Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά. Πρόσκληση απο το 1ο Νηπιαγωγείο


-

Οι Ευχές που αμς στέλνετε: Ομάδα Παραγωγών "Νηλέας"


Η Ομάδα Παραγωγών Νηλέας σας εύχεται για το 2013 υγεία και δύναμη!!!
Ο.Π ΝΗΛΕΑΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Έληξαν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Φάρμακα με πίστωση από αύριο

Απόφαση για άρση των κινητοποιήσεών τους έλαβαν σήμερα οι φαρμακοποιοί της χώρας, σε σημερινή συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ως εκ τούτου, από αύριο Πέμπτη οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να προμηθεύονται κανονικά, με πίστωση, τα φάρμακά τους.

Την απόφαση ακολουθεί και ο .........

Φαρμακεύτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και από αύριο θα εκτελούνται κανονικά οι συνταγές με τα φάρμακα.

Στουρνάρας: Με τη συλλογή αποδείξεων το αφορολόγητο θα φτάνει στις 9.000 ευρώ

Το φορολογικό νομοσχέδιο υπερασπίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκε η οριζόντια κατανομή βαρών, καθώς σε ορίζοντα τριετίας, οι εταιρείες που θα πληρώσουν 39% περισσότερους φόρους, οι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, 28% περισσότερους και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν μόνο κατά 8%.
Μάλιστα υποστήριξε πως «όταν η οικονομία ............

θα αρχίσει να ανακάμπτει και τα κέρδη να διανέμονται, τότε θα ανακαλύψουν ότι η φορολογία έχει στην πραγματικότητα μειωθεί από 40% σε 32%».
Μάλιστα προανήγγειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς.

Ειδικότερα για τις αποδείξεις, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά: «Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, με την προσκόμιση αποδείξεων αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Η έκπτωση αυτή φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα και σταματά στις 42.000 ευρώ. Μετά δεν υπάρχει έκπτωση φόρου. Με αυτό τον τρόπο, πρακτικά επεκτείνουμε το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ, με τρόπο που ευνοεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», σημείωσε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών στην επιτροπή της Βουλής, προανήγγειλε τα...χειρότερα: «Ο δρόμος που απομένει να διανύσουμε είναι πολύ μακρύς και δύσκολος. Το 2013 είναι δύσκολη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε πώς «εάν όντως το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο, τότε το 70% του πλεονάσματος μπορούμε να το διανείμουμε ως κοινωνική πολιτική, με χαλάρωση το 2014. Ας φτάσουμε, όμως, πρώτα εκεί. Επίσης, με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, εάν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, θα μπορούμε από το τέλος του έτους να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων των δανείων από τους εταίρους μας.

Οι στόχοι του φορολογικού νομοσχεδίου

Αναλύοντας το φορολογικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας είπε:

«Το εξεταζόμενο σχέδιο νόμου αποβλέπει, πέρα της διαφάνειας και της απλοποίησης αποβλέπει και στην εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ.

Με το νομοσχέδιο αυτό:
· Διευρύνεται δραστικά η φορολογική βάση με πρόνοιες που λαμβάνονται, όπως η υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων από όλους τους πολίτες και η πλήρης ένταξη στο φορολογικό σύστημα ομάδων που μέχρι σήμερα φορολογούνταν ελλιπώς.
· Βελτιώνεται σημαντικότατα η φορολογική δικαιοσύνη. Η συνεισφορά των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων διαμοιράζεται δίκαια και δεν περιορίζεται πλέον στην σχεδόν αποκλειστική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων.
· Εξορθολογίζεται η φορολογική μεταχείριση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία πλέον θα είναι ισότιμη. Αυτό είναι ένα σημαντικό διαρθρωτικό αναπτυξιακό μέτρο, σημαντικότερο από τις όποιες επί μέρους ρυθμίσεις μειώσεων συντελεστών κ.λπ. Εισάγονται ρυθμίσεις, όπως ο εξορθολογισμός της φορολογικής μεταχείρισης της έρευνας στον ιδιωτικό τομέα με την οποία στηρίζεται με υγιή και βιώσιμο τρόπο η αναπτυξιακή διαδικασία, ή η πλήρης αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, ως επαγγελματικές δαπάνες, γεγονός που αναμένεται να απελευθερώσει την επιχειρηματικότητα.

· Εισάγεται υψηλού βαθμού διαφάνεια και απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό η φορολογία. Κλείνουν οι «τρύπες», τα «παράθυρα» και η δυνατότητα φοροαποφυγής. Το αποτέλεσμα, βεβαίως, ήταν το φορολογικό σύστημα να είναι εν πολλοίς άδικο, να έχει χάσει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα και να αποδίδει πολύ χαμηλά έσοδα σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.
· Αποδεσμεύεται η κοινωνική από τη φορολογική πολιτική. Αυτό, πέρα από τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, πρακτικά σημαίνει ότι 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα.

Δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί το γεγονός ότι η αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος θα συνεισφέρει αποφασιστικά στη συνολική δημοσιονομική προσπάθεια. Μετά τις σημαντικές μειώσεις μισθών και συντάξεων κατά την τελευταία τριετία, το φορολογικό σύστημα μπορεί να κατανείμει τα βάρη πιο δίκαια. Η προσπάθεια εξεύρεσης €2 δισ. από τη φορολογία εισοδήματος έγινε με όσο το πιο δυνατό δίκαιο τρόπο.

Η κατανομή των βαρών

Και πάλι, όμως, αυτές οι αυξήσεις του φορολογικού βάρους δεν θα είναι ίδιες για όλους. Για παράδειγμα, το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων πρακτικά επεκτείνεται από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ, με τρόπο που ευνοεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα μέχρι 25.000, που αποτελούν το 90% του συνόλου και μέχρι τώρα πλήρωναν το 52% των φόρων, θα ωφεληθούν και στο εξής θα πληρώνουν το 42%. Ακόμα, όμως και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είναι στην ουσία μισθωτοί, τώρα πλέον θα αντιμετωπίζονται δικαιότερα, θα θεωρούνται και αυτοί μισθωτοί με τα όποια πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται. Μέχρι τώρα γινότανε το αντίθετο και μέσα από την αδιαφάνεια του συστήματος επιχειρηματικά εισοδήματα μεταμφιεζόντουσαν και φορολογούντο ελαφρά. Ακόμα και η φορολογία των ενοικίων εισάγεται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο μικροϊδιοκτήτης να επιβαρύνεται ελάχιστα και παρ’ όλα αυτά να συνεισφέρει κι αυτός στον κοινό αγώνα.
Από το 2015 εντάσσεται στο φορολογικό σύστημα το αγροτικό εισόδημα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του «μαύρου» εισοδήματος των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή όχι μόνο θα αποφέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, αλλά θα συμβάλλει και στην αύξηση του πραγματικού αγροτικού εισοδήματος και της επιχειρηματικότητας στον κλάδο, καθώς και στη μείωση της τιμής των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι!».

...πρακτικά επεκτείνουμε το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ, με τρόπο που ευνοεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Υπολογίζουμε ότι η νέα αυτή φορολογική κλίμακα θα ελαφρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 100 εκ. ευρώ, με πραγματικό όφελος για περίπου το 90% των φορολογουμένων που έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα. Ειδικότερα, όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις.

Κίνητρα για νέους επιχειρηματίες

Όπως προέκυψε από το διάλογο που είχαμε με τα κόμματα, ο συντελεστής για εισοδήματα έως 50.000 θα είναι μειωμένος κατά 50% για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες, με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013, για τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους και μέχρι 10.000 ευρώ εισόδημα.
Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε ένα φορολογικό κίνητρο στη νεανική επιχειρηματικότητα.

...Συνολικά, η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά θα έχουν στην πραγματικότητα ελάφρυνση φόρων. Οι φοροαπαλλαγές που απολάμβαναν πολύτεκνοι με υψηλά εισοδήματα, τη στιγμή που πολύτεκνες οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας δεν είχαν όμοια οφέλη, αποτελεί ένα από τα πιο απτά παραδείγματα ότι το φορολογικό μας σύστημα έχει χάσει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα».

Αντιδράσεις κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:
«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι λέξεις έχασαν το νόημά τους. Η «περισσότερη δικαιοσύνη» σημαίνει:

Όσα πιο πολλά παιδιά έχεις τόσο θα αυξάνει ο φόρος σου
Όσα μεγαλύτερα έσοδα από ενοίκια έχεις, θα μειώνεται ο φόρος σου
Όσο μεγαλύτερα έσοδα από μερίσματα λαμβάνεις, θα μειώνεται ο φόρος σου
Το «απλούστερο φορολογικό σύστημα» σημαίνει:
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα φορολογούνται όπως οι πολυεθνικές
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί θα φορολογούνται σαν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις
Οι τράπεζες θα φορολογούνται ακόμα λιγότερο από ότι πριν
Να εκδώσει ένα νέο λεξικό ο κ. Σαμαράς για να μπορούμε να συνεννοούμαστε».


Σχολιάζοντας ο υπεύθυνος Οικονομικών των ΑΝ.ΕΛ, Νότης Μαριάς, δήλωσε:

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Αυτή ήταν σήμερα η απάντηση που έδωσε κατά τη συζήτηση του φορολογικού στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, στην απαίτηση μας να επιστραφούν τα 4,1 δις ευρώ από τη μείωση των τόκων του έτους 2013 ως κοινωνικό μέρισμα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό καθώς παρέπεμψε τη ζήτημα για μετά το 2014, συνεχίζοντας να εμμένει στο φορομπηχτικό Ηρώδειο νομοσχέδιο του».

eklogika.gr

Οι Ευχές που μας στέλνετε: tromaktiko.blogspot.gr



Οι ευχές που μας στέλνετε: Alarms.gr



Οι εορτές των Χριστουγέννων, έφτασαν!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Άλλοτε οι μέρες αυτές μας ταξίδευαν νοσταλγικά στο παρελθόν, μας έκαναν χαρούμενους,καταναλωτικούς και εκτός όλων των άλλων, μας προσέφεραν στιγμές οικογενειακής θαλπωρής και ψυχικής ευφορίας.

Σήμερα ισχύει το ίδιο;

Δυστυχώς όχι! Τα φετεινά Χριστούγεννα καλούμεθα να τα............

εορτάσουμε εν μέσω κρίσης, ανέχειας , φόρων , απεργιών, απολύσεων,κοινωνικής δυσαρέσκειας και μεγάλων δυσκολιών κυρίως για τα Ελληνικά νοικοκυριά, που δυστυχώς πληρώνουν σκληρά τις όποιες πολιτικές επιλογές τους από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη μακροχρόνια ανοχή τους στη διαπιστωμένη κοινωνική και πολιτική διαφθορά και σαπίλα!

Μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας, ίσως λόγω έλλειψης παιδείας ή λόγω διαφορετικής αντίληψης και προτεραιοτήτων, αρέσκεται ν΄ακούει για εύκολες και μαγικές λύσεις από το πουθενά!

Συνήθως είναι αυτοί, που μετακινούμενοι από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον, αναδεικνύουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις της πατρίδας μας.

Αλλά και τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα, με την επιδερμική πολιτική ή αλλιώς "στάχτη στα μάτια" που ακολουθούν σε καίρια ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας και την εμφανή έλλειψη διάθεσης κάθαρσης της πολιτικής διαφθοράς, αρέσκονται να έχουν κοντά πολίτες που τα στηρίζουν αδιαφορώντας για τις πολιτικές που ακολουθούν ή
προτείνουν.

Επιθυμούν το ακροατήριό τους να πείθεται εύκολα με τις έωλες υποσχέσεις και τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία τους και να στηρίζει ακόμη και εκ των πραγμάτων ανέφικτες πολιτικές.

Δυστυχώς έτσι πορευθήκαμε μέχρι σήμερα, όπου ο πλειοδοτών παροχές πολιτικός φορέας ,έπαιρνε κάθε φορά την εξουσία.

Ο "φουσκωμένος" λογαριασμός όμως, μετά τις επιπολαιότητές μας, έφτασε δυστυχώς και στη δική μας πόρτα.

Κάναμε τη Χώρα μας ένα άναρχο πολυπολιτισμικό "χωνευτήρι", χάσαμε τα αντανακλαστικά μας και αφεθήκαμε στο λάθος, αφήσαμε παραβατικές συμπεριφορές ατιμώρητες, δε σχεδιάσαμε πολιτικές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, δε θεραπεύσαμε ότι μας σκοτώνει ως κοινωνία, με λίγα λόγια διαλύσαμε τα πάντα σ΄αυτήν τη Χώρα.

Χωριστήκαμε σε Δημοκρατικούς, Σοσιαλιστές, Προοδευτικούς, Εθνικιστές, Ευρωπαϊστές, Αντιευρωπαϊστές, Μνημονιακούς, Αντιμνημονιακούς κλπ και φτάσαμε να .... ποινικοποιήσουμε ακόμη και την αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία!

Σήμερα όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες,όσο και να πασχίζει μία Κυβέρνηση, έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων για την αποκατάσταση των αδικιών και για την εφαρμογή πολιτικών που θα ανατρέψουν τις διαπιστωμένες παθογένειες, είναι αμφίβολο αν μπορέσει να τα καταφέρει, όση προσπάθεια και να καταβάλει, αν εμείς οι πολίτες δεν αλλάξουμε μυαλά!

Όταν έρθει η στιγμή να αντιληφθούμε ποιοί τόσα χρόνια μας παραμυθιάζουν πως τάχα "προσπαθούν, αγωνίζονται, κοπιάζουν" για το ...καλό μας, αυξάνοντας συγχρόνως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τη φήμη τους μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ ,τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Μακάρι το σοκ -των φετεινών φτωχών Χριστουγέννων, να είναι η απαρχή αναγκαίων αλλαγών.

Αλλαγών νοοτροπίας, συμπεριφορών,ανοχής,υπευθυνότητας και καθήκοντος.
Ας μη ξεχνάμε πως εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στα χέρια μας!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Δημήτρης Κουσελάς (πρώην βουλευτής Μεσσηνίας)

>


Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου στο "Κουτσούνι"



«Εξελίξεις» στο περιστατικό με τον κ «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…πληβείε;»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πέρασαν εβδομάδες μετά την υποχρέωση σε παραίτηση του k Mitchell από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κυβέρνησηςτου κ Cameron…
Αιτία ήταν το περιστατικό όπου, όπως δήλωσαν άνδρες της Αστυνομικής Φρουράς της Πρωθυπουργικής κατοικίας ο κ Mitchell στην άρνησή τους να ανοίξουν τις κύριες πύλες για να βγει με το ποδήλατό του τους είχε αποκαλέσει «….πληβείους!»

Η υπόθεση είχε αρχίσει να ξεθωριάζει στη.........

συνείδηση της κοινής γνώμης έως ότου έγινε μια «σύλληψη» αστυνομικού που δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας έξω από την Πρωθυπουργική κατοικία και μελετήθηκαν ΠΟΛΥ προσεκτικά τα φιλμ από τις κάμερες που υπάρχουν σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά σε ολάκερη την Βρετανική Επικράτεια…
Τα ερωτήματα που τώρα εγείρονται δημιουργούν αμφιβολίες για κάποια από τα θέματα που έθιξε το Προεδρείο της Μητροπολιτικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Λονδίνου, όπως π.χ. ότι το γεγονός είχε κινήσει και την περιέργεια «…πολλών περαστικών έξω από την γνωστή αριθμός 10 της Downing Street, δηλαδή της Πρωθυπουργικής κατοικίας…»

Η εξέταση των σχετικών φιλμ ΔΕΝ έδειξε παρά κανα-δυο περαστικούς που έστριψαν τα κεφάλια τους προς το σημείο όπου προφανώς υπήρξε η διαμάχη του κ MItchell με τους αστυνομικούς και μετά συνέχισαν τον περίπατό τους….
Το θέμα για την Βρετανική κοινή γνώμη αφορά στο θεμελιακό ερώτημα που συνοψίζεται στην φράση «εάν υπάρχουν αμφιβολίες για κάποια σημεία του περιστατικού γιατί να μην υπάρχουν και για τις λεκτικές διατυπώσεις του κ Mitchell ο οποίος ΔΕΝ σταμάτησε να επιμένει στην αθωότητά του;»
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει, ιδιαίτερα καθώς τα φιλμ από τις κάμερες ΔΕΝ έχουν φωνητικό περιεχόμενο αλλά μόνο οπτικό…

Κανείς δεν ασχολείται με την ερώτηση εάν ο κ Cameron αποκαταστήσει τον κ Mitchell στη θέση από την οποία υποχρεώθηκε να παραιτηθεί..
Κλείνοντας, θέτω το ερώτημα που ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους αλλά και ολάκερη την κοινή γνώμη της Πατρίδας μας αναφορικά με τις κάμερες στο περιστατικό της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 3 προσώπων και ενός αγέννητου στο υποκατάστημα της ΜΑΡΦΙΝ…
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ από τον ΜΑΗ του 2010 μέχρι σήμερα ακόμα ΔΕΝ βρήκε κανένα χρήσιμο στοιχείο στις κάμερες;

Φιλιατρά: Σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο συμπλοκής λαθρομεταναστών

Δεν μας φτάνουν τα προβλήματα που έχουμε σαν κοινωνία, έχουμε και τις συμπλοκές με τους μαύρους λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, χθες βράδυ στις 10 περίπου στην συμβολή των οδών Δεκατσσσάρων και Λιμεναριού (στο παρκάκι) υπήρχε μια παρέα από μαύρους λαθρομετανάστες.
Ξαφνικά οι δύο από αυτούς άρχισαν να λογομαχούν σε έντονο ρυθμό και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά η λογομαχία μετατράπηκε σε συμπλοκή ανάμεσα στους δύο.
Ομοεθνείς τους, προσπάθησαν να τους χωρίσουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στα ..........

Φιλιατρά είναι έντονο, και οι τσακωμοί αναμεσα τους τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας και πριν 4 μέρες άλλη συμπλοκή λαθρομεταναστών έγινε έξω από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
Μέχρι πότε θα εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το αίσχος με τους λαθρομετανάστες στα Φιλιατρά;

Χρειάζεται οπωσδήποτε μια επιχείρηση Ξένιος Δίας να τους μαζέψει όλους να ησυχάσουμε πια.

Ζερβός:Η αύξηση 49% στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν υφίσταται

«Η ΔΕΗ δεν έχει εισηγηθεί καμία αύξηση στα τιμολόγια. Η αύξηση του 49% δεν υφίσταται», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι «αυτό που έκανε η ΔΕΗ ήταν να υποβάλλει τα κοστολογικά στοιχεία στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας η οποία με τη σειρά της τα εισηγείται στο Υπουργείο και αυτό αποφασίζει», επισημαίνοντας ότι «πιάστηκε απλά μία κουβέντα και πάνω σε αυτή στηρίχθηκε η υπόθεση με το 49%, η οποία δεν υφίσταται».

Αναφερόμενος στους μικρούς καταναλωτές της ...........

ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι «στα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια έχουν ενταχθεί 300.000 οικογένειες και διερευνάται από το αρμόδιο υπουργείο να διευρυνθούν τα κριτήρια με τα οποία εντάσσονται στα τιμολόγια αυτά οι καταναλωτές, όπως επίσης να μην υπάρχει και καμία αύξηση σε αυτά».

enikos.gr

Αυτοψία Κόλλια - Αλευρά στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Μία ακόμη επίσκεψη και αυτοψία πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Παναγιώτη Αλευρά και τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ε. Μεσσηνίας κο Παναγιώτη Γιαννακέα, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, με στόχο την αποτύπωση των ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι με αφορμή τις τελευταίες κακοκαιρίες.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με ...........

το Δήμαρχο Τριφυλίας, κο Κώστα Κόλλια, αποτυπώθηκε η τελική εκτίμηση των ζημιών και ο τρόπος αντιμετώπισής τους και επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον κύριο Αλευρά, όσο και από τον κο Κόλλια το ενδιαφέρον αλλά και η επιτακτική ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση και τον περιορισμό της επέκτασης της βλάβης.

Και αυτό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες (σύνταξη μελέτης κλπ) για μια ολοκληρωμένη επέμβαση στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος.

Επόμενη στάση: Τέλος Δημοκρατίας!!!

Αντιμέτωποι με τον πρωτοφανή αυταρχισμό, που επιδεικνύει η τρικομματική κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις αντικοινωνικές δεσμεύσεις στους δανειστές της, έρχεται ο ελληνικός λαός.
Η αντιδημοκρατική εκτροπή έχει ήδη συντελεστεί και γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ενός κατασταλτικού κρεσέντο της συγκυβέρνησης.

Νομοθετούν με Πράξεις Νομοθετικού .............

Περιεχομένου, παρακάμπτοντας τη Βουλή, η αστυνομική αυθαιρεσία οργιάζει, οι επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών γίνονται ολοένα και βιαιότερες και οι διαδηλώσεις περιορίζονται, ενώ έχει προσλάβει μαζικές διαστάσεις το Πινοτσετικής αντίληψης φαινόμενο των προληπτικών προσαγωγών, το οποίο είναι κατάφωρα παράνομο.

Επίσης, όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το BriefingNews και θα συνεχίσει με νέα αποκλειστικά ρεπορτάζ, υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο μαζικής παρακολούθησης των χρηστών του διαδικτύου.

Η συγκυβέρνηση, η οποία έχει απόλυτα προσδεθεί στο άρμα της τρόικα, έχει ως κύριο μέλημά της να προωθήσει τις αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών κατακρεουργώντας τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών που αποκτήθηκαν με αίμα.

Για να επιτύχει το στόχο της είναι νομοτελειακά βέβαιο, πως θα εντείνει τις κατασταλτικές και αυταρχικές πολιτικές της σε βάρος του «εχθρού λαού».

Δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής μας μία πρακτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα και δεν είναι τόσο.. «αθώα» όσο φαίνεται.

Η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας κλείνει τους σταθμούς του Μετρό, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Ο στόχος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης είναι να εμποδίσει τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Εάν δεν είναι αυτός ο στόχος τους, ας μπουν τουλάχιστον στον κόπο να μας διευκρινίσουν ποιοι είναι οι λόγοι ασφαλείας και θα πρέπει σε κάθε διαδήλωση να κλείνουν οι σταθμοί.

Ή μήπως θέλουν να μας πουν Επόμενη Στάση: Τέλος της Δημοκρατίας και δεν έχουμε αντιληφθεί το… υπονοούμενο!!!

briefingnews

Άρειος Πάγος: Νόμιμο το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε θετικά υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών.

Αναίρεσε την απόφαση του Πρωτοδικείου και έτσι το χαράτσι για τα ακίνητα οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να το καταβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στο ανώτατο δικαστήριο είχε ...........

προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών.

briefingnews

Τα κονδύλια σε 5.000 αγροτικές πολύτεκνες οικογένειες

Το τέλος των κρατικών επιχορηγήσεων στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις και τη διάθεση των κονδυλίων αυτών σε 5.000 αγροτικές πολύτεκνες οικογένειες ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απ' όπου ανακοίνωσε και την πληρωμή με 1,1 δισ. ευρώ των δικαιούχων γεωργών και κτηνοτρόφων στο πλαίσιο της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 50%, αφού ............

το υπόλοιπο 1,1 δισ. ευρώ το είχαν εισπράξει τον περασμένο Οκτώβριο. Εκανε λόγο για «σημαντική ένεση ρευστότητας για τους αγρότες μας σε συνέχεια της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου που έχουν δοθεί».

Ο κ. Σαμαράς συνεργάστηκε με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο για περίπου δύο ώρες και σε σχέση με τα χρήματα, περίπου 5% επί των ετήσιων εσόδων του ΕΛΓΑ, των αγροτών που πάνε στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ ανακοίνωσε: «Η βούλησή μας είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις σε ένα κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό, ώστε τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων». Εκτιμάται, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε αργότερα ο κ. Χαρακόπουλος, ότι μπορούν να ενισχυθούν 5.000 πολύτεκνες οικογένειες με 1.000 ευρώ η καθεμία.

onair24

Οι Eυχές που μας στέλνετε: Ντόρα Μπακογιάννη



Οι Ευχές που μας στέλνετε: Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς



Μεσσηνία: Έλεγχοι στην αγορά για τις γιορτές από κλιμάκια της αντιπεριφέρειας

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι έλεγχοι που διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ενταντικοποιούνται, προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία και να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται .............

έλεγχοι από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Υγιεινής και Ανάπτυξης) στα Σφαγεία, Κρεοπωλεία, Αρτο-ζαχαροπλαστεία, Σούπερ Μάρκετ, Πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης, παιδικών ειδών, παιχνιδιών, χριστουγεννιάτικων ειδών κ.λ.π.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμούν και να στηρίζουν την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα και τους υπενθυμίζει τις παρακάτω βασικές συμβουλές για την πραγματοποίηση των αγορών τους:

1. Να πραγματοποιούν τις αγορές τους από νόμιμα σημεία πώλησης. Αγορές από περιστασιακούς πωλητές ή δήθεν παραγωγούς μπορεί να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

2. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να προσέχουν τη σχέση ποιότητας και τιμής, ώστε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αγορές.

3. Να ελέγχουν εάν η τιμή του προϊόντος στο ράφι είναι ίδια με την τιμή που θα πληρώσουν στο ταμείο. Να παίρνουν απόδειξη πληρωμής και να εξετάζουν τις αποδείξεις και ειδικότερα τα ποσά, σε περίπτωση προσφορών.

4. Να διαβάζουν με προσοχή τις ετικέτες ή τις πινακίδες και να προσέχουν τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης των προϊόντων.

5. Στα είδη ζωικής και φυτικής προέλευσης να προσέχουν την προέλευσή τους.
Να αγοράζουν κρεατικά και πουλερικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή σε προθήκες ψυγεία και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.

6. Στην αγορά παιχνιδιών, να προσέχουν ιδιαίτερα την καταλληλότητα για την ηλικία του παιδιού, την ένδειξη CE και να διαβάζουν με προσοχή τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ένα γκουρμέ ελαιόλαδο από τη Χώρα Μεσσηνίας

Ελιά, Ελαιόλαδο, Ελλάδα… Σε αυτές τις τρεις λέξεις παραπέμπει το γκουρμέ λάδι με την ονομασία «ε». Πρόκειται για μεσσηνιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας με οξύτητα 0,2, που κυκλοφορεί σε συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml. Μόνο 6.000 φιάλες «Έψιλον» διατίθενται κάθε χρόνο, «γιατί ό,τι είναι πολύ καλό είναι και σπάνιο», λένε οι υπεύθυνοι της οικογενειακής επιχείρησης με τη φίρμα «ε - by Nikolo Filippopoulos».

Όλα ξεκινούν από το λόφο του Εγκλιανού, .........

στην περιοχή της Χώρας, όπου βρίσκεται ο ελαιώνας του Νικολού Φιλιππόπουλου, παππού της οικογένειας που σήμερα συνεχίζει την παράδοση με το δικό της σύγχρονο τρόπο. Φέτος, το λάδι «ε» απέσπασε και το χάλκινο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στην κατηγορία Α΄ - Ισχυρή Ένταση Φρουτώδους.
Το ελαιόλαδο «ε» διατίθεται από καταστήματα delicatessen, υπάρχει στα ράφια των πολυκαταστημάτων Attica, στο Golden Hall, ενώ το έχει επιλέξει για το εστιατόριό του ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Σταύρος Φιλιππόπουλος
«Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου…»


Εκ μέρους της ομάδας του «ε» ο Σταύρος Φιλιππόπουλος μάς μίλησε με ενθουσιασμό, αλλά και περηφάνια για το προϊόν του, το οποίο χαρακτηρίζει “premium”.

-Οι συσκευασίες του ελαιολάδου σας είναι εξαιρετικά προσεγμένες και μοιάζουν πραγματικά με μπουκαλάκια αρωμάτων. Πώς αποφασίσατε να στραφείτε σε αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο προώθησης;
Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου… πιστεύω συμφωνούμε σε αυτό. Η μεσσηνιακή παραγωγή, αν την αναγάγεις στην παγκόσμια κατανάλωση, καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό, για να μην πω ελάχιστο. Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει το προϊόν μας σπάνιο…, για λίγους. Σε αυτούς τους λίγους επιλέξαμε να απευθυνθούμε. Η συσκευασία, λοιπόν, ήταν απλά το φυσικό επακόλουθο.

-Έχετε καταφέρει να συνεργάζεστε με γνωστές και μεγάλες επιχειρήσεις (εστιατόριο Botrini, Attica, κ.λπ.). Ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους;
Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται αν επιμένει κανείς στην ποιότητα. Μας πίστεψαν, μας επέλεξαν και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, αλλά και μεγάλη ευθύνη.

-Τα λάδια «Έψιλον», όπως τονίζετε, απευθύνονται σε ανθρώπους που επιλέγουν το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Είναι ακριβά;
Δε θα το έλεγα… Το προϊόν μας, ενώ πιστεύω ότι είναι - για να μην πω το καλύτερο - ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, δεν είναι και από τα ακριβότερα. Αν κρίνουμε από το τι συμβαίνει στην αγορά των premium προϊόντων, η τιμή του θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πενταπλάσια. Πάντως, όταν η ποσότητα είναι περιορισμένη, επενδύεις στην πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος σου και η πολύ καλή ποιότητα σημαίνει αναπόφευκτα και αυξημένη τιμή.

-Η οικονομική κρίση που διανύουμε αυτή την εποχή έχει επηρεάσει τη δουλειά σας;
Γιατί η δική μας δουλειά να αποτελούσε εξαίρεση; Λιγότερο ίσως, γιατί απευθυνόμαστε σε ένα άλλο αγοραστικό κοινό. Σε ένα κοινό που η πολυτέλεια του έχει γίνει ανάγκη και δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Παρόλα αυτά, η αγορά δεν είναι και στα καλύτερά της.

Θάρρος

Πώς το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να εισπράξει το τέλος ακινήτων

H μεταφορά του συστήματος είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ θα έχει ως αποτέλεσμα η είσπραξη του τέλους να μετατεθεί 6-7 μήνες

Σχέδια επί χάρτου καταστρώνει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων, σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κρίνει αντισυνταγματική την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό ........

επιτελείο σχεδιάζει να στείλει στις εφορίες τους πολίτες προκειμένου να καταβάλλουν το ποσό που τους αντιστοιχεί για το τέλος ακινήτων. Έτσι λοιπόν , οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.

Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.

Πάντως μια τέτοια εξέλιξη,δηλαδή η μεταφορά του συστήματος είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ θα έχει ως αποτέλεσμα η είσπραξη του τέλους να μετατεθεί 6-7 μήνες.

marketbeast

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 1953.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΜΗ

Το 1953, ο τότε Επιθεωρητής των Δημοτικών Σχολείων της Τριφυλίας ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων να υποβάλλουν ιστορικές εκθέσεις των σχολείων τους. Στις εκθέσεις των σχολείων που παραθέτουμε έχει τηρηθεί η ορθογραφία και η σύνταξη των πρωτοτύπων. Η γραφή, για τεχνικούς λόγους, είναι μονοτονική και όχι πολυτονική όπως ήταν στις πρωτότυπες εκθέσεις. Οι πληροφορίες που αντλούνται, πέρα από τις μνήμες που ανασύρονται, είναι πολλές και ρίχνουν φως σε μια πρόσφατη, σχετικά, περίοδο του τόπου μας. Ας μην ξεχνάμε πως οι εκθέσεις συντάχθηκαν στη δύσκολη περίοδο των μεταπολεμικών και μετεμφυλιακών χρόνων.
Το δημοτικό σχολείο Κατσίμπαλι, σύμφωνα με τη .............

συνοπτική έκθεση του Δ`ντή του σχολείου, λειτούργησε από το 1880 ως μονοτάξιο ιδιωτικό και από το 1902 ως μονοτάξιο δημόσιο. Το σχολείο στεγαζόταν σε διάφορα μισθωμένα κτίρια μέχρι το 1937 που μεταφέρθηκε στο σπίτι του δάσκαλου Φούρλαρη. Ο τελευταίος είχε παραχωρήσει με διαθήκη το σπίτι του, για τη στέγαση του σχολείου. Το 1940 χτίστηκε το νέο μονοτάξιο διδακτήριο το οποίο επισκευάστηκε το 1947 και έκτοτε στέγαζε το σχολείο.
Το Χαλαζώνι, σύμφωνα με την έκθεση της Διευθύντριας του σχολείου, είναι οικισμός των ύστερων βυζαντινών χρόνων. Σε απογραφή του 1640 είχε 72 κατοίκους ενώ στην επανάσταση του 1821 πήρε ενεργά μέρος και ανέδειξε σπουδαίες μορφές. Το 1870, περίπου, ιδρύθηκε δημόσιο δημοτικό σχολείο το οποίο στεγαζόταν σε ιδιωτικά κτίρια. Μια προσπάθεια ανέγερσης διδακτηρίου που έγινε το 1940 σταμάτησε λόγω του πολέμου. Η έκθεση, τέλος, πληροφορεί πως το σχολείο διέθετε μικρό σχολικό κήπο, σε τμήμα του οικοπέδου που προοριζόταν για την ανέγερση διδακτηρίου, ενώ μαθητική βιβλιοθήκη δεν υπήρχε.
Ακολουθούν οι πλήρεις εκθέσεις.

Ιστορική Έκθεσις του Δημοτικού Σχολείου Κατσίμπαλι

Εν Κατσίμπαλη σήμερον την 30ην του μηνός Απριλίου του έτους 1953 ημείς ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κατσίμπαλι, ως προς την ιστορίαν του σχολείου μας, εκθέτομεν τα κάτωθι.
Κατόπιν πληροφοριών το σχολείον μας ελειτούργησεν το πρώτον κατά το έτος 1880 περίπου ως ιδιωτικόν με τον τύπον Μονοταξίου σχολείου, ως δε εμφαίνεται εκ των βιβλίων του αρχείου τούτο ήρχισεν λειτουργούν ως Δημόσιον και με τον ίδιον τύπον από του έτους (1902) χίλια εννεακόσια δύο στεγασθέν εις διάφορα ιδιωτικά οικήματα μέχρι του έτους 1937 οπότε εστεγάσθη εις την υπό του αποβιώσαντος Δημοδιδασκάλου Ιωάννου Φούρλαρη δωρηθείσαν οικίαν του διά διαθήκης ίνα χρησιμοποιηθή αύτη προς στέγασιν του Δημοτικού σχολείου.
Κατά το έτος 1940 δαπάναις του Κράτους ανηγέρθη το νέον μας διδακτήριον τύπου Μονοταξίου το οποίον επισκευάσθη κατά το έτος 1947 οπότε και εστεγάσθη το σχολείον μας εις τούτο.
Εφ` ω συνετάγη η παρούσα ήτις υπογράφεται.
H Διευθύντρια του Σχολείου
Δ. Γκότση






Φωτογραφίες
1 Το παλαιόν Δημοτικόν Σχολείον Κατσίμπαλι
2 Νέον Δημοτικόν Σχολείον Κατσίμπαλι ανεγερθέν εν έτει 1940, επισκευασθέν εν έτει 1947
3 Διαβιβαστικό του Δ/ντή του σχολείου


Ιστορική Έκθεσις Δημοτικού Σχολείου Χαλαζωνίου

Το Χαλαζώνιον είναι εν εκ των αρχαιοτέρων χωρίων της Τριφυλίας. Δεν γνωρίζομεν πότε ακριβώς ιδρύθη, υπολογίζομεν όμως, ότι είναι κτίσμα των τελευταίων Βυζαντινών Χρόνων. Πιθανώς είναι σύγχρονον της Χριστιανουπόλεως, Καναλεπούς και Φιλιατρών. Από παλαιότατον απογραφικόν πίνακα πληροφορούμεθα, ότι κατά το έτος 1640 ηρίθμη 72 κατοίκους. Κατά την επαναστατικήν εποχήν αναφέρεται ως εις των επαρχιακών παραγόντων και μορφαί ως του Παπαναστάση Χαλαζωνίτου και άλλων αγωνιστών του 21 το κατέστησαν γνωστόν και έξω των ορίων της επαρχίας.
Μετά την επανάστασιν, ότε το νεοσύστατον Ελληνικόν Κράτος ήρχισε να οργανώνη τας διαφόρους υπηρεσίας του το Χαλαζώνιον ως εν των αρχαιοτέρων και μεγαλυτέρων χωρίων της περιφερείας θα ήτο εκ των πρώτων, τα οποία έτυχον της κρατικής μερίμνης και απέκτησαν Σχολείον.

Οι γηραιότεροι των σημερινών κατοίκων μας πληροφορούν, ότι πολύ προ αυτών ελειτούργη Δημόσιον Δημοτικόν Σχολείον εις το χωρίον των. Αγόμεθα λοιπόν εις το συμπέρασμα το Σχολείον Χαλαζωνίου ιδρύθη περί το 1870. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβώσωμεν την ακριβή χρονολογίαν της ιδρύσεώς του, διότι ούτε επίσημα έγγραφα σχετικά με το ζήτημα τούτον έχομεν ούτε αι πληροφορίαι δύνανται να φθάσουν μακρύτερα και να είναι σαφέστεραι.

Καίτοι όμως τόσον παλαιόν, το Σχολείον ανέκαθεν εστεγάζετο εις ιδιωτικάς οικίας και δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερον ν` αποκτήση ίδιον οίκημα. Κατά το 1940 εγένετο απόπειρα ανεγέρσεως διδακτηρίου, αλλ` ο επισυμβάς πόλεμος διέκοψεν ταύτην ευθύς ως ήρχισεν. Σήμερον εξακολουθεί να στεγάζεται εις την οικίαν Θεοδ. Ματζαφλάρη.
Όσον δια σχολικόν κήπον εκαλλιεργείτο ανέκαθεν, αλλά κάθε φοράν, που το Σχολείον μετεφέρετο εις άλλο οίκημα εγκατελείπετο ο παλαιός δια να ιδρυθή νέος. Από του 1949 όμως καλλιεργείται τμήμα του προοριζομένου δια την ανέγερσιν διδακτηρίου χώρου. Ο κήπος ούτος έχει έκτασιν 35 τ.μ. και περιέχει άνθη και δενδρύλλια.
Περί μαθητικής βιβλιοθήκης ουδέν έχομεν να αναφέρωμεν, διότι τοιαύτη δεν υπάρχει.
Εν Χαλαζωνίω τη 27η Απριλίου 1953

Η Διδ/σα
Γ. Ξύγκα



Φωτογραφία
Απόσπασμα από την πρωτότυπη έκθεση της Δ`ντριας του δημοτ. σχ. Χαλαζωνίου


KopanakiNews

Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ξανά, χθες, χαλάζι στην Τριφυλία…

Για μια ακόμη φορά χθες έριξε χαλάζι στην Τριφυλία. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ανά διαστήματα, λίγο πριν ή λίγο μετά τη βροχή, σημειώθηκε χαλαζόπτωση τουλάχιστον 3 – 4 φορές. Βεβαίως, το χαλάζι δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο την προηγούμενη φορά, αλλά τη ζημιά του σε ελαιόδεντρα και υπαίθριες καλλιέργειες την έκανε!

Πλημμυρισμένοι δρόμοι με γρανιά…

Δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά σύνηθες φαινόμενο. Ακόμη και με μια μικρή νεροποντή σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Φρεάτια βουλωμένα, τεχνικά έργα παραπλεύρως του οδοστρώματος ανύπαρκτα ή σε άλλες περιπτώσεις τσιμενταρισμένα και κλειστά, και το νερό τρέχει στους δρόμους.
Όταν, όπως τώρα, στα Φιλιατρά και στην Κυπαρισσία οι ...........

δρόμοι είναι σκαμμένοι, τα γρανιά που ανοίγουν είναι πολύ επικίνδυνα.

Διακοπή νερού στα Φιλιατρά σήμερα…

Διακοπή νερού θα σημειωθεί σήμερα από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι στα Φιλιατρά, ενώ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προς τους κατοίκους, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Καλοκαίρι, με τον υδράργυρο στα ύψη, στα Φιλιατρά σημειώνονται διακοπές στην ύδρευση. Χειμώνα, με τόσες βροχές, ξανά διακοπές στην ύδρευση. Πότε, επιτέλους, θα σταματήσουν οι διακοπές και οι πολίτες θα έχουν νερό, χειμώνα – καλοκαίρι, όπως άλλωστε το πληρώνουν;

Δεν έχουν αφήσει σακί για σακί σε χωράφι…

Ιδιαίτερη προτίμηση στα σακιά με ελιές επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό άγνωστοι στην ευρύτερη περιοχή του Καλού Νερού Τριφυλίας, όπως πληροφορήθηκα. Τη μια μέρα «σήκωσαν» 20 σακιά με ελιές από χωράφι, μια άλλη 35 σακιά με ελιές. Οι, δε, παραγωγοί είδαν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος, αφού με αυτό το λάδι κάπως θα κάλυπταν τα έξοδά τους…

Πιστώθηκε και το υπόλοιπο 50% των Αγροτικών επιδοτήσεων.

Στους λογαριασμούς των αγροτών έχουν πιστωθεί από χθες το βράδυ το υπόλοιπο 50% των αγροτικών επιδοτήσεων.
Αυτό είχε εξαγγείλει από χθες ο ............

Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-12-2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Χρήμα στην αγορά από το υπόλοιπο της επιδότησης
1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


«Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας», ..............

δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη της δίωρης συνεργασίας που είχε χθες το πρωί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό τόσο για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί όσο και για τις μελλοντικές επιλογές, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, αλλά και να σχεδιαστεί σωστά το μέλλον του.

Ο κ. Σαμαράς, αφού ανακοίνωσε ότι πιστώθηκε 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων, ποσό που αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΝ" οι αγρότες με τηνπληρωμή του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης που απο χθες βρίσκεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ουσιαστική η χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία χαιρέτισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ οΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εμπαιγμό.
Αυτό ειναι το σημερινό πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΕ ΙΣΧΥ η διάταξη για τη μη πληρωμή απο τους καταναλωτές όταν δεν παίρνουν απόδειξη.
ΜΕΧΡΙ το τέλος του 2013 οι δημοτικές υπηρεσίες Καλαμάτας στο διοικητικό κέντρο στο παλιό Νοσοκομείο.

Αισιοδοξία Νίκα για τα οικονομικά του Δήμου και τη διευθέτηση του προβλήματος με τη "Μπιρμπίτα".

ΚΑΛΑ ΝΕΑ για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα από τον Παν. Αλευρά που έκανε δηλώσεις και για το δρόμοΠαραδείσια-Τσακώνα, τις επιδοτήσεις και το εργαστήρι ελαιολάδου.
ΧΑΛΑΖΙ σαν... αμύγδαλο χθες σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Έξι λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθούν ζημιές.
ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ απο τον Θανάση Πετράκο για την καθυστέρηση ρύθμισης των επιχειρηματικών δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του κτιρίου του παλιού αντλιοστασίου (και εκσυγχρονισμός του νέου) του Συνδέσμου Ύδρευσης στο Πήδημα.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!