Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αυτοψία Tατούλη στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Αυτοψία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης .......

συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, και τον περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο, επισκέφθηκαν το λιμάνι της Κυπαρισσίας προκειμένου να έχουν ιδίαν εικόνα από την καταστροφή τμήματος του προσήνεμου μώλου.
Τον Πέτρο Τατούλη και την Ντίνα Νικολάκου υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο πρόεδρος των Αλιέων Τριφυλίας Κώστας Ροϊλός.

Επισκεπτόμενος το σημείο όπου έσπασε ο μαντρότοιχος του Προσήνεμου μώλου, ο κ. Τατούλης διαπίστωσε την ζημιά που προκλήθηκε στο σημείο.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μιλώντας με τον περιφερειάρχη είπε ότι το λιμάνι καταστράφηκε, και από εκεί και μετά τι μπορεί να γίνει ωστε να αποκατασταθεί η όλη ζημιά.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εναποθέσει στην Περιφέρεια τις ελπίδες της για την επίλυση του προβλήματος με την υποχώρηση τμήματος του μαντρότοιχου του προσήνεμου μώλου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης φάνηκε διατεθειμένος να αποκατασταθεί η ζημιά και ανατέθηκε σε μελετητικό γραφείο η κατάρτιση μελέτης με όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης σε περίπου 15 μέρες η μελέτη θα ολοκληρωθεί και η περιφέρεια θα αναζητήσει το αν και πως μπορεί να εντάξει το έργο σε κάποιο πρόγραμμα λέγοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως φανεί δύσκολη η ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα.
Εκτίμησε δε, ότι το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς θα ανέλθει στο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν ο Δήμος και η περιφέρεια θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για τις διαχρονικές ευθύνες των κατασκευαστών του έργου, απάντηση χωρόις περιστροφές ότι τόσο ο Δήμος όσο και η αιρετή περιφέρεια θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την κακή εκτέλεση του έργου, προκειμλένου να αποδοθούν ευθύνες.
Τόνισε δε οτι η αιρετή περιφέρεια δεν θα δεχτεί να στηθούν πουθενά λαϊκά δικαστήρια. Για την τρίτη φάση του λιμανιού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι δίνει προτεραιότητα στην αποκατάσταση αλλά και στην εκτέλεση της τρίτης φάσης που διαθέτει έτοιμη μελέτη υλοποίησης.

Δείτε το σχετικό Video από την επίσκεψη του περιφερειάρχη.



2 σχόλια:

  1. Ο κύριος Μπακούρος δε μίλησε ; Πάρτε του μια συνέντευξη γιατί θα σκάσει! αχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΠΕΤΡΑΝ,,,,,,,,,,,,,, ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΜΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΣΗΝ ΩΡΑ,,,,,,,,,,, ΦΟΒΕΡΟΣ,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.