Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ INDYMEDIA

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ !

Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.
Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του ........


κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.
Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.

Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, όμως, φρόντισε να στείλει άμεσα στο twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Νίκο Δένδια για την πράξη του, κάτι που αυτόματα στοχοποίησε και τους δύο, αφενός τον βουλευτή για τις απόψεις του περί Δημοκρατίας και αφετέρου τον υπουργό γιατί με το tweet αυτό αποκαλύφθηκε το ποιος έδωσε την εντολή.
“αγαπητέ Υπουργέ, εύγε για το indymedia εύγε!”

Αυτό ήταν το tweet που τα ξεκίνησε όλα. Που αποκάλυψε -για μία ακόμη φορά- την άποψη του Άδωνι για το τι σημαίνει Δημοκρατία και προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου. Φασίστας, τηλεπερσόνα με μισθό βουλευτή, ψευτοδημοκράτης και άλλοι πολλοί χαρακτηρισμοί βρήκαν το δρόμο τους στο twitter του Άδωνι, με τη “μπάλα” να παίρνει και τον υπουργό. Ένα άλλο tweet του βουλευτή αναφέρει πως “πριν από λίγο έκλεισε επιτέλους το indymedia. Εύγε στο @Ndendia”.
Το ερώτημα όμως, παραμένει: Πως παραβλέπονται τόσο εύκολα τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας; Ο κ. Δένδιας λογόκρινε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς παρακάμπτοντας βασικές αρχές του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει που το “αντισυστημικό” indymedia σταμάτησε να υπάρχει, “δυστυχώς προσωρινά” (όπως ανέφερε ο ίδιος), τη στιγμή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί τους θεσμούς του Κράτους μέσα από την κοινοβουλευτική δράση.

Η Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης δεν καταπατείται, γιατί με την καταπάτησή της της αλλοιώνεται κάθε έννοια δημοκρατίας. Είτε ως μέλος Επιτροπής, όπου ενδιαφέρεται για προσωπικές υποθέσεις και όχι για την αποτελεσματικότητά της, είτε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου επικροτεί βίαιες επεμβάσεις και λογοκρισίες που θυμίζουν χούντα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως καταχράται τις θέσεις εξουσίας που προσωρινά κατέχει.

Κουτί Πανδώρας

8 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα αυτο το αρθρο ειναι για πολλα γελια!!!εσεις οι διαχειριστες, που ανεβαζετε συνεχως σχολια για τη δραση της Χ.Α. και για τις καραμπινες που πρεπει να παρουν οι φιλιατρινοι για να γλυτωσουν απο τους μεταναστες, κλαιτε που εκλεισε το "αναχροαπλυτο" indymedia?? πρεπει να σας ενημερωσω πως η σελιδα αυτη φιλοξενουσε αποψεις υπερ τον λαθρομεταναστων και σε καθε ευκαιρια εκραζε τους φασιστες και οσους τους εκαναν πλατες ή τους εδιναν βημα.και μη μου αρχισετε το κηρυγμα για τη δημοκρατια και τη λογοκρισια γιατι πρωτοι εσεις με το συστημα "αξιολογησης" στη δημοσιευση σχολιων κανετε αυτο που με τοσο θρασος κατακρινετε .....
    Α. Μπουγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρικυμία εν κρανίω έχετε κυρία μου; Τι λέτε; Αναδημοσίευση είδησης είναι από το κουτί της Πανδώρας.
    Πήραμε εμείς καμιά θέση; Κλάψαμε πουθενά γιατί έκλεισαν το Athens Indymedia; Πάτε καλά;;; Είστε με τα καλά σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οχι με τις πιτζαμες ειμαι.δεν εχετε το neawsbeast ενα μπλογκακι εχετε που γραφετε τη γνωμη σας και ποσταρετε οτι σας κεντρισει το ενδιαφερον και το ματι.....για να το αναδημοσιευετε ατοφιο δειχνει μαλλον πως το αρθρο αυτο σας αρεσε....κριμα την πατησατε!!επλιζω τουλαχιστον να μην σας κρατησουν μουτρα στη χα και να πιστεψουν την παραπανω δικαιολογια...καλο σας βραδυ!!
    Α Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξακολουθώ να το λέω. Έχετε τρικυμία εν κρανίων. καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουβέντα για το ότι όλοι αυτοί δεν είχαν δουλειά να βρίσκονται και να εκπέμπουν από το ΕΜΠ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα φίλε ανώνυμε 3.10 με το εύστοχο σχόλιό σου, μιλάμε για παρακράτος.
    Δεν υπάρχει μόνο ο μαύρος αλλά υπάρχει και ο κόκκινος φασισμός, που έχει εξελιχθεί σε πιο αδυσώπητο και σκληρό.
    Θέλουν με το ζόρι να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, την οποία η κομματοκρατία καταδυναστεύει και να τα μεταφέρουν με πρόσχημα τον ανθρωπιστικό μανδυα στο πως θα συμβιώσουμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ (το ξανατονίζω) με τους εισαγόμενους πληθυσμούς, που πια δεν μιλάμε για αγνή προσφυγιά ή για οικονομικούς μετανάστες σε μια ευδοκιμούσα οικονομία, αλλά για εισαγόμενους πεμπτοφαλαγγίτες.

    Εγώ ντρέπομαι που νιώθω ξένος στον τόπο μου και που τα κομματόσκυλα της αριστεράς από τον Τσίπρα μέχρι τον Κουβέλη ασχολούνται με το πως θα αποκτήσουν ...δικαιώματα οι "μετανάστες".
    Αηδία πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι ο ανώνυμος των 3.10 και δεν αναφέρθηκα σε μετανάστες. Στόχο είχα τους παράνομους όλων των φυλών, γιατί αυτοί που με το έτσι θέλω ήταν στο ΕΜΠ ήταν έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.