Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εναλλακτικό Εργαστήρι Τριφυλίας: Προβολή ταινίας "Ισως αύριο"




17 σχόλια:

  1. Κριτική: Ακόμα και αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε αξίζει έστω και να καθίστε στο σπίτι σας. Η ταινία (Το DVD για την ακρίβεια) που θα προβάλλουν είναι σκέτη μούφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτο σχόλιο όχι ως προς την κριτική αλλά ως προς το ύφος που διατυπώνεται . Απογοητευτική η απάντηση του Φιλιατρά news επίσης ως προς το ύφος. Η ειρωνία περισεύει και η λογική του να την "λέμε" στους άλλους γιατί "μπορούμε" είναι εμφανείς ., και δεν είναι η πρώτη φορα. Απο εσάς κύριοι καλώς η κακώς έχω περισσότερες απαιτήσεις . Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει απάντηση εδω.
    http://filiatranews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σύμπτωση. μαζί μου συμφωνεί και το Movie monsters
    http://www.moviemonsters.gr/tainies/545-hvnen/

    Αντιγράφω την κριτική:


    MONSTERS SAY

    Η εν λόγω παραγωγή, κέρδισε το φετινό Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κάτι που αφού την έχεις δει, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις και απορείς για το αν αυτή ήταν η αξιότερη.

    Κάτι ανάλογο έγραψα κι εγω στην απάντηση μου. Πάμε παρακάτω:

    Όχι ότι είναι κακή, αλλά καθόλη τη διάρκειά της νιώθεις πως κάτι σου λείπει. Η υπόθεσή της είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και θίγει τα προβλήματα που ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα των παιδιών, καλείται να αντιμετωπίσει στις μέρες μας: Σχολική βία, απόντες γονείς και έλλειψη επικοινωνίας. Χάνει όμως στο γεγονός ότι τα παρουσιάζει δίχως να προσθέτει κάτι καινούριο, με πλοκή αργή και προβλέψιμη σε μεγάλο βαθμό.

    Αυτό δεν είχα γράψει κι εγω;
    Συνεχίζουμε:

    Ευτυχώς που η φωτογραφία της ταινίας είναι αρκετά καλλιτεχνική και βλέπεις κάτι καλό σκηνοθετικά. Τέλος, από ερμηνείες ξεχωρίζουν οι δυο μικροί πρωταγωνιστές, ενώ οι μεγαλύτεροι μάλλον δεν είχαν ξετρελαθεί και πολύ με τη συμμετοχή τους!
    Φτού ρε γαμώτο. Κι εδω έπεσα μέσα....

    Μπορεί το αποστασιοποιημένο παίξιμο να έγινε σκόπιμα, για να τονιστεί το χάσμα ανάμεσα σε γονείς-παιδιά ή το βάρος των προβλημάτων που μας καταβάλει, αλλά σαν αποτέλεσμα φαίνεται ότι απλά βαριούνται. Εν τέλει, αυτό που σου λείπει από την ταινία είναι λίγη περισσότερη ψυχή. Ίσως αύριο ή στην επόμενη, να το πετύχουν!

    Μίγδου Πανωραία

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
    Οσο για το ύφος το αφήνω σε εσας.
    καλό σας βράδυ αγαπητέ κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι που με τα σχόλια σας αυτά επιβεβαιώνεται περίτρανα τα όσα προανέφερα για το ύφος σας. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σας απαντήσω ξάνα γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σας απασχολεί περισσότερο είναι να απαντήσετε με το γνωστό σας ύφος σε οποιόν σας ενοχλεί με τα σχολιά του παρά να προβληματιστήτε...Αυτό κ αν είναι απογοητευτικό ... Καλο βράδυ κ σε σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξακολουθείτε να επιτίθεστε εναντίον μου για την σωστή όπως αποδείχτηκε κριτική που έγραψα για την ταινία που θα προβάλετε.

    Σας ενημερωνω ότι δεν μας ενοχλεί κανένα σας σχόλιο σας διαβεβαιώ.
    Η διαβολική σύμπτωση είναι πως αυτά που σας έγραφα το πρωί το βράδυ που έβλεπα κριτικές για την ταινία σας το δεύτερο Site που έπεσα ήταν αυτό που κατά διαβολική σύμπτωση οι απόψεις μας συμφωνούσαν.

    Με κατηγορήσατε ότι δεν είναι κριτικός κινηματογράφου να λεω την άποψη μου για μια ταινία.
    Μήπως θα κατηγορήσετε ως άσχετους και την σελίδα με την κακή κριτική που έγραψε ΠΡΙΝ από εμένα;
    Όπως και να έχει αποδείχτηκε ότι η κρίση μου ήταν απολύτως σωστή και δίκαια έγραψα παραπάνω ότι ακόμα και αν ο κόσμος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει να κάτσει σπίτι του.
    Η ταινία έχει όντως θέμα συνοχής.
    Αλλα δεν μου απαντήσατε σε κάτι. ΓΙΑΤΙ δεν έγραψα κακή κριτική για την λίστα του Σίντλερ που είχατε προβάλλει; Μήπως γιατί ήταν εξαιρετική ταινία;
    Σας ευχαριστώ για την επίθεση που μου κάνατε προσπαθώντας να με βγάλετε τρελό που γράφω άδικες δήθεν κριτικές.
    και μόνο η παράθεση της κριτικής από κανονική κριτικό με δικαίωσε.

    Φιλικά
    McH
    Διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εταιρίας διανομής γνωρίζει ότι προβάλλεται την συγκεκριμένη ταινία; Το ξέρετε ότι είναι παράνομη η δημόσια προβολή ταινίας χωρίς την έγκριση από την εταιρία που έχει τα δικαιώματά της; Αυτό σηκώνει αυτόφωρο & πρόστιμο. Ήδη στους Γαργαλιάνους έφαγαν μια προειδοποιητική. Κανονίστε την θέση σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ!ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΒΡΗΚΕΣ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΟΣΚΑΡ.ΑΣ ΑΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το πιστεύω!!!
      Θα μου υποδείξεις εσύ ποια θα είναι η γνώμη μου;
      θα μου υποδείξεις εσύ τι θα γράψω, πως θα το γράψω, και αν θα το γράψω;
      Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.
      Και επειδή έχω δει την συγκεκριμένη ταινία, επιμένω στην αρχική κριτική μου για την υπόθεση 9ο θεός να την κάνει υπόθεση αν μπορεί) επιμένω στην αρχική μου κριτική:

      Ακόμα και αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε αξίζει έστω και να καθίστε στο σπίτι σας. Η ταινία (Το DVD για την ακρίβεια) που θα προβάλλουν είναι σκέτη μούφα.

      Kαι αν θες μπορώ να την συνεχίσω την κριτική για την συγκεκριμένη ταινία φυσικά.
      Μου αναφέρεις σαν επιχείρημα ότι πήρε όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσης ταινίας!!! Τι λες ρε παιδί μου. Σοβαρό όσκαρ.
      Φαντάσου δηλαδή να είχε πάρει κανα χρυσό φοίνικα, Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου, Β΄ Ανδρικού ρόλου, ή Α΄ Γυναικείου Β' Γυναικείου, ή Όσκαρ σκηνοθεσίας ή όσκαρ μουσικής ή όσκαρ σεναρίου τι θα μου έλεγες. Ενα μηδενικό όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσης ταινίας. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ...

      Αλλα δεν μου απάντησες στο ερώτημα που έθεσα δυο φορές και τώρα τρίτη φορά.
      Στην προηγούμενη προβολή της ταινίας "Η λίστα του Σίντλερ του Steven Spielberg, ΓΙΑΤΙ δεν έγραψα κακή κριτική; Μήπως γιατί η ταινία ήταν εξαιρετική είχε προταθεί για 12 όσκαρ από τα οποία πήρε τα 7 ΣΥΝ 3 χρυσές σφαίρες;

      Δεν εξετάζω και τον άλλο τομέα που είναι η παράνομη προβολή.... Είναι άλλο κομμάτι αυτό....
      Αν θες το εξετάζουμε κι αυτό.

      Φιλικά
      McH
      Διαχειριστής

      Διαγραφή
  9. Σε μια τέτοια κίνηση από εθελοντές για Δωρεάν προβολή....αυτό που όφειλες να κάνεις μόνο ήταν απλά να το προωθήσεις και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλεις να θίξουμε και αυτό το θέμα της προβολής;;
      Για να δεις ότι και ΕΚΕΙ είστε λάθος;

      McH
      Διαχειριστής

      Διαγραφή
    2. Επίσης. Θέλω να σου τονίσω ότι την αφίσα με την προβολή της ταινίας πράγματι την προώθησα. Την ανέβασα κανονικά. Το σχόλιο μου αν και θα μπορούσα να το γράψω στην ίδια την δημοσίευση κάτω ακριβώς απο την αφίσα, το έκανα σε ξεχωριστό σχόλιο.
      Κατα συνέπεια προώθησα την προβολή που θα κάνετε και σαν απλός πολίτης που τυχαίνει να έχει δει την ταινία και έχοντας γνώμη έγραψα σχόλιο.
      Ξέρετε... κι εμείς οι διαχειριστές έχουμε δικαίωμα να εκφράσουμε την γνώμη μας όπως ο κάθε αναγνώστης.
      Ελπίζουμε ότι αυτό το δικαίωμα μας το αναγνωρίζετε.

      Διαγραφή
  10. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ!ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ. ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ!ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕΙ?ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ.....ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι δεν είναι παράνομη ενέργεια. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια προβολή ταινίας χωρίς την έγκριση της εταιρίας διανομής που της ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το δικαίωμα σου να εκφράσεις την δική σου γνώμη στο αναγνώρισα και δημοσιεύω το όλο ψαλτήρι που μου κάνεις, άσχετα αν σαν άτομο (οχι σαν διαχειριστής) την δέχομαι ή όχι.
    Όπως κι εσύ αγαπητέ δεν δέχεσαι την δική μου αλλά μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα της γνώμης μου.

    Οσον αφορά το άλλο σκέλος (δεν θα ήθελα αν μπω σε αυτό αλλά επειδή θίχτηκες εκφράζω κι εδώ την γνώμη μου) για το αν είναι νόμιμη η παράνομη η προβολή, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι παράνομη.
    Και αυτό γιατί: Είναι ένα DVD. Που σημαίνει ότι το νοικιάζεις από κάποιο DVD Club.
    Η Εταιρία και κατά συνέπεια το μαγαζί στην νοικιάζει για ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΠΡΟΒΟΛΗ.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Εννοείται ότι για Δημόσια προβολή θα πρέπει να πληρώσεις πνευματικά δικαιώματα προκειμένου να την προβάλεις. Αρα κι εδώ όλη η ομάδα είστε λάθος.
    Αυτό είναι μια φιλική συμβουλή και δεν υπονοώ τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο πρώην Διαχειριστής8 Μαρτίου 2013 στις 5:55 μ.μ.

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.....

    Αυτό επιδιώκουν από το Εναλλακτικό πολιτιστικό εργαστήρι.

    Γράψατε κριτική, στράβωσαν, και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
    Ας τελειώνει επιτέλους η γελοιότητα των ανταπαντήσεων. Αυτό επιδιώκουν. Να γράφουν κι εσείς να απαντάτε. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν ειχα σκοπο ν ασχοληθω ουτε με τη συγκεκριμενη κριτικη ουτε με το σχολιασμο,αλλα ν λετε πως τ Εναλλακτικό πολιτιστικό εργαστήρι απαντωντας σε μια σαφως κακεντρεχη κριτικη αποσκοπει να τραβηξει την προσοχη παει πολυ!!οποτε γραφω κ εγω μερικα πραγματα,τονιζοντας πως δν εκπροσωπω κανενα και εκφραζω την προσωπικη μ γνωμη. Κατ'αρχας δεν υπαρχει σωστη και λαθος κριτικη ,καθως δν υπαρχει αντικειμενικη αληθεια στην τεχνη.εσεις απλα καταθεσατε τν προσωπικη σας γνωμη,προτρεψατε το κοινο να την απορριψει εκ των προτερων,χωρις να αναφερθειτε στο περιεχομενο της ταινιας,τα τρωτα σημεια κλπ. παντως αν δεν ειχε δωθει συνεχεια,προσωπικα δε θα ασχολουμουν με το σχολιο, καθως δε νομιζω πως ειναι πολλοι εκεινοι που τς προτεινετε ν κατσουν σπιτι κ οντως καθονται!αλλα οσοι και αν ειναι προτιμω ν μν ειμαι στν ιδια κινηματογραφικη αιθουσα μ οσους ακολουθουν τετοιου ειδους προτροπες!(ελιτισμος,το παραδεχομαι!)ας καθησουν σπιτι ν δουν μαστερ σεφ που ειναι και στανταρακι.οσον αφορα τωρα τ αν οι προβολες ειναι νομιμες,σας υπενθυμιζω πως οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και ηθικο και αντιστροφα!αν ηθικα σας καλυπτει σε μια πολυ μεγαλη περιοχη να υπαρχει δυνατοτητα παρακολουθησης ταινιας μονο στν καλαματα(μ τν καταβολη του εισητηριου και χωρις πολλες επιλογες περα απο τα μπλοκμπαστερ),ενω αντιτειθεστε σε μια ''παρανομη'' ΔΩΡΕΑΝ προβολη που διοργανωνεται μετα απο προσπαθεια εθελοντων και ο μονος που μπορει να θιγεται απο αυτην ειναι τα συμφεροντα της εταιριας διανομης, τοτε απλα διαφωνουμε ριζικα. και αυτη ειναι μαλλον και η ουσια της υποθεσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.