Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε Πελοποννήσου


Το παράρτημα Πελοποννήσου της Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σας εύχεται ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σίση Πλακονούρη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λίλιαν Καραβά

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι δημιουργία της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας "οι κηπουροί του ΕΠΑΛ", που συμμετέχει στη δράση : ''Σχολεία με κήπο" της ΠΕΕΚΠΕ


Οι Ευχές που μας στέλνετε: Η Διαδρομή



ΔΕΣ ΤΟ VIDEO ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ



Οι Ευχές που μας στέλνετε: Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου



Οι Ευχές που μας στέλνετε: Meteo News.gr



Μία ακόμα ταλαιπωρία για τους καταναλωτές που ζήτησαν διόρθωση στα ακίνητα για το ΕΕΤΗΔΕ

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν την ολιγωρία όσων δήμων δεν έσπευσαν ή δεν σπεύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να αποστείλουν στη ΔΕΗ όσα στοιχεία είχαν με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας για τον υπολογισμό του χαρατσιού που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών.

Αθήνα

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν την ............

ολιγωρία όσων δήμων δεν έσπευσαν ή δεν σπεύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να αποστείλουν στη ΔΕΗ όσα στοιχεία είχαν με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας για τον υπολογισμό του χαρατσιού.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή του καταβληθέντος ποσού για το τέλος.

Ο κ. Μαυραγάνης υπενθυμίζει, ειδικότερα, με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, για τη διόρθωση λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών έτους 2011, ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, προσέρχονταν στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο δήμο μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2012 και επιπλέον, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας είχαν υποχρέωση να ελέγξουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους, είχαν την υποχρέωση να προβούν στη διόρθωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δήμοι όφειλαν να αποστείλουν μέχρι την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ.

Όπως εξηγεί ο υφυπουργός Οικονομικών, η ημερομηνία αυτή άτυπα ίσχυσε μέχρι την 31η Μαρτίου 2012.

Μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ υπολόγισε βάση των νέων στοιχείων το ΕΕΤΗΔΕ, που αντιστοιχούν στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από το αρχικώς υπολογισθέν, η διαφορά αφαιρείται από το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012.

«Στις περιπτώσεις που οι αρμόδιοι Δήμοι δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα (μέχρι 31.12.2012) τα στοιχεία με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις, τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αλληλουχία μη ενημέρωσης των στοιχείων των ακινήτων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθ' ότι η ΔΕΗ δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές αυτές και συνεπώς δεν απέστειλε τα στοιχεία των ακινήτων στην ορθή τους, μετά τις διορθώσεις, κατάσταση» αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας ότι «επομένως, αποτυπώνεται στις καταστάσεις το τέλος που αντιστοιχεί στα στοιχεία του ακινήτου πριν τις διορθώσεις, για το έτος 2011, και για τον λόγο αυτό δεν προκύπτει επιστροφή του καταβληθέντος ποσού για το τέλος.»

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «άλλη από την οριζόμενη από τις προαναφερθείσες διατάξεις νόμου διαδικασία διόρθωσης λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ δεν προβλέπεται, οι δε σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις της υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών ήταν σαφείς και το χρονικό διάστημα που δόθηκε πριν την έκδοση του επόμενου λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ικανό για την ολοκλήρωση των διορθώσεων από τους αρμόδιους φορείς (δήμους-ΔΕΗ)».

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι πολλοί κάτοικοι του δήμου Καλαμπάκας πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ για διπλάσια τετραγωνικά από αυτά που πραγματικά είναι τα ακίνητά τους

in.gr

Αθίγγανοι ξυλοκοπούν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ορμώμενη από τo reportaz του Best TV και εξ αφορμής των όσων διαδραματίσθηκαν στη Μεσσήνη,μέσα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτω το παρακάτω σχόλιο.

"Η αυξανόμενη φτώχεια έχει ως αποτέλεσμα την ένταση της εγγκληματικότητας ιδίως στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, όπου διαβιούν περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών, Ελλήνων αθιγγάνων κυρίως αλλά και αλλοδαπών.

Η ανυπαρξία αποτελεσματικότητας της κρατικής εξουσίας , που .........

έχει δομηθεί σε λογικές αντιμετώπισης του εγκλήματος ,των αρχών του περασμένου αιώνα,οδηγεί σε αποθράσυνση τους παρανομούντες.
Όταν μάλιστα αυτοί ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες , χωρίς τη στοιχειώδη παιδεία, τότε τα πράγματα αγριεύουν και ξεφεύγουν.
Απαιτείται όμως ψυχραιμία και εφαρμογή άμεσων πολιτικών που θα εξαναγκάσει τους παρανομούντες σε νομοταγείς συμπεριφορές.
Συγχρόνως όμως κρίνεται αναγκαία και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και έτσι να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έχει διαταραχθεί.
Η υπερβολική γραφειοκρατία ,η ανάθεση ξένων καθηκόντων στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η δομή,ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών της, με το υπάρχον υδροκέφαλο σύστημα, παρά την υπερπροσπάθεια των Αστυνομικών είναι παράγοντες ανασταλτικοί του αναγκαιούντος αποτελέσματος.

Στον αγώνα αυτό απαιτείται συνέργεια της αυτοδιοίκησης ( Α και Β βαθμού) και του αρμόδιου Υπουργείου, για να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες.
Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να παρέμβει άμεσα και δυναμικά για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θρασύτατα υποτίμησαν την Ελληνική πολιτεία θεωρώντας την προσωρινή της αδυναμία να αντιμετωπίσει την υπερβολική εγκληματικότητα, ως κάτι το μόνιμο που μπορούν να το εκμεταλλευθούν.

Αναμένω παρέμβαση του κ.Δένδια, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, για να λήξει επιτέλους αυτό το αντάρτικο των "ΡΟΜΑ" , που θέτει σε κίνδυνο την ηρεμία στην περιοχή μας.

Επειδή η κοινωνία της ζούγκλας μας πλησιάζει επικίνδυνα, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η τήρηση των νόμων του κράτους, διότι μόνο μέσα σε μία οργανωμένη και με κανόνες κοινωνία, θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά και να προοδεύσουμε."

Εκλογές στην ΕΑΣ Μεσσηνίας 30 Δεκεμβρίου ή 6 Ιανουαρίου

Στην επόμενη Διοίκηση μετατίθεται το θέμα του πορίσματος

Η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν μέσα στις γιορτές, θα πάρει αποφάσεις σχετικά με το πόρισμα του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου που έγινε πρόσφατα από ορκωτούς ελεγκτές στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, με αφορμή το οικονομικό άνοιγμα της οργάνωσης.

Σε αυτό κατέληξε προχθές βράδυ κατά ...........

τη συνεδρίασή του το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο αποφάσισε και τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στις επόμενες ημέρες, για την ανάδειξη Διοίκησης στον καινούργιο πρωτοβάθμιο πλέον συνεταιρισμό στον οποίο μετατρέπεται η ΕΑΣ, σύμφωνα με τον τελευταίο συνεταιριστικό νόμο.
Η γενική συνέλευση ορίστηκε για την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση και οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής των Θεοφανείων, στις 11.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Νέα στοιχεία

Όσο για το σοβαρό θέμα του πορίσματος, το οποίο έχει προκαλέσει και την παρέμβαση του εισαγγελέα, στην προχθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι απολογίες των διευθυντών των καταστημάτων της ΕΑΣ σχετικά με την πιστωτική πολιτική που ακολουθούσαν τα καταστήματα της οργάνωσης.

Ωστόσο, απόφαση δεν υπήρξε, καθώς, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Κατσούλης, από τις απολογίες των διευθυντών προέκυψαν νέα στοιχεία, που εμπλέκουν και άλλα άτομα στην υπόθεση, τα οποία πρέπει με τη σειρά τους να κληθούν για να καταθέσουν. «Επειδή δε θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, είπαμε να μην καταλήξουμε σε απόφαση, αλλά να καλέσουμε και τους άλλους υπαλλήλους να μιλήσουν. Οπότε την τελική απόφαση θα πάρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού σε λίγες μέρες έχουμε και εκλογές».

Θάρρος

Οι Ευχές που μας στέλνετε: ΜΕΣΚ Κυπαρισσίας



Μέσω ΕΟΠΥΥ τα τηλεφωνικά ραντεβού, με αστική χρέωση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπαίνει τέλος στους Εμπόρους με τα τηλεφωνικά ραντεβού και το 1 ευρώ ανά κλήση.

Τηλεφωνικά κέντρα δημιουργεί στα πολυιατρεία του ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο σταδιακά να αντικαταστήσει τα 5ψήφια νούμερα των ιδιωτικών εταιρειών, οι κλήσεις προς τις οποίες κόστιζαν στους ασφαλισμένους, συνολικά, μέχρι και 19 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο.

Ένα από τα κέντρα αυτά εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κάθε τηλεφωνικό κέντρο θα διαθέτει 20 γραμμές και...........

θα λειτουργεί από τις 8.00 έως τις 14.00.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν όσα ραντεβού θέλουν με αστική χρέωση και για όποια ειδικότητα επιθυμούν. Επίσης θα μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους υπαλλήλους που θα εργάζονται στα πολυιατρεία.

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργηθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 περισσότερα από 105 κέντρα για τηλεφωνικά ραντεβού σ’ όλη τη χώρα, τα οποία θα στελεχωθούν σε πρώτη φάση με 259 εργαζομένους από ταμεία που συγχωνεύθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και από 150 δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους θα υποδείξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

kerdos

ΟΑΕΕ. Λήγει την Δευτέρα η περίοδος απογραφής Συνταξιούχων

Λήγει την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου η περίοδος ποπυ έχει οπριστεί για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η Διοίκηση του Οργανισμού.
Για την απογραφή είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει............

ότι η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΛΑΔΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Κερδοφόρα υπόθεση το Λάδι για δυο - τρείς μεγαλοεμπόρους της Μεσσηνίας αφού οι τιμές αν και ξεκίνησαν από αρκετά υψηλά περίπου τα 2,70 έχουν κατρακυλήσει σε πολλές περιπτώσεις στα 2,10 το κιλό!!!!!!!

Οι μεγαλέμποροι θησαυρίζουν πάνω στον ιδρώτα του αγρότη. Του παραγωγού.
Παρακάτω θα δείτε τιμές που πουλάνε εταιρίες με αγνώστου προελεύσεως λάδια που τα πουλάνε ως Extra παρθένα Ελαιόλαδα.
Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως είναι .............

δυνατόν σε μεγάλες αλυσίδες Super market να βρίσκουμε στα ράφια λάδια με τιμές από 4,5 ευρώ το λίτρο μέχρι και 6 ευρώ το λίτρο. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΕΜΠΟΡΟΥΣ;

Πρίν μερικές μέρες σε μεγάλο superMarket της Τριφυλίας περνώντας από τον διάδρομο με τα λάδια κέντρισε την περιέργεια μας οι τιμές στις συσκευασίες ελαιολάδων.
Σας παρουσιάζουμε ΕΙΚΟΝΕΣ απο λάδια εταιριών με τις τιμές τους.
Οπως θα δείτε παρακάτω:

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ 5 ΛΙΤΡΩΝ (ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5 ΚΙΛΑ)


Φωτογραφία 1 (Γίνεται πολύ μεγάλη με μεγέθυνση....)

Το Αλτις Απαλό στην συσκευασία των 5 λίτρων έχει 23,80.
Δηλαδή αν το 23,80 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 4,76 το λίτρο!!!!!!!!!!

Δίπλα ακριβώς Ελαιόλαδο του carefour Πάλι στα 5 λίτρα έχει τιμή 15,69.
Δηλαδή αν το 15,69 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 3,14 το λίτρο!!!!!!!!!!
Είναι λέει Εξευγενισμένο ελαιόλαδο με παρθένο ελαιόλαδο...(????)








Πάμε στην Φωτογραφία 2

Το Αλτις Κλασικό στην συσκευασία των 5 Λίτρων έχει 20,03 ευρώ
Δηλαδή αν το 20,03 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 4,06 το λίτρο!!!!!!!!!!

Αλτις Παραδοσιακό στην συσκευασία των 5 Λίτρων έχει 23,80 ευρώ
Δηλαδή αν το 23,80 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 4,76 το λίτρο!!!!!!!!!!











ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ 2 ΛΙΤΡΩΝ (ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΚΙΛΑ)
Πάμε στην Φωτογραφία 3

Αλτις Παραδοσιακό σε συσκευασία των 2 λίτρων έχει 11,39 ευρώ
Δηλαδή αν το 11.39 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 5,69 το λίτρο!!!!!!!!!!












Πάμε Φωτογραφία 4

Αλτις Απαλό Συσκευασία 2 λίτρων (λιγότερα απο 2 κιλά) έχει 11,39
Δηλαδή αν το 11.39 το διαιρέσουμε δια 5 μας κάνει 5,69 το λίτρο!!!!!!!!!!

ΕΛΑΪΣ "Κλασική Αξία" συσκευασία των 2 λίτρων έχει 7,90 ευρώ
Δηλαδή 3,95 το λίτρο. (Θυμίζω λιγότερο απο 2 κιλά)











Και πάμε στην φωτογραφία 5 (Εχει μεγαλύτερη αξία)

ΜΙΝΕΡΒΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) Συσκευασία 2 λίτρων έχει 10,16 ευρώ
Δηλαδή 5,08 το λίτρο!!!!!!!!

ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕΙΟΦΟΡΟ Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο Συσκευασία 2 λίτρων έχει 11,96.
Δηλαδή 5,98 το λίτρο!!!!!!!!!







ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΦΡΕΣΚΟ EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 2,10 ΤΟ ΚΙΛΟ
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡXEI. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΜΠΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ.

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ. ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ ΛΑΔΙΟΥ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας κατόπιν των αρχαιρεσιών της 22/11/2012
Διοικητικό Συμβούλιο ........

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αναστασόπουλος Νικόλαος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Διαμάντης Γεώργιος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τσιγκάνου Αικατερίνη
ΤΑΜΙΑΣ Βλαχαδάμης Σπυρίδων
ΜΕΛΟΣ Φαρμάκης Παναγιώτης
Ελεγκτική Επιτροπή
Μαγγανάς Στέφανος
Βρεττού Βασιλική
Βρεττός Ευάγγελος

Τα έψαλαν στον Σημίτη στο Βερολίνο [ VIDEO ]

Καμαρώστε τον πρώην πρωθυπουργό μας, τον άνθρωπο που του εμπιστευτήκαμε το καράβι και το έριξε στα βράχια, που έχει το θράσος να εμφανίζεται σε φόρουμ και να λέει και να δίνει μαθήματα ναυσιπλοΐας, και να λέει τη γνώμη του, για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα, όταν η εκπρόσωπος του realdemocracy Βερολίνου, τον επαναφέρει σε τάξη.

Δείτε το παρακάτω video




Thalamofulakas

Σύσκεψη Αλευρά με την Διοίκηση ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Ενόψει των προβλεπόμενων αλλαγών στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ονομασία «Αθηνά», ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς συναντήθηκε σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη, τον Νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Δημήτρη Βελισαρίου, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Διοίκησης κ. Πάνο Καζάκο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Συμβουλίου Διοίκησης κ. Γιάννη Παπουτσή.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ διατύπωσαν τις προτάσεις ...........

που έχουν στείλει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και με τεκμηριωμένες θέσεις υποστήριξαν την αναγκαιότητα λειτουργίας των προτεινόμενων τμημάτων.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το ΤΕΙ Καλαμάτας από το 1990 που λειτουργεί έχει καταξιωθεί για το επίπεδο σπουδών που παρέχει στους σπουδαστές, αλλά και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Η αναμόρφωση όμως του χάρτη της Ανώτατης Παιδείας είναι αναγκαία να γίνει με κριτήρια επιστημονικά, λειτουργικά και αναπτυξιακά και όχι με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

Συμφώνησε με τις υποβληθείσες προτάσεις του ΤΕΙ και τους διαβεβαίωσε ότι είναι δεδομένη η υποστήριξή του για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θεωρεί άκαιρη σήμερα την καθιέρωση της βάσης του «10» ενδεχομένως αργότερα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι το κριτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Επίσης τονίσθηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας, γιατί μέσα από την έρευνα και την καινοτομία μπορούμε ν’ ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Συμβουλές για την αγορά τροφίμων την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΓΕΝΙΚΑ:

Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία αγοράς.
Αγορές από περιστασιακούς πωλητές ή δήθεν παραγωγούς μπορεί να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

Αναλυτικά: .........

Αγορά κρεάτων – πουλερικών

1.Επιλέγετε κρέας μόνο από κρεοπωλεία που λειτουργούν νόμιμα.

2.Επιλέγετε κρεοπωλεία στα οποία τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (καθαροί χώροι, καθαρά και τακτοποιημένα ψυγεία και ψυχόμενες προθήκες συντήρησης του κρέατος, καθαρά ρούχα προσωπικού).

3.Βεβαιωθείτε ότι το κρέας προέρχεται από σφάγιο το οποίο έχει σφαγεί σε εγκεκριμένο σφαγείο και έχει υποστεί τον προβλεπόμενο κτηνιατρικό έλεγχο .Αυτό το βεβαιώνουν οι σφραγίδες υγειονομικού ελέγχου και κατηγορίας.
Τυρκουάζ χρώματος για τα ζώα που έχουν γεννηθεί και σφαγεί στην Ελλάδα. Το ίδιο και αυτά της Ε.Ε. που έχουν σφαγεί σε ελληνικά σφαγεία. Επιπλέον τίθεται σε αυτά σφραγίδα ορθογώνια που αναγράφει το όνομα της χώρας προέλευσης.
Ζώα από τρίτες χώρες φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας κυανού χρώματος (κεραμιδί) και σφραγίδες προέλευσης ίδιου χρώματος.

4.Βεβαιωθείτε ότι στα κρεοπωλεία τα νωπά κρέατα διατηρούνται υπό ψύξη 2-4ο C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Τα κατεψυγμένα κρέατα πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη -18ο C ή και χαμηλότερη.

5. Αγοράστε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή σε προθήκες ψυγεία και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.

6. Τα νωπά εγχώρια μη συσκευασμένα πουλερικά πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένα , χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας σε καρτελάκι μιας χρήσης κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας.

7.Τα συσκευασμένα νωπά ή κατεψυγμένα πουλερικά πρέπει να φέρουν την σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία σφαγής και ανάλωσης(τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).

8. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο ή καταψύκτη όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την αγορά.

Αγορά Γαλακτοκομικών Προϊόντων

1.Τα τυριά θα πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα . Μην αγοράζετε ποτέ “φρέσκα τυριά” από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΟΧΙ σωστές.

2..Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας με τα αρχικά της χώρας και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης ημερομηνία παραγωγής συσκευασίας και ανάλωσης.

Δεκέμβριος 2012
Από τo Τμήμα Κτηνιατρικής Π Ε Μεσσηνίας

“Πνιγμένοι στη μοναξιά!”

Για τις γιορτές, και τη διαφθορά μιλά σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο γνωστός πανεπιστημιακός κ. Γιώργος Πιπερόπουλος.

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη.

“Κάποιες άλλες εποχές, στην ευλογημένη χώρα, που την κατοικούν 11 εκατομμύρια Ελλήνων ( και αλλοδαπών ) αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των…φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί…».
Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο...........

πανεπιστημιακός κ. Γιώργος Πιπερόπουλος με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και όχι μόνο…

-Τι έχετε να πείτε για τις μέρες των Χριστουγέννων με μια λέξη;

«Μοναξιά! Και θα ζήσουμε την γέννηση του Θεανθρώπου, την Θεϊκή υπόσχεση για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους… Καθώς γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γευόμαστε τα ευλογημένα εδέσματα και τα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, καθώς θα ανοίγουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο τα δώρα μας κάποιοι συνάνθρωποί μας, ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, θα βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους…. Μοναξιά! Φέρνει η λέξη δυναμικά στο προσκήνιο το βουβό, ανελέητο δράμα συνανθρώπων μας που έπαψαν να υπάρχουν για μας λησμονημένοι, τυλιγμένοι στον μανδύα της τραγικής πραγματικότητας της μοναξιάς!…».

-Μπορείτε να μιλήσετε πιο αναλυτικά;

«Ποιός θα πίστευε, μερικές δεκαετίες πριν, ότι εδώ στην κάποτε «Ψωροκώσταινα», τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας, της γειτονιάς των ονείρων και της γονεϊκής προτροπής του τύπου : «παιδάκι μου καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το….όνομα» θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το φριχτό υποκειμενικό συναίσθημα της αποκοπής από την ομάδα, της απομόνωσης, της καταδίκης στον φριχρό κόσμο της…Μοναξιάς!

Και καθώς σε καθημερινή βάση γευόμαστε τα καταναλωτικά αγαθά, καθώς ανοίγουμε το δέκτη της έγχρωμης τηλεόρασης για να βιώσουμε την εικονική πραγματικότητα της δήθεν συμμετοχικής διαδικασίας σε συνάξεις με ποικιλλώνυμους «επώνυμους και επώνυμες», μισόγυμνες καλλονές, μη-φανατικούς αρσενικούς και χαζοχαρούμενες γλάστρες, πολλοί συνάνθρωποί μας θα ζούνε στην μοναξιάς τους…. Μοναξιά!
Κατάρα ή ευλογία για το ανθρώπινο γένος συλλογικά και για εμάς τους νεο-Ελληνες ειδικά; Μέσα στα σύγχρονα,πολύβουα, πολυπρόσωπα και απρόσωπα ελληνικά αστικοβιομηχανικά κέντρα, η μοναξιά μας έχει διογκωθεί σε προβληματικά επίπεδα, έχει ενταθεί σε σημείο καθημερινά επαναλαμβανόμενης απελπισίας για πολλούς συνανθρώπους μας. Ζούμε τώρα πιά σε κακόγουστες και πανάκριβες πολυκατοικίες και πέρα από τις εθιμοτυπικές φιλοφρονήσεις και τα μικροπρεπή κουτσομπολιά αγνοούμε την ύπαρξη του συγκατοίκου μας σε σημείο ώστε σήμερα και στην πατρίδα μας να χρειάζεται να «μυρίσει» το πτώμα κάποιου συνταξιούχου, μοναχικού γείτονα ή γειτόνισσάς μας για να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι «ευτυχείς» υπόλοιποι ότι έκλεισε πια για αυτόν ή αυτήν, τραγικά, η αναπόφευκτη για όλους μας παρένθεση της …ζωής!».

-Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

«Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσαρίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…Περιφέρουμε την πλήξη, την ανία, τα βιωματικά μας τραύματα στα στενόχωρα κλουβιά που τα ονοματίσαμε γραφεία, μαγαζιά, εργοστάσια, σχολιά και πανεπιστημιακές αίθουσες, με άλλα λόγια στους κάθε λογής χώρους εργασίας, μόρφωσης και αναψυχής. Μόνοι, ολομόναχοι, κατασιγάζοντας όπως-όπως τις έντονες, τις αδυσώπητες διαμαρτυρίες του είναι μας, τη λαχτάρα μας να ξεφύγουμε από το ανελέητο μαρτύριο της απομόνωσης, της μοναξιάς!…

Είμαστε τώρα πιά και οι νέο-Ελληνες παραγωγοί και παράγωγα, αίτια και αποτελέσματα ενός ψυχοκοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος με οικονομικές δομές που εδραιώνονται στο ατομικό ψυχοκίνητρο και τα συλλογικά «ένστικτα» για άντληση κέρδους και συλλογή δύναμης και εξουσίας και απολήγουν εξαντλημένες στην εδραίωση ενός αντικειμενικού κόσμου, μιάς πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την πανάρχαια αλήθεια, την απλή και συνάμα δυσβάστακτη διαπίστωση της αναπόφευκτης υπαρξιακής μας μοίρας – όχι του θανάτου – αλλά του ψυχοκοινωνικού του υποκατάστατου που είναι η μοναξιά!».

-Τι θα πρέπει να μάθουμε στον εαυτό μας;

«Αυτό που ο καθένας και η καθεμία μας χρειάζεται είναι να μάθουμε στον εαυτό μας να περπάτα σταθερά στο δύσβατο, στο στενάχωρο μονοπάτι που είναι ποτισμένο με δάκρυ και αίμα. Μην ξεχνάς ποτέ ότι το ίδιο μας το κεφάλι, το ανθρώπινο μυαλό μας φτιάχνει προβλήματα που τα περιπλέκει ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και τα εντείνει η καθημερινότητα. Είναι αδυσώπητη η αλήθεια, και μαζί εκείνος ο πόνος ο ανθρώπινος που εξιλεώνει καθώς υφαίνεται μέσα από την τίμια προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε και να αφήσουμε ανέγγιχτα αυτά που δεν αλλάζουν. Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας πρέπει να πραγματώσουμε τα χρέη που αθροίζουν οι επιλογές μας… Για να υπάρχω χρειάζεται να αγωνισθώ με πάθος, με υπομονή και ναι, πάνω από όλα, με ελπίδα!…

Ο κόσμος μας μοιάζει να είναι γεμάτος λαμόγια, ψευτρόνια, αυλοκόλακες και βλάκες και όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό τότε καλύτερα να ζήσει μόνος του αλλά πρώτα να φροντίσει να σπάσει όλους τους καθρέπτες γύρω του…
Την μεγάλη απόφαση, αυτή που μένει στην προσωπική μας ιστορία και την προδιαγράφει το πρώτο βήμα μας την παίρνουμε μοναχοί ο καθένας και η καθεμιά μας, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας, σε κάποια από τις πολυπρόσωπες – απρόσωπες πόλεις μας, αυτές τις κακόγουστες, δήθεν ελεύθερες, «φυλακές», κάποια μέρα…».

-Και με τη διαφθορά; Ποια η άποψή σας;

«Κατά την ταπεινή μου άποψη το όλο θέμα της διαφθοράς σχετίζεται περισσότερο με βαθιά ριζωμένες στάσεις όλων μας στις μεταξύ μας συναλλαγές και με τις δοσοληψίες με το επίσημο Κράτος και τους φορείς του και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών Κομμάτων που μας κυβερνούν. Και η απληστία, αποδεικνύεται καθημερινά, ότι είναι η πηγή από όπου πηγάζει η μίζα ως απότοκο κατάχρησης και διαφθοράς που εδράζονται στη διαπλοκή. Με αυτές τις διαπιστώσεις δεν στοχεύω στην αναίρεση του κοινωνικού κόστους που προκαλεί η διαφθορά στο Δημόσιο βίο μας, αλλά μάλλον στην συνειδητοποίηση ότι για να εξυγιανθεί ο Δημόσιος βίος χρειάζεται πρώτιστα να δεχθούμε όλοι μας το βαθμό της συμμετοχικής μας ενοχής στα κακώς κείμενα. Είχα πληγωθεί πενήντα χρόνια πριν ως νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαβάζοντας το βιβλίο του Τζον Γκάνθερ με τίτλο «Μέσα στην Ευρώπη» που ξεκινούσε το κεφάλαιο για την Ελλάδα προφανώς χαριτολογώντας ότι «μετά την χειραψία με τους Έλληνες που συνηθίζουν πολύ τις χειραψίες, καλού-κακού, μετρήστε και τα δάκτυλά σας!…».

Ελληνική Γνώμη online

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Trade Forms (Αθήνα - Κυπαρισσία)



Οι Ευχές που μας στέλνετε: Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού



Α. Σαμαράς: Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου και η πορεία εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί .............

Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, καθώς επίσης ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Συζητήθηκε επίσης, η πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, βάσει της οποίας θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες πάνω από 30%.

Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο, ανέφερε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, μπορούμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη».

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.

Τη σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης -κάτι που είχε ζητήσει από το προηγούμενο έτος- χαιρέτισε στην τελευταία έκθεσή της η Task Force, χαρακτηρίζοντας «απόφαση σταθμό» την υλοποίησή του.

newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
Για τις δικές σου ικανότητες Αντώνη.... ΚΟΠΗΚΕΣ.

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ομιλος Εταιριών Road Kiosk



Φιλιατρά - Κυπαρισσία: Επικίνδυνες λακκούβες και «γρανιά» στους δρόμους.

Γεμάτοι λακκούβες και επικίνδυνα «γρανιά» είναι οι σκαμμένοι δρόμοι στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά. Δρόμοι που, μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, είναι άκρως επικίνδυνοι και σε κάποια σημεία τους, μάλιστα, ακόμη και απροσπέλαστοι.

Το γεγονός ότι εκτελούνταν εδώ και καιρό κάποιες εργασίες, στην Κυπαρισσία για το δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων (γιατί έχουν, άραγε, σταματήσει;) και στα Φιλιατρά για το δίκτυο ύδρευσης, δε σημαίνει ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι σε αυτό το χάλι και άκρως επικίνδυνοι για οχήματα, δίκυκλα και πεζούς.
Ούτε στοιχειώδης σήμανση υπάρχει ούτε ..............

και προειδοποιητικές πινακίδες!

Τις νυχτερινές ώρες δε, χωρίς «φωσφοριζέ» σήματα νυκτός και προειδοποιητικά, κάποιος που διέρχεται για πρώτη φορά τους δρόμους μπορεί να σπάσει το όχημά του ανά πάσα στιγμή, ακόμη και να τραυματιστεί!
Στην Κυπαρισσία, όλοι οι δρόμοι από και προς το νοσοκομείο είναι άκρως επικίνδυνοι και κρύβουν «παγίδες» για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο σύνολο σχεδόν των δρόμων. Στη, δε, Ναυαρίνου, απ’ όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το – νέο – έργο της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, την οδό που αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών εντός των ορίων της πόλης, η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική. Καθημερινά οι οδηγοί, από τη μία, «σπάνε» τα οχήματά τους και αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, και, από την άλλη, οργίζονται τόσο που βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που περνούν από το συγκεκριμένο κομμάτι.

Στα Φιλιατρά, πάνω – κάτω, η ίδια εικόνα. Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, όπως είναι οι διασταυρώσεις δρόμων στο ανατολικό τμήμα της πόλης, και σχεδόν σε όλους του δρόμους πάνω από την πλατεία, με τα απότομα σκαμπανεβάσματα και τις λακκούβες, η κατάσταση είναι τραγική…

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Κλίκ στις Φωτογραφίες



Κλείνουν 14 Ιανουαρίου οι εφορίες Κυπαρισσίας και Πύλου.

Και μαζί τους άλλες 76 βάζουν λουκέτο.

Ποδαρικό με «λουκέτο» σε άλλες 78 εφορίες θα κάνει το 2013. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις κλείσει στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Έπειτα και από αυτές τις συγχωνεύσεις, θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο 114 εφορίες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων Δ.Ο.Υ.:.........

- Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου),
- Σπετσών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου),
- Κυπαρισσίας και Πύλου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας),
- Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παράλιου Αστρους (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης),
- Ι' και ΙΑ' Αθηνών (περνούν στη Δ΄ Αθηνών),
- Ε' Αθηνών (περνά στη ΣΤ΄ Αθηνών),
- Ζωγράφου (περνά στη ΙΒ΄ Αθηνών)
- Κ΄ Αθηνών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου),
- Χαϊδαρίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω),
- Β΄ Καλλιθέας (περνά στην Α΄ Καλλιθέας),
- Πετρούπολης (περνά στη Β΄ Περιστερίου),
- Ν. Φιλαδέλφειας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας),
- Αγίου Στεφάνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς),
- Κέας και Λαυρίου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Κορωπίου),
- Άνδρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης),
- Μεγάρων (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας),
- Μήλου (περνά στη Γ΄ Πειραιά),
- Αίγινας, Πόρου και Υδρας (περνούν στην Α΄ Πειραιά),
- Σαλαμίνας (περνά στην Ε΄ Πειραιά),
- Αιγίου και Καλαβρύτων (περνούν στην Α΄ Πατρών),
- Δεσκάτης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών),
- Καρπάθου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου),
- Καλύμνου και Λέρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κω),
- Διδυμοτείχου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας),
- Αμαλιάδας, Λεχαινών και Ζαχάρως (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Πύργου),
- Αλεξάνδρειας και Νάουσας (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας),
- Μοιρών (περνά στην Α΄ Ηρακλείου),
- Αγ. Αθανασίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας),
- Τούμπας (περνά στη ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης),
- Θ΄ και Ι΄ Θεσσαλονίκης (περνούν στη Δ΄ Θεσσαλονίκης),
- Νεάπολης (περνά στην Ε΄ Θεσσαλονίκης),
- Β΄ Θεσσαλονίκης (περνά στην Α΄ Θεσσαλονίκης),
- Ελευθερούπολης και Θάσου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας),
- Β΄ Κέρκυρας και Παξών (περνούν στην Α΄ Κέρκυρας),
- Ιθάκης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου),
- Μυκόνου και Τήνου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σύρου),
- Θήρας και Πάρου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Νάξου),
- Γυθείου, Μολάων και Κυθήρων (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης),
- Ελασσόνας (περνά στην Α΄ Λάρισας),
- Φαρσάλων (περνά στη Β΄ Λάρισας),
- Ιεράπετρας και Σητείας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου),
- Καλλονής και Λήμνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης), Αλμυρού,
- Σκιάθου και Σκοπέλου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας),
- Αριδαίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Εδεσσας),
- Αγίου Κηρύκου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Σάμου),
- Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (περνά στην Α΄ Σερρών),
- Αμφίκλειας και Αταλάντης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας),
- Αρναίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου),
- Ιστιαίας, Καρύστου και Κύμης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας).

Πρώτο Θέμα

Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή δίνει νέα δημοσκόπηση

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και Βουλή τουλάχιστον επτά κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το 22,7% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 21,5% ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Το 5,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως ...........

θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ λευκό, άκυρο ή αποχή επιλέγει το 9,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,7%.

Με την αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει το 28,5%, η ΝΔ το 27%, η Χρυσή Αυγή το 12,1%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, το ΚΚΕ 5,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,6% και τα άλλα κόμματα 7,1%.

Αλλά και στην παράσταση νίκης είναι σαφές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συγκεντρώνει το 60,3%, έναντι 26,6% της ΝΔ. Τέλος στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι ψηφοφόροι καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 46,7% απάντησε τον Αντώνη Σαμαρά και το 28,7% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στο διάστημα 14-17 Δεκεμβρίου σε 1.018 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Το στατιστικό σφάλμα είναι 2,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 2,5% για τη ΝΔ.

Eklogika.gr

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δραστικές αλλαγές στη στελέχωση 107 από τις 114 εφορίες της χώρας φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας 107 διευθυντές και υποδιεθυντές, καθώς και 58 προϊσταμένους τμημάτων.

Πρόκειται για απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης και σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, πρόκειται για εσωτερικές ανακατατάξεις καθώς, από τις 165 συνολικά θέσεις που αλλάζουν, μόλις οι 20 θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα.

Απαντώντας στην κριτική περί επιλογής με ..........

κομματικά κριτήρια, πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι τα εν λόγω στελέχη αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες.

Πέθανε ο 87χρονος από το Κρυονέρι Τριφυλίας που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αλλοδαπό

Κατέληξε στα βαριά τραύματά του σήμερα τα ξημερώματα ο 87χρονος από το Κρυονέρι Τριφυλίας που το βράδυ του Σαββάτου ξυλοκοπήθηκε άγρια από αλλοδαπό, ο οποίος και τον λήστεψε. Θυμίζουμε πως, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ληστείας με τον σοβαρό τραυματισμό του 87χρονου, η οποία έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Κρυονέρι Τριφυλίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Κρυονέρι,.............

συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 38χρονος, το Σάββατο το βράδυ, αφού προσέγγισε τον 87χρονο, την ώρα που αυτός βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, τον τραυμάτισε σοβαρά με ξύλο (καδρόνι), του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, απέρριψε το ξύλο (καδρόνι) σε παρακείμενο με την οικία του θύματος αγρόκτημα, ενώ απέκρυψε ένα μπουφάν και ένα ζευγάρι γάντια τα οποία φορούσε, σε κρύπτη οικήματος που βρισκόταν κοντά στο κατάλυμα του. Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει.

Ο 87χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΕΙΚΟΣΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Κράτος οι τσιγγάνοι, θεατής η Αστυνομία


Θύμα ξυλοδαρμού, από ομάδα τσιγγάνων, καταγγέλλει ότι ..............

«έπεσε» το βράδυ της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης ο κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος από την Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.

Μιλώντας στο «Θάρρος» περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίσθηκαν πέντε αυτοκίνητα με περίπου 20 τσιγγάνους, οι οποίοι με ξύλα άρχισαν να τον χτυπούν, χωρίς εκ των πραγμάτων οι δύο αστυνομικοί, που ήταν όλη κι όλη η δύναμη του Τμήματος εκείνη τη στιγμή, να μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο ίδιος, όπως τονίζει, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να κάνει μήνυση, οι αστυνομικοί τού είπαν να περιμένει, να φέρει χαρτί από γιατρό και να δώσει 100 ευρώ- είναι το παράβολο για να καταθέσει τη μήνυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, χωρίς σκουπίδια τα Χριστούγεννα, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους Δήμους. Αγώνας δρόμου τώρα να καθαρίσουν οι πόλεις πριν απο τις γιορτές.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΙΟΚ στον Προλιμένα της Καλαμάτας, μετά τη χθεσινή απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να απορρίψει (με 5-4) την πρόταση του Δήμου. Πως αιτιολόγησε την απόφαση ο πρόεδρος του Λιμενικού Στ. Παπαχρήστου.
ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ το λιμάνι της Κυπαρισσίας που κινδυνεύει άμεσα. Τι διαπίστωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Γιαννακέας.
ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ενός βιβλίου που δεν γράφτηκε... Η άλλη άποψη με αφορμή το βιβλίο του Μουσικού Σχολείου για το Ορφανοτροφείο Καλαμάτας.
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ σχέδιο δράσης της Κομισιόν για ενίσχυση του ελαιολάδου.
ΑΥΞΗΜΕΝΟ πριμ πρώτης εγκατάστασης και ασφάλισης εισοδήματος φέρνει η νέα ΚΑΠ για τους Νέους Αγρότες.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ξυλοδαρμός προέδρου Τ.Σ. απο τσιγγάνους μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Σιγή ιχθύος απο την Αστυνομία...
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της γεωργικής πολιτικής που ειναι η στροφή στην ποιότητα και τα βιολογικά προϊόντα, ανέδειξε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥπΑΑΤ.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης που "ζέστανε" 700.000 δικαιούχους Χριστουγεννιάτικα με το 1 δισ. ευρώ που έπεσε στην αγορά.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!