Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πως δεν θα χάσετε ΠΟΤΕ τον τηλεφωνικό σας κατάλογο στο Smart phone σας.

Στις 21 Νοεμβρίου είχα ανεβάσει εδώ στο Φιλιατρά News, μια αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για την νέα φοβία εξελίχθηκε η ανασφάλεια απώλειας του κινητού….

Η φοβία αυτή ονομάστηκε «Nomophobia» δηλαδή No Μobile Ρhone Ρhobia), που είναι ο φόβος των χρηστών κινητής τηλεφωνίας, μήπως χάσουν ξαφνικά το κινητό τους και μαζί με αυτό την επαφή τους με τον υπόλοιπο κόσμο…

Πραγματικά γέλασα με αυτό το δημοσίευμα αλλά ...........

ταυτόχρονα προβληματίστηκα, για την εξάρτηση που έχουν σήμερα πολλοί συνάνθρωποι μας από το κινητό.
Όσο η τεχνολογία προχωράει, οι λύσεις που μας δίνονται κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Πραγματικά ευκολότερη.
Προσωπικά πιστεύω, ότι ο οποιοσδήποτε χρήστης κινητού τηλεφώνου, το πρώτο και κυριότερο πράγμα που φοβάται, είναι μη χάσει τον τηλεφωνικό του κατάλογο που έχει αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο.
Αν ο τηλεφωνικός κατάλογος είναι αποθηκευμένος στην κάρτα SIM δεν χάνει και τίποτα.. Με την τοποθέτηση της SIM σε άλλη συσκευή έχει ξανά διαθέσιμο τον τηλεφωνικό του κατάλογο.
Αν όμως ο Τηλεφωνικός κατάλογος είναι στην μνήμη της συσκευής???
Εδώ είναι ένα πρόβλημα μεγάλο.
Kαι εξηγούμαι.

Σε πόσους από εμάς δεν έχει συμβεί, να βραχεί με τον οποιονδήποτε τρόπο το κινητό μας τηλέφωνο και εκείνο να αχρηστευθεί τελείως???
Όχι ρε γαμώτο…. Πάει το τηλέφωνο, Πάει ο τηλεφωνικός μου κατάλογος.... !!!! Είναι οι δυο - τρείς πρώτες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας όταν πάθουμε την ζημιά. Και φυσικά τότε είναι αργά.
Άντε να ξαναβρείς τις επαφές σου……

Θα σας περιγράψω με λίγο λόγια μια μικρή εμπειρία μου.
Στην μνήμη του κινητού μου τηλεφώνου είχα ένα αρκετά μεγάλο αριθμό επαφών.
Μια μέρα είχα την φαεινή ιδέα να αντιγράψω τον τηλεφωνικό μου κατάλογο σε ένα αρχείο του Excell κάνοντας Αλφαβητικές καρτέλες. (Α , Β , Γ , Δ , κλπ κλπ)
Έτσι πέρασα όλο τον κατάλογο μου (κοντά 300 επαφές) στο αρχείο του υπολογιστή για να το έχω πάντα πρόχειρο και εύκολα προσβάσιμο.
Που να φανταστώ ότι λίγες μέρες μετά αυτή μου η ενέργεια θα μου φαινόταν θησαυρός….

Ένα βράδυ σε μια παρέα με φίλους και φίλες πίναμε ποτό. Μια αδέξια κίνηση (άθελα μου φυσικά) έριξε το ποτό μου και έλουσε στην κυριολεξία το κινητό μου. Από εκείνη την στιγμή που έπαθα την ζημιά, το μέχρι εκείνη την ώρα, «σκυλί» τηλέφωνο μου, ένα Sony Ericsson W810i παρέδωσε άδοξα το πνεύμα του.
Δεν ξανάναψε ποτέ!!! Πέθανε. Κάηκε.

Και μέσα ήταν και ο Τηλεφωνικός μου κατάλογος με τις πολλές επαφές, στην μνήμη της συσκευής....
Αμέσως έκανα τις δύο -τρείς παραπάνω σκέψεις... «Όχι ρε γαμώτο... Πάει το τηλέφωνο, Πάει ο τηλεφωνικός μου κατάλογος…. !!!!»
Και ενώ ήμουν στα μαύρα πανιά για το που θα ξαναβρώ τις επαφές μου, θυμήθηκα ότι πρίν λίγες μέρες είχα περάσει όλες τις επαφές μου σε αρχείο Excell του υπολογιστή μου.
Εκεί ηρέμησα κάπως.

Με το που ξεκίνησε η νέα εβδομάδα πήγα και αγόρασα ένα καινούριο. Ήταν ένα Smart Phone με λειτουργικό σύστημα Android.
Και ενώ το βράδυ έχω ξεκινήσει να περνάω επαφές με κάλεσε για συνομιλία τον υπολογιστή ένας φίλος από Αθήνα. Επάνω στην συζήτηση του λέω τι έπαθα. Και μου δίνει την απόλυτη λύση για να μην ξαναχάσω ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τον τηλεφωνικό μου κατάλογο, τις φωτογραφίες μου κλπ κλπ και να μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα παράλληλα.
Τα Smart Phones έχουν λειτουργία συγχρονισμού. Που σημαίνει ότι συνεργάζονται με το e-mail σας και ότι έχετε εκεί, εμφανίζεται αυτόματα και στο κινητό σας. Κρατήστε λοιπόν στην άκρη του μυαλού σας τον όρο «Συγχρονισμός».

Η Λύση (δοκιμασμένη πλήρως) είναι η εξής:

Χρειάζεστε έναν e-mail λογαριασμό στο Gmail. Όσοι έχετε Gmail, δεν χρειάζεται να φτιάξετε καινούριο. Και αυτός κάνει.
Επάνω και δεξιά όπως βλέπετε τον λογαριασμό σας Εχει κάποια εικονίδια σαν αυτα της παρακάτω εικόνας.
Πατήστε το Τετραγωνάκι με τις τελίτσες (Κίτρινο βέλος) να σας ανοίξει μια λίστα με διαθέσιμες υπηρεσίες.
Ψάξτε και επιλέξτε το εικονίδιο "Επαφές" (Κόκκινος κύκλος)


Πατώντας το κουμπί «Νέα Επαφή» σας ανοίγει μια σελίδα όπου μπορείτε εκεί να καταχωρήσετε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο (Μπορείτε να βάλετε και δεύτερο και τρίτο τηλέφωνο σε κάθε όνομα που καταχωρείτε) το E-mail της επαφής σας αν το ξέρετε, Διεύθυνση, Γενέθλια, κλπ κλπ. Είναι στην διακριτική σας ευχέρεια τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε. Μπορείτε επίσης να βάλετε ακόμα και μια φωτογραφία σε κάθε επαφή σας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν σε μια επαφή (όνομα) καταχωρήσετε πχ 4 τηλέφωνα, συγχρονίζονται στην επαφή το τηλεφώνου σας όλα νούμερα. Για να τα δείτε στο τηλέφωνο σας βρείτε τη επαφή σας και πατήστε επάνω της για να την δείτε. Πατήστε το λεπτομέρειες και θα δείτε και τα υπόλοιπα τηλέφωνα που έχετε καταχωρήσει.

Την φωτογραφία αυτή θα την βλέπετε και στο κινητό σας τηλέφωνο.
Υπάρχουν πολλές επιλογές συμπλήρωσης της κάρτας επαφής.
Δεν χρειάζεται να πατήσετε αποθήκευση. Οι πληροφορίες που συμπληρώσατε αποθηκεύονται αυτόματα.
Το ίδιο γίνεται και με τις υπόλοιπες επαφές σας.

Αφού τελειώσουμε πάμε στο κινητό μας τηλέφωνο και εφόσον έχουμε περάσει το e-mail μας βλέπουμε τις επαφές που περάσαμε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου να εμφανίζονται και στο κινητό.

Αν δεν έχουμε περάσει το e-mail μας, μπαίνουμε στο Μενού Ρυθμίσεις Λογαριασμοί και συγχρονισμός και εκεί πατάμε Προσθήκη Νέου λογαριασμού. Γράφουμε το e-mail που έχουμε ή φτιάξαμε και φυσικά το password και έτσι Πλέον έχουμε προσθέσει τον λογαριασμό μας και φυσικά αρχίζουν να κατεβαίνουν στο κινητό οι επαφές μας.
Δεν ξέρω αν γίνεται και σε άλλα E-mails. Η διαδικασία που περιγράφω είναι με λογαριασμό Gmail

Εννοείται ότι έχουμε συνδέσει το κινητό μας με το internet (ας πούμε στο Wi-fi του σπιτιού μας) για να μπορέσει να γίνει ο συγχρονισμός.

Και να θέλουμε να περάσουμε μια επαφή από το κινητό??
Την περνάμε κανονικά. Με την διαφορά ότι όταν μας ρωτάει το κινητό που να την αποθηκεύσω έχει τρεις επιλογές. Τηλέφωνο , Κάρτα SIM και Google. Επιλέγετε το Google.

Αποθηκεύετε την επαφή και όταν βρεθείτε συνδεδεμένοι στο internet η επαφή σας θα προστεθεί και στο E-mail σας (στις επαφές) από μόνη της με τον συγχρονισμό χωρίς δική σας παρέμβαση.

Τώρα πια δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Και κυρίως το αν χάσατε τον κατάλογο σας. Γιατί πολύ απλά ακόμα και να χάσετε το κινητό σας, Ακόμα και αν σας χαλάσει, σας βραχεί κλπ κλπ με την αγορά ενός καινούριου Android κινητού, μόλις περάσετε το E-mail σας, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο τηλεφωνικός σας κατάλογος θα βρίσκεται στο καινούριο κινητό σας όπως ακριβώς ήταν και στο προηγούμενο.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το ίδιο μπορεί να γίνει και σε iphone. Δεν το έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν γίνεται ή όχι. Αν το κάνετε το κάνετε ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Αλλά σε κινητά με Android λειτουργικό γίνεται 100%.

Για οποιαδήποτε απορία σας αφήστε σχόλιο.
Θα έχω φροντίσει να πατήσω παρακολούθηση σχολίων και θα σας απαντώ το συντομότερο δυνατόν.

Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού: Πραγαμτοποιήθηκε το σεμινάριο του ψηφιακού κολάζ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 4ωρο σεμινάριο ψηφιακού κολάζ με απόλυτη επιτυχία, όπου συμμετείχαν 16 άτομα.

Μια άλλη φορά θα επαναληφθεί με θέμα το ..........

κινούμενο σχέδιο, μιας και σήμερα δεν είχαμε το χρόνο για να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα.





Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας

Βραδυπορίες και διακοπές της κυκλοφορίας θα σημειωθούν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω διέλευσης υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), με σκοπό κυρίως την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η .............

διέλευση του υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος, από τον Ασπρόπυργο έως το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται, καθημερινά από τις 7.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Η διέλευση του υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του ΑΔΜΗΕ θα πραγματοποιηθεί από Τρίτη 11-12-2012 έως Πέμπτη 13-12-2012, από τον Α/Κ Θηβών έως τον Α/Κ Επιδαύρου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, με την παρατήρηση της εξόδου και επανεισόδου στην Ν.Ε.Ο. από τους κλάδους του Α/Κ Κινέττας και από τον Α/Κ Τριπόλεως έως την Μεγαλόπολη της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση προσωρινών πινακίδων οδικής σήμανσης ως και των σημάτων – υποδείξεων των Τροχονόμων, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Η παρούσα να δημοσιευθεί στις Τοπικές εφημερίδες, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κ.Ο.Κ. και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Η εκτέλεση της παρούσας που ισχύει από τη δημοσίευσή της, ανατίθεται στα Τ.Τ. Αυτ/μων Ανατολ. Πελ-σου, Τ.Τ. Τρίπολης και στο Α.Τ. Μεγαλόπολης.

Διαφορετικές προσεγγίσεις για το ρόλο της ΕΤΑΠ και την αύξηση της επιχορήγησης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιδιαίτερη σημασία υπό τις παρούσες συνθήκες αποκτά η αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις 7.30 το απόγευμα, με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013. Κι αυτό, γιατί η προηγούμενη αναβλήθηκε, λόγω της παρουσίας εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι συνεδριάσεις.............

του Επιμελητηρίου είναι δημόσιες και η προηγούμενη προτάθηκε αρχικά να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και, τελικά, αναβλήθηκε.
Όπως αναμένεται, θα συζητηθεί και η αύξηση της επιχορήγησης από το Επιμελητήριο στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) από 360.000 σε 510.000 ευρώ. Η ΕΤΑΠ, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, αποτελεί το «δεξί» χέρι του Επιμελητηρίου και συστάθηκε ως Αστική Εταιρεία (από όλα τα Επιμελητήρια), προκειμένου, αφενός, να μην αντιμετωπίζει τα όποια κωλύματα του δημόσιου λογιστικού και, αφετέρου, να έχει την ταχύτητα και την ευελιξία στην αξιοποίηση προγραμμάτων και πόρων της Ε.Ε., για να δίνονται στη συνέχεια «εργαλεία» (γνώση κ.λπ.) στους επιχειρηματίες του τόπου.

Η αύξηση
Η αύξηση της χρηματοδότησης κατά 150.000 ευρώ προσεγγίζεται με σκεπτικισμό από επιμελητηριακούς, παρότι οι όποιες χρηματοδοτήσεις τελούν υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως μας εξήγησαν συνομιλητές μας, το ποσό των συνολικά 150.000 ευρώ περίπου, που φέρεται ως αύξηση, θα διατεθεί στην περίπτωση που οι Δήμοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για τη λειτουργία των αεροπορικών συνδέσεων Καλαμάτα – Μιλάνο και Καλαμάτα – Βαρσοβία.
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι είναι ήδη κραυγαλέα τα ποσά που διατίθενται στην ΕΤΑΠ και μιλούν για κατασπατάληση χρημάτων χωρίς να προκύπτει όφελος στον κόσμο.
Θα πρέπει, πάντως, να αναφερθεί ότι, όπως μας επισημάνθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προς την ΕΤΑΠ, περίπου 331.000 ευρώ, αφορά στην πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργαζομένων της, οι οποίοι καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες του Επιμελητηρίου, που απασχολεί μόνο ένα μόνιμο υπάλληλο. Οι υπόλοιποι προέρχονται από την ΕΤΑΠ.

Ο ρόλος της ΕΤΑΠ
Πολλά είχαν ακουστεί για το ρόλο της πριν από τις εκλογές του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της και τη διοίκησή της. Η ΕΤΑΠ είχε τότε χαρακτηριστεί «αμαρτωλή».
Ακόμη και η αλλαγή διοίκησης στο Επιμελητήριο δε στάθηκε ικανή να δώσει ακριβή εικόνα για το τι κάνει. Το μόνο που έχει γίνει ευρέως γνωστό, είναι ότι υπάρχει μια συνεχόμενη κατανομή χρημάτων προς τα εκεί, από την εκάστοτε διοίκηση του Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με όσα έχουμε μάθει, υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης και παράθεσης στοιχείων στο παρελθόν, κάτι που έχει καταγραφεί και στα πρακτικά των συνεδριάσεων, όπως αυτής για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Ο Π. Γκραίκης ζήτησε να έχει στα χέρια του τον Απρίλιο (2012) τον απολογισμό του 2011, για να του παραδοθεί τελικά τον Ιούνιο.

Να παρουσιαστούν οι απολογισμοί
Όπως μας επισημάνθηκε, θεωρείται μάλλον απίθανο τα χρήματα αυτά να καταλήγουν σε κάποια τσέπη. Όμως, αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη με τους απολογισμούς των παρελθόντων ετών, αν σε αυτούς υπάρχουν καταγεγραμμένες λεπτομέρειες. «Θα πρέπει», μας είπαν χαρακτηριστικά, «η νέα διοίκηση να παρουσιάσει τους απολογισμούς παρελθόντων χρήσεων με λεπτομερείς καταγραφές για το πού διατέθηκε και το τελευταίο ευρώ, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν, αλλιώς η νοσηρή κατάσταση, με τις συνεχώς εκφραζόμενες αμφιβολίες, θα συνεχίσει να σέρνεται».

ΘΑΡΡΟΣ

Αποφασίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών για κινητοποιήσεις

Σε γενική συνέλευση, σήμερα, θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης για την απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

Η μαραθώνια συνάντηση, που είχαν .........

με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το υπουργείο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι αποτελούν «μνημονιακή υποχρέωση».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος, υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση πάνω στα αιτήματά τους, ωστόσο οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και αποτελούν νόμο σαφώς και δεν μπορούν να αναιρεθούν.

Θάρρος

«Βόμβα Δημάρχων»: Αδυνατούμε να δώσουμε μισθούς

Μπορεί με κάθε τρόπο και ευκαιρία ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, να εύχεται... υγεία και μακροημέρευση στην κυβέρνηση, αλλά η πραγματικότητα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται μέρα με τη μέρα δυσκολότερη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος ..........

της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, είχε μιλήσει για 14 Δήμους που θα προχωρούσαν σε στάση πληρωμών και είχε προβλέψει ότι τον Οκτώβριο είναι πιθανόν, λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης, να φτάσουν τους... 100.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, είχε κάνει λόγο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, για στάση πληρωμών από τους μισούς Δήμους της χώρας.

Ενδιάμεσα, ο κίνδυνος χρεοκοπίας των Δήμων αποφεύχθηκε με διάφορες εμβαλωματικές λύσεις, όπως, για παράδειγμα, τα 35 εκατ. των δόσεων των ΠΟΕ.
Σήμερα, όμως, το ενδεχόμενο αυτό επανέρχεται με τη μορφή «βόμβας» από τα πιο επίσημα χείλη και, μάλιστα, και για τους 325 Δήμους της χώρας. Με (εξαιρετικά επείγουσα) επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και κοινοποίηση στον υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποιεί: αν δεν καταβληθούν τα... υποσχεθέντα 308 εκατ. ευρώ, οι Δήμοι θα «περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

Αναλυτικότερα, με επιστολή που απέστειλε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα (την κοινοποιεί στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη), και έχει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», του ζητεί να τηρήσει όλα όσα έχουν συμφωνήσει στις διάφορες συναντήσεις τους, τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 19 Νοεμβρίου, όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής.

«Δεσμευθήκατε», του λέει, «ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους Δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012, ύψους 199 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012, ύψους 109 εκ. ευρώ, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο Έκτακτο Συνέδριό μας της 3ης Δεκεμβρίου 2012».
Ωστόσο, «μέχρι σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους Δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ, ύψους 150 εκ. ευρώ και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 35 εκ. ευρώ, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα».

«Είναι προφανές», καταλήγει, «ότι εάν οι υπηρεσίες σας συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς, δε θα τηρηθεί η δέσμευσή σας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

ΘΑΡΡΟΣ

Επιχειρήσεις «Ξένιου Διός» σύντομα και στη Μεσσηνία

«Καλύπτει τα νώτα της» η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ... με ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο νομό και επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς»

Όλα καλά και ωραία τα είδε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην προχθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι για το κόμμα του.

Όσο τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων .............

δείχνουν ότι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής σταθεροποιείται στην τρίτη θέση και «παίρνει κεφάλι» σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η εγκληματικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, τόσο ο πονοκέφαλος θα δυναμώνει. Άλλωστε, ένας παραπάνω λόγος είναι ότι οι διαρροές της Ν.Δ. προς το κόμμα του Μιχαλολιάκου βρίσκονται περίπου στο 5% πανελλαδικά.

Τα δεδομένα αυτά σπρώχνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να προωθεί την πόλωση. Εμφυλιοπολεμικές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στεφάνια στις ακραίες εκδηλώσεις στου Μακρυγιάννη. Στην εκδήλωση, μάλιστα, που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (παρέστη και αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ), εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Βασιλικών Οργανώσεων, οι πρώτοι αποδοκίμασαν την κίνηση της Ν.Δ. να στείλει στεφάνι.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε η Ν.Δ. ήταν το Δεκέμβριο του 1999, όταν παρέστησαν οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές, παρά τη γραμμή του Κ. Καραμανλή, θιασώτη του μεσαίου χώρου, για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών».
Αν και η ορμητική δημοσκοπική άνοδος της ΧΑ έχει ανακοπεί, δεν παύει όμως να βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση των εκλογικών προτιμήσεων, προκαλώντας ανησυχία, όσο και εάν προσπαθούν να την κρύψουν, στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

Πάρα πολλά είναι τα μηνύματα υπουργών αλλά και βουλευτών που προειδοποιούν την ηγεσία της Ν.Δ. ότι, εάν δε γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά σε περιοχές-«κάστρα» της δεξιάς, όπου παραδοσιακά υπερείχε εκλογικά.

Στην τοπική μας πραγματικότητα, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς, θα έλεγε κανείς, τις ενέργειες και πρωτοβουλίες των μελών της Χρυσής Αυγής. Προς το παρόν, όπως μας έλεγαν, δε φαίνεται η επιρροή του νεοναζιστικού κόμματος να αυξάνει, ούτε οι φίλοι και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν διάθεση να αλλάξουν στρατόπεδο.

Από την άλλη, όμως, δεν κάθονται και με... σταυρωμένα τα χέρια. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αυξανόμενα κρούσματα μικροεγκληματικότητας, οι παράνομοι μετανάστες και η εφαρμογή των νέων μέτρων μπορεί να προκαλέσουν κομματική «αιμορραγία», που ίσως φτάσει να γίνει και επικίνδυνη.
Γι’ αυτό το λόγο, υιοθετώντας την ατζέντα της «Χρυσής Αυγής» περί «νόμου και τάξης», έχουν αυξήσει σε μέγιστο βαθμό τις επαφές τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιστεύουν ότι θα πετύχουν την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στη Μεσσηνία, αλλά και επιχειρήσεις τύπου «Ξένιου Ζευς». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη τέτοια επιχείρηση ετοιμάζεται μετά τις γιορτές.

Με τέτοιου είδους ενέργειες και τακτικές τα τοπικά στελέχη θεωρούν ότι θα ανακοπεί σε μεγάλο βαθμό το ρεύμα που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή προς τη «Χρυσή Αυγή» και στη Μεσσηνία.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Επιχειρήσεις «Ξένιου Διός» σύντομα και στη Μεσσηνία
ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΝΟΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ. ΛΟΓΩ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Όλα καλά και ωραία τα είδε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας,..............

Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην προχθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι για το κόμμα του.

Όσο τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής σταθεροποιείται στην τρίτη θέση και «παίρνει κεφάλι» σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η εγκληματικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, τόσο ο πονοκέφαλος θα δυναμώνει.

Πάρα πολλά είναι τα μηνύματα υπουργών αλλά και βουλευτών που προειδοποιούν την ηγεσία της Ν.Δ. ότι, εάν δε γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά σε περιοχές-«κάστρα» της Δεξιάς, όπου παραδοσιακά υπερείχε εκλογικά.

Γι’ αυτό το λόγο, υιοθετώντας την ατζέντα της «Χρυσής Αυγής» περί «νόμου και τάξης», έχουν αυξήσει σε μέγιστο βαθμό τις επαφές τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιστεύουν ότι θα πετύχουν την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στη Μεσσηνία, αλλά και επιχειρήσεις τύπου «Ξένιος Ζευς».