Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΣ: Συν 24% έργα ΕΣΠΑ το δεύτερο εξάμηνο 2012

Σημαντική συμβολή παρατηρείται στο β΄ εξάμηνο του 2012 στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε επίπεδο Τοπικής Aυτοδιοίκησης από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το ........

β΄ εξάμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων· έγιναν 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, το 2012 έγιναν 29 εντάξεις έργων ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ.Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας ιδιαιτέρως στην περιφέρεια, η ενδυνάμωση της οικονομίας και η εξωστρέφεια των δήμων.

«Η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του υπουργείου Εσωτερικών δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε τους πίνακες με την απεικόνιση της πορείας ένταξης των έργων ανά εξάμηνο τόσο σε αριθμό εντάξεων ανά ΠΕΠ όσο και σε εκατομμύρια ευρώ, εδώ.

Aftodioikisi.gr

Χειμερινές εκπτώσεις από 15 Ιανουαρίου

Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.

Η μεγάλη πτώση .....

του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παρά τις προσφορές που έφταναν μέχρι το 40%, αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.

Η πτώση του τζίρου αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σημειώνεται πως ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Κλειστά τα εμπορικά Tετάρτη 2/1 και Πέμπτη 3/1

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήμα σήμερα Τετάρτη 2/1 και αύριο Πέμπτη 3/1 στη Κρήτη.

Όπως έχουν προτείνει οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε κάθε νομό στο νησί τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (Χανιά - Ηράκλειο) λόγω της λειτουργίας τους στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ διαφοροποίηση παρουσιάζεται στο Ρέθυμνου όπου για την Πέμπτη προτείνεται κανονική λειτουργία των καταστημάτων με ωράριο 09.00 – 14.00 17.30 – 20.30.

Πρατηριούχοι καυσίμων: Μείωση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης ζητά ο κλάδος

Την άμεση μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου, σε κοινή τους ανακοίνωση όπου υπογραμμίζουν και την επιβάρυνση από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια.

Στην ανακοίνωση, που ......

υπογράφουν, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, το Επαγγελματικό Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων & Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτ/των Ν.Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και το Σωματείο Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», αναφέρονται τα εξής:

Στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου, που συντελείται εφέτος με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προστίθεται και το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Το νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που καλύπτει κάθε βράδυ τον ουρανό της Αττικής συνιστά άμεση απειλή για την υγεία των πολιτών.

Μία από τις δεκάδες πηγές που αναφέρονται στο πρόβλημα που δημιουργεί η καύση του ξύλου στην υγεία των πολιτών στην ατμόσφαιρα, εντός και εκτός σπιτιών είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

ΟΑΕΕ: Παράταση έως 4 Ιανουαρίου για απογραφή των συνταξιούχων

Έως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η παράταση δόθηκε ........

επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής, με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ.

Ο ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων, ή για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις στα κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού.

Newsbomb

ΜΕΣΣΗΝΙΑ –Καρδιοχτύπια στα …Δημαρχεία !

Στραμμένο στην Κυριακή είναι το βλέμμα όλων των αυτοδιοικητικών και τις νέες ή και... συνεχιζόμενες επιλογές, σε επίπεδο προσώπων, που καλούνται να κάνουν οι δήμαρχοι.

Οι δημαιρεσίες κλέβουν την παράσταση στην απαρχή του 2013 με τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα να καλούνται να φέρουν σε πέρας την πρώτη περίοδο του Καλλικράτη. Βέβαια, τα στοιχήματα έχουν να κάνουν και με τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.
Το «πανηγύρι » αναμένεται ......

στην Οιχαλία όπου ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Από κοντά ακολουθεί ο Δήμος Πύλου –Νέστορος όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης άρχισε να «Ζορίζεται » στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (το ένα ακυρώθηκε και το δεύτερο πέρασε τα θέματα με …οριακή πλειοψηφία )
Ενώ Νίκας και Αναστασόπουλος δηλώνουν ότι οι επιλογές τους θα έχουν σαν γνώμονα το ... συμφέρον των δημοτών !

ΝewsMessinia

Νέα μείωση τιμών για τις κλήσεις προς το δίκτυο της Wind

Μειώνεται κατά 45%, από τις αρχές της φετινής χρονιάς, το τέλος τερματισμού των φωνητικών κλήσεων από όλα τα διεθνή και εθνικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα προς τα κινητά του δικτύου της Wind Ελλάς, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, από την ..........

01/01/2013, το τέλος τερματισμού φωνητικών κλήσεων προς κινητά Wind έχει μειωθεί από τα 2,3 ευρωλεπτά ανά λεπτό στα 1,269 ευρωλεπτά ανά λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Αντίστοιχα, από την 01/01/2013, υπάρχει μείωση της τάξης του 12% και στις κλήσεις προς το σταθερό δίκτυο της Wind, καθώς το σχετικό τέλος τερματισμού φωνητικών κλήσεων θα μειωθεί από τα 0,610 ευρωλεπτά ανά λεπτό στα 0,538 ευρωλεπτά ανά λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Από τις νέες μειώσεις, θα επωφεληθούν σημαντικά όλοι οι καταναλωτές, που καλούν κινητά και σταθερά νούμερα στο δίκτυο της Wind.

Επισημαίνεται ότι οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Kerdos

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Τσιγγάνοι «Ξάφρισαν »… Πακιστανούς !

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Χίλια ευρώ στοίχισε σε Πακιστανό ένα ποτήρι νερό που ζήτησαν τσιγγάνοι σε πακιστανούς που εργάζονται σε χωριό της Μεσσηνίας στην ελαιοσυγκομιδή.

Τα ημερομίσθια που........

έβγαλαν με κόπο στα χωράφια έκαναν φτερά από την καλοσύνη των μεταναστών που θέλησαν να προσφέρουν ένα ποτήρι νερό στους τσιγγάνους απατεώνες.
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι Πακιστανοί πιθανόν δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής και φοβήθηκαν να καταγγείλουν την κλοπή στο οικείο αστυνομικό τμήμα .

NewsMessinia

Πάνω από 1.000 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες τους το Δεκέμβριο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.041 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Από τον .......

Αύγουστο 6.012 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο 412 αλλοδαποί επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπαγκλαντές (26 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επέστρεψαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

NewsBomb.gr

Μοσχαράκι με δύο κεφάλια στην Τουρκία [ VIDEO ]

Ένα ζωάκι διαφορετικό από τα άλλα...

Ένα απίστευτο βίντεο δημοσίευσε σήμερα - Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει ένα νεογέννητο μοσχαράκι διαφορετικό από τα άλλα…

Το ζωάκι, που μετρά μόλις λίγες ημέρες στη .........

ζωή, έχει δύο κεφάλια και γεννήθηκε στην ανατολική Τουρκία.
Στο βίντεο φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο δε μπορεί να κινηθεί.



Parapolitika.gr

Δεν πληρώνουν ΦΠΑ οι επιχειρήσεις

Επικαλούμενοι την οικονομική κρίση ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες αρνούνται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, όπως υποχρεούνται να το κάνουν

Κανονικά και με τον… νόμο, .........

ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αρνούνται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, όπως υποχρεούνται να το κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι να κλέβουν κανονικά το δημόσιο επικαλούμενες την οικονομική κρίση, η οποία εξελίσσεται σε βασική δικαιολογία για οποιαδήποτε παράβαση σημειώνεται το τελευταίο διάστημα σε φορολογικό – και όχι μόνο – επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εξωφρενικό. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αυτή είναι η τελευταία επίσημη μέτρηση που αφορά στον μήνα Νοέμβριο. Και είναι ενδεικτικό της κατάστασης το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο. Μέσα σε μόλις 30 ημέρες, η αύξηση του ποσού ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ! Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: Πού θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο, το οποίο έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την τρόικα και όχι μόνο; Προς το παρόν απάντηση δεν έχει δοθεί. Τουλάχιστον, πειστική.

Market Beast

Υποχρεωτική δήλωση των αγροτεμαχίων

Τι προβλέπει διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τις τελικές ρυθμίσεις για την επιβολή του ενιαίου φόρου στα ακίνητα

Την υποχρεωτική δήλωση ........

όλων των εκτός σχεδίου πόλεων εκτάσεων προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στόχος της ρύθμισης είναι να επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στο σύνολο της χώρας, τα ενταχθούν τα εκτός σχεδίου ακίνητα στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς και να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Έτσι, το ΥΠΟΙΚ θα στείλει ηλεκτρονικό προσκλητήριο σε όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα και αγροτεμάχια, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με τη διάταξη «φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεωτική δήλωση των αγροτεμαχιώνποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31-3-2013 στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31-12-2012».

Να σημειωθεί πως όσοι αποφύγουν να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους ή προβούν σε ελλιπή ή ανακριβή δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτοτελές πρόστιμο από 117 έως 1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα.

market beast

Ο Ιατρικός Σύλλογος εκπέμπει SOS για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια

Σήμα κινδύνου εκπέμπει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αττική από τη θέρμανση με καυσόξυλα και ξυλόσομπες.

Όπως αναφέρει ο.........

ΙΣΑ, αυτή η φθηνή λύση στη θέρμανση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.

Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι το Μαρούσι και το Κορωπί, όπου διαπιστώθηκε αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων 18 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μιλιγκραμ ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως το φαινόμενο έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις και θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων πολιτών που κινδυνεύουν από ασθένειες όπως άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες και αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, ενώ παράλληλα η παράνομη υλοτόμηση ακόμα και δασών προμηνύει τον αφανισμό ζωτικής πηγής οξυγόνου και οικολογικής ισορροπίας στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ τα παραδοσιακά τζάκια με καυσόξυλα και οι ξυλόσομπες εκλύουν περίπου 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα μικροσωματίδια ανά κιλό καύσιμης ύλης από έναν σύγχρονο καυστήρα.

Όπως εξηγεί η επίδραση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην υγεία ανθρώπινου οργανισμού έχει να κάνει με τη διάμετρο τους και είναι εισπνεύσιμα επισημαίνοντας πως εκείνα με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες από καυσόξυλα και ξυλόσομπες μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στα πνευμόνια και να προκαλέσουν σοβαρότερη βλάβη.

Καταλήγοντας ο ΙΣΑ ζητά « να επιταθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία που θα μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών και να προλάβει τα σοβαρά νοσήματα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες.»

Direct News

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτλά να τα πείτε στους πολιτικούς. Με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον κόσμο στα ξύλα.
Οι υποτακτικοί της Μέρκελ που την προσκυνάνε φταίνε.

«Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη»

«Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της», σημειώνει η εφημερίδα

Για ευθύνη της Γερμανίας.........

για τα δεινά των Ελλήνων κάνει λόγο η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη».

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ, σημειώνει ότι το Βερολίνο είναι συνυπεύθυνο για τα δεινά των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι αντί να βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, η Γερμανία λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα.

«Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της», προσθέτει.

Επιπλέον, ο κ. Μπρόντερ δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα και καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.

Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».

Επίσης, συγκρίνει τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επαχθείς όρους που επεβλήθησαν στην Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες οι οποίες αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα ‘κελεύσματα των Βρυξελλών’, γράφει ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως η συλλογική τιμωρία είναι ανεπίτρεπτη.

Market Beast

Δεν θα καταστρέφονται οι πινακίδες των ανενεργών ΙΧ

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι ο περιορισμός των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων που παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου

Την αναστολή καταστροφής.......

των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνη

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι ο περιορισμός των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων που παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα όσοι κατέθεταν τις πινακίδες τους και επιθυμούσαν μετά την παρέλευση του 12μηνου να κινήσουν ξανά το όχημα τους, λάμβαναν από την Εφορία σχετικό έγγραφο με το οποίο οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών του εξέδιδαν νέες πινακίδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των ιδιοκτητών ΙΧ που θα καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα ανέλθει στις 100.000.

Market Beast

Κέντρο Καλαμάτας: Άφησαν το ΙΧ σε τάκους και τους έκλεψαν τα 4 ζαντολάστιχα

Απίστευτα τα σκηνικά στο κέντρο της Καλαμάτας με ένα ανεπανάληπτο περιστατικό κλοπής να καταγράφεται ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Μας άφησαν άναυδους και εμάς και τον ιδιοκτήτη ενός ΙΧ , όταν αντικρίσαμε το αυτοκίνητό του επάνω σε τάκους και όλες τις ζάντες και τα ελαστικά του να λείπουν.

Το χτύπημα έγινε βράδυ και με ...........

οργανωμένο τρόπο με τις ζάντες αλουμινίου και τα καινούρια λάστιχα να κάνουν φτερά. Κάποιος φαίνεται να εντόπισε τους δράστες και ο ιδιοκτήτης το μόνο που ζητά είναι να του τις επιστρέψουν και δεν πρόκειται να προβεί άλλες ενέργειες. Αυτός κι εάν είναι... μποναμάς...

BEST TV

Internet: Κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας του

Τον Ιανουάριο του 1983 η ARPANET αντικατέστησε το πρωτόκολλο NCP (Network Control Protocol) με το πρωτόκολλο TCP/IP (Transmission Control Protocol and Internet Protocol) το οποίο χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο το δίκτυο στο σημερινό μας διαδίκτυο.

Ο λόγος τη αλλαγής αυτής ήταν οτι .........

το NCP πρωτόκολλο είχε αρκετούς περιορισμούς όπως πχ ο περιορισμένος αριθμός υπολογιστών που μπορούσαν ήταν συνδεδεμένοι ταυτόχρονα με αποτέλεσμα η ARPANET που είχε ήδη 1.000 υπολογιστές συνδεδεμένους, να ψάχνει να βρει ένα ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα μπορούσε να “φιλοξενήσει” ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο δίκτυο υπολογιστών κι έτσι η ιδέα του διαδικτύου που υπήρχε από το 1960 έγινε τελικά πραγματικότητα.

Τέλος το πρωτόκολλο TCP/IP που δημιούργησαν ο Vint Cerf και Robert Kahn και το 1989, ο Tim Berners-Lee το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το δημοφιλές σύστημα World Wide Web (WWW).

kerdos

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ [ VIDEO ]



Οι Ευχές που μας στέλνετε: Beneas 13




Μαζικές προσφυγές στο ΣτΕ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (με έδρα την Πάτρα) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (με έδρα τη Σύρο).

Οι δύο επίμαχες ........

περιφέρειες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) κατά το σκέλος εκείνο που καταργούνται οι θέσεις κατηγορίας ΔΕ των ειδικοτήτων διοικητικού, διοικητικού - λογιστικού, διοικητικού - οικονομικού και διοικητικού γραμματέων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και έχουν διαγραφεί οι υπάλληλοι αυτοί από το μητρώο ανθρώπινου δυναμικού και από το μητρώο μισθοδοτούμενων υπαλλήλων.

Οι περιφέρειες στρέφονται κατά Ελληνικού Δημοσίου, του Ν. 4093/2012, της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της από 4.12.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υποστηρίζουν ότι και οι τέσσερεις προσβαλλόμενες πράξεις είναι αντίθετες στα άρθρα 2, 4, 26, 72, 74, 76 101,102 και 103 του Συντάγματος.

Ειδικότερα, υπογραμμίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο καταργούνται συλλήβδην οι επίμαχες θέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες είναι «πασίδηλα αντισυνταγματικός».

Η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι μεν επιτρεπτή, αλλά επιβάλλεται να δικαιολογείται αντικειμενικά όπως ακριβώς έγινε κατά τη θέσπιση των θέσεων αυτών. Δηλαδή να προκύπτει σαφώς ότι η διατήρηση των θέσεων αυτών δεν εξυπηρετεί τον κοινωνικό και υπηρεσιακό σκοπό για τον οποίο προβλέφθηκαν.

Όμως, σημειώνεται στις δύο προσφυγές, ότι στην προκειμένη περίπτωση η κατάργηση των οργανικών θέσεων γίνεται: 1) με μαζικό και γενικευμένο τρόπο και όχι κατά περίπτωση, 2) με μη αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με αυθαίρετα κριτήρια, όπως είναι το 55ο έτος της ηλικίας ή η συμπλήρωση της 35ετίας, 3) απολύονται εξαιρετικά έμπειροι και χρήσιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται ευθέως η κοινωνική αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών.

Η θέση συγκεκριμένης ομάδας προσώπων σε διαθεσιμότητα χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση των αναγκών των υπηρεσιών εκείνων των φορέων που αυτοί υπηρετούν και της υπηρεσιακής τους επάρκειας, αλλά μόνο με γνώση το είδος της εργασιακής τους σχέσης με το φορέα που υπηρετούν αντιστρατεύεται ευθέως τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας, υπογραμμίζεται στις προσφυγές.

Η πρακτική αυτή της κατάργησης των θέσεων παραβιάζει την αρχή της ισότητας, καθώς καταργεί θέσεις υπαλλήλων χωρίς αξιολόγηση τόσο της ποιότητος της εργασίας τους όσο και της αναγκαιότητας τους για την λειτουργία των υπηρεσιών, ανεξαρτήτως των προσόντων τους, της ικανότητος και αποδοτικότητάς τους στην εργασία, με αποτέλεσμα να καταργούνται θέσεις υπαλλήλων που εκτελούν, ενδεχομένως και πιο αποδοτικά, την ίδια εργασία, υπό τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις, στον ίδιο χώρο με άλλους υπαλλήλους οι οποίοι δεν θίγονται και παραμένουν εν υπηρεσία.

Η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης χαρακτηρίζεται ως «ψευδοερμηνευτική», καθώς παρόμοια θέματα ρυθμίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 43 του Συντάγματος, από Προεδρικό Διάταγμα και όχι με εγκύκλιο όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Ακόμη, τονίζεται ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ είναι κατάφωρα αντίθετο στο άρθρο 60 του Συντάγματος, καθώς δεν μπορεί παρόμοια νομοθετήματα να ψηφίζονται από τη Βουλή με ένα μόνο άρθρο, ενώ επιπρόσθετα παραβιάζει και τα άρθρα 72 και 76 του Συντάγματος που καθορίζουν τον τρόπο ψήφισης των νομοσχεδίων.

Παράλληλα, παραβιάζεται και το άρθρο 74 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις άσχετες με το κύριο αντικείμενό τους δεν εισάγεται για συζήτηση.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η θέσπιση κανόνων δικαίου με Π.Ν.Π. οι οποίες μεταγενέστερα υποβάλλονται προς επικύρωση στη Βουλή προσομοιάζει μόνο με έκτακτες ή ανώμαλες καταστάσεις του πολιτεύματος, κάτι που δεν συνάδει στη σημερινή δημοκρατική κοινωνία.

Με τις επίμαχες διατάξεις του Μνημονίου ΙΙΙ δημιουργείται δυσλειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών, καθώς καταργούνται υπαλληλικές θέσεις που είναι απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία της.

Newsit

Σε δυο εβδομάδες λουκέτο στις εφορίες Κυπαρισσίας και Πύλου.

Και μαζί τους σε άλλες 76.

Ποδαρικό με «λουκέτο» στις εφορίες της Κυπαρισσίας και της Πύλου κάνει το 2013 και μαζί με αυτές και σε άλλες 76 σε όλη την Ελλάδα.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στις 14 Ιανοαυρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα οι δυο προαναφερόμενες εφορίες θα μεταφερθούν και θα ενσωματωθούν στην ΔΟΥ Καλαμάτας.
Άγνωστο ακόμα παραμένει το τι θα γίνει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Κυπαρισσία.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων Δ.Ο.Υ.:.........

- Κυπαρισσίας και Πύλου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας), όπως προαναφέραμε.
- Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου),
- Σπετσών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου),
- Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παράλιου Αστρους (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης),
- Ι' και ΙΑ' Αθηνών (περνούν στη Δ΄ Αθηνών),
- Ε' Αθηνών (περνά στη ΣΤ΄ Αθηνών),
- Ζωγράφου (περνά στη ΙΒ΄ Αθηνών)
- Κ΄ Αθηνών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου),
- Χαϊδαρίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω),
- Β΄ Καλλιθέας (περνά στην Α΄ Καλλιθέας),
- Πετρούπολης (περνά στη Β΄ Περιστερίου),
- Ν. Φιλαδέλφειας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας),
- Αγίου Στεφάνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς),
- Κέας και Λαυρίου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Κορωπίου),
- Άνδρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης),
- Μεγάρων (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας),
- Μήλου (περνά στη Γ΄ Πειραιά),
- Αίγινας, Πόρου και Υδρας (περνούν στην Α΄ Πειραιά),
- Σαλαμίνας (περνά στην Ε΄ Πειραιά),
- Αιγίου και Καλαβρύτων (περνούν στην Α΄ Πατρών),
- Δεσκάτης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών),
- Καρπάθου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου),
- Καλύμνου και Λέρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κω),
- Διδυμοτείχου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας),
- Αμαλιάδας, Λεχαινών και Ζαχάρως (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Πύργου),
- Αλεξάνδρειας και Νάουσας (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας),
- Μοιρών (περνά στην Α΄ Ηρακλείου),
- Αγ. Αθανασίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας),
- Τούμπας (περνά στη ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης),
- Θ΄ και Ι΄ Θεσσαλονίκης (περνούν στη Δ΄ Θεσσαλονίκης),
- Νεάπολης (περνά στην Ε΄ Θεσσαλονίκης),
- Β΄ Θεσσαλονίκης (περνά στην Α΄ Θεσσαλονίκης),
- Ελευθερούπολης και Θάσου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας),
- Β΄ Κέρκυρας και Παξών (περνούν στην Α΄ Κέρκυρας),
- Ιθάκης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου),
- Μυκόνου και Τήνου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σύρου),
- Θήρας και Πάρου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Νάξου),
- Γυθείου, Μολάων και Κυθήρων (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης),
- Ελασσόνας (περνά στην Α΄ Λάρισας),
- Φαρσάλων (περνά στη Β΄ Λάρισας),
- Ιεράπετρας και Σητείας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου),
- Καλλονής και Λήμνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης), Αλμυρού,
- Σκιάθου και Σκοπέλου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας),
- Αριδαίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Εδεσσας),
- Αγίου Κηρύκου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Σάμου),
- Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (περνά στην Α΄ Σερρών),
- Αμφίκλειας και Αταλάντης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας),
- Αρναίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου),
- Ιστιαίας, Καρύστου και Κύμης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας).


Νέο έτος με νέα δεδομένα για ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις

Ριζικά αλλάζουν από σήμερα τα δεδομένα στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις. Με την είσοδο του νέου έτους, αυξάνονται τα ανώτατα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη και από τα 60 στα 62 έτη το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης. Επιπλέον έρχονται πιο σκληρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και περικοπές στα επιδόματα.

Από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας, εξαιρούνται οι.......

ασφαλισμένες που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως μητέρες ανήλικων τέκνων, οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία και οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Οι συντάξεις μειώνονται από 5% έως 20%. Οι μειώσεις επέρχονται από το πρώτο ευρώ σε ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης αθροιστικά, από 1.000 και άνω.

Για τους συνταξιούχους καταργείται η χορήγηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, ενώ αλλάζει ο τρόπος χορήγησης του ΕΚΑΣ το οποίο με το νέο έτος θα χορηγείται σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους αντί του 60ου που ισχύει έως σήμερα.

Ακόμη, θεσπίζεται ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο ανέρχεται στα 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή της συγκεκριμένης σύνταξης.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ύψος των εφάπαξ, τα οποία περικόπτονται έως 83%, σε 20 Τομείς Πρόνοιας που παρουσίασαν ελλείμματα. Το μέτρο αφορά, όσους υπέβαλλαν αίτηση χορήγησης εφάπαξ, από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.

Ως προς τα εργασιακά, αλλάζει ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση και το ανώτατο όριο περιορίζεται στους 4 από έξι 6 μήνες.

Το ύψος της αποζημίωσης παραμένει αμετάβλητο για όσους εργάζονται ως 16 χρόνια και δικαιούνται έως 12 μισθούς.

Καταργείται σε ό,τι αφορά τους μισθολογικούς όρους η καθολική ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ο βασικός μισθός θα ορίζεται με νόμο μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ειδικότερα, για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται σε 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ. Για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ.

Με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων με προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 16 ετών «παγώνουν» στο σημερινό ύψος, ασχέτως του πόσα χρόνια εργασίας επιπλέον θα συμπληρώσουν μέχρι την ενδεχόμενη απόλυσή τους. Κάθε επιπλέον μισθός που θα λάβουν ως αποζημίωση πέραν των 12, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Οι τριετίες διατηρούνται «παγωμένες», ενώ καταργείται το επίδομα γάμου.

Καταργούνται όλα τα επιμέρους πολυτεκνικά επιδόματα και θεσπίζεται επίδομα στήριξης τέκνων το οποίο κυμαίνεται από 40 ευρώ για το πρώτο παιδί φθάνει τα 180 ευρώ τον μήνα για 4 παιδιά και προσαυξάνεται κατά 60 ευρώ για περισσότερα παιδιά, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης μειώνεται στις 11 ώρες από 12 που ισχύει σήμερα και αποσυνδέεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από το ωράριο των εργαζομένων.

Καθιερώνεται η 6ήμερη εβδομαδιαία εργασία για ορισμένους κλάδους, όπως το λιανεμπόριο, χωρίς επιπλέον αμοιβή ή ρεπό, αρκεί ο χρόνος απασχόλησης να μην ξεπερνά τις 40 ώρες την εβδομάδα.

Καταργείται η προϋπόθεση της προέγκρισης από την Επιθεώρηση Εργασίας των υπερωριών, ενώ η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με κλαδικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις. Καταργούνται τέλος, οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας και οι ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις και καθιερώνεται τακτικό επίδομα ανεργίας για 12 μήνες.

TVXS

Ανακαλείται νέα μπάλα πλυσίματος με ραδιενέργεια

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ειδοποίησε την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», οδός Στρ. Δαγκλή 124, Αθήνα, T.K. 11145, τηλ. 210- 2236352, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν-μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία «Ecoball», να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές.

Η ΓΓΚ προέβη στην ανωτέρω ενέργεια κατόπιν ............

έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται:

«Από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ, έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά.»

Σημειώνεται ότι το προϊόν «Ecoball» προέρχεται από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής με το προϊόν «Primato», για το οποίο όπως ανακοινώθηκε προχθές εκδόθηκε εντολή ανάκλησης.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η ΓΓΚ έχει επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα παρόμοια προϊόντα και έχει ζητήσει από τις εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ ικανό αριθμό δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο.

Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη από 12 Ιανουαρίου

Σε ισχύ τίθεται από τις 12 Ιανουαρίου η αγορανομική διάταξη, του υπουργείου με την οποία οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν την νόμιμη απόδειξη λιανικής.

Oι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε ......

εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.

Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

STOP στην Διαφθορά. [ VIDEO ]


Η Ιστοσελίδα: www.teleiakaipavla.gr


Ηλεία: Καταγγελία 16χρονης για βιασμό με πολλά ερωτηματικά...

Μεγάλο... σούσουρο στην τοπική κοινωνία της Ηλείας έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια 16χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό της βιασμό από έναν 37χρονο και έναν 23χρονο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

To Patrisnews .......

θέλοντας να σας δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ενός από τους δύο κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 37χρονου, ύστερα από πολύωρη προανάκριση οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή για τους εξής λόγους:

1. Η κοπέλα κατήγγειλε στην αρχή ότι την απήγαγε ένας άνδρας που μιλούσε σπαστά ελληνικά υπό την απειλή όπλου ενώ μετά άλλαξε την καταγγελία της και είπε ότι την πήρε από το σπίτι της ο 23χρονος με το αυτοκίνητο του.

2. Η 16χρονη είχε καταγγείλει πριν από έναν χρόνο τον ίδιο 37χρονο πάλι ότι την είχε βιάσει χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

3. Ο 37χρονος ο οποίος διατηρεί κατάστημα Cafe στην περιοχή έχει ισχυρό άλλοθι, αφού τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία βρίσκονταν στο μαγαζί του το βράδυ του Σαββάτου βεβαιώνουν ότι δεν έφυγε ούτε λεπτό από τον χώρο.

4. Η 16χρονη κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος δεν βρήκε ίχνη σεξουαλικής πράξης αλλά και σημάδια από χτυπήματα τα οποία συνάδουν σε υποθέσεις βιασμών.

Για όλα τα ανωτέρω οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι (ο ένας με περιοριστικούς όρους) μέχρι την τακτική δικάσιμο.

Patris News

Hacking στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Λίγες ώρες μετά το ξεκίνημα του 2013, η πρώτη επίθεση δεν άργησε να έρθει και το January-effect επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο τρόπο: Βραζιλιάνοι (!) hackers προχώρησαν σε κυβερνοεπίθεση και αλλοίωση ιστοσελίδας εναντίον του Ελληνικού Εθνικού Τυπογραφείου.
Συγκεκριμένα η συντακτική ομάδα του SecNews εντόπισε αναφορές σε ιστοσελίδες του εξωτερικού σχετικά με επίθεση Βραζιλιάνων hackers σε Ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου.

Το Εθνικό Τυπογραφείο είναι τεχνική παραγωγική μονάδα .........

γραφικών τεχνών και η γενική του αρμοδιότητα συνίσταται στην έκδοση και κυκλοφορία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθώς και στην κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι Βραζιλιάνοι hackers με τα ψευδώνυμα “o\One – CrazyDuck – Otrasher – L34NDR0” που ανήκουν στην γνωστή ομάδα “HighTech Brazil HackTeam” προχώρησαν σε αλλοίωση της κεντρικής ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου όπως είναι εμφανές παρακάτω:



Οι hackers στο μήνυμά τους δεν ξεκαθαρίζουν τους λόγους της επίθεσης ή τι δεδομένα άντλησαν από την ιστοσελίδα ή τις υποδομές του Εθνικού Τυπογραφείου.

Η ομάδα HighTech Brazil είναι μια σχετικά νέα αλλά εξαιρετικά δραστηριοποιούμενη τον τελευταίο καιρό ομάδα, με πολλαπλά και εντυπωσιακά επιτυχή χτυπήματα στο ενεργητικό της. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων (και όχι μόνο) σε όλο τον κόσμο (ακόμα και σε στόχους υψηλού ρίσκου και σημαντικότητας όπως η Interpol). Πιθανολογούμε λοιπόν οτι η εξαιρετικά ενεργητική ομάδα έστρεψε τα “ηλεκτρονικά” πυρά της εναντίον Ελληνικών στόχων για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι μέχρι αυτή την στιγμή.

Από την φύση της επίθεσης, θεωρούμε οτι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με χρήση κάποιας αδυναμίας του εξυπηρετητή ιστοσελίδων που επέτρεψε ανάρτηση αλλοιωμένου περιεχομένου. Η επίθεση πιθανόν να είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, κάτι το οποίο σημαίνει οτι οι αρμόδιοι διαχειριστές θα πρέπει να δράσουν ΑΜΕΣΑ ωστε να περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό την έκθεση των δεδομένων του Ε.Τ στους επιτιθέμενους. Ένα παράδοξο γεγονός που διαπιστώσαμε ως προς τα τεχνικά στοιχεία της επίθεσης είναι ότι έχει αλλοιωθεί η κεντρική ιστοσελίδα (πιθανόν λόγω κάποιας αδυναμίας του λογισμικού του εξυπηρετητή όπως αναφέραμε) ΑΛΛΑ οι εσωτερικές ιστοσελίδες παραμένουν προσβάσιμες και ΜΗ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ (δείτε για παράδειγμα [εδώ] και [εδώ]. Το γεγόνος αυτό επιτρέπει τον μη άμεσο εντοπισμό της επίθεσης από επισκέπτες της ιστοσελίδας κυρίως για όσους διαθέτουν bookmarks συνδέσμων πρός το Εθνικό Τυπογραφείο.

syzefxisΤα πληροφοριακά συστήματα του Εθνικού Τυπογραφείου (συμπεριλαμβανομένης και της ιστοσελίδας) είναι εντός του δικτύου Syzefxis, που εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν του Δημοσίου τομέα δομημένο θεωρητικά σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας. Πως όμως είναι δυνατόν hackers με απλές μεθόδους (όπως διαπιστώνουν ειδικοί που επικοινώνησαν μαζί μας μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού) να αλλοιώνουν ιστοσελίδες που βρίσκονται εντός αυτού και μάλιστα υψηλής επισκεψιμότητας καθημερινά από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες?

Άραγε τι θα γίνει σε περίπτωση χρήσης της ιστοσελίδας από κακόβουλους hackers για διασπορά κακόβουλου λογισμικού ή παράνομου υλικού μέσω κυβερνητικών δικτύων ή φορέων?

Πιθανολογούμε ότι το Syzefxis ώς πάροχος ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ουσιαστικά την ευθύνη διαχείρισης των εξυπηρετητών του εκάστοτε φορέα αλλά παρέχει απλά το μέσο πρόσβασης. Θα πρέπει να ληφθεί συνολική μέριμνα ώστε να διασφαλιστούν τουλάχιστον οι φορείς που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αντλώντας τεχνογνωσία από τα στελέχη διαχείρισης του Syzefxis που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα και επιφορτισμένα με τα θέματα ασφάλειας.

Πολλές φορές στο παρελθόν από την ιστοσελίδα μας έχουμε θίξει τους κινδύνους που εγείρει μια αλλοιώση ιστοσελίδας (που δεν είναι μόνο η αθώα τύπου-graffiti αλλαγή περιεχομένου ή φωτογραφιών). Έχουμε αναφέρει κατα καιρούς πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν από αλλοιώσεις ιστοσελίδων κυρίως για να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους κυβερνητικούς φορείς και υπηρεσίες όσο και τους υπεύθυνους ιστοσελίδων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Φαίνεται ότι όμως απευθυνόμαστε εις ώτα μη ακουόντων…

Κατά την συγγραφή του άρθρου διαπιστώσαμε οτι η ιστοσελίδα δεν έχει επανέλθει (ομολογουμένως εδώ και …. πολλές ώρες) σε κατάσταση ορθής λειτουργίας και παραμένει αλλοιωμένη μέχρι αυτή την στιγμή. Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και ανησυχία προκαλεί το γεγονός οτι δεν έχει γίνει αντιληπτό μέχρι αυτή την στιγμή (τόσο από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας et.gr όσο και από τους υπεύθυνους ασφάλειας του Syzefxis που είναι επιφορτισμένοι με την γενικότερη στραγητική ασφάλειας των φορέων και υπηρεσίων)! Πόσο μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου αποτελεί μια από τις ιστοσελίδες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στην Ελληνική επικράτεια από δημόσιους φορείς, οργανισμούς κοινής ωφέλειας, νομικές υπηρεσίες αλλα και μεγάλο αριθμό ιδιωτικών επιχειρήσεων!

Οι αρμόδιοι διαχειριστές των πληροφοριακών συστημάτων του Εθνικού Τυπογραφείου, θα πρέπει να θέσουν ΑΜΕΣΑ εκτός λειτουργίας τον/τούς συγκεκριμένους εξυπηρετητές και να προβούν σε ενδελεχή ανάλυση ώστε να διαπιστώσουν αν έχει χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός για διενέργεια επιθέσεων ή διάπραξης κυβερνοεγκλημάτων είτε προς το υπόλοιπο δίκτυο του Syzefxis είτε προς άλλους στόχους. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί αν και κατα πόσο υπήρχαν ευαίσθητα ή προσωπικά δεδομένα στον εξυπηρετητή που δέχθηκε την κυβερνοεπίθεση των Βραζιλιάνων hackers.

Το SecNews παραμένει στην διάθεση των αρμοδίων του Εθνικού Τυπογραφείου σε περίπτωση που επιθυμούν δημοσιοποίηση δελτίου τύπου αναφορικά με το συμβάν της κυβερνοεπίθεσης, κάτι που θεωρούμε ότι είναι άκρως απαραίτητο τουλάχιστον για να αποσαφηνιστεί αν πραγματοποιήθηκε διαρροή δεδομένων πολιτών ή επιχειρήσεων.

SecNews