Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γαργαλιάνοι: Τίμησαν τον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν σήμερα οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία πλήθους πιστών και της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους ..........

κεντρικούς δρόμους συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από τα σχολεία των Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε δοξολογία όπου αμέσως μετά η Ιερή Εικόνα κατέληξε και πάλι στον ιερό ναό μπροστά από τον οποίο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν η ιερή εικόνα ξανατοποθετηθεί στην θέση της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιάννης Κατσούλας, ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Ιωάννης Καλκαβούρας και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμο Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θόδωρος Δεληγιάννης και Παναγιώτα Αργύρη, ο Πρόσεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Μαθιουδάκης, ο Δημοτικός Σύμμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Αγγελόπουλος τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής ενότητας και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας καθώς και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στον εορτασμό παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπηλιάς Παναγιώτης Γυφτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εορτασμό δεν παρευρέθηκε κανένας Δημοτικός Σύμβουλος από την Κυπαρισσία.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια απλή και λιτή δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.
Σε δηλώσεις τους τόσο ο περιφεριάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όσο και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκαν στα μεγάλα έργα που αυτή την στιγμή τρέχουν.

Για το Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά είπε ότι κατατέθηκε το τεχνικό δελτίο και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και η παράκαμψη Φιλιατρών. Εργα που έχουν προϋπολογιμό πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.
Για το Ρωμανός - Γαργαλιάνοι είπε ότι είναι και αυτό ένα έργο σημαντικό με με αυτα τα έργα αλλαζουν την όψη του Δήμου Τριφυλίας.

Για το Γαργαλιάνοι - Βάλτα είπε ότι έχει υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη εδώ και καιρό και αναμένεται να ξεμπλοκάρει που τώρα είναι βαλτωμένο.

Για τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων καθώς όπως είπε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη για τους περιβαλοντικούς όρους και αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Για το νέο Λύκειο - Γυμνάσιο Γαργαλιάνων είπε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εχει ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου και θα αλλαξει τις υποδομές παιδείας στην περιοχή.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι οι εξελίξεις στην υγεία τις τελευταίες μέρες είναι πολύ σημαντικές και προανήγγειλε την ένωση των Κέντρων Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ.

Δείτε Φωτογραφίες και Video από τον εορτασμό, όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.





2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ Κ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ???? ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ. ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΤΘΙΟΔΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εκ παραδρομής δεν γράφτηκε το όνομα.
      Το συμπληρώνω εγω. Δεν είναι τίποτα. Οσο για τον κ. Μαθιουδάκη τον αναφέρει μέσα.
      ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Μαθιουδάκης,
      Κοιτάξτε το λίγο και θα το βρείτε.

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.