξη σε κάποιους να πάρουν την 120 ΠΕΑ από την Καλαμάτα και να πάνε τους πιλότους να εκπαιδεύονται αλλού; Μήπως δηλαδή βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας;

BEST TV

Μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους το 2012 στον φαρμακευτικό κλάδο

Μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του φαρμακευτικού και αγροχημικού κλάδου, έδωσε το 2012 ποσοστό 34% των εταιρειών του δείγματος που εξετάζει σε έρευνά της η εταιρεία KPMG. Αντίστοιχα, το ποσοστό της αύξησης για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ήταν κατά μέσο όρο 1,4%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τον ..............

φαρμακευτικό και αγροχημικό κλάδο της KPMG παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 133 γενικές και 32 εξειδικευμένες κλαδικές θέσεις εργασίας. Βασίζεται σε δείγμα 43 εταιρειών και 4.240 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά. Στην έρευνα, εκτός από θέσεις φαρμακευτικού κλάδου, περιλαμβάνονται και εξειδικευμένες θέσεις από εταιρείες με αγροχημικά, μη συνταγογραφούμενα (ΟTC) προϊόντα καθώς και ιατρικά και διαγνωστικά μηχανήματα.

Ποσοστό 17% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2013, ενώ τα ποσοστά των αυξήσεων που αναμένεται να δοθούν για το 2013 είναι κατά μέσον όρο 2% (εξαιρούνται οι εταιρείες που θα δώσουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους).

Το 12% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης το 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 20% των ετήσιων βασικών αποδοχών, αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε το 2011 για τα αποτελέσματα του 2010.

Όσον αφορά στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων, η έρευνα της KPMG έδειξε ότι το 33% του δείγματος έδωσε αύξηση σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0,6%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 138 θέσεις εργασίας και βασίζεται σε δείγμα 56 εταιρειών και 6.378 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 33% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2013, ενώ το ποσοστό της αύξησης που αναμένεται να δοθεί για το 2013 είναι κατά μέσον όρο 1,9% (εξαιρούνται οι εταιρείες που θα δώσουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους).

Το 26% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης μέσα στο οικονομικό έτος 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 11,5% των ετήσιων βασικών αποδοχών, μειωμένο ελαφρώς σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε το 2011 για τα αποτελέσματα του 2010.

Newsit

30.000 διακοπές ρεύματος το μήνα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ΔΕΗ

Περίπου 30.000 είναι οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα και οφείλονται στη μη εξόφληση χρεών προς τη ΔΕΗ.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ως απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.

Όσον αφορά τη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου για την οποία.............

ερωτούσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο κύριος Ζερβός τονίζει πως στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνει πάρα την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα ο κ. Ζερβός τονίζει πως «τα όποια προβλήματα προέρχονται από τη μειονότητα των πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπολοίπων πελατών, ζητώντας κατ΄ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς, τους οποίους, όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Αναλυτικά η απάντηση της ΔΕΗ




Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος με... sms

Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η μέθοδος διακοπής καπνίσματος με μηνύματα ή βιντεομηνύματα όπως αποδεικνύει τελευταία επιστημονική μελέτη.


Συγκεκριμένα η μελέτη απέδειξε πως τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού, τα οποία περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές, έδειξε πως διπλασιάζουν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε ...........

στο Cochrane Library, το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους και μόνο το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

Στο πείραμα συμμετείχαν συνολικά 9.100 καπνιστές που παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες.

Από τους 4.730 ανθρώπους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι 444 κατάφεραν να το κόψουν, ενώ από τους 4.370 που δεν λάμβαναν μηνύματα στο κινητό τους, οι 240 σταμάτησαν το κάπνισμα για έξι μήνες.

iefimerida

Η ανθρώπινη ευαισθησία... ...απέναντι στην εξαθλίωση που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις!

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες τα τελευταία χρόνια της πιο βάρβαρης επίθεσης που υφίσταται η κοινωνία μας από τις κυβερνήσεις. Μάλιστα, βιώνουμε όλοι στο πετσί μας τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, που ανατρέπουν βίαια τη ζωή μας και κάνουν την καθημερινότητά μας ολοένα και πιο δύσκολη, δυσβάσταχτη.

Αξίζει στους Έλληνες με τέτοια αντιμετώπιση; Ταιριάζει στους Έλληνες η παρακμή και η οικονομική εξαθλίωση; Όχι, ορθά - κοφτά! Είμαστε περήφανος λαός, με λαμπρή ιστορία, με δυναμισμό και μαχητικότητα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και η χώρα που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Πώς, λοιπόν, να συμβιβαστούμε με το τέλμα; Πώς ................

να αντέξουμε το διασυρμό που έχουμε υποστεί διεθνώς; Πώς να ανεχτούμε να μας τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια; Δε γίνεται, δεν το θέλουμε, δεν το μπορούμε! Δε μας ταιριάζει και δε μας αξίζει η σημερινή κατάσταση που μας έχουν επιβάλλει, παρά τη θέλησή μας, οι τελευταίες κυβερνήσεις. Κατάσταση τραγική, που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και του Προϋπολογισμού του 2013 της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα στη χώρα και τη ζωή μας, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι! Υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες, άνθρωποι που δείχνουν σεβασμό στον πόνο και την ανάγκη του συνανθρώπου τους! Άνθρωποι που με μικρές κινήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις τάσσονται αλληλέγγυοι στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό τους! Λέξεις, όροι και έννοιες όπως αυτοοργάνωση, εθελοντισμός, αλληλεγγύη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στη χώρα μας, ακούγονταν - από κάποιους - από περίεργα μέχρι και ύποπτα. Σήμερα, μέσα στη λαίλαπα των μέτρων και των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, μέσα στη λαίλαπα που σαρώνει κοινωνικά δικαιώματα και εργασιακά κεκτημένα, μέσα στη λαίλαπα που σαρώνει και ανατρέπει βίαια τη ζωή μας, υπάρχουν και στην Τριφυλία, ευτυχώς, άνθρωποι, επιχειρήσεις και συλλογικοί φορείς που νοιάζονται το συνάνθρωπο και με τις όποιες δυνάμεις και δυνατότητες έχουν προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο του και στέκονται δίπλα στις ανάγκες και τα προβλήματά του.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ» συγκεντρώνει παιχνίδια και συσκευασμένα τρόφιμα, μέχρι και σήμερα το απόγευμα, 6.00 - 8.00, στο «Φουρναράκειο» για το «Χαμόγελο του Παιδιού»! Επίσης, όπως έχουμε γράψει, το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας συνεχίζει και εντείνει τις δράσεις και την προσφορά του, όπως και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά!

Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει τούτη τη δύσκολη εποχή να συμβάλει, όπως και όσο μπορεί, με μικρές πράξεις αλληλεγγύης, στηρίζοντας το διπλανό του!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 14-11-2012 ]



Επίδομα θέρμανσης από σήμερα στο taxis net

Εντός της ημέρας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από όσους δικαιούνται να λάβουν την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που αγόρασαν από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Χθες υπεγράφη και η σχετική υπουργική απόφαση που καθορίζει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται.........

την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να επιλέγουν την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης. Κατά την είσοδο τους θα συμπληρώνουν το ΑΦΜ, τον κωδικό που περιλαμβάνεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος που ελάμβαναν κατά στην τελευταία πενταετία, τα στοιχεία για το εισόδημα του 2011 και τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας.

Αυτομάτως η εφαρμογή θα κάνει την διασταύρωση με όσα καταχωρήθηκαν στην φορολογική δήλωση που υπέβαλαν φέτος. Και όσοι όμως δεν τους αναγνωρίζει το σύστημα επειδή το 2011 είχαν περιουσιακά στοιχεία που τους αποκλείουν από τα κριτήρια, αλλά φέτος έχουν λιγότερα, θα μπορούν να δηλώσουν υπευθύνως την μεταβολή αυτή για να λάβουν το επίδομα.

Η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα στο φορολογούμενο να διευκρινίζει εάν άλλαξε κάτι φέτος στην περιουσιακή του κατάσταση, σε σχέση με όσα δήλωσε στο έντυπο Ε1, που μπορεί να τον καταστήσει δικαιούχοι.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

Ειδικά για τους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα προβλέπεται αυξημένο κατά όριο 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι και το τρίτο.

new post

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Και τα αυθαίρετα στον βωμό των εσόδων

Ποιο είναι το σχέδιο για τα αυθαίρετα που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα

Ακόμα και το ενδεχόμενο αποκατάστασης αυθαιρέτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βρει έσοδα και να πιάσει τους στόχους που προβλέπονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και στον προϋπολογισμό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την .............

κατεύθυνση αυτή πιέζει η …τρόικα, η οποία έχει – όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές – την εξής απλοϊκή άποψη: Αφού τα κτίσματα αυτά υπάρχουν και τα εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες τους, δεν υπάρχει λόγος να μην αποδίδουν φορολογικά έσοδα και στο κράτος. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, προωθείται η διαδικασία της αναγνώρισης τους, με ό,τι κάτι τέτοιο, βεβαίως, συνεπάγεται για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Υπό άλλες συνθήκες, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων θα έκαναν πάρτι από αυτήν την εξέλιξη. Ωστόσο, σήμερα, με τον τρόπο που φορολογείται η ακίνητη περιουσία, είναι αμφίβολο αν τους συμφέρει. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ….συμφέρει στο κράτος, που σπεύδει να εκμεταλλευθεί την νέα κατάσταση πραγμάτων. Από τον προϋπολογισμό λείπουν έσοδα και στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται. Ήδη, στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος η εντολή που έχει δοθεί είναι να προετοιμασθεί η σχετική νομοθεσία.

marketbeast

Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας 2013

Είναι διαθέσιμα στην Σελίδα της γενικής Γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων η εφαρμογή για την αναζήτηση και εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας.

Θα χρειαστείτε τα εξής:............

α. ΑΦΜ
β. Αριθμό κυκλοφορίας οχήματος

Που θα πληρώσετε

Αφού εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο μπορείτε να πληρώσετε σε:
τράπεζες,
ταχυδρομεία,
εφορίες ή
μέσω της υπηρεσίας web banking.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαθέσιμα τα τέλη Κυκλοφορίας στο taxis net

Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, τα οποία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να προμηθευτούν μέσω του taxisnet.
Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το ............

Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

Για όσους όμως δεν είναι πιστοποιημένοι στο Taxisnet, θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και αφού πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους θα τυπώσουν το ειδοποιητήριο τους.
Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας. Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πως διαμορφώνονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Aπό 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, θα πληρώνουν τέλη αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: (γραμμάρια/χιλιόμετρο).

Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 ευρώ
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

market beast

Το ύψος δυσθεώρητο, το βάθος απροσμέτρητο!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν χρειάζεται να «συμπαθεί» κανείς την κ Lagarde του ΔΝΤ για να συμφωνήσει μαζί της ότι με «σχεδόν δεδομένο» το επίπεδο του 190% του χρέους της χώρας μας σε σχέση με το ΑΕΠ για το 2013 τα πράγματα είναι δύσκολα!...
Γράφω «σχεδόν δεδομένο» δεδομένου ότι στην Οικονομία οι προβλέψεις συχνά δεν επαληθεύουν επακριβώς τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς τελικά παρουσιάζουν άλλοτε αυξήσεις και άλλοτε μειώσεις που είναι σημαντικές.
Όταν όμως γίνονται αναφορές και εκτιμάται ότι..............

το 2013 το χρέος μας θα είναι 190% του ΑΕΠ μας, αυτό είναι πολύ βαρύ και προϊδεάζει για την πολύ πιθανή αδυναμία μας να πετύχουμε τα επίπεδα της αρχικής πρόβλεψης για χρέος 120% του ΑΕΠ το έτος 2020…

Το ύψος του χρέους μας είναι, αναμφισβήτητα, πανύψηλο και με όσες περισσότερες «δόσεις» δεχόμαστε και με όσα περισσότερα «μέτρα» μας παίρνουν και με όσες περισσότερες παραχωρήσεις προσφέρουμε στην τρόικα αυτό γίνεται εμφανώς…δυσθεώρητο!...
Αλλά εάν το ύψος για κάθε καλόπιστο παρατηρητή εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων είναι ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ το βάθος στο οποίο βυθίζεται κάθε μέρα που περνά η ελληνική οικονομία και το βάθος στο οποίο βυθίζεται παράλληλα η ελληνική κοινωνία, η εθνική περηφάνια και η συλλογική κατάθλιψη του Λαού μας είναι ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΟ!...

Και εδώ έρχονται στο προσκήνιο ξανά 2 θέματα που έπαιξαν όχι μόνο σε συνάρτηση με τα Οικονομικά και τα ψυχολογικά μας ζόρια αλλά και με την εντεινόμενη στην σφαίρα της διεθνούς πολιτικής διαφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (σας θυμίζω τον «καυγά» της περασμένης Δευτέρας μεταξύ του κ Juncker και της κ Lagarde) αλλά και την υποβόσκουσα διαφωνία μεταξύ Γερμανίας (Καγκελαρίου Merkel) και ΗΠΑ (Προέδρου Obama) αναφορικά με νέο «κούρεμα» των ελληνικών Κρατικών ομολόγων.
Οι δανειστές μας που κρατούν στα χέρια τους ως Τραπεζικά και άλλα Πιστωτικά Ιδρύματα, ως Ασφαλιστικά Ταμεία και ως ιδιώτες επενδυτές περίπου 206 δις ευρώ είδαν τις ονομαστικές αξίες των ομολόγων τους να «κουρεύονται» σε επίπεδο περίπου 53% πριν μερικούς μήνες.

Μολονότι η κ Lagarde και το ΔΝΤ επιθυμούν και ένα ακόμη «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων επειδή αλλιώς ΔΕΝ είναι διαχειρίσιμο το χρέος της χώρας μας (και λέγεται ότι η άποψη μάλλον βρίσκει σύμφωνο και τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο κ Obama) με την εκτίμηση ΔΕΝ συμφωνούν τα άλλα 2 μέλη της Διεθνούς τρόικα, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (και λέγεται ότι η άποψη μάλλον βρίσκει σύμφωνη την Γερμανίδα Καγκελάριο κ Merkel).
Τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ με πιθανότητα ενός «πιστωτικού γεγονότος» (credit event) αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου καθώς λήγουν Κρατικά ομόλογα αξίας περίπου 5 δις ευρώ για τα οποία η Ελλάδα ΔΕΝ διέθετε την ικανότητα να πληρώσει!...
Ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την έκτακτη έκδοση ομολόγων διάρκειας ενός και τριών μηνών που έφεραν στον κρατικό Κορβανά ΔΑΝΕΙΚΑ κάτι περισσότερο από 4 δις ευρώ…
ΔΑΝΕΙΚΑ αλλά ΟΧΙ και…αγύριστα!..

Έτσι η εγχώρια τρόικα κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης «κέρδισαν» την παραμονή τους στους θώκους Εξουσίας και θα κερδίσουν περισσότερο χρόνο ΟΤΑΝ πάρουμε τα 31 ή τα 44 δις ευρώ της επόμενης δόσης.
Το μακροχρόνιο αδυσώπητο ερώτημα, όμως, συνεχίζει να παραμένει:
Θα αποφύγουμε τελικά την πτώχευση;

Συνάντηση Αλευρά - Μανιάτη με φόντο την ανάπτυξη του Νομού.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Μανιάτη είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου και συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Νομού μας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι είναι επιθυμητή ............

και αναγκαία η συνεργασία των δύο φορέων με στόχευση πάντα στην οικονομική, τουριστική, εμπορική και κάθε άλλη αναπτυξιακή προοπτική της Μεσσηνίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15 Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ
Οικονομικό το ζήτημα της μη παράδοσης του δρόμου


Η συνεχώς αναβαλλόμενη- και ουσιαστικά ανεξήγητα- παράδοση της..............

παράκαμψης του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας έχει δημιουργήσει προβληματισμούς, ερωτηματικά και ερωτήματα στους πολίτες της Μεσσηνίας.

Πρόσφατα το Ε' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η πρόεδρος) τη συμπληρωματική σύμβαση και παρέπεμψε στις καλένδες την παράδοση του αναπτυξιακού αυτού για το νομό έργου.

Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την έγερση θύελλας διαμαρτυριών και τη δημιουργία υπονοιών για τους πραγματικούς λόγους της καθυστέρησης.

Χθες, μάλιστα, εξώδικο απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Κ. Μαργέλης, ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Π. Μαντά.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΕΦΤΟΥΝ και τα προσχήματα για την Τσακώνα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα σήμερα στη «ΦΩΝΗ» με όλες τις εξελίξεις, τις παρεμβάσεις και τις προοπτικές για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλη τη Μεσσηνία και την νότια Πελοπόννησο, αλλά και τους Πελοποννήσιους του Λεκανοπεδίου και τους επισκέπτες. Τα «λουκέτα» κατάντησαν το σήμα κατατεθέν της απομονωμένης Μεσσηνίας.
Στην πρώτη σελίδα της «Φ» διαβάζουμε ακόμη:
● ΒΟΛΕΣ κατ’ αλλήλων από Νίκα-Αλευρά για τα… φώτα στον κλάδο του δρόμου προς Μεσσήνη που χθες δόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία.
● ΒΡΑΒΕΥΣΗ του καθηγητή Πέτρου Θέμελη στο Βατικανό παρουσία του δημάρχου Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλου.
● Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει την Εύη Χριστοφιλοπούλου για το ζήτημα της απόπειρας διαρροής θεμάτων των Πανελλαδικών. Δήλωση από το βουλευτή Θαν. Πετράκο.
● ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου στην Π.Ε. Μεσσηνίας για την ημέρα κατά του διαβήτη.
● ΣΤΑ 2,30 το ελαιόλαδο προκαλεί την απόγνωση των ελαιοπαραγωγών.
● ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ και Μουτσινάς πονοκέφαλος για τη ΔΗΜΑΡ. Τι λένε οι ίδιοι, τι σχολιάζει ο Αθηναϊκός Τύπος.
● ΠΑΙΡΝΟΥΝ ’μπρος τα Σχέδια βελτίωσης με χρηματοδοτική στήριξη από την Πειραιώς-ΑΤΕ στη «γραμμή» του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!