Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Σύσκεψη Κόλλια με Σχολική Επιτροπή και Νηπιαγωγούς [ VIDEO ]

Σύσκεψη με την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας και νηπιαγωγούς είχε σήμερα στις 5 το απόγευμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Στην σύσκεψη με τον Δήμαρχο παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχος Τριφυλίας αρμόδιος για θέματα παιδείας κ. Ιωάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπάιδευσης κ. Χαράλαμπος Παγάνης και νηπιαγωγοί από σχολεία της Τριφυλίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να αφουγκραστεί ο ..........

Δήμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια εκπαιδευτική κοινότητα με την κατανομή των ποσών στα σχολεία για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο θεσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων νηπίων της περιοχής μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Δήμου για την λειτουργία των σχολείων του Δήμου.
Μοιράζουμε την φτώχεια και την μιζέρια από τα χρήματα που στέλνει η κεντρική διοίκηση.
Τα προβλήματα είναι πολλά και απλώνονται από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια.

Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην κάμερα του συνεργάτη μας.



ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη στο Δημόσιο

Στάσης εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου) την προσεχή Πέμπτη, 22 Νοέμβρη 2012, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ., πραγματοποιεί την επόμενη η ΑΔΕΔΥ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πέραν αυτών, η εκτελεστική επιτροπή της αποφάσισε ακόμα:........

Aύριο, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών - μελών της, προκειμένου να συζητηθεί και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ακολούθως στις 12:00 θα υπάρξει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012, θα γίνει σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, «προκειμένου να συνεχιστεί ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων, αλλά και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών που με διαδικασίες αμφίβολης συνταγματικότητας επιταχύνει η τρικομματική κυβέρνηση».

Aftodioikisi.gr

Φιλιατρά: 4ωρη στάση εργασίας γι αύριο στον Δήμο Τριφυλίας. [ VIDEO ]

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. το πρωί μέχρι τις 3 μ. μ. (και για όσους Δήμους έχουν και απογευματινή Βάρδια από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ) αποφασίστηκε για αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου μετά από συνέλευση που έγινε από τους εργαζόμενους του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών με θέμα την ενημέρωση για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για το θέμα των απολύσεων.

Η Συνάντηση - ενημέρωση των υπαλλήλων ............

έγινε παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο οποίος δήλωσε την στήριξη του και την διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων προκειμένου να παρευρεθούν στην Καλαμάτα για την γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω κινητοποίηση τους.

Μπορεί αυτή την στιγμή να μην τίθεται θέμα απολύσεων ΔΕ Διοικητικών υπαλλήλων στον Δήμο Τριφυλίας λόγω κριτηρίων που επιβάλει η εγκύκλιος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε άλλη χρονική στιγμή δεν θα έχουν και αυτοί οι υπάλληλοι πρόβλημα.

Για το θέμα μας μίλησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.



Του Πρώην Διαχειριστή μας

LIVE η συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Δείτε από το Φιλιατρά News ΖΩΝΤΑΝΑ την μετάδοση του σημερινού περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα.



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικών της 6ης και 7ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα:
α. Υφιστάμενη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού (Κιάτου, Δήμου Σικυωνίων) και αντιμετώπιση της επιβάρυνσης περιβάλλοντος από την φημολογούμενη κατάληξη των λυμάτων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βέλου – Βόχας και
β. Επαναδραστηριοποίηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασωπού ποταμού, Κορινθίας.

3. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Πολιτικές εξελίξεις και αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

5. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων Μ.Κ. ‘Ο Άγιος Λεωνίδας’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 9,998 MW της εταιρείας AIMS ENERGY S.A. στη θέση ‘Πλάσα’ του Δήμου Ερμιονίδος της ΠΕ Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Ηλεκτροκίνηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Πάτρα» Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αχαΐας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ‘Κοκκινόβραχος’ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Συγκρότημα επεξεργασίας – παραγωγής αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Ανδρέα Κυρ. Κοττή στη θέση ‘Βαλτετσόρεμα’ της ΔΕ Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη γέφυρας Μαυροζούμενας επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Εύα – Μελιγαλά και υποστηρικτικές μελέτες» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

11. Έγκριση 14ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

12. Έγκριση της 11/6-11-2012 απόφασης της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

13. Η άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων σε σχέση με την οργάνωση της αγοράς καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

Απάντηση σε σχόλια από την Mητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Με αφορμή σχόλια που υπήρξαν στην δημοσίευση της απάντησης της Ιεράς Μητροπόλεως (κλικ) για την επιστολή - ψήφισμα του ΟΦΑ (κλίκ), η Μητρόπολη Τριφυλίας και Oλυμπίας απαντά τα παρακάτω: ........

Με αφορμή σχόλια αναγνωστών σας στην απάντησή μας προς τον ΟΦΑ θεωρούμε επιβεβλημένο να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Το συγκρότημα του Costa Navarino ανήκει στην Π.Ο.Τ.Α. (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) Μεσσηνίας, που έχει οριοθετηθεί και διέπεται από ειδικό καθεστώς βάσει σειράς Αποφάσεων Υπουργείων και κρατικών Υπηρεσιών. Στα όρια της περιοχής αυτής ανηγέρθη και Ιερός Ναός με σκοπό την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των εκεί διαβιούντων, μεταξύ των οποίων είναι και η τέλεση Μυστηρίων. Το θέμα αυτό είχε κατοχυρωθεί, όταν υπεβλήθη σ’ εμάς η αίτηση λειτουργίας του Ναού. Εμείς ζητήσαμε την κανονική εκκλησιαστική ένταξη του Ναού αυτού στην πνευματική ευθύνη της Μητροπόλεώς μας κατά τα οριζόμενα από τον Κανονισμό «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» και οι αρμόδιοι της επιχειρήσεως με πρωτοφανή προθυμία και ταχύτητα, την ίδια κιόλας ημέρα, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Κατόπιν αυτού τελέσαμε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού το 2010 επ’ονόματι του Αγίου Σαμψών και παραχωρήσαμε άδεια λειτουργίας του.

Χρειάζονται άλλα στοιχεία για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, που καμμιά σχέση δεν έχει με τη λειτουργία των Ενοριακών Ναών και των Παρεκκλησίων;

2. Όσον αφορά τον υπαινιγμό για χρηματισμό, καλούμε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει, όχι ανεύθυνα και ανώνυμα, αλλά επώνυμα και ευθέως. Η φορολογική δήλωση και τα λοιπά στοιχεία σχετικά με το τι «παίρνει» ο Μητροπολίτης είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί. Αν βρεθεί κάτι στην κατοχή του πέρα από τα ράσα του, τότε έχει το δικαίωμα να πεί εναντίον του ό,τι θέλει.
Άν βέβαια ο αναγνώστης σας χαρακτηρίζει «μπαγιόκο» την μεγάλη φιλανθρωπική προσφορά του Costa Navarino μέσω του συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεώς ή τις επανειλημένες δωρεές του στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, από το οποίο βοηθούμε τους ενδεείς συνανθρώπους μας, ας σκεφθεί μόνος του τι λέει.

3. Το σχόλιο σχετικά με την γλώσσα του κειμένου της απαντήσεώς μας επίσης είναι ανάξιο σχολιασμού. Ξεπερνά τα όρια η απαίτηση που έχουν κάποιοι να απολογούμεθα, γιατί γνωρίζουμε ακόμη να χειριζόμεθα την ελληνική γλώσσα.

4. Τέλος όποιος θεωρεί ότι ασχολούμεθα με μικρά και ασήμαντα και αδυνατούμε να τακτοποιήσουμε τα σημαντικά λόγω ελλείψεως πυγμής, ας μας δώσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, για να καταλάβουμε τι εννοεί. Τα περί υποκρισίας τα επιστρέφουμε στους ανώνυμους λασπολόγους. Εμείς πάντοτε επώνυμα «παρρησίᾳ λαλούμεν» και ενεργούμε έχοντας ως προτεραιότητα τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ξεφτίλισαν τις τιμές στο ελαιόλαδο και η ευθύνη είναι δική μας.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Αυτός μπορεί να είναι ο τίτλος ενός άρθρου που θα παρουσιάζει το εμπόριο ελαιολάδου την φετινή ελαιοκομική περίοδο. Γιατί αν και η τιμή του ξεκίνησε στα 2,70 ευρώ το κιλό, σε μεμονωμένα ελαιοτριβεία, μολονότι τα περισσότερα ξεκίνησαν με 2,50, σε δύο μόλις εβδομάδες έπεσε στα 2,30. Το υποκριτικό της υπόθεσης είναι οτι οι πάντες ( Μ.Μ.Ε., συνεταιριστικές οργανώσεις και άλλοι υπεύθυνοι ) διατείνονταν ότι το ελαιόλαδο έχει ανοδικές τάσεις και μάλιστα θα ξεπεράσει τα 3,00 ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα ο πόλεμος καλά ................

κρατούσε και κανένας δεν το έλεγε ανοιχτά. Οι μεν έκαναν αγώνα να το κρατήσουν ψηλά, οι δε έμποροι κρατούσαν την αγορά δεμένη χειροπόδαρα, και όπως απεδείχθη, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ελαιολάδου.

Εν συντομία αυτά γίνονται όταν κάνουμε τους ελαιοτριβείς εμπόρους.
Οι παραγωγοί από την εμπειρία τους τα τελευταία χρόνια ξέρουν.................
πολύ καλά ότι το ελαιόλαδο ξεκινάει με μια τιμή α΄ και σε λίγες ημέρες κατρακυλά στα τάρταρα. Έτσι αναγκάζονται να το πουλήσουν για να πιάσει μια καλή τιμή. Υπάρχουν άλλοι που έχουν οικονομική ανάγκη και το δίνουν όσο όσο για να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους, και κάποιοι μεγαλο-παραγωγοί που έχουν τον δικό τους ελαιοτριβέα, που τους δίνει ένα ταλιράκι παραπάνω το κιλό, και σου λένε: Τι με νοιάζει εμένα για τους άλλους, εγώ κονομάω καλύτερα από αυτούς. Δεν καταλαβαίνουν όμως οτι αυτές οι τακτικές έφεραν και αυτούς και όλους τους άλλους σε τόσο χαμηλές τιμές.
Βγάζεις μόνο ένα ταλιράκι γιατί αν είχες μυαλό θα έβγαζες ένα ευρουλάκι μαζί με όλους τους άλλους.

Οι πάντες είναι φακελωμένοι μέσω των ελαιοτριβέων και οι έμποροι ξέρουν πόσο λάδι θα πουληθεί και πόσο θα μείνει για το καλοκαίρι. Έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δεν ιδρώνει το αυτί τους από κανένα δημοσίευμα που θα τους πιέσει να ανεβάσουν την τιμή. Το να αγοράσουν οι παραγωγοί δεξαμενές για να αποθηκεύουν το λάδι τους στο σπίτι είναι δύσκολο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που έχουν αυξηθεί οι ποσότητες του κάθε παραγωγού. Η λύση πρέπει να είναι ομαδική και να τηρείται με ευλάβεια μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο όχι ατιμωρησίας αλλά νομιμότητας και σεβασμού του ενός παραγωγού προς τον άλλο. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι παραγωγοί έχουν κακή εμπειρία από ομαδικές προσπάθειες όπως αυτές των συνεταιρισμών που έπεφτε το κλέψιμο της αρκούδας, κατά το κοινώς λεγόμενο, γι αυτό και οι ομαδικές προσπάθειες, όπως και να βαφτιστούν είναι αποτυχημένες εν τη γενέσει τους. Εν μέρει συμφωνούμε με αυτή την άποψη, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Έτσι δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε, η νέα μας προσπάθεια είναι μονόδρομος και ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Αϊνστάιν που έλεγε: Ο κόσμος είναι επικίνδυνος όχι εξ αιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξ αιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το κακό που έγινε με τους συνεταιρισμούς. Ας μην το αφήσουμε να συμβεί ξανά.

Η νέα ΚΑΠ δεν θα δώσει άλλα περιθώρια στους παραγωγούς για παιχνίδια. Θα μας ρίξει να κολυμπήσουμε σε πολύ βαθιά νερά, και αν δεν ξέρουμε να συνεργαζόμαστε τότε θα καθόμαστε στις πλατείες των χωριών μας και θα κλαιγόμαστε. Ή θα φερθούμε υπεύθυνα ή θα γίνουμε υποχείριο των οργανωμένων συμφερόντων. Ή θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ευρωπαίων συναδέλφων μας ή θα ξεπέσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας σαν ζητιάνοι.
Κυρίως όμως ή θα δουλέψουμε με μεράκι και αγάπη τη γη μας ή θα καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που γίναμε αγρότες.

Πύργος Τριφυλίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Άρχισαν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 19: 00 στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κ. Κόλλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία των Βαλκανικών πολέμων για την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν προ και κατά τη διάρκεια των πολέμων, στις συμμαχίες των Βαλκανικών κρατών, στη διεξαγωγή των Βαλκανικών πολέμων και στη σημασία τους για την Ελλάδα. Ακολούθως προβλήθηκαν ταινίες- DVD παραγωγής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την .............

Κυριακή 25 Νοεμβρίου με προβολές ταινιών – DVD και επισκέψεις στην έκθεση φωτογραφίας όπως το συνημμένο πρόγραμμα.

1. Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθημερινά το πρωί από 08:00-14:00.
2. Οι προβολές των ταινιών – DVD θα πραγματοποιηθούν :
- Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 19:00
- Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 19:00
- Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19:00

Τράμπα, τραμπαλίζομαι, πέφτω & τσακίζομαι!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

«Είναι επικίνδυνο το παιχνίδι αυτό, παππού;»
Με ρώτησε, κοιτάζοντάς με κατευθείαν στα μάτια (έτσι κάνει όταν θέλει να διαπιστώσει εάν του λέω αλήθεια ή του πουλάω…παραμύθι) ο εγγονός μου, καθώς παρακολουθούσαμε κάποια πιτσιρίκια να κάνουν «τρέλες» πάνω στο τραμπολίνο που είχε στηθεί στο Mall…
«Δεν είναι» του είπα, «εάν δεν κάνεις ..............

χαζομάρες στις άκρες του τραμπολίνο ή εάν έχεις γύρω σου προστατευτικά δίχτυα και σε παρακολουθεί η μητέρα σου…»
«Αυτή η τραμπάλα είναι επικίνδυνη;» με ρώτησε δείχνοντάς μου μία…
«Σχεδόν καθόλου» του απάντησα, «αλλά πάλι χρειάζεται προσοχή, να κρατάς καλά τη χειρολαβή και να μην κάνεις καμιά τρέλα που μπορεί να σε ρίξει κάτω και να τραυματιστείς…»

Παρενέβη μία νεαρή μητέρα με τον σύζυγό της, γονείς του συμμαθητή του εγγονού μου, παριστάμενοι και αυτοί στο πλήθος που παρακολουθούσε τις επιδείξεις ταλαντούχων πιτσιρικάδων σε τραμπολίνα και τραμπάλες…
«Μήπως είστε λίγο παραπάνω συντηρητικός από όσο χρειάζεται κ Καθηγητά» με ρώτησε και αμέσως πρόσθεσε «και να με συγχωρείτε, δεν θέλω να σας προσβάλλω με αυτή την παρατήρηση…»
Χαμογέλασε λίγο αμήχανα και ο σύζυγός της, χαμογέλασε χωρίς καμία αμηχανία και έλιωσε άμεσα τον ξαφνικό «πάγο» η κόρη μου και μητέρα του εγγονού μου…
«Ο πατέρας μου τα ίδια έλεγε και σε μας» είπε χαμογελώντας «αλλά ξέρετε έτσι ήταν πάντα και τον είχαμε κατατάξει και εγώ και ο αδελφός μου και όλη μας η παρέα στους…συντηρητικούς…»
Και πρόσθεσε χαϊδεύοντας το κεφαλάκι του γιού της,
«πάντως όσο τον θυμάμαι, τριάντα χρόνια τώρα, μένει σταθερός σε αυτά που λέει, που πιστεύει και στις συμβουλές που δίνει…»

Καταλήξαμε για καφέ έχοντας γίνει μια μεγάλη παρέα γνωστών και αγνώστων που τους έφεραν κοντά τα πιτσιρίκια τους (λίγο και η δική μου παρουσία καθότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, η δημοσιότητα που αποκτά κανείς μετά από τόσα χρόνια στα ΜΜΕ γίνεται…μαγνήτης.)
«Ποια είναι η θέση σας σχετικά με τα όσα αποδίδονται στον Δήμαρχό σας κ Μπουτάρη, στη συνάδελφό σας καθηγήτρια του ΑΠΘ και τώρα Βουλευτή κ Ρεπούση και σε όσους θέλουν να σταματήσουν οι παρελάσεις σε Εθνικές επετείους;» με ρώτησε ο νεαρός πατέρας φέρνοντάς με σε δύσκολη θέση…
Και πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη, ούτε στην τηλεόραση να ήμασταν που λέει ο λόγος, με πρόλαβε μια άλλη μητέρα
«πείτε μας τη γνώμη σας κ καθηγητά και για τον Σουλεϊμάν και τα τόσα και τόσα τουρκικά σήριαλ…»
«Επειδή ούτε εγώ έχω ακούσει από το στόμα του κ Μπουτάρη ή της κ Ρεπούση όσα τους αποδίδονται θα μου επιτρέψετε να μην εκφέρω γνώμη» τους είπα προσθέτοντας,
«πάντως εάν ζούσε η μακαρίτισσα η Σμυρνιά μάνα μου μετά τα όσα έγραψε για τους συνωστιζόμενους Έλληνες στην παραλία της γενέτειράς της Σμύρνης εάν την έβρισκε θα την κυνηγούσε με την παντόφλα της…»

Για τα υπόλοιπα που λέγονται από δήθεν «προοδευτικά» στόματα εγώ από το δικό μου σταθερά «συντηρητικό» στόμα θα σας πω ότι
«τους χρειάζεται και καμιά παντόφλα!..»
«Γιατί συντηρητικός» με ρώτησε μια άλλη νεαρή μητέρα και απάντησα ότι τα γνωστά πλαστικά καθίσματα και το πλαστικό τραπέζι τα πετάμε εύκολα και αγοράζουμε άλλα…Αλλά ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ και ΔΕΝ πετάμε αντικείμενα που έχουν αξία…Το ίδιο και με ιδέες, πεποιθήσεις και διαχρονικές αξίες!

Ότι αρχίζει να διαπιστώνει κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μια περίεργη, σχεδόν συντονισμένη επίθεση σε αξίες, επετείους, εθνικά συναισθήματα, και ιστορικά δεδομένα είναι «ηλίου φαεινότερο» για όσους διαθέτουν τις ικανότητες της όρασης και της ακοής και μαζί την απαιτούμενη διανοητική λειτουργία και ικανότητά με ευθυκρισία, νηφάλια και με αντικειμενικότητα να αντιλαμβάνονται, να κρίνουν και να αξιολογούν τα δεδομένα.
Από τη μια μεριά θέλουν κάποιοι την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ιστορικών συμβόλων, επετείων, παρελάσεων και κάθε άλλου είδους ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για το χτες…
Από την άλλη μας βομβαρδίζουν με τουρκικά σήριαλ και «αγκαλιές» της δήθεν συμφιλίωσης των δύο λαών ενώ η Τουρκική Ηγεσία και οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σταθερά στις αδιάλλακτες θέσεις τους στο Αιγαίο, στην Κύπρο και σε διεθνείς Οργανισμούς…
“Σκέφτηκα» είπα στην εκλεκτή παρέα των νεαρών ζευγαριών «να σας απαντήσω θυμίζοντάς σας εκείνο που αποδίδεται στον Churchill, ότι δηλαδή οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ζήσουν ξανά!...’

Μετά συνειδητοποίησα ότι και ο δικός μου εγγονός και τα δικά σας χαριτωμένα πιτσιρίκια που γοητεύτηκαν από τα τραμπολίνα και τις τραμπάλες μου έδωσαν καλύτερες απαντήσεις και σας το θέτω Σωκρατικά:
«Πότε ακριβώς μας άφησαν οι γείτονές μας Τούρκοι να είμαστε εμείς στην πάνω μεριά της τραμπάλας, απογειωμένοι, και αυτοί στην κάτω με τα πόδια τους να ακουμπάνε τη γη;»
Και συνέχισα, καθώς με παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον,
«Ποιοι είναι οι γυμναστές που θα σταθούν δίπλα στο Εθνικό τραμπολίνο ενώ κάποιοι σαν μικρά παιδιά και όχι ως υπεύθυνοι Ταγοί ενός από τους πλέον ιστορικούς λαούς της γης προτείνουν κατάργηση επετείων, παρελάσεων, και ιστορικών δεδομένων ενώ εμείς ρουφάμε σαν ‘πρεζόνια’ μηνύματα που μας περνούν οι ελληνικές τηλεοράσεις με Τουρκικά σήριαλ;»
Να θυμίσω το παιδικό τραγουδάκι σε σας, στους Πολιτικούς μας Ηγέτες τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους κάθε λογής «προοδευτικούς»:
Τράμπα, τραμπαλίζομαι, πέφτω και…ΤΣΑΚΙΖΟΜΑΙ…

Η ξηρασία «καίει» τη φετινή παραγωγή στο λάδι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ «ΝΗΛΕΑ» Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο καθαρός ορίζοντας των τελευταίων εβδομάδων και οι ηλιόλουστες ημέρες που επικρατούν στο Νομό μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, για μια μερίδα πολιτών είναι... χαρά Θεού.

Για την πλειοψηφία όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Και ο λόγος είναι πολύ απλός.
Η ανομβρία και η ξηρασία έχουν φτάσει την...............

πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας στα όρια της καταστροφής.

Όπως δήλωσε στο «Θ» ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας» από τη Χώρα, το αφύσικο του καιρού έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (40% υπολογίζει σε πρώτη φάση τη ζημιά, που μπορεί να φτάσει και το 50%), κυρίως στην τοπική ποικιλία «μαυρολιά», με την οποία ο «Νηλέας» από αυτή τη χρονιά σχεδίαζε να ξεκινήσει τυποποίηση με επιτραπέζια. Όμως, τελικά αυτό δε θα γίνει φέτος, γιατί λόγω των καιρικών συνθηκών, το μέγεθος της μαυρολιάς έχει φτάσει μόλις το 1/3 από το συνηθισμένο.
Ο κ. Κόκκινος χαρακτηρίζει ανάγκη πλέον την άρδευση της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία, καθώς, όπως λέει, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, το κλίμα αλλάζει και τείνουμε προς τις συνθήκες της Βόρειας Αφρικής, και, γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση στις υποδομές.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η συγκομιδή της μαυρολιάς και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει και η κορωνέικη. Το χαρακτηριστικό όμως της φετινής χρονιάς είναι η πρωτοφανής ξηρασία. Ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές, και, σε πολλές περιοχές τα δέντρα έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους. Σε κάποια, δε, δεν έγινε καθόλου συγκομιδή.
Τουλάχιστον, σύμφωνα με δική μας εκτίμηση, η κορωνέικη ποικιλία δείχνει μεγαλύτερη αντοχή. Ένα επιπλέον πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, είναι και οι προσβολές από δάκο», σημείωσε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη φετινή ελαιοπαραγωγή.
Για το θέμα της τιμής τόνισε ότι «υπήρξαν προσδοκίες για καλύτερες τιμές, αλλά δεν φαίνεται αυτό να δικαιώνεται από την πραγματικότητα. Υπάρχει, θα έλεγα, μια στασιμότητα στην αγορά. Βέβαια, πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει, αλλά υπήρχε μια προσδοκία ότι όταν ξεκίνησε η μαυρολιά με 2,70 ευρώ, θα παρέμενε εκεί. Αυτή τη στιγμή όμως είναι στα 2,20 ευρώ. Για την κορωνέικη, ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα».
Αναφερόμενος στα του…οίκου του, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών είπε ότι «ήδη έχουμε αγορές στο εξωτερικό, Καναδά, Αυστρία και Κίνα, αλλά αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα, όπως όλες οι ομάδες και οι συνεταιρισμοί: οι παραγωγοί έχουν οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να ρευστοποιούν άμεσα το προϊόν, κι έτσι να μην μπορούμε να εκτελέσουμε τις παραγγελίες την άνοιξη και το καλοκαίρι, που θέλουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε Γενική Συνέλευση των μελών μας, όπου και θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.
Αυτό είναι όμως το πρόβλημα της μονοκαλλιέργειας, το οποίο επιδεινώνεται με την εύκολη ροή του λαδιού προς την Ιταλία, πρακτική η οποία αποδίδει χρήματα άμεσα. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και το γεγονός ότι τα λάδια φέτος είναι πικρά, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται και μεγάλες ποσότητες. Πάντως, σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε και με την κορωνέικη ποικιλία κι έτσι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για τη γευστική κατάσταση του λαδιού».

Θάρρος

Φιλιατρά: Προς Δημοπράτηση το έργο «Συνδέσεις δικτύου αποχέτευσης Φιλιατρών»

Για δημοπράτηση πάει το έργο «Συνδέσεις δικτύου αποχέτευσης Φιλιατρών» σύμφωνα με την απόφαση 163/2012 που έλαβε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τη διενέργεια της δημοπρασίας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, η οποία ύστερα από κλήρωση θα επιλέξει την τριμελή επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Η χρηματοδότηση είναι από Ιδίους Πόρους, ο .............

προϋπολογισμός δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 231.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα βαρύνει με το ποσό των 100.000,00 ευρώ τον Κ.Α. 25.7312.021 «Συνδέσεις δικτύου αποχέτευσης Φιλιατρών», του προυπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ.έτους 2012, το υπόλοιπο ποσό των 131.000,00 ευρώ θα βαρύνει τον υπό σύνταξη Προυπολογισμό του οικ. έτους 2013.

Η μελέτη έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας στην οποία περιλαμβάνεται και το σχέδιο της διακήρυξης του Διαγωνισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής



Νέες διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων

Νέες καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το υπουργείο αγωνιά προκειμένου να μην ακυρωθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης στο δημόσιο και κυρίως ανακάμψει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις, απ' αυτές που συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία διαπραγμάτευση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Γι' αυτό το λόγο, από το υπουργείο Διοικητικής................

Μεταρρύθμισης τονίζεται ότι αν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να στείλουν τα στοιχεία, δεν «εξαιρούν» τους υπαλλήλους, καθώς με τη δημοσίευση του νόμου έχουν ήδη τεθεί αυτοδίκαια στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. «Τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «προβλέπονται αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της διοίκησης που δεν τις τηρήσουν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ποινές. Οι προθεσμίες αποσκοπούν στη γρήγορη μετακίνηση των υπαλλήλων. Η καθυστέρηση συνεπάγεται μόνο μεγαλύτερη παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας».

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, οι διευκρινίσεις αφορούν όσους ενταχθούν άμεσα στο Πρόγραμμα Κινητικότητας, δηλαδή ενός περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατά το υπουργείο, το πρόγραμμα κινητικότητας «επιχειρεί να αντιμετωπίσει κατά πρώτο λόγο άμεσα και διαπιστωμένα κενά σε ολόκληρο το φάσμα του Δημοσίου που προκαλούνται από την ανορθολογική κατανομή του προσωπικού, την αθρόα συνταξιοδότηση των υπαλλήλων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στις προσλήψεις που έχουν εφαρμοστεί (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις) αλλά και το πάγωμα προσλήψεων σε ορισμένες υπηρεσίες».

Επίσης, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται και τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μπορούν να μεταφερθούν (ή να τοποθετηθούν προσωρινά) κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες σε προσωπικό. Ιδίως εκεί όπου η υποστελέχωση δημιουργεί έντονα προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ, στις διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ. Επιπλέον, σε υπηρεσίες όπου προβλέπεται πάγωμα προσλήψεων, με συνέπεια τα κενά σε διοικητικούς υπαλλήλους να μπορούν πλέον να καλυφθούν μόνο με μετακινήσεις (όπως στην παιδεία ή στους Ο.Τ.Α).

Στο ερώτημα πώς θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι εκεί όπου οι κενές οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί, το υπουργείο αναφέρει ότι «με τη μετάταξη προβλέπεται η σύσταση θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση αλλά υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η μετακίνηση υπαλλήλου για την κάλυψη πραγματικών και διαπιστωμένων αναγκών γίνεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει οργανική θέση, δεδομένου ότι το προβλέπει ο ίδιος ο νόμος».

Η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού. Δηλαδή:

- Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.

- Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής, ανώτατης τεχνολογικής και ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε).

- Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.

Επισημαίνεται ότι από τη ρύθμιση «εξαιρούνται ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας)».

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπάλληλοι που αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.

Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.

Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.

Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.

Διευκρινήσεις και για το καθεστώς της αργίας

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ταυτόχρονα δίνει διευκρινίσεις και για το θέμα της αργίας των υπόλογων πειθαρχικά υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει με τις νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις διασφαλίζεται ότι δεν θα παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο ή στα δικαστήρια για σοβαρή πειθαρχική ή ποινική υπόθεση μέχρι να καταδικαστούν τελεσίδικα ή να αθωωθούν. Στόχος είναι να προστατευθεί το κύρος των δημόσιων υπηρεσιών και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων.

Τονίζεται δε ότι «αφορά αποκλειστικά υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα (π.χ. κακουργηματικές πράξεις, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας) ή πειθαρχικά παραπτώματα (π.χ. πράξεις άρνησης αναγνώρισης του συντάγματος, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων, αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, παράλειψη των πειθαρχικών οργάνων να προβούν σε δίωξη και τιμωρία πειθαρχικού παραπτώματος κλπ)».

Τέλος, σημειώνει η αργία είναι διοικητικό μέτρο και όχι ποινή. Συνεπώς δεν πλήττεται το τεκμήριο αθωότητας του υπαλλήλου. Ούτε βέβαια αποδυναμώνεται η δικαστική προστασία που απολαμβάνει. Μάλιστα προβλέπεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα αναστολής ή άρσης της αργίας και η επαναφορά του υπαλλήλου στην υπηρεσία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέρμανση: πετρέλαιο, ηλεκτρικό – Διπλή παγίδα για τους καταναλωτές

Με την τιμή του πετρελαίου να έχει εκτιναχθεί στο 1,40 ευρώ το λίτρο, οι παραγγελίες μειώθηκαν μέχρι και 95% σε πολλές περιοχές, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά στράφηκαν στα κλιματιστικά και την εναλλακτική θέρμανση.

Λόγω των προβλημάτων με τα κοινόχρηστα οι περισσότερες πολυκατοικίες επιλέγουν το ηλεκτρικό για θέρμανση και δεν βάζουν καν πετρέλαιο, ακόμη και αν δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Ωστόσο, εδώ έρχεται η δεύτερη παγίδα για ............

τους πολίτες.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2013, στην καρδιά του χειμώνα, οι λογαριασμοί ρεύματος θα φουσκώσουν ως και 20%, πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπεγράφη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αύξηση θα ανέρχεται σε 10% για τα περισσότερα νοικοκυριά. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον επιβάρυνση 40 ευρώ για μια μέση οικογένεια, ποσό που μπορεί να διπλασιαστεί τους χειμερινούς μήνες με την αύξηση της κατανάλωσης για θέρμανση. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μοναδικό «χαράτσι», αφού το τρίτο μνημόνιο ορίζει πως από τον ερχόμενο Μάιο θα πρέπει να επιβληθεί νέα αύξηση στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η επιχείρηση πραγματοποιεί 30.000 διακοπές ρεύματος τον μήνα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

econews.gr

Αποπληρώνονται οι αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα από τον ΕΛΓΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που υπέστησαν εφέτος. Το σύνολο των αποζημιώσεων, η καταβολή των οποίων είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 10.000 δικαιούχους.

Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ .............

αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβο, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

Οι ζημιές αφορούσαν κυρίως σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος και προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κ.λ.π.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 19 Νοεμβρίου έως και 25 Νοεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού [ VIDEO ]

Πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης - Αμετάβλητη η Μεσσηνία στις 5 έδρες.

Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.

Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο ............

Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι βουλευτικές έδρες κατανέμονται ως εξής:

Α' Αθηνών 14
Β' Αθηνών 44
Νομός Αττικής 15
Α' Πειραιώς 6
Β' Πειραιώς 8
Νομός Αργολίδος 3
Νομός Αρτης 3
Νομός Δωδεκανήσου 5
Νομός Ευρυτανίας 1
Νομός Θεσπρωτίας 2
Νομός Ιωαννίνων 5
Νομός Καστοριάς 2
Νομός Κέρκυρας 3
Νομός Κιλκίς 3
Νομός Κοζάνης 5
Νομός Κυκλάδων 4
Νομός Λακωνίας 3
Νομός Λέσβου 3
Νομός Λευκάδος 1
Νομός Μαγνησίας 6
Νομός Πιερίας 4
Νομός Πρεβέζης 2
Νομός Φθιώτιδος 5
Νομός Φλωρίνης 2
Νομός Χίου 2
Νομός Αιτωλοακαρνανίας 7
Νομός Αρκαδίας 3
Νομός Αχαΐας 8
Νομός Βοιωτίας 3
Νομός Γρεβενών 1
Νομός Δράμας 3
Νομός Έβρου 4
Νομός Ευβοίας 6
Νομός Ζακύνθου 1
Νομός Ηλείας 5
Νομός Ημαθίας 4
Νομός Ηρακλείου 8
Α' Θεσσαλονίκης 16
Β' Θεσσαλονίκης 9
Νομός Καβάλας 4
Νομός Καρδίτσης 4
Νομός Κεφαλληνίας 1
Νομός Κορινθίας 4
Νομός Λαρίσης 8
Νομός Λασιθίου 2
Νομός Μεσσηνίας 5
Νομός Ξάνθης 3
Νομός Πέλλης 4
Νομός Ρεθύμνης 2
Νομός Ροδόπης 3
Νομός Σάμου 1
Νομός Σερρών 6
Νομός Τρικάλων 4
Νομός Φωκίδος 1
Νομός Χαλκιδικής 3
Νομός Χανίων 4

Δείτε το σχετικό Video



ΤΟ ΒΗΜΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19 Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΣΑ του Μνημονίου οι αγρότες. 18 μέτρα-θηλιά αλλάζουν προς .............

το χειρότερο τη ζωή στην ύπαιθρο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» της Δευτέρας, στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ εκδηλώσεων ενόψει εορτών σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία με στόχο την αλλαγή του κλίματος και την τόνωση της τοπικής αγοράς.
• ΑΥΞΗΣΗ λουκέτων και στάση πληρωμών από 3 στις 5 επιχειρήσεις, είναι τα βασικά συμπεράσματα της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2012, που παρουσιάζει σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία στην Αθήνα.
• ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Τατούλη 2.270.000 ευρώ για έργα ύδρευσης στην Πύλο. Ικανοποίηση Καφαντάρη που εξήρε τη συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας.
• ΣΤΑ ΟΠΛΑ σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους Δήμους για να μην περάσει η διαθεσιμότητα στην Αυτοδιοίκηση που θεωρείται προθάλαμος απολύσεων.
• ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο γιατρός, ο καθηγητής, ο πρύτανης, από την Κυπαρισσία. Γράφει ο Ηλίας Ηλιόπουλος, επίτιμος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών.
• ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ της Εθνικής Τράπεζας, ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς από την Κυπαρισσία, σχεδιάζει το αύριο του μεγαλύτερου τραπεζικού Ομίλου της χώρας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!