Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Από τον αναγνώτη μας Τάκη _ _ _ _ _

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος!

Παιδιά ότι το καλύτερο για σας και την οικογένειά σας!

Τάκης


Οι Ευχές που μας στέλνετε. Γιώργος Πιπερόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας)


Κόντρα στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και κυρίαρχα ηθικές παλινωδίες ας θυμηθούμε τι σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και η ελπίδα που νομίζουν ότι μας έκλεψαν ας γεννηθεί ξανά σε κάθε ελληνική ψυχή!

Γιώργος Πιπρόπουλος


Οι Ευχές που μας στέλνετε. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος (Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου)



Ανταλλαξε ευχές με Αστυνομικούς ο Αλευράς

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς βρέθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας, αφενός για ν’ ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους και τον Αστυνομικό Δ/ντή Μεσσηνίας κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο και αφετέρου να συζητήσουν θέματα παραβατικότητας που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας τους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τον .............

Αντιπεριφερειάρχη για το έργο που επιτελεί η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας και για την καταστολή της παραβατικότητας των Ρομά, των αλλοδαπών και ημεδαπών. Ανέφερε ενθαρρυντικά ότι το 2012 συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές ήταν έτος με αισθητά μειωμένη τη γενική παραβατικότητα ως απότοκο των συντονισμένων προσπαθειών και της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς της Π.Ε. Μεσσηνίας. Σ’ αυτό βοήθησε και η σύσταση ειδικών ομάδων όπως η ομάδα «Σ» που ασχολείται αποκλειστικά με τους αθίγγανους.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε σχετικά με την ενσωμάτωση των Ρομά, που αποτελούν ισότιμους Έλληνες πολίτες στην ελληνική κοινωνία αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα με ιδιαίτερες πολιτικές, οικονομικές και κυρίως κοινωνικέ προεκτάσεις. Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει την επιλογή πολιτικών με ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, με προοπτική σε βάθος χρόνου, σεβασμό στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη δημοκρατία και κυρίως στη θεμελιώδη αρχή της ισοπολιτείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε υπόμνημά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα προτείνει για την καλύτερη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας ότι χρειάζεται η δημιουργία ενισχυμένων περιφερειακών τμημάτων αναδιαρθρώνοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Δ/νσης.

Κλείνοντας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωρίζει πολύ καλά την αναποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων που διανεμήθηκαν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την ένταξη των Ρομά που αποτελούν Έλληνες πολίτες, με ίδια δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, στις 28 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης θα συναντηθούν με το γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ Συρίγο.

Εψαλαν τα κάλαντα στον Αλευρά

Μαθητές του Μουσικού σχολείου

Σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς υποδέχτηκε τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο γραφείο του, με την διευθύντρια και τους καθηγητές τους για να ψάλλουν τα κάλαντα.
Ο κ. Αλευράς εξήρε το σημαντικό έργο και την .............

προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

Σε γιορτή του Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας ο Αλευράς

Σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ Αλευράς παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Κ).

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το έργο που επιτελείται σε .............

αυτό το σχολείο είναι σημαντικό . Συνεχάρη τους καθηγητές και πάνω από όλα εξέφρασε τον θαυμασμό του στα παιδιά, που με τις ιδιαίτερες ικανότητες κερδίζουν καθημερινά αγώνες δίνοντάς μας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε νότα αισιοδοξίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την χ/θ 198,600 έως την χ/θ 206,760 (αρμοδιότητας της Α. Δ. Αρκαδίας), για λόγους έναρξης λειτουργίας του, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων θα εφαρμόσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Αναλυτικά:................

- Από την 22-12-2012 και ώρα 10.00 (εκτιμώμενη έναρξη ισχύος), τίθεται σε λειτουργία το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την χ/θ 198,600 έως την χ/θ 206,760, με τα ακόλουθα προσωρινά όρια ταχύτητας:

Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα
α. Από τη χ/θ 198,600 έως και τη χ/θ 202,290, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
β. Από τη χ/θ 202,290 έως και τη χ/θ 203,440, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου που περιλαμβάνει και cut & cover (σκεπαστό) μήκους 135 μέτρων, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα.
γ. Από τη χ/θ 203,440 έως και τη χ/θ 203,830, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
δ. Από τη χ/θ 203,830 έως και τη χ/θ 204,230, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα
ε. Από τη χ/θ 204,230 έως και τη χ/θ 205,540, δίιχνη οδό διπλής κατεύθυνσης (προσωρινή παρά-καμψη γέφυρας) με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα
ζ. Από τη χ/θ 205, 540 έως και τη χ/θ 206,520, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
η. Από τη χ/θ 206,520 έως και τη χ/θ 206,720, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα
θ. Από τη χ/θ 206,720 έως και τη χ/θ 206,760 τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα

α. Από τη χ/θ 206,760 έως και τη χ/θ 206,100, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα
β. Από τη χ/θ 206,100 έως και τη χ/θ 205,700, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα.
γ. Από τη χ/θ 205,700 έως τη χ/θ 204,300, δίιχνη οδό διπλής κατεύθυνσης (προσωρινή παράκαμψη γέφυρας), με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα.
δ. Από τη χ/θ 204,300 έως και τη χ/θ 202,400, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου που περιλαμβάνει ημιστέγαστρο μήκους 300 μέτρων και cut & cover (σκεπαστό) μήκους 135 μέτρων, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα.
ε. Από τη χ/θ 202,400 έως και τη χ/θ 198,600, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα.

Α. Κ. Παραδεισίων (κόμβος 15)

α. Κλάδος εισόδου αυτοκινητόδρομου (Κ-15-2) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα
β. Κλάδος εξόδου αυτοκινητόδρομου (Α-15-1) στην κατεύθυνση προς Αθήνα με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα

2. Η κοινοπραξία κατασκευής ΜΟΡΕΑΣ Κ/Ξ, υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ



Η πρόβλεψη του καιρού για τα Χριστούγεννα

Πρόωρα φαίνεται ότι ήρθε το κρύο στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τα Χριστούγεννα, ο καιρός αναμένεται να έχει “μαλακώσει”, με την άνοδο της θερμοκρασίας για ανήμερα των Χριστουγέννων να προβλέπεται ως σημαντική για την εποχή.

Το Σαββαροκύριακο πάντως προβλέπεται ...........

“τσουχτερό” για αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Υστερόγραφα

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ

                 ΤΟ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ     ΜΑΣ      ΣΑΣ      ΕΥΧΕΤΑΙ     ΟΛΟΨΥΧΑ 
         ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

- - ΤΟ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ     ΜΑΣ      ΣΑΣ      ΕΥΧΕΤΑΙ     ΟΛΟΨΥΧΑ 
         ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΛΥΣΣΑΣ

Λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων Λύσσας στην άγρια πανίδα και σε δεσποζόμενους σκύλους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας , παρακαλούμε όπως ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τον εμβολιασμό όλων των σκύλων και γατών.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα στους ...............

κτηνοτρόφους που διατηρούν ποιμενικούς σκύλους, καθώς και στους κυνηγούς με κυνηγετικά σκυλιά να καταγράψουν και να εμβολιάσουν τα ζώα τους και σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους, όπως ορίζει ο
Κανονισμός (ΕΚ) 998/2003 και ο Νόμος 4039/2012.

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Eklogika.gr



Οι Ευχές που μας στέλνετε:



Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Αναλυτικά: ........


1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2013
2. Κινητικότητα υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα – Άμεση Καταγραφή Υπηρεσιακών Αναγκών σε Προσωπικό.
3. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
4. Ανάκληση της αριθ. 248/2012 Α.Δ.Σ. «Κατανομή ΣΑΤΑ σχολείων ποσού 23.954,01€ στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης».
5. Αποδοχή ποσού 14.149,14 € για την «κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών Δήμου Τριφυλίας».
6. Απόδοση λογαριασμού του 3ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.504,54 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου Τ.Κ. Αρμενιών καθώς και για την τοποθέτηση παροχής pillar στον οικισμό «Αγρίλη» Δ.Ε. Φιλιατρών».
7. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 11.519,84€ για κάλυψη δαπάνης ηλεκτροδότησης Λυκείου Φιλιατρών.
8. Απόδοση λογαριασμού του 6ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 1.650,17 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου στην περιοχή Αμαθούντα, Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
9. Αίτηση Καρατζά Ιωάννη του Αργυρίου για τη διαγραφή προστίμων δημοτικών φόρων και τελών.
10. Χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για είσοδο –έξοδο οχημάτων Καρατζιώτη Βαγγέλη (έγκριση της αριθ. 90/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
11. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.
12. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 10.000,00€ για κάλυψη δαπανών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
13. Παραχώρηση αίθουσας πρ. Δημοτικού Σχολείου Μαραθόπολης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης.
14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ομβρίων Κυπαρισσίας».
15. Αποδοχή κατανομής ποσού 2.244,00 € Υπ. Εσωτερικών του προγράμματος «Σχολικός Τροχονόμος» που αφορά το διάστημα από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2012.
16. Βελτίωση & οργάνωση της κυκλοφοριακής ροής στο οδικό δίκτυο των Φιλιατρών (έγκριση της αριθ. 99/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
16. Καθορισμός θέσεων Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου (έγκριση της αριθ. 101/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
17. Προγραμματισμός δράσεων Τουριστικής προβολής Δήμου Τριφυλίας έτους 2013.
18. Έγκριση εξόδων εορτασμού Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων μέχρι του ποσού των 2.000,00 €.
19. Παράταση δανειακών συμβάσεων Δήμου Τριφυλίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
20. Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαιριού 2012 (Έγκριση της αριθ. 19/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).
21. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ έτους 2012 (Έγκριση της αριθ. 22/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
22. Ρύθμιση καταβολής αναδρομικών & τόκων υπερημερίας της παροχής των 176,00 €
Εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο.
23. Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Leader (Εισήγηση Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας).
24. «Σύναψη πρωτοκόλλου Συνεργασίας» με το γραφείο Δ.Α.ΣΤΑ. του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι Ευχές που μας στέλνετε. ΕΠΣ Γρεβενών


Ο Πρόεδρος, τα μέλη τoυ Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2013.

Ευχόμαστε πάνω από όλα να είναι υγιείς οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές.

Ελπίζουμε να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, και να δούμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και τη νέα χρονιά, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες του και μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων.

Τέλος ευχόμαστε στους παράγοντες των ομάδων (οι οποίοι οικειοθελώς βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου), να υπηρετήσουμε τις ομάδες μας με σύνεση και κυρίως να μην παρεκκλίνουμε από τον σκοπό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλος από την άθληση των νέων και την προώθηση του ποδοσφαίρου, οτιδήποτε άλλο είναι κατακριτέο και δημιουργεί προβλήματα".

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Χαρούμεννα Χριστούγεννα σ' όλο τον κόσμο


Οι Ευχές που μας στέλνετε: Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας


Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
σας εύχεται
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά



Πληρώθηκαν το επίδομα του ΟΓΑ οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες

Πιστώθηκαν τελικά χθες, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τα επιδόματα στις τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες συνολικού ύψους 3.874.992 ευρώ.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ αναφέρει:

Το επίδομα για το τρίτο παιδί (44€ μηνιαίως ήτοι 88€ για το ΣΤ’ δίμηνο) στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που δεν καταβλήθηκε στις 17/12/2012 λόγω τεχνικών προβλημάτων, θα καταβληθεί σε 44.034 οικογένειες την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές .............

ανέρχεται στο ποσό των 3.874.992,00 ευρώ.

Αγροτύπος

Φιλιατρά: Μια πανέμορφη γιορτή για το 1ο Νηπιαγωγείο. [ VIDEO ]

Μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από το πρώτο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.
Η Γιορτή η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ήταν μια αφορμή για να δοθεί χαρά στα παιδιά μέσα σε αυτές τις γκρίζες μέρες.
Τόσο οι δάσκαλοι του Νηπιαγωγείου όσο οι ............

γονείς και τα παιδιά έκατσαν και δημιούργησαν μια παράσταση με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης θέλει να γίνει Superman» η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ο οποίος είπε ότι πρέπει αν συγχαρούμε αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Συνεχάρη τις κ. Παντελάκη και Σταθοπούλου για την προσφορά τους και Ευχήθηκε στον κόσμο Χρόνια Πολλά

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News η νηπιαγωγός κ. Βιβή Παντελάκη αναφέρθηκε στην παράσταση και είπε ότι είναι μια μικρή ιστορία ενός Άγιου Βασίλη ο οποίος θέλει να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο. Μέσα από την αναζήτηση της νέας του ταυτότητας ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο πράγμα στην ζωή είναι οι φίλοι που σε θέλουν και μπορούν να σε στηρίξουν.


Στην ιστορία υπάρχει και ένας παράξενος Βασιλιάς όπου θέλει να σταματήσει τις γιορτές να μην γιορτάζει κανένας και οι άνθρωποι να δουλεύουν κάθε μέρα.
Ώσπου τα παιδιά και ο Άγιος Βασίλης καταφέρνουν και του αλλάζουν γνώμη.

Στην εκδήλωση οι γονείς έκαναν δικές τους κατασκευές με θέμα ‘Αγγελος ή στεφάνι» όπου αντάλλαξαν μεταξύ τους οι γονείς. Τα έφτιαξαν με υλικά που δεν αγοράστηκαν αλλά υπήρχαν κάπου στο σπίτι.
Στο τέλος της παράστασης - η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι στήθηκε μέσα σε τρείς μόνο ημέρες - τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και η χαρά τους ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους.
Αμέσως μετά την γιορτή οι μανάδες που είχαν φτιάξει γλυκά πρόσφεραν κέρασμα στον κόσμο που παρευρέθηκε.



Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την Ολοκλήρωση Αυτοκινητοδρόμου ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Όπως έχει γίνει γνωστόν το Σάββατο παραδίδεται στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα το τελευταίο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας.

Το Παραδείσια – Τσακώνα κατασκευάσθηκε την πρώτη φορά με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2000 , δύο ημέρες πριν τις εκλογές.
Τον Φεβρουάριο του 2003 καταστράφηκε ολοσχερώς .

Μετά την κατολίσθηση η ευθύνη της.............

μελέτης και της ανακατασκευής, αφαιρέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανέλαβε αποκλειστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Την περίοδο 2004 – 2005 εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν οι πλήρεις μελέτες για την ανακατασκευή του υπόψη τμήματος .
Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης το έτος 2005 έγινε η δημοπράτηση.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου , τον Ιούνιο του 2006 και άρχισαν οι εργασίες.
Επισημαίνεται ότι τόσο η μελέτη αποκατάστασης του Παραδείσια – Τσακώνα , όσο και η εργολαβία ανακατασκευής , χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από Εθνικούς πόρους , για την εξασφάλιση των οποίων χρειάστηκε πολύς προσωπικός αγώνας και μεγάλη πίεση , αφού ο τότε Υπουργός Οικονομικών δεν υπέγραφε.

Περί το τέλος του 2009 η χρηματοδότηση του έργου σταμάτησε ,από την Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου , με αποτέλεσμα στις αρχές του 2010 να υπάρξει πλήρης ακινητοποίηση μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 , οπότε άρχισε και πάλι η κατασκευή του με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ .
Η μη χρηματοδότηση του έργου την περίοδο αυτή είχε ως συνέπεια την μετάθεση του χρόνου περαίωσης στο τέλος του 2013 με μια εκκρεμότητα , την μη ολοκλήρωση της μεγάλης γέφυρας η οποία παρακάμπτεται τώρα, προσωρινά με δρόμο ενός χιλιομέτρου.
Αν δεν σταματούσε η χρηματοδότηση , προβλεπόταν να γίνει , παράδοση στην κυκλοφορία στις 30-6-2010 , σύμφωνα με τη σύμβαση.

Έτσι ένα όνειρο δεκαετιών , αύριο γίνεται πραγματικότητα.
Ναι ο πολυπόθητος δρόμος τελείωσε.
Δεν έγινε μόνος του , όπως δεν έχουν γίνει και άλλα σημαντικά τμήματα στη Χώρα μας , μεταξύ των οποίων το Κόρινθος – Πάτρα.
Έγινε ,γιατί κάποιοι , με τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης και φορέων του Νομού μας , το χρεωθήκαμε, το πήραμε επάνω μας και το προχωρήσαμε. Γνωρίζουν άλλωστε οι Μεσσήνιοι τους αγώνες και τις προσπάθειες του καθενός μας , για το συγκεκριμένο έργο.
Ως Μεσσήνιος και ως Βουλευτής , αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και ανακούφιση , γιατί συνέδεσα το όνομά μου με την κατασκευή του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.
Όταν η παράταξή μου ήταν στην αντιπολίτευση , φώναζα , το έφερνα στη Βουλή , το αναδείκνυα ,πίεζα πολιτικά .

Από το 2004 και μετά όταν η Παράταξή μου έγινε Κυβέρνηση , της οποίας ήμουν μέλος , με ξεκάθαρη πολιτική βούληση , προχώρησαν όλα γρήγορα και μεθοδευμένα , δηλαδή οι μελέτες ,οι δημοπρατήσεις ,οι κατασκευές και έτσι απολαμβάνουμε σήμερα ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που σίγουρα θα αλλάξει την τύχη του Νομού μας , αφού βγάζει την Μεσσηνία από την απομόνωση ,την φέρνει πολύ κοντά στην Αθήνα και δημιουργεί προϋποθέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική.
Προγραμμάτισε και κατασκεύασε στο Κόρινθος - Τρίπολη , τις λωρίδες ασφαλείας και τις νέες σήραγγες.

Με την ισχυρή του θέληση και επιμονή προγραμμάτισε , μελέτησε , έκανε τις απαλλοτριώσεις , δημοπράτησε και κατασκεύασε το δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Καταλήγοντας υπενθυμίζω ότι με μηνυτήρια αναφορά που έχω καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ , έχει ξεκινήσει η Δικαστική έρευνα για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα , από την οποία ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δεν τίμησαν τον όρκο τους και δεν σεβάστηκαν το Δημόσιο χρήμα . -

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Όχι στο λιγνιτωρυχείο σε Φαλάνθη και Χωματερό


Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου σε ..............

Φαλάνθη και Χωματερό του Δήμου Πύλου - Νέστορος δόθηκε χθες, αφού ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Εμμανουήλ Αγγελάκας, υπέγραψε την αρνητική απόφαση για την υλοποίησή της. Έτσι, δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας», που κατατέθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου.

Ο γενικός γραμματέας, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, των επιστημονικών φορέων, των θεσμικών φορέων, αλλά, κυριότερα, την τεκμηριωμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας, μέσω της Δημοτικής Αρχής, όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης, αποφάσισε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ

Happy End στο θρίλερ του λιγνίτη! Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απορρίφθηκε η ΜΠΕ για την εξόρυξη λιγνίτη από Φαλάνθη-Χωματερό.
Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων και ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης εξήρε την πολιτική βούληση και την αντίθεση στο λιγνιτωρυχείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΕΝΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
• ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ρόλου και στήριξη των προτάσεων του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας για αναβάθμισή του παρείχαν χθες στην ηγεσία του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
• ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Κτηματολόγιο για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας.
• Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ (θερμοκηπίου και υπαίθρια) έχασε το… χρώμα της αλλά και την τιμή της!
• ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του δημάρχου Παν. Νίκα για την αρνητική απόφαση του Λιμενικού στην ανάπλαση του Προλιμένα.
• Ο «ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ» επιχειρημάτων και λόγων της αρνητικής εισήγησης του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σταύρου Παπαχρήστου για την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης και της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!