Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ « Η ΑΡΚΑΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών έκοψαν την Αγιοβασιλόπιττα οι Κυπαρισσιοι της Αθήνας για να ευχηθούν για τον καινούργιο χρόνο του 2013.

Το χαρακτηριστικό της.........

εκδήλωσης ήταν η σχεδόν παντελής έλλειψη των Μεσσήνιων πολιτικών πλην της κ. ΨΑΡΑΚΗ ΤΟΥΛΑ ( Αντιδημάρχου Αθήνας) και του ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ( γραμματέα της παράταξης και Περιφεριακου συμβούλου στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ με το ΣΓΟΥΡΟ), και έτσι φάνηκε το πολιτιστικό έργο της πόλης που αφορούσε την ποιητική συλλογή « Ακίνητο Φως» του Κυπαρισιώτη ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.


Ο γνωστός ποιητής και συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ, με μοναδικό ποιητικό τρόπο εγκωμίασε και συνέδεσε την ποιητική δουλειά του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ με τους Γνωστούς ΚΥΠΑΡΙΣΙΩΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΥΣ, ΖΑΔΕ, κλπ, χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί και στο έργο που δημιούργησε ο μεγάλος Έλληνας Εθνικός ποιητής όταν πέρασε από την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Την ευχητήρια τελετή πραγματοποίηση ο ιερωμένος , παιδί της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που τελεί τα καθήκοντα της ιεροσύνης του στην Αθήνα, πατέρας ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ, ο οποίος στο τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη με την αφαίρεση των κρατικών υπηρεσιών, κατηγορώντας τους πολιτικούς της Μεσσηνίας για παντελή αδράνεια.

Έμειναν άφωνοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση από τον τρόπο που ο δάσκαλος ΤΕΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΗΣ παρουσίασε με την βοήθεια της δασκάλας ΠΛΕΤΣΑ, την ποιητική συλλογή του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.

Την εκδήλωση την ομόρφυνε η μουσική υπόκρουση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ γιου του καθηγητή ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, παίζοντας με μοναδικό τρόπο κλασική κιθάρα γεμίζοντας με ευχάριστες νότες την αίθουσα.

Σημασία έχει πως σε αυτή την εκδήλωση, που ήταν πολύ καλά οργανωμένη από το Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από τους:
ΡΟΥΛΑ ΤΣΑΤΣΑΚΟΥ ( πρόεδρο) , ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΜΑ ( Γ. γραμματέα) ΠΑΝ. ΛΟΥΤΟ, ΔΗΜ. ΔΡΟΥΛΙΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΤΤΟ,

Αυτή τη φορά φάνηκε το «φως» που μπορούν να εκπέμψουν οι άνθρωποι μέσα από τον πολιτισμό κόντρα στο «σκοτάδι» που προσπαθεί να επιβάλλει το πολιτικό σύστημα!!!

Thoureios

Οι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Τριφυλίας

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ανακοίνωσε σήμερα τους Αντιδημάρχους για τη Δημοτική Περίοδο 01/01/2013 έως 31/08/2014.

Αναλυτικά:.......


1) Ανδρινόπουλος Ευστάθιος: Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας καθώς και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων.

2) Κατσούλας Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος , Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Κοιμητηρίων.

3) Πούλος Αναστάσιος: Αντιδήμαρχος Θεμάτων Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μεταναστατευτικής Πολιτικής καθώς και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών (άμισθος Αντιδήμαρχος )

4) Τσίγγανος Παναγιώτης: Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Έργων, εποπτείας Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας , Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων.

5) Φιλντίσης Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας.

Το Δήμαρχο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνουν κατά σειρά οι αντιδήμαρχοι :
1) Ανδρινόπουλος Ευστάθιος
2) Τσίγγανος Παναγιώτης

Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1) Βασιλόπουλος Ιωάννης : Επί θεμάτων Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης

2) Μερκούρης Ιωάννης : Επί θεμάτων Παιδείας και επί θεμάτων Δημοτικής Ενότητας Αετού

3) Σαμπαζιώτης Γεώργιος : Επί θεμάτων Οικονομικών και επί θεμάτων Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας. Θα προταθεί ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ στην προοπτική της σταδιακής της επέκτασης.

4) Σουρέτης Παναγιώτης : Επί θεμάτων Αγροτικού Τομέα

5) Πανουσιοπούλου Μαρία : Επί ζητημάτων Εσόδων .

Με την Απόφαση του Δημάρχου θα εξειδικευτούν συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων, στους οποίους και θα χορηγηθούν σχετικές εξουσιοδοτήσεις σύμφωνα με το Νόμο 3463/2006 περί κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων .

Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι θα συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή για ζητήματα που αφορούν τον Τομέα Ευθύνης τους.

Ο Δήμαρχος θέλει να ευχαριστήσει όπως ήδη το έχει πράξει και προφορικά όλους τους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους Συμβούλους, τους Προέδρους των Οργανισμών και το Σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης για την μέχρι τώρα ουσιαστική και θετική συνεισφορά τους στην πορεία του Δήμου σε μια δύσκολη συγκυρία όπως αυτή της διετίας που έληξε και πιστεύει ότι με τον ίδιο ή και μεγαλύτερο ζήλο θα συνεχίσουμε όλοι μαζί στην ακόμη δυσκολότερη περίοδο που ήδη έχει αρχίσει.

Το Κοινό ψήφισμα του Δήμου Τριφυλίας για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας

Προς : Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Η εμμονή στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και η συγχώνευσή της με την Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, σε συνδυασμό με την εξαίρεση κάποιων Δ.Ο.Υ. που γειτνιάζουν με άλλες όπως λ.χ. της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.α. , δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους κατοίκους της Τριφυλίας που για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να διανύουν απόσταση 130 και πλέον χιλιομέτρων.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με το αρχικό μας υπόμνημα,.......

ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Μεσσηνίας (30.000 περίπου κάτοικοι) έχει μεγάλη οικονομική (αγροτική, τουριστική και εμπορική) ανάπτυξη και σημαντικό όγκο συναλλαγών, χαρακτηριστικά που δε διαθέτουν άλλες Δ.Ο.Υ. που εξαιρέθηκαν.
Το αίτημα λοιπόν για να παραμείνει σε λειτουργία και η Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας είναι απόλυτα δίκαιο και δικαιολογημένο.»
Ταυτόχρονα επικοινωνήσαμε και με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας για να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και συμμετείχαμε- Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχος – στη σημερινή συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ.

Είναι προφανές ότι υιοθετούμε την ουσία και την επιχειρηματολογία του ψηφίσματος που εξέδωσαν οι κοινωνικοί φορείς και παρατίθεται στη συνέχεια, με εξαίρεση την παράγραφο που αφορά την καταγγελία των βουλευτών του νομού, με τους οποίους συνεχίζουμε να έχουμε επαφές και γνωρίζουμε ότι στηρίζουν το αίτημά μας.
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και οι φορείς της πόλης καθώς και φορείς και σύλλογοι του Δήμου Τριφυλίας, διαμαρτύρονται για την αποψίλωση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και άλλων δημοσίων οργανισμών (π.χ. Νοσοκομείο, ΙΚΑ) υποβαθμίζοντας έτσι την οικονομική ζωή του Δήμου μας.
Ιδιαίτερα το κλείσιμο της Οικονομικής Εφορίας Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, μιας υπηρεσίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες από το Δ.Δ. Χώρας μέχρι το Δ.Δ. Δωρίου και όχι μόνο.

Καταγγέλλουμε του Βουλευτές του νομού μας οι οποίοι μας διαβεβαίωναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όχι μόνο για την Εφορία (δηλαδή την παραμονή της) αλλά και μας διαβεβαίωναν για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δυστυχώς όμως και αυτό χάνει την αυτοτέλειά του αλλά και τη νομική του ταυτότητα.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις(Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας, Σύλλογος Συμβολαιογράφων – Δικηγόρων, Εμπορικοί Σύλλογοι, Γεωργικοί (Αγροτικοί Σύλλογοι) μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα που εκτοξεύονται καθημερινά, καλούνται να προσθέσουν στον προϋπολογισμός τους και το έξοδο για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους από τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας καλύπτοντας 130 χιλιόμετρα απόσταση καθημερινά για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Με τις παρούσες ενέργειες το μέλλον μας διαγράφεται σκοτεινό.
Ζητούμε άμεσα την Παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας (2ος σε πληθυσμό δήμος του νομού Μεσσηνίας), αναβάθμιση του νοσοκομείου και απαίτηση παραμονής της Δ.Ο.Υ. και όλων των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών ως έχουν. Τονίζουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας είναι μία περιοχή με 40.000 ψηφοφόρους με μεγάλη γεωγραφική έκταση και τεράστια τουριστική ανάπτυξη και πρωτογενή παραγωγή.

Άπαντες οι Εκπρόσωποι των
1. Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – Φιλιατρών – Γαργαλιάνων
2. Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – Τριφυλίας
3. Συμβολαιογράφοι Κυπαρισσίας – Τριφυλίας
4. Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας
5. Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας
6. Σύλλογος Τριτέκνων Τριφυλίας – Μεσσηνίας»

Στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Συλλόγων που παρευρίσκοντο στη συνεδρίαση και όσοι δημότες ζήτησαν κι έλαβαν το λόγο.

Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος ο Δήμαρχος διατύπωσε την εξής πρόταση:
« 1) Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας και την αγανάκτησή μας για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας, όταν μάλιστα άλλες Δ.Ο.Υ. , με λιγότερες προϋποθέσεις, εξαιρέθηκαν.
2) Είμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνία των φορέων του Δήμου μας στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους.
3) Παρεμβαίνουμε άμεσα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες εξαντλώντας όλα τα μέσα, επιδιώκοντας άμεση συνάντηση μαζί τους, ζητώντας, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, αριθμητικά, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, την αποκατάσταση της αδικίας, ώστε να μείνει η Δ.Ο.Υ. ανοιχτή».

Εδώ ο κόσμος χάνεται (κυριολεκτικά) και εμείς ''ψηφίζουμε''!

Γράφει ο Γιώργος Καλογερόπουλος

Σε σχέση με τα 2 σημαντικά τοπικά γεγονότα αποψίλωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών,της Δ.Ο.Υ. και του Νοσοκομείου, όλοι προφανώς περίμεναν αλλά και τελικά απαιτούσαν από τον Δήμο μεγαλύτερη στήριξη αλλά και πίεση άνωθεν όσο και οριζοντίως.

Τούτο σημαίνει ''ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ''!

Γνωρίζουμε ότι θεσμικά ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία ούτε ......

δυνατότητα να οργανώσει κάτι τέτοιο... αλλά μπορεί να ''υποκινήσει'' και παρασκηνιακά να υποστηρίξει με πιο σκληροπυρηνικά μέσα και κείμενα τα οποία θα πονάνε και ενοχλούν τους κυβερνώντες από τη στιγμή που θα συνοδεύονται ήδη με πράξεις.
Οι φωτογραφίες τόσους μήνες με πανό και συνθήματα όσο και ομιλιες με ντουντούκες έξω από το Νοσοκομείο ή συγκεντρώσεις τελευταία μέρα(!) μέσα στη Δ.Ο.Υ., ψηφίσματα διαμαρτυρίας τα οποία παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου, τα διαβάζει κάποιος γραμματέας παραλήπτης και ύστερα τα καταχωρεί στο αρχείο, είναι δράσεις που κάποιοι τις ακούν και τις βλέπουν σαν το πέταγμα της μύγας.

Για να θυμίσω στο παρελθόν κινητοποιήσεις έχουν κάνει σε όλη την επικράτεια για σοβαρά θέματα αλλά και για ''ψύλλου πήδημα'' αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι μέχρι και φίλαθλοι (κλείσανε την Ε.Ο. Λάρισας για την ομάδα τους!) για όσους μεγαλύτερους θυμούνται.

Εμείς εδώ τελικά είτε πολύ καρεκλοκένταυροι και δυσκίνητοι έχουνε γίνει -κάτι που άλλωστε σε λίγο θα αλλάξει καθώς καρέκλες δεν θα υπάρχουν- ή πολιτικά προσκωλυόμενοι υπέρμετρα και ο φόβος της άνωθεν τιμωρίας ελοχεύει τις κεφάλες κάποιων τοπικών αρχόντων.
Υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Μια επιτροπή αγώνα μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί και έτσι να υποχρεώσει και συμπαρασύρει και τους κομματικούς παράγοντες ή οποίοι θα βρεθούν στο δίλλημα ''ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ''!

Δυναμικές κινητοποιήσεις εκτός των κτηρίων επιβάλλονται, δρόμοι, καταλήψεις ίσως είναι μέσα αντίδρασης.
Συνήθως είμαι αντίθετος με όλα αυτά τα οποία απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση και διακίνηση των πολιτών μιας χώρας. Αλλα εδώ δε μιλάμε για μια κλαδική αντίδραση ούτε μιας επιμέρους κοινωνικής ομάδας.
Μιλάμε για έναν δήμο ολόκληρο και πλέον των 30.000 ανθρώπων!
Σήμερα γκρινιάζουμε έντονα γιατί το ΦΠΑ,το ΑΦΜ μας πλέον θα είναι στη Καλαμάτα.
Αύριο ίσως όμως κάποιοι θρηνούν γιατί η ζωή μας δε θα προλάβει να φτάσει εκεί...

kyparissia - news blog

Συγκεντρώσεις στη «διασύνδεση», τώρα με την κατάργηση;

Συγκεντρώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, φωνές, αντάρες, πανικός, έστω και με λόγια και επιστολές - ψηφίσματα, είχαμε όταν τέθηκε το θέμα της διασύνδεσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το 2011 και με ιδιαίτερη ένταση το 2012. Τώρα που καταργήθηκε επίσημα το Νομικό Πρόσωπο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και ενοποιούνται οι Οργανισμοί των δύο νοσοκομείων και η λειτουργία τους έγινε ενιαία, θα φωνάξει κανένας ή «μόκο» για χάρη της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ;


Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος της Αγίας Κυριακής [ VIDEO ]

Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον έκοψε χθες το απόγευμα του Σαββάτου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο εξοχικό κέντρο "Γρηγόρης"

Στην εκδήλωση .........

παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι του Συλλόγου καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπου σε ένα πραγματικά ζεστό περιβάλλον η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανασοπούλου ευχήθηκε στον κόσμο καλή χρονιά και ευχήθηκε υγεία και αγάπη για όλους και τα προβλήματα να τα περάσουμε με θάρρος και δύναμη.
Αναφέρθηκε στις εκλογές που έκανε ο Σύλλογος και τα δυο νέα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου.
Στην εκδήλωση παρέστη και η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας κ. Βιβή Παντελάκη.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου τυχερ΄λος του φλουριού ήταν ο Άγιος Βασίλειος.

Το Φλουρί δεν έτυχε σε κάποιον παρευρισκόμενο αλλά στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.
Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με διάφορα δώρα.

Η Ομάδας μας εύχεται στα μέλη του Συλλόγου Χρόνια Πολλά και δύναμη για το 2013.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ + ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΥ.

Ακούστε τι δήλωσαε στο Φιλιατρά News ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ.Παναγιώτης παναγιωτόπουλος.





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για αγορά όπλων

Αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση όπλων, ιδιαίτερα ......

κυνηγετικών, καταγράψαμε στο πλαίσιο ρεπορτάζ, όταν επισκεφθήκαμε οπλοπωλεία της Καλαμάτας προκειμένου να δούμε αν έχουν «ανέβει» οι πωλήσεις λόγω των συνεχόμενων περιστατικών παραβατικότητας.

Από το ρεπορτάζ προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία, καθώς τα κυνηγετικά είναι πιο εύκολο να αποκτηθούν σε σχέση με τα πιστόλια ή τα περίστροφα, για τα οποία απαιτείται άδεια οπλοφορίας.

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των ενδιαφερομένων ξεκινά από την ενηλικίωση και ξεπερνά τα 80, με τα άτομα σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη των 45 να είναι εκείνα που ζητούν πιο πολλές πληροφορίες.

Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι αγροτικών περιοχών και λιγότεροι των αστικών, ενώ, όπως μας ανέφεραν, το ενδιαφέρον προέκυψε τα τελευταία τρία χρόνια και συνεχώς αυξάνεται.