Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι ευχές που μας στέλνετε: ALMA CITY



Οι ευχές που μας στέλνετε.



Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την περίοδο των εορτών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε η Αστυνομία, απαγορεύοντας την κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Έκτακτα μέτρα για την κίνηση των οχημάτων την περίοδο των εορτών εξήγγειλε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, πέρα από τα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν κατά την περίοδο ..........

των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Αναλυτικά τα μέτρα θα ισχύσουν:

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012,
τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 και
την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

-Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

-Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

-Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012,
την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 και
την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

-Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

-Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

-Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

-Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

-Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

-Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού».

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Επιπλέον, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

parapolitika

Μέχρι τα Χριστούγεννα στην κυκλοφορία το Τσακώνα-Παραδείσια!

Μετά την θετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ...σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Υπουργείο Υποδομών με σκοπό το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα να "εγκαινιαστεί" την επόμενη Δευτέρα ,παραμονή των Χριστουγέννων ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία ακόμα και αυτή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου !

Θάρρος


ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΑΕΔ. Από 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του

Την ίδια ημέρα και η καταβολή του δώρου των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού την Παρασκευή 21/12/2012: ..........

1. Καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων 2012.

2. Καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

patras times

Απόφαση–βόμβα για τα Windows Phone από τη Google

H Google ανακοίνωσε πως παύει να υποστηρίζει το πρωτόκολλο ActiveSync του Microsoft Exchange στις 30 Ιανουαρίου, ενώ από την εταιρεία είχαν δηλώσει επίσης πως δε θα επενδύσουν σε εφαρμογές για Windows Phone ή Windows 8, αφού οι χρήστες “δεν είναι εκεί”.

Οι λογαριασμοί Google Apps for business δεν .........

θα επηρεαστούν και όσες συσκευές είναι ήδη ρυθμισμένες να συγχρονίζουν mail, ημερολόγιο και επαφές θα λειτουργούν κανονικά, νέες όμως συσκευές δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο ActiveSync του Exchange με το Gmail. Είναι μία κίνηση - βόμβα για τα Windows Phone από τη Google…

Στο iOS, υπάρχει υποστήριξη IMAP καθώς και Gmail app, όπως και η υποστήριξη των προτύπων CalDAV για το ημερολόγιο και CardDAV για τις επαφές, τα οποία όμως η Microsoft είχε επιλέξει να μην υποστηρίξει στα Windows Phone 8. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες των Windows Phone βρίσκονται μάλλον ξεκρέμαστοι ως προς την υποστήριξη των εφαρμογών τής Google.

Η Microsoft έχει κάτι περισσότερο από έναν μήνα περιθώριο για να προσφέρει στους πελάτες της μία αξιόπιστη και μόνιμη λύση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τελικά να αναγκαστεί να υποστηρίξει τα πρότυπα CalDAV και CardDAV, αφού εάν επιλέξει να αγνοήσει το συγχρονισμό του Gmail calendar και των επαφών, θα είναι σαν να “απορρίπτει” από πελάτες της όσους χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς υπηρεσίες τής Google. Ως προς το Gmail, η λύσηIMAP έστω και χωρίς push υποστήριξη αλλά με συγχρονισμό κάθε 15 λεπτά, είναι η μόνη ικανοποιητική λύση, μέχρι να αποφασίσει η Google να κατασκευάσει Windows Phone 8 app.

Euro2Day

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πως δεν θα χάσετε ΠΟΤΕ τον τηλεφωνικό σας κατάλογο στο Smart phone σας.

Το Euronews μιλάει Ελληνικά στη Nova

Από αύριο 18/12, το κορυφαίο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι θα εκπέμπει πια σε 12 γλώσσες!

Από αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, το Euronews θα μιλάει Ελληνικά στη Nova. Η Ελληνική γίνεται η 12η γλώσσα εκπομπής του κορυφαίου ειδησεογραφικού καναλιού, που αυτή τη στιγμή μεταδίδει ταυτόχρονα το πρόγραμμα του σε 11 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Αραβικά, Τουρκικά, Περσικά, Ουκρανικά), 24 ώρες το 24ωρο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Euronews θα μεταδίδεται στη Nova και στις............

12 γλώσσες εκπομπής του καναλιού. Οι συνδρομητές της δορυφορικής ψηφιακής πλατφόρμας θα συντονίζονται αυτόματα στην Ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής σε οποιαδήποτε άλλη επιθυμητή γλώσσα, απλά με το πάτημα του πλήκτρου «Language» στο τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή της Nova.

Το κανάλι προσφέρει μια οικουμενική ματιά στις παγκόσμιες εξελίξεις, υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας. Οι ομάδες σύνταξης, με περίπου 400 δημοσιογράφους και 25 εθνικότητες, συνεργάζονται με γνώμονα την παροχή αδέσμευτης ενημέρωσης, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των τηλεθεατών. Επί του παρόντος, μπορούν να παρακολουθήσουν το Euronews στη γλώσσα τους 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο.

Το κορυφαίο ειδησεογραφικό κανάλι έχει ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή για την εις βάθος ανάλυση των πολιτικών συζητήσεων στους κόλπους της Ευρώπης και είναι, επομένως, σε θέση να αξιολογεί τον αντίκτυπό τους, τόσο σε παγκόσμια κλίμακα, όσο και στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Euronews ετοιμάζει ειδικά αφιερώματα στα σημαντικότερα οικονομικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Ανάμεσα στα προγράμματα του, βρίσκεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα «No Comment», κατά τη διάρκεια του οποίου προβάλλονται βίντεο χωρίς μοντάζ και χωρίς σχολιασμό. Τον πρώτο λόγο έχουν οι εικόνες, δίνοντας έτσι στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να σχηματίσει τη δική του άποψη.

Digital TV

Tα μέλη της Μαφίας του παράνομου στοιχήματος

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριάντα τεσσάρων (34) μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε απάτες, μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»....

Δείτε τα πρόσωπα τους.




















Τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Ετοιμο το ένταλμα σύλληψης κατά του ΥΠΟΙΚ, αν...

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "χρονικό προαναγγελθείσας σύγκρουσης" αυτό που συμβαίενι με την τρόϊκα και την Δικαιοσύνη. Και λέμε τρόϊκα και όχι κυβέρνηση ή Γιάννης Στουρνάρας γιατί δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, η τρόϊκα διατάσσει η κυβέρνηση απλά εκτελεί.

Η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 90% των νομοθετημάτων από το 2009 είτε είναι απόλυτα αντισυνταγματικά ή στο όριο του να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά.

Και γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ήταν αντιπαλός της, ............

δεν γίνεται διαφορετικά. Και για αυτό οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τα διάφορα νομοθετήματα που "ξέσκιζαν" δικαστές και εισαγγελείς. Και τώρα θέλουν να τελειώσουν "μια και καλή" μαζί τους. Θέλουν να τους συντρίψουν γιατί χωρίς να τους συντρίψουν δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα.

Ήδη ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αποδοκιμάζει την θέση που εξέφραζε απολύτως αυτονόητα πράγματα η Ένωση Εισαγγελέων: Ότι δεν μπορεί να παροτρύνει δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός Οικονομικών, να παρανομούν και να "φτύνουν" την δικαστική απόφαση για το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) παροτρύνοντάς τους να μην την λαμβάνουν υπ'όψιν!

Η διαμάχη της τροϊκα με τους δικαστές και τους εισαγγελείς θα κρίνει πολλά για την τύχη της προσπάθειας ανάληψης του ελέγχου της χώρας.

Αυτό το Σύνταγμα δεν βολεύει την τρόικα και θα προσπαθήσει να το αλλάξει, αλλά μέχρι τότε έχει να κάνει με τους "ενοχλητικούς" της Ενωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας. Στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πράγματα είναι πολύ πιο "διαχειρίσημα". Με τους "μικρούς" η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να αποφασιστεί ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα. Οι δικαστές ή η τρόϊκα;

Να θυμίσουμε ότι σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προέβησαν την Κυριακή το απόγευμα οι εισαγγελείς Ελλάδος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε όσους προτρέπουν να μην εφαρμόζεται δικαστική απόφαση.

Το κείμενο (συγκλονιστικό...) της ανακοίνωσης της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος είναι το ακόλουθο:

«Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπΆ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, –εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ' όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Σε απλά ελληνικά το ένταλμα σύλληψης του Γ.Στουρνάρα, είναι έτοιμο και θέλει απλά μια υποιγραφή...

Οι δικαστές Τερτσέτης και Πολυζωίδης, που αθώωσαν τον Θ.Κολοκοτρώνη από την κατηγορία ότι σε συνεργασία με τους Ρώσους (φανατικός φιλορώσος ανέκαθεν ο ελευθερωτής της πατρίδας) ήθελαν να σκοτώσουν τον Βαυαρό βασιλιά Όθωνα, φαίνεται ότι έχουν μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα τους και στους διαδόχους τους στις έδρες..

defencenet

Mε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανοιχτά τα καταστήματα τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευτεί σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ρυθμίζεται η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών τις δυο τελευταίες Κυριακές του έτους 2012.

Με την ίδια ΠΝΠ ρυθμίζεται η παράταση της ...........

αναστολής των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία για ένα ακόμα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 και η αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Zoomnews

Με περίπου 200 εκατ. ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών



Με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ειδικότερα, με 139.400.000 ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και επενδυτικά προγράμματα από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την πίστωση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με το ποσό των 49.750.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την εκταμίευση της .............

ΣΑΤΑ και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση των δήμων με το ποσό των 9.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων τους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέθανε στην Αθήνα η Τρισεύγενη Παπουτσή

Πέθανε σήμερα στην Αθήνα σε ηλικία 75 ετών η Τρισεύγενη Παπουτσή.
Η Ευγενία όπως ήταν γνωστή εδώ στα Φιλιατρά τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα με τα παιδιά της και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ταλαιπωρημένη και χτυπημένη από την μοίρα η Ευγενία χήρεψε νωρίς με τρία κορίτσια (Πωλίνα, Μαρία και Αμαλία) και στην ζωή της δούλεψε σκληρά να αναθρέψει τα παιδιά της.
Η Κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου (στην Αθήνα).

Η ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ οι πληρωμές των οφειλών προς την Εφορία

Σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι εφορίες από την πληρωμή των φόρων, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές τους και να περιοριστεί η γραφειοκρατία, από την 1η Ιουνίου 2013, οι βεβαιωμένες οφειλές προς τις ΔΟΥ θα εξοφλούνται υποχρεωτικά είτε στις τράπεζες, είτε στα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού ............

Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, μέχρι τότε η καταβολή των φόρων και άλλων οφειλών θα γίνεται εναλλακτικά στις ΔΟΥ ή στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Αυτό προβλέπει η απόφαση αυτή, όπως ορίζεται, ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

iefimerida

ΟΓΑ: Έως το τέλος του μηνός η καταβολή του επιδόματος για το τρίτο παιδί

Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΓΑ το επίδομα για το τρίτο παιδί, που δεν καταβλήθηκε σήμερα, όπως προβλεπόταν, λόγω τεχνικών δυσκολιών, σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού.

Ο ΟΓΑ με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερώσει τους ...............

δικαιούχους για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος.

Άρειος Πάγος: Απορρίφθηκε το αίτημα για το χαράτσι

Ηχηρό χαστούκι στον Στουρνάρα.

Εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ,καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του ελληνικού δημοσίου να εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

Το ελληνικό δημόσιο ζητούσε μέχρι να ..........

συζητηθεί το αίτημα αναστολής από το Ανώτατο Δικαστήριο να μπορεί με την προσωρινή διαταγή να εισπράττει το χαράτσι, αυτό όμως το απέρριψε ο Άρειος Πάγος.

Enikos.gr

Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές και χιόνια με πτώση της θερμοκρασίας

Με απότομη αλλαγή του καιρού ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές, με σποραδικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί φτάνοντας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με ............

τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα το απόγευμα και θα ενισχυθούν ξανά το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες ειδικά στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 184 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida

ΠΑΣΕΓΕΣ: Στο στόχαστρο του νέου φορολογικού αγρότες και συνεταιρισμοί

Ιδιαίτερα αρνητικές ρυθμίσεις που σαν αποτέλεσμα θα έχουν την περαιτέρω συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, από μια πρώτη "ανάγνωση" των αρμόδιων υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ. Επαχθή είναι τα μέτρα που αφορούν τόσο τους αγρότες ως φυσικά πρόσωπα αλλά και τους συνεταιρισμούς τους, ως φορείς.

Αναλυτικά οι επισημάνσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο




Σήμερα η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, ...........

Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ. Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο. Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος. Πάντως, δεν αποκλείεται μέσα, στην ημέρα, ο κ. Φουρλάνος να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να αναστέλλει προσωρινά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Newpost

Συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας με σοβαρό τραυματισμό 87χρονου (κλίκ) στην Μεσσηνία

Eξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου, υπόθεση ληστείας με σοβαρό τραυματισμό 87χρονου ημεδαπού, η οποία έγινε προχθές (15-12-2012) το βράδυ, στο Κρυονέρι Μεσσηνίας.

Συνελήφθη, χθες (16-12-2012) το απόγευμα, στο Κρυονέρι Μεσσηνίας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι...........

ο 38χρονος, προχθές (15-12-2012) το βράδυ, αφού προσέγγισε τον 87χρονο, την ώρα που αυτός βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, τον τραυμάτισε σοβαρά με ξύλο (καδρόνι), του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -125- ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Στην συνέχεια, απέρριψε το ξύλο (καδρόνι) σε παρακείμενο με την οικία του θύματος αγρόκτημα, ενώ απέκρυψε ένα μπουφάν και ένα ζευγάρι γάντια τα οποία φορούσε, σε κρύπτη οικήματος που βρισκόταν κοντά στο κατάλυμα του.

Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει.

Ο 87χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.

Αντίθετο το επιμελητήριο Μεσσηνίας με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Την πλήρη αντίθεση του στην εξαγγελία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη για το άνοιγμα των καταστημάτων κάτω των 250m2 τις Κυριακές εκφράζει σε επιστολή του προς τον υπουργό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης.

Ο Κ. Μανιάτης στην επιστολή του ...............

υποστηρίζει ότι το ωράριο των καταστημάτων είναι ήδη διευρυμένο από το 2005 ενώ για Τουριστικές περιοχές με απόφαση του εκάστοτε Περιφερειάρχη μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές.
Υποστηρίζει ότι τα 2502 που έχει τεθεί ως περιορισμός δεν διασφαλίζει την μικρή και μεσαία επιχείρηση καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν Shops in a Shop και επισημαίνει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα πλήξει βαρύτατα την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση.
Και ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να επανεξετάσει την πρόθεση του, αποτρέποντας το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Αναλυτικά η Επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη ακούσαμε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε και χωρίς καμία προειδοποίηση ή χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, ότι εξαγγείλατε το άνοιγμα όλων των καταστημάτων κάτω των 250 τ.μ. τις Κυριακές.
Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην παραπάνω εξαγγελία σας διότι:
1. Το ωράριο των καταστημάτων από το 2005 είναι διευρυμένο και επιπλέον με απόφαση του εκάστοτε Περιφερειάρχη κατά τόπους μπορεί η αγορά να λειτουργεί και Κυριακές (π.χ. τουριστικές περιοχές, εορτές, κ.λπ.)

2. Ο περιορισμός των 250 τ.μ. δεν διασφαλίζει την μικρή και μεσαία επιχείρηση, διότι τα περισσότερα εμπορικά κέντρα λειτουργούν με την μορφή “shop in shop”, με κατά πολύ μικρότερα τετραγωνικά. Επιπλέον για τις αλυσίδες καταστημάτων και επειδή είναι ασαφής ο νομικός όρος «αλυσίδα», η πρόθεση σας για λειτουργία τις Κυριακές, προκαλεί σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταστροφικές επιπτώσεις.

3. Είναι μύθος η αύξηση των θέσεων εργασίας με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την στιγμή που έχουν χαθεί πάνω από 100.000 θέσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων την τελευταία διετία, εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα καταναλωτή, της εξαθλίωσης της ελληνικής οικογένειας (31% κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τη Eurostat), της υπέρμετρης φορολογίας, της αύξησης της τιμής των καυσίμων, της αύξησης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, της αύξησης των φόρων στα ακίνητα, της έλλειψης ρευστότητας, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και πόσα άλλα αντιαναπτυξιακά μέτρα που έχετε ψηφίσει.

Επίσης, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με την οποία ζητά την πλήρη απόσυρση του άρθρου 6 του αγορανομικού κώδικα, που αφορά την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και σχετικά με το άρθρο 5 που αναφέρεται στις εκπτώσεις, τις μεθόδους μάρκετινγκ, τα stock και outlet και τις προσφορές, ενώ η ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2012 θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Κύριε Υπουργέ,
Το άνοιγμα τις Κυριακές θα πλήξει βαρύτατα την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση και θα προσδώσει έντονο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην μεγάλη και εύρωστη επιχείρηση.
Ως εκ τούτου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σας παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την πρόθεση σας αυτή, αποτρέποντας -σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της κρίσης και της ύφεσης- το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων και την διόγκωση της ανεργίας.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Οι Συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων Φιλιατρών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Με μοναδικό θέμα τις «Συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων Φιλιατρών » θα συνεδριάσει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.


Τα Χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 16-12-2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Oύτε για… μπάλωμα χρήματα ο κόσμος
Ακόμη και σε κλάδους που έπρεπε να «ανθούν» λόγω της οικονομικής κατάστασης, η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο


ΣΤΑ... ΟΠΛΑ η Πελοπόνννησος για την Ολυμπία οδό! ..............

Παμπελοποννησιακή Συμμαχία με διεκδικητικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Τσακώνα διαμορφώθηκε στη Συνάντηση της Αρχαίας Ολυμπίας το περασμένο Σάββατο.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία του Μοριά στην καρδιά της Αθήνας με την τετραήμερη έκθεση προϊόντων γεύσεων και κουλτούρας της ενιαίας Πελοποννήσου.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ συναγερμός από την Ελληνική Αστυνομία και συμβουλές στους πολίτες ενόψει των εορτών και της κακοκαιρίας.
ΠΑΓΩΜΕΝΗ η αγορά ελαιολάδου στην Τριφυλία, λόγω χαμηλών τιμών και απογοήτευση ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβέων.
ΠΑΡΑ ΜΙΑ 500 συλλήψεις έγιναν το Νοέμβριο στην Πελοπόννησο, με την εγκληματικότητα να... χτυπάει "κόκκινο".
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ Επιτροπή της ΝΟΕΣ εξέλεξε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου το Φεβρουάριο, με συντονιστή τον Μιχάλη Σούμπλη.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την περίπτερη της Αβίας απο την "Ευνομία".
Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ καταγωγής καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Βεργόπουλος γράφει: "Πολιτική λιτότητας και κοινωνικό κράτος".


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 17 Δεκεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.