Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σταματά η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει τη Δευτέρα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί της χώρας, αναστέλλοντας επ' αόριστον τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν στις 26 και 27 Νοεμβρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ..........

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, «Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.

Zougla.gr

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Η ευεργετική βροχόπτωση των τελευταίων 2 ημερών μπορεί να έδωσε σημάδια αισιοδοξίας αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την παρατεταμένη ανομβρία σε πολλές περιοχές της Τριφυλίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και κατά συνέπεια την μικρή απόδοση ανά τσουβάλι με την αυξημένη οξύτητα που παρατηρήθηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ............

παρότι Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι έχουν παραγωγή η ουσία είναι ότι υπάρχει μείωση σε σύγκριση με άλλες περιόδους καθώς τα προβλήματα στα ελαιόδεντρα ήταν σημαντικά, ενώ οι αποδόσεις μετά βίας σε ορισμένες περιοχές ξεπερνούν τα 9 με 10%. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στους Γαργαλιάνους όπου οι τιμές συμπιέζονται κοντά στο 2,30 με πτωτικές τάσεις ενώ οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση.
Στο κέντρο της πόλης ο κ. Μιχάλης μας είπε ότι "ο κόσμος περίμενε καλύτερη τιμή στο λάδι και να μην συμπιεστούν οι τιμές από τους εμπόρους που θέλουν να το πάρουν κοψοχρονιά καθώς ξεκίνησε με 2,40 αλλά ακολούθησε πτωτική πορεία και τώρα αυτή την εποχή κόβουν μισθούς και συντάξεις αλλά δεν σκέφτονται πως θα επιβιώσουν οι παραγωγοί που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εισοδήματος" για να τονίσει ότι "πάμε προς το χειρότερο". Ο κ. Τάσος εξήγησε ότι "το αγροτικό εισόδημα συμπληρώνει τη ζωή μας αλλά από τους καρχαρίες δεν μένει τίποτα ενώ όταν λαμβάνουμε 350 ευρώ σύνταξη και κοπούν τα 30 ευρώ πείτε μου πως θα ζήσουμε όπως όλος ο κόσμος που επιβιώνει δύσκολα".

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΥΡΩΣΤΙΑ -ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ

Στα καφενεία της περιοχής άλλος παραγωγός μας είπε ότι "το λάδι είχε απελπιστικές τιμές που κατέληξαν πέρσι κάτω από τα 2 ευρώ οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε αποτέλεσμα και έχει σημασία ότι περνάμε δύσκολα όταν έχουμε έλλειψη ρευστότητας στην αγορά η οποία υποφέρει". Άλλος παραγωγός όπως ο κ. Κώστας υπογράμμισε ότι "όλα εξαρτήθηκαν από την παραγωγή της Ισπανίας η οποία εμφανίστηκε μειωμένη αλλά καταλήξαμε να πουλάμε τσάπα το λάδι, οπότε οι έμποροι και οι μεσάζοντες το κατεβάζουν στο 2,20 και σύντομα στο 1,90 όπως πέρσι παρότι το λάδι συμπληρώνει το αγροτικό μας εισόδημα όταν κάποτε οι Γαργαλιάνοι ήκμαζαν από παραγωγή και είχαν οικονομικά οφέλη τεράστια αλλά τώρα καταλήξαμε στον πάτο".

Ένας παραγωγός από τα γειτονικά χωριά δήλωσε ότι "το λάδι της μηχανής για το τρακτέρ έχει 7 ευρώ ενώ το λάδι για φαγητό με 2 ευρώ, το νερό είναι ακριβότερο από το λάδι, το λίπασμα πήγε 40 ευρώ το τσουβάλι οπότε δεν περιμένουμε τίποτα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε αυτή την εποχή παρά το γεγονός ότι κάποτε βγάζαμε 7 με 8 τόνους λάδι και τώρα δεν έχουμε ευρώ στη τσέπη μας". Κατέληξε λέγοντας ότι "όλοι μιλούν για νέους αγρότες αλλά ο γιος μου λέει ότι θα φύγει για τη Γερμανία αφού δεν υπάρχει μέλλον και μας σφραγίζουν την έξοδο για να ανασάνουμε επιτέλους ενώ τα ημερομίσθια είναι πανάκριβα για την συγκομιδή ιδίως για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να συγκομίσουν οπότε όλα τα χρήματα πάνε στους εργάτες".

Η αγωνία αποτυπώνεται τέλος και στο θέμα των αγροτικών συντάξεων με τα 30 ευρώ που κόβονται από τις γιορτές οδηγώντας σε εξαθλίωση τους παραγωγούς.

Radio 936

Το χαλαζώνι στο διαδίκτυο.


Στο internet βρίσκεται ανεβασμένη ήδη η νέα σελίδα για το χωριό Χαλαζώνι Φιλιατρών.
Η προσπάθεια είναι αξιέπαινη και στόχος είναι η προβολή του χωριού, και η ενημέρωση των απανταχού της γης Χαλαζονιτών σχετικά με τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής τους.

Η Διεύθυνση του ιστότοπου είναι: http://www.chalazoni.gr

Στον ιστότοπο του Χαλαζωνίου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για ...........

την ιστορία του χωριού, να δει φωτογραφικό υλικό, να διαβάζει νέα από το χωριό και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα συγχαρητήρια της για την πρωτοβουλία που πήραν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την κατασκευή της ιστοσελίδας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Χαμός από παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως

Η Πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, Γραμματική Παράσχου, καταγγέλλει στο enikos.gr την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών γυναικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Οι γυναίκες αυτές εργάζονται στο νοσοκομείο ως αποκλειστικές χωρίς να διαθέτουν καν την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια εργασίας.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ................

γνωστό στις αρχές ενώ έχουμε έρθει σε επαφή και με τον υπουργό Υγείας» σημειώνει η κ. Παράσχου, ωστόσο «μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια ουσιαστική ανταπόκριση».

«Οι νοσοκόμες βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε πλέον σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Με 8 και 10 μεροκάματα που κάνουμε κάθε μήνα, του χρόνου δε θα έχουμε ούτε ασφαλιστική κάλυψη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος των αποκλειστικών νοσοκόμων.

«Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας έχουν τρομοκρατήσει. Μας έχουν πει να μη μιλάμε και να κάνουμε ότι δε βλέπουμε τι συμβαίνει. Έχουμε πάρει την απόφαση να μιλήσουμε. Κανείς δε θα μας φιμώσει» τονίζει.

Ακούστε το ηχητικό:

enikos.gr

Πολιτικές εξελίξεις και αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα μας ήταν ο Καλλικράτης και η δημιουργία της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης. Τώρα οι Περιφερειακές Διοικήσεις σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μένουν άφραγκες. Πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος να ξεπεράσουν την κρατικοδίαιτη οικονομική τους αυτοτέλεια και να βγάλουν δικά τους φτερά ανάπτυξης.

Ο θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης πολλές .............

δεκαετίες αποτελεί τον βασικό πυλώνα διοίκησης σε χώρες της Ευρώπης. Στη χώρα μας η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αν και αποτελούσε αίτημα δεκαετιών μόλις πρόσφατα αποτέλεσε με το νόμο 3852 την επονομαζόμενη αρχιτεκτονική Καλλικράτη το νέο μοντέλο διάρθρωσης της Διοίκησης. Η ταυτόχρονη όμως δημιουργία της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης έδειξε ότι πάλι η Κεντρική εξουσία δεν θέλει να αποκεντρώσει όσο θα έπρεπε την διοίκηση του Κράτους. Έδειξε ότι δεν θέλει να απεμπολήσει τον έλεγχο της διοικητικής απόφασης. Δημιουργώντας έτσι μία σύγχυση στον πολίτη.

Για να μπορέσει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα θα πρέπει πριν από όλα να θεμελιώσει την οικονομική και την πολιτική της «αυτονομία». Η περιφέρεια με τον νέο θεσμό διοίκησης πρέπει να πάρει αυτό που της ανήκει από τους φόρους πρέπει να πάρει αυτά που της ανήκουν από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί σε φθίνουσα οριακή χρησιμότητα.
Δυστυχώς όμως οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις μέσω των συνεχόμενων περικοπών των δαπανών οδηγούν και τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης στην πτώχευση και στην αναποτελεσματικότητα. Οδηγούν την Αυτοδιοίκηση από το “πάρτη” που γινόταν επί σειρά ετών με τους διπλούς και τριπλούς μισθούς των αιρετών στην εξαθλίωση.

Οι μοναδικοί που θα ασχολούνται σε λίγο με την Αυτοδιοίκηση θα είναι οι εργολάβοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η ενασχόλησή τους με αυτήν θα αμείβεται με ανταποδοτικά οφέλη άλλης μορφής. Είναι δυνατόν ένας περιφερειακός σύμβουλος αν δεν παίρνει ούτε τα οδοιπορικά του να έχει υγιή κίνητρα ενασχόλησης με τα κοινά; Κάτι άλλο φυσικά θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ως κίνητρο.
Η Κυβέρνηση διακρίνω έχει διαφορετική εκτίμηση και αντιμετώπιση προσφοράς έργου και αποζημιώσεων μεταξύ Βουλευτών και Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και Αντιδημάρχων. Για να μην αναφέρω τους εργαζόμενους της Βουλής και τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να παίρνουν 20 μισθούς το χρόνο.
Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά δημιουργούν αδικίες και σου ανατρέπουν την όποια καλή διάθεση να βοηθήσεις τη χώρα σου.

Οι Αιρετές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις πρέπει να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά ως κρατίδια που θα παρέχουν φορολογικές και αναπτυξιακές διευκολύνσεις στον πολίτη και τον επενδυτή δίνοντας έτσι κίνητρα εγκατάστασης στον τόπο της. Σίγουρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην διαμόρφωση ενός καινούργιου πληθυσμιακού τοπίου που θα προκύψει μέσα από μια νέα εσωτερική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού λόγω των παρεχόμενων Δημοσίων Αγαθών και Υπηρεσιών. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε έχει εξαναγκάσει σε μετακίνηση προς το εξωτερικό νέους ανθρώπους αλλά και επενδυτές. Αυτό θα συμβεί σύντομα και μεταξύ Περιφερειών με στόχο την καλύτερη ικανοποίηση των αναγκών τους.

Ο Tiebout θεώρησε ότι όπως στη λαϊκή αγορά πριν από οποιαδήποτε αγορά η νοικοκυρά τριγυρνάει όλους τους πάγκους κάνοντας μία μικρή έρευνα αγοράς, έτσι και ο δημότης, πριν χωροθετήσει το νοικοκυριό του ή ο επενδυτής την επένδυση του, έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει και να αποκαλύψει τον καλύτερο, συνδυασμό προσφερόμενων Τοπικών Δημόσιων Υπηρεσιών και κόστους. Με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης εκφράζει τις προτιμήσεις του ή καλύτερα ψηφίζει τον συνδυασμό εκείνον που του ταιριάζει. Η ψηφοφορία αυτή όμως δεν γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, αντίθετα, πραγματοποιείται με τη μετακίνηση του. Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη θεωρία ονομάστηκε ψηφοφορία με τα πόδια.

Η κάθε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαμορφώσει το δικό της αναπτυξιακό και αυτοδιοικητικό προφίλ και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο πολιτικό πλεονέκτημα της αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης είναι ότι η εξουσία πλησιάζει περισσότερο στον λαό.

ΥΓ.1 Στους περιφερειακούς συμβούλους καλό είναι να ανατεθούν θεματικές αρμοδιότητες. Έτσι θα είναι πιο χρήσιμοι από το να κάνουν τις «γλάστρες» πολλές φορές στα Πε.Συ..

ΥΓ.2 Η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση για να έχει προστιθέμενη αξία θα πρέπει να έχει επιλογές. Διαμαρτυρία και διεκδίκηση παντού και για όλα πρέπει να τελειώσει.

Έλληνας πιλότος μιλάει για τους ψεκασμούς. Σας ψεκάζουμε σα κατσαρίδες! [ video ]

Δείτε τι λεει και πόσο επικίνδυνα είναι αυτά. Μας ρώτησε κανένας αν θέλουμε ράντισμα και υπογράψαμε κάτι τέτοιο; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Δείτε το Video












Σε νέα φοβία εξελίχθηκε η ανασφάλεια για την απώλεια του κινητού

«Nomophobia» ή απλά «No mobile phone phobia». Αυτή είναι η νέα απειλή για τους πολίτες των μεγάλων πόλεων. Πρόκειται για μια σύγχρονη φοβία που καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά συνδέσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους με τα κινητά τους τηλέφωνα και απλά φοβούνται μην... τα χάσουν.

Την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή επιστημονική ..............

ανακοίνωση έκανε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, αποτυπώνοντας τα συμπτώματα του τεχνολογικού πανικού σε τρεις πόλους: πιθανή ξαφνική απώλεια του σήματος του τηλεφώνου μας, ή πιθανή αποφόρτιση της μπαταρία του, ή (το χειρότερο) πιθανή απώλεια της συσκευής.

Στην σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου, αναφέρονται τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε από τη Βρετανική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας SecurEnvoy. Σύμφωνα με αυτήν, το 66% των Βρετανών που ρωτήθηκαν, φοβούνται πως θα χάσουν το κινητό τους ή θα το αποχωριστούν για κάποιο λόγο, ενώ το 41% παραδέχεται πως έχει περισσότερα από ένα κινητά.
Ακόμη, περισσότερες είναι οι γυναίκες την νέα τεχνολογική φοβία συγκριτικά με τους άντρες με ποσοστό 70% έναντι 61%, ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν μέχρι και 2 κινητά, με ποσοστό 47% έναντι 36%.
Τα σημάδια της ασθένειας
Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε; Όπως εξηγούν οι βρετανοί επιστήμονες, τα σημάδια ότι η ασθένεια αυτή μας απειλεί είναι τα παρακάτω:
- Αδυναμία να κλείσουμε το κινητό μας.
- Να ελέγχουμε διαρκώς ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναπάντητων κλήσεων.
- Να έχουμε συνέχεια το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή για να μην αδειάσει η μπαταρία.
- Να μην πηγαίνουμε ούτε μέχρι το μπάνιο χωρίς το κινητό μας.
Οι νέοι τα... θύματα
Στο δείγμα των 1000 ανθρώπων που ρωτήθηκαν, περισσότερο εθισμένοι στη χρήση του κινητού τηλεφώνου φαίνεται να είναι οι νέοι 18-24 ετών με ποσοστό 77%, ενώ ακολουθεί το ηλικιακό γκρουπ 25-34 ετών με ποσοστό 68%.
Η μελέτη έδειξε ακόμη, ότι οι άνθρωποι ελέγχουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 34 φορές την ημέρα. Ωστόσο, παρόλο που το 49% των ερωτηθέντων ενοχλείται εάν κάποιος ελέγξει τα μηνύματά τους χωρίς τη συγκατάθεση τους, οι περισσότεροι δεν βάζουν καμία ρύθμιση ασφαλείας, ενώ μόνο το 46% χρησιμοποιεί κάποιον κωδικό για να διασφαλίσει την προσωπική χρήση του τηλεφώνου του.
Σύμφωνα με τη δράση Saferinternet. gr, του Κέντρου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε είδους τεχνολογία έχει ως στόχο να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να διευκολύνει την καθημερινή μας ζωή, και τίποτα παραπάνω.

ΤΑ ΝΕΑ

Σαλμάς: Να μην πληρώνουν οι πολίτες για τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Την απόφασή του να βρεθεί τρόπος ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες από τις τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο 66 δράσεων και ενεργειών με στόχο την ανασυγκρότηση και την βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το .............

πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Σαλμάς παρουσίασε τις 66 δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του ΕΟΠΠΥ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις όπως η ολοκλήρωση της ένταξης των νέων Ταμείων και η μεταβίβαση της περιουσίας τους στον ΕΟΠΥΥ, η μετάταξη προσωπικού, η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τα οικονομικά του οργανισμού, η ενοποίηση των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων σε ένα ενιαίο μητρώο με βάση τον ΑΜΚΑ, η ενσωμάτωση των άμεσα ασφαλισμένων των ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ αλλά και των έμμεσα ασφαλισμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετά από απογραφή των τελευταίων, η διασύνδεση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΙΚΑ με την ΗΔΙΚΑ για την online μεταφορά των στοιχείων ασφαλιστικής ικανότητας, κλπ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σαλμάς ζήτησε «ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του» και υπογράμμισε ότι «στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος».

Σαλμάς: Να μην επιβαρύνονται οι πολίτες για τα ραντεβού

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος» από το νέο σύστημα που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικών ιδιωτικών εταιρειών: «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του».

Ο κ. Σαλμάς είπε ακόμα ότι στο εξής ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει αξιολόγηση των προμηθευτών του σε όλα τα επίπεδα, από τον γιατρό μέχρι ολόκληρες τις κλινικές αλλά και τα ιατρικά σφάλματα: «Προχωράμε στην αξιολόγηση των διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων. Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο που βγάζει 0.5 Tesla και να δίνουμε τα ίδια χρήματα για για ένα άλλο μηχάνημα σύγχρονο το οποίο βγάζει 2.5 και 3 Tesla».

«Δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας . Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode», κατέληξε.

iefimerida.gr

Τι υποθέσεις διεκπεραιώνουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Μετά την απόφαση να δημιουργηθούν σε όλη την Ελλαδα 63 Κέντρα Εξυπηρέτησηςη φορολογουμένων (Δείτε πατώντας εδώ που θα γίνουν) ανακοινώθηκαν και οι ακριβείς αρμοδιότητες που θα έχουν και οι υποθέσεις που θα διεκπαιραιώνοντα στα Κ.Ε.Φ.

Αναλυτικά:


Τι «δουλειές» κάνουν τα ΚΕΦ

Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων των Δ.Ο.Υ., οι οποίες ασκούνται και από τα Γραφεία της προηγούμενης υποπαραγράφου (μέχρι την ολοκλήρωση του νέου TAXIS), κατά Τμήμα, είναι οι εξής:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

α) Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

β) Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

γ) Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις Δ.Ο.Υ..

δ) Ενημέρωση των φορολογουμένων βάσει των ερμηνευτικών εγκυκλίων και των Υπουργικών Αποφάσεων και χορήγηση αντιγράφων αυτών στους ενδιαφερομένους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

α) Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ..

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α.) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.

β) Παραλαβή αιτήσεων για χορήγηση των πιστοποιητικών του άρθρου 105 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών και Γονικών Παροχών (ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001) και του άρθρου 48 του ν. 3842/2010, καταχώριση των αιτήσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της αίτησης, αποστολή της αίτησης στην Δ.Ο.Υ. με τηλεομοιοτυπία, παραλαβή των πιστοποιητικών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., με αντίστοιχο τρόπο, χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου αυτών στον νομίμως αιτούντα, μετά από έλεγχο των στοιχείων του και φύλαξη των αιτήσεων και των πιστοποιητικών σε ειδικό φάκελο.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για τη χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου της υπεύθυνης δήλωσης που προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1265/30.12.2011).

ΤΜΗΜΑ ΕΜΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

i. ΘΕΜΑΤΑ Φ.Π.Α.

α) Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.

β) Παραλαβή γραπτών ερωτημάτων και διαβίβασή τους στην Δ.Ο.Υ.

γ) Χορήγηση όλων των σχετικών εντύπων.

ii. ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ

α) Παραλαβή αιτημάτων, μαζί με όλα τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Δ.Ο.Υ. προς εξέταση, όπως ενδεικτικά η αίτηση για χορήγηση απαλλαγών από τέλη κυκλοφορίας (απαλλαγές αναπήρων πολιτών).

β) Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

ΤΜΗΜΑ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

α) Παραλαβή αιτήσεων και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.

β) Χορήγηση των απαντητικών εγγράφων που αποστέλλονται από την Δ.Ο.Υ.

V. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ

α) Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.: Δήλωση χορήγησης Α.Φ.Μ φυσικού προσώπου (έντυπο Μ1)

β) Διαδικασίες Έναρξης Εργασιών:

αα) Δήλωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου (έντυπο Μ2)

ββ) Δήλωση υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)

γ) Διαδικασίες Μεταβολής Εργασιών

αα) Δήλωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου, επιτηδευματία και μη (έντυπο Μ1)

ββ) Δήλωση Μεταβολής εργασιών σε φυσικό πρόσωπο επιτηδευματία (έντυπο Μ2), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές:
- μεταφορά έδρας της επιχείρησης
- μεταφορά έδρας υποκαταστήματος
- αλλαγή κατηγορίας βιβλίων καθώς και τρόπο ένταξης, τρόπο και τόπο τήρησης αυτών, εκτός από τις μεταβολές που απαιτείται απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.
- αλλαγή καθεστώτος Φ.Π.Α. και τρόπο ένταξης
- άσκηση ενδοκοινοτικών συναλλαγών και παύση ενδοκοινοτικών συναλλαγών
- θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση
- υπαγωγή ή μη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης
- τρόπο άσκησης της δηλούμενης δραστηριότητας (συνέχεια - εποχικά - πλανόδια)
- ίδρυση και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού

γγ) Δήλωση Μεταβολής Εργασιών Νομικού Προσώπου (έντυπο Μ3), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές:
- θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση
- παράταση του χρόνου διάρκειας της επιχείρησης
- αύξηση ή μείωση του κεφαλαίου της επιχείρησης
- έναρξη και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού

δδ) Δήλωση μεταβολής στοιχείων υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)

Η εκπρόθεσμη υποβολή των παραπάνω δηλώσεων δεν γίνεται δεκτή από τα Γραφεία, τα οποία παραλαμβάνουν δηλώσεις έναρξης και μεταβολής εργασιών μόνο εφόσον υποβάλλονται εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών (εμπρόθεσμα), με τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, έντυπα και δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

δ) Αιτήσεις

αα) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Απόδοσης Α.Φ.Μ. Φυσικού Προσώπου

ββ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων Φυσικού Προσώπου

γγ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Έναρξης Εργασιών φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου

δδ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών Φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου

εε) Αίτηση για ένταξη στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών

στστ) Αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού, για τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας

Μετά από τον έλεγχο των υποβαλλόμενων δηλώσεων και δικαιολογητικών και αφού ελεγχθεί η ταυτότητα του υποβάλλοντος το αίτημα και καταγραφούν τα στοιχεία επικοινωνίας, χορηγείται από το Γραφείο στον ενδιαφερόμενο, συμπληρωμένο ως προς τις δηλώσεις και τα δικαιολογητικά, αντίγραφο του «Αποδεικτικού Παραλαβής Δηλώσεων Μητρώου και Δικαιολογητικών» (έντυπο Μ) και το πρωτότυπο αποστέλλεται, στη συνέχεια, με τα συνημμένα σε αυτό δικαιολογητικά, στην Δ.Ο.Υ., για διεκπεραίωση του αιτήματος.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

α) Παραλαβή αιτήσεων μερικής ή ολικής άρσης απαγορευτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν.

Οι αιτήσεις εν συνεχεία διαβιβάζονται απευθείας στην Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης

β) Παραλαβή και διαβίβαση αιτημάτων:

αα) Απαλλαγής από προσαυξήσεις με βάση το άρθρ. 6 του ΚΕΔΕ λόγω μη γνώσης της οφειλής.

ββ) Διαγραφής χρεών άρθρου 82 του ΚΕΔΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας.

γγ) Άρσης ή περιορισμού κατασχέσεων.

δδ) Εξάλειψης ή περιορισμού υποθηκών.

εε) Υποβολής δηλώσεων συμψηφισμού με απαίτηση κατά του Δημοσίου ή γνωστοποιήσεων.

στστ) Υποβολής προσφυγών κατά αποφάσεων των προϊσταμένων της Δ.Ο.Υ του άρθρου 9 του ν. 2386/1996 για ακάλυπτες επιταγές του άρθρ. 6 και του άρθρ. 82 του ΚΕΔΕ.

ζζ) Χορήγηση Αποδεικτικού Ενημερότητας μηνιαίας ισχύος ή Βεβαίωσης οφειλής.

ηη) Επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

γ) Παραλαβή, έλεγχος και διαβίβαση φακέλων μετά των αιτημάτων

αα) Ρυθμίσεων χρεών, πτωχών οφειλετών κατά άρθρο 62 Α του ΚΕΔΕ

ββ) Διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών προς την επιτροπή του άρθρου 70Α του ν. 2238/1994.

δ) Χορήγηση εντύπων

ε) Παροχή πληροφοριών».

Google Play σε 35 χώρες 5,5 εκατομμύρια τραγούδια

H Google ήρθε σε συμφωνία με οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων, με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να διαθέσει μέσω της μουσικής υπηρεσίας του Google Play σε 35 χώρες 5,5 εκατομμύρια τραγούδια, ανάμεσά τους και επιτυχίες από τραγουδίστριες όπως η Lady Gaga και η Rihanna.

Η συμφωνία υπεγράφη με την Armonia, μία .............

από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες οργανισμών πνευματικών δικαιωμάτων, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οργανισμοί από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Έτσι, ο ιντερνετικός κολοσσός θα μπορέσει να αυξήσει τα άλμπουμ που προσφέρει στη Γηραιά Ήπειρο και να ανταγωνισθεί τις μουσικές υπηρεσίες των Apple και Amazon.

Όπως δήλωσε στο Associated Press η εκπρόσωπος της SACEM Catherine Kerr-Vignale, της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, οι όροι «είναι παρόμοιοι με τις συμφωνίες που έχουν κάνει η Amazon και η Apple για το iTunes». Η Kerr-Vignale συμπλήρωσε ότι, παρόλο που οι δύο άλλες αμερικανικές εταιρείες προχωρούν σε συμφωνίες ανά μεμονωμένη χώρα, στην περίπτωση της Google η άδεια χρήσης των τραγουδιών είναι πολύ πιο ευρεία, αφού καλύπτει 35 κράτη.

Η μουσική υπηρεσία του Google Play έκανε πριν από λίγο καιρό ντεμπούτο και στη Γηραιά Ήπειρο, και πιο συγκεκριμένα στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Ωστόσο, έως και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών που φιλοξενεί είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ, με τους Ευρωπαίους χρήστες του online καταστήματος να παραπονιούνται για τη μικρή ποικιλία της «ιντερνετικής δισκοθήκης» του ιντερνετικού κολοσσού.

Έτσι, η άδεια από την Armonia σημαίνει ότι οι κάτοχοι συσκευών Android από αυτές τις χώρες θα έχουν πλέον πολύ περισσότερα τραγούδια για να απολαύσουν από την «έξυπνη» συσκευή τους. Αν και η Google δεν ανακοίνωσε ότι η μουσική υπηρεσία της θα εγκαινιασθεί σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, το βέβαιο είναι ότι το εύρος της συμφωνίας βοηθά προς αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε, η πρόσφατη κυκλοφορία των Nexus 7 και Nexus 10, και ειδικότερα η τιμή τους, δείχνει πως η Google ελπίζει σε κέρδη όχι τόσο από τις πωλήσεις των δύο tablet, όσο από το υλικό που οι κάτοχοί τους θα αγοράζουν από το online κατάστημά της.

Παράλληλα, η μουσική αποτελεί μία βασική παράμετρο ώστε η Google να δημιουργήσει γύρω από το Android ένα πλούσιο «οικοσύστημα» περιεχομένου, που θα μπορεί να ανταγωνισθεί το iTunes της Apple, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα των iPhone και iPad. Ένα παρόμοιο «οικοσύστημα» έχει δημιουργήσει και η Amazon για τις ταμπλέτες της Kindle, με την εταιρεία του Jeff Bezos να επιχειρεί αργά αλλά σταθερά τους τελευταίους μήνες να επεκταθεί κι αυτή στην Ευρώπη.

Καθημερινή

Συνάντηση Αλευρά με Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές

Σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα το θέμα χωροθέτησης των φυλακών, καθώς και θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας και αντάλλαξαν απόψεις.
Επίσης ο κ. Αλευράς τον ενημέρωσε για τις.............

αποφάσεις που πάρθηκαν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παράκαμψη του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα και την ανάγκη παράδοσης του δρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί η χρόνια ταλαιπωρία των Μεσσηνίων και των επισκεπτών του Νομού μας.
Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στην συμπληρωματική σύμβαση της παράκαμψης του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα θα είναι θετική.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε η αισιοδοξία του Γενικού Γραμματέα να πραγματοποιηθεί και τον κάλεσε τα Χριστούγεννα, μαζί με τους επισκέπτες και τους ετεροδημότες Μεσσήνιους, να τα περάσουν στη Μεσσηνία περνώντας από τον καινούριο δρόμο με ασφάλεια.

Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών για την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα επιστροφής στην πατρίδα τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση

Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το όποιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, σχεδίασε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους.

Το φυλλάδιο μεταφράστηκε σε (13) γλώσσες-διαλέκτους και ............

συγκεκριμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά, Μπενγκάλι, Κουρδικά, Φαρσί, Ουρντού, Παστού και Νταρί, ενώ αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα.

Το φυλλάδιο ενημερώνει τους αλλοδαπούς σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται για επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική τους επιβάρυνση.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για την υποστήριξη του προγράμματος επιστροφής των αλλοδαπών, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν :

εγκατάσταση «περίπτερου» στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24 – Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς, ενημερώνουν τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος,
ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στο νομό Αττικής και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν,
ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα,
επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές του Νομού Αττικής και διάθεση έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους προσερχόμενους στους Δήμους αλλοδαπούς,
ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας,
διανομή εντύπου υλικού σε καταστήματα, όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσης τους.

Το κόστος για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων φυλλαδίων χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.



Επιστρέφει το 184 του ΕΟΠΥΥ

Τον τριψήφιο αριθμό 184 για τα τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να επαναφέρουν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μπορούν καλούν δωρεάν.

Η σκέψη αυτή φαίνεται πως θα γίνει πράξη μετά και τα εξώδεικα που εστάλησαν στις εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών, για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του. Ετσι υπάρχει η σκέψη να σταματήσει η λειτπυργία των πενταψήφιων αριθμών κλήσης.

Πως τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός ..............

Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, έχει ζητηθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη να μεταταγεί πλεονάζον προσωπικό δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να δημιουργηθεί τηλεφωνικό κέντρο για τον ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τόνισε πως έχουν ήδη αποσυρθεί οι διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών μηνυμάτων, μετά και την εξώδικη διαμαρτυρία που κατέθεσε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


iefimerida.gr

Η Πελοπόννησος στην τρίτη θέση σε παραγωγή... χασίς!

Στην τρίτη θέση ανάμεσα στις περιοχές-παραγωγούς χασίς κατατάσσεται η Πελοπόννησος με 3.182 εκριζωμένα δενδρύλλια από την αστυνομία.

Νούμερο ένα παραγωγός περιοχή της Ελλάδας αναδεικνύεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, (όπως άλλωστε αναμενόταν) η Κρήτη όπου κατασχέθηκαν 10.407 δενδρύλλια χασίς. Ακολουθεί η Θεσσαλία, που μέχρι πρότινος απουσίαζε από τον σχετικό «χάρτη».

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις από την αρχή του............

χρόνου εκριζώθηκαν 8.711 δενδρύλλια. Μετά την Πελοπόννησο (3.182) έπονται η Αττική (1.948) και η Θεσσαλονίκη (1.606).

Στα 60 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται στη χονδρική η αξία των δενδρυλλίων κάνναβης τα οποία κατέσχεσε η Ελληνική Αστυνομία στο διάστημα από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου εκριζώθηκαν συνολικά 28.486 δενδρύλλια, όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι δεν ξεπέρασε τα 16.642. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 71% που αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη συνδρομή των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία το 2011 παρέμεναν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω έλλειψης τεχνικής συντήρησης.

Κάθε δενδρύλλιο «δίνει» κατά μέσο όρο ένα κιλό χασίς και η τιμή του αποτιμάται στις 2.000 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω, η ποσότητα χασίς που θα παρήγαγαν τα 28.486 δενδρύλλια κάνναβης θα ανερχόταν σε 28,4 τόνους και η τιμή τους στη χονδρική θα άγγιζε τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου, στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το 2012 συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αφορούν συνολικά 726 κατηγορουμένους, κυρίως για τα κακουργήματα της διακίνησης και της εμπορίας κάνναβης.

newsbomb

ΣΟΚ! Δεν αποκλείεται και νέα αύξηση στη ΔΕΗ...

«Είχαμε πει για το 2012 ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι το οποίο τηρήσαμε. Το 2013 είναι μια χρονιά, που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων…

Σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής…
Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να ............

υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε πως «θα υλοποιηθεί ο αγωγός προς την Πελοπόννησο, αυτό σημαίνει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και μια μεγάλη επένδυση εντός της χώρας. Τελειώνει ο διαγωνισμός, η τρίτη δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Τελειώνει ο διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο στη Βόρειο Ελλάδα. Προχωρούμε τη μελέτη για τη μονάδα της ΔΕΗ, την Πτολεμαΐδα 5, στη Βόρειο Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

NewsBomb

Δείτε που θα λειτουργήσουν τα 63 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Το δρόμο για τη δημιουργία 63 νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στις έδρες των Δήμων όπου λειτουργούσαν μέχρι πρότινος Εφορίες οι οποίες έκλεισαν στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των Δ.Ο.Υ , ανοίγει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί ο ..........

κατάλληλος χώρος στέγασης και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας του από τον Δήμο, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ που θα εργάζονται σε αυτό, Γραφεία Δ.Ο.Υ ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται, δημιουργούνται στους παρακάτω Δήμους:

Ξυλοκάστρου,
Αμφιλοχίας,
Ακτίου- Βόνιτσας,
Σπετσών ,
Γορτυνίας ( Δημητσάνα),
Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο),
Βόρειας Κυνουρίας (Παράλιο Άστρος) ,
Διονύσου (Άγιος Στέφανος), Άνδρου,
Λαυρεωτικής (Λαύριο),
Κέας, Μεγαρέων, Αίγινας,
Πόρου, Ύδρας, Σαλαμίνος,
Αιγιαλείας ( Αίγιο),
Καλαβρύτων ,
Δεσκάτης,
Καρπάθου,
Καλυμνίων,
Λέρου,
Διδυμοτείχου,
Ιστιαίας- Αιδηψού ( Ιστιαία),
Καρύστου, Κύμης –Αλιβερίου ( Κύμη),
Ήλιδας ( Αμαλιάδα),
Ζαχάρως ,
Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Λεχαινά),
Αλεξανδρείας, ,
Νάουσας, Φαιστού ( Μοίρες) ,
Χαλκηδόνος( Άγιος Αθανάσιος),
Θάσου, Παγγαίου ( Ελευθερούπολη),
Παξών (Γάιος), Ιθάκης ,
Μυκόνου,
Τήνου,
Θήρας,
Πάρου,
Ανατολικής Μάνης ( Γύθειο),
Μονεμβασιάς ( Μολάοι),
Κυθήρων, Ελασσόνας,
Φαρσάλων, Ιεράπετρας,
Σητείας, Λέσβου ( Καλλονή),
Λήμνου ( Μύρινα) ,
Αλμυρού,
Σκιάθου, Σκοπέλου,
Τριφυλίας ( Κυπαρισσία) ,
Πύλου- Νέστορος ( Πύλος)
,
Αλμωπίας ( Αριδαία) ,
Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος),
Σιντικής ( Σιδηρόκαστρο) ,
Ηράκλειας ,
Αμφίκλειας – Ελάτειας ( Αμφίκλεια),
Λοκρών ( Αταλάντη),
Αριστοτέλη (Αρναία).

Δείτε πατώντας εδώ τι υποθέσεις διεκπεραιώνουν τα ΚΕΦ

Ντροπή!!Γραφεία τελετών μπαίνουν χορηγοί σε Πανήγυρεις ιερών ναών με την ευλογία του μητροπολίτη!!!

Πολύ δουλειά τα γραφεία τελετών!!!
Και αν είσαι καλά δικτυωμένος έχεις και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μπαίνεις χορηγός στις αφίσες για τις Πανήγυρεις των Ιερών Ναών και έχεις προτεραιότητα στις κηδείες!!!
Θου κύριε....

Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος


«…Εάν η χρεία τες κουρταλεί!...»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κράτησε πολλές ώρες πλησιάζοντας μάλιστα και το όριο των δώδεκα ωρών το χτεσινό Eurogroup αλλά η συνεδρίαση διεκόπη σήμερα το πρωί ΧΩΡΙΣ τη λήψη απόφαση για την ημερομηνία καταβολής στην Ελλάδα είτε των 31,5 δις της επόμενης «δόσης» (είτε των συνολικά 44 δις ευρώ από τα υπόλοιπα προηγούμενων «δόσεων».
Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα συνεχισθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου…
Όπως όλοι θυμόμαστε η χτεσινό-βραδινή ΔΕΝ ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, και οι χτεσινές «κόντρες» μεταξύ των τριών συνεταίρων της τρόικα ΔΕΝ ήταν οι πρώτες…

Σκέφτηκα να βάλω για τίτλο «…κρατάει ............

χρόνια αυτή η…κολόνια» καθώς το δράμα της Πατρίδας μας και του ελληνικού Λαού ήδη μετράει 30 μήνες, δηλαδή βρίσκεται στον τρίτο του χρόνο…
Έκανα και σήμερα προσεκτικά την πρωινή μου ανάγνωση των άρθρων των Διεθνών Πρακτορείων Ειδήσεων για τα επίσημα και «ανεπίσημα» δρώμενα στο δωδεκάωρο της χτεσινό-βραδινής συνάντησης του Eurogroup.
Διάβασα και το «παράπονο» του Πρωθυπουργού μας κ Σαμαρά που συνοψίστηκε σε μια σύντομη παράγραφο που αποδίδω σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά χωρίς να αλλοιώνω το νόημά της:
«…Η Ελλάδα έκανε ότι είχε δεσμευθεί να κάνει. Τώρα οι συνεταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, ας κάνουν ότι αυτοί έχουν αναλάβει να κάνουν…»
Θυμήθηκα κάτι περισσότερο εύστοχο, και ποιητικά δραματικό, στην περιγραφή του δράματος που ζούμε και το παραθέτω εδώ στο blog με την ελπίδα ότι θα το διαβάσει και το Επιτελείο του κ Σαμαρά (ιδίως εκείνοι που του έγραφαν τους πύρινους λόγους για ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και για την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ και για την Εθνική μας περηφάνια:
«Μοναχή το δρόμο επήρες/εξανάλθες μοναχή/δεν είν' εύκολες οι θύρες/
εάν η χρεία τες κουρταλεί…»

Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους «καλοθελητές» για Αντί-Νέο-Δημοκρατικά συναισθήματα θα προσθέσω ότι ελπίζω να το διαβάσουν και οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης και τα δικά τους Επιτελεία αλλά και ο κ Τσίπρας και το δικό του Επιτελείο που ήδη θεωρεί δεδομένη την κατάκτηση της Εξουσίας και την διαδικασία της ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των Μνημονίων και των συμφωνηθέντων με 255 ΝΑΙ και τις προάλλες με 153 ΝΑΙ (από τον Μάίο του 2010 μέχρι και σήμερα όρων).
«Η Διχόνοια που βαστάει/ένα σκήπτρο η δολερή/καθενός χαμογελάει/ "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".»
«Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει/έχει αλήθεια ωραία θωριά/μην το πιάστε, γιατί ρίχνει/εισέ δάκρυα θλιβερά.»
Σίγουρα η «Συγκυβέρνηση» των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ευελπιστεί ότι τελικά την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία καταβολής της επόμενης «δόσης» μας.

Θα κλείσω δηλώνοντας ότι από τον Μάιο του 2010 έπρεπε να υπάρξει Κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης και, δυστυχώς, δυσεπίλυτης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ΕΘΝΙΚΗΣ μας κρίσης και όχι τα «παιχνίδια» εναλλαγής προσώπων και Κομμάτων στους θώκους εξουσίας που είδαμε και φοβάμαι ότι θα ξαναδούμε στις επόμενες Εθνικές Εκλογές…

Απάντηση Λυκλουρέντζου σε Σαμπαζιώτη για το Περιφερειακό Ιατρείο Πύργου Τριφυλίας

Την απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει από 28-09-12 προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης με θέμα «ενέργειες για τοποθέτηση ιατρού στο αγροτικό ιατρείο του Πύργου Τριφυλίας», έδωσε ο Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο Υπουργός αναφέρει πως το προαναφερόμενο ΠΙ είναι μονοθέσιο και είναι καλυμμένο από ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου.
Έγινε μετακίνηση της ιατρού που υπηρετεί στο εν λόγω ΠΙ έπειτα από εισήγηση του Συντονιστή Διευθυντή του ΚΥ Γαργαλιάνων, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται το ΠΙ Πύργου Τριφυλίας, λόγω έκτακτων και επειγουσών αναγκών του ΚΥ Γαργαλιάνων, δεδομένου ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν κενές οι δύο (2) θέσεις ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίες συμπεριλήφθησαν εκ νέου στην από 04/10/2012 προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.
Επιπλέον κατά την προηγούμενη καλοκαιρινή ...........

περίοδο το ΚΥ Γαργαλιάνων παρουσίασε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που χρειαζόταν να εξυπηρετήσει.

Το προαναφερόμενο ΠΙ Πύργου εξυπηρετείται από ιατρό μια (1) φορά την εβδομάδα αλλά με την πλήρωση των δύο (2) επαναπροκυρηγμένων θέσεων του ΚΥ Γαργαλιάνων το ΠΙ Πύργου θα είναι πλήρως καλυμμένο.
Μετά την παραπάνω απάντηση ο κ. Σαμπαζιώτης πιστεύει πως σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και θα τεθεί τέλος στην ανασφάλεια αλλά και στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι εκατοντάδες κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πύργου του Δήμου Τριφυλίας, λόγω της έλλειψης Αγροτικού Ιατρού.

Ολόκληρη η απάντηση στο έγγραφο που ακολουθεί:



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21 Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

20 χρόνια για απάτη στη ΔΟΥ Πύλου σε εφοριακό και ιδιώτη

Το δρόμο για τις φυλακές, πήραν από χθες το μεσημέρι ένας ..............

61χρονος εφοριακός και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή της Πυλίας, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της ΔΟΥ Πύλου το 2006.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έριξε 20 χρόνια στον καθένα, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικά την καλή συμπεριφορά του πρώτου μετά την πράξη του και την ειλικρινή μεταμέλεια του δεύτερου..

Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε μόνο ο εφοριακός, ενώ για τον επιχειρηματία παραστάθηκε δικηγόρος.

Πρώτη κατέθεσε επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε έλεγχο στη ΔΟΥ Πύλου, όταν ο κατηγορούμενος εφοριακός και τότε ταμίας στην Εφορία αρνιόταν να αλλάξει πόστο και να παραδώσει...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ την Ολυμπία οδό ελλείψει χρημάτων!
- Με τη σύμβαση παραχώρησης μόνο το τμήμα μέχρι την Πάτρα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
- Κομματιαστά το Πάτρα-Πύργος και το Καλό Νερό-Τσακώνα με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ και του… εθνικού προϋπολογισμού! Πολύ κοντά στην κατ’ αρχήν συμφωνία η διαπραγμάτευση για την τελική «συνταγή».
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΥΠΕΡΟΧΗ Σαμαρά ως καταλληλότερου για πρωθυπουργό και συντριπτική απόρριψη του αιτήματος για εκλογές δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
• ΜΕΤΑ τον κάβο της δόσης δέσμευση Σαμαρά για ανάκαμψη-ανάπτυξη με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
• ΕΝΝΕΑ πολιτικές προτάσεις-παρεμβάσεις από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το κράτος και την οικονομία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
• «ΦΡΕΝΟ» στην ποιοτική κατηφόρα του ελαιολάδου έβαλε η βροχή, ενώ ο δάκος είναι λίαν απειλητικός. Μέγιστο τιμής 2,30 ευρώ το κιλό στους Γαργαλιάνους με τις περισσότερες πράξεις όμως στα 2,20 ευρώ για το Κορωνέικο ελαιόλαδο.
• ΑΛΛΑΓΗ σκυτάλης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας με τον Κώστα Ανδρεάκο να παραδίδει τη Διεύθυνση στον Γιάννη Πλατάρο, παρουσία του περιφερειακού διευθυντή Πέτρου Μισθού.
• ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ των Α-ΤΕΙ διαφωνούν με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!