Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15-05-2013 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ NATURA 2000

Μετά την θυελλώδη και γεμάτην ένταση και αντεγκλήσεις χθεσινοβραδυνή συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σχετικά με την NATURA 2000 o Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν:

1. Όχι, στην ερημοποίηση της περιοχής.
2. Ναι, σε μορφές ήπιας ανάπτυξης.
3. Να μπει οριστικό και σαφές πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.
4. Το θεσμικό πλαίσιο μέτρων προστασίας που θα καθιερωθεί με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση δεν θα εξαντλείται σε «καθολική απαγόρευση» και δε θα οδηγεί σε ακύρωση ή αναστολή κάθε αγροτικής, επαγγελματικής ή οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και κάθε δραστηριότητας στη χρήση αιγιαλού και παραλίας, εφόσον οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται εντός του θεσπισμένου νομικού πλαισίου.
5. Σύμφωνα με το έγγραφό μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τα όσα αναπτύξαμε κατά τη σύσκεψη της 25ης Απριλίου 2013 που έγινε στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή της Γεν. Γραμματέως ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, της Προέδρου της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου προστασίας, κ. Καραγκούνη – Κύρτσου, ζητάμε τη δυνατότητα έκφρασης της άποψής μας πριν από την οριστικοποίηση της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης.