Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερο "σερφάρισμα" στο νοσοκομείο Καβάλας

Οι ασθενείς, οι συνοδοί τους αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (Γ.Ν.Κ.) έχουν πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χάρη στο ασύρματο δίκτυο που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης όχι μόνο εισήγαγε το νοσοκομείο στην ψηφιακή εποχή αλλά ταυτόχρονα ικανοποίησε και μια μεγάλη επιθυμία, νέων κυρίως ανθρώπων, που ζητούσαν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Έτσι, ο χρόνος της παραμονής στους ..............

χώρους του νοσοκομείου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επισκέπτες θα είναι περισσότερο ευχάριστος και δημιουργικός.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε ότι η πρωτοποριακή αυτή κίνηση επιτεύχθηκε χάρη στη συνδρομή και τη χορηγία της τράπεζας Αττικής. Επισημαίνει επίσης ότι για την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου χρησιμοποιήθηκαν υλικά τελευταίας τεχνολογίας που δεν επιβαρύνουν ούτε κατ’ ελάχιστον την υγεία των ασθενών.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι η εγκατάσταση του ασύρματου ίντερνετ σε όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν μια ενέργεια που θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία όσων χρειάζεται να βρίσκονται στο νοσοκομείο. «Αντιλαμβάνεστε», σημειώνει ο διοικητής, «ότι είναι σημαντικό για ένα νέο άνθρωπο που χειρίζεται με άνεση κάθε μορφή της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και για μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς ή επισκέπτες που έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις να μπορούν να επικοινωνούν με φίλους και συνεργάτες έχοντας ωφέλιμο και εποικοδομητικό χρόνο σ’ ένα χώρο που όπως και να το κάνουμε επιβαρύνει την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου».

Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε από τη νέα χρονιά η επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και η εσωτερική αλληλογραφία να γίνεται μόνο με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση στο χαρτί, το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα σε φαξ και εκτυπώσεις φωτοαντιγράφων.

Nooz.gr

Εισαγγελέας προς Βουλή: Εξετάστε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών για το μνημόνιο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες η δικογραφία που σχημάτισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι εκείνος είχε προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση πως το συγκεκριμένο μνημονιακό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία και γι' αυτό δεν έπρεπε να προσχωρήσει με αυτούς τους όρους στον μηχανισμό στήριξης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, χωρίς .............

να διατυπώσει καμία αξιολόγηση για το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης (όπως ορίζει το Σύνταγμα), ζητά από τη Βουλή να εξετάσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στο 1ο Μνημόνιο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης παρήγγειλε αυτεπαγγέλτως τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Π. Ρουμελιώτης δήλωσε (αλλά και ανέλυσε εκτενώς σε βιβλίο του) ότι είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τους προβληματισμούς που διατυπώνονταν στο ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα του οικονομικού προγράμματος, υποστηρίζοντας πως «ξέραμε από την αρχή ότι ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα επιτυχημένο παράδειγμα».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής κατέθεσαν στους Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη οι πρώην υπουργοί Γ. Αρσένης και Λ. Κατσέλη και δύο φορές ο Π. Ρουμελιώτης που επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν ήθελε να συζητείται το όλο θέμα από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ημερησία

Περικλής Μαντάς: Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στις διεκδικήσεις για τη Μεσσηνία

Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σε όλο το νομό, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες, διεκδικώντας τα μέγιστα για τους πολίτες και τον Τόπο μας γενικότερα.
Ο μεσσήνιος Πρωθυπουργός της Χώρας μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει την ανάγκη εκπροσώπησης από κανέναν, τους τελευταίους πέντε μήνες έχει αποδείξει με τις προσωπικές του παρεμβάσεις, ότι τα ζητήματα της Μεσσηνίας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Με υπαρκτό τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για μεροληψία την δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας. Κι απορούμε πραγματικά, πώς κάποιοι που μας κατηγορούν ως κοντόφθαλμους, δεν μπορούν να δουν το αυτονόητο. Ή μάλλον, δεν θέλουν καλύτερα να το δουν.

Όσον αφορά το «ψητό» της εξουσίας, μάλλον το έχουν .........

μυριστεί όψιμα αυτοί, που λαϊκίστικα κι επενδύοντας στον πόνο και στην απόγνωση του έλληνα πολίτη, υποσχέθηκαν τα πάντα στις πρόσφατες εκλογές και νομίζουν ακόμα και σήμερα ότι μπορούν να καπηλεύονται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις όλων των φορέων του νομού μας.
Ας τους θυμήσουμε λοιπόν, πως τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα και διεκδικήσεις ετών, σχεδιάστηκαν και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο δρόμος Τρίπολη – Καλαμάτα, η ενσωμάτωση της Μεσσηνίας στην Ολυμπία Οδό, το στρατόπεδο, το εφετείο, το φιλιατρινό φράγμα, είναι ένα μικρό δείγμα όσων πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Άραγε με ποιανού διεκδίκηση υλοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω;
Σήμερα όμως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Και παρόλη τη ρευστότητα που επικρατεί σε ολόκληρη την επικράτεια, εμείς στη Μεσσηνία, έχουμε την πολυτέλεια όχι μόνο να διατηρούμε τα κεκτημένα αλλά και να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα. Και αυτό το οφείλουμε στον μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην Κυβέρνηση της χώρας, όσο κι αν η αντιπολίτευση και οι εκφραστές της στη Μεσσηνία προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα.
Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του νομού αλλά και για τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Έχουμε τιμήσει την ψήφο τους γι αυτό και οι μεσσηνίοι μας έχουν εμπιστοσύνη.

Κλείνοντας κι έπειτα από όλα τα παραπάνω, εκτιμούμε πως το σημερινό δημοσίευμα περί αποχής της ΝΔ από τις διεκδικήσεις του νομού μας, είναι τουλάχιστον άστοχο.

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

7-ετής Προϋπολογισμός της Ε.Έ.; Προσεχώς!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σαφώς και είναι πρώτο θέμα σε όλα τα Ευρωπαϊκά αλλά και τα υπόλοιπα Διεθνή ΜΜΕ από χτες το βράδυ η «αδυναμία» έγκρισης του 7ετούς διάρκειας προϋπολογισμού ύψους 1,25 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών μελών και η αναβολή της περαιτέρω συζήτησης για τις αρχές του 2013!…
Προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες για τον ................

συγκεκριμένο προϋπολογισμό αλλά και νέοι «άξονες» συνεργασίας που εγείρουν θέματα προβληματισμού για οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς αναλυτές.

Ο κλασικός άξονας «Γερμανίας - Γαλλίας» και οι θερμοί εναγκαλισμοί της κ Μέρκελ με τον κ Ολλάντ «ακυρώθηκαν» ενώ υπήρξε ξαφνικά ένας κοινός «άξονας», χωρίς, όμως, θερμούς εναγκαλισμούς, μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ και του Βρετανού Πρωθυπουργού κ Κάμερον…
Ο Γάλλος πρόεδρος κ Ολλάντ συμπαρατάχθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του για τον απλούστατο λόγο ότι οι δύο χώρες έχουν «θετική» συνεισφορά στον κορβανά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουν και λεόντειες μερίδες από τις παροχές της ΕΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις που αναλογούν στο 40% περίπου του Κοινοτικού προϋπολογισμού.

Η κ Μέρκελ και ο κ Κάμερον υποστηρίχθηκαν και από Σκανδιναβικές και χώρες γεγονός που επανέφερε στον προσκήνιο του προβληματισμού δύο διαιωνιζόμενα και καυτά θέματα, δηλαδή, την πιθανότητα μιας «Brexit» δηλαδή «Εξόδου της Βρετανίας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών και τη δημιουργία μιας Ε.Ε. «δύο ταχυτήτων».
Ο κ Κάμερον έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του «Ευρωσκεπτικιστές» (με αυτούς συμπαρατάσσεται απόλυτα ο γνωστός βρετανός Ευρω-Βουλευτής του Κόμματος UKIP κ Nigel Farage) που εμμένουν στην άποψή τους για αποχώρηση της Βρετανίας, η οποία δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τέτοια πράξη βέβαια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση απομόνωσης της Βρετανίας η οποία έχει σημαντικές δοσοληψίες με χώρες της Ε.Ε.

Η αναβολή λήψης απόφασης στη 48ωρη συνάντηση κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών θεωρήθηκε από έγκυρους αναλυτές ως η «καλύτερη λύση» για την αποφυγή συγκρούσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις και ίσως και δραματικές συνέπειες.
Παραμένει «ανοιχτή πληγή» η αναζήτηση λύσης για το ελληνικό χρέος, ενώ συνεχίζεται η κρίση στις Οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, διογκώνεται η Ισπανική πολιτική και κοινωνική κρίση με υπόβαθρο την κλυδωνιζόμενη Οικονομία και τις τάσεις απόσχισης της Καταλονίας (και όχι μόνο) και διατηρείται η αστάθεια της Ιταλικής Οικονομίας.

Τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Νότου σε συνδυασμό με προβλήματα μιας διαφαινόμενης ύφεσης στις χώρες της Κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μέσα στο προβληματικό Διεθνές Οικονομικό στερέωμα και τις «ανοιχτές πληγές» της Μέσης Ανατολής εγκυμονούν κινδύνους που απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία και ηγετικές ικανότητες από τους Αρχηγούς των μεγάλων εταίρων-Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει και πάλι η συζήτηση στην ανάγκη της πραγματικής οικονομικής πολιτικής και πολιτισμικής ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και όχι στην επιδερμική αλλαγή του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας» σε «Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σαφώς και δεν συζητώ «κατάλυση» της Εθνικής ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμού των χωρών-μελών της Ε.Ε. αλλά σίγουρα μια «ολοκλήρωση» σε στυλ «μωσαϊκού» όπου η εικόνα της Ε.Ε. είναι ολοκληρωμένη αλλά κάθε χώρα μέλος σαν κάθε κουκίδα του μωσαϊκού διατηρεί την ιστορική της αυτοτέλεια δομολειτουργικά στην καθημερινότητά της.

Μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε (και οι ηγέτες μας δεν επεδίωξαν) να γίνουμε πραγματικά Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και το κρίσιμο πλέον ερώτημα είναι εάν υπάρχουν οι ΗΓΕΤΕΣ, εάν συνυπάρχουν οι σημαντικές και απαιτούμενες προϋποθέσεις και εάν τελικά επιτρέψουν οι απίστευτα ραγδαία εξελισσόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις να γίνει κάτι τέτοιο.
Τα πράγματα στην Ευρώπη των 27 και την Ευρωζώνη των 17 είναι πολύ δύσκολα και κάποιοι δεν αποφεύγουν να τα χαρακτηρίσουν και δραματικά!…
Μέσα στις δυσκολίες σύγκλισης και σύμπτωσης απόψεων, τις ποικίλλες αντιπαλότητες, τα παιχνίδια των πρωταγωνιστών - ηγετών, τις μουσικές καρέκλες και τους εναλλασσόμενους εναγκαλισμούς και «άξονες» συμμαχιών εδραιωμένων, όπως πάντα, σε σκοπιμότητες υπήρξε και μία «κωμική νότα».

Αναφέρομαι, εάν το πληροφορηθήκατε από τα ελληνικά ΜΜΕ ή το είδατε στα blogs στη διαδήλωση των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων οι οποίοι ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ (παρά τις δραματικές οικονομικές συνθήκες για εκατομμύρια άλλων εργαζομένων και ανέργων) στη μείωση των μισθών και των επιδομάτων τους…
Όσοι έχουμε επισκεφθεί τα Γραφεία της Ε.Ε στις Βρυξέλλες θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ θα με παρεξηγήσουν εάν μιλήσω για «χλιδή και χλιδάτους μανδαρίνους»…
Τους είδα στους δρόμους των Βρυξελλών και θυμήθηκα τον φίλο και συμπατριώτη μου Χάρρυ Κλυνν…
«Ελάτε αδέλφια να βγούμε στους δρόμους/
Με ρόλεξ στα χέρια/ με γούνες στους ώμους…»

Άγριος καβγάς στη Λαική Κυπαρισσίας με αθίγγανους και έμπορο

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κρούσματα επιθέσεων και μικροεγκληματικότητας όσο περνά ο καιρός σε χωριά, πόλεις ακόμα και στις λαικές αγορές όπως διαπίστωσαν πολίτες που πολλές φορές καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Αυτή την φορά το θράσος δεν έχει όρια όταν ..........

το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε χώρους όπου ψωνίζουν οι πολίτες όπως είναι η Λαική αγορά της Κυπαρισσίας η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομιών τόσο σε όσους δεν έχουν άδεια πώλησης, καταλήψεις χώρων ακόμα και επιθέσεων σε επαγγελματίες.

Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα κοντά στην συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Δημαρχείου κοντά στο Κ.Ε.Π. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο www.kyparissianews.com τόνισαν ότι πολίτης από κοινοτικό διαμέρισμα με το όχημά του πάτησε 3 λεμόνια όταν διερχόταν από το δρόμο. Κοντά στη διασταύρωση όμως αθίγγανοι έχουν αφήσει σακούλες με προιόντα θεώρησαν ότι ευθυνόταν όχημα εμπόρου που βρίσκεται στη περιοχή λόγω του συνωστισμού στην αγορά και των μέτρων κυκλοφορίας.

Οι νεαροί αθίγγανοι ζήτησαν το λόγο από τον επαγγελματία-που δεν ευθυνόταν- και διαπληκτίστηκαν μαζί του με αποτέλεσμα η ένταση να κορυφωθεί και 4 περίπου αθίγγανοι να την...πέσουν στον έμπορο με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν προκαλώντας του τραύματα. Εκείνη την ώρα καταστηματάρχες που είδαν την ένταση προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα χωρίζοντας τους εμπλεκόμενους καθώς κινδύνεψε να γίνει σύρραξη με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, ενώ οι δράστες έγιναν άφαντοι με την άφιξη της αστυνομίας.

Το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό καθώς η προκλητικότητα των αθίγγανων πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου , ενώ έχουν σημειωθεί κλοπές κοντά σε σημεία παράνομης πώλησης αγαθών στην πλευρά του Κ.Ε.Π. όπως έχουν αναφέρει πολίτες καθώς στερούνται άδειας.
Σίγουρα όμως σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία είναι αναγκαία επιτέλους να συσταθεί στην Τριφυλία σύντομα.

Radio 936

Πάνω από 33.000 οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηματων, η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθει.

«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής .............

έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης«Ενα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας "προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr.

Sοfokleous in

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ................

Την παρακάτω αφίσα μας έστειλαν παράγοντες του προσκοπισμού της πόλης μας και μας ζήτησαν την δημοσίευση της.
Στην σύντομη επικοινωνία μας μαζί τους μας είπαν ότι πρόκειται για ενα παιχνίδι δράσης μέσα στην πόλη που έχει σαν σκοπό αφενός μεν την διασκέδαση των παιδιών αλλα..........


και την διάδοση της ιδέας του προσκοπισμού. Το σύστημα των προσκόπων της πόλης μας σε συνεργασία με τους προσκόπους της γειτονικής μας πόλης Της Κυπαρισσίας, αλλά και με την συμπαράσταση και την εμπειρία των προσκόπων από συστήματα της πόλης της Πάτρας έχουν ξεκινήσει μια σειρά από προγραμματισμένες δράσεις ( όπως την προηγούμενη Κυριακή -ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ - )και σας σας καλούν αν θέλετε να το παρακολουθήσετε από κοντά.

O Αντώνης Σαμαράς χρηματοδότησε με 11,5 εκατ. ευρώ τον… αδελφό του!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWS BOMB

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του οδηγεί καθημερινά τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση, μόλις 22 ημέρες αφού ορκίστηκε, έδωσε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στον… αδερφό του, Αλέξανδρο.

Η πείνα, η εξαθλίωση, η αδικία, οι περικοπές και η απόγνωση είναι τα σημερινά «προνόμια» των Ελλήνων, αυτά που τους κληροδότησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Μόνος τρόπος να ξεφύγεις από τη γενίκευση και.............

να αποτελέσεις εξαίρεση, κατά πως φαίνεται, είναι να σε λένε «Σαμαρά»!

Αυτό αποδεικνύει η αποκάλυψη – βόμβα που κάνει σήμερα το newsbomb.gr, η οποία κλονίζει τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.

Η χρονική… σύμπτωση μιας επιχορήγησης!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ)».

Το συγκεκριμένο ινστιτούτο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1931 με σκοπό να ερευνά φυτοπαθολογικά θέματα (ασθένειες των φυτών) και να προτείνει μέτρα προστασίας της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής. Να είναι δηλαδή ένας πολύτιμος συνεργάτης του Έλληνα αγρότη. Βέβαια ελάχιστοι αγρότες γνωρίζουν την ύπαρξη του, άρα είναι ένα ζητούμενο πώς ακριβώς βοηθά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες.

«Και τι έγινε;,» θα πει κάποιος; Σύμπτωση!

Θα αλλάξετε γνώμη ίσως αν διαβάσετε πώς ονομάζεται ο πρόεδρος του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου».

«Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας». (Μάλιστα, εκ του νόμου το ΜΦΙ διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη: την οικογένεια Σαμαρά, δηλαδή!).

Το εντυπωσιακό μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε μόλις ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.

Και οι… συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ!

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε επιχορήγηση άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ, από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Ινστιτούτο ενός Σαμαρά δεν ξέρει τη λέξη «Μνημόνιο»

Το 2011 ήταν η χρονιά – κατάρα για τα εθνικά ερευνητικά κέντρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών τα απειλούσε με συγχωνεύσεις και κλείσιμο, διότι αυτό επέβαλλαν τα Μνημόνια.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε –δεν έχουν τέλος οι συμπτώσεις- το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»!

Διότι κατάφερε όχι μόνο να μην υποστεί μείωση εσόδων, αλλά να πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το 2010 και τελικά να αυξήσει τα έσοδά του κατά 87%!

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» αναπτύσσει τέτοια δραστηριότητα που καταφέρνει να φτάσει τα έσοδά του στα 7.300.671 ευρώ.

Της επιχορήγησης το ανάγνωσμα

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» για το 2012 θα λάβει επιχορήγηση:

- Από τον κρατικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

- Από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ.

- Από τον τακτικό προϋπολογισμό για επενδύσεις, μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες 150.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται να λάβει 250.000 ευρώ από χορηγίες ενώ υπάρχουν και άλλα προβλεπόμενα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΝΠΔΔ που συνολικά φτάνουν το ποσό των 4.106.250 ευρώ.

Από την άλλη τα έξοδα του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου» αναμένεται να φτάσουν τα 5.808.000 ευρώ.

Άρα… Και ερευνητικά προγράμματα… Και έργα από το Υπουργείο… Και έργα από τους Δήμους… Και έργα από άλλους φορείς… Και χορηγίες Και φυσικά κρατική επιχορήγησης.

Και έλλειμμα 1,7 εκατ. ευρώ φέτος!

Όπως άλλωστε και πέρυσι!

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής της Ιστορίας. Υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, σκληρή αντιπαράθεση με τους δανειστές μας, βελτίωση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού λαού.

Δεν έκανε τίποτε αυτό αυτά.

Ψήφισε το μνημόνιο, καταδίκασε την ελληνική οικονομία, καταδίκασε κυριολεκτικά σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού και έβαλε την υπογραφή του στην περικοπή των ίδιων των ζωών μας, χαρίζοντας την Υγεία μας στις γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές. Και, μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό «λεφτά υπάρχουν» μόνο για το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού!

Υ.Γ. Το θέμα έχει πολύ παρασκήνιο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα «αντίδωρα» της Περιφέρειας Αττικής για την απόφαση επιχορήγησης του πρωθυπουργικού αδελφού…

Το newsbomb.gr θα επανέλθει.

newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ
ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ... και τα μυαλά στα κάγκελα....

Η εικόνα της Εβδομάδας. Με χιλιάδες Like, κοινοποιήσεις μέσα σε 48 ώρες.

Είναι η εικόνα που σαρώνει τα πάντα όπου εμφανίζεται. Εχει δεχτεί χιλιάδες like και κοινοποιήσεις στο Facebook και εκατοντάδες re tweet στο Twitter μέσα σε διάστημα περίπου 48 ωρών.
Ο λόγος; Η απίστευτη δήλωση του βαρβατάντρα Βουλευτή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα!!!
Μιλάμε για το απόλυτο Αρσενικό!!! Για χάρη του μέχρι και το "Κορίτσια ο Μπάρκουλης" άλλαξαν σε "Κορίτσια ο Τατσόπουλος" Για τέτοιο αρσενικό μιλάμε...
Και να σκεφτεί κανείς ότι με τα ..............

στελέχη που έχει ο Τσίπρας, θέλει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

«Αφρούς» βγάζουν στην Κουμουνδούρου με τον Πέτρο Τατσόπουλο

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου με τις τελευταίες δηλώσεις του Τατσόπουλου που όχι μόνον δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος, αλλά έκαναν και τον ΣΥΡΙΖΑ ρεζίλι:

Γιατί τα αστεία που ανέβηκαν σε .............

εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούσαν μόνο τον Τατσόπουλο αλλά συμπεριέλαβαν και το κόμμα όπως το «στον σφύριζα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος της νέας ταινίας του Σειρινάκη» ή το «στο Συριζα η αλαζονεία της εξουσίας εχει χρώμα αρσενικό» ενόχλησαν πολλούς.

Η επίσημη Κουμουνδούρου δεν διανοήθηκε να αποδοκιμάσει το βουλευτή, ούτε καν με διαρροή, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγει την καζούρα. Ωστόσο γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησαν ένα σχόλιο που διακινήθηκε από ιστοσελίδες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στην ηγετική ομάδα και εξέφραζε με καταλυτικό τρόπο την αντίθεση στα λεγόμενα του συγγραφέα και βουλευτή: «σεξιστική δήλωση με ομοφοβική αφετηρία ίσον γροθιά στο φασισμό».

Αυτό που υπονοούσε η φράση ήταν ότι ο Τστσόπουλος, που δεν διακρίνεται άλλωστε για την καθαρότητα του ιδεολογικού του στίγματος, άνοιξε διάλογο με τους ναζί στο ομοφοβικό γήπεδο τους. Ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε στη συνέχεια ο Τατσόπουλος έπεισαν, όπως προκύπτει από τη ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη: «η δήλωση του Τατσόπουλου ήταν πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες είναι προτιμότερο να το προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη».

Ο εκνευρισμός της Κουμουνδούρου είχε και άλλη μια αιτία.. Οι δηλώσεις του βουλευτή επισκίασαν όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Τσίπρας το τελευταίο διήμερο – ακόμα και το πολύ επιτυχημένο ταξίδι στη Βαρκελώνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από συνεργάτες του και λέγεται ότι έγινε …τούρμπο.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και ακόμα και αν αυτή τη φορά δεν συμβαίνει για πολιτικούς λόγους, στην Κουμουνδούρου έχουν απηυδήσει με τέτοιου είδους «γκάφες». Αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται αφενός μεν για ολοκλήρωση των εγγραφών νέων μελών και τη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων, αφ’ ετέρου δε για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το ενιαίο κόμμα και στην ηγεσία αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να τους προκύψει ανεπάντεχα, με δεδομένο ότι μια σειρά στελεχών συνηθίζουν να σκέφτονται αφού μιλήσουν.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μια σειρά από σκληρές αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθεί να δώσει τη μεγάλη μάχη για την εξουσία και το ιστορικό των γλωσσικών παραστρατημάτων έχει διογκωθεί σημαντικά, κάθονται πια σε αναμμένα κάρβουνα…

new post

Σήμερα στην Καλαμάτα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Σήμερα στις 19:00 παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο του Φιλιατρινού Συγγραφέα και Δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Να φοβάσαι τον Άνδρα" από τα βιβλιοπωλεία “Παπασωτηρίου” και την εφημερίδα “Ελευθερία”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άγκυρα” και γι αυτό θα μιλήσουν ο τέως δήμαρχος Αετού και εκπαιδευτικός Δημήτρης Δριμής και η ηθοποιός Νταίζυ Σεμπεκοπούλου, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ............

“Ε” (Γεωργούλη 26, β' όροφος).

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-11-2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στη "στενή" ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών

Προφυλακιστέος κρίθηκε, χθες, αργά το μεσημέρι, ο ..............

45χρονος συνταξιούχοςαστυνομικός, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Για τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, πριν από μερικές ημέρες, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος. Από την Εισαγγελία, μετά και από επιπλέον στοιχεία, ασκήθηκε νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, όπου και πάλι υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.

Για τη διαφωνία αυτή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ η πρωτοβουλία Πετράκου για τη συγκρότηση μετώπου με αφορμή την εμπλοκή της Τσακώνας. Βουλευτές, Περιφέρεια και δήμαρχοι δεν προσήλθαν στο Δημαρχείο, όπου παρέστησαν ορισμένοι τοπικοί φορείς κατόπιν παρακλητικών πιέσεων.
Τελικά αποφάσισαν να… στείλουν γράμμα στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού, ενώ ο Πετράκος πρότεινε και τη δημιουργία μόνιμου Forum! (Κάτι σαν 3μελή Επιτροπή με πέντε-έξι άτομα που θα ’λεγε και ο τεράστιος Βαμβακούλας).
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΝΑΥΑΓΙΟ Κορυφής» στις Βρυξέλλες για τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς και τα κονδύλια συνοχής 2014-2020. Θα τα ξαναπούν το Γενάρη σε έκτακτη Σύνοδο. Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Σαμαράς για τη δόση-μαμούθ, αλλά και για τα κονδύλια στην Ελλάδα 2014-2020.
• ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Στρατόπεδο ως ΚΕΝ από το Γενάρη. Ανάγκη για απόσπαση στελεχών. Αξιωματικοί χθες στο Νίκα.
• Με 86% η εκλογή πρύτανη στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Η ακαδημαϊκή κοινότητα συγχαίρει τον καθηγητή Δημ. Βελισσαρίου.
• ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα δημόσιας υγείας στο ΕΣΠΑ. Ικανοποίηση Μπέζου.
• ΛΟΥΚΕΤΟ στα φαρμακεία της χώρας Δευτέρα και Τρίτη.
• ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ σήμερα στα Φιλιατρά του προγράμματος κατάρτισης νέων αγροτών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!