Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κόβει πίτα ο Σύλλογος Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και οι συντελεστές της "Τριφυλιακής Εστίας" σας ευχόμαστε να έχετε μια Χρονιά γεμάτη με υγεία και ευτυχία γι' εσας και όλους δίπλα σας.

Σας Προσκαλούμε
αύριο, Σάββατο στις 17:30 στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας & Γενναδίου 8.
Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθεί η νέα ...........

ποιητική συλλογή του συμπατριώτη μας Νίκου Δημογκότση "Ακίνητο Φως"
επίσης ο κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, Ελλήνων και Ξένων, αλλά και δικές του.

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση για την αυριανή μας εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
και οι Συντελεστές του Περιοδικού

Παναγιώτης Κατσίβελας: Ποτέ δεν ετέθη θέμα μετακίνησης του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων. [ Ηχητική Δήλωση ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Έντονη είναι η φημολογία τον τελευταίο καιρό ότι μετακινούνται οι γιατροί από το Κέντρο υγείας Φιλιατρών προς το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Κ.Υ Γαργαλιάνων.

Οι πληροφορίες που ......

κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για μετακίνηση της Ιατρού παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Κατερίνας Τζαβάρα προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και η φημολογία για παράλληλη μετακίνηση του Επίσης Ιατρού Παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου προς το Κ.Υ.Γαργαλιάνων.

Ποια είναι η Αλήθεια για την υπόθεση.

Μετακίνηση γιατρού προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έγινε, και είναι η κ. Κατερίνα Τζαβάρα με την διαφορά ότι πρόκειται για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα και ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ όπως λέγεται σε πολλές περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον κ. Σωτηρόπουλο ΟΥΔΕΜΙΑ μετακίνηση υπάρχει -τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή- στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων και η φήμη που κυκλοφορεί στους πολίτες των Φιλιατρών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗΣ.
Σήμερα, πρίν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το Θέμα του κλεισίματος της ΔΟΥ κυπαρισσίας συνομίλησαμε με τον κ. Σωτηρόπουλο όπου του θέσαμε υπ όψιν του τις πληροφορίες και γενικά την φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες.
Φυσικά τον ενημερώσαμε και για τα χθεσινά μας ερωτήματα που του θέσαμε δημόσια μέσα από το Φιλιατρά News.
Ο Κ. Σωτηρόπουλος διέψευσε απολύτως την φημολογία για μετακίνηση του στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων ενώ μας επιβεβαίωσε ότι η κ. Τζαβάρα μετακινήθηκε με απόφαση της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας για συγκεκριμένο Χρονικό Διάστημα.

Κάνοντας ρεπορτάζ θέσαμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για το όλο θέμα στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα όπου του ζητήσαμε να μας πει επίσημα τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο κ. Κατσίβελας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο την φημολογούμενη από τον κόσμο μετακίνηση του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.
Μας είπε ότι Γενικά υπάρχει έλλειψη παθολόγων στην περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας που να υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Μετά την συνταξιοδότηση του κ. Ρούσση αντιμετωπίζουμε πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Χρειάστηκε να μετακινηθεί για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα η κ. Τζαβάρα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να καλύψουμε το κενό των εφημεριών.
Το κενό που θα δημιουργούνταν από τις εφημερίες στο Κ. Υ. Φιλιατρών θα αντικατασταθούν από αγροτικούς ιατρούς του νοσοκομείου.
Είναι φαινόμενο που έχει επαναληφθεί κάνοντας εκτός του κ. Σωτηρόπουλου να κάνει εφημερίες και ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας.
Δεν έφυγε οριστικά αλλά για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα.

Μας τόνισε ότι ουδέποτε πέρασε από την σκέψη του να κάνει κάτι τέτοιο.
Αναμένει όπως μας είπε ο κ. Κατσίβελας να ανοίξουν οι προσλήψεις από προκήρυξη του 2010 ώστε να προσληφθεί ιατρός και να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μπορείτε να ακούσετε τον ίδιο τον Κ. Kατσίβελα τι δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και τον συνεργάτη μας.



Κυπαρισσία: Κατέλαβαν την ΔΟΥ αγανακτισμένοι πολίτες. [ VIDEO ]

Τελευταία μέρα σήμερα -με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου οικονομικών- για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας και η αντίδραση πολιτών και φορέων με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας ήταν καίρια και δυναμική.

Σήμερα το πρωί ........

και ώρα 11:30 περίπου προέβησαν σε κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της εφορίας Κυπαρισσίας και συγχώνευσης της με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Βασικά επιχειρήματα τους η πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Τριφυλία προς την Καλαμάτα 80 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα 80 επιστροφή 9σύνολο 160 χιλιόμετρα με άθλιο οδικό δίκτυο και με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον φορολογούμενο μια τέτοια μετακίνηση την στιγμή που στον όμορο νομό Ηλείας Η ΔΟΥ Αμαλιάδας έχει εξαιρεθεί από το λουκέτο παρά το γεγονός ότι είναι σε πάρα πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού τον Πύργο.
Ένα άλλο επιχείρημα ήταν το οικονομικό μέγεθος που εισπράττει η ΔΟΥ σε σχέση με άλλες.
Από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε τόσο ο Δήμος Τριφυλίας όσο και ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης κατηγορήθηκαν ότι δεν αφύπνισαν έγκαιρα τον κόσμο λέγοντας μέχρι πρότινος ότι η ΔΟΥ δεν θα κλείσει.

Απαντώντας στις κατηγορίες ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας επεσήμανε ότι από την πλευρά του Δήμνου έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια με επαφές έγγραφα υπομνήμ,ατα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την ανάγκη διατήρησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
Οι πολίτες όμως εξακολουθούσαν να καταλογίζουν ευθύνες στον Δήμο για αδράνεια στην όλη υπόθεση και απάιτησαν να συγκλιθεί άμεσαα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ροκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Η έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι παρουσία πολιτών και φορέων.

To Video διαθέσιμο μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα στο Youtube.



Γρήγορα & «πιπεράτα» - «Η ομαδική προσπάθεια…»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στο Youtube παρουσιάζονται αμέτρητα βίντεο καθημερινά αλλά η παιδική ομάδα (ΑΟ Ιωαννίνων) σημειώνοντας γκολ με 20 πάσες οδήγησε την Guardian να το παρομοιάσει με το γκολ της Εθνικής Αργεντινής στον αγώνα με τη Σερβία-Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Στον αγώνα εκείνο με τελικό .........

6 – 0 ιστορία έγραψε «το ομαδικό γκολ με 25 πάσες» που η Daily Mail βάφτισε ως «γκολ της Ορχήστρας των θεών!»
Το εκπληκτικό εκείνο γκολ της ομάδας της Αργεντινής θύμισε στους βρετανούς αθλητικούς συντάκτες το ομαδικό γκολ των Ελληνοπαίδων που σκοράρουν γκολ με 20 «πάσες» μετά το εναρκτήριο λάκτισμα…
Κρίνοντας, μάλιστα, με βάση την ηλικία των παικτών της συγκεκριμένης ομάδας το γκολ των Ελληνοπαίδων γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό…
Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Youtube στις 7 Ιανουαρίου, και μετά στην ιστοσελίδα της Guardian και από χτες στην ιστοσελίδα της Daily Mail και μέτρησε μερικές εκατοντάδες επισκέψεις!
Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το έστειλα στα φιλικά ελληνικά blogs και την ίδια μέρα αναρτήθηκε σε πολλά.

http://www.youtube.com/watch?v=fq3V64plPpQ

Οι Έλληνες bloggers που το ανάρτησαν και μαζί ομογενείς και άλλοι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά την Υφήλιο κάνουν σημαντική προσφορά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του συγκεκριμένου βίντεο…Πού το στηρίζω;
Το βίντεο με το γκολ της Αργεντινής από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι σήμερα έχει περίπου 507,000 επισκέψεις…
Το βίντεο των ελληνοπαίδων μέσα σε λίγα 24-ωρα έχει σημειώσει 215,000 επισκέψεις που αυξάνονται λεπτό-προς-λεπτό σε όλον τον πλανήτη!
Καθώς το γκολ των Ελληνοπαίδων υπογραμμίζει και αναδεικνύει την σημασία της ψυχολογίας του ΕΜΕΙΣ δηλαδή της «ομαδικής προσπάθειας» σε αντίθεση με εκείνη του ΕΓΩ δηλαδή της εγωιστικής καταξίωσης του παίκτη που «σκοράρει» νομίζω ότι είναι μια υπέροχη υπενθύμιση που την χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ στην Πατρίδα μας όσο ποτέ άλλοτε!...
Θέλω να καταθέσω δημοσίως ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους
Φίλους Έλληνες bloggers!
Η καταμέτρηση θα συνεχισθεί!…

Ένταξη νέων δικαιούχων στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα προώθησης οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορούν να ενταχθούν νέοι δικαιούχοι, (επιχειρήσεις ιδιωτικές η συνεταιριστικές του αμπελοοινικού τομέα), που θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι 04/02/2013.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους υποβάλλουν για .......

πρώτη φορά αίτηση ένταξης στο μέτρο και με περιορισμένο ύψος προϋπολογισμού, λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος, που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι, για την υλοποίηση των δράσεων (περίπου 4 - 5 μήνες) έως την 31η/07/2013, που είναι η ημερομηνία λήξης εκτέλεσης των δράσεων και ως εκ τούτου για την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος. Το προτεινόμενο ύψος προϋπολογισμού θα είναι έως 100.000 €.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας στο τηλέφωνο 27213 61226.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ.Ο.Υ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Υπο καταληψη τελη εδω και λιγη ωρα ( απο τις 12 .00) το κτιριο που στεγαζει της υπηρεσιες της οικονομικης   υπηρεσιαςτης εφοριας της Τριφυλιας.

Λογος η μετακινηση της υπηρεσιας οπως ειχαμε  γραψει  σε  παλαιοτερη αναρτηση μας .
Στελεχη του πολιτικου........

και οχι μονο κοσμου υπαλληλοι και συνδημοτες μας και εδωσαν δυναμικο παρων και αντισταθηκαν στην απομακρυνση αλλα επι ματαιω ( γνωμη γραφοντος).

Εξαλλου εκτακτο Δημοτικο Συμβουλιο θα γινει στις 15.00 σημερα με θεμα τα παραπανω γεγονοτα.
Εν αναμονη των εξελιξεων......

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ -Ποιες είναι οι διαφορές με το παλιό [βίντεο και εικόνες]

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει σήμερα το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα κυκλοφορήσει στις αγορές τον Μάιο.

Οι αλλαγές που θα έχει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ θα .......

είναι το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα, σε μία λωρίδα ελάσματος και στο υδατογράφημα. Ακόμα θα υπάρξει και αλλαγή στο χρώμα του αριθμού 5, το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο σμαραγδί.

Κλίκ στις εικόνες

















Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι το πρώτο από τα νέα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τα παλιά.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα εισάγουν μια δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ ονόματι «σειρά της Ευρώπης» η οποία θα περιλαμβάνει στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα, ένα πορτραίτο της Ευρώπης, μορφή της Ελληνικής μυθολογίας από την οποία προήλθε το όνομα της ηπείρου μας. Τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα σε μερικά χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2013».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα σε αύξουσα σειρα.




iefhmerida

«Ψαλίδι» στους εισακτέους φέρνουν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανατροπές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις φέρνουν οι συγχωνεύσεις περίπου 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με πιθανό αποτέλεσμα την μείωση των θέσεων των εισακτέων.

Το σχέδιο «Αθηνά».......

του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία, ωστόσο «αγκάθι» αποτελούν οι φοιτητές που σπουδάζουν στα υπό κατάργηση τμήματα.

Σε λίγους μήνες οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα βρουν ένα μηχανογραφικό δελτίο με δεκάδες σχολές λιγότερες και με λιγότερες θέσεις εισακτέων, όπως αναφέρει Το Έθνος.

Αν σε αυτό προστεθεί η επαναφορά της βάσης του 10, η περικοπή θέσεων στις στρατιωτικές σχολές και το «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές, τότε οι φετινοί υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, προκειμένου να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.

Οι θέσεις που θα διαθέτουν φέτος οι υποψήφιοι δεν θα ξεπεράσουν τις 75.000, όταν πέρυσι είχαν δοθεί πάνω από 80.000.

in.gr

Λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ έβαλε το υπουργείο Μεταφορών

Οριστικό λουκέτο στα 58 δημόσια ΚΤΕΟ, έβαλε το υπουργείο Μεταφορών απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.

Τα δημόσια ΚΤΕΟ .......

έχουν κατεβάσει ρολά από τις 4 Ιανουαρίου, καθώς δεν φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Όμως όπως φαίνεται το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ ήταν στην ατζέντα της κυβέρνησης, αφού ο προηγούμενος υπουργός Μάκης Βορίδης το είχε πει ξεκάθαρα απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν το κράτος χάνει λεφτά από το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ.

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Σταύρος Καλογιάννης, η απόφαση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και βασίζεται στο γεγονός ότι «βάσει νόμου τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε ως τις 3 Ιανουαρίου να έχουν πιστοποιηθεί καταλλήλως – όπως και τα ιδιωτικά – προκειμένου να συνεχίσουν να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους». Κάτι τέτοιο, όμως λέει ο κ. Καλογιάννης «δεν έγινε, με αποτέλεσμα από τις αρχές Ιανουαρίου τα δημόσια ΚΤΕΟ να μην μπορούν να κάνουν τεχνικούς ελέγχους».

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Γιάννης Σγουρός αντιτείνει ότι παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Περιφερειών, οι οποίες προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να πιστοποιηθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

Ο κύριος λόγος που δεν έγινε αυτό, τονίζει ο κ. Σγουρός, ήταν επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ.

Η τακτική του υπουργείου, προσθέτει ο κ. Σγουρός, «επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το Κράτος, ενώ εξαλείφει οποιαδήποτε προϋπόθεση να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός με τα 160 ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τα οποία πλέον αποκτούν μονοπωλιακή θέση έως βάρος των πολιτών.

Sofokleous in

Ευχαριστήριο Πυρσού για την βοήθεια προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών « ο Πυρσός» εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένη, δημιουργική και ανοδική τη νέα χρονιά και ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας καθώς και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χριστιανούπολης, τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών για την αμέριστη βοήθεια τους στην πρόσκληση για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η περίσσεια ανθρωπιάς και ευαισθησίας που επέδειξαν.........

μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με ένα δείγμα προσφοράς και καλοσύνης προς τους αθώους μικρούς συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανοίγει τους λογαριασμούς δημάρχων και νομαρχών το ΣΔΟΕ

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς 500 δημάρχων και νομαρχών της χώρας «ξεκλειδώνει» το ΣΔΟΕ, καθώς κατηγορούνται ότι με την τεχνική του «σαρανταπενταριού» λυμαίνονται κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία προορίζονταν για δημοτικά έργα.

Η έρευνα των ........

ελεγκτών του ΣΔΟΕ κατέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι οι περισσότεροι από τους τοπικούς άρχοντες είχαν μετατρέψει σε προσωπική τους ιδιωτική επιχείρηση το Δήμο στον οποίο εκλέγονταν, κλείνοντας δουλειές με τους δικούς τους εργολάβους (απευθείας ανάθεση) για τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τις επιχωματώσεις και πολλές άλλες κατασκευαστικές δραστηριότητες. Η τακτική που ακολουθούσαν είναι γνωστή στην τοπική αγορά ως «σαρανταπεντάρι».

Συγκεκριμένα, ένα τεχνικό έργο αξίας 200.000 ευρώ το «έσπαγαν» σε πέντε υποέργα και με τον τρόπο αυτό δεν υποχρεώνονταν να προκηρύξουν διαγωνισμό λόγω της μικρότερης δαπάνης.

Στη συνέχεια ακολουθούνταν η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καθ’ όλα νόμιμη για έργα των οποίων ο προϋπολογισμός δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.
Πηγές από το ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι, χάρη σε αυτό κόλπο, οι περισσότεροι από τους αιρετούς υπαλλήλους στους οποίους διενεργείται εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος έκαναν «χρυσές δουλειές» στη διάρκεια της θητείας τους, δίνοντας «από εδώ και από εκεί» τα περισσότερα δημοτικά έργα.
Οι τοπικοί άρχοντες που διερευνά το ΣΔΟΕ ισχυρίζονται, από την πλευρά τους, ότι τις περισσότερες φορές επιλέγουν να δώσουν ένα έργο με απευθείας ανάθεση για να «τρέξει» γρηγορότερα. Άποψή τους είναι ότι «η διαδικασία του διαγωνισμού είναι αρκετά χρονοβόρα και δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των έργων».

Ο Δήμος… υπεράνω υποψίας

Βέβαια, όπως παρατήρησαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ, τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης χρησιμοποιούσαν κατά κόρον μικροί Δήμοι της χώρας, από 3.000 έως 5.000 κατοίκους, αφού, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, δημοτικά διαμερίσματα του συγκεκριμένου πληθυσμιακού εύρους είναι υπεράνω υποψίας. Αυτό, όμως, δεν προέκυψε από τους ελέγχους του Σώματος, αφού οι δήμαρχοι που εκλέγονταν σε αυτές τις περιοχές φρόντιζαν το έργο και η δράση τους στην περιοχή να έχει διάρκεια. Τι ακριβώς έκαναν;
Τοποθετούσαν ημετέρους σε δημοτικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας έτσι την ψήφο τους. Με τους δικούς τους ανθρώπους έκαναν «μαϊμού» προκηρύξεις έργων, τουριστικές προβολές και άλλες υπηρεσίες και δραστηριότητες που εξυπηρετούσαν τα σχέδια διασπάθισης δημοσίου χρήματος που είχαν θέσει σε εφαρμογή με το κόλπο των εικονικών τιμολογίων.

Τα πλαστά τιμολόγια που «έκοβαν» οι δημοτικές επιχειρήσεις έφεραν το ΣΔΟΕ έξω από την πόρτα τους και αρκετοί υπάλληλοι που εργάζονταν σε αυτές αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο δούλευαν.
Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει και συγγενικά πρόσωπα των 500 δημάρχων και νομαρχών που εκτιμάται ότι είχαν ενεργό δράση στη διαδικασία του παράνομου πλουτισμού.
Οι φορολογικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα γίνουν σε βάθος δεκαετίας, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και 10.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, που δε δικαιολογούνται από τον τζίρο της επιχείρησης.

Τα ονόματα των αιρετών υπαλλήλων θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Θάρρος

Αυλαία για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Ενοποιείται με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Σήμερα η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Αυλαία για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας η σημερινή μέρα καθώς είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί ότι από την Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην ΔΟΥ Καλαμάτας
Οι φορολογούμενοι από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.......

θα πρέπει να διανύουν μια απόσταση 80 χιλιομέτρων περίπου ακόμα και για μια απλή φορολογική υπόθεση και να μεταβαίνουν στην Καλαμάτα.
Παρόλο που απο το υπουργείο είχε δωθεί η δυνατότητα διατήρησης Κέντρου Εξυπηρέτησης φορολογουμένων (ΚΕΦ) αυτό δεν έχει περπατήσει και είναι άγνωστο το αν θα γίνει.

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή γιατί σίγουρα θα την χρειαστείτε.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-1-2013 ]



Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σε σχέση με τον θόρυβο που προεκλήθη από την δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα ήθελα να καθησυχάσω και να διαβεβαιώσω όλους τους Μεσσήνιους ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τριφυλίας ότι ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μοναδικός στόχος της ...........

διοικητικής διασύνδεσης είναι η δημιουργία ενός νομικού προσώπου ώστε να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των οικονομικών των δύο νοσοκομείων και η μείωση της σπατάλης αφού έτσι θα μπορούν τα δύο ιδρύματα να έχουν κοινό σύστημα προμηθειών. Καμία μείωση προσωπικού από τη διοικητική συνένωση δύο ιδρυμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει αφού το κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει το δικό του οργανόγραμμα και τον δικό του προϋπολογισμό. Ο πολίτης που θα επισκέπτεται το κάθε νοσοκομείο και ειδικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καμία διαφορά σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας που του παρείχοντο μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να αντιληφθεί παρά μόνο αναβάθμιση τους και καλύτερη εξυπηρέτηση. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει ισχυρή η δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε αλώστε και από την πλήρη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2012 αλλά και από την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του 2013.

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Το τέρας της κρίσης πίσω από τις πόρτες

Νέοι που έμειναν άνεργοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας που ......

κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους κόψουν το ρεύμα, άλλοι που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ηλικιωμένοι που τους έκοψαν τη σύνταξη και δεν μπορούν να ζήσουν, γονείς που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους…

Στην περιοχή της Ράχης βρεθήκαμε χθες το πρωί. Θέμα του ρεπορτάζ, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Και μπορεί τα προβλήματα των ανθρώπων μιας λαϊκής συνοικίας να μη διαφέρουν και τόσο από αυτά των υπόλοιπων Καλαματιανών, ωστόσο υπάρχει η γειτονιά που κάνει τη διαφορά. Εδώ οι κάτοικοι γνωρίζονται, η μια πόρτα είναι δίπλα στην άλλη, τα σπίτια ανοίγουν πιο εύκολα απ’ ό,τι τα διαμερίσματα του κέντρου. Οι δυσκολίες, λοιπόν, δεν κρύβονται.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ και τα δημοσκοπικά δεδομένα ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι η ΝΔ μπαίνει ξανά μπροστά, η κυβέρνηση κερδίζει σε εμπιστοσύνη, ενώ διευρύνεται η υπεροχή του πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά μετεκλογικά σε φθίνουσα δημοσκοπική πορεία. Όλα αυτά σύμφωνα με το "Βαρόμετρο" Ιανουαρίου της Public Issue για τον "Σκάι" και την "Καθημερινή".
Αυτό ειναι το σημερινό πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στην Τριφυλία για ΔΟΥ και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δήμος, φορείς και απόδημοι αντιδρούν. Καθησυχαστικός ο διοικητής της ΥΠΕ Παν. Κατσίβελας για το Νοσοκομείο.
ΤΙΠΟΤΕ δεν θα "περπατήσει" στη Μαρίνα Καλαμάτας κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα του Δήμου. Αφοπλιστική δήλωση Νίκα την επομένη της δημοσιοποίησης ότι ο έλεγχος της Μαρίνας, μέσω Κυριακούλη, περνάει σε τούρκικα συμφέροντα!
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Μπέζου-Καφαντάρη για την πορεία των έργων υγείας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
ΟΡΙΣΕ τους 7 αντιδημάρχους του Δήμου Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και τις αρμοδιότητές τους.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ συγκροτεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου. Σήμερα εκδήλωση και συγκρότηση Δ.Ε. στη Μεσσήνη.
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!