Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Γιατί αν περίμεναν από τον Δήμο Τριφυλίας......

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μόνοι μας για τη βελτίωση του χωριού μας συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πολλά και σπουδαία έργα έχουμε κάνει όπως (μάντρες, βάψιμο πορτών, καθαριότητα κ.α.)
Πολλοί έρχονται εθελοντές για να βοηθήσουνε ή να προσφέρουνε τα υλικά για την πραγματοποίηση του έργου. Στη προσπάθεια μας αυτή δεν συμμετέχουνε μόνο οι ντόπιοι. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των συγχωριανών μας που ζούνε στην Αθήνα.

Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το επόμενο βήμα είναι η επισκευή της .......

παιδικής χαράς. Εδώ απευθυνθήκαμε στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας και οφείλω να ομολογήσω ότι με χαρά δέχθηκαν τις προσφορές λέγοντάς μου ότι το έργο θα γίνει.

Το πιό σπουδαίο όμως έργο που έχουμε βάλει σα στόχο στο χωριό μας, είναι η αλλαγή της σκεπής στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας. Η σκεπή έχει σοβαρά προβλήματα και μόνο μία νέα θα μπορέσει να κρατήσει την εκκλησία μας στεγανή και ασφαλή. Σας καλούμε να βοηθήσετε το χωριό μας και σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο .

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας στείλει μήνυμα στο e – mail που υπάρχει στο blog.

Δείτε μερικά από τα έργα μας:

1) Σκεπάστηκε το φρεάτιο στο πίσω μέρος της βρύσης στα αλώνια. Το συγκεκριμένο φρεάτιο ήτανε πρόχειρα σκεπασμένο με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφορα αντικείμενα στο νερό. Τώρα σφραγίστηκε και ασφαλίστηκε.

2) Βάψιμο εξωτερικών πορτών στο κοινοτικό γραφείο.

Στις συγκεκριμένες πόρτες με το πέρασμα του χρόνου είχε φύγει το χρώμα τους και η σκουριά είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Χάρη στους εθελοντές (που έβαλαν και τα χρώματα) οι πόρτες τώρα είναι σαν καινούργιες.

3) Καθαρίστηκε από τα χορτάρια η μάντρα στην παιδική χαρά.

Καθαρίστηκε από τον ιδιοκτήτη η μάντρα στο κάτω μέρος της παιδικής χαράς.

4) Καθαρισμός του ηρώου. Όπως ξέρετε το ηρώο μας ήτανε σε άσχημη κατάσταση, όμως χάρη στην προθυμία εθελοντών (που έβαλαν και τα υλικά) τώρα είναι καθαρό όπως και η γύρω περιοχή του.

5) Γκρέμισμα και χτίσιμο στο πάνω μέρος της μάντρας στο Αγ. Αθανάσιο. Η συγκεκριμένη μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γκρεμιστεί. Όλοι δώσανε χρήματα και τώρα έγινε νέα μάντρα σταθεροποιώντας και το έδαφος.

















Πλάτη Καναλουπού

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ! Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και βοήθεια από όσους μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οι φιλιατρινοι να συμετασχουν στην ασφαλτοστρωση αγροτικων δρομων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.