Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος: Αποτελέσματα 5ης Αγωνιστικής

Την τέταρτη ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Εράνη όπου έχασε στον εκτός έδρας αγώνα της με το Πανόπουλο με σκόρ 3-0.
Το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Εράνη ήταν στο 16 περίπου με πέναλτι. Σκορ που έμεινε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τα δυο γκολ που δέχτηκε η Εράνη μέσα σε δυο λεπτά (61 και 63) ήταν αρκετά για να της κόψει κάθε ελπίδα στην Εράνη να προσπαθήσει να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Εράνη βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 1 βαθμό σε 5 αγώνες.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Σπυρόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Ανδρώνης, Ζώης, Κώτσος, Παναγόπουλος, Σταθόπουλος, Καραπετιάν, Κόλλιας, Αντωνόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και ο ............

βαθμολογικός πίνακας.




Αποτελέσματα
Παναρκαδικός - Αχαϊκή
1-1
ΠΦΟ Πανόπουλου - Εράνη Φιλιατρών
3-0
Εθνικός Μελιγαλά - Δόξα Νέας Μανολάδας
2-1
Διαγόρας Βραχνέικων - Πάμισος
3-0
Εθνικός Σαγέικων - Ατρόμητος Λάππα
1-1

Βαθμολογία
Θέση
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Σύνολο
Εντός
Εκτός
N-I-H
Γκολ
N-I-H
Γκολ
N-I-H
Γκολ
1
ΠΦΟ Πανόπουλου
5
13
4-1-0
9-0
3-0-0
8-0
1-1-0
1-0
2
Ατρόμητος Λάππα
5
9
2-3-0
6-3
1-2-0
3-2
1-1-0
3-1
3
Παναρκαδικός
5
9
2-3-0
6-4
1-1-0
4-3
1-2-0
2-1
4
Εθνικός Μελιγαλά
5
8
2-2-1
7-6
2-1-0
7-3
0-1-1
0-3
5
Εθνικός Σαγέικων
5
8
2-2-1
5-4
1-1-0
3-2
1-1-1
2-2
6
Διαγόρας Βραχνέικων
5
7
1-4-0
5-2
1-2-0
3-0
0-2-0
2-2
7
Πάμισος
5
6
2-0-3
3-8
2-0-0
3-0
0-0-3
0-8
8
Δόξα Νέας Μανολάδας
5
3
1-0-4
7-9
1-0-1
3-2
0-0-3
4-7
9
Αχαϊκή
5
2
0-2-3
1-6
0-1-2
0-3
0-1-1
1-3
10
Εράνη Φιλιατρών
5
1
0-1-4
1-8
0-1-1
0-1
0-0-3
1-7


Πήρατε απουσία François-Marie*! Η πρόκληση της ανεκτικότητας

Άρθρο του Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Πριν μερικά χρόνια στην εκπομπή ενός ιδιόρρυθμου τηλε-ευαγγελιστή ένας ακροατής ζήτησε να παρέμβει on air. Ο τηλεθεατής προσπάθησε με κάποια επιχειρήματα (ορθά ή όχι, δεν μας ενδιαφέρει εδώ) να αντικρούσει τις θέσεις του παρουσιαστή. Ο τελευταίος -αφού φάνηκε ότι δεν είχε επαρκές οπλοστάσιο επιχειρημάτων- άρχισε να φυσάει και να ξεφυσάει, και τελικά βρήκε τη λύση: απευθυνόμενος στον τηλεθεατή και κοιτώντας την κάμερα είπε «είσαι Ιεχωβάς, έτσι δεν είναι; σας καταλαβαίνω από μακριά εγώ, μην ξαναπάρετε τηλέφωνο στην εκπομπή μου».

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η χροιά της φωνής αποκαλύπτει τη...........

θρησκευτική προτίμηση ενός πολίτη, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η αντιπαράθεση δεν έγινε επί των επιχειρημάτων αλλά μετατοπίστηκε στις μύχιες σκοπιμότητες του συνομιλητή.
Το ίδιο έργο το βλέπουμε να έχει πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας στο Διαδικτυο και στα ποικιλώνυμα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την ενοχοποίηση της άλλης άποψης.
Η βαθιά οικονομική ύφεση και τα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα έχουν διογκώσει σε υπερθετικό βαθμό τον αριθμό εκείνων των σχολιαστών (insiders των ΜΜΕ και social media ή και απλοί πολίτες) που υιοθετούν άκριτα την αλήστου μνήμης κουτσογεώργεια ρητορική: «δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς (sic)».

Η ενίσχυση αυτού του φαινομένου υποδαυλίστηκε και από προσφιλείς θεωρίες συνωμοσίας: οι εξωγήινοι, οι ψεκαστές, οι δωδεκαθειστές, οι μασόνοι, το Ισλάμ, ο Ποντίφικας, οι Νεφελίμ, οι Illuminati, συνεδριάζουν ως απόκοσμες ζοφερές καμαρίλες και απεργάζονται τον θάνατο της Ελλάδας (η οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν πεθαίνει), αλλά δε φτάνουν μόνο μέχρι εκεί. Οι αυτόκλητοι εχθροί φέρονται να χρηματοδοτούν συστηματικά ακόμη και επίδοξους δημοτικούς συμβούλους της Κάτω Μυγδαλιάς για να υποστηρίζουν τις αντεθνικές θέσεις όλων των διαβολικών κέντρων λήψης αποφάσεων στο τοπικό ραδιόφωνο Κτηνοτροφικός FM stereo. Φαντάζομαι δεν είμαστε μακριά από το να υποστηριχθεί ότι αν ακουστεί αντίστροφα η μαγνητοταινία μιας ανάλογης εκπομπής ενδέχεται να ακούγεται μια απόκοσμη φωνή που θα επαναλαμβάνει τη φράση «Ο Σατανάς θα καταστρέψει την Ελλάδα» κ.λπ.

Επομένως, φαίνεται ως αυτονόητο πως κάθε πατριώτης που ανακαλύπτει τη σκευωρία θα πρέπει να θέσει ένα τέλος στην εκφορά των απαράδεκτων αυτών απόψεων εμποδίζοντας τον συνομιλητή του να τις υποστηρίξει ή αποκαλύπτοντας δημόσια τον βρώμικο ρόλο του.
Είναι πρόδηλο ότι οι ρητορικές του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της ευφάνταστης συνθηματολογίας και της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις πολιτικές θέσεις του ορθού λόγου, της διαλλακτικότητας και της ψύχραιμης αποτίμησης των πραγμάτων κι ευνόησαν τις ακραίες προσεγγίσεις.
Ο διάλογος δε θεωρείται πλέον ως το αποκλειστικό πεδίο αντιπαράθεσης ή επίλυσης των διαφορών αλλά ως μέσο κατατρόπωσης ενός αντιπάλου που αξιολογείται ως επικίνδυνος ή τουλάχιστον απαράδεκτος.

Το τρέχον φαινόμενο αυτό στρέφεται ευθέως κατά του φιλελεύθερου και δημοκρατικού στοιχείου του πολιτεύματος. Σύμφωνα με τον νομπελίστα Paul Krugman «υπάρχει χώρος σε µια δημοκρατία για ανθρώπους που χλευάζουν και καταγγέλλουν όσους διαφωνούν μαζί τους• δεν υπάρχει καθόλου χώρος για υπαινιγμούς ότι όσοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά μιας συζήτησης πρέπει να αποκλειστούν από τη συζήτηση αυτή µε κάθε µέσο».
Οι σύγχρονες δημοκρατίες θεμελιώθηκαν -μεταξύ άλλων- στην δυνατότητα ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων. Οι υποστηρικτές της φίμωσης του αντιπάλου θα πρέπει να μη λησμονούν ότι αν σήμερα φιμωθεί η γνώμη ενός πολιτικού ή ιδεολογικού αντιπάλου τους, δε θα αργήσει η στιγμή που θα αμφισβητηθεί και η δική τους ελευθεροστομία, Αν ζούσε σήμερα ο Βολταίρος, δε θα ήθελε να είναι μέλος της παρέας τους.


* François-Marie Arouet: Το πραγματικό όνομα του Βολταίρου που έλεγε “διαφωνώ με ότι λες, άλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”

Φιλιατρά - Κέντρο Δήμητρα: Επιτυχημένα έληξε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 24 Νοεμβρίου στα Φιλιατρά το σεμινάριο κατάρτισης νέων Αγροτών που υλοποιήθηκε από το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Φιλιατρών.

Στην τελετή λήξης του σεμιναρίου παρευρέθηκαν -εκτός των καταρτιζομένων νέων αγροτών- ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο προϊστάμενος της γεωργικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Γώγος.

Το πρόγραμμα όπως μας είχε πει στις .............

22 Οκτωβρίου ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Γιώργος Τσουμάνης, το σεμινάριο ήταν για 150 ώρες και η δομή του ήταν η κατάρτιση των νέων αγροτών επάνω στην καλλιέργεια των κηπευτικών τόσο σε θερμοκήπιο όσο και στην ύπαιθρο, για την θρέψη την άρδευση τις ασθένειες την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών αλλά και νέες τεχνολογίες στους υπολογιστές και το internet.

Η τελετή λήξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθές στις 7 το βράδυ στο Κέντρο Δήμητρα Φιλιατρών και στην τελετή παρέστη ο Γενικός Διευθυντής Κατάρτισης κ. Λεωνίδας Παπαβασιλείου ο οποίος μίλησε στους καταρτιζόμενους για το πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα κ. Γιώργος Τσουμάνης μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας είπε ότι η βεβαίωση που θα πάρουν είναι το διαβατήριο για την δεύτερη δόση της επιδότησης τους από το υπουργείο.
Με την εκπαίδευση που πήραν και τη λήψη τους διπλώματος τους βελτίωσαν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο των κηπευτικών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου είπε ότι η παρουσία του στην τελετή λήξης σηματοδοτεί μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιηθούν οι δυο δομές της Τριφυλίας Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στο οποίο είναι το πρώτο πρόγραμμα που πραγματοποιείται.
Η Τριφυλία είναι δυναμική περιοχή με πολύ καλή ομάδα αγροτών και θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν να στηρίξουμε τις προσπάθειες των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, είπε ότι τα φιλιατρά σε λίγα χρόνια θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα. Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης του κλάδου ακόμα και σήμερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ζήτησε να δημιουργηθεί μια αγροτική σχολή στα Φιλιατρά. Είναι αίτημα .όλων των παραγόντων της περιοχής γιατί είναι κρίμα να πηγαίνουν αγρότες της περιοχής στην Κρήτη να εκπαιδευτούν.

Αμέσως μετά δόθηκαν διπλώματα στα παιδιά που συμμετείχαν στο σεμινάριο, βεβαίωση που θα τους χρειαστεί για την καταβολή της δεύτερης δόσης της επιδότησης από το υπουργείο.

Δείτε το video του συνεργάτη μας από την τελετή λήξης.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Διεύρυνση της δικογραφίας με έρευνα κύκλων υπεράνω υποψίας


Μόνο «κλειστή» δεν μπορεί να χαρακτηρίσει, πλέον ,κάποιος τη μεγάλη ..............

υπόθεση που απασχολεί από πέρυσι το πανελλήνιο, αυτή της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στη Μεσσηνία και η οποία κατηγορείται για δολοφονίες, εκβιασμούς και ναρκωτικά.

Η προφυλάκιση –έντεκα μήνες μετά - συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος κατά τη δράση της οργάνωσης, αλλά και λίγο μετά την εξάρθρωσή της, ήταν εν ενεργεία στο νευραλγικό τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών, δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει ανοίξει και πάλι για τα καλά και οι... έρευνες θα συνεχισθούν και σε άλλους επαγγελματικούς κύκλους, που κατά τεκμήριο θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας...