Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αγία Κυριακή: Το ποτάμι ξαναβρήκε τον δρόμο του. [ Φωτογραφίες + Video ]

Μεγάλη η ζημιά που έγινε στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής από την χθεσινή δυνατή νεροποντή που κράτησε αρκετή ώρα.
Το ποτάμι φούσκωσε έσπασε και τα νερά βγήκαν στον δρόμο και από εκεί διέξοδο στην Θάλασσα μεταφέροντας εκατοντάδες κυβικά άμμου και λάσπης
Το τοπίο στο .......

λιμάνι της Αγίας Κυριακής με το πρώτο φως της ημέρας έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο καθώς από το πέρασμα του νερού η άμμος παρασύρθηκε υποχώρησε δημιουργώντας ένα ανάγλυφο.

Ο Σωτήρης Δημητρόπουλος που έχει την ταβέρνα " Ο Γρηγόρης" χρόνια κάτοικος της περιοχής έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο. "Είμαι εδώ 20 χρόνια αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί"
Το ποτάμι (που βρίσκεται ανατολικά από τις δυο ταβέρνες της περιοχής) κατα τις 9:30 το βράδυ φούσκωσε μετά την νεροποντή και τα νερά βρήκαν διέξοδο στον χωράφι και περνώντας τον δρόμο έπεσαν στην θάλασσα.

Γιατι έσπασε το ποτάμι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News το 1852 περίπου αλλάξανε την κοίτη του ποταμού ( τα έργα τελείωσαν το 1857) γιατί παλιά φόρτωναν σταφίδες στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής και τα νερά που κατέβαζε το ποτάμι έφερνε και υλικά τα οποία ξεβάθαιναν το λιμάνι και τότε άλλαξαν την κοίτη.
Τότε είχαν εκτρέψει το ποτάμι προς βορρά και έριξαν την κοίτη του βόρεια της ταβέρνας "Ο Γρηγόρης".

Δείτε φωτογραφίες σε Slide Show και Video απ΄όσα κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.






2 σχόλια:

  1. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ! ΑΝΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ,ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜ?ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.