Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: Ορισμός εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων

Στον ορισμό των εντεταλμένων Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας.
Αναλυτικά οι εντεταλμένοι σύμβουλοι που ορίστηκαν είναι:

1. Τον κ. Γεώργιο Σαμπαζιώτη του Δημητρίου, αναθέτοντας σε αυτόν:
Α. Την εποπτεία, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας (Τμήματα: Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, Εσόδων και Περιουσίας, Ταμείου) και την υπογραφή των εγγράφων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών πλην χρηματικών ενταλμάτων.
Β. Την άσκηση εποπτείας των Υπηρεσιών στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας, εξουσιοδοτούμενος να υπογράφει τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για την επίλυση των προβλημάτων.

2. Τον Ιωάννη Μερκούρη του Δήμου αναθέτοντας σε αυτόν:
Α. Την άσκηση εποπτείας των Υπηρεσιών στην Δ.Ε. Αετού, εξουσιοδοτούμενος να υπογράφει τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ διοικητικά έγγραφα πλην ενταλμάτων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αετού για την επίλυση των προβλημάτων.
Β. Την εποπτεία, την παρακολούθηση και το συντονισμό των Υπηρεσιών, των Επιτροπών και των διαδικασιών για τα ζητήματα Παιδείας του Δήμου, εξουσιοδοτούμενο να υπογράφει τα σχετικά έγγραφα.

3.΅Τον Ιωάννη Βασιλόπουλο του Ευστάθιου αναθέτοντας σε αυτόν:
Την άσκηση εποπτείας των Υπηρεσιών στην Δημοτική Ενότητα Τριπύλης, εξουσιοδοτούμενος να υπογράφει τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ διοικητικά έγγραφα πλην ενταλμάτων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Τριπύλης για την επίλυση των προβλημάτων.

4. Τον Παναγιώτη Σουρέτη του Αθανασίου ο οποίος θα συνεπικουρεί το Δήμαρχο, σε θέματα του αγροτικού τομέα.

5. Την Μαρία Πανουσιοπούλου του Παναγιώτη, με ειδική αναφορά σε ζητήματα Εσόδων.

Η άσκηση των αρμοδιοτήτων των εντεταλμένων Συμβούλων θα γίνεται σε συνεννόηση με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στα πλαίσια των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής, του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Μια Φιλιατρινή Επιχείρηση στο Share your Success της Cosmote. Βοηθήστε και σείς τα κορίτσια. Δείτε, το πως.

Είναι η Γιωργία και η Ιωάννα Κορωναίου 26 και 23 χρονών αντίστοιχα και όπως λένε ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση των γονιών τους.
Οι γονείς τους πριν 20 χρόνια ξεκίνησαν στα Φιλιατρά την εμπορία Ελαιολάδου αρχικά με δυο μόνο βαρέλια.
Σήμερα η Γιωργία και......

η Ιωάννα έχουν καταφέρει να περάσουν στον χώρο της τυποποίησης και μάλιστα να έχουν στο ενεργητικό τους και την πρώτη τους εξαγωγή.
Θέλουν να κάνουν τους γονείς τους περήφανους.

Η Επιχείρηση της Γιωργίας και της Ιωάννας είναι εδώ στα Φιλιατρά. Απο όλους εμάς τι ζητάνε; Κάτι πάρα πολύ απλό, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΟΔΟ και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από 1 μόνο λεπτό από τον χρόνο μας.
Η Γιωργία και η Ιωάννα αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην διαγωνισμό "Share your Succsess" της Cosmote στο Facebook.

Όσοι έχετε Facebook πατήστε την εικόνα - σύνδεσμο που σας δίνουμε παρακάτω και στην σελίδα που θα σας ανοίξει μέσω του facebook πατήστε στο κουμπάκι με την καρδούλα που λέει LΙΚΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μετρήσει το LIKE που θα πατήσετε, το τετραγωνάκι με την καρδούλα πρέπει να γίνει ΓΚΡΙ χρώμα.

Η Γιωργία και η Ιωάννα σας ευχαριστούν προκαταβολικά για την βοήθεια σας.

Κλίκ στην εικόνα.



Έξυπνο σπίτι Το σπίτι του μέλλοντος είναι εδώ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Εντάξτε όλες τις καινοτομίες και ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία, στην καθημερινή σας ζωή και στο σπίτι σας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις της τεχνολογιας είναι ραγδαίες, ενώ η ίδια, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Ο υπολογιστής το κινητό, η ταμπλέτα, είναι από τα .......

πιο βασικά «εργαλεία» της δουλειάς, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας μας.
Σκεφτείτε τώρα μέσα από αυτές τις συσκευές να μπορούσατε να «ελέγχετε» το σπίτι σας. Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πλεον είναι πραγματικότητα.

Φωτισμός.
Ένα από τα βασικότερα στοιχεία ενός σπιτιού είναι ο φωτισμός. Σκεφτείτε λοιπόν να μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα όλου του σπιτιού, μέσω του κινητού σας. Με τους αυτοματισμούς φωτισμού οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Για παράδειγμα, με το πάτημα ενός και μόνο διακόπτη ελέγχετε ποια φώτα θα ανάβουν και ποια θα σβήνουν, σε όλο το σπίτι καθώς και τη στάθμη φωτισμού τους. Θέλετε τον κατάλληλο φωτισμό για να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία; Με το άνοιγμα της τηλεόρασης αυτόματα μπορούν να ανάβουν η να σβήνουν συγκεκριμένα φώτα η να χαμηλώνει και να ανεβαίνει η στάθμη φωτισμού σε άλλα. Ακόμη, από συγκεκριμένα και καθορισμένα σημεία στο σπίτι μπορούν να ελέγχονται όλα τα φώτα. Π.χ. με το πάτημα ενός διακόπτη από το υπνοδωμάτιο, σβήνουν όλα τα φώτα του σπιτιού η ένας διακόπτης από την εξώπορτα εξασφαλίζει με το πάτημα του ότι όλα τα φώτα του σπιτιού έχουν σβήσει ενώ ταυτόχρονα, αφήνει ένα προκαθορισμένο φως ανοικτό. Επίσης, υπάρχουν και τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης και ανίχνευση παρουσίας. Για την πρώτη, μόλις ανιχνευθεί κίνηση ανάβουν συγκεκριμένα φώτα, ενώ για την δεύτερη τεχνολογία, με το που ανιχνευθεί παρουσια σε κάποιο χωρο ανάβουν προκαθορισμένα φώτα εφόσον η φωτεινότητα δεν είναι επαρκής, ενώ τα φώτα σβήνουν όταν παύσει να κινείται κάτι στο χωρο. Σε σχέση με τους απλούς ανιχνευτές κίνησης οι ανιχνευτές παρουσίας μπορούν να αντιλαμβάνονται τις πολύ μικρές κινήσεις, ενώ διαθέτουν και αισθητήρα φωτεινότητας ώστε να ανάβουν τα φώτα μόνο όταν η φωτεινότητα είναι χαμηλότερη από κάποιο προκαθορισμένο επίπεδο. Μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του φωτισμού από το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρονικών σας συσκευών τοπικά (τηλεόραση, hi-fi dvd κλπ.) η απομακρυσμένα από τον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο.

Θέρμανση - ψύξη

Πλεον, υπάρχουν πλήρεις λύσεις αυτοματισμού θέρμανσης και ψύξης οι οποίες προσφέρουν άνεση, ευκολία και βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με τις θερμοστατικές ζώνες. Κάθε μια μπορεί να ελέγχεται χωριστά και να έχει ξεχωριστή θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται η άνεση καθώς σε κάθε χωρο έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ επιτυγχάνεται και οικονομία καθώς κάθε χώρος θερμαίνεται η ψύχεται αυτόνομα. Έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε κεντρικά και τη θέρμανση δημιουργώντας προγραμματιζόμενα σενάρια θέρμανσης και ψύξης (πρωί, βράδυ, χειμώνας, καλοκαίρι, απουσία κλπ). Σκεφτείτε να επιστρέψετε σπίτι σας μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα και να μπορείτε να ανοίξετε τον κλιματισμό στο σπίτι σας από το κινητό σας τηλέφωνο ένα τέταρτο πριν φτάσετε ώστε να σας περιμένει ένα δροσερό περιβάλλον, η αντίστοιχα να ανοίξετε απομακρυσμένα τη θέρμανση στο σπίτι σας από το κινητό σας τηλέφωνο μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Μπορείτε ακόμη και να ανάψετε το θερμοσίφωνο όταν είστε εκτός σπιτιού για να σας περιμένει ζεστό νερό μόλις γυρίσετε. Επιπλεον, τα συστήματα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα.

Ψυχαγωγία.

Είτε οραματίζεστε ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να σας προσφέρει ψυχαγωγία, ήχο και εικόνα σε κάθε δωμάτιο, είτε θέλετε να μοιράζεστε όλα τα αρχεία σας εύκολα και γρήγορα σε όλες τις συσκευές σας, υπάρχει λύση. Τα προβλήματα φιλικότητας τα οποία εμπόδιζαν για πολλά χρόνια την είσοδο της πληροφορικής και των υπολογιστών στο χωρο της οικιακής διασκέδασης είναι πλεον παρελθόν. Η λειτουργία αυτή βασίζεται στην ύπαρξη ενός κεντρικού server όπου βρίσκεται αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή όλο σας το περιεχόμενο (ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, προσωπικά video κλπ)και την εγκατάσταση περιφερειακών υπολογιστών στα διάφορα δωμάτια τα οποία μπορούν αυτόνομα η και ταυτόχρονα να προσπελάσουν το περιεχόμενο αυτό παραδίδοντας το με μοναδική ποιότητα σε όποιο χωρο του σπιτιού σας επιθυμείτε μέσω του «δικτυωμένου» σπιτιού που θα δημιουργήσετε. Έχετε μετακινηθεί ποτέ στο σπίτι σας επιθυμώντας η μουσική σας να σας ακολουθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο; Έχετε ποτέ ευχηθεί η ταινιοθήκη σας ν α είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη σε κάθε συσκευή τηλεόρασης που έχετε στο σπίτι σας; Όλα αυτά πλεον είναι δυνατά. Εκτός από τον κεντρικό server, θα χρειαστείτε και ένα router για να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Αποκτήστε πρόσβαση στο internet από παντού, ασύρματα η ενσύρματα με συσκευές power line. Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και δημιουργούν δίκτυο μεταξύ τους, απλά συνδέοντας τες σε απλές πρίζες. Ακόμη μπορείτε να συνδέσετε ένα share center απευθείας στο δίκτυο σας καθιστώντας όλα σας τα αρχεία (μουσική, ταινίες κλπ), διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές του δικτύου. Έτσι θα μπορείτε να απολαμβάνετε ανά πάσα στιγμή, όλο το ψηφιακό σας περιεχόμενο, από οπουδήποτε επιθυμείτε, σε οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού σας θέλετε, όπως για παράδειγμα Η/Υ, τηλεόραση, στερεοφωνικό κλπ.

Συστήματα ασφαλείας
Η οικογένεια των ψηφιακών λύσεων ολοκληρώνεται προσφέροντας προστασία και ασφάλεια στα αγαπημένα σας πρόσωπα και στην περιουσία σας τόσο από κακοποιούς όσο και από άλλα επικίνδυνα περιστατικά όπως φωτιά, πλημμύρα κλπ. Το πακέτο λύσεων περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας και συναγερμούς, συστήματα παρακολούθησης καθώς και συστήματα κάλυψης εξωτερικών χώρων. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να ενσωματωθούν πλήρως με τις παραπάνω, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση.
Ξεκινήστε εγκαθιστώντας IP Cameras στους χώρους που επιθυμείτε, οι οποίες συνδέονται στο δίκτυο του σπιτιού σας. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να έχετε τον πλήρη έλεγχο της κατοικίας σας είτε βρίσκεστε σε αυτό, είτε λείπετε. Παρακολουθήστε κάθε χωρο στον υπολογιστή την τηλεόραση η ακόμα και το κινητό σας. Επίσης, μπορείτε απλά να καταγράφετε το υλικό όταν λείπετε και να το παρακολουθήσετε οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλετε.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλες αυτές οι τεχνολογίες προσφέρονται από διάφορες εταιρίες ως ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι η το γραφείο, μπορείτε όμως να εγκαταστήσετε και εσείς μερικές με πολύ απλά βήματα. Πάρτε λοιπόν τη τεχνολογία στα χέρια σας και κάντε το σπίτι σας πιο λειτουργικό, ασφαλές και προσαρμοσμένο στις καθημερινες σας αναγκες, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο αρκετά χρήματα, αλλά και βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος

ΟΑΕΕ: Σε τέσσερις δόσεις οι παρακράτηση των συντάξεων

Οι συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κατά την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ

Οι παρακρατήσεις των αναδρομικών της μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ που αφορούν τις συντάξεις του Ιανουαρίου 2013 θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ τόνισε ότι οι συντάξεις θα .....

συνεχίσουν να καταβάλλονται κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Ακόμα, ο ΟΑΕΕ σημειώνει πως οι συντάξεις του Ιανουαρίου χορηγήθηκαν κανονικά χωρίς να περικοπούν οι μειώσεις που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, οι οποίες νομοθετήθηκαν πρόσφατα και αφορούν συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1000 ευρώ.

Τα επιπλέον ποσά θα καταμεριστούν ισόποσα και θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις των τεσσάρων επόμενων μηνών, δηλαδή από τις συντάξεις των μηνών Φεβρουαρίου έως και Μαΐου 2013.

market Beast

Κόβει την πίτα του ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας



Αγαπητοί συμπατριώτες.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικό Συμβουλίου σας εύχονται ολόψυχα καλή χρονιά και το 2013 να είναι μια χρονιά ευημερίας, γεμάτη υγεία και χαμόγελο.

θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας τιμήσετε με.....

την παρουσίας σας στην κοπή της πίτας που διοργανώνουμε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13:30 στο κέντρο "ΝΤΟ ΜΙΝΟΡΕ" Ελευθερωτών 12 (από Πριάμου 83) - Άγιος Δημήτριος.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το νέο έτος και να διασκεδάσουμε με άφθονο κρασί, πλούσιο γεύμα, ζωντανή μουσική, κέφι και χορό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. για δήλωση του αριθμού ατόμων που επιθυμούν να παραστούν στην εκδήλωση μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στα εξής τηλέφωνα:

Σελούλης Γιώργος: 693 71 78 591

Μπίτσικας Γιάννης: 693 61 43 466

Αδαμοπούλου Ελεάννα: 694 31 69 488

Γεωργιάδου Μαργαρίτα: 693 74 53 443

Χήναρη Ελευθερία: 694 79 04 246

Δέδε Χριστίονα 698 29 18 549

Τιμή 20 Ευρώ

                                Με φιλικούς χαιρετισμούς

      Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμμματέας
  Σελούλης Γιώργος                               Αδαμοπούλου Ελένη - Αννα

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα: επέκταση ή τάξη;

Είναι πια γνωστό σε εθνική κλίμακα (στην Μεσσηνία το θέμα συζητάτε στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο εδώ και 3-4 χρόνια) ότι η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) Ελιά Καλαμάτα, η πιο γνωστή παγκοσμίως ΠΟΠ ελληνικού ελαιοκομικού προϊόντος και όχι μόνο ελαιοκομικού, έχει γίνει το σύμβολο της ανυπαρξίας τοπικής και εθνικής αγροτικής πολιτικής αξιοποίησης των αγροδιατροφικών μας προϊόντων μέσω του ευρωπαϊκού θεσμού των προστατευομένων ονομασιών προέλευσης.

Με μόνο αποτέλεσμα της ............

εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών την διανομή των ευρωπαϊκών συμβόλων ΠΟΠ-ΠΓΕ και το ανεξέλεγκτο της χρήσης τους. Καμία προστασία του προϊόντος στην παραγωγή και στην εμπορία αφήνοντας έτσι χωρίς καμία εγγύηση τους καταναλωτές και χωρίς κανένα όφελος για τους παραγωγούς, αγρότες ή μη, της γεωγραφικής ζώνης προέλευσης. Καμία προσπάθεια οργάνωσης της αγροτοβιομηχανικής αλυσίδας της ζώνης προέλευσης και βελτίωσης του προϊόντος.

Πρώτο θύμα αυτής της κατάστασης λοιπό -πρώτο σε βαρύτητα -η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα.

Όταν εδώ και είκοσι χρόνια προτάθηκε η προστασία της ονομασίας προέλευσης, γνωστότατη σε όλο τον κόσμο, με την αίτηση αναγνώρισης της ΠΟΠ σε ευρωπαϊκό επίπεδο η καλλιέργεια της ποικιλίας Ελιά καλαμών είχε ήδη επεκταθεί, πολλές φορές και με την βοήθεια του Κράτους, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κι όχι μόνο. Καλλιεργείτο πράγματι και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η αίτηση καταχώρισης της ονομασίας προέλευσης στην ΕΕ δεν είχε σαν στόχο της τον περιορισμό της επέκτασης της καλλιέργειας της ποικιλίας ούτε στον ελληνικό, ούτε στον ευρωπαϊκό (καλλιεργείται πράγματι και στην Ιταλία και στην Ισπανία) και έξω-ευρωπαϊκό χώρο. Η διάδοση της καλλιέργειας ήταν λοιπόν δεδομένη κι ακριβώς γι αυτό η αίτηση καταχώρισης επιδίωκε να προστατεύσει την ονομασία και την φήμη του επεξεργασμένου προϊόντος που η μεσσηνιακή αγροτική κουλτούρα επεξεργασίας, με μαεστρία, είχε καθιερώσει για την αξιοποίηση της επιτραπέζιας ελιάς που είχε γεννηθεί στον μεσσηνιακό χώρο, μαζί με την αδελφή της την κορωνέικη, έκφραση των εδαφολογικών και των αντίξοων κλιματολογικών συνθηκών.

Κι είναι η ποιότητα του επεξεργασμένου μεσσηνιακού προϊόντος, πνευματική ιδιοκτησία της μεσσηνιακής γης, που έκανε γνωστή την ποικιλία κι όχι το αντίθετο.

Μέσω της προστασίας της ποιότητας των προϊόντων με ονομασία προέλευσης οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιδιώκουν την παροχή «ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στους παραγωγούς», ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά προέρχονται από γεωργικά προβληματικές γεωγραφικές ζώνες, όπως η Μεσσηνία.

Τι έγινε λοιπόν μετά την καταχώριση;

Όχι μόνο οι έξω-ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να χρησιμοποιούν εμπορικά την ονομασία προέλευσης για τις ελιές καλαμών που παρήγαγαν, χωρίς σχεδόν να κινηθεί δάκτυλο, αλλά στην ίδια την χώρα μας δημιουργήθηκε μια κατάσταση που ερμηνεύτηκε σαν σύνθημα ότι ήρθε η ώρα να κυλίσει η προστατευόμενη ονομασία της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας από την Μεσσηνία και να κολλήσει σε όλες τις ετικέτες των περιεκτών της επικρατείας που περιείχαν ελιές καλαμών. Κι αν κάποιος επεξεργαστής παραγωγός έχει πρόβλημα συνείδησης μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν μπραντ το ίδιο το όνομα της ποικιλίας ελιές Καλαμών με την δικαιολογία ότι δεν είχε διαβάσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς παλιούς και νέους.

Αποτέλεσμα, μπρός στα μάτια μας, το αντίθετο απ αυτό που στόχευε η καταχώριση της ΠΟΠ. Το «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» δεν το αποκτήσαν οι μεσσήνιοι παραγωγοί αλλά, με την κατάχρηση της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, οι παραγωγοί των άλλων περιοχών όπου έχει επεκταθεί η καλλιέργεια της ποικιλίας ελιά καλαμών. Σε τέτοιο βαθμό που στην Μεσσηνία, χώρος προβληματικός γι αυτή την καλλιέργεια, χρόνο το χρόνο, η παραγωγή κι η καλλιέργεια της έπεσε κατακόρυφα. Οι παραγωγοί σιγά-σιγά κέντρωσαν τα ελαιόδεντρα με την κορωνέικη, ακόμη και πάρα πολλοί απ' αυτούς που τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν πάρει επιδοτήσεις κι είχαν επεκτείνει την καλλιέργεια.

Κι είναι κρίμα το γεγονός ότι οι μεσσηνιακές αρχές , πρώτα η πρώην Νομαρχία και σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κι ύστερα η «δικαιούχος οργάνωση» (ΕΑΣ Μεσσηνίας) όχι μόνον δεν αντιλήφτηκαν ποτέ τίποτα αλλά και υιοθέτησαν και υιοθετούν την άποψη ότι η πτώση της παραγωγής της επιτραπέζιας ελιάς στην Μεσσηνία έχει εγγενείς αιτίες. Αθωώνοντας στην πράξη την ανυπαρξία κάθε οφειλόμενης προστασίας και αναγνωρίζοντας ντε φάκτο σαν λάθος την καταχώριση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτα.

Γιατί αυτό σημαίνει η πρόταση τροποποίησης των προδιαγραφών της ΕΑΣ που έχει σαν μοναδικό σκοπό την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης παραγωγής στους νομούς Ηλείας, Λακωνίας και Αρκαδίας όπως προκύπτει από το ενημερωτικό έγγραφο του Οκτώβρη της ΕΔΟΕΕ με την δικαιολογία ότι η μεσσηνιακή παραγωγή ελαττώθηκε σημαντικά. Αντί να αναζητηθεί το γιατί και τι μέτρα πρέπει να παρθούν για την ανάκαμψη.

Η πρόταση δε, τον φάκελο της οποίας δεν είδαν οι μεσσήνιοι παραγωγοί, δεν κάνει λόγο για μια σειρά πιο σοβαρών ελλείψεων που απαιτούν, κατά πολλούς παραγωγούς, αλλαγές. Όπως η υιοθέτηση ενός συλλογικού σήματος, ο περιορισμός της επεξεργασίας και τυποποίησης στην γεωγραφική ζώνη παραγωγής, σημαντικές αλλαγές της συνταγής, κ.α. Είναι κι αυτές ελλείψεις που επιβεβαιώνουν την πτώση του ενδιαφέροντος πια για την προστασία του θαυμάσιου αυτού παραδοσιακού προϊόντος.

Η θέση αυτή των μεσσηνιακών αρχών είναι αυτή που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Κι όλοι ζητούν να πάρουν ένα κομμάτι του ιματίου. Μέσα κι αυτοί που για είκοσι ολόκληρα χρόνια καταχράστηκαν ατιμωρητί την ονομασία ελιά Καλαμάτα διεκδικώντας κεκτημένα δικαιώματα.

Κι εκπλήσσει πραγματικά ότι μέσα σ' αυτούς υπάρχουν και συνεταιριστικοί οργανισμοί όπως η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ και άλλοι οι οποίοι ζητούν την επέκταση σε όλη την Ελλάδα. Πράγμα που προμηνύει ότι, αν η αυριανή ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτα έχει επιτυχία, πρέπει να ετοιμαστούμε στο νέο αίτημα διεύρυνσης της ζώνης παραγωγής της στην μισή και πάνω Ελλάδα όπου καλλιεργείται η κορωνέικη. Εξ άλλου ήδη στην Περιφέρεια υπάρχουν κι εκείνοι που μιλούν για ΠΟΠ Ελαιολάδου Πελοποννήσου. Πραγματικά καφκική κατάσταση!

Αλλά εκπλήσσει ακόμη περισσότερο ότι και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ακόμη και της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) , μπαίνουν στην ουρά εκείνων που επικαλούνται κεκτημένα δικαιώματα από την παράτυπη αυτή χρήση, με οποιαδήποτε μορφή, της προστατευόμενης ονομασίας ελιά Καλαμάτα (κι όχι μόνο, γιατί το πρόβλημα έχει γενικό χαρακτήρα) καλύπτοντας έτσι τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, προϊόν της λαϊκιστικής χρήσης του.

Η μακρόχρονη εμπειρία άλλων χωρών διδάσκει ότι κάθε επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης παραγωγής των καταχωρισμένων ΠΟΠ-ΠΓΕ ξεκινάει ( πέρα από τον σεβασμό των προβλεπομένων όρων των ευρωπαϊκών κανονισμών) με την προϋπόθεση ενίσχυσης της θέσης των παραγωγών, και κατά πρώτο των καλλιεργητών, που σ' αυτή ενυπάρχουν. Κι αυτό απαιτεί μια εκτενή διαβούλευση με όλους παραγωγούς της ζώνης. Πράγμα που δεν έγινε!

Στην συγκεκριμένη, την δική μας περίπτωση, μόνο μια διεύρυνση σε μια νέα ζώνη όπου η τιμή του ελαιοκάρπου επιτραπέζιας ελιάς είναι μεγαλύτερη εκείνης του μεσσηνιακού μπορεί να επιφέρει «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» για τους μεσσήνιους παραγωγούς. Αλλά αν δεν κάνουμε λάθος οι τιμές εκτός της Μεσσηνίας αποτελούν την βασικότερη αιτία της πτώσης της μεσσηνιακής παραγωγής. Είναι λοιπόν οφθαλμοφανές ότι το πρώτο πρόβλημα για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα δεν είναι η επέκταση, οποιαδήποτε επέκταση, της γεωγραφικής ζώνης παραγωγής η οποία υπό το σημερινό καθεστώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την μεσσηνιακή παραγωγή αλλά η αποκατάσταση του δικαίου με την εφαρμογή του νόμου και μέσω ενός σοβαρού συστήματος ελέγχου. Στα πλαίσια μιας επείγουσας στροφής της αγροτικής μας πολιτικής με πρώτο στόχο την πολιτική προστασίας και ανάπτυξης των προϊόντων ποιότητας αρχίζοντας από την αξιοποίηση των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Αν λοιπόν θέλουμε πραγματικά να εφαρμόσουμε μια πολιτική ποιότητας άξια αυτού του ονόματος και να βοηθήσουμε τους παραγωγούς προϊόντων συνδεόμενων με μια γεωγραφική περιοχή (ιδιαίτερα όταν αυτή είναι προβληματική όπως η Μεσσηνία όσον αφορά την καλλιέργεια των επιτραπέζιων ελιών), με την «εξασφάλιση ενός δίκαιου εισοδήματος, την εξασφάλιση της προστασίας των ονομασιών ως δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, την παροχή σαφούς ενημέρωσης στους καταναλωτές γύρω από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος», όπως συνοψίζεται στα άρθρα 1 και 4 του νέου ευρωπαϊκού κανον. 1151/2012, επιβάλλεται μια πολιτική στροφή της εθνικής νομοθεσίας και στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανονισμών, με βάση τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών με σημαντικές επιτυχίες στον τομέα αυτό.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών: Στο ίδιο έργο θεατές με το γεφυράκι στο "S" του Θανάτου [ VIDEO ]

Στο ίδιο έργο θεατές και αυτόν τον χειμώνα είμαστε με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου Φιλιατρών καθώς απο την πολύ βροχή έχει πλημμυρίσει η στάθμη έχει ανέβει περίπου στους 20 με 25 πόντους (μισή ρόδα φορτηγού μέσα στο νερό) και έχει διακοπεί στα δυο η Εθνική Οδός Αγίας Κυριακής - Μαραθούπολης.

Το αίσχος το ......

χάλι και η ντροπή στην περιοχή δεν λέει να λάβει επιτέλους τέλος.
Θυμίζουμε ότι είναι να κατασκευαστεί από την περιφέρεια μια κοιλαδογέφυρα όπου θα σβήσει τελείως το "S" του θανάτου. Ακόμα φτιάχνεται και θα φτιάχνεται φαίνεται για πολλά χρόνια ακόμα...

Σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα η γέφυρα αυτή έπρεπε αν είναι έτοιμη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αλλα ή Γραφειοκρατεία που επικρατεί στους περιβαλοντολογικούς όρους είναι απερίγραπτη.

Πάντως το γεγονός είναι .τι η κυκλοφορία έχει διακοπεί, από το 4 έως το 4,2 χιλιόμετρο στην Εθνική οδό Αγίας Κυριακής Μαραθούπολης.
Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην διασταύρωση του Αγιαννάκη μέσω αγροτικού δρόμου προς την Εθνική οδό Φιλιατρών - Γαργαλιάνων.





Live η ψηφοφορία στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Παρακολουθείστε ζωντανά από το Φιλιατρά News τη συζήτηση στη Βουλή και τη λήψη απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ.


Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας. Νέος κύκλος μαθημάτων

Ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σήμερα στις 16:00 ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος.

Επίσης σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα Χημείας σε μαθητές Β και Γ γυμνασίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ........

όλα τα μαθήματα που διοργανώνει το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας είναι Δωρεάν και πραγματοποιούνται στις αίθουσες στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας.


Φιλικά,

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας


Δείτε πώς φτιάχνουν μια κρέπα στην Ιαπωνία! [ Video ]




Μετεγγραφές φοιτητών 2013.Τα Νέα δεδομένα

Τροπολογία προκειμένου να βοηθηθούν οι φτωχές οικογένειες φοιτητών που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προωθείται, δίνοντας δικαίωμα μετεγγραφής σε επιτυχόντες της περασμένης χρονιάς που το κατά κεφαλήν εισόδημα των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους δεν ξεπερνά τα 7.500 ευρώ.

Η τροπολογία δίνει δικαίωμα μετεγγραφής και σε ..........

φοιτητές που έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα, το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι το διπλάσιο - στα 15.000 ευρώ για:

μονογονεϊκές οικογένειες
υποψηφίους ή οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας (όπως νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοοπάθειες)
υποψηφίους με γονείς που έχουν συμπληρώσει 10 μήνες ανεργίας εντός του 2012 (είτε ο ένας, είτε οι 2 αθροιστικά)

Οι φοιτητές που εκτιμάται ότι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση εκτιμώνται σε άνω των 40.000, με βάση τα νέα δεδομένα. Σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο αριθμός των αιτήσεων δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό θα είναι 15%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κριτήρια μεταγραφής Φοιτητών 2013

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αβάσταχτες οι αυξήσεις στο ρεύμα

Την έντονη αντίδραση του για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος εκφράζει με επιστλή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο οποίος στην επιστολή του προς Υπουργεία Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ
Αναλυτικά: .......

Προς: 1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
          2. Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
          3. Υπουργείο Οικονομικών.


Κύριοι Υπουργοί, μάλλον τελικά ζείτε στον κόσμο σας.
Αποφασίσατε να αυξήσετε τα τιμολόγια της ΔΕΗ του αγροτικού ρεύματος.
Δηλαδή το ρεύμα που χρησιμοποιούμε για να ποτίσουμε τα προϊόντα που θρέφουν τον Ελληνικό Λαό και όχι μόνο, και συνεισφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας και εσείς προσδοκάτε ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.

Μας αναγκάζετε να σταματήσουμε να καλλιεργούμε.
Λυπούμαστε. Όσο περνάει από το χέρι μας αυτό δε θα το επιτρέψουμε.


                                                  Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος                          Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος

Οι αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν και μάλιστα ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου...
γεννούν αυτόματα μία και μόνο ερώτηση: υπάρχει τρόπος να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος;

Η απάντηση είναι μία... περιήγηση στους χώρους του.........

σπιτιού.
Με απλά λόγια, μερικές καθημερινές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των οικιακών συσκευών, που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στα οικονομικά του σπιτιού. Θέρμανση Εάν είστε από τους τυχερούς της αυτόνομης θέρμανσης, μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα το πόσο πετρέλαιο θέρμανσης, για παράδειγμα καταναλώνετε.
Ένας καλός τρόπος να μειώσετε την κατανάλωση και να διατηρήσετε τη θέρμανση, είναι να μειώσετε τη θερμοκρασία μόλις 1 °C. Αυτή η ανεπαίσθητη διαφορά θα σας ωφελήσει κατά 10% στον λογαριασμό της θέρμανσης.
Για να διατηρήσετε τη θέρμανση στο σπίτι σας και να μην έχετε απώλειες ζέστης, πρέπει να κάνετε μία πολύ καλή μόνωση. Αυτό μπορεί να κοστίζει αλλά η απόσβεση είναι σίγουρη.

Προσέξτε βέβαια, εκτός από τη μόνωση σε ταράτσες και υπόγεια και τις «κρυφές» τρύπες σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες και σωληνώσεις. Στην περίπτωση των τζαμιών μάλιστα, τα διπλά τζάμια εγγυώνται να κρατήσουν μέσα στο σπίτι περισσότερη ζέστη. Επιπλέον, θυμηθείτε ότι όταν τοποθετείτε έπιπλα μπροστά από τα σώματα του καλοριφέρ, στην ουσία χαλάτε τζάμπα ρεύμα, καθώς εμποδίζετε την ελεύθερη διέλευση της θερμότητας.
Ημέρες που έχει ζέστη, ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα και επιτρέψτε να περάσει ο ήλιος στο σπίτι ζεσταίνοντας τον χώρο. Εγκλωβίστε τη ζέστη κλείνοντας τις εσωτερικές πόρτες, αρχικά. Κατόπιν, ανοίξτε επιτρέποντας σε ολόκληρο το σπίτι να ζεσταθεί …δωρεάν.

Ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας

Στην περίπτωση του ψυγείου, η αλήθεια είναι ότι καταναλώνετε ενέργεια χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Με απλά λόγια, ανοιγοκλείνοντας το ψυγείο και κρατώντας το ανοιχτό, κάθε φορά που σκέφτεστε «τι θέλω να φάω» δεν ωφελεί καθόλου την τσέπη σας, γιατί το ψυγείο στη συνέχεια, πρέπει να υπερ-λειτουργήσει για να αντικαταστήσει τη χαμένη ενέργεια, καταναλώνοντας περισσότερο ρεύμα.

Ένας απλός τρόπος για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, είναι να αποφασίζετε από πριν τι θέλετε και να βγάζετε όλα τα υλικά μαζί. Για το πλυντήριο πιάτων, από την άλλη, περιμένετε να γεμίσει ολόκληρο και αποφύγετε να πλένετε λίγα και ογκώδη κουζινικά σκεύη, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο τον χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πλύνετε μία κατσαρόλα στο χέρι και να μην επιλέξετε να τη βάλετε στο πλυντήριο.

Στη θέση της μπορούν κάλλιστα να μπουν αρκετά άλλα, μικρότερα πιάτα και κουζινικά. Επιπλέον, ένας καλός και εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε από τις πλύσεις του πλυντηρίου είναι να μουλιάζετε τα πιάτα σας, ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα «μεγάλα» και χρονοβόρα προγράμματα στο πλυντήριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλύνετε αλλά να μη στεγνώσετε τα πιάτα σας.
Κάντε το με μία καθαρή πετσέτα και κερδίστε χρήματα. Στην περίπτωση της ηλεκτρικής κουζίνας, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε πάντα κατσαρόλες, που είναι μικρότερες από τις εστίες κάνοντας έτσι το μαγείρεμα πιο γρήγορο.

Επιπλέον, όταν θέλετε να βράσετε οτιδήποτε και χρησιμοποιείτε νερό, μειώστε την ποσότητα του νερού, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Μάλιστα εναλλακτικά για το νερό, μπορείτε να το βράσετε σε έναν βραστήρα και να το τοποθετήσετε έτοιμο στην κατσαρόλα.
Κλείστε τις εστίες 5 λεπτά, πριν γίνει το φαγητό και αφήστε το, ώστε να συνεχίσει να μαγειρεύεται με την ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία.

Αν και όλοι μιλούν για προθερμασμένο φούρνο, πριν τοποθετήσετε το φαγητό μέσα, προσπαθήστε να το αποφύγετε, για να γλυτώσετε ενέργεια.
Μαγειρεύετε στην ένδειξη του «αέρα» (όπου επιτρέπεται) και χρησιμοποιείστε το φούρνο για να μαγειρέψετε αρκετές φορές ή να ζεστάνετε φαγητό, όσο είναι ακόμα ζεστός. Όταν μάλιστα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, κλείστε το φούρνο 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό και αφήστε το να συνεχίζει να ψήνετε στην ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία, όπως και με τις εστίες. Επιπλέον, για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων και όχι τον κανονικό, όπου φυσικά είναι δυνατόν.

Τηλεόραση, υπολογιστές και μικροσυσκευές

Μία βασική αρχή για να καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα είναι να βγάζετε τις συσκευές από τις πρίζες.
Για παράδειγμα, βγάλτε από την πρίζα τον φορτιστή του κινητού σας αφού το έχετε φορτίσει, τον βραστήρα, την καφετιέρα, τους αποχυμωτές κλπ.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την τηλεόραση. Ακόμα και όταν η τηλεόρασή σας είναι σβηστή, καταναλώνει ρεύμα, το οποίο μπορείτε πολύ απλά να εξοικονομήσετε βγάζοντας την από την πρίζα. Στην περίπτωση του φορητού υπολογιστή μάλιστα, καλύτερα να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του, εφόσον είναι φορτισμένη φυσικά και έπειτα να τον ξαναφορτίζετε μέχρι την επόμενη χρήση του.

Λάμπες
Μία καλή εναλλακτική με τις λάμπες είναι να χρησιμοποιείτε τις ειδικές οικολογικές, που εγγυώνται λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση μάλιστα μπορείτε απλά να σβήσετε το φως, δημιουργώντας μία πιο «κινηματογραφική» αίσθηση και εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια.
Οι λάμπες δαπέδου με ρυθμιζόμενο φως είναι ακόμα πιο οικονομικές από τους συμβατικούς λαμπτήρες και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Για πολύ ριζοσπαστικές λύσεις μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια κεράκια για πιο …ρομαντική διάθεση. Ό,τι και αν επιλέξετε να θυμάστε πάντα να σβήνετε τους διακόπτες μόλις βγαίνετε από ένα δωμάτιο.

clickatlife.gr

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Λόγια έμειναν οι υποσχέσεις για το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών

Ερωτήσεις που αφορούν το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών και την μη λειτουργία του μέχρι σήμέρα παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα κόλλια για επαναλειτουργία του θέτει ο Αγροιτικός Σύλλογος Φιλιατρών και ζητά απο τον Δήμαρχο απαντήσεις που αφορούν το ΑΙΦ.
Συγκεκριμένα η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει:
΅

Προς: Δήμο Τριφυλίας
          Δ. Δ. Φιλιατρών

Κύριε Δήμαρχε, παρά τις υποσχέσεις για την Επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών, δεν έχετε κάνει τίποτα.


Κατόπιν αυτών ρωτάμε: .........

1. Υπάρχει ο εξοπλισμός και δεν μπορείτε να προσλάβετε προσωπικό;
2. Δεν υπάρχει εξοπλισμός;
3. Αν δεν υπάρχει τι έχει γίνει;
4. Εκλάπησαν; Εαν εκλάπησαν υπάρχει υπεύθυνος γι αυτό; Ζητήθηκαν ευθύνες γι αυτό;
5 Πουθλήθηκαν; Εάν πουλήθηκαν υπάρχουν παραστατικά γι αυτό;

Η Αξία του εξοπλισμού του εργαστηρίου ήταν 100 εκατομμύρια δρχ το 1998.
Υπάρχει μείζον θέμα και ζητάμε άμεσα απάντηση.

                                                  Για το Δ.Σ

         Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος                       Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας Έκπληξη και απορία ο μη ορισμός από τον Δήμαρχο Αντιδημάρχου παιδείας.

Έκπληξη και απορία προκάλεσε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας ο μη ορισμός Αντιδημάρχου παιδείας από την Δημοτική αρχή στην πρόσφατη ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων.

Στην επιστολή που αποστέλλει στο Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζώνης αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα της Τριφυλίας είναι η Πολυπληθέστερη με 3.500 μαθητές περίπου και θεωρούν ότι ο μη ορισμός αντιδημάρχου είναι περιφρόνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούν τον Δήμαρχο να επανεξετάσει την απόφαση του.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:......

Με κατάπληξη κι απορία είδαμε τις αλλαγές που αποφασίσατε όσον αφορά τους αντιδημάρχους.
Τη διετία που είσθε στο τιμόνι του Δήμου είχατε ορίσει αντιδήμαρχο παιδείας καταδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον σας για τα θέματα παιδείας. Σήμερα σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, αυτό σας το ενδιαφέρον μετατράπηκε σε εντεταλμένο σύμβουλο;

Κύριε Δήμαρχε

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι η πολυπληθέστερη στο Δήμο Τριφυλίας. Τρείς χιλιάδες πεντακόσιοι μαθητές μαζί με τους γονείς αθροίζουν ένα σύνολο επτά - οκτώ χιλιάδων ενεργών παρόντων δημοτών στο Δήμο.

Η ενέργειά σας αυτή περιφρονεί την εκπαιδευτική κοινότητα και παρακαλούμε να την επανεξετάσετε ορίζοντας όποιον εσείς θεωρείται για τα θέματα παιδείας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, με την ευκαιρία αυτή θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον τ. Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μερκούρη Ιωάννη, ο οποίος ακούραστα παρακολουθούσε τα θέματα παιδείας κι έδινε λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα.

                                             Για το Δ. Σ
.
   Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας
Νικόλαος Τζώνης                                             Νικόλαος Λαμπρόπουλος


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Πόρτα» από Δένδια για την παραβατικότητα τσιγγάνων»
ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού ......

Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημ. Περδίκη, κι όχι με τον υπουργό, λόγω εκτάκτου κωλύματος, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα η αντιπροσωπεία από τη Μεσσηνία, την οποία αποτελούσαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης και Δημ. Κουκούτσης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Νικ. Τζώρτζης, Κων. Σπυρόπουλος και Κων. Αποστολόπουλος.

Θέμα της συζήτησης η αύξηση της παραβατικότητας στη Μεσσηνία και, κυρίως, στο Δήμο Μεσσήνης, ενώ τόσο ο κ. Αναστασόπουλος όσο και οι βουλευτές, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων, κατέθεσαν τις απόψεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΑ 3 ΕΥΡΩ "χτυπάει" η τιμή του ΠΟΠ ελαιολάδου, ενώ στην αγορά της Μεσσηνίας η τιμή του έξτρα παρθένου βρίσκεται στο εμπόριο στα 2,75 ευρώ το κιλό μετρητοίς, ενώ η "Ένωση Μεσσηνίας" "κόλλησε" στα 2,60 ευρώ με τρίμηνη επιταγή και εκκαθάριση το Σεπτέμβριο!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ οι γιατροί. Στην Πανελλήνια Πανιατρική Απεργία συμμετέχουν ενεργά ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ στην ηγεσία του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας. Ανέλαβε ο νέος πρόεδρος-πρύτανης Δημ. Βελισαρίου αποχαιρέτησε ο Ανδρέας Κανάκης.
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ στα διπλώματα οδήγησης (δικύκλων, Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων κλπ.) από τις 19 Ιανουαρίου.
ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ το υπουργείο Οικονομικών Δήμο και φορείς της Τριφυλίας για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Σε εγρήγορση Δήμος και φορείς για τη διατήρηση δομών και υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας.
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, προσφορά τοπικών καλλιτεχνών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλαμάτας απο το Δήμο, τη Φάρις και τους Εθελοντές.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ χθες της νέας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Καλαμάτας και του νέου προέδρου της και αντιδημάρχου Δημήτρη Δημόπουλου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!