Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οφθαλμολογικές εξετάσεις με 80 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μια νέα δυνατότητα στους Μεσσήνιους πολίτες που έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα προσφέρει παρέχει το νοσοκομείο Καλαμάτας.
Με τον υπερσύγχρονο τομογράφο οπτικής συνοχής που πρόσφατα προμηθεύτηκε το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα είναι ήδη ...........

διαθέσιμο για τους πολίτες και μαλιστα σε τιμή πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.
Η τιμή είναι μόνο 80 ευρώ και για τα δύο μάτια σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα που κοστολογούν την εξέταση από 100 έως 130 ευρώ για κάθε μάτι.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας Κ. Γιώργος Μπέζος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα για την λειτουργία του το νέου συστήματος ψηφιακής δερματοσκόπησης.

Το ΕΣΠΑ αναβαθμίζει τα νοσοκομεία του Νομού

Σε προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας, προχωρά το υπουργείο Υγείας, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου, εγκρίνονται διαγωνισμοί για την προμήθεια του εν λογω εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 23.389.621 ευρώ.

Όλα τα έργα υλοποιούνται με αξιοποίηση των..........

κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με την προβλεπόμενη διαδικασία της προκήρυξης ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, τηρουμένων των περί Κρατικών Προμηθειών διατάξεων, ενώ, απαρέγκλιτα οι προϋπολογισμοί των ειδών πρέπει να εναρμονίζονται με τις τιμές του παρατηρητηρίου τιμών της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Ειδικότερα εγκρίνονται:
-H «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού» για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», προϋπολογιζόμενης συνολικής δαπάνης 3.155.800 ευρώ.

-H προμήθεια έξι ψηφιακών μαστογράφων, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.650.000 ευρώ, καθώς και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Φροντίδας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, περιοχής ευθύνης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, συνολικής δαπάνης 1.935.000 ευρώ.
-H προμήθεια στεφανιογράφου για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 650.000 ευρώ.

-Η προμήθεια και εγκατάσταση νέου γραμμικού επιταχυντή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.492.862 ευρώ.

-Η εγκατάσταση Συστήματος Ποζιτρονικής-Αξονικής Τομογραφίας και διαμόρφωση χώρου υποδοχής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ύψους δαπάνης 2.588.000 ευρώ.

-Η προμήθεια, εγκατάσταση και διασύνδεση συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας υψηλής απόδοσης με προσροφητικό ψύκτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.075.000 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ και διαδικασίες υλοποίησης μετά την απόφαση ένταξης πράξης στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

-Η υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.650.000 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ και διαδικασίες υλοποίησης μετά την απόφαση ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013.

-Η υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», συνολικής δαπάνης 1.262.959 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ 2007-2013 και διαδικασίες υλοποίησης μετά την έκδοση απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.

Kyparissiotis

Εράνη Φιλιατρών: Κυκλοφορεί ημερολόγιο για το 2013.

Με ανεβασμένη την ψυχολογία της η Εράνη από την Νίκη με τον Διαγόρα Βραχνέϊκων βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια και περισσότερο τον αγώνα της 7ης Αγωνιστικής με την Δόξα Νέας Μανωλάδας.
Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος στον αγώνα με την Δόξα Νέας Μανωλάδας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Παναγόπουλου και Σπυρόπουλου λόγω συμπλήρωσης 4 καρτών και θα εκτίσουν την ποινή τους στην 7η Αγωνιστική.
Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στην διάθεση του Ηλειού τεχνικού ο ............

οποίος θα αποφασίσει για το ποιούς θα συμπεριλάβει στην αποστολή.

Καλές εντυπώσεις στον Λύμπε.

Στον Αγώνα με τα Βραχνέϊκα στο γήπεδο βρισκόταν και ο Διεθνής άσσος Νίκος Λυμπερόπουλος στον οποίο η Εράνη άρεσε πολύ όπως έπαιξε. Θεωρεί φυσικά ότι υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Τους έκανε το τραπέζι.
Στα Εκτός αγωνιστικού χώρου, πραγματοποιήθηκε απόψε το τραπέζι που έκανε στην Εράνη ο παράγοντας της ομάδας Σαράντης Τριαντόπουλος στην ταβέρνα που διατηρεί με τα αδέλφια του στην Δεξαμενή.

Θα κυκλοφορήσουν ημερολόγιο του 2013

Ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο για το 2013 πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν τις γιορτές οι άνθρωποι της Εράνης προκειμένου να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό τα έσοδα της ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News το ημερολόγιο θα είναι όπως και του 2012 ξανά με όλες τις ομάδες και Εράνης και θα είναι αφιερωμένο στον Φιλιατρινό Διεθνή Άσσο Νίκο Λυμπερόπουλο που πέρσι κρέμασε τα Αθλητικά του παπούτσια στην ομάδα της ΑΕΚ.

Φιλιατρά News

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών Επέστρεψε, ασκώντας και καθήκοντα προϊσταμένης, η Νηπιαγωγός!

Επέστρεψε κανονικά από χθες το πρωί στους μαθητές της του κλασσικού τμήματος, στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών απ΄όπου είχε απομακρυνθεί η νηπιαγωγός και μάλιστα αναλαμβάνει την άσκηση καθηκόντων προϊσταμένης.

Η απόφαση του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας............

Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη με την οποία επέστρεψε η Νηπιαγωγός στο σχολείο, ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του «Θ» στο φύλλο της Κυριακής για “Σαρωτικές εξελίξεις μετά την Ε.Δ.Ε.”! Θυμίζουμε, δε, πως στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέραμε ότι “Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών” και καταλήγοντας σημειώναμε πως, “Η ΕΔΕ διενεργήθηκε με αρκετές καταθέσεις και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», από το πόρισμά της δεν προκύπτουν ευθύνες ή παραπτώματα της νηπιαγωγού. Αντιθέτως, οι καταθέσεις φέρεται να είναι επιβαρυντικές για τη διευθύντρια του σχολείου. Άμεσα αναμένεται η επιστροφή της νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ «δύσκολα» είναι τα πράγματα για την παραμονή, στη θέση της, της διευθύντριας, μετά τις εις βάρος της καταθέσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό μέχρι χθες το απόγευμα να το διασταυρώσουμε πλήρως, γι’ αυτό και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη”.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν της διενεργηθείσας Ε.Δ.Ε. για τη Νηπιαγωγό, είναι, πράγματι, σαρωτικές και αυτό επειδή και η Νηπιαγωγός επέστρεψε αλλά και επειδή της ανατέθηκε, με την επιστροφή της, η άσκηση καθηκόντων προϊσταμένης! Καθήκοντα που μέχρι χθες ασκούσε η προϊσταμένη η οποία και είχε καταθέσεις αναφορά εις βάρος της Νηπιαγωγού, η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφό της, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, μετά από ένα ατυχές περιστατικό που είχε συμβεί, όταν στις αρχές Οκτωβρίου ένα μικρό παιδάκι πέρασε από ένα κενό στο συρματόπλεγμα της περίφραξης στο διπλανό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Στα πλαίσια της Ε.Δ.Ε., τότε, την οποία διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη Νηπιαγωγός απομακρύνθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων όπου και είναι η οργανική της θέση.

Χθες το πρωί, που η Νηπιαγωγός επέστρεψε στο 2ο Νηπιαγωγείο, οι γονείς των μικρών μαθητών του σχολείου ένιωθαν ανακουφισμένοι για την αποκατάσταση της αδικίας που είχε υποστεί η δασκάλα των παιδιών τους και δικαιωμένοι για τον αγώνα τους να λάμψει η αλήθεια! Όπως είπαν χαρακτηριστικά γονείς στο «Θ»: «Η δασκάλα των παιδιών μας, που την αγαπάνε τα παιδιά μας και εμείς, επέστρεψε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποκαταστάθηκε η αδικία και έλαμψε η αλήθεια», ενώ δήλωσαν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στα καθήκοντα προϊσταμένης που αναλαμβάνει στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο «Θάρρος»

ΣΧΟΛΙΟ
Η Επιβεβαίωση των πολύ συγκεκριμένων πληροφοριών που σας μεταφέραμε την Κυριακή το απόγευμα κάτω από το δημοσίευμα του Θάρρους:
Θυμηθείτε λίγο τι γράφαμε:

Οι τελευταίες πληροφορίες του Φιλιατρά News

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η δασκάλα κ. Χριστοπούλου που απομακρύνθηκε από το νηπιαγωγείο λόγω της αναφοράς που της έκανε η πρώην πλέον διευθύντρια κ. Μαρία Βασιλοπούλου, επιστρέφει στην θέση της και από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα κατέχει την θέση της Διευθύντριας, ενώ μέχρι πρότινος διευθύντρια κ. Βασιλοπούλου καθαιρείται από την θέση της Διευθύντριας.
Η ΕΔΕ που έχει στραφεί πλέον εναντίον της κ. Βασιλοπούλου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και όλα τα ενδεχόμενα για βαριά τιμωρία της κ. Βασιλοπούλου είναι πλέον ανοικτά. Ενδεχομένως και η αλλαγή σχολείου.

Δικαστική απόφαση για το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Το πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή συλλογική αγωγή από οργανώσεις καταναλωτών, κρίνοντας παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά θα πρέπει να εισπράττεται από τους πολίτες με άλλο τρόπο.

Μάλιστα, η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που ............

σημαίνει ότι ακόμη και αν η ΔΕΗ ασκήσει έφεση, θα πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών ρεύματος, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη. Διαφορετικά, οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα προσφυγής και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, αλλα είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το να κόβεται το ρεύμα στους πολίτες.

REAL.gr

Χριστούγεννα με ελέγχους για το κάπνισμα! Τι μέτρα θα πάρει το υπουργείο Υγείας

Γιορτές με τους ελεγκτές ...πάνω από το κεφάλι τους φαίνεται ότι θα κάνουν οι καπνιστές καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να επαναφέρει στους δρόμους τα συνεργεία ελέγχου κατά του καπνίσματος. Άλλωστε αν εφαρμοσθούν τελικά νέα μέτρα για το τσιγάρο, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν "τσιγαρόσημο" ή και πρόστιμα και άρα το κράτος θα έχει εισπράξεις εν μέσω κρίσης.

Όπως ανακοίνωσε η Γ.Γ. του υπουργείου ............

Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου με αφορμή σχετικό συνέδριο, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες.

Στο μεταξύ λύση για να γλιτώσουν χρήματα και να συνεχίζουν να καπνίζουν ανενόχλητοι παρά την αύξηση των 2 ευρώ που αναμένεται στα πακέτα των τσιγάρων, φαίνεται ότι βρήκαν πολλοί καπνιστές. Το ...έριξαν στα φθηνά αλλά συνάμα επικίνδυνα για την υγεία τσιγάρα όπως προειδοποιούν οι ειδικοί. Πάνω από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το παθητικό κάπνισμα σημειώνουν οι επιστήμονες.


Το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ σκοτώνει 600.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Στα παιδιά προκαλεί άσθμα, πνευμονίες ,ωτίτιδες, μηνιγγίτιδες, σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου νεογνών, επηρεάζει την όσφρηση και τη νοητική ανάπτυξη, ενώ γενικά αυξάνει την παιδική νοσηρότητα και βαρύνει σημαντικά το κόστος Υγείας.
Τις προειδοποιήσεις κάνει ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή το 3οΠανελλήνιο Συνέδριο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», προσθέτοντας πως νόμιμα και παράνομα κυκλώματα, απροκάλυπτα προωθούν μια σκληρή εξάρτηση που παράγει 50.000 νέους καπνιστές το χρόνο, τραυματίζοντας έτσι την ατομική και Δημόσια Υγεία και πλήττοντας τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και την Εθνική μας Οικονομία.

Αξιοσημείωτα είναι όμως όσα υπογράμμισε ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σχετικά με τις αλλαγές στις συνήθειες των Ελλήνων εξαιτίας της κρίσης.
Η οικονομική κρίση, ανέφερε μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης και την "στροφή" σε φθηνά προϊόντα καπνού, πράγμα εξαιρετικά επιβαρυντικό για την υγεία. Κατά συνέπεια η ανάγκη ελέγχου είναι επιτακτική και τα οικονομικά εργαλεία αποτροπής έχουν βαρύνουσα σημασία.

Σύμφωνα με τον κ.Κυριόπουλο, η πρόταση για αύξηση της τιμής κατά 2€ που προτάθηκε είναι κρίσιμης σπουδαιότητας και πρέπει να αποτελέσει τη βάση μιας νέας πολιτικής δεδομένου ότι έχει τεκμηριωθεί ότι συνεισφέρει πολύ θετικά στη διακοπή του καπνίσματος, στη μείωση του αριθμού νέων καπνιστών και στην αποτροπή νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Άλλωστε όπως πρόσθεσε ο Καθηγητής, η διακοπή ταυτοχρόνως παρέχει εξοικονομήσεις στα νοικοκυριά (1 μισθός ετησίως) και έσοδα στο κράτος ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Ιατρικής και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ιωάννης Τούντας τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, καπνιστών και μη καπνιστών θεωρούν ότι η Πολιτεία δεν έχει κάνει αρκετά για την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους, (ποσοστό 76% των καπνιστών και 77% των μη καπνιστών).
Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 2 ευρώ, οι μη καπνιστές συμφωνούν σε ποσοστό 52 % και οι καπνιστές κατά 26%. Σημείωνεται δε, πως η αύξηση της τιμής των τσιγάρων τα τελευταία 2 χρόνια έχει οδηγήσει σε μείωση του καπνίσματος 3 στους 10 καπνιστές, ενώ 27% των καπνιστών αγοράζει φθηνότερα τσιγάρα.

iatropedia

Δωρεάν μετακίνηση προσωπικού του Νοσ. Καλαμάτας

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΔΩΡΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Μια θετική εξέλιξη και μια ευχάριστη έκπληξη έκρυβαν τις προηγούμενες ημέρες, προς όφελος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, οι συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Ιδρύματος, σε συνεργασία με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο ...........

είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των μισθολογικών περικοπών, βρήκε τελικά τη λύση του. Πρόκειται για το οικονομικό κόστος που βάραινε χρόνια τώρα το προσωπικό για τη μετακίνηση προς και από το νοσοκομείο.

Η Διοίκηση κατέβαλε το τελευταίο διάστημα εντατικές προσπάθειες, διασφαλίζοντας εφεξής τη δωρεάν μεταφορά του ανθρώπινου δυναμικού και για τις τρεις βάρδιες. Σε λίγες εβδομάδες το νοσοκομείο θα διαθέτει το δικό του λεωφορείο, το οποίο αποτελεί δωρεά αθηναϊκής εταιρείας. Πρόκειται για ένα πούλμαν 50 θέσεων, μάρκας Μερσεντές 303, σε πολύ καλή κατάσταση, το οποίο, αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ιδρύματος.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε: «Καιρό τώρα δέχομαι καθημερινά στο γραφείο μου μαρτυρίες συναδέλφων μας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των μισθολογικών περικοπών, σε σημείο, μάλιστα, που κάποιοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στο κόστος της καθημερινής τους μεταφοράς προς και από το νοσοκομείο.
Σε αυτή, λοιπόν, την κατάσταση σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να μένω αδιάφορος.
Το τελευταίο διάστημα στο θέμα της μετακίνησης του προσωπικού εργαστήκαμε μεθοδικά και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Θέλω να εκφράσω τις μεγάλες ευχαριστίες μου προς τη δωρήτρια εταιρεία. Πολλές φορές τα λόγια των ευχαριστιών είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος της αξίας κάποιων πράξεων. Να ’ναι πάντα καλά αυτοί που αποφάσισαν αυτή τη δωρεά».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε τη σημαντική δωρεά της αθηναϊκής εταιρείας, η οποία μας διαθέτει ένα λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών της μεταφοράς του προσωπικού.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν και ενέργησαν, προκειμένου το χρόνιο αυτό πρόβλημα να λυθεί».

ΘΑΡΡΟΣ

Δήμος Τριφυλίας: "Μυρίζει μπαρούτι" ο συνδυασμός του Κόλλια

Όταν πριν από δύο χρόνια ο συνδυασμός «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» κέρδισε τις εκλογές τη Β’ Κυριακή και ο Κώστας Κόλλιας εκλέχθηκε δήμαρχος Τριφυλίας, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που ίσως φαντάζονταν πως δύο χρόνια μετά, ουσιαστικά, θα τελούσε υπό διάλυση και η συνοχή θα είχε «σπάσει» πολύ νωρίτερα!

Μετά τη «βόμβα» που έριξε στο κλείσιμο ...............

της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη το βράδυ, ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας, ο οποίος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τα δύο χρόνιας της θητείας του και αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα, και παρά τις όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν μέχρι και χθες το απόγευμα να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να «εκτονωθεί» η κατάσταση στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του δημάρχου αλλά και στους κόλπους όλου του συνδυασμού, οι διαλυτικές τάσεις γίνονται όλο και εμφανείς, ακόμη και με πολύ λίγα λεπτά συζήτησης με στελέχη του, εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, όπως και με υποψηφίους και ανθρώπους που στήριξαν ενεργά το συνδυασμό και την εκλογή του κ. Κόλλια.

Λένε πως η εξουσία είναι «συγκολλητική ουσία», ωστόσο στην περίπτωση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας η άσκηση της εξουσίας, το «μοίρασμα» αξιωμάτων και ρόλων και η διαχείρισή τους δε φαίνεται να έφερε αποτελέσματα και, κυρίως, να συνθέσει και ενώσει διαφορετικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και προσεγγίσεις δημοτικών παραγόντων.
Όπως μαθαίνουμε, οι κόντρες, σε όλα τα επίπεδα και με διάφορα εσωτερικά «μέτωπα», είναι πολλές. Κόντρες μεταξύ αντιδημάρχων, κόντρες μεταξύ δημοτικών συμβούλων, κόντρες μεταξύ συμβούλων και αντιδημάρχων, κόντρες μεταξύ αντιδημάρχων, συμβούλων και τοπικών συμβούλων, κόντρες που σχεδόν όλες καταλήγουν με αιχμές (στην καλύτερη των περιπτώσεων), μομφές (όταν είναι πιο σκληρές) και ευθείες βολές κατά του δημάρχου, της διοίκησης που ασκεί και της πολιτικής που ακολουθεί στη λειτουργία του Δήμου! Δε θα μπορούσε, άλλωστε, ο δήμαρχος να είναι εκτός «στόχευσης», αφού αυτός είναι στην κορυφή και την ηγεσία του Δήμου και επικεφαλής του συνδυασμού, και όλοι, σχεδόν για όλα, σε αυτόν στρέφονται και καταλήγουν, επιρρίπτοντάς του πολιτικές και προσωπικές ευθύνες.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται, εντός της δημοτικής παράταξης, και τα οποία ιδίως μετά την άνοιξη έχουν ενταθεί και οξυνθεί, έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία του Δήμου και με την οικονομική του κατάσταση και με τη διαχείριση της καθημερινότητας και με τις προεκλογικές εξαγγελίες – δεσμεύσεις και με το σχεδόν μηδαμινό παραχθέν έργο, καθώς, βεβαίως, και με τα αξιώματα και τις καρέκλες! Τα προβλήματα με τους ανθρώπους του συνδυασμού του κ. Κόλλια, τους υποψηφίους δηλαδή του συνδυασμού του και ανθρώπους που στήριξαν ενεργά την εκλογή του ως δημάρχου, έχουν να κάνουν, κυρίως, με τη λειτουργία του Δήμου και το ανύπαρκτο, όπως θεωρούν, παραχθέν έργο, με την αντιμετώπισή τους και τη συμπεριφορά απέναντί τους συμβούλων, αντιδημάρχων και του ίδιου του δημάρχου, καθώς και με αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων – δεσμεύσεων. Αισθάνονται, όπως λένε, «σαν να μην υπάρχουμε. Δε μας υπολογίζουν καθόλου, δε μας ακούνε για τίποτα!».

Το μοντέλο διοίκησης του Δήμου που επέλεξε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με 6 τοπικούς αντιδημάρχους, αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, αναποτελεσματικό. Επιπλέον, επέφερε τα ακριβώς αντίθετα από τα όποια προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού, εσφαλμένα και όλως αυθαιρέτως, «δημιούργησε» τοπικούς αντιδημάρχους – υπερδημάρχους, που κατηγορούνται «εκ των έσω» για συγκεντρωτισμό, εγωκεντρισμό και ελάχιστη προσφορά σε τοπικά ζητήματα.

Βεβαίως, ο κ. Κόλλιας είχε δεσμευτεί προεκλογικά για αυτό, μέσα στο έντονα «αντικαλλικρατικό» σκηνικό που είχε στηθεί, για να δείξει την «ισόρροπη ανάπτυξη» και πως «τα Δημαρχεία θα είναι ανοιχτά». Όμως, δύο χρόνια μετά, τα δημαρχεία μπορεί να είναι ανοιχτά – και σωστά είναι ανοιχτά, αυτό έλειπε να έβαζε «λουκέτο» -, αλλά ο Δήμος και οι υπηρεσίες του δε λειτουργούν!

Όσο, δε, για τις «θεματικές» αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, για τις μόνες για τις οποίες μπορεί, κατά κάποιον τρόπο, να επαίρεται ο δήμαρχος (και κατ’ επανάληψη το έχει δηλώσει), είναι αυτές των Έργων (Τεχνικής Υπηρεσίας) και Οικονομικών. Για μεν τα έργα, είναι γεγονός πως η Τεχνική Υπηρεσία κάνει σοβαρή δουλειά και αυτό φαίνεται! Το ίδιο, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, φαίνεται να ισχύει και για τις Οικονομικές Υπηρεσίες, αφού με βάση όσα ειπώθηκαν στην προ ημερών συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, μέσα στο 2012 ο Δήμος κατάφερε να μειώσει τις οφειλές του κατά περίπου 4 εκατ. ευρώ!

Ερωτηματικά, ωστόσο, υπάρχουν σε στελέχη της δημοτικής παράταξης και του συνδυασμού Κόλλια για τις άλλες θεματικές αρμοδιότητες των αντιδημάρχων. Αναρωτιούνται, τι έχει γίνει για το προσωπικό και τη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή, την Υγεία, την Πρόνοια & την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, την Πολιτική Προστασία & το Περιβάλλον (θεματικές αρμοδιότητες που έχουν αντιδήμαρχοι) και καυτηριάζουν το γεγονός ότι στο Δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχει αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Έρχονται παραιτήσεις;

Με αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, το βαρύ κλίμα που επικρατεί, τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών στην Τριφυλία, την παρουσία – απουσία της Δημοτικής Αρχής και τη λειτουργία – υπολειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, μαθαίνουμε πως, όπως λένε, στελέχη του συνδυασμού του κ. Κόλλια, «όχι μόνο δεν είναι απίθανο, αλλά μοιάζει φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αν ο δήμαρχος δεν επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά αντίδρασης και αναστροφής του κλίματος, να υποβληθούν παραιτήσεις, ακόμη και ανεξαρτητοποιήσεις μέσα στο Δεκέμβρη, το αργότερο ως τις αρχές του νέου έτους!».
Ήδη, στελέχη της δημοτικής παράταξης του κ. Κόλλια φέρονται έντονα προβληματισμένα και απογοητευμένα από την όλη κατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, που «σκέφτονται σοβαρά το δρόμο της παραίτησης, για να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους», όπως μας μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου εκτιμώνται ως ιδιαιτέρως κρίσιμες για τη Δημοτική Αρχή, αφού αναμένονται εξελίξεις, καθώς την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του 2013 θα γίνουν δημαιρεσίες για εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης εκείνες τις μέρες ο δήμαρχος θα ορίσει αντιδημάρχους (4 έμμισθους και 2 άμισθους), αφού η θητεία των σημερινών (και των 6 έμμισθων) λήγει στις 31 Δεκεμβρίου!

ΘΑΡΡΟΣ

Μη βιώσιμο το σύνολο του έργου της Ολυμπίας Οδού

ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Δημόσιο και τους παραχωρησιούχους για τους «παγωμένους» οδικούς άξονες έρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.
Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ...........

ότι επίκεινται ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, σε κάθε περίπτωση το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων και αφορούν στην περιοχή μας είναι τα ακόλουθα:
Οι συζητήσεις με την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Μένει να αποσαφηνιστεί πλήρως το ακριβές μοντέλο αναχρηματοδότησης του έργου, με τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια να χρησιμοποιούνται ως βασικό εργαλείο εξεύρεσης λύσης.

Πάντως, αν το Δημόσιο δεχθεί να παραδώσει τις μελλοντικές εισπράξεις του, τότε το όφελος από την επανεκκίνηση του οδικού άξονα θα περιοριστεί στα 3-4 χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν (από τις διόλου ευκαταφρόνητες νέες θέσεις εργασίας και την αναθέρμανση του κατασκευαστικού κλάδου), αλλά εξανεμίζεται για τα υπόλοιπα 25-30 χρόνια.
Όσον αφορά στο τεχνικό σκέλος, στην περίπτωση της Ολυμπίας Οδού έχει πλέον «κλειδώσει» η ολοκλήρωση μόνο του βασικού τμήματος, δηλαδή από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα.

Οι αντιδράσεις, βέβαια, από πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες και φορείς σε Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία είναι πολλές, ωστόσο οι τράπεζες δεν αφήνουν κανένα ενδεχόμενο υπαναχώρησης, θεωρώντας το τμήμα Πύργου-Τσακώνας μη βιώσιμο οικονομικά.
Το ενθαρρυντικό, πάντως, στην περίπτωση του τμήματος Πάτρας-Πύργου είναι ότι η απαραίτητη γη έχει απαλλοτριωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, οπότε είναι σαφώς ευκολότερη η κατασκευή του στο μέλλον ως δημόσιο έργο.
Οι πολιτικές αντιδράσεις, πάντως, δεν είναι ευκαταφρόνητες και προβληματίζουν την κυβέρνηση, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις παραχώρησης (που κυρώθηκαν με 5 νόμους το 2007) θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.
Το μήνυμα, πάντως, που έρχεται από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών είναι ότι όλα τα ζητήματα θα κλείσουν το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου, με στόχο την επανέναρξη των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Το αν το Δημόσιο είναι διατεθειμένο να δώσει γη και ύδωρ για την επανεκκίνηση των έργων, απεκδυόμενο τα όποια προνόμια διέσωζε από τις συμβάσεις παραχώρησης, θα φανεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών ικανοτήτων του Ευθ. Βιδάλη, που έχει τεθεί επικεφαλής των συζητήσεων.

ΘΑΡΡΟΣ

Θέμα ημερών η απόφαση για το Παραδείσια-Τσακώνα

«Φάγαμε το βόδι και μας έμεινε η ουρά του». Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση με το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του εθνικού αυτοκινητόδρομου.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο αρχές της επόμενης.

Και όσο κι αν η καθυστέρηση προκαλεί ένα .............

δικαιολογημένο εκνευρισμό σε φορείς και πολίτες, εντούτοις, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα βάζει αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία χρόνων αυτών που χρησιμοποιούσαν το δρόμο για τις μετακινήσεις τους από και προς την Αθήνα.

Μάλιστα, την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση στελεχών του «Μωρέα» και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας για την επίσπευση των διαδικασιών, ενώ και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως τη «μεθεπόμενη εβδομάδα ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία».
Έτσι, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για όλους θα είναι η ολοκλήρωση του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα και η παράδοσή του μαζί με την τοξωτή γέφυρα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, δηλαδή εντός του 2013.

ΘΑΡΡΟΣ

Φιλιατρά:Προφυλακίσθηκε αγρότης για τα εικονικά τιμολόγια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του αγρότης από την Τριφυλία, κατηγορούμενος για τη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων.
Στον αγρότη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τη .............

Εισαγγελία Καλαμάτας, μετά τη διαπίστωση ότι πολλά πλαστά τιμολόγια είχαν κοπεί από τον ίδιο σε ονόματα συγγενών του και είχε εισπράξει παράνομα ΦΠΑ.

Εικονικά τιμολόγια
Η υπόθεση απασχόλησε μήνες ολόκληρους το ΣΔΟΕ, ενώ στα τέλη του Μαΐου στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με αυτοκίνητο κατευθύνονταν στην Κυπαρισσία.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 48χρονος από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες και κυκλοφορούσαν με τα ψεύτικά επώνυμα Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δέκα μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης από τον Οκτώβριο του 2011. Από αυτά, τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί και τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δε βρήκε το ΣΔΟΕ.
Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν και, όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ για λογαριασμό των απατεώνων και έχοντας το δικό τους μερίδιο κέρδους.
Οι χονδρέμποροι – απατεώνες, αφού έρχονταν σε συνεννόηση – συμφωνία με αγρότες, παρουσίαζαν εικονικές αγορές μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων, από κηπευτικά έως ελαιόλαδο, και οι αγρότες στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.
Ο έλεγχος των τελευταίων ετών είχε αποδείξει απάτη που ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Προφυλακιστέος

Οι δύο δράστες με τα πλαστά στοιχεία ταυτότητας Χατζηπαναγιώτου και Καραγιώργου κατέβαιναν στον τριφυλιακό κάμπο με σακούλες εικονικά τιμολόγια, τα οποία μοίραζαν αφειδώς, σε όποιον είχε διάθεση να συμμετάσχει στο κόλπο.
Η συμφωνία ήταν η εξής: το 4% από την επιστροφή ΦΠΑ το κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% έπαιρναν οι «χονδρέμποροι» - απατεώνες.
Από την Εισαγγελία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά 23 αγροτών της Τριφυλίας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στα εικονικά τιμολόγια που έχει το ΣΔΟΕ στα χέρια του από τη μεγάλη αυτή υπόθεση απάτης.

Αρκετοί εκ των αγροτών το προηγούμενο χρονικό διάστημα και όταν, προφανώς, αντιλήφθηκαν πως τα «πράγματα» δεν πάνε καλά και η «δουλειά χαλάει», αφού οι Εφορίες άρχισαν να τους κάνουν «στενό μαρκάρισμα», έτρεξαν, προκειμένου να επιστρέψουν τον παράνομο ΦΠΑ που είχαν εισπράξει.
Παράλληλα, έχει συλληφθεί και 41χρονος έμπορος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ο αγρότης από την Τριφυλία που προφυλάκιστηκε χθες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσε ονόματα συγγενών του, άλλοτε εις γνώση τους και άλλοτε όχι, και εξέδιδε εικονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με την κατηγορία, εισέπραττε το 7% από την επιστροφή ΦΠΑ.

ΘΑΡΡΟΣ

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 εκεμβρίου 2012 και ώρα 13.30 μμ στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»
με θέμα: “εργασιακές και μισθολογικές αλλαγές που προβλέπονται στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 (Ν.4093/2012)”.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τα μέλη του............

Δ Σ του συλλόγου μας και μέλος του
Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ).

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τα παραπάνω θέματα.

Η Συνέλευση θα ολοκληρωθεί με τη λήψη αποφάσεων για μελλοντικές δράσεις και
κινητοποιήσεις του Συλλόγου.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΔΕ ΡΟΣ
Λιβάς Δ ημήτριος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λέκκα Νικολίνα

Επικήδειος για τον Πολιτικό Μηχανικό Νίκο Γεωργόπουλο

Αγαπημένε μας Νίκο

Φίλε και συνάδελφε

Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο Αντίο
Γιατί φεύγεις νέος έχοντας δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη ,στη κοινωνία και στην οικογένεια σου Ήσουν αξιαγάπητος από όλους ανεξαιρέτως δεν είχες εχθρούς αλλά μόνο φίλους .Ακέραιος με αγνότητα και περιέργεια μικρού παιδιού με αγάπη για όλους.

Δεν μας εξέφραζες εύκολα τι σε στεναχωρούσε. Υπάρχουν ...........

άνθρωποι που ανοίγουν δρόμο και οδηγούν μπροστά.
Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να διακρίνουν το ουσιώδες ανάμεσα στα ανούσια Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό ,άνθρωποι που βλέπουν μακριά ,όλα αυτά τα είχες Νίκο και μαζί και πάνω από αυτά είχες απέραντη καλοσύνη , τρυφερότητα και σπάνια ευγένεια μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους

‘’Συμμερίζομαι ‘’Συμπάσχω’’ ‘’Προσφέρω’’ ήταν οι αξίες σου.

Γι’ αυτό άφησες όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους Με το πιο διακριτικό τρόπο κατάφερνες να βρίσκεις τη λύση σε κάθε πρόβλημα Δούλευες πάντα α8όρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι περισσότερο μπορούσες με ειλικρίνεια και συνέπεια. Ήσουν άριστος επαγγελματίας γιατί ήσουνα πάντα πολύ ενημερωμένος και συστηματικός Ήσουν πάντα υπεύθυνος ,δεν ακολούθησες ποτέ υπόγεια διαδρομή Ήσουν για μας ο πολύτιμος ,ο ανεκτίμητος φίλος. Η καλλιέργεια , η ευγένεια ,η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου , το επαγγελματικό σου ήθος , η καλοσύνη σου , η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου ,η οξύνοια , το χιούμορ σου ήταν βάλσαμο στη ψυχή μας. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου ,σεβόσουν την παρουσία του. Το πέρασμα σου απ’ τη ζωή , ήταν αέρας ποιoτικός .

Προνομιούχοι όσοι πορεύτηκαν πλάι σου .Η αφοσίωση σου στην οικογένεια σου και στους φίλους σου ήταν απεριόριστη.
Το ήθος και η αξιοπρέπεια στην επαγγελματική σου πορεία φάρος για μας τους νεώτερους Μηχανικούς.

Καλό ταξίδι Νίκο θα ζεις για πάντα στις καρδίες μας .
Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοι και φίλοι σου.
Κάλο ταξίδι Νίκο σε περιμένει μια θέση στην Γειτονιά των Αγγέλων.

Καλό ταξίδι πρόεδρε μας
Γ.Δ , Μ.Δ, Β. Π, Γ.Ε, Ν.Κ, Κ.Κ, Σ.Μ, Χ.Π

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις

(Το άρθρο που ακολουθεί είχε δημοσιευθεί στο blog την Άνοιξη του 2010 με Πρωθυπουργό τον κ Παπανδρέου περιμένοντας την Τρόικα…Το καταθέτω σήμερα καθώς διαπιστώνω ότι ΟΧΙ μόνο ΔΕΝ έχουμε Εθνικό Στρατηγικό Σχέσιο αλλά μοιάζει κάποιοι – ίσως ασυναίσθητα και όχι εκ προθέσεως – να απεργάζονται τον πληθυσμιακό μας «αφανισμό» με Νομοσχέδια και Φόρο-επιβαρύνσεις…)

Δεν θα τολμήσω να κάνω μια βαθειά τομή στο καυτό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα διότι δεν το επιτρέπει ο χώρος, αλλά θα σκιαγραφήσω, σύντομα, τις ψυχοκοινωνικές του διαστάσεις επειδή σε αυτές πιστεύω ότι βρίσκονται εγκλωβισμένες και οι γενεσιουργές αιτίες και μαζί και οι πιό αποδοτικές λύσεις του.
Καθώς περιμένουμε το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις του για .................

απολύσεις, μειώσεις μισθών και μειώσεις συντάξεων, η υπάρχουσα ανεπάρκεια πόρων στα ασφαλιστικά μας ταμεία θα ενταθεί ακόμη περισσότερο καθώς θα λείπουν οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και θα αυξάνονται οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

Στις δεκαετίες που μας πέρασαν διάφορες Επιτροπές της Βουλής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βασικές αιτίες του δημογραφικού μας προβλήματος ήταν μεταξύ άλλων:
--- Ο χώρος κατοικίας (το 32 % ζεί εγκλωβισμένο σε μικρά διαμερίσματα ενώ πολλά νέα ζευγάρια δεν έχουν δική τους στέγη)
--- Το πολύ ψηλό κόστος ανατροφής των παιδιών και η παροχή παιδείας και (παραπαιδείας)
--- Η ανεργία των νέων που μεταθέτει το γάμο και την απόκτηση παιδιών
--- Ο υπέρμετρος ατομικός ευδαιμονισμός

Προχωρώντας με αυτά τα δεδομένα και αυτούς τους ρυθμούς το έτος 2009 ο πληθυσμός της Ελλάδος έφτασε να είναι μόλις 10,8 εκατ. ενώ οι Αλβανοί πληθυσμιακά ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια (δεν υπολογίζονται όσοι ζούνε εκτός Αλβανίας), οι Σκοπιανοί ξεπερνούν τα 2 εκατ., οι Βούλγαροι πλησιάζουν τα 7,5 εκατ. και οι Τούρκοι ξεπεράσανε τα 77 εκατ. (από τα οποία τα 51 εκατ. Βρίσκονται στις ηλικίες ανάμεσα στα 15 και 64 χρόνια)!
Εξετάζοντας συνοπτικά τα δημογραφικά μας στοιχεία διαπιστώνουμε ότι ανέκαθεν η χώρα μας ήταν κοινωνία «προσφύγων και ξενητεμένων».

Το 1907 η Ελλάδα αριθμούσε 2,631,952 ψυχές και αργότερα μετά τους βαλκανικούς πολέμους και τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο φτάσαμε το 1920 τον αριθμό 5,061,889. Τελικά το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών φτάσαμε να είμαστε 6,010,000 άτομα. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν ενσωματώθηκαν στον κορμό της Ελλάδας και νέα κύματα προσφύγων, χάσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο στην δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια η αστυφιλία γέμισε τις πόλεις μας με άνεργο πληθυσμό ενώ ερημώθηκε η περιφέρεια. Στη δεκαετία του 1960 κορυφώθηκε και η μεγάλη πληθυσμιακή διαρροή σχεδόν ενός εκατομμυρίου συμπολιτών μας πρός τις αγορές εργασίας της Ευρώπης και κυρίαρχα της Δυτικής Γερμανίας, αφού είχαν ήδη προηγηθεί τα επίσης μεγάλα μεταναστευτικά κύματα της μεταπολεμικής δεκαετίας του 1950 προς τον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Αστυφιλία και νέο «στυλ ζωής»

Οι ελληνικές οικογένειες της υπαίθρου λειτουργώντας μέσα στο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα μιας γεωργοκτηνοτροφικής Ελληνικής πραγματικότητας παρέμειναν "εκτεταμένες" στη δομή τους (τρείς γενιές συμβίωναν στον ίδιο οικολογικό χώρο) και πολυμελείς ενώ, αντίθετα, οι οικογένειες των αστικοβιομηχανικών μας κέντρων προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες του νέου τρόπου ζωής μεταλλάχθηκαν σε "πυρηνικές" όπου το κάθε ζευγάρι προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις της ζωής αποκτούσε ένα ή το πολύ δύο παιδιά. Αναμφίβολα η έλλειψη χώρου, η απασχόληση και των δύο γονέων και η έλλειψη παπούδων και γιαγιάδων που θα μπορούσαν να αναλάβουν την φροντίδα των παιδιών οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια στη σμίκρυνση...

Για να διατηρηθεί μια σταθερή αυξητική τάση στην δημογραφική οντότητα και τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας πρέπει οι γεννήσεις να υπερβαίνουν τους θανάτους αλλά ήδη στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι σχεδόν μηδενικός. Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η φυσική αύξηση του ελληνικού πληθυσμού (γεννήσεις πλήν θάνατοι) ήταν της τάξης του 12 % και 13 % για να φτάσει τώρα στο εντυπωσιακό επίπεδο πολύ κάτω του 1 % δηλαδή σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ μεγέθη καθώς εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα έχουμε σε ετήσια βάση περισσότερους θανάτους από γέννες και μάλιστα στις γέννες υπολογίζονται και δεκάδες χιλιάδες αλλοεθνών (νόμιμων προσφύγων μεταναστών αλλά και λαθρομεταναστών!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι :
1) οι οκογένειες που έχουν ΕΝΑ παιδί αυξήθηκαν από 41% του 1971 σε 46% το 1991 και περάσαν το 50% το 2001.
2) οι οικογένειες με ΔΥΟ παιδιά έμειναν σταθερές ενώ
3) το ποσοστό των πολυτέκνων με ΤΡΙΑ παιδιά έπεσε από το 14% του 1971 σε 11 % το 2001
4) και το ποσοστό με ΤΕΣΣΕΡΑ και περισσότερα παιδιά από το 7% του 1971 σε λιγότερο από το 4% του 2001.
Με άλλα λόγια αυτά καθ' εαυτά τα δημογραφικά μας μεγέθη ΕΙΝΑΙ ανησυχητκά και γίνονται περισσότερο δραματικά εξαιτίας συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών συγκυριών και εθνικών λόγων. Ήδη αυτό φαίνεται στην διαπίστωση της ανατροπής της πληθυσμιακής πυραμίδας που έχει επιδεινώσει τα προβλήματα είσπραξης πόρων από οικονομικώς ενεργά άτομα και απόδοσης συντάξεων σε απόμαχους της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και στις επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων. Εάν η Ελλάδα γειτόνευε με Αυστριακούς, Ελβετούς ή Βέλγους και Γερμανούς τότε το δημογραφικό μας πρόβλημα δεν θα είχε την την συγκεκριμένη ιδιόμορφη οξύτητα που σήμερα έχει. Αυτό όμως είναι μιά ουτοπία...

Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους γεωπολιτικούς μας γείτονες και τους δικούς τους ρυθμούς δημογραφικών εξελίξεων. Μπορούμε, όμως, και επιβάλλεται να αλλάξουμε τις πρόσφατα αποκτηθείσες αξίες μας που μεγένθυναν την αίσθηση του στείρου ατομικισμού και της καταναλωτικής μανίας, που εξουδετέρωσαν την ιδέα ότι μέσα από τα παιδιά μας προεκτείνεται, με την ευλογία του Θεού, η υπαρξιακή μας οντότητα στο μέλλον και η συνέχιση της εθνικής μας υπόστασης.

Το δημογραφικό μας πρόβλημα είναι οξύ!

Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος μπορούν να αλλάξουν εφόσον αυτές προσαρμοσθούν στην πατροπαράδοτη αγάπη μας για την οικογένεια και τα παιδιά. Τόσες και τόσες γενηές κατατρεγμένων προσφύγων Ελλήνων Ποντίων, Μικρασσιατών και άλλων (όπως και ο υπογράφων γιός Πόντιου εκ Ρωσίας πατέρα και Θρακιώτισας-Μικρασιάτισας μητέρας) επιβιώσαμε σε ασύγκριτα χειρότερες συνθήκες και ΜΠΟΡΟΥΜΕ και πάλι να αναστήσουμε σε κάθε ελληνική οικογένεια δύο, τρία, τέσσερα παιδιά.
Αυξάνονται τα πληθυσμιακά μεγέθη των γειτόνων μας αλλά και τα μεγέθη των μουσουλμάνων νόμιμων μεταναστών και λαθρομεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα και αποκτούν πολλά παιδιά.

Οι πολιτικοί μας αδιαφόρησαν και κατέστη ΟΞΥ το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα! Αγνοήθηκαν προκλητικά οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι καθώς μερικές χιλιάδες οικογενειών με ΚΛΕΨΙΕΣ, ΡΕΜΟΥΛΕΣ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ μας οδήγησαν σε πληθυσμιακό μαρασμό!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Εμφιαλωμένο ''θάνατο'' σε μεταλλικό νερό ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ;

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ''ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.'', εδώ και αρκετό καιρό, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώσεις διάφορων Φορέων, οι οποίοι ανακαλύπτουν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τα οποία, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και τα έχουν προμηθευτεί αθώοι καταναλωτές, να τους γίνεται μνεία, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Χθες 3 Δεκεμβρίου 2012, λάβαμε ΔΕΛΤΙΟ..............

ΤΥΠΟΥ από τον ΕΦΕΤ, που ενημέρωνε τα ΜΜΕ, πως σε μία ποσότητα εμφιαλωμένων νερών ΚΡΙΝΟΣ, ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα) και παρακαλούνται όσοι το προμηθεύτηκαν, να μην το καταναλώσουν. Είμαστε μαζί με τον ΕΦΕΤ και πολύ καλά κάνει και προειδοποιεί τον κόσμο. Όσοι όμως ήδη το ήπιαν; Δεν έχουμε τίποτε με την παρασκευάστρια εταιρία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, αλλά παρόμοια περιστατικά, να μην σταματούν μόνο σε κάποια πρόστιμα, αν και πιστεύουμε πως ο ΕΦΕΤ θα φανεί αμείλικτος, γιατί η ζημιά που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν φαίνεται αμέσως, αλλά ετεροχρονισμένα.

Αναφέρει ο ΕΦΕΤ και καλά κάνει, ότι στα συγκεκριμένα νερά ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα). Τα νερά αυτά όμως διοχετεύθηκαν στο εμπόριο, o κόσμος τα έβρισκε στα ράφια των super market, στα περίπτερα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες......λέει στο τέλος ο ΕΦΕΤ ''Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν''.

Αρκεί αυτή η κατόπιν εορτής ενημέρωση του ΕΦΕΤ; Μα όταν κάποιος αγοράζει νερό, δεν το αποθηκεύει, αλλά το πίνει. Σίγουρα από αυτές τις μολυσμένες παρτίδες, κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεδίψασαν με...θάνατο.

Όταν διαβάζουμε σε οποιοδήποτε άρθρο ένα απλά ''εντοπίστηκε βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα)''.....το περνάμε στα πολύ ψιλά γράμματα του μυαλού μας, επειδή δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό και τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό, προσδοκώντας πάντα πως είναι αδύνατον να συμβεί σε εμάς.

Για να δούμε λίγο παρακάτω και πολύ περιληπτικά τι προκαλεί το συγκεκριμένο βακτήριο, από το οποίο πριν από 3 χρόνια πέθανε το 20χρονο Τοπ Μόντελ βασίλισσα της ομορφιάς Μαριάννα Μπρίντι.Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημά της, αποδείχτηκε πιο σοβαρή απ΄ ό,τι αρχικά πίστεψαν οι γιατροί, που είχαν διαγνώσει πέτρα στα νεφρά. Το βακτήριο κυανού πύου (pseudomonas aeruginosa), παρομοιο σαν αυτό που ανιχθεύθηκε στα εμφιαλωμένα νερά ΚΡΙΝΟΣ, εξαπλώθηκε ταχύτατα στον οργανισμό της και στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να της σώσουν τη ζωή, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο στις 3 Ιανουαρίου 2009, οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν πρώτα τα άνω άκρα και στη συνέχεια, τα κάτω. Τελικά, η Μαριάννα Μπρίντι πέθανε. Η αιτία ήταν σηπτικό σοκ που προκλήθηκε από το βακτήριο.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθηγήτρια κ. Αλεξίου-Δανιήλ, αναφέρει σε Διατριβή της πως οι λοιμώξεις που προκαλεί η Pseudomonas aeruginosa συνήθως αρχίζουν με την προσκόλληση του βακτηριδίου και με τον επιπολής αποικισμό του δέρματος ή των βλεννογόνων, ο οποίος συνεχίζεται με την τοπική εισβολή των βακτηριδίων και με βλάβες των υποκείμενων ιστών. Η διεργασία αυτή μπορεί να συνεχιστεί με εισβολή στην κυκλοφορία του αίματος, διασπορά, σύνδρομο συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης, δυσλειτουργία πολλών οργάνων και τελικά τον θάνατο. Η λοίμωξη μπορεί να παραμείνει ανατομικά εντοπισμένη ή να εξαπλωθεί με άμεση επέκταση σε παρακείμενους ιστούς. Ο μικροοργανισμός και τα προϊόντα του μπορούν να προκαλέσουν ιστική βλάβη στις πρωτογενείς και δευτερογενείς εστίες της λοίμωξης, ενώ η απελευθέρωση τοξινών που δρούν συστηματικά ή διαμεσολαβητικά για την φλεγμονή στον προσβεβλημένο ξενιστή μπορεί να συμβάλουν αμέσως ή εμμέσως στην εμφάνιση σηπτικού συνδρόμου.

Με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί στα μέσα που διαθέτετε.

Ηλίας Καλιώρας
Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΚΕΔΙ

ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΝ ΕΤΗ 1953. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΜΗ. ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Δ. ΚΩΣΤΑΚΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ των Σχολείων μας … Για να θυμόμαστε και να κρίνουμε.
3ον Εξατάξιον Δημοτ. Σχολείον Φιλιατρών
Του Δημήτρη Α. Δριμή
Εκπαιδευτικού, τ. δημάρχου Αετού

Το 1953, ο τότε Επιθεωρητής των Δημοτικών Σχολείων της Τριφυλίας ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων να υποβάλλουν ιστορικές εκθέσεις των σχολείων τους, με σκοπό την έκδοση λευκώματος. Η έκδοση αυτή, από όσο γνωρίζουμε, δεν πραγματοποιήθηκε.
Οι εκθέσεις, αρκετές συνοδεύονται και με φωτογραφίες, αποστέλλονται με συνοπτικά διαβιβαστικά. Άλλες από αυτές είναι αναλυτικές και άλλες σύντομες.

Οι πληροφορίες, πέρα από τις μνήμες που ανασύρονται, .............

για τη γλώσσα, την κοινωνία, την τοπικότητα και τη λειτουργία του τοπικού παράγοντα, την οικονομία, τις αντιλήψεις, την ιδεολογία, την εκπαίδευση, (ιδιωτικά-κοινοτικά-Κρατικά σχολεία, σχολεία αρρένων – θηλέων), τον αγώνα για την εξασφάλιση σχολικής στέγης (διδακτηρίων), τη θέληση της δημιουργίας, την κοινωνική κινητικότητα μέσω της εκπαίδευσης, την ιεραρχία, τις αντιθέσεις πόλης – χωριού αλλά και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις, τα συσσίτια, που δεν είναι πλέον μακρινή ανάμνηση, τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, την εθελοντική εργασία και προσφορά, τη λειτουργία του εράνου, την τομή του πολέμου, την κατοχή, (θύματα αντιποίνων υπήρξαν και σχολικά κτίρια), τον εμφύλιο, την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, … είναι πολλές και ρίχνουν φως σε μια πρόσφατη, σχετικά, περίοδο του τόπου μας.

Στις εκθέσεις των σχολείων που παραθέτουμε έχει τηρηθεί η ορθογραφία και η σύνταξη των πρωτοτύπων. Η γραφή, για τεχνικούς λόγους, είναι μονοτονική και όχι πολυτονική, όπως στις πρωτότυπες εκθέσεις.

Δείτε το υπόλοιπο Θέμα στο kopanakiNews.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στο μικροσκόπιο 18 Μεσσήνιοι για απότομο πλουτισμό

Ειδικούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα για τα οποία η αυτόματη διαδικασία του ..............

υστήματος «Elenxis» έδωσε ενδείξεις απότομου πλουτισμού, θα πραγματοποιήσει εκ νέου η Εφορία, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Στόχος είναι η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων που δε δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, δεκαοκτώ (18) από τα ονόματα αφορούν στη Μεσσηνία και είχαν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους σε Καλαμάτα, Μελιγαλά και Πύλο.

Πάντως, πληροφορίες του «Θ» λένε ότι ορισμένα από τα ονόματα που αναφέρονται στη… μεσσηνιακή λίστα (περιλαμβάνει, κυρίως, πολιτικούς μηχανικούς και επιχειρηματίες) έχουν προχωρήσει ήδη σε περαίωση των υποθέσεών τους.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΚΕΝΟ αγοράς, ελέω ειδικών συνθηκών για το ελαιόλαδο, με το ελληνικό ποιοτικότερο να πωλείται φθηνότερα από το υποδεέστερο ισπανικό.
Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, γίνεται αθρόα εισαγωγή λαδιών προς «ελληνοποίηση» ρίχνουν τις τιμές σε βάρος του παραγωγού, με την κερδοσκοπία να οργιάζει σε βάρος του καταναλωτή.
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» μαζί με την είδηση ότι πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν στους αγρότες τα υπόλοιπα του αγροτικού πετρελαίου και το 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε ακόμη:
• «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ»(!) στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου χθες εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων αναβλήθηκε η συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού του ’13, όπου με το 37% ή 510.000 ευρώ «αιμοδοτείται» η… αμαρτωλή ΕΤΑΠ, στην οποία τώρα, με «βέτο» Καραμπάτου, πρόεδρος είναι ο βασικός του αντίπαλος στις εκλογές και τώρα «συνεταίρος» στην επιμελητηριακή ηγεσία, Γιώργος Γκούμας!
• ΔΩΡΕΑΝ, σε λίγο χρόνο, η μετακίνηση των εργαζομένων από και προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο αποκτά πούλμαν 50 θέσεων, από δωρεά αθηναϊκής εταιρείας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του διοικητή Γιώργου Μπέζου, με το Σωματείο Εργαζομένων.
• ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ το αρχαίο δακτυλίδι από το Μουσείο της Ολυμπίας, στη Μεσσηνία που ανήκει ζητεί ο επικεφαλής της «Αλλαγής για την Καλαμάτα» Θεόδωρος Μπρεδήμας.
• ΣΥΣΚΕΨΗ στην Π.Ε. Μεσσηνίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.
• ΣΑΡΩΤΙΚΗ νίκη του Βασίλη Κορκίδη στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!