Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στην βουλή η δικογραφία για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Καννέλη [ VIDEO ]

Στη Βουλή διαβιβάσθηκε η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για το επεισόδιο της χειροδικίας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Πλέον, το κοινοβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για το εάν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία που απολαμβάνει ο κ. Κασιδιάρης.

Σε βάρος του κ. Κασιδιάρη ασκήθηκε ........

αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρά ταύτα, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, εναντίον της οποίας ο κ. Κασιδιάρης έχει πετάξει το περιεχόμενο ενός ποτηριού με νερό. Για το εν λόγω περιστατικό, δίωξη μπορεί να ασκηθεί μονάχα κατόπιν κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς του θιγόμενου μέρους, δηλαδή της κ. Δούρου, κάτι που δεν έγινε.

ΣΚΑΪ



ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 7,5 εκατ. € θα καταβάλει αύριο σε αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την Τετάρτη, ο ΕΛΓΑ σε 7.367 δικαιούχους αγρότες για ζημιές που υπέστησαν το 2012. Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

Η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ έχει προγραμματιστεί για ..............

τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται για το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά και το επόμενο έτος, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους, το αργότερο, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την Παρασκευή τελικά πάει το φορολογικό στη Βουλή

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη και την επόμενη ημέρα θα το καταθέσει προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.


real.gr

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου (internet)

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το διαδίκτυο είναι τελείως απαραίτητο στην εποχή μας και στη ζωή μας και θα πρέπει όλοι να το χρησιμοποιούν.

Αποτελεί ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση, αλλά και ψυχαγωγία.

Θέλει προσοχή όμως γιατί οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα .............

καλά στη ζωή μας και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Στην συνέχεια θα σας αναφέρουμε συνοπτικά όλες τις περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μορφές εγκληματικότητας


Παιδική πορνογραφία
Απάτες μέσω διαδικτύου
Πειρατεία λογισμικού
Προσωπικά Δεδομένα/ Κοινωνική Δικτύωση

Cyber Bulling

Αποστολή κειμένων e-mail, με προσβλητικό περιεχόμενο, κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης-ιστολόγια, διάδοση ψευδών γεγονότων. Ανώνυμες κλήσεις και μηνύματα με σκοπό τον φόβο και την ταραχή.

Παιδική πορνογραφία

«Αρπακτικά» άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, μορφωμένοι, οικονομικά ευκατάστατοι ακόμα και με δική τους οικογένεια, φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι πχ επιστήμονες, δάσκαλοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τη θεση και τη σχέση τους για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προσέρχονται καθημερινά θύματα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν δημοσιοποιηθεί παρανόμως σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (face book-hi5) με μοναδικό σκοπό τον εξευτελισμό, την απειλή η τον εξαναγκασμό παρανόμως σε πράξη-παράλειψη

Αυτοκτονίες

2006-2011 248 νέοι συνάνθρωποι μας προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αυτοκτονήσουν εκφράζοντας την επιθυμία τους αυτή μέσω του ιντερνετ.

Απάτες μέσω διαδικτύου

Social Engineering
Phishing
Νιγηριανές απάτες
Ισπανικό λόττο

Social engineering

Αυτές οι επιθέσεις χρησιμοποιούν email και διάφορα websites ώστε να αποκτήσουν πληροφορίες των θυμάτων. Ο επιτιθέμενος στέλνει email υποστηρίζοντας ότι είναι μια τράπεζα η ένας οικονομικός οργανισμός και ζητεί τραπεζικούς κωδικούς λογω ύπαρξης κάποιου προβλήματος. Το θύμα πολλές φορές στέλνει τα προσωπικά του στοιχεία.

Phishing

Διαδεδομένη είναι η μορφή του «ψαρέματος» τραπεζικών δεδομένων μέσα από ιστοσελίδες με εμφάνιση όμοια με την επίσημη τραπεζική ιστοσελίδα.

Η τράπεζα ποτέ δεν θα σου ζητήσει επιβεβαίωση προσωπικού κωδικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νιγηριανές απάτες

Με τον όρο «νιγηριανή απάτη» περιγράφουμε την περίπτωση στην οποία αποστέλλονται mail τα οποία ενημερώνουν τον χρήστη είτε ότι είναι αποδέκτης κάποιας μεγάλης κληρονομιάς είτε ότι μπορεί να γίνει συνεργάτης κάποιας ξένης εταιρείας για την μεταφορά κεφαλαίων.

Από τον χρήστη ζητούνται τα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία τα οποία και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους.

Ισπανικό Λόττο

Ο χρήστης λαμβάνει email ότι κέρδισε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε μια διεθνή λοταρία και ότι για να πάρει τα κέρδη πρέπει να δώσει κάποια χρήματα για να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των χρημάτων.

Μεγάλη προσοχή στις παραγγελίες από το Διαδίκτυο πρέπει να δίνουν οι κάτοχοι τους λογω του κινδύνου οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών να πέσουν σε χέρια απατεώνων. Προτείνουμε οι αγορές να γίνονται μόνο μέσω προπληρωμένων πιστωτικών καρτών.

Στο ιντερνετ πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ανωνυμία όπως και δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα αυτών που δημοσιεύουν κάτι.

Επίσης στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ τίποτε και πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους νέους για αυτά που δημοσιεύουν μήπως και χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε βάρος τους,

Τρόποι Προστασίας από Απάτες μέσω Διαδικτύου

Ο χρήστης πρέπει να:

. Είναι υποψιασμένος σε ανώνυμες κλήσεις ή email που παρέχουν θέσεις εργασίας έναντι αδράς αμοιβής

. Μη δίνει προσωπικά στοιχεία σχετικά με την εταιρεία στην οποία εργάζεται, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής δομής του δικτύου της εταιρείας, εκτός αν είναι σίγουρος ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο

. Μην αποκαλύπτει προσωπική ή οικονομική πληροφορία σε email και να μην ανταποκρίνεται σε ανώνυμα email σχετικά με τέτοιες πληροφορίες και να μην συνδέεται στα links που περιέχονται στα email αυτά

. Ταυτοποιεί τα στοιχεία οποιουδήποτε αγνώστου που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί νόμιμο οργανισμό, κατευθείαν με τον οργανισμό Ο χρήστης πρέπει να:

. Μην στέλνει ευαίσθητα δεδομένα στο διαδίκτυο πριν ελέγξει την ασφάλεια ενός website

. Δίνει έμφαση στο URL του website. Κακόβουλα websites μπορεί να φαίνονται ίδια με νόμιμα site, αλλά το URL μπορεί να διαφοροποιείται από το επίσημο είτε λεκτικά είτε ως προς το domain (.com, .net)

. Εγκαθιστά και συντηρεί αντι-ιικά προγράμματα, firewalls, και email φίλτρα ώστε να μειωθεί η διακίνηση κακόβουλων μηνυμάτων

. Εκμεταλλευτεί anti-phishing λειτουργίες που παρέχονται σε email και web browser

Αντίδραση σε Περίπτωση Απάτης

. Εάν πιστεύετε ότι οι οικονομικοί σας λογαριασμοί διακυβεύονται, επικοινωνήστε με τους τραπεζικούς οργανισμούς άμεσα και κλείστε κάθε λογαριασμό που είναι σε κίνδυνο. Παρακολουθείστε για ανεξήγητες χρεώσεις του λογαριασμού σας.

. Αλλάξτε άμεσα κάθε password που μπορεί να έχει αποκαλυφθεί. Εάνχρησιμοποιείτε το ίδιο password για διαφορετικές περιπτώσεις αλλάξτε το για κάθε λογαριασμό και μην το χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

. Παρακολουθείτε για σημάδια κλοπής στοιχείων ταυτότητας.

. Αναφέρετε την επίθεση στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Cyber Bullying (Διαδικτυακή Παρενόχληση)

Η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους μέσω του Διαδικτύου

Πρόκειται για μια εξελισσόμενη μόδα και περιλαμβάνει:

. Αποστολή e-mail, ή άμεσων μηνυμάτων με κακό περιεχόμενο.

. Δημοσίευση δυσάρεστων φωτογραφιών ή μηνυμάτων για άλλους σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες.

. Χρήση του ονόματος ξένου χρήστη με σκοπό τη διάδοση φημών και ψεμάτων για κάποιον τρίτο (κλοπή ταυτότητας).

. Προσβλητικά μηνύματα. Μερικές φορές προσβλητικά γραπτά μηνύματα προς κινητά τηλέφωνα στέλνονται μέσω ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το μήνυμα αυτό, αλλά καταλήγουν να κατηγορούνται ότι το έστειλαν οι ίδιοι.

. Η δημιουργία ιστοσελίδων που στοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα καλώντας άλλους να δημοσιεύσουν μηνύματα μίσους

. Η σχετική ανωνυμία στο Διαδίκτυο προσφέρει το έδαφος καθώς ενισχύει τον φόβο και κάνει τον εντοπισμό δυσκολότερο

. Η έλλειψη προσωπικής επαφής με το θύμα κάνει το δράστη σκληρότερο

. Η ευρύτητα της πληροφορίας και η ευρύτητα του «κοινού» καθιστά το Cyber Bullying πιο αποτελεσματικό για τον δράστη και σκληρότερο για το θύμα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους

Προστασία από το Cyber Bullying

. Προστασία προσωπικών δεδομένων από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

. Περιορίζοντας τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον εαυτό μας η την οικογένειά μας μειώνουμε τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα αγνώστων δραστών και διευκολυνόμαστε στο να αναγνωρίσουμε τον πιθανό δράστη.

. Αποφεύγουμε να απαντήσουμε στις απειλές του δράστη. Απαντώντας επιθετικά φέρνουμε νέες απειλές και την ικανοποίηση στον δράστη ότι η παρενόχληση λειτουργεί.

Αλλάζουμε email ή «κατεβάζουμε» την σελίδα δικτύωσης και δημιουργούμε νέους λογαριασμούς αν αυτό είναι εφικτό.

. Κρατάμε αποδεικτικά της δράσης συμπεριλαμβάνοντας όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε όπως ημερομηνίες και ώρες, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λοιπά. Καλό θα είναι τα στοιχεία αυτά να υπάρχουν και σε μορφή εκτύπωσης.

. Επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφευχθεί κλιμάκωση της παρενόχλησης.

Προστασία Ανηλίκων από Διαδικτυακές Απειλές

. Τα παιδιά διατρέχουν κάποιους κινδύνους όταν χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή, επομένως πρέπει να προσέξουμε τη ασφάλειά τους και να διαφυλάξουμε τα χρήσιμα δεδομένα που τυχόν έχουμε αποθηκευμένα στον υπολογιστή.

. Τα παιδιά παρουσιάζουν επιπλέον δυσκολία στην διασφάλιση της πλοήγησής τους εξ αιτίας των φυσικών τους χαρακτηριστικών όπως η αθωότητα, η περιέργεια, η διάθεση για ανεξαρτησία και ο φόβος της τιμωρίας.

Τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν σχεδιάζουμε την προστασία του παιδιού και των δεδομένων μας.Τα παιδιά μπορεί παράλληλα με την αθώα εργασία τους στον υπολογιστή να επισκεφθούν άθελά τους κάποια επικίνδυνη ιστοσελίδα, να εμπλακούν σε συζήτηση με αγνώστους ή να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία χωρίς να αναλογιστούν το λάθος που κάνουν ή να μη το αποκαλύψουν στους γονείς διότι φοβούνται την τιμωρία.

Οι ευχές που μας στέλνετε.



ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΑΧ ΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται ΠΟΕ- ΟΤΑ και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις πληροφορίες της Ομοσπονδίας ότι διαγράφονται από τη λίστα της απογραφής όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. των οποίων οι υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει στοιχεία. Τη συγκεκριμένη καταγγελία κάνει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «στην ουσία με αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το.............

υπουργείο προχώρησε σε αυτή την επιθετική ενέργεια καθώς η Ενίαια Αρχή Πληρωμών αρνούνταν να μην καταβάλει τους μισθούς στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, όπως ζητούσε ο Α. Μανιτάκης και οι συνεργάτες του.

ΠΟΕ- ΟΤΑ Ενέργειες μαφίας

Σε ανακοίνωσή της, αργά το απόγευμα η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για «πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας», κατηγορώντας «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κατεδάφισης του Δημοσίου) ότι προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού - Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από τη λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους».

«Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και να εξαναγκάσουν τους φορείς (Δημάρχους κ.λπ.) να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 % που προβλέπει η διαθεσιμότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΥΠΔΜΗΔ: Εφαρμόζουμε το νόμο

Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι απλώς εφαρμόζεται ο νόμος για τη διαθεσιμότητα στους 30 με 40 δήμους, που, σύμφωνα το υπουργείο, αρνήθηκαν να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχ τεθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της Απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ Δ.Ε. μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιελάμβανε ο νόμος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά κριτήρια καθώς το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του τέτοια στοιχεία.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με το νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν (δηλαδή το 75% του σημερινού μισθού τους) μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.

Μπλακάουτ και στις «ευαίσθητες» υπηρεσίες

Στις δηλώσεις του προς την aftodioikisi.gr o κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργείου είναι casus beli για τους εργαζόμενους, καθιστώντας σας ότι «δε θα περάσει η τρομοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης και η φασιστική νοοτροπία Μανιτάκη (σ.σ. σε αφίσα που δημοσιοποίηση η ΠΟΕ -ΟΤΑ ταυτίζεται ο υπουργός με το δικτάτορα Μεταξά). Από αύριο κιόλας, απαντάμε με γενικό μπλακάουτ στους δήμους και διαδηλώσεις».

Κατόπιν αυτού, στις 9 και μισή το πρωί, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής, που θα κλιμακώσει -όπως άλλωστε είχαν ζητήσει και οι σύλλογοι-μέλη της- τις κινητοποιήσεις, μπλοκάροντας πλέον και τις «ευαίσθητες» υπηρεσίες των δήμων (παιδικοί σταθμοί, αποκομιδή απορριμμάτων, ΧΥΤΑ κ.λπ.). Στις 11 και μισή το πρωί πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο ήταν προγραμματισμένη πικετοφορία.

Aftodioikisi.gr

4ο Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων



Το πόθεν έσχες του Αντώνη Σαμαρά

Το ποσό των, περίπου, 190.000 ευρώ είχε ως εισόδημα το 2010 ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» που έκανε στη Βουλή.
Mike Batiste Book

Ο πρωθυπουργός έχει φορολογητέο εισόδημα 45.675 ευρώ, αφορολόγητο 66.493 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ από άλλες πηγές είχε έσοδα 25.044 ευρώ. Η σύζυγος του είχε έσοδα 53.625 ευρώ.

Επίσης μαζί με τη σύζυγο του εμφανίζονται να.......

κατέχουν εξ ολοκλήρου ή να έχουν συμμετοχές σε 13 ακίνητα. Συγκεκριμένα τα ακίνητα της οικογενείας βρίσκονται σε Αττική, στην Εκάλη, στη Μεσσηνία, στην Εύβοια και στο Ναύπλιο.

Ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του δηλώνουν καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ. Ο Α. Σαμαράς είχε το 2010 καταθέσεις 225.000 ευρώ στην Ιρλανδική τράπεζα KBC.

Ο Α. Σαμαράς έχει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΚ, ενώ σε δύο αυτοκίνητα που έχει κατέθεσε τις πινακίδες.

NewsBeast

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αλλαγές στο επάγγελμά τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκουρέντζος προωθεί ........

την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ενώ δηλώνει πως ο Οργανισμός παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως ο ΕΟΠΥΥ δεν προχωρά στην εξόφληση των χρεών βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την οριστική επίλυση του προβλήματος του Οργανισμού.

«Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».

Τέλος, το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

iefimerida

Αποφασισμένοι οι φορείς του Κυπαρισσιακού να προστατέψουν τις επόμενες γενιές-Μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον Αρχέλων; [ VIDEO ]

UPDATE ΝΕΑ VIDEO

ΤΗΝ αποφασιστικότητα των φορέων του Κυπαρισσιακού Κόλπου με ψήφισμα στο Δ.Σ. Τριφυλίας και νομικές ενέργειες για να καταρριφθεί η έωλη απόφαση της Ευρωπαικής επιτροπής απαγορεύοντας την όποια μορφή δράσεων στη περιοχή έχοντας ως υποστήριξη την Ελληνική πολιτεία, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας με αφορμή την οδηγία της Επιτροπής για πάσης φύσεως οικοδομική δράση κοντά στη περιοχή Natura.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι ...............

"το θέμα εκκρμεί εδώ και χρόνια από τη περιοχή Ελαίας ως το Καλονερό για την προστασία της Καρέττα, οι Δήμοι έχουν δείξει ευαισθησία για τη προστασία του είδους παρέχοντας διευκολύνσεις στον Αρχέλωνα με δημιουργικό διάλογο εδώ και χρόνια" για να συνεχίσει ότι "εντούτοις αναπτύσσεται μια φιλολογία που ισοπεδώνει την προοπτική του τόπου σε βαθμό μάλιστα να θεωρείται ότι η αυτοδιοίκηση με την άρνησή της θέλει να ακυρώσει την προστασία της Natura ή να διευκολύνουμε ζητήματα ανάπτυξης από ιδιώτες" χαρακτηρίζοντας το κείμενο της Ε.Ε. ως ισοπεδωτικό. Πρόσθεσε ότι "η Ε.Ε. εξέδωσε κείμενο αιτιολογώντας την άποψή της βάση της οδηγίας 92 της Ε.Ε., την ώρα που έλαβε απάντηση από την Κυβέρνηση ότι η Πολιτεία δεν ακυρώνει τους νόμους της, ούτε την προστασία της περιοχής επομένως καθώς εκκρεμούν διοικητικές πράξεις όπως οι περιβαλλοντικές μελέτες με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διαμόρφωση υγιών συνθηκών στη περιοχή".

Εξήγησε ότι για δεύτερη φορά η Κυβέρνηση απάντησε στην Επιτροπή ότι δεν υπάρχει σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που να βλάπτει την Καρέττα-Καρέττα, ενώ η ανέγερση κατοικιών στο Βουνάκι από την εταιρία ΚΟΤΙΝΟΣ Α.Ε. είναι εκτός τουριστικής ανάπτυξης τηρώντας τους Νόμους, διευκρινίζοντας ότι ο "Δήμος και οι φορείς δεν προστατεύουν καμία εταιρία παρά μόνο το συλλογικό μέλλον του τόπου". Η Ε.Ε. στην απόφαση της καλεί σε συμμόρφωση τη Κυβέρνηση με κίνδυνο να παραπεμφθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, καθώς ήδη η πολιτεία ζήτησε ενημέρωση από γνωμοδοτικά όργανα και όχι από το Δήμο που έχει κάθε λόγο φωνής στο θέμα. Διερωτήθηκε επίσης αν εφαρμοστεί η οδηγία θα πρέπει να κλείσουν καταστήματα, να καταστραφούν καλλιέργειες, να γίνει συσκότιση σε δρόμους, καταλήγοντας ότι ο Δήμος θα υπερασπιστεί το περιβαλλοντικό μόρφωμα διατηώντας το δικαίωμα ανάπτυξης μέσω των ΣΧΟΑΠ που είναι σε εξέλιξη.

ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ...

Ο Παν. Τσίγγανος ξεκάθαρα δήλωσε ότι "είναι φανερό ότι υποκρύπτονται άλλα συμφέροντα πίσω από τον Αρχέλωνα στο όνομα της ανάπτυξης, η περιοχή να είναι λιγότερο ανταγωνιστική από άλλες, καθώς γειτνιάζει με την Ολυμπία οδό, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, τις νέες επενδύσεις όταν ο Αρχέλων γνωρίζει ότι πριν από αυτόν οι κάτοικοι έιχαν αγκαλιάσει τις χελώνες" μιλώντας για δόλια συμφέροντα χαρακτηρίζοντας την απόφαση ελλιπή και ανυπόστατη όταν υπάρχει ΣΧΟΑΠ Αυλώνος, αδειοδοτήσεις και Σχέδιο πόλης, ενώ αποκάλυψε ότι πέρσι το γραφείο της κα Χούμπενρ επικοινώνησε με το Δήμαρχο ζητώντας την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας κάτι που φυσικά αρνήθηκε. Έθεσε θέμα για την λειτουργία γραφείου του Αρχέλωνα στη ΠΟΤΑ, ενώ εξήγησε ότι όλες οι ενέργεις στη περιοχή είναι νόμιμες όπως οι κάθετοι δρόμοι που προυπήρχαν, οι συντονισμένες δράσεις προστασίας του οικοσυστήματος και ζήτησε συντονισμένη δράση από φορείς καθώς η πολιτεία είναι υπέρ των απόψεων του Δήμου.

Ο Σαράντος Κουκούμης από την ελλάσσονα μειοψηφία δήλωσε "Ναι σε περιβαλλοντική προστασία, ναι σε κανόνες για ήπια ανάπτυξη, καθώς ως Δήμος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές μας για ουσιαστική συλλογική διαχείριση του τόπου μας και επιτέλους να επικαιροποιηθεί η μελέτη της Δ.Ε. Αυλώνος βασιζόμενη σε αρχές χωρίς να τσιμεντοποιηθεί το περιβαλλοντικό οικοδόμημα' συμφωνώντας με τους ομιλητές για ανάληψη συλλογικής δράσης ώστε να ανατραπεί η απόφαση της Επιτροπής που είναι εκτός λογικής.







Radio 936

ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας: Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2012 Δημιουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν όψει των γιορτών, πραγματοποιούμε τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», που στόχο έχει την ενίσχυση άπορων οικογενειών του νομού μας καθώς και την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», των Γιατρών του Κόσμου και της Praksis.

Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επιλέγουμε να σταθούμε για ακόμα μία φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που περνούν δύσκολες μέρες.

Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε κοινωνικό .............

παντοπωλείο με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών.
Η δράση υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα www.xmassmiles.gr στην οποία υπάρχει λίστα με τα είδη που μπορεί να προσφέρει κανείς ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειας.

Καλούμε λοιπόν, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεισφέρουν δωρίζοντας αγαθά από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου το πρωί 10.00-14.00 και το απόγευμα 18.00-21.00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην οδό Αντωνοπούλου 12 στον 2ο όροφο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου με ένα χριστουγεννιάτικο event προσφοράς (18.00-21.00 κεντρική πλατεία Καλαμάτας) και είναι ενταγμένη στη κοινωνική πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ στην οποία συμμετέχουν ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.



Στη Βουλή σήμερα το νέο φορολογικό

Οι βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής είναι ελάχιστες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα, εκτός απροόπτου, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πήρε και τυπικά, χθες το βράδυ, το «πράσινο φως» από την τρόικα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», οι .............

βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής είναι ελάχιστες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η οποία ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί το φορολογικό να έχει «κλείσει» μαζί με την επαναγορά των ομολόγων πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα εγκρίνει την εκταμίευση της υπερ-δόσης των περίπου 34 δισ. ευρώ, αλλά και πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Στις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με την κλίμακα των μισθωτών, εφόσον είναι κατ’ ουσίαν μισθωτοί και απασχολούνται σε έως τρεις εργοδότες, ενώ την ίδια φορολογική μεταχείριση θα έχουν ακόμη και αν απασχολούνται σε δέκα εργοδότες, αρκεί από έναν εξ αυτών να εισπράττουν το 75% των ετήσιων αποδοχών τους.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, καταφέρνει να πάρει πίσω την αύξηση του πολυτεκνικού επιδόματος, από τα 450 ευρώ στα 500 ευρώ, αφού μειώνει το επίδομα των παιδιών που δικαιούνται όσοι έχουν οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 45.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα είναι 40 ευρώ για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών, ενώ η αρχική ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου προέβλεπε ότι το επίδομα ήταν 40 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά, 50 ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο και 60 ευρώ για καθένα από το πέμπτο και τα επόμενα. Ετσι, οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά χάνουν 20 ευρώ το μήνα, ενώ το επίδομα, ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα, καθορίζεται ως εξής:

- 160 ευρώ το μήνα ή 1.920 ευρώ το χρόνο, για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

- 106,64 ευρώ το μήνα ή 1.279,68 ευρώ το χρόνο για εισοδήματα από 12.001 έως 24.000 ευρώ.

- 53,32 ευρώ το μήνα ή 639,84 ευρώ το χρόνο για εισοδήματα από 24.001 έως 36.000 ευρώ.

Αυξήσεις 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2013

Νέο χτύπημα για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυξήσεις ρεκόρ, περίπου 25%, θα δοθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ στους επόμενους λίγους μήνες, μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Πρόκειται για μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, που αφορούν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ΔΕΗ έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στη.........

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά το ύψος των αυξήσεων θα αποφασίσει το ΥΠΕΚΑ μετά από εισήγηση της ΡΑΕ. Αυτές θα εφαρμοσθούν σε τρεις φάσεις, την 1η Ιανουαρίου, την 1η Μαΐου και την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο e-mail που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ στη ΡΑΕ, περιγράφει τους βασικούς εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής και διάθεσης του ρεύματος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως πρόσφατα έκανε γνωστό και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, μελετά τη διεύρυνση των δικαιούχων του φτηνού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο προσφέρει σήμερα έκπτωση 30% – 35% στο ρεύμα που καταναλώνουν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η ΡΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο ένταξης στο ΚΟΤ στις 1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, από 800 που είναι σήμερα

marketBeast

Σεμινάριο Πιπερόπουλου στους Μεσίτες Αττικής

Σεμινάριο με θέμα « Επιβίωση με Ορθή Διαχείριση» θα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στην Αίθουσα του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής- Αθηνών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ Γιάννη Ρεβύθη και τη Γενική Γραμματέα κ Ασημίνα Χάρμπαλη.

Ο κ Πιπερόπουλος θα σκιαγραφήσει τη γενική κατάσταση στον αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο, και θα προτείνει μεθόδους επιτυχούς διαχείρισης της κρίσης με έμφαση στη θετική σκέψη και αλλαγή νοοτροπιών..

Την παρουσίασή του ο κ Πιπερόπουλος θα ενισχύσει με προβολή ...........

διαφανειών και στατιστικών δεδομένων και θα ακολουθήσει περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για μέλη του Συλλόγου αλλά και το κοινό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠO ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας σας καλεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00΄στην
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» (Τ.Ε.Ε) στην εκδήλωση με τίτλο:
«Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΟΖ» με ομιλητή τον............

κ. Νίκο Λυγερό

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Νικόλαος Τζώνης


Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια. (πηγή: wikipedia)



Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Το εορταστικό ωράριο στα Εμπορικά Καταστήματα.

Το εορταστικό ωράριο για τα Εμπορικά καταστήματα στα Φιλιατρά ανακοίνωσε χθες σε συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Νίκος Φάμπας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ Φάμπα τα εμπορικά ............

καταστήματα στην πόλη μας θα είναι ανοικτά και τις δυο τελευταίες Κυριακές του χρόνου Δηλαδή 23 και 30 Δεκεμβρίου 2012.
Ενω κλειστά θα είναι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2012 καθώς επίσης την πρωτοχρονιά και ανήμερα των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου 2013.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ (8π.μ. - 8μ.μ.).

Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο στα Φιλιατρά κατά την περίοδο των εορτών θα έχει ως εξής:
Το ωράριο μπορείτε αν θέλετε να το κατεβάσετε σαν pdf και να το εκτυπώσετε.



Φιλιατρά: Εκλογές στον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.

Ο Όμιλος Δράσεων & Πολιτισμού ανακοινώνει τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-19:00 στην Αίθουσα Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών.

Παρακαλούνται οι φίλοι και τα μέλη να ..........

δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι 20/12/12 στα τηλ. 6934003470 , 6972244606 , 2761-0-32962 .
Σε περίπτωση μη απαρτίας οι εκλογές θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, την επόμενη Κυριακή.


Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού θέλοντας να στηρίξει την Πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου "Πυρσός" για την συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών τα οποία θα δοθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού", καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Ανεμοστρόβιλοι θα «χτυπήσουν» το νομό λένε οι κλιματολόγοι

Ο Νομός Μεσσηνίας είναι μεταξύ των εννέα (περιοχών) στον ..............

ελλαδικό χώρο που βρίσκονται στο… κόκκινο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση ανεμοστρόβιλων, σύμφωνα με το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ.

Μάλιστα, το φαινόμενο στις περιοχές αυτές, στις οποίες περιλαμβάνονται Ηλεία, Αχαΐα, Λασίθι, Λάρισα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης στον ελληνικό χώρο, καθώς ευνοείται σε μέγιστο βαθμό από την αύξηση της θερμοκρασίας που σημειώνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνες Ελλήνων κλιματολόγων και μετεωρολόγων, οι υψηλότερες θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον στην επιφάνεια του εδάφους και της θάλασσας προκαλούν τη δημιουργία έως και 300% περισσότερων ραγδαίων θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι, πριν εξασθενήσουν, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες ακόμα και άνω των 250 χλμ. την ώρα.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ στο Λιμάνι της Καλαμάτας με το master Plan που εγκρίθηκε από την Ε.Σ.Α.Λ. και δημοσιεύτηκε χθες στο «Διαύγεια» του ΥΕΝ.
Με το master Plan εγκρίνεται η πρόταση για την κυρίως λιμενολεκάνη και τον προλιμένα, χωρίς τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στον υπήνεμο μώλο, που προτείνεται να ολοκληρωθεί.
Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο μελλοντικά ο προλιμάνας να αξιοποιηθεί για τουριστικό λιμάνι και ναυταθλητικό κέντρο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», όπου δημοσιεύεται ολόκληρη η απόφαση της ΕΣΑΛ, ενώ στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:
● ΖΗΜΙΕΣ στη Μεσσηνία από το χαλάζι. Ιδιαίτερα στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος επλήγησαν ελαιόδενδρα και κατεστράφη ελαιόκαρπος, θερμοκήπια, φυλλώδη λαχανικά και εσπεριδοειδή.
● ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη με τη νέα ΚΑΠ η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κτηνοτροφία, απέσπασε τα εύσημα του υπουργού Αθ. Τσαυτάρη στη συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη.
● ΕΚΘΕΣΗ παραδοσιακών Πελοποννησιακών προϊόντων και γεύσεων από αύριο μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα από την Περιφέρεια.
● ΟΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για τους οδικούς άξονες των Συμβάσεων Παραχώρησης μετά από ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και του Θαν. Πετράκου) με ερωτήματα για όλο το εύρος των συμβάσεων.
● ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ αγρότες στο κατώφλι της Δικαιοσύνης για εικονικά τιμολόγια με στόχο την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ.
● ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με αγωγές καταναλωτών η ΔΕΗ για το χαράτσι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!