Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Κλίκ στην πρόσκληση για μεγάλο μέγεθος




Επιδόματα παρουσίας, laptop και μπόνους ύψους 1, 8 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους της "Καρέλια"

Εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης η καπνοβιομηχανία "Καρέλια". Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους εργαζομένους, μετά τα υψηλά κέρδη. Ποια είναι αυτά

Στην Ελλάδα της κρίσης,........

των Μνημονίων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν και επιχειρήσεις που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, στην Καπνοβιομηχανία "Καρέλια", όσο τα έσοδα αυξάνονται, τόσα περισσότερα τα μπόνους που αποδίδονται στους εργαζομένους.

Οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας για το 2012 ανέρχονται στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ και η εταιρία αποφάσισε να αποδώσει 1.8 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα.

Στις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Καρέλιας στους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται:

* Επίδομα χειμερινής στολής € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

* Eπίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850.00. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400.

* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.00.

* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.00

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200.00 και 1699.00 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση € 1.500. Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 700.00

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν € 2.500.00. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400.00 για κάθε ανήλικο παιδί.

News 247

Το χθεσινόβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-12-2012 ]



Στο άρθρο 99 και η ΑΓΝΟ

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί πτώχευσης έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ. Επίσης, υπέβαλε και αίτημα προστασίας από τους πιστωτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες .......

η ΑΓΝΟ εμφάνιζε ζημιογόνα αποτελέσματα εδώ και καιρό, πριν ακόμη η κρίση χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα. Μάλιστα, το μερίδιο της στην αγορά είχε υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία είχε περάσει το 2003 στην ιδιοκτησία του ομίλου τυροκομικών προϊόντων Κολιός έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Αγροτική Τράπεζα.

Η εταιρία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, με συνέπεια να παρουσιάζει καθυστερήσεις μηνών στην πληρωμή των παραγωγών και των 340 εργαζομένων.

Πώς κατέληξε η εταιρεία ΑΓΝΟ στο άρθρο 99

Οι λανθασμένοι χειρισμοί επί σειρά ετών, ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά του γάλακτος και ειδικά του φρέσκου, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών από τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται πίσω από τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που αναζητούν καταφύγιο στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι σχετικές φήμες που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες επιβεβαιώθηκαν τελικά παραμονές των Χριστουγέννων με την κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, εξέλιξη η οποία φέρνει τους περίπου 340 εργαζόμενους της εταιρείας αντιμέτωπους με την ανεργία.

Η ΑΓΝΟ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Β.Ελλάδα. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αντιμετώπισε και πάλι οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τελικά να πωληθεί το 2003 από την ΑΤΕ στην «Κολιός». Μια πώληση με έντονη την οσμή σκανδάλου, στην οποία φερόταν να εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, και ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Α. Τσοχατζόπουλος.

Ενδεικτικό των λανθασμένων χειρισμών στην πολύπαθη ΑΓΝΟ είναι ότι από το 2003, οπότε πωλήθηκε απαλλαγμένη από δάνεια στην «Κολιός», δεν εμφάνισε ποτέ κερδοφόρα χρήση. Το 2011 ο τζίρος της ΑΓΝΟ ανήλθε σε 67,55 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 6,98 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία οφείλει πάνω 17,6 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, συνολικά 47,3 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες έχουν υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία της άνω των 56,4 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΟΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Δικαιοσύνη μπλοκάρει την παραγραφή για Παπακωνσταντίνου

Η… σιωπηλή επανάσταση της Δικαιοσύνης, που αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο παρεμβατική στον δημόσιο βίο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζεται και με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ........

Παράταση στην Αδειοδότηση Γεωτρήσεων έως 15 Μαίου 2013

Παράταση έως 15 Μαΐου 2013 δίνεται επίσημα πλέον στην αδειοδότηση των υφιστάμενων χρήσεων Νερού – Γεωτρήσεων.
Την πληροφορία είχε δημοσιεύσει το Φιλιατρά News από το ΒΗΜΑ στις 22 Νοεμβρίου 2012 (κλίκ) και τώρα πήρε "σάρκα και οστά."

Πλέον η παράταση είναι .........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οδηγεί 200 εργαζόμενους της «ΚΑΡΕΛΙΑ» στην έξοδο


Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, η ......

Καπνοβιομηχανία Καρέλια σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κύκλου εργασιών, καταγράφοντας μία από τις πιο πετυχημένες χρονιές στην ιστορία της και πουλώντας 13,5 δισεκατομμύρια τσιγάρα σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό τόνισε παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία της χρονιάς που έκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Καρέλιας, μιλώντας στη συνέχεια για τον επερχόμενο κίνδυνο για την καπνοβιομηχανία, σε περίπτωση αναμόρφωσης κοινοτικής οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα «μειώσει τις πωλήσεις κατά 40%, με συνέπειες για την εταιρεία και το προσωπικό της». Μια τέτοια εξέλιξη, σχολίασε, θα αναγκάσει την καπνοβιομηχανία από το 2016 να μειώσει το προσωπικό της κατά 200 άτομα...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανονικά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί 694 εκατ. ευρώ επί συνόλου 1,6 δισ. ευρώ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της "ΦΩΝΗΣ" σήμερα ενώ στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ. Δηλώσεις, συσκέψεις και αλληλοκατηγορίες λόγω έξαρσης και παραβατικότητας. Κατάργηση των καταυλισμών ζήτησε ο Τατούλης. Μηνύσεις απο ιδιοκτήτες για την κατάληψη οικοπέδων στην Αγία Τριάδα (δηλώσεις απο Τατούλη-Νίκα).
ΠΑΡ' ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ χρονιά η Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. έσπασε όλα τα ρεκόρ. Αύξηση τζίρου, εξαγωγών και νεών επενδύσεων και αναμενόμενη αύξηση κερδών. Παροχές και προσφορές στους εργαζόμενους στη χθεσινή γιορτή.
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και πολλές ομόφωνες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Διαπιστώσεις και ευχές στην τελευταία συνεδρίαση για το 2012.
ΟΥΡΕΣ στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας και στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων. Παρ' οτι τη Δευτέρα ειναι τελευταία ημέρα (παράταση δεν έχει ανακοινωθεί) 4 στους 10 δεν έχουν ακόμη πάει ταμείο...
ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και του Θανάση Πετράκου) για τις αρρυθμίες στην αγορά ελαιολάδου.
ΓΙΟΡΤΙΝΟ κλίμα στν Καλαμάτα με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και οχι μόνο...

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!