Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"Bομβα" Καλκαβούρα στο Δ.Σ. Τριφυλίας

«Βόμβα» έριξε στο κλείσιμο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας. Αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα!
«Κύριοι συνάδελφοι, σ' αυτό το σημείο εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όσο και για τις συνεδριάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου εδώ των δύο ετών. Ευχαριστώ!», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του.

Ακούγοντάς τα, η γραμματέας - πρακτικογράφος, που ............

καθόταν παραδίπλα του, γεμάτη απορία στράφηκε προς αυτόν και ρώτησε: «Το Δεκέμβρη;», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση, καθώς ο κ. Καλκαβούρας κατέβηκε από τα έδρανα του προεδρείου και χωρίς να μιλήσει σε κανέναν αποχώρησε.

Παγωμάρα επικράτησε μεταξύ του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, από τα λόγια του προέδρου και την άμεση αποχώρησή του, ενώ όλοι τους έδειχναν ξαφνιασμένοι.
Εμφανής ήταν και η αμηχανία του ίδιου του δημάρχου, ο οποίος αρχικά έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι ήταν «μαγκωμένοι», προσπαθώντας, αφενός, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσουν το θέμα και, αφετέρου, να βγάλουν ένα συμπέρασμα από τα λόγια του προέδρου και την αποχώρησή του, δίδοντας διάφορες ερμηνείες, αλλά με επιφύλαξη!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, όταν τον ρωτήσαμε για τις ευχαριστίες του προς το Σώμα, είπε στο «Θ»: «Ακριβώς αυτό που είπα. Αυτό ισχύει»!
Όταν, δε, επιμείναμε, λέγοντάς του ότι η θητεία δεν έληξε ή έληγε προχθές, αλλά έχει ένα μήνα ακόμα μπροστά, οπότε θα γίνει και άλλη ή και άλλες ακόμα συνεδριάσεις, ο κ. Καλκαβούρας μάς απάντησε: «Αισθάνθηκα την ανάγκη, επειδή τελειώνει η θητεία, να ευχαριστήσω τον κόσμο, τους συναδέλφους μου που με ανεχτήκανε όλο αυτό το διάστημα!», χωρίς και πάλι να απαντήσει.
Επιμείναμε και τον ξαναρωτήσαμε σχετικά, αλλά ο ίδιος ευγενικά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο και να δώσει άλλη απάντηση, λέγοντας: «Από μέρους μου, για αυτά που είπα χθες (σ.σ. προχθές), λέω αυτό (που απάντησε προηγουμένως και προαναφέρουμε) και τίποτε άλλο!».

«Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί» η δημοτική ομάδα στους Γαργαλιάνους.

Ο κ. Καλκαβούρας, ευγενής ως είναι και άνθρωπος χαμηλών τόνων, μπορεί στην επικοινωνία μας να μη θέλησε να δώσει συνέχεια, ωστόσο επειδή μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά και οι ευχαριστίες τους προς τους συναδέλφους του για τα δύο χρόνια της θητείας του ως προέδρου (θητεία, πάντως, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου και δημαιρεσίες για προεδρείο θα γίνουν την πρώτη Κυριακή του νέου έτους), η κίνησή του αυτή, από πολλούς, ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο πρωτίστως. Μήνυμα πως στο Δήμο Τριφυλίας κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ως έχει! Μήνυμα για αλλαγές! Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, αλλαγές στη διοίκηση και, βεβαίως, αλλαγές στα πρόσωπα που ακούν διοίκηση.
Στελέχη του συνδυασμού του δημάρχου στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, έλεγαν πως «η δημοτική ομάδα και οι τοπικοί σύμβουλοι στους Γαργαλιάνους θυμίζουν "πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί"». Μάλιστα, απέδιδαν τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Καλκαβούρα στο γεγονός ότι «δεν αντέχει άλλο ο άνθρωπος όσα συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους και το Δήμο με την ανοχή του δημάρχου». Επίσης, σημείωναν πως «υπάρχουν μεγάλες κόντρες των συμβούλων, δημοτικών και τοπικών, με τον αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων, και εδώ και μήνες έχουν εκφράσει παράπονα και διαμαρτυρίες στο δήμαρχο, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει τίποτα για να φτιάξουν τα πράγματα και τα ανέχεται. Ακόμη και στις συσκέψεις της δημοτικής ομάδας, όλων των συμβούλων, έχει τεθεί το πρόβλημα στους Γαργαλιάνους»...
Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένονται εξελίξεις στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Την Δευτέρα η κηδεία του Νίκου Γεωργόπουλου

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι

στον Ιερό Ναό Παναγίας (Άγιος Χαράλαμπος) στα Φιλιατρά

θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία

για τον αδικοχαμένο Πολιτικό Μηχανικό Νίκο Γεωργόπουλο.



Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα πάρουν όσοι: το όχημα τους έχει τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος, (κατάθεση πινακίδων και αριθμού κυκλοφορίας σε περίπτωση εκούσιας ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας) πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους που αφορά στο σήμα και παραμένει σε ακινησία.

Ειδικότερα: ................

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 30-11-2012 ]



Φιλιατρά: Πέθανε ξαφνικά ο Πολιτικός Μηχανικός Νίκος Γεωργόπουλος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά η είδηση του ταργικού χαμού του συμπολίτη μας Πολιτικού Μηχανικού Νίκου Γεωργόπουλου. (Είχε το πολιτικό του γραφείο του δίπλα από το Cafe Αρχαίον.)
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Γεωργόπουλος σήμερα το πρωί τελείως ξαφνικά έφυγε αιφνίδια από την ζωή για άγνωστους λόγους.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου, την Δευτέρα θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή ενω η Κηδεία του αναμένεται να γίνει κατα πάσα πιθανότητα την Τρίτη το πρωί.

UPDATE 17:50
Η κηδεία του Νίκου Γεωργόπουλου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας (Άγιος Xαράλαμπος) την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

Η Ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα .............

θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να ζήσουν να τον θυμούνται.

Π. Τατούλης: Να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους

«Το νερό και ο υδροφόρος ορίζοντας αποτελούν δημόσιο αναλογιστικό αγαθό για όλους τους πολίτες» σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και πρόσθεσε «να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους, γιατί η ενέργεια αυτή θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια αποδόμησης του σκληρότερου πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας».

Στον αντίποδα, υπάρχουν λύσεις αντιμετώπισης της ...........

οικονομικής κρίσης, όπως για παράδειγμα η δημιουργία οικονομιών κλίμακος, η μόχλευση της οικονομίας και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

JESSICA

Ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica, σημείωσε τα προβλήματα εμπέδωσης και ενσωμάτωσης της φιλοσοφίας του από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν αναλάβει την ευθύνη διαχείρισής του. «Το ενδιαφέρον μας δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, αφού συνδυάζει τις δημόσιες επενδύσεις με την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους έχουν ήδη ώριμα σχέδια προς ένταξη.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση όλων των ειδών αποβλήτων παρουσιάστηκε η επένδυση διαχείρισης αποβλήτων ελαιουργείων και λυμματολάσπης, με στόχο την παραγωγή βιοκαυσίμου. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της επένδυσης αυτής, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα μεταφέρει τεχνογνωσία στη χώρα, θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης της έρευνας, θα προσφέρει ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα συμμετάσχει στο ποσοστό παραγόμενου βιοκαυσίμου της χώρας προκειμένου να φτάσει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναφορά έγινε επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου με διαδικασία ΣΔΙΤ . «Δαπανήθηκαν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 115 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ανενεργές. Θα έχει προσανατολισμό μεταφορικό και τουριστικό, θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα είναι περιβαλλοντικά ιδιαίτερα φιλικό». Για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους, ενώ θετική ήταν υποδοχή του από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης.

Παραδίδεται την Δευτέρα 03.12.2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από την μειοδότρια εταιρεία η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία το νέο σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης.

Η προμήθεια του ψηφιακού δερματοσκοπίου, συνολικού προϋπολογισμού 20.000 € συμπ.ΦΠΑ αποτελεί κομμάτι του πακέτου των 680.000€ που είχαν εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας.

Με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης ο Διευθυντής του Εξωτερικού Δερματολογικού Ιατρείου κ.Παναγιώτης Μίντζιας, δήλωσε:

«Μετά από προσπάθειες δέκα πέντε περίπου .........

χρόνων επιτέλους το Δερματολογικό Ιατρείο εξοπλίζεται με το ψηφιακό δερματοσκόπιο που βοηθά την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του μελανώματος.

Έχει διαπιστωθεί από εκτεταμένες επιδημιολογικές μελέτες ότι όσο πιο έγκαιρα διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί το μελάνωμα, τόσο ευνοϊκότερη είναι η πρόγνωσή του. Επομένως η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλινικός ιατρός, καθώς και η σημαντική προσφορά του είναι η ακριβής και χωρίς καθυστέρηση εντόπιση των αλλοιώσεων εκείνων που είναι ύποπτες για κακόηθες μελάνωμα.

Με την δερματοσκόπηση παρέχονται σημαντικές δυνατότητες στον κλινικό γιατρό. Επιβεβαιώνεται αφενός η κλινική του υποψία και αφετέρου μειώνεται ο αριθμός των μη απαραίτητων βιοψιών και χειρουργικών εξαιρέσεων.

Τον ρόλο που έπαιξε η ψηφιακή δερματοσκόπηση στην καθημερινή πράξη είναι ότι αφ’ενός μας επιτρέπει την παρακολούθηση οποιασδήποτε μεταβολής της βλάβης και αφετέρου ότι μειώθηκε η αναλογία των εξαιρουμένων καλοηθών προς τις κακοήθεις μελαχρωματικές βλάβες από 18:1 της εποχής πριν την δερματοσκόπηση στο 4:1 μετά τη δερματοσκόπηση.»

Ταυτόχρονα την ερχόμενη Τρίτη συμβασιοποιείται και η προμήθεια του κλιβάνου H2O2 Π/Υ 100.000,00€. Έτσι ολοκληρώνεται σχεδόν η προμήθεια του συνολικού πακέτου των 680.000 € που περιλάμβανε τα εξής:

α/α
Είδος εξοπλισμού
Τεμάχια
Ενδεικτικός
Προϋπολογισμός

1
Αξονικός Τομογράφος 16 τομών τύπου Α
1
450.000,00
2
Μαστογράφος ψηφιακός
1
350.000,00
3
Τομογράφος οπτικής συνοχής
1
90.000,00
4
Ψηφιοποιητής ακτινολογικών
1
50.000,00
5
Κλίβανος H2O2
1
100.000,00
6
Σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης
1
20.000,00
7
Φορητό ακτινοσκοπικό C-Arm
1
70.000,00


ΣΥΝΟΛΟ
680.000,00 €

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες του επόμενου πακέτου των 605.000 € που περιλαμβάνει τα κάτωθι μηχανήματα:

α/α
Είδος εξοπλισμού
Τεμάχια
Ενδεικτικός
Προϋπολογισμός

1
Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης
3
180.000,00 €
2
Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης
1
60.000,00 €
3
Φορητό Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Τύπου Α
2
70.000,00 €
4
Τροχήλατο Ακτινολογικό Σύστημα Τύπου Β
2
40.000,00 €
5
Ενδοσκοπικός πύργος
1
155.000,00 €
6
Πλυντήριο ενδοσκοπίων
1
26.000,00 €
7
Green Laser Φωτοπηξίας για οφθαλμολογική χρήση
1
46.000,00 €
8
ND YAG Laser για οφθαλμολογική χρήση
1
28.000,00 €


ΣΥΝΟΛΟ
605.000,00 €
 


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Πρωταθλητές» το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ο Δήμος Τριφυλίας
ΣΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Ως το τέλος Δεκεμβρίου θα διοχετευθούν τα πρώτα χρήματα στη ..............

χειμαζόμενη από την ύφεση αγορά, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ύψους 9,3 δισ. ευρώ, θα εξοφληθεί σε 13 μήνες από σήμερα, ως το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η παλαιότητα των χρεών και η ετοιμότητα των φορέων όσον αφορά στο γραφειοκρατικό κομμάτι, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες επιστροφής των οφειλών. Το σύνολο των οφειλών του Δημοσίου ανέρχεται σε 9,31 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας το Σεπτέμβριο του 2012 ήταν 11.593.525 ευρώ και του Δήμου Τριφυλίας 4.597.844,00 ευρώ.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΕΥΣΗΜΑ στην Περιφέρεια από την Κομισιόν που χαρακτηρίζει πιλοτικό το πρόγραμμα διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Συνάντηση εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην Τρίπολη. Παρέμβαση και για τους οδικούς άξονες.
Κατηγορηματικά κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ο Πέτρος Τατούλης.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ συνελήφθησαν οι ληστές (και) της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία.
• ΚΑΛΑ ΝΕΑ για το άνοιγμα του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα. Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε χθες.
• ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ δύσκολος χειμώνας για το Ακρογιάλι, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους παραμένει στην Καλαμάτα.
• ΣΤΑ 4 εκατ. ευρώ τα χρέη του Δήμου Τριφυλίας, εμποδίζουν την εκτέλεση νέων έργων μέσω του Τεχνικού προγράμματος, ενώ η επιτροπεία κυριάρχησε στην πρόσφατη συνεδρίαση.
• ΟΔΗΓΙΕΣ και συμβουλές της Τροχαίας για ασφαλή κυκλοφορία λόγω των καιρικών φαινομένων.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και πολυτελής έκδοση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία με τη χορηγία του Κώστα Αρνόκουρου. (Μια πρώτη παρουσίαση του τόμου από τον Θανάση Τσαμούλη)

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!