Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Στα ίσια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

«Ισοπαλία» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της VPRC για την Εφημερίδα των Συντακτών και της Metron για τον Επενδυτή.

Στην έρευνα της VPRC, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ποσοστό 29,5% της εκλογικής επιρροής. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, και τα άλλα κόμματα 6%.
Σύμφωνα με την .......

εφημερίδα, η έρευνα δείχνει βελτιωμένη εικόνα για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά (προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 21,2% έναντι 11,6% του κ. Τσίπρα), κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ,
ψηλά τη Χρυσή Αυγή, οριακή άνοδο του ΠΑΣΟΚ και μικρή πτώση για τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, το 67% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η χώρα είναι σε «λάθος» κατεύθυνση, το 21% σε «σωστή», το 8% «ούτε σωστή ούτε λάθος» και το 4% είπαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εξάλλου, το 31,6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι εάν είχαμε αύριο εκλογές, θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 27,2% που πιστεύουν ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα της Metron, και στο ερώτημα «αν είαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε» ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%, η ΧΑ 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι ΑΝΕΛ 4,3%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, το ΚΚΕ 3,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% τα άλλα κόμματα 4,4%, το άκυρο/λευκό 10,2%, δεν θα ψηφίσουν 14,8%, δεν έχουν αποφασίσει 6,8%, ενώ δεν απάντησαν 1%.

Στην εκτίμηση ψήφου της ίδιας εταιρείας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28%, η ΝΔ 27,8%, η ΧΑ 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,7%, οι ΑΝΕΛ 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι ΟΠ 1,8% και άλλα κόμματα 6,6%.

Κριτήρια μεταγραφής Φοιτητών 2013

Το υπουργείο Παιδείας φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο μετεγγραφής των φοιτητών.
Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα που στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείο Παιδείας. Μόλις γίνει ο έλεγχος και εγκριθεί η αίτηση, η μεταφορά της θέσης του φοιτητή θα πραγματοποιείται από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Σύμφωνα με tovima.gr μετεγγραφή δικαιούνται όλοι οι........

επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κατά το Σχολικό έτος 2011-2012 και κατετάγησαν σε θέσεις εισαγωγής ΑΕΙ της ημεδαπής και εφόσον το ετήσιο εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2011 του δυνητικού δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του, δεν ξεπερνά τις 7.500 ευρώ, κατά κεφαλήν.

Για τις μονογονεικές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπ´ αριθμόν Φ.151/122732/Β6 (ΦΕΚ Β´1612/2010) παθήσεις ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνων σε συγγενή Ά ή ´Β βαθμού ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά υπήρξαν άνεργοι για 10 μήνες εντός του 2012, το ανωτέρω εισόδημα υπολογίζεται στο διπλάσιο δηλαδή 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν.

Κάποιος μπορεί να μετεγγραφεί μόνο σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα με αυτήν που επέτυχε κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012. Η αντιστοιχία ορίζεται με βάση την υπ´ αριθμόν 67859/Β1/5.7.2006 του Υπουργού Παιδείας, όπως αυτή θα επικαιροποιηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013

Η ημερομηνία της διαδικασίας της μετεγγραφής θα ανακοινωθεί επίσημα στο site του υπουργείου Παιδείας έως την 1η Φεβρουαρίου. Η διαδικασία των μετεγγραφών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο, ώστε οι φοιτητές που άλλαξαν πόλη να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Όλα τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί ο υποψήφιος για τη μετεγγραφή του

Εκκαθαριστικό των εισοδημάτων του 2011
Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση ανεργίας των γονέων ή κηδεμόνων, που αποδεικνύει το διάστημα κατά το οποίο είναι ή ήταν άνεργοι κατά το 2012
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από κρατικούς φορείς για τους ίδιους ή για γονείς ή για τέκνα ή για αδελφούς ή για συζύγους
Βεβαίωση σπουδών αδελφού ή αδελφής από το Τμήμα στο οποίο φοιτά
Βεβαίωση πως είναι τέκνο θύματος τρομοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Μετεγγραφές φοιτητών 2013.Τα Νέα δεδομένα

Ενημέρωση σε αναγνώστη μας για τις Συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων Φιλιατρών

Σε προηγούμενη δημοσίευση μας που αφορούσε σε συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων Φιλιατρών (κλίκ), θέμα το οποίο είχε συζητηθεί στην οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, αναγνώστης μας με σχόλιο του στην παραπάνω δημοσίευση μας είχε ρωτήσει αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα.

Τον ενημερώνουμε.......

ότι το θέμα συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας όπου ανοίχτηκαν οι προσφορές που είχαν υποβληθεί για την δημοπράτηση του έργου και μετά από έλεγχο των στοιχείων η ανάθεση του έργου έχει γίνει κατοχυρώνοντας το διαγωνισμό στον κ. ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΤΣΑΠΟΓΑ, με ποσοστό έκπτωσης 42,00%.

Η συνολική τιμή προσφοράς του ανωτέρω μειοδότη ήταν 133.980,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) κι ως εκ τούτου θεωρήθηκε ως η οικονομικότερη και αρτιότερη προσφορά για το Δήμο Τριφυλίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το έγγραφο του Δήμου το οποίο έχει καταχωρηθεί στην Διαύγεια του Δήμου Τριφυλίας πατώντας εδώ (κλίκ).

Εναλλακτικά στο ίδιο έγγραφο που ακολουθεί



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Η πληθυσμιακή αιμορραγία έχει πολιτικό κόστος

Τις βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας για ......

τις γενικές βουλευτικές εκλογές καθορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ A 10 - 14.01.2013) και βάσει του οποίου επέρχονται αυξομειώσεις εδρών σε εκλογικές περιφέρειες της χώρας μετά την απογραφή της 9ης Μαΐου 2011. Έχει, δε, προηγηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθ. Δ 224/2012), που το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο.

Συγκεκριμένα, τώρα, για τη Μεσσηνία, τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 175.587 πολίτες, οι έδρες που αντιστοιχούν με βάση τον παραπάνω αριθμό είναι πέντε (5) και λόγω του μικρού αριθμού υπολοίπων, 3.682 άτομα, η κατανομή παραμένει σταθερή.

Ωστόσο, αυτή η «σταθερότητα» στοιχίζει πολιτικά στη Μεσσηνία, καθώς στερείται περισσοτέρων φωνών στο Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση των συμφερόντων της, εν τη ευρεία έννοια...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΟ ΔΗΜΟ θα περάσει σ' ένα μήνα το Λιμάνι της Καλαμάτας. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες στο δήμαρχο Παν. Νίκα ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας σε συνάντηση που είχαν στην Τρίπολη.
Παράλληλα ο Γ.Γ. υποσχέθηκε να είναι αρωγός στην Αυτοδιοίκηση και να συμβάλλει στον ενδιάμεσο χρόνο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΒΡΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΤΙ... Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Μεσσηνία. Ποτάμια φούσκωσαν, το χαλάζι απείλησε καλλιέργειες, ενώ καθίζηση υπέστη ο δρόμος Πλατάνια-Νέδα.
ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ανακοινώθηκαν για την Αρχαία Μεσσήνη, με αφορμή την προβολή ντοκιμαντέρ, σε συνέντευξη Τύπου απο τους Παν. Αλευρά, Στ. Μπένο και Πέτρο Θέμελη.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ δημότης Μεσσήνης ανακηρύχθηκε χθες σε λαμπρή τελετή ο Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος, που νωρίτερα χωροστάτησε στο ναό Αγίου Αθανασίου στη γενέτειρά του Βαλύρα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ μπαίνει σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το ψηφιακό δερματοσκόπιο.
99 ΓΡΑΦΕΙΑ Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στους Δήμους, αντί των ΔΟΥ που καταργήθηκαν.
ΣΕ ΣΧΗΜΑ πιστωτικής κάρτας τα νέα διπλώματα οδήγησης που θα ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!