Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση στην βουλή για το πρόβλημα του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής της Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιάννης Κουράκος ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες εκπροσώπησης και προώθησης θεμάτων της Μεσσηνίας και Λακωνίας (ελλείψει βουλευτή στους δυο νομούς).

Στην ερώτηση του ο κ. Κουράκος αφού αναφέρει την περιοχή ευθύνης του συνδέσμου ύδρευσης Τέλος Άγρας, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αποκατάσταση βλαβών συνεπεία των πολλών διακοπών στην υδροδότηση χωριών που ανήκουν στον εν λόγω σύνδεσμο.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτάει .........

τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ υπάρχει απόφαση για χρηματοδότηση του Τέλου Άγρα με ποσό 200.000 ευρώ γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση και τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να γίνει η χρηματοδότηση αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση ανάκλησης της απόφασης χρηματοδότησης.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρει:

Θέμα: «Χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας»

Α. Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό από την πηγή που βρίσκεται στον οικισμό του Αληκοντουζίου, του Παλαιού Λουτρού.

Τα χωριά αυτά, οι Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που ανήκουν διοικητικά στους καλλικρατικούς δήμους Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας είναι και μέλη του προαναφερόμενου Συνδέσμου Ύδρευσης.

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και αδυνατεί ακόμα και να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, στις οποίες οφείλονται οι διακοπές στην υδροδότηση που παρουσιάζονται κατά περιόδους σε Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που υδρεύονται από αυτόν.

Β. Με την υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 48272/31.7.2009 Απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου ,με θέμα: «Χρηματοδότηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία (ΣΑΕ 055)»εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Συνδέσμου με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ(200.000,00)σε βάρος των πιστώσεων 2009 του έργου:
2001ΣΕ05500002 «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας (π.κ. 2155002)».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σχετικά στοιχεία:

1. Πού οφείλεται η μη υλοποίηση της Απόφασης αυτής του Υφυπουργού Εσωτερικών, η μη χρηματοδότηση δηλαδή του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας, που υπεγράφη στις 31.7.2009;

2. Αφού το κράτος έχει συνέχεια και η Απόφαση χρηματοδότησης δεν ανεκλήθη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση της Απόφασης αυτής, προκειμένου ο προαναφερόμενος Σύνδεσμος Ύδρευσης να ενισχυθεί οικονομικά και να ανταποκριθεί επαρκώς στη λειτουργία του;

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Στα γρήγορα και «πιπεράτα» - λύση «λευκοπλάστη»!...

Σχόλια του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν μας «κολακεύει» ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του CNBC βλέποντας ως πιθανή, προσωρινή, «λύση» στο συνεχιζόμενο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας η απόφαση να μπει
«λευκοπλάστης»… (http://www.cnbc.com/id/49961746).
Αξίζει να το διαβάσει κανείς μαζί με τις παραπομπές του καθότι τοποθετεί με ακρίβεια και χωρίς συναισθηματισμούς και προκαταλήψεις το ερευνητικό δάχτυλο αντικειμενικής δημοσιογραφίας «επί των τύπων των ελληνικών οικονομικών ήλων…»

Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική οικονομική «τρύπα» που ............

προβλέπει σχέση χρέους/ΑΕΠ στο 190% για το 2013 και αδυναμία μείωσής του στην αρχική απαίτηση και προγραμματισμό της τρόικα για 120% το 2020 η πιο αποτελεσματικά δραστική λύση θα ήταν ένα ακόμη «γενναίο κούρεμα» των Κρατικών μας ομολόγων αλλά ΠΟΙΟΣ το δέχεται αυτό;

Μπορεί οι εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ να αποτελούν παρελθόν αλλά οι εκλογές στη Γερμανία της κ Μέρκελ και του κ ΣόΙμπλε θα γίνουν τον επόμενο Σεπτέμβριο και δεδομένου ότι ένα ακόμη «κούρεμα» θα κοστίσει πολλά δις ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους το «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» είναι η «γνωστή-κρυφή» σκέψη στην ηγεσία της Γερμανικής Καγκελαρίας.

Το σημερινό Eurogroup ξεκινά νωρίτερα από τις προηγούμενες φορές, ίσως επειδή έχει επέλθει κόπωση στους συμμετέχοντες μετά από τόσα «άκαρπα ξενύχτια» (χωρίς μπουζούκια, τσιφτετέλια και λουλούδια όπως ήταν κάποτε τα δικά μας…ξενύχτια όταν αρμέγανε οι ηγέτες μας πράσινοι και μπλε την ευρώ-αγελάδα»…)

Πάντως η τρόικα της Συγκυβέρνησης (κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) και οι Έλληνες Τραπεζίτες αγωνιούν σφόδρα για τη δόση των 31,5 δις ευρώ..
Οψόμεθα, όχι εις Φιλίππους, αλλά…Βρυξέλλες!...

Μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα

Μείωση κατά 20% των τεκμηρίων μόνο για τα Ι.Χ κπροβλέπει νεότερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στους φόρους για το εισόδημα των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Προβλέπονται δύο αντί για τρεις συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Αυτοί θα κλιμακώνονται ως εξής:
Για εισοδήματα έως.........

10.000 ευρώ με συντελεστή 10%, ενώ για εισοδήματα μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ με συντελεστή 30%.

News Now

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλανβάνονται δύο θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης:............


1) Έγκριση της αριθ. 827/2012 απόφασης Δημάρχου σχετικά με προμήθεια καυσίμων για την Δ.Ε. Κυπαρισσίας από το πρατήριο υγρών καυσίμων Μπούσουλα Θεόδωρου, λόγω λύσεως της σύμβασης με το πρατήριο Παναγιωτοπούλου Αγγελικής.

2) Έγκριση της αριθ. 858/2012 απόφασης Δημάρχου σχετικά με την απευθείας ανάθεση παροχής της εργασίας απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής κ.λ.π.

Τσιγγάνοι διέρρηξαν αυτοκίνητο στις Κιτριές Μεσσηνίας

Αυτοκίνητο στην περιοχή Κιτριών του Δήμου Δυτικής Μάνης, διέρρηξαν 3 νεαροί τσιγγάνοι, αλλά σύντομα έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Οι τσιγγάνοι ηλικίας 16,15 και 22 ετών, χθες το απόγευμα, διέρρηξαν αυτοκίνητο 30χρονου και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με έγγραφα.

Λίγο αργότερα οι τσιγγάνοι συνελήφθησαν, από ...........

αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και βρήκαν επάνω τους το τσαντάκι με τα έγγραφα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους.

Pelops news

Wind: Διάθεση VDSL Internet από σήμερα

Τη δυνατότητα ακόμα πιο γρήγορης πλοήγησης στο διαδίκτυο από τη σταθερή γραμμή παρέχει από σήμερα η Wind, μέσω του VDSL Internet με ταχύτητες έως 50 Mbps.

Τo WIND VDSL διατίθεται στην ταχύτητα των 50 Mbps με μηναίο πάγιο μόνο 10€ ως πρόσθετη υπηρεσία (add-on), η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τις υφιστάμενες προσφορές WIND Double Play (L,M & S), WIND ONE (M,L,XL-σταθερή) και WIND Business Double Play, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες οικιακών πελατών αλλά και επαγγελματιών, για ακόμη πιο γρήγορο Internet, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της WIND για το VDSL ............

ξεκίνησε τον Μάιο και ως σήμερα οι ταχύτητες που παρατηρήθηκαν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 40 Mbps, ταχύτητα τριπλάσια σε σύγκριση με τις διαθέσιμες ταχύτητες της τεχνολογίας ADSL .

«Προετοιμαζόμαστε εμπορικά και τεχνολογικά από τις αρχές της χρονιάς ώστε να μπορούμε σήμερα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη νέα υπηρεσία VDSL απόλυτα λειτουργική αλλά και ιδιαίτερα προσιτή, στο πνεύμα της οικονομίας που διακρίνει όλη τη γκάμα προϊόντων WIND» δήλωσε σχετικά ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Αντώνης Τζωρτζακάκης. «Η συνεχώς ανοδική πορεία μας στη σταθερή τηλεφωνία βασίζεται στις σημαντικές επενδύσεις που η WIND υλοποιεί για δικτυακές υποδομές αλλά και στις ανταγωνιστικές προσφορές για τον καταναλωτή. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών τόσο στη σταθερή τηλεφωνία όσο και στην κινητή αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εταιρεία μας» σχολίασε ο κ. Τζωρτζακάκης για τη νέα γενιά σταθερών δικτύων και την τεχνολογία VDSL.

Sofokleous in

Αυξήσεις έως 11% στις συντάξεις.... στην Γερμανία

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια τις συντάξεις που παίρνουν οι 20 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Bild".

Η αύξηση αυτή, η οποία σχεδιάζεται την ........

ώρα που μερικές χρεωμένες και πληγείσες από την ύφεση ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν τις συντάξεις που χορηγούν, αναμένεται ότι θα εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο, προστίθεται στο δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρονται πηγές.

Η συντηρητική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την Ανατολική Γερμανία.

Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει επίσης η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα.

Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, όμως μια γενναιότεροι αύξηση 2,55% θα τους δοθεί το 2015. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 1993.

24Η.gr

PULSE. Πρώτο κόμμα ο Σύριζα, Τρίτο η Χρυσή Αυγή


"Χαστούκι" στα κόμματα της συγκυβέρνησης

Διαβάστε πώς αποτυπώνεται η πρόθεση ψήφου των πολιτών σε νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα "6 Ημέρες". Η πτώση της ΝΔ και η κατάρρευση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Σχεδόν δέκα μονάδες κάτω από το ποσοστό που κατέγραψε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου εμφανίζεται πλέον στις νέες δημοσκοπήσεις η ΝΔ, ενώ ανάλογη είναι η πτώση που αποτυπώνεται για όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Τα κέρδη από τις απώλειες των μεγάλων πλέον κομμάτων της συγκυβέρνησης πάνε κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στα ποσοστά τους.

Αναλυτικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα.............

"6 Ημέρες" στην πρόθεση ψήφου των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 23,5%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19%.

Το εντυπωσιακό άλμα αποτυπώνεται στην Χρυσή Αυγή, η οποία έρχεται τρίτη με ποσοστό 12%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

* ΣΥΡΙΖΑ 26%

* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 21,5%

* ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%

* ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7,5%

* ΠΑΣΟΚ 6,5%

* ΚΚΕ 5,5%

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 4%

news247

Διπλασιάστηκαν σ' ένα χρόνο οι νεόπτωχοι στη Μεσσηνία

Από τη μια πλευρά της ζυγαριάς θα μπει, όποτε μπει, η δόση που εκλιπαρούμε από Γιούρογκρουπ, τρόικα, δανειστές. Από την άλλη, όμως, μπαίνουν καθημερινά άνθρωποι απελπισμένοι. Τις προηγούμενες ημέρες σε ρεπορτάζ του «Θ» αναφέραμε ότι περίπου 900.000 Έλληνες γράφτηκαν ήδη στις λίστες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να λάβουν τυρί, ζυμαρικά και ελαιόλαδο.
Μερικές χιλιάδες από τους παραπάνω ............

αφορούν και τη Μεσσηνία, αφού όπως υπολογίζεται περισσότερα από 4.000 είναι οι δικαιούχοι στο Νομό μας, για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο περιθώριο συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς περιέγραψε με καθαρά λόγια την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όπως τόνισε μόνο ο αριθμός των τριτέκνων που δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει διπλασιαστεί μέσα σ’ ένα χρόνο.

Ο κ. Κορομηλάς είπε ότι για φέτος οι οικογένειες έφτασαν τις 630 περίπου, 100% αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, με το που έγινε γνωστό το μέτρο, σχολίασε ότι δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλέφωνό του για περισσότερες πληροφορίες. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι από την πλευρά του Συλλόγου θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την ταχύτερη διανομή των προϊόντων, διαδικασία που θα αποφασιστεί και στη σημερινή συνάντηση των μελών στο ξενοδοχείο Rex. Παράλληλα, θα γίνει και ενημέρωση για διάφορα οικονομικά θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους, μετά και τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβερνητική τρόικα.

Φορείς υλοποίησης και τελικοί δικαιούχοι
Σύμφωνα με την 22830/5-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660/Β/2011) «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης», ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί σύλλογοι που είτε σιτίζουν είτε φιλοξενούν είτε περιθάλπουν άπορα άτομα, Ιερές Μητροπόλεις για την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου, Σύλλογοι παλιννοστούντων, Σύλλογοι πολυτέκνων αναγνωρισμένων από την Α.Σ.Π.Ε, Σύλλογοι τριτέκνων, Σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών, Σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, χρονίως πασχόντων, ψυχικά πασχόντων κλπ, Σύλλογοι αθίγγανων, Δήμοι , Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.

Θάρρος

27 επώνυμοι ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99

Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να σωθούν από τους πιστωτές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, η οποία παρότι εντάχθηκε στο άρθρο 99 δεν σώθηκε και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Οι αιτήσεις για ένταξη στο 99 πάντως έχουν εκτιναχθεί κατά 19,5% σε σχέση με πέρυσι. Οι κλάδοι που υποφέρουν περισσότερο είναι αυτοί της ένδυσης, της εστίασης, των κατασκευών, της διαφήμισης και του ιατρικού εξοπλισμού.

Οι επώνυμοι του άρθρου 99, σύμφωνα με τα Νέα είναι :..............

Ενδυση-υπόδηση

Γαβαλάς

Glou

Ridenco

Καρούζος

Funny

Rollini

Ysatis

Apple Boxer

Tricoteen

Puma Hellas

Παραγωγή Υποδημάτων -Elite

Παιχνίδια -Κου-κου

Λιανεμπόριο -Ατλάντικ

Ηλεκτρονικά Είδη -Μάρακ Ηλεκτρονική

Πωλήσεις CD -Metropolis

Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία -Ναυπηγεία Ελευσίνας

Φάρμακα, Βιομηχανία -Alapis

Πληροφορική -PC Systems

Μεταφορές -Imperio

Διαφήμιση -Leo Burnett, Unexpexted Advertising

Τηλεοπτικός σταθμός -Alter

Eκτυπώσεις -Tυποεκδοτική

Περιοδικός Τύπος -Motor Press

iefimerida.gr

«Τέχνη στην πόλη μου» Εικαστική Επέμβαση στο Διοικητήριο / Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Καλαμάτας

Τρίτη 27 Νοεμβρίου, Διοικητήριο (1ος όροφος), 13:30, Ελεύθερη Είσοδος

«Τέχνη στην πόλη μου»

Εικαστική Επέμβαση στο Διοικητήριο / Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Καλαμάτας

Η πρώτη εικαστική επέμβαση θα γίνει στο Διοικητήριο στον όροφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

51 έργα ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας και ..........

κατασκευών.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες, εικαστικοί, φωτογράφοι, κεραμίστες, σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου και ανεξάρτητοι δημιουργοί.
(διάρκεια )

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Λαμπρινίδης
πρώτη επίσημη παρουσίαση: Τρίτη 27 Νοεμβρίου, Διοικητήριο (1ος όροφος), 13:30
Διάρκεια πρότζεκτ: διετής

Από την κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ

Τον καταπλάκωσε τέμπλο εκκλησίας στην Αριδαία

Τραγικό θάνατο βρήκε 57χρονος στη Φούστανη Αριδαίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε εκκλησία της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε, ο άτυχος άντρας εκτελούσε εθελοντική εργασία κατεδάφισης του τέμπλου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όταν καταπλακώθηκε από τμήμα του τέμπλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες............

συνέβη το ατύχημα καθώς οι αιτίες της τέλεσής του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

24Η.gr

Οδηγίες του ΙΚΑ για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών

Αναλυτικές οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, για τις περιόδους από τον Νοέμβριο του 2011 και εφεξής, μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, δίνει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ.

Η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών .............

υπέρ των δύο οργανισμών, που έχουν καταργηθεί, περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νόμου 4093/2012 και σε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, όπως έχει ήδη επισημάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ορίζεται ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών ισχύει από την 1/11/2012.

Συγκεκριμένα, καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα, ενώ διατηρείται η εισφορά των εργαζομένων κατά 1% υπέρ του ΟΕΚ και 0,35% υπέρ του ΟΕΕ για τις κοινές επιχειρήσεις και τις οικοδομές.

Οι διατάξεις του νόμου περιλαμβάνουν και τους ασφαλιζόμενους μέσω Σωματείων και συνεργατικών επιχειρήσεων.

Οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), καταργήθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο με νόμο του 2ου Μνημονίου.

Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων μεταφέρθηκαν και ασκούνται πλέον από τον ΟΑΕΔ, ενώ συστήθηκε στον ΟΑΕΔ Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια, στον οποίο μεταφέρονται οι πόροι, τα ήδη ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων.

Ο ΟΑΕΔ, έχει αναλάβει τη συντήρηση και τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τη διαχείριση των υποχρεώσεων των δυο καταργημένων οργανισμών στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που είχαν ξεκινήσει και δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Kerdos

Συνάντηση και ενημέρωση για τους Τρίτεκνους της Μεσσηνίας.

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι χθες Κυριακή 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση στο ξενοδοχείο REX.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Ιωάννης Κωτσάκης ο οποίος ενημέρωσε τους τρίτεκνους γονείς για τις μαθησιακές δυσκολίες και πως αντιμετωπίζονται.

Επίσης παρευρέθηκε και η κ. Παναγιώτα Πολίτη καθηγήτρια ............

αγγλικής φιλολογίας η οποία με ιδιωτική πρωτοβουλία ζήτησε να κάνει μαθήματα ξένων γλωσσών στα παιδιά των άπορων τρίτεκνων οικογενειών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Κορομηλάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στα πολυτεκνικά επιδόματα.

Η γενική γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για εμάς χωρίς εμάς» είναι ο τίτλος του ..............

πρώτου θέματος στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» αναφερόμενος στο σημερινό Γιούρογκρουπ, όπου κρίνεται η τύχη του χρηματοδοτικού προγράμματος με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ και της βιωσιμότητας του χρέους.
Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ της Δευτέρας» διαβάζουμε ακόμη:
● «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» στις σελίδες της «Ελευθερίας», όπου άλλα λέει το ρεπορτάζ, άλλα υποστηρίζει αρθρογράφος στο φύλλο του Σαββάτου για το «μέτωπο Πετράκου». Απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ χαρακτηρίζει άστοχο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Άρθρο του διευθυντή της «Φ» Θανάση Τσαμούλη.
● ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η Νέδα από παράνομες αμμοληψίες, όπως διαπιστώνουν επιθεωρητές περιβάλλοντος.
● ΛΟΥΚΕΤΟ σήμερα και αύριο στα φαρμακεία λόγω των ανεξόφλητων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ. Αναστέλλονται οι πιστώσεις στους ασφαλισμένους.
● Η ΤΕΛΕΤΗ λήξης των σεμιναρίων κατάρτισης νέων αγροτών στα Φιλιατρά.
● ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Κυπαρίσσιο ποιητή αείμνηστο Μιχάλη Κατσαρό, 14 χρόνια μετά το τελευταίο του ταξίδι.
● ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις ρίζες από τους Αυλωνίτες, όπου χθες συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα περίπου 100 (μεταξύ και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης) για την εκλογή νέας Διοίκησης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!